|
|
#2551 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Poprawiamy maturę w maju 2009 :)
Ale my (nasz rocznik) mamy fajnie z tą rekrutacją. Wszystko przez internet, bez wychodzenia w domu, potem tylko trzeba dostarczyć papiery na uczelnię. Pamiętam jak starsze rodzeństwo moich koleżanek składało papiery do LO. Wtedy jeszcze nic nie robiło się przez internet, pisali jakieś podania, listy był wywieszone tylko na drzwiach szkół, tyle załatwiania
![]() A teraz komputer obliczy punkty i wszystko jasne
|
|
#2552 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mi sie tak cudnie dziś spało , takim twardym snem , że dopiero wstałam chociaż co chwile ktos mnie budził I za nauke musze sie zabrac .. n i e c h c e m i s i ę ...
|
|
|
|
#2553 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja zapominam czasami o rekrutacji i tym wszystkim- nie wiem dlaczego
![]() Co do wczorajszych koncertów to oba były świetne Przed chwilą wstałam bo odsypiałam mecz Wstałam o 3 na finał NBA, zawsze chciałam obejrzeć ale nie było jak bo rano trzeba było do szkoły wstać. Teraz korzystam dopóki mogę Chciałam zobaczyć Gortata ( nawet grał trochę), ale i tak Magic przegrali. Dobrze komentator powiedział: mecz Kobe kontra Orlando. To co wyczyniał Kobe Bryant było niesamowite. ![]() ![]() U mnie dla odmiany LEJE dosłownie, a ja chciałam iść na rower
|
|
#2554 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak wszystko ma to wady i zalety. U mnie chyba będzie problem ![]() Bo za studia dzienne i zaoczne tego samego kierunku jest jedna opłata czyli 120zł + 85zł za drugi kierunek. Taką dostałam odpowiedź na maila. Niestety system IRK inaczej to liczy 120+ 85+85. I teraz nie wiem, jeśli tego nie zmienią to tak jakbym nie opłaciła jednego kierunku. Muszę do nich zadzwonić w poniedziałek ![]() Już mi to bokiem wychodzi, zawsze jakieś problemy... Wczoraj zdążyłam przyjechać do domu na końcówkę koncertu Scorpions, superrr grali ![]() Szkoda, że telewizja przerwała transmisję, bo później w programie i tak nie było nic ciekawego.
|
|
|
|
|
|
#2555 |
|
Zadomowienie
|
A ja w zależności od wyników matur będe składać na :
PRAWO ( zawsze nawet jak nic nie poprawię ) 85zł Lingwistyka - 85zł Skandynawistyka - 85zł (najmniej prawdopodobne )Zarządzanie UG - 85zł Zarządzanie PG - 85zł MSG na UG - 85zł Bezpieczeństwo wewnętrzne na WSB - od 15.06. do 04.07.2009r., zwolnione zostaną z opłaty wpisowej. a tak to 70zł . Na te 4 ostatnie zastanawiam się ciągle ..Bezpieczenstwo wewnętrzne płatne więc tylko i wyłącznie jesli dostane sie na dzienne prawo . Ojciec mój ciągle mówi , że jednak wróci do Szwecji więc są szanse , że nawet jesli nie dostane sie na dzienne prawo bede mogła studiowac 2 kierunek dziennie . Oby choc raz jego słowa były prawdą .. W sumie jakby matura poszla mi zaskakująco dobrze to nie wiem skąd tyle kasy wezme
|
|
|
#2556 |
|
Zadomowienie
|
American no nie chciałam Cie nazywać 'wyjątkiem' dlatego nie wspomniałam o Tobie, ale dobrze wiem, żeś 88'
Kurcze niby studia dzienne bezpłatne, a tyle kasy na rekrutację trzeba u mnie: AWF Krk/Wa-wa/K-ce 3x100zł= 300zł! UM Poznań/ŚUM K-ce 85zł + 100zł= 185zł! (do tych uczelni to jeszcze nie mam przekonania, ale to byłyby pewniaki 100%) no czyli razem 485zł, do tego dojazdy na egzaminy, o matko i córko!
|
|
|
#2557 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
). Z tym, że ja nie mam sprawnościówek więc odchodzą dojazdy. Gwiazda jak będziesz w Warszawie na egzaminie to daj znać- może i ja się przypadkiem w Warszawie zjawię
|
|
|
#2558 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bedzie to któryś z dni 28,29 lub 30 czerwca dowiem się dokladniej po 18 czerwca Ta pogoda jest straszna, dawno takiej nie było i gdzie tu logika?
