|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4861 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Planujemy zajść w ciążę w 2009 roku część V
Cytat:
Cytat:
i wogule bedziemy najszczesliwszi na swiecie a w mojej rodzinie zycie na kocia lape nie przechodzi...
Nie rezygnuj z nadziei, nie daj się ponieść rozpaczy z powodu tego, co się stało. Opłakiwanie tego, co nie wróci, co zostało stracone bezpowrotnie, jest najgorsza z ludzkich słabości." - Khalil Gibran
|
||
|
|
|
#4862 |
|
Zakorzenienie
|
solarka
malami82 brawurkaaa Pyziulka odezwijcie sie i dać znać macie jeszcze czas do północy i usuwam was z listy,chociaz pw jak nie chcecie na watku...
|
#4863 |
|
Zakorzenienie
|
DRA
![]() Kobra, rozumiem, że presja rodziny, ale nie martw się. najważniejsze, że się kochacie. skoro pragniecie ślubu, to będzie ślub. cierpliwości
|
|
#4864 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() poczekaj cierpliwie ![]() "kocia łapa" własnie... ja tak akurat tego nie okreslam ![]() w mojej rodzinie też nie przechodzi,ale to nie rodzina decyduje to jest tylko i wyłącznie moje zdanie,nie będe patrzeć na rodzinę,bo jak bym patrzała to bym musiała miec slub i wesele,a po co mam na nich patrzeć to moje zycie i ja je ułoże jak chce nikt nie ma prawa mi mówić co mam robić dobra skończmy temat,bo smutno mi się zrobiło ja nic nie mam do ślubów każdy niech robi jak chce,jedni ślubują inni nie nbajważniejsza jest miłość i żeby oboje tego pragneli,a nie jedna drugą strone zmusza... i nie mieszkam na kocią łapę,żyjemy po prostu bez papierka...,a wszytsko prawie jak w małżenstwie
|
|
#4865 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie rezygnuj z nadziei, nie daj się ponieść rozpaczy z powodu tego, co się stało. Opłakiwanie tego, co nie wróci, co zostało stracone bezpowrotnie, jest najgorsza z ludzkich słabości." - Khalil Gibran
|
|
|
|
|
#4866 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie uraziłas mnie każdy niech robi jak chce ![]() spadam serniczek zrobić
|
|
#4867 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ula to ma pecha... I tak to trzeba normalnie miec oczy na około głowy co by żaden padalec nie wjechał,...
|
|
|
#4868 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4869 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ulka trzymaj się Kochana... No to nic nawet nie zdarze przeczytac wszystkiego ale jutro nadrobie, dziś lece na Panieński siostry... ehh... już jestem wykończona ale co zrobic i jutro jeszcze do pracy o 4 trzeba wstac.... Miłego wieczorku Wam życze Kochane.. |
|
|
|
|
#4870 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Przepraszam, że milczałam, ale dopiero na chwilę wpadłam do domu i zaraz zmykam ... Wieczorem nadrobię wszystkie zaległości!!! Co było dzisiaj ... Rano tempka cały czas wysoko (dziś 37 st.), potem zobaczyłam odrobinę krwi w śluzie ....O 9.00 miałam test i rozmowę w sprawie pracy ... Niestety Po tym całym zamieszaniu poszłam do kibelka ... a tu ani śladu krewki ... Tak więc wciąż nie wiem na czym stoję ... Podbrzusze pobolewa, sutki bolą ... i czekam co z tego wyniknie .... |
|
|
|
|
#4871 | |
|
Zakorzenienie
|
serniczek w lodówce już
![]() mam na dzieje,ze jakoś mi wyszedł ![]() bo dziś to nie myśle,przez to kichanie... Cytat:
|
|
#4872 |
|
Raczkowanie
|
Witam
