Przygotowania w toku bo ślub już w tym roku - PM-ki 2009 cz.12 - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-06-07, 19:50   #1231
diamondbabe
Raczkowanie

GG do diamondbabe
Dot.: Przygotowania w toku bo ślub już w tym roku - PM-ki 2009 cz.12

Cytat:
Napisane przez zlotko855 Pokaż wiadomość
diamondbabe super suknia i butki tez
ślicznie dziękuję

PM-ki co tu tak cichusieńko;>

ale niedziele duszna niemiła eh.... mielismy z TŹ iść na rowerki ale niestety za duży wiatr był w południe
Stary 2009-06-07, 19:54   #1232
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

miałam dzis relacje zdac, ale siedzi ten mój małżonek nade mna i fotek jeszcze nie mam wiec moze jakos na dniach cos dosmaruje

Czas zacząć nowe, lepsze życie...
MisQa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-07, 19:58   #1233
atomufka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnes208 Pokaż wiadomość
na 3 tyg i 1 dzień i trzeba będzie wracać no cóż zrobić po slubie bedziemy tylko tydzień
No ciezko bedzie wrocic po takim czasie.Dlatego wybralismy dwa tygodnie po slubie zeby wypoczac i pozalatwiac wszystkie sprawy.
To dla mnie bedzie pierwszy tak dlugi pobyt w PL od 4 latAle w przyszlym roku wracamy na stale do Polski
A myslalas juz co zrobisz z dokumentami po slubie?Bo podobno teraz jest jakis okreslony czas na wymiane...Ja nie wiem jak to zalatwic,bo do Pl pojade najpewniej dopiero w przyszlym roku...

sas ale Wam dobrzemy dopiero w przyszly roku wyjezdzamy stąd Mysle ze gdzies na poczatku roku.Wszystko zalezy jak TZ pozalatwia w kraju,bo chcemy biznes otworzyc

szafa

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post32329502

Edytowane przez atomufka
Czas edycji: 2009-06-07 o 20:01
atomufka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-07, 20:05   #1234
madziulka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diamondbabe Pokaż wiadomość

dziękuję i zdradzę cenę sukni kosztowała 2150 zł
Ooo super
A ile wcześniej ją mierzyłaś i zamawiałaś?

Ja bym coś pokombinowała jednak z jakimś welonem, bo ajkoś mi pasuje do tej sukni a włosów nie masz aż tak krótkich

madziulka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-07, 20:07   #1235
sas
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez atomufka Pokaż wiadomość
No ciezko bedzie wrocic po takim czasie.Dlatego wybralismy dwa tygodnie po slubie zeby wypoczac i pozalatwiac wszystkie sprawy.
To dla mnie bedzie pierwszy tak dlugi pobyt w PL od 4 latAle w przyszlym roku wracamy na stale do Polski
A myslalas juz co zrobisz z dokumentami po slubie?Bo podobno teraz jest jakis okreslony czas na wymiane...Ja nie wiem jak to zalatwic,bo do Pl pojade najpewniej dopiero w przyszlym roku...

sas ale Wam dobrzemy dopiero w przyszly roku wyjezdzamy stąd Mysle ze gdzies na poczatku roku.Wszystko zalezy jak TZ pozalatwia w kraju,bo chcemy biznes otworzyc
my tez mielsimsy zostac jezcze rok po slubie ale w styczniu zdecydowalismy ze jednak wrocimy do pl...boje sie troszke jak sobie z praca poradzimy, ale trzea byc dobrej mysli tz tez mysli o otworzeniu biznesu

cio do dokumentow to wymog jest taki ze od momentu zarejestrowania w was w urzedzie stanu cywilnego jako mazlenstwo w przeciogu 2 tyg musicie zlozyc nowe papiery o dowod..wiem bo my teraz to zalatwialismy
sas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-07, 20:23   #1236
agnes208
Zakorzenienie

Cytat:

No ja mam nadzieje ze uda mi sie zlożyc wniosek jak nie to nie wiem co zrobie bo nastepny urlop chyba na świeta albo i nie. Mam nadzieje ze do USC mozna isc z tym krotkim aktem co sie dostaje a nie czekac na to az ksiądz wyśle papiery. Man nadzieje ze uda mis ie złozyc a odbiore przy nastepnym urlopie nowe przepisy chyba nic nie mowia o czasie na odebranie.