|
|
|
|
#2559 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szkoda, że i tak uczelnia to sobie zabiera![]() Ja nawet jakbym dostała się na dzienne to i tak musiałabym wydawać sporo kasy. Makiety, kartony, brystole i inne przybory. Szacuje, że z 200-300zł miesięcznie Jestem o tyle w dobrej sytuacji, że ojciec jest na bieżąco z tymi przyborami to zawsze mi trochę z domu przywiezie. Ciekawe czy studenci mają jakieś zniżki na przybory potrzebne na uczelnię. Heh w co ja wierzęTrochę boję się dziennych, bo nie wiem czy dam radę a po drugie jest tam wf i nie wiem jak w moim przypadku to będzie ![]() Na wieczorowych znalazłabym dodatkową pracę a na dziennych nie mam o czym marzyć nawet Przynajmniej miałabym na swoje zachcianki, bo przecież nie samą nauką człowiek żyje a Kobieta tym bardziej chce sobie od czasu do czasu jakiś ciuch czy kosmetyk kupić. A nie chcę, żeby matka mi to później wypominała.Tak myślę sobie, że może kupić ksero, bo na same kserówki wydaje się dużo pieniędzy.Zresztą co ja będę się przejmować i tak po nocach nie śpię, mam jakieś sny a to egzaminy, a to uczelnia itp...Cytat:
![]() Edytowane przez Deborah100 Czas edycji: 2009-06-05 o 15:42 |
||
|
|
|
|
#2560 |
|
Zadomowienie
|
Nija jak tam szkoła? skończyłaś już? masz już dyplom medyczny?
![]() Dziewczyny, a Wy słyszałyście o tym, że za 6 lat ma być nowa matura?
|
|
|
#2561 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2562 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To nie wiedziałaś, że jestem taka zdolna, że pozwolili mi w jeden rok zdobyć tytuł lekarza medycyny Teraz tylko muszę zrobić specjalizację, chyba wybiorę chirurgię ![]() Zajęcia skończyłam, dyplom mamy do odbioru 30 czerwca na jakiejś oficjalnej uroczystości, ale ja odbiorę sobie później w sekretariacie, bo nie chce mi się jechać specjalnie tego dnia ![]() O nowej reformie edukacji i maturze słyszałam Trzeba się pospieszyć z poprawianiem matury, żeby mieć jak najlepsze wyniki - jakby mi się jeszcze kiedyś zachciało studiować drugi kierunek Np. na zaoczną psychologię na uś było w zeszłym roku ok. 90 więcej chętnych osób niż miejsc. Teraz filologii mówię stanowcze NIE, ale kto wie co mi przyjdzie do głowy za parę lat A na filologię trzeba rozsz. polski i język obcy. Nie wiadomo jakie później będą warunki rekrutacji dla osób ze starą i nową maturą, teraz podobno o wiele bardziej korzystne są dla osób z nową maturą.
|
|
|
#2563 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A tą chirurgie to tak Nija w pół roku chyba Nebya ucz się ambitności i tego jak można szybko być lekarzem
|
|
|
|
#2564 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2565 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Dziś zaniosłam dokumenty na ASP (dziś mijał termin) zdecydowałam się na architekturę wnętrz zamaist edukacj iartystycznej. Mam szans nawet mniej niż 1% ale kolezanka mnie namowila ze zawsze warto sprobowac na dzienne (mialam zdawac na wieczorowe tylko - tam tez jest duzo chetnych osob na miejsce), zobacyzmy jak to będzie Czy w ogóle przejdę przez teczkę a co dopiero mowic o egzaminach ![]() Jesli chodzi o Uniwersytety to to prawda, przlicznik dla nowej matury jest o wiele korzystniejszy Ide malować, wczoraj malowalam do 3 rano
|
|
|
|
|
|
#2566 |
|
Raczkowanie
|
A moje opłaty rekrutacyjne to:
70 zł analityka medyczna 75 zł biologia Dziewczyny wiecie może do kiedy trzeba wpłacić opłatę na SUM? |
|
|
|
|
#2567 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie specjalizację z chirurgii, która trwa tylko 3 miesiące. Ale to tylko dla tych wyjątkowo zdolnych Durga Pokaż nam swoje obrazy
|
|
|
#2568 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Kurcze ja nie jestem taka zdolna jak Nija niestety ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Ale pewna nie jestem![]() Cytat:
![]() Popieram! Durga pokaż nam swoje obrazy
|
|
|
#2569 |
|
Konto usunięte
|
Pokaze Wam ok 20 czerwca
![]() Wiecie co moja kolezanka wymyslila? Ze pojedziemy jutro stopem do Katowic ![]() Boje się, ale troche bym chciala...juz kiedys jechalam tak ale z jakies 10 minut a nie 3h z obcym czlowiekiem...ona musi w Katowicach szczurka odebrać... Jeny a jak rodzice sie dowiedzą? I co ja powiem Tż? Jakie ja mam dziecinne lęki ![]() ---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ---------- Dobra jedziemy do tych Katowic ![]() Odezwę się jutro wieczorem jak wrocę
Edytowane przez 201707171556 Czas edycji: 2009-06-05 o 20:09 |
|
|
|
|
#2570 |
|
Zakorzenienie
|
Gdzie jesteście
![]() Durga Skoro musimy to poczekamy do tego 20 czerwca ![]() Ja bym się bała, w ogóle nie wsiadłabym do samochodu z obcym człowiekiem ![]() ---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ---------- Zapomniałam o czym w ogóle chciałam napisać, tzn. po co weszłam na wątek Mogłabym mieszkać z koleżanką w K., świetna lokalizacja, wszędzie blisko. Ale jest to mieszkanie w bloku i na 9. piętrze Ja mam klaustrofobię i za nic nie wsiądę do windy, więc raczej odpada, bo nie mam zamiaru się męczyć. Do babci do szpitala wchodziłam na 9. piętro po schodach, ale żeby dobrowolnie skazywać się na takie coś, eeee, nie
|
|
#2571 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#2572 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
byłam cały dzień w odwiedziny u babci w sanatorium Ja się panicznie boję obcych mężczyzn, kiedy jestem w pojedynkę a nocą iść sama to już w ogóle panika mega... jakoś tak mam, że wolę dmuchać na zimne ![]() Nija co do mieszkania to też mam klaustrofobię i windofobię ale 9. piętro też ma jakieś plusy widok na całe miasto pewnie nocą ślicznie musi wyglądać oświetlone miasto a tak z ciekawości to ile by Cie to kosztowało?Reszta Dziewczyn pisać! Durga jak wyprawa?