![]() Gratuluję wszystkim zafasolkowanym ![]() Mało mam teraz czasu i tylko podczytuję co tam u Was słychac i trzymam kciuki za kolejne staranka. Ula - biedulko ledwo ze szpitala wyszłaś Dobrze ze nic sie nie stalo!!!Trzymam za Was kciukiAllisanko - Gratuluję synka!!Nie znam sie na usg ale zaznaczony obszar wyglada na chłopaka ciesze się że USG wyszło oki i za badanie z krwi. Na pewno wszystko bedzie dobrze.Dra - mam nadzieję że tej lekarce uda sie w koncu wyleczyc Twój pęcherz. Ałła - ja tez mam zdiagnozowane PCO. Nie napawa mnie to optymizmem ale z drugiej strony nie słyszałam nigdy od żadnego lekarza że nie bede mogła mieć dzieci. Wiem tylko że nie bedzie tak łatwo. Mam jednak nadzieję że skoro wiem gdzie lezy problem to dobry specjalista bedzie umiał mi pomóc zafasolkować. Tak więc nie martw się na zapas, porób badania a może okaże sie że wcale nie jest tak źle. ![]() U nas staranka idą pełną parą tyle że mam wrażenie że znów bez owulacyjny cykl mnie dopadł tempka skacze raz góra raz dół, niby jakis tam śluzik był ale tempka nie wskazuje na owu. A za 4 dni znów zaczynam duphaston i po ptokach. Za to w środę ide na USg to może będę wiedzieć co tam w środku się dzieje.Pozdrawiam
|
#4873 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hejka
u mnie dzis drugi dzien @ ale brzuch juz mniej boli na szczescie ![]() siedze w pracy znowu caly dzien pogoda sie troche pogorszyla, chlodniej jest i slonce zaszlo ![]() Cytat:
zeby i praca byla i fasoleczka Cytat:
ale najwazniejsze ze naszej Ulci nic nie jest - biedaczka ciagle cos ![]() Cytat:
milosc najwazniejsza Nikus slicznie wygladaliscie na slubie Dra biedaczko ze tez ciagle jakies chorobska sie Ciebie czepiaja zdrowka zycze ![]() ja tez przeziebiona katar mam straszny ... |
|||
|
|
|
#4874 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ula biedaczko tyle przeciwności na początku-szpital,wypadek,szpital.Ż yczę Ci z całego serca żeby już te kolejne miesiące były spokojne i wszystko było dobrze.A będzie napewno! |
|
|
|
|
#4875 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Podziwiam Cie za odwage ze mówisz i robisz to co na prawde myslisz. Tez nieraz zastanawiałam sie jak to jest z tym slubem. Z jednej strony wiem ze w naszej rodzinie , poprostu by tego nie przyjeli do świadomosci ze nie bedzie slubu koscielnego. Z drugiej sama nie wiem czy siebie oszukuje, czy z przyzwyczajenia, ale staram sie wierzyc w Boga, choc z roku na rok jest mi trudniej. Uwazam tak jak Ty kożdy powinien zyc w zgodzie ze sobą i swoim sumieniem, a nie zeby dogodzic innym. To czy jest slub koscielny czy nie to dla kazdego powinna byc indywidualna sprawa, tak samo jak wiara i nikt inny nie powinien o tym decydowac tylko my. Cytat:
Ważne ze Ty bedziesz spokojna i w razie czego wiesz ze nie zaszkodziłas dzidizusiowi ![]() Bo ja starsznie załuje, moze mogłam uniknąc poronienia, ale nie zrobiłam nic aby uniknąc narazania się na środki chemiczne. W kazdym razie ja trzymam i wierze ze bedzie dobrzeCytat:
oby wszystko było dobrze.Dra zgadzam sie z Tobą jesli chodzi o ten ślub z powodu dziecka. Znam wiele par które dlatego brały slub i wiele z nich juz sie rozwodzi. Szkoda tylko dzieciaczka ze musi to z nimi przechodzic Cytat:
![]() z praca to niestety tak jest, najpier to licza sie znajomości, później wiedza- niestety temperaturka wysoka to jeszcze nic nie wiadomo oby @ nie przyszła Trzymam
|
|
#4876 | |
|
Zakorzenienie
|
tak se gadamy o ślubach itd
a mi tak nasżło do głowy ile wy wogóle jesteście ze swoimi TŻ chodzi mi o ogólną liczbę lat nie tylko po ślubie ![]() i w jakim wieku swoją miłość spotkałyście ![]() Cytat:
i jestem tego samego zdania papierek nie jest potrzebny... ano chorubska mnie biora ,bo antybiotk osłabia orgaznim i tak jest...
|
|
#4877 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie!
Na reszcie mam weekend Witam się szybciutko i zaraz będę nadrabiać zaległości w czytaniu
|
#4878 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczynki
dziękuję za życzenia powrotu do zdrowia, już powoli dochodzę do siebie, chociaż jakieś uparte to choróbsko i silnie się trzyma. Szkoda mi najbardziej, że tak w środku cyku się przyplątała... No ale na to nie mamy wpływu. Gratuluję serdecznie Sweet_Jelly i pomarnczka Ula Dra mam nadzieję, że pęchęrz już Ci nie dokucza i jak najszybciej na dobre rozprawisz się z tymi infekcjami malami82 trzymam mocno kciuki za plusik na końcu, wykres baardzo ładny ![]() aliisanka pięknie rośnie w Tobie ten skarb! I faktycznie coś tam widać, jakby chłopaczek ![]() Wybaczcie, że nie doczytałam wszystkiego, ale straszne mam zaległosci. mam nadzieję, że po weekendzie będę częściej zaglądać. Miłego wieczoru!!! |
|
|
|
#4879 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
znaczy sie poznalismy sie wtedy ![]() moj tz byl juz w irlandii i ja po pol roku do niego przyjechalam (a na zywo widzielismy sie moze ze 3 tyg.) a wlasnie od 17 maja 2006 mieszkamy razem, w sierpniu 2007 chyba 9 mielismy zareczyny a 30 sierpnia 2008 slub czyli teraz jest ponad 3,5 roku
|
|
|
|
|
#4880 |
|
Zakorzenienie
|
Przeczytałam wszystko
Dra kuruj się Kochana i nie przejmuj się głupim gadaniem takich kobitek jak te, które spotkałaś wczoraj u gina. Ludzie często mówią głupstwa bez zastanowienia i bezmyślnie ranią tym innych. Co do wolnych związków bez papierka, moim zdaniem każy ma prawo zdecydować jak chce żyć. I tak najważniejsza jest miłość A! zazdroszczę serniczka Mniam!Jestem z moim TŻcikiem 4 rok a 14 czerwca będzie nasza 1 rocznica ślubu Aliisanka gratuluję ślicznego maluszka Różyczko widzę, że razem odliczamy dni do rozpoczęcia staranek I razem pewnie będziemy testowaćNika śliczne zdjęcia ślubne Moonia trzymam kciukasy za rozmowę z lekarzem Ula trzymajcie się dzielnie A ja zaczęłam weekend w związku z czym jestem radosna jak skowronek ![]() Byłam u fryzjera i obcięłam 20 cm włosów Ale fajnie wyszłoMam pytanko: Czy któraś z Was zażywa może Metafolin 800? Właśnie zaczęłam to brać, ze względu na rozpoczęcie staranek, a ten lek zawiera podwójną ilość kwasu foliowego. W porównaniu z Folikiem, który brałam do tej pory. Nie skonsultowałam tego z ginką, ale to chyba nie zaszkodzi ( ta zwiększona dawka). Jak myślicie?
|
#4881 |
|
Zadomowienie
|
my z Tż długo się znamy 10lat
|
#4882 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć Bąbelki
![]() ja dopiero do domu wróciłam, a jak wyjechaliśmy to była 6.30 ![]() najpierw badania, potem posiedziałam u męża w pracy, potem poszłam do Jego siostry zaopiekować się maluszkiem bo Ona do kosmetyczki szła i mnie poprosiła i tak do 17 siedziałam i jej pomagałam..potem przyjechał mąż i pojechalismy do mojego taty do szpitala, a potem do teściów, i dopiero w domu.. w szpitalu SKANDAL..nadal nie ma wyniku rezonansu mojego taty, i lekarka powiedziała że jak chce może wypisać się na własne żądanie, choć on wcale o to nie pytał, chyba się chciała pozbyć pacjenta.. dzwonie do taty i jak mi to powiedział, to mu powiedziałam że jak wypisze się na własne żądanie to długo mnie nie zobaczy! w końcu nie wiadomo czy wszystko w porządku.. moja mama ledwo przytomna bo od rana drinkowała..dzwonię do niej i mówię, a ona mi mówi że tato ma się wypisać bo ona nie ma zamiaru sama siedzieć w domu..po prostu myślałam że się zagotuję.. jak tak można.. dzięki Bogu tato posłuchał mnie i męża, i został w szpitalu..wieczorem pojechaliśmy do niego, bo pewnie samemu mu tam smutno ![]() mój brat tego tatę olewa..więc zostajemy mu tylko my, ja z mężem.. codziennie u Niego jestem..a w niedziele zawiozę mu do szpitala tort, bo ma urodziny ale Wam natrułam ![]() co do tematów dzisiejszych na forum, to: Ula to ma jakiegoś pecha! niech szybko wraca do zdrówka Dla mnie ślub kościelny tez nie jest najważniejszy, najważniejsze jest to że dwoje ludzie się kocha, i są w stanie oddać za siebie życie, przysięgać miłość przed Bogiem można sobie nawet w parku! Ja z moim mężem jestem 5 rok, i kochamy się ponad wszystko cały czas mocno trzymam za Was ![]() ---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- Cytat:
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
|
|
|
|
#4883 |
|
Zakorzenienie
|
no kazdy ma jakis staz
![]() ja w pazdzierniku 13 to juz 7 lat ![]() ja mojego poznalam pół roku przed byciem razem ![]() miałam wtedy 16 lat niby młoda,ale ja nie załuje niczego,w dodatku 4 ulice dalej mieszkał ale wczesniej nie znalamhm zamieszkanie tu mam problem chcielismy od razu,ale ja nie pelnoletnia wtedy ...i jak skonczylam 18 tak mieszkalismy troche u niego troche u mnie troche osobno,ytakie przyzwyczajenie rodzicow no i 19 lat to juz razem u mnie,ale zdazylo mi sie,ze poszlam tam,ale tesciowa eh szkoda slow wrociłam... wiec tak mozna napisac 4 lata ![]() allisanka eh te szpitale,ale ty i mezus jestescie przy tacie to wazne
|
#4884 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() odkąd się poznaliśmy to jakoś byliśmy ze sobą cały czas na wakacjach minie 7 lat bycia razem, a 1 rocznice ślubu obchodziliśmy 3 maja tego roku ![]() Bałam sie troche tego ze jak zamieszkamy razem, to cos sie moze zmienić, ze sie znudzimy sobą, ale powiem Wam ze mi ciągle mało i z dnia na dzien jestesmy bardziej w sobie zakochani ![]() Zareczyliśmy się 13 w piątek października 2006 i wbrew wszelkim przesądom jestesmy szczesliwi ![]() Cytat:
Twój tata dobrze ze dał się namówić na zostanie w szpitalu. Wiadomo ze w domu lepiej dochodzi sie do siebie, ale póki nie ma wszystkich wyników to lepiej być pod fachową kontrolą, mimo wszystko. Dobrze ze tate chociaż Wy wspieracie, bo jemu na pewno bliskosc rodziny teraz potrzebana. --------------------------------------- mam pytanie, bo juz nic z tego nie wiem. Zrobiłam dzis drugi test owulacyjny. Wczoraj była słabiutka druga kreska, a dzis po drugiej kresce ani śladu. Czy to znaczy ze owulacja juz była?? czy ze nie było jej wogóle??
|
|
#4885 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Na początku też byłam przerażona - tym bardziej, że jeden z lekarzy powiedział, że jeżeli chcę mieć dzieci to tylko laparoskopia - inaczej mogę zapomnieć ... Okazało si inaczej ... Z tym naprawdę da się żyć, chociaż cykle potrafią trwać baaardzo długo ... Jeśli masz jakieś pytania śmiało pisz!!! ---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- Cytat:
ale na szczęście z nią i kruszynką wszystko w porządku ...Ale prawda jest taka, że kierowcy tirów uważają, że droga jest tylko ich ... ![]() Uluś uściski gorące!!! |
||
|
|
|
#4886 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
|
|
|
|
#4887 |
|
Zakorzenienie
|
Aliisanka Ty to jestes zloty czlowiek
dobrze, ze sie tatusiem opiekujecie z mezem - wasze wsparcie jest mu bardzi potrzebe tym bardziej ze reszta rodziny sie nie interesuje... a co do szpitala to brak slow ja siedze sama w domciu mezus wroci z pracy dopiero po 12
|
|
|
|
#4888 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a mieszkamy od 4. Mąż i żona 16.08.2008Cytat:
No że tak się wyraże ręce opadają na prawdę życie mogłby Was trochę oszczędzić. Całe szczęście, że tata, to taki dzielny człowiek i razem stawiacie wszystkiemu czoła. Alu pamiętaj, co Ci obiecałam kiedyś, jakbyś tylko czegokolwiek potrzebowała to nie wahaj się.całuję
|
||
|
|
|
#4889 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
uważam, że każdy ma prawo decydować o sobie - przecież do szczęścia papier potrzebny nie jest. Jeżli Ty jesteś szcześliwa to inni mogą Tobie tylko pozazdrościć!!! Mam kilka znajomych, które wziłey ślub bo tak trzeba, bo musi być biała sukienka, tłum gości i trzeba się pokazać ... I po co to wszystko??? Na pokaz??? Żeby inni widzieli, że wzięła kościelny, chociaż do kościoła nie chodzi ... ---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- Cytat:
A poznaliśmy się w "Ogólniaku" ... I tak od skończenia I klasy (16 lat)jesteśmy razem ... Za sobą mamy studia w dwóch różnych miastach (Poznań i Szczecin) oraz moj wyjazd do Włoch w sumie na pół roku (z przerwami) w ramach wymiany Socrates/Erasmus ... |
||
|
|
|
#4890 |
|
Zakorzenienie
|
niestety osobówki jezdza gorzej...
z tirami jest inaczej nie bronie tirów,ale moj byl kierowca tira i nie raz bylam z nim w trasie,niestety tacy kierowcy musza zmiescic sie w czasie i dlatego tak im spieszno dobrze,ze ula i okruszek cali to najwazniejsze ---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- kazda ma ładny staż ![]() ale prawda jest taka kazdy niech robi jak chce ja jestem tyle ale czy np za 2 czy iles tam lat nie zdecydujemy sie na slub kto to tam wie... tak wiekszość ślubó to na pokaz,tak jak ta niby znajoma,ze musiała przed rodzina pokazac drugi przypadek nie wiem jak mozna zmusic do slubo,ale mozna taka znajoma zmusila swojego,a on chodzil i sie zalil i plakal,ale wstyd mu przed rodzina bylo odmawiac,ale prawda jest taka,ze ten zwiazek sie rozpadnie z czasem,chyba,ze go jakos ratowac beda... ale co to za slub jak jedna osoba chce...
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:07.

będę gorsza czy jak??bo wszytskie w małżenstwie,a ja nie,nieraz czuję,ze jestem odtrącana,że nie jestem katoliczką,że nie mam ślubu i takie tam,ale jestem człowiekkiem i nie każdy tak samo myśli...

ciesze się że USG wyszło oki i
za badanie z krwi. Na pewno wszystko bedzie dobrze.

Ale fajnie wyszło
na prawdę życie mogłby Was trochę oszczędzić. Całe szczęście, że tata, to taki dzielny człowiek i razem stawiacie wszystkiemu czoła. Alu pamiętaj, co Ci obiecałam kiedyś, jakbyś tylko czegokolwiek potrzebowała to nie wahaj się.całuję