Sas a to zarejestrowanie w urzedzie to jest to co wypełnia sie te papierki w USC jeszcze przed ślubem?? Co sie podaje jakie nazwiska itd??

Edytowane przez agnes208
Czas edycji: 2009-06-07 o 20:25
agnes208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-07, 20:30   #1237
atomufka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
my tez mielsimsy zostac jezcze rok po slubie ale w styczniu zdecydowalismy ze jednak wrocimy do pl...boje sie troszke jak sobie z praca poradzimy, ale trzea byc dobrej mysli tz tez mysli o otworzeniu biznesu

cio do dokumentow to wymog jest taki ze od momentu zarejestrowania w was w urzedzie stanu cywilnego jako mazlenstwo w przeciogu 2 tyg musicie zlozyc nowe papiery o dowod..wiem bo my teraz to zalatwialismy
Aha .No wlasnie bede miec problem,bo my zostajemy po slubie dwa tyg ale w tym czasie na pewno nie zdaze zlozyc wniosku
A propos powrotu to fajnie ze sie zdecydowaliscie.W koncu trzeba bedzie kiedys wrocic

agnes a co to za krotki akt?

szafa

Edytowane przez atomufka
Czas edycji: 2009-06-07 o 20:31 Powód: dopisek
Stary 2009-06-07, 20:34   #1238
agulkaa
Rozeznanie

GG do agulkaa

diamondbabe uważam że masz cudowną sukienkę!!! zazdroszcze możliwości noszenia rybki ale to jak sie prezentuje to i tak przebija wszystko
A jeśli chodzi o włoski to po pierwsze wcale nie są takie krótkie i mozna je ladnie zakrecic i podpiac a wtedy welon jak najbardziej pasuje a po drugie rzeczywiscie kwiat byłby śliczny....lub upięcie z tiulu jak na jednym ze zdjęć jak dla nie bomba
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg z4123448X.jpg (38,8 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg z4123447X.jpg (41,1 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg shim-fing.jpg (18,9 KB, 17 załadowań)

http://www.suwaczki.com/tickers/hchyhgqsnt603ke0.png
agulkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-07, 20:35   #1239
sas
Wtajemniczenie

Cytat:
No ja mam nadzieje ze uda mi sie zlożyc wniosek jak nie to nie wiem co zrobie bo nastepny urlop chyba na świeta albo i nie. Mam nadzieje ze do USC mozna isc z tym krotkim aktem co sie dostaje a nie czekac na to az ksiądz wyśle papiery. Man nadzieje ze uda mis ie złozyc a odbiore przy nastepnym urlopie nowe przepisy chyba nic nie mowia o czasie na odebranie.

Sas a to zarejestrowanie w urzedzie to jest to co wypełnia sie te papierki w USC jeszcze przed ślubem?? Co sie podaje jakie nazwiska itd??

wiesz cio my bralismy slub w londynie ten cywilny i w pl w moim urredzie skaldalismy papiery tlumaczone i od momentu zaesjestrowaia nas jak mazlenstwo w tej ksiedze licza sie 2 tyg czasu na zlozenie ppierow o nowe dokumenty.. jesli chodzi o odebranie to nie ma limitu my odbierzemy dopiero w lipcu
Stary 2009-06-07, 20:36   #1240
BEAMI
Raczkowanie

Cytat:
już jestem )) tak jak wcześniej obiecałam - wklejam fotki mojej sukni ślubnej i dodatkowo buciki które w koncu przyszly

prosze o opinie

i może podpowiecie mi co pasuje do tej sukni (welonu na 80 % mieć nie będę - czuje sie idiotycznie w krotkich wlosach i welonie)

z góry dziękuję za rady i opinie
Super sukieneczka i butki również

anuulaa super dzień, a jaki ten twój TZ romantyczny. Poprostu świetnie wszystko zaplanowł
Stary 2009-06-07, 20:40   #1241
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Ale cisza dziś.

A ja mam pytanko w sobote idziemy spisywa protokół do kancelarii, czy wtedy też będziemy dawać na zapowiedzi?

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-07, 20:41   #1242
diamondbabe
Raczkowanie

GG do diamondbabe

Cytat:
Napisane przez madziulka_ Pokaż wiadomość
Ooo super
A ile wcześniej ją mierzyłaś i zamawiałaś?

Ja bym coś pokombinowała jednak z jakimś welonem, bo ajkoś mi pasuje do tej sukni a włosów nie masz aż tak krótkich
omysle po pierwszej probnej fryzurce... dziewczynki ile wczesniej przed slubem robicie fryzure probna?? polegacie na fachowej doradzie fryzjerki czy idziecie juz z jakas wybrana?? ja mam ogragla buzke i wysokie czolo nie bardzo mi upiecie wloskow pasuje musze miec zaslonieta lekko buzke... nie mam zadnego pomyslu na fryzurke..

mierzylam ja w lutym a zamowilam 14go lutego w walentynki czekalam na nią 4 miesiace pierwsza przymiarke mialam w maju a druga (ostatnia juz) mam we wtorek i zabieram sukieneczke do domu

Cytat:
Napisane przez agulkaa Pokaż wiadomość
diamondbabe uważam że masz cudowną sukienkę!!! zazdroszcze możliwości noszenia rybki ale to jak sie prezentuje to i tak przebija wszystko
A jeśli chodzi o włoski to po pierwsze wcale nie są takie krótkie i mozna je ladnie zakrecic i podpiac a wtedy welon jak najbardziej pasuje a po drugie rzeczywiscie kwiat byłby śliczny....lub upięcie z tiulu jak na jednym ze zdjęć jak dla nie bomba
pomysle nad tym dziekuję za rady a co do możliwości noszenia rybki kurcze ja mam 164 cm wzrostu a zawsze myslalam ze tylko wysokie dziewczyny i szczuplutenkie moga rybki nosic a sama wybralam rybke nie bedac az tak chudziutka sama się sobie dziwilam bo chcialam wczesniej suknie a'la księzniczka
Stary 2009-06-07, 20:42   #1243
atomufka
Zakorzenienie

Cytat:
wiesz cio my bralismy slub w londynie ten cywilny i w pl w moim urredzie skaldalismy papiery tlumaczone i od momentu zaesjestrowaia nas jak mazlenstwo w tej ksiedze licza sie 2 tyg czasu na zlozenie ppierow o nowe dokumenty.. jesli chodzi o odebranie to nie ma limitu my odbierzemy dopiero w lipcu
No tylko ze my a agnes mamy troche inna sytuacjeBo po slubie konkordatowym mozna odebrac papiery z urzedu po około 10 dniach roboczych

szafa

Stary 2009-06-07, 20:44   #1244
agnes208
Zakorzenienie

Cytat:
Aha .No wlasnie bede miec problem,bo my zostajemy po slubie dwa tyg ale w tym czasie na pewno nie zdaze zlozyc wniosku
A propos powrotu to fajnie ze sie zdecydowaliscie.W koncu trzeba bedzie kiedys wrocic

agnes a co to za krotki akt?
Koleżanka mi mowiła ze dostaje sie od księdza taki akt jakis i ze z nim sie idzie do USC zeby zmienic dokumenty. Kurde juz nie wiem sama na necie znalazłam cos takiego
Po ślubie, w ciągu 5 dni od daty zawarcia małżeństwa Kościół ma obowiązek przesłać komplet dokumentów do USC. Ten zaś sporządza akt ślubu. Jeżeli wszystko odbędzie się bez przeszkód, po 2 tygodniach możecie udać się do USC po odbiór skróconych aktów małżeństwa.
Wiec cos mi sie juz nie zgadza. Moze męzatki sie wypowiedza jak wygladaja formalnosci po
Stary 2009-06-07, 20:51   #1245
sas
Wtajemniczenie

Cytat:
No tylko ze my a agnes mamy troche inna sytuacjeBo po slubie konkordatowym mozna odebrac papiery z urzedu po około 10 dniach roboczych
nio wiem wiem jak ylko pisze jak to wygladalo