|
|
|
|
#2573 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak miałam zajęcia w szkole na 3. piętrze to musiałam sama chodzić po schodach (Była winda, bo to budynek uczelni i chyba mają takie wymogi).---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ---------- Cytat:
|
|
|
#2574 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2575 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2576 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
koleżanka w Zabrzu płaci 450zł za pokój, ale to takie zadupie, że wydaję mi się cena adekwatna, ale żeby w K-cach tak tanio? Za tyle co pokój na Śląsku to w Warszawie ciężko szukać miejsca w pokoju
|
|
|
|
#2577 | |
|
Wtajemniczenie
|
I ja się melduję
Cytat:
Fakt- ma blisko na uczelnie i warunki niezłe, więc pewnie dlatego tyle. Ale z drugiej strony oszczędza mnóstwo czasu na dojazdy, ale ma to swoją cenę niestety.Co do klaustrofobii- ja nie mam Ale za to mam arachnofobie, może nie jakąś bardzo zaawansowaną, ale mam. I jeśli chodzi o dziwne lęki to mam jeszcze lęk wysokości, ale to już bardzo zaawansowany, duża wysokość mnie paraliżuje po prostu ( okropne uczucie). A żeby było śmieszniej bardzo lubię chodzić po górach i to wysokich
Edytowane przez nebya Czas edycji: 2009-06-06 o 20:56 |
|
|
|
|
|
#2578 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a z tymi dojazdami to wolałabym nawet z pół godziny dojeżdżać, bo ja uwielbiam komunikację miejską znaczy nie wiem, jak w innych miastach, ale w Krakowie jest całkiem przystępna dla pasażerów a najważniejsze: ile ludzi i miejsc można pooglądać ![]() ![]() ![]() Nebya gdzie byłaś jak Cię nie było?
|
|
|
|
#2579 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie mam pojęcia jak to jest w Krakowie, ale w Warszawie przejazd tramwajem, autobusem czy nawet metrem ( w godzinach szczytu) nie należy do najprzyjemniejszych. Z autobusami i tramwajami o dziwo jest najmniejszy problem, bo każdy raczej idzie do metra bo szybciej, ale za to ścisk jest przeokropny. I całkiem 'sympatycznie' jest też tam gdzie metra nie ma A kiedy jest ciepło to już w ogóle super- 'autobusowi śmierdziele' są wszędzie To tu to tam... ![]() Wstałam jak zwykle późno- 11:15. Posprzątałam, obejrzałam Kubice, obejrzałam mecz Polska-RPA ( , obejrzałam mecz Polska-Egipt i jakoś mi cały dzień zleciał Jutro też mnie nie będzie bo do babci jadę na obiad
|
|
|
#2580 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja lubię jak jest dużo ludzi lubię jak życie się toczy, wiem, że żyję taka ze mnie wariatka z miasta a co do metra warszawskiego to nic sie nie wypowiem, bo ni razu byłam w stolicy zawsze ciekawiło mnie to jak metro jest ułożone, skoro na ulicy stacje metra są w nie duzej odleglosci od siebie, a metro z mega predkoscie jedzie i jedzie i jedzie...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:17.

nie mogę usnąć bo ciągle myślę o rekrutacji, a rano nie chcę wstawać, bo wiem, że to coraz bliżej
). I jak wszyscy mówili, 4 czerwca 1989, to czułam się taka dumna, że to mój (nasz) rocznik 
I za nauke musze sie zabrac .. n i e c h c e m i s i ę ...

Szkoda, że i tak uczelnia to sobie zabiera
Jestem o tyle w dobrej sytuacji, że ojciec jest na bieżąco z tymi przyborami to zawsze mi trochę z domu przywiezie. Ciekawe czy studenci mają jakieś zniżki na przybory potrzebne na uczelnię. Heh w co ja wierzę
bo na same kserówki wydaje się dużo pieniędzy.
Teraz tylko muszę zrobić specjalizację, chyba wybiorę chirurgię