|
|
#601 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kosmetyki mineralne Everyday Minerals - część III
Cytat:
|
|
#602 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
coś muszą w Warszawie na rozdzielni kombinować, albo u nas w MM, bo czekam na 3 paczki z tego tyg, 2 wtorkowe i poniedziałkowa - same priorytety - I NIC!!!!! a w poniedziałek nie ruszam sie z domu!!! czatuję na listonoszkę, bo jej solidny o.p.r.. się należy, bo wszystko do bratowej nosi. i non stop zmieniają nam doręczyciela... Kiedy kochaniutka machasz jakieś wspólne EDM? bo LHK bym wzięła jeszcze |
|
|
|
|
#603 |
|
Zakorzenienie
|
jmw, faa kusicielki Wy! przez Was mam okropną, straszną, nieprzyzwoitą ochotę na hot chocolate
A przecież miałam się odchudzać Póki co chudnie tylko moj portfel :PCzy tym cieniem osiągnę efekt naturalny, czy raczej glamour? |
|
|
|
#604 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak mało i jakims szerokim pedzlem typu eyekabuki to naturalny, jak uczciwą warstewkę to bardziej wieczorowy sie zrobi ![]() pomogłam, prawda?
Edytowane przez jmw Czas edycji: 2009-06-05 o 22:56 |
|
|
|
|
#605 |
|
Rozeznanie
|
Wizażanki chyba nie obejdzie się bez Waszej porady w kwestii odcienia podkładu..
Jak myślicie który powinien pasować? Z natury jestem blada jak ściana, od kilku lat się nie opalałam, można powiedzieć do teraz.. Używam Max Factora LP 100 - jest jasny, trochę różowy ale dawał radę. Przy lekko opalonym ciele jest jednak zbyt śmierciowy. Reszta ciała ma teraz ciepły kolor. Mam też Revlona Soflex buff do suchej - kolor mógłby być ciut jaśniejszy, odrobinę za żółty chociaż wyglądałam w nim zdrowo, promiennie. Gdyby nie tłusto-maziowata konsystencja pewnie używałabym go zamiast LP. Bardziej się sobie podobam w tym cieplejszym kolorze.Nie mam w tej chwili aparatu Pozostaje mi wrzucić to co mam na laptopie. Zdjęcia z wyjazdu na którym złapało mnie słońce. Najpierw opalam się na czerwony a później robi się z tego jasna brzoskwinia (jeżeli to ma jakieś znaczenie-w dalszej kolejności może się z tego zrobić nawet brąz). Mam wrażenie, że na każdym zdjęciu kolor skóry wychodzi trochę inaczej..![]() Podkłady mineralne sprawdzałam na razie głównie na szyi(nie wszystkie ) i tak:fair neutral(buff) - wtopił się w szyję natomiast na twarzy był póki co zdecydowanie za jasny, wyglądałam niezdrowo. Może zimą będzie w sam raz. sandy fair(beige) - nie idealnie ale całkiem nieźle, za to na twarzy jak wyżej. fair(cool) - było go widać na szyi, przypomina mi LP 100 fawn(golden) - żółtawo-biszkoptowy, nie wtopił się ale muszę go przetestować na twarzy chociaż obawiam się efektu żółtaczki golden fair- na szyi całkiem całkiem, zobaczymy jak na twarzy light golden-pomarańcz!! olive fair- jaśniutki, ciut ziemisty, chyba nie dla mnie ale sprawdzę na twarzy Linen(buff)-wydaje mi się że mógłby być dobry w zimie Perfect(buff)- jasny ale ciut różowy, linen wygląda lepiej light neutral(buff)-pewnie wtopiłby się w moje ramiona możliwe, że z ciekawości się nim pomaluję, ale raczej ciemny jestlight medium(beige)-jw. Wszelkie sugestie mile widziane.
Istnieje świat, a to rozprasza. Edytowane przez Lena4 Czas edycji: 2009-06-07 o 20:54 |
|
|
|
#606 |
|
Organizatorka
|
pomaluj po pol buzi tymi co Ci sie najwlasciwsze wydaja, chociaz goldeny by skreslila - moze soft butter peach byc dobry, jutro cos Ci jeszcze napisze
|
|
|
|
#607 |
|
A cobra on my left...
|
Hej dziewczyny!
![]() lojalnie daję znać, że na stronie EDM pojawiła się nowa promocja -8%, ale tylko do godz. 10 jutro - zapewne ich czasu, więc naszego pewnie jakoś do godz. 17. A w ogóle, to zapisałam się do ich newslettera, ale mimo to nie otrzymuję żadnych informacji o nowych "specialach" albo zapowiadanych na forum zmianach... Phi, też mi newsletter! |
|
|
|
#608 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ktoś to w ogóle dostaje? :rolley es:
|
|
|
|
|
#609 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Oglądałam w necie swatche tych korektorów i wydaje mi się, że multitasking też ma różowe nuty (a multi - intensive jest podobno mieszanką multitaskinga i intensive fair'a). Zastanawiam się nad mieszanką sunlighta i intensive medium ( z przewagą sunlighta). Z opisu na EDM wynika, że intensive medium ma żółte i złote tony. Szkoda tylko, że na allegro nie ma odsypek tego koloru
|
|
#610 |
|
Raczkowanie
|
Wreszcie dotarlo do mnie zamowienie z 21.05, pomijam ze paczka byla priorytetowa ciesze sie ze wogole dotarla
. Zamowilam super kita, paletke resort oraz darmowe sample, jako gratisy dostalam gabeczke fioletowa, cookie sheet mini blush, flying coach mini blush oraz cien "12:01" am. Cala moja radosc z mineralkow popsul Urzad Celny, moja paczka zostala opodatkowana to jescze przezyje ale ze moje zamowienie doszlo do mnie rozbebeszone wszystkie pelnowymiarowe produkty byly otwierane i porosypywane oczywiscie folia zabezpieczajaca sitko byla nie ruszona ale wieczko z sitkiem juz tak. W wiekszopsci produktow widac ubytek proszku. Jestem wsciekla ktos powinien tego zabronic.Czy moge gdzies zlozyc zazalenie na ten proceder? Czy ktorejs Wizazance sie cos takiego zdazylo? |
|
|
|
#611 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Myślę, że powinnam celować w buff lub beige. Jak patrzę na szyję i dekolt to skóra ma raczej delikatne, ciepłe tony (zawsze miałam dylemat czy powinnam mieć podkład z domieszką różu czy żółci). Może inne Wizażanki również pomogą Co dwie głowy to nie jedna
|
|
#612 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() wg mnie napisz pismo/skargę, sama pracuję w urzędzie (innym oczywiście) i wiem że co do zasady nie wolno nic olac - na każde pismo musimy odpowiadać niestey w tej konkretnej sprawie pewnie to nic nie da ale przynajmniej na przyszlośc może się beda bali takie sztuki robić...
|
|
|
#613 |
|
Organizatorka
|
Muffinka84 poniewaz bralas priorytet czyli ubezpieczona masz prawo do odszkodowania. zrob zdjecia i walcz o kase. w Polsce nikomu sie to nie zdazylo (wizazankom tu) ale raz w niemczech-pierwszy watek
|
|
|
|
#614 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#615 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#616 |
|
Zakorzenienie
|
a jakiegoś swatcha czy porównanie do Cool Fair może
|
|
|
|
#617 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny dzieki za slowa otuchy, oczywiscie zloze odpowiednia skarge. Moja paczke potraktowano tak w Oddziale Celnym w Bytomiu ale papierek dostalam z poczty w Zabrzu. Jak myslicie pisac do Bytomia i do Zabrza?
|
|
|
|
#618 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#619 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, ja wiem, że tutaj mało kto sięga po ciemniejsze odcienie, ale mimo to liczę na jakąś podpowiedź bo już kompletnie się zagubiłam... a więc tak:
zaczęłam od beży, bo zawsze wydawało mi się (może błędnie ), że to najodpowiedniejsza dla mnie kolorystyka:- fairly light int.- mocno za jasny - light medium int. - poziom koloru ok, ale za różowy - medium beige neutral matte - blisko, choć mogłoby być odrobinę jaśniej - medium beige neutral o-glo - daje radę w rejonach wybitnie zmarszczkowych, na całą twarz niewystarczające krycie goldeny: - light int. - ujdzie w sztucznym oświetleniu, ale w dziennym.. chyba jednak nie jestem aż tak żółta - light matte - zdecydowanie za jasny, co za różnica w stosunku do formuły intensive ![]() oliwki: - light martian int. - mocno za jasno i za zielono, efekt Czesia - golden medium matte - nie, choć sama nie potrafię określić co mi nie pasuje, po prostu źle wyglądam - light olive int. - mocno za ciemny i jakiś taki sztuczny, solariowy z kategorii buff: - beige neutral int. - w miarę, malutkie deczko za ciemno i za żółto - beige neutral semi matte - tuż po nałożeniu rewelacja, ale potem porażka na całej linii bo bardzo ciemnieje po czasie - light neutral int. - za jasno, szaro, i jak po ciężkiej chorobie - fairly light neutral int. - choć z nazwy, po wyglądzie w pudelku i testach paskowych sądząc nietrafiony, to jednak najlepszy z dotychczasowych, ciut za jasny międzyczasie doszłam do wniosku, że intensive mimo odpowiadającego mi krycia jednak nie dla mnie - jestem za stara, włazi w zmarszczki, podkreśla pory, uwidacznia zmarszczki, o których istnieniu nie wiedziałam.. o-glo tylko pod oczy, bo tu wielkie krycie niepotrzebne matte spisuje się najlepiej, ale jest jasniejsza od intensive.. a może nie zawsze?.. ufffffffff...... i co Wy na to? Edytowane przez KKZJ Czas edycji: 2009-06-06 o 14:11 |
|
|
|
#620 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#621 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy przesyłka USPS Priority Mail International jest również nierejestrowana ? Czym ona się różni od najtańszej i od EMS ? Czy ona może zaginąć bez śladu tak jak zwykła. Boję się kolejny raz zamawiać, żeby paczka nie zginęła bez echa.
|
#622 |
|
Wtajemniczenie
|
hej, czy moglabym was kochanie dziewczyny prosci o pomoc w dobraniu koloru?
mam cere tlusta, mocno tradzikowa, wiec zalezy mi na jakims kolorku z seri intensive fundtaion
Edytowane przez kasiam187 Czas edycji: 2009-06-06 o 15:38 |
|
|
|
#623 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak pisalam pare postow wyzej bralam przesylke USPS Priority Mail International i jest ona rejestrowana, ubezpieczona przewidywany czas doreczenia 7-14 dni roboczych. Otrzymalam ja dokladnie po 14 dniach. Moja paczka zostala opodatkowana i rozbebeszona co ciekawe zamawialam tez sample ale one zostaly w nie zmienionym stanie tylko duze produkty zostaly pootwierane. Kiedys tu wspominano, ze przesylka rejestrowana jak zaginie to mozesz prosic o zwrot pieniedzy za produkty. Edytowane przez muffinka84 Czas edycji: 2009-06-06 o 15:36 |
|
|
|
|
#624 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatni big kit mi zaginął i po 35 dniach EDM zwróciło mi kasę za kit, ale 60 zł za przesyłkę straciłam i chcę teraz zrobić kolejne podejście i nie wiem jaką wybrać Piszesz, że jest rejestrowana, to znaczy, że jej numer od jakich liter się zaczyna ?
|
|
#625 |
|
Wtajemniczenie
|
W końcu się skusiłam i zrobiłam zamówienie darmowych sampli. Jeszcze nigdy tak długo nie zastanawiałam się, który jasny kolor wybrać
(najczęściej przy normalnych podkładach tak jasnych kolorów nie ma lub jest jeden i zastanawianie mam z głowy ). Wzięłam: Olive Fair, Buff Linen Beige Sunkissed Fair Korektor Beige Sunlight i róż Back to School ![]() Teraz siedzę jak na szpilkach i czekam na przesyłkę, gorzej jak mi się minerały spodobają i trzeba będzie zamówić większe opakowania, bo niestety mam takiego pecha, że każda moja przesyłka ląduje w UC
|
#626 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wczesniej robila zamowienie na sredniego kita baralam wtedy najtansza przesylke i nie milalam takiego problemu jak przy tej. |
|
|
|
|
#627 |
|
Rozeznanie
|
Chyba trafiłam z kolorem, w każdym razie jest lepiej niż poprzednio. Twarz mam jaśniejszą ale do reszty ciała o dziwo pasuje Fairly Light Neutral (buff)
Z tym, że ja używam bardzo dużo korektora, możliwe że to go rozjaśnia. Dziewczyny a który kolor jest troszkę jaśniejszy, ale bardzo podobny jeśli chodzi o tonację? Fair neutral (buff)? Na jesień/zimę i tak trzeba będzie naleźć coś z tych najjaśniejszych, ale póki co..
Istnieje świat, a to rozprasza. Edytowane przez Lena4 Czas edycji: 2009-06-06 o 17:20 Powód: pomyłka |
|
|
|
#628 |
|
Zakorzenienie
|
kolejne testy, ma nadzieję, że już ostatnie, bo mam dość
![]() tym razem Cool Fair i kolejny raz Sandy Fair było jeszcze Olive Fair ale niezdrowo wyglądam Sandy jest zdecydowanie jaśniejszy od Cool Fair, który z kolei [CF] na szyi wyewoluował do lekkiej brzoskwini ale ładnie mi się komponuje i ożywia karnacjęco myślicie? |
|
|
|
#629 |
|
Zakorzenienie
|
Zdazylam z zamowieniem znizkowym dzisiaj. Wreszcie zamowilam dwa opakowania big Fair Neutral i nowy pedzel do cieni
![]() Teraz bede spokojnie czekac na ich zmiany na stronie, chce kita samplowego, bo mam w planie duzy zakup cieni Edytowane przez vril Czas edycji: 2009-06-06 o 20:13 |
|
|
|
#630 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
light olive -semi -matte podobny do tego wyzej, Buff: fairly summer semi -matte..... Edytowane przez Isztar01 Czas edycji: 2009-06-06 o 21:32 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kosmetyki mineralne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:27.

A przecież miałam się odchudzać
Jak myślicie który powinien pasować? Z natury jestem blada jak ściana, od kilku lat się nie opalałam, można powiedzieć do teraz.. Używam Max Factora LP 100 - jest jasny, trochę różowy ale dawał radę. Przy lekko opalonym ciele jest jednak zbyt śmierciowy. Reszta ciała ma teraz ciepły kolor. Mam też Revlona Soflex buff do suchej - kolor mógłby być ciut jaśniejszy, odrobinę za żółty chociaż wyglądałam w nim zdrowo, promiennie. Gdyby nie tłusto-maziowata konsystencja pewnie używałabym go zamiast LP. Bardziej się sobie podobam w tym cieplejszym kolorze.
) i tak:

:rolley es:
ktos powinien tego zabronic.
Co dwie głowy to nie jedna