Offtopowe zapuszczanie - sagi część II :D - Strona 147 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-06-05, 15:48   #4381
'Estelle'
The Pink Power Mołderajtor

Dot.: Offtopowe zapuszczanie - sagi część II :D

Cytat:
Napisane przez viki1988 Pokaż wiadomość
tak ostro bo jak wysmarowałam się tą pierwszą porcją to jakby sie zwykłym tonikiem posmarowała - zero reakcji, żadnego pieczenie, nic, po drygiej warstwie na wódce też prawie nic - jakby lekko swędziało, wiec dziś muszę sobie jeszcze poprawić , a i ogólnie to nie zmyłam tego kwasu
No wiadomo ze na buzi jest duuużo cieńsza skóra niż na plecach, na twarz bym nie kładła 20% a raczej 15%
Viki, a Ty się nie boisz poparzenia?
Bo pieczenie czy zaczerwienienie to tylko skutek uboczny, który może ale wcale nie musi występować. Może odczekaj chociaż z tydzień, żeby sprawdzić, czy nie pojawi się wylinka?

'Estelle' jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-05, 15:56   #4382
pani-jesień
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 'Estelle' Pokaż wiadomość
Bo pieczenie czy zaczerwienienie to tylko skutek uboczny, który może ale wcale nie musi występować. Może odczekaj chociaż z tydzień, żeby sprawdzić, czy nie pojawi się wylinka?
Estelle, mądrze prawisz
Stary 2009-06-05, 16:09   #4383
Benek23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pani-jesień Pokaż wiadomość
Nie wyobrażam sobie posłodzonej mate
Calkiem smaczna. To dziwne, ale cukier zabija częściowo w mate te jej gorzkawe posmaki. I staje się przez to całkiem znośna.

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post26092774
Benek23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-05, 16:31   #4384
*piękna
Zakorzenienie

Jutro jadę do Warszawy to może zajdę do Auchana po zapas glorii

*piękna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-05, 18:24   #4385
aeronauta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez *piękna Pokaż wiadomość
To jest cisnieniomierz taty bo tata ma nadciśnienie i jemu mierzy dobrze, mojej mamie też pokazuje niskie wyniki ale ona ma z reguły niskie cisnienie więc powinno być ok, myślałam sobie że może mam za chudą rękę ale wg tego co jest napisane na aparacie powinnam mieć wystarczająca. Jednak jak mam mierzopne przez lekarza/pielęgniarkę gdzies w gabinecie to mam dobre prawie (110/70) ale ja jak ide do lekarza to zaraz się deneerwuję bardzo i może przez to
Może masz takie ciśnienie, choć osobiście mam co do tego wątpliwości, bo te ciśnieniomierze elektroniczne często są kiepskie i ogólnie takie ciśnienie jest dość rzadkie (chyba że jesteś sportowcem ?).
Choć jak mówisz, że Twojemu tacie pokazuje takie same wartości ciśnienia co u lekarza to może faktycznie takie masz . A miewasz jakieś problemy typu, że mdlejesz/jest Ci słabo, gdy trochę dłużej stoisz, zawroty głowy rano czy zimne stopy?
aeronauta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-05, 18:48   #4386
motylek1007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aeronauta Pokaż wiadomość
A miewasz jakieś problemy typu, że mdlejesz/jest Ci słabo, gdy trochę dłużej stoisz, zawroty głowy rano czy zimne stopy?
ja miewam takie cos....zimne mam stopy cale zycie i rece tez jedynie po alkoholu mam cieple
zawroty glowy mam dosyc czesto i katorga jest dla mnie podróznowanie PKP na stojąco.....

czy ktos z Poznania wie gdzie jest ta drogeria Natura zebym dostala MYPE...........

[*] 11.09.2012
jeszcze się kiedyś spotkamy...
motylek1007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-05, 18:49   #4387
*piękna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aeronauta Pokaż wiadomość
Może masz takie ciśnienie, choć osobiście mam co do tego wątpliwości, bo te ciśnieniomierze elektroniczne często są kiepskie i ogólnie takie ciśnienie jest dość rzadkie (chyba że jesteś sportowcem ?).
Choć jak mówisz, że Twojemu tacie pokazuje takie same wartości ciśnienia co u lekarza to może faktycznie takie masz . A miewasz jakieś problemy typu, że mdlejesz/jest Ci słabo, gdy trochę dłużej stoisz, zawroty głowy rano czy zimne stopy?
Ogólnie miewam takie momenty jak np stoje gdzies długo i jest duszno że mi słabo, mam czasem na słońcu zawroty głowy ale to raczej normalne w moim wieku zwłaszcza że mam lekką niedowagę, zimne stopy też mam, jednak ogólnie czuję się dobrze i nie mam większych zastrzezen Jedyne co to mam nierówny rytm serca co nawet stwierdziła pielęgniarka jak mi mierzyła puls. Ale inne wyniki mam dobre bo często robię bo ogólnie jestem zawsze blada i mama się martwi

Czasem ma jakieś objawy klaustrofobii, że mnie coś napadnie i mi ciężko oddychać, zaraz panikuję jak np mnie ktoś przygniecie alebo czasem w windzie jak jest duszno. Ale nie zawsze..

Edytowane przez *piękna
Czas edycji: 2009-06-05 o 18:51
*piękna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-05, 19:57   #4388
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez motylek1007 Pokaż wiadomość
u mnie cyfrowe tez sie nie sprawdzaja, musze miec taka stara metoda mierzone
U mnie nawet takie często zawodzą. Życie. Ale u mnie niskie ciśnienie jest rodzinne. I nikt nie ma z tego powodu żadnych dolegliwości.

Cytat:
Mam jeszcze troche tej suszonej, ale teraz nie wiem czy zaparzac jak czytalam na wizazu (czyli do nasypac do kubeczka i zalac) czy jak napisane jest na opakowaniu, zeby w garnku gotowac
To nie ma raczej większego znaczenia.

Cytat:
Napisane przez Nerchie Pokaż wiadomość
Hm motylku powoli można rzucać. Ja piłam 'siekiery' po 5 dziennie teraz max 1 - chce mieć białe zęby a kawa mi w tym nie pomaga.
Jam nie Motylek, ale pozwolisz, że też się wypowiem :P
Sama piję wiecznie siekiery, no i zęby mam już w odcieniu pokawowym. Ale i tak bym miała, bo moje zęby mają skrajnie wielką skłonność do zbierania kamienia nazębnego. Jak mi raz dentystka je wyczyściła z niego [ to miało nie boleć! ] to miałam dosłownie perełki nie zęby O_o Także u mnie kawa jakoś wielkiego wpływu na kolor zębów właściwych nie ma. Dziwne to.
Stary 2009-06-05, 20:11   #4389
motylek1007
Zakorzenienie

ja tam mimo ze pije siekiery, usuwam kamien raz na rok (we wtorek wlasnie ide), ale jakos kawa u mnie mocno nie wplywa na przebarwienia, albo nie widze

[*] 11.09.2012
Stary 2009-06-05, 20:46   #4390
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
ja tam mimo ze pije siekiery, usuwam kamien raz na rok (we wtorek wlasnie ide), ale jakos kawa u mnie mocno nie wplywa na przebarwienia, albo nie widze
Mnie niedługo czeka znów odkamienianie. Ech, jestem chyba jedyną osobą, którą to boli ;/ Ja mam jakieś skrajnie wrażliwe zęby u dentysty. Bo tak to mogę mieć dziurę na pół zęba i nic mnie to nie ruszy.
Stary 2009-06-05, 20:48   #4391
motylek1007
Zakorzenienie

mnie odkamienianie tez boli

[*] 11.09.2012
Stary 2009-06-05, 20:54   #4392
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
mnie odkamienianie tez boli
A ja w przypadku zębów mam zerowy próg bólu ;/ Do wszystkiego biorę znieczulenie. Potrafię mieć trzy zwykłe i dwa w szczękę i nadal boli. Chociaż i tak najlepsze jest jak ropny ząb mi próbowała dentystka oczyścić, ale on sie nie znieczulił więc wyłam z bólu no foletu. Wtedy postanowiła go zatruć. I co? Po dwu tygodniach nadal zatruty nie był. Co ja z tymi zebami mam :P Dobrze, że chociaż włosy mi takich numerów nie robią :P
Stary 2009-06-05, 21:14   #4393
motylek1007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
A ja w przypadku zębów mam zerowy próg bólu ;/ Do wszystkiego biorę znieczulenie. Potrafię mieć trzy zwykłe i dwa w szczękę i nadal boli. Chociaż i tak najlepsze jest jak ropny ząb mi próbowała dentystka oczyścić, ale on sie nie znieczulił więc wyłam z bólu no foletu. Wtedy postanowiła go zatruć. I co? Po dwu tygodniach nadal zatruty nie był.
biedna

ja nie moge znieczulenia, bo tak panicznie, naprawde panicznie boje sie igieł, ze wole miec na żywca wszystko.
Kiedys musieli mi usuwac ząb bo mi wrastal w policzek - nie chcialam uczulenia, chcialam miec rwany na żywca po dłuuuuuuuuuuugiej rozmowie zgodzilam sie na znieczulenie

zawsze jak mi pobieraja krew to mdleje, zawsze

[*] 11.09.2012
Stary 2009-06-05, 21:17   #4394
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Cytat:
A ja w przypadku zębów mam zerowy próg bólu ;/ Do wszystkiego biorę znieczulenie. Potrafię mieć trzy zwykłe i dwa w szczękę i nadal boli. Chociaż i tak najlepsze jest jak ropny ząb mi próbowała dentystka oczyścić, ale on sie nie znieczulił więc wyłam z bólu no foletu. Wtedy postanowiła go zatruć. I co? Po dwu tygodniach nadal zatruty nie był. Co ja z tymi zebami mam :P Dobrze, że chociaż włosy mi takich numerów nie robią :P

Niedobrze masz Ja tam zawsze znieczulenia się bałam. Ale bolało mnie po nim mniej, bo wychodziłam z założenia, ze w znieczuleniu chodzi tylko o to, że samo ukłucie tak strasznie boli, że już się nie czuje żadnego borowania (ja ogólnie boję się igieł, moja jedyna fobia, oprócz luster i ciszy w nocy). Ale powiem wam, że jak mi usuwali zdrowiutką ósemkę (trzeba było żeby założyć aparat), to dał mi takie znieczulenie, że nawet nie zauważyłam kiedy go wyjął schował zęba w ligninę i powiedział do asystentki "Basia, dawaj obcęgi" Możecie sobie wyobrazić jak zaczęłam skakać na fotelu Ale nie powiem, żart był świetny. No i biorę już znieczulenie

http://www.uniteddogs.com/stopkillingdogs/
jyyli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-05, 21:22   #4395
Chatul
ma zielone pojęcie

Raz w życiu miałam usuwanego zęba i nigdy więcej. Boleć nie bolało, bo na znieczuleniu jechałam. Ale wrażenia psychiczne makabryczne. Jedno z gorszych doznań w moim życiu. Nigdy więcej.

Za to po rwaniu zęba nie brałam żadnych antybiotyków ani nawet środków przeciwbólowych, bo nie lubię w ogóle leków. Unikam ich jak ognia.
Ranę po zębie przemywałam tylko specjalnym płynem odkażającym. I opłacało się tak robić. Rana zarosła się tak dobrze, że inna dentystka była święcie przekonana, że ten wyrwany ząb po prostu nigdy nie urósł. A to było dopiero pół roku po rwaniu go (;
Stary 2009-06-05, 21:23   #4396
aanika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Narek Pokaż wiadomość
Myślę, że przede wszystkim Timotei'a To naprawdę nieźle wygładzająca odżywka, Garnier tak na mnie nie działał.
To w takim razie mam już dwie nowe odżywki do wypróbowania . Dzisiaj w drogerii widziałam Garniery za 4,99, podczas gdy w Rossmannie kosztują ok. 8,50.

A czy któraś z Was używa odżywek Elseve? Coś kojarzę, że pani-jesień o nich wspominała. Które są według Was najlepsze?

Cytat:
Napisane przez *piękna Pokaż wiadomość
Jutro jadę do Warszawy to może zajdę do Auchana po zapas glorii
Ja też . Dlatego najprawdopodobniej nie będzie mnie przez cały weekend.
aanika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-05, 21:26   #4397
Magdzia94
Zakorzenienie

To ja tez kupię tego Timotei jak mi się skończy moja Ziaja, z której jestem jak najbardziej zadowolonla
Ładne wloski miałam po tym Kallosie planceta. Takie milusie i błyszczące i nawilżone. Lepsze jak po latte.

Magdzia94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-05, 21:40   #4398
aanika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magdzia94 Pokaż wiadomość
To ja tez kupię tego Timotei jak mi się skończy moja Ziaja, z której jestem jak najbardziej zadowolonla
Ładne wloski miałam po tym Kallosie planceta. Takie milusie i błyszczące i nawilżone. Lepsze jak po latte.
Która teraz Ziaja? Miodowa? Też byłam z niej zadowolona. Jojobę już na szczęście wykończyłam (co prawda do golenia nóg :P). Naphera też już się kończy, więc niedługo szykują się włosowe zakupy .
aanika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-05, 21:50   #4399
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Cytat:
Raz w życiu miałam usuwanego zęba i nigdy więcej. Boleć nie bolało, bo na znieczuleniu jechałam. Ale wrażenia psychiczne makabryczne. Jedno z gorszych doznań w moim życiu. Nigdy więcej.

Za to po rwaniu zęba nie brałam żadnych antybiotyków ani nawet środków przeciwbólowych, bo nie lubię w ogóle leków. Unikam ich jak ognia.
Ranę po zębie przemywałam tylko specjalnym płynem odkażającym. I opłacało się tak robić. Rana zarosła się tak dobrze, że inna dentystka była święcie przekonana, że ten wyrwany ząb po prostu nigdy nie urósł. A to było dopiero pół roku po rwaniu go (;
O matko, przeraziłam się, bo ja niczego nie stosowałam po rwaniu. A goiło się zaskakująco dobrze jak na mnie. Twój usunięty ząb był zdrowy?

Cytat:
Napisane przez aanika Pokaż wiadomość
To w takim razie mam już dwie nowe odżywki do wypróbowania . Dzisiaj w drogerii widziałam Garniery za 4,99, podczas gdy w Rossmannie kosztują ok. 8,50.

A czy któraś z Was używa odżywek Elseve? Coś kojarzę, że pani-jesień o nich wspominała. Które są według Was najlepsze?

Ja też . Dlatego najprawdopodobniej nie będzie mnie przez cały weekend.
Ja z odżywek Elseve lubię różową, bo naprawdę nabłyszcza włosy i żółtą (tą z cement ceramidami), bo zmiękcza moją szczecinę

http://www.uniteddogs.com/stopkillingdogs/
jyyli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-06, 02:04   #4400
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez jyyli Pokaż wiadomość
Twój usunięty ząb był zdrowy?
Nie. I to z mojej własnej winy
Stary 2009-06-06, 08:48   #4401
Nerchie
Zakorzenienie

ja u dentysty ostatnio byłam jak miałam siedem lat i wpadłam w taka panike, że ugryzłam tą kobiete, koszmar z dzieciństwa. Wole paski wybielające kupować, niż przejść przez próg gabinetu.

Włosy urosły mi o 2 cm xD mr.

„Prawdopodobnie nie powiedziałbym wszystkiego, o czym myślę, ale na pewno przemyślałbym wszystko, co powiedziałem.”
Nerchie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-06, 09:02   #4402
19agusia91
Zakorzenienie

Ja noszę aparat, jestem u dentysty co dwa miesiące i o dziwo, na razie od roku mi się żaden ząb nie popsuł. Jestem w szoku, bo zawsze przez rok to były z 3-4. Myślę, ze to zasługa pasty elmex

Mama kupiła mi (oczywiście z mojego polecenia ) Szampon Seboradin regenerujący. W szoku byłam jak zapłaciła za niego 10,80zł, widziałam je po 17zł ostatnio.. Ile kosztuje ten balsam z IF do włosów brązowych? Mam na niego chrapkę, jak się garnier skończy

Ja sobie przypomniałam , że moja sąsiadka studiuje w Bydgoszczy, napisałam juz do niej, czy przypadkiem nie odiwedza Auchana, oże kupilaby mi Glorię. Stęskniłam się za tym zapachem i w ogóle, och

Od czwartku praktycznie mówić nie mogę. Wczoraj miałam byc na konkursie, ale juz mówiac skrzeczałam,a co dopiero śpeiwac. Żeby mi do poniedziałku przeszło tylko.. Nie chce znów konkursu opuszcząc takiego z zespołem. Solo to solo, mniejsza odpowiedzialność.
Hula Hop
440/5000 minut
19agusia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-06, 10:20   #4403
Benek23
Zakorzenienie

Cytat:

Włosy urosły mi o 2 cm xD mr.
Przez miesiąc?

Stary 2009-06-06, 10:58   #4404
Nerchie
Zakorzenienie

nie wiem przez ile bo nie zapisałam daty ostatniego mierzenia :p mierze wstążeczką, tzn do głowy potem pod linijkę

„Prawdopodobnie nie powiedziałbym wszystkiego, o czym myślę, ale na pewno przemyślałbym wszystko, co powiedziałem.”
Stary 2009-06-06, 11:01   #4405
Chatul
ma zielone pojęcie

A ja właśnie sobie siedze przed komputerem i skalp masuję

Za chwilę lecę nałożyć amlę z odżywką na łepek. Muszę stwierdzić, że taka mieszanka jest naprawdę rewelacyjna
Stary 2009-06-06, 11:38   #4406
pani-jesień
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aanika Pokaż wiadomość
Tak, ja wspominałam tutaj o odżywkach Elseve. Bardzo je lubię Szczególnie tę w żółtym opakowaniu, z (pseudo)ceramidami, jak również w różowo-zielonym opakowaniu - Nutri-Blask Light Mam po tych odżywkach gładziutkie, milutkie, błyszczące włosy

Dziewczyny, mój tato jest stomatologiem. A ja i tak boję się dentysty
Stary 2009-06-06, 12:01   #4407
Benek23
Zakorzenienie

Cytat:
nie wiem przez ile bo nie zapisałam daty ostatniego mierzenia :p mierze wstążeczką, tzn do głowy potem pod linijkę
Acha... A tak w ogóle to jak długie masz już włosy? Dokąd Ci sięgają?

Stary 2009-06-06, 12:04   #4408
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 'Estelle' Pokaż wiadomość
Szczerze mówiąc, to nie za bardzo sie boje, bo to jednak plecy- a więc grubsza skóra i w razie czego można przykryć, z reszta peelingi kwasowe właśnie polegają na poparzeniu chemicznym skóry dodam ze dziś nic nie zapowiada jakiejkolwiek wylinki
Stary 2009-06-06, 12:15   #4409
mOna01
Zakorzenienie

Zaktualizowałam swoje włosy w dzienniku :P

mOna01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-06, 12:46   #4410
Nerchie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Benek23 Pokaż wiadomość
Acha... A tak w ogóle to jak długie masz już włosy? Dokąd Ci sięgają?
do lini stanika najdłuższe

Cytat:
Napisane przez mOna01 Pokaż wiadomość
Zaktualizowałam swoje włosy w dzienniku :P
kurde ;a też chce takie

pooftopuje: własnie przyszły mi kosmetyki z ziaji pro; maska z glinka, krem nawilżający, peeling do stóp i z ziaji med balsam do suchej. Przed chwilą używałam pierwszych dwóch i jak narazie jestem zachwycona

Edytowane przez Nerchie
Czas edycji: 2009-06-06 o 12:49
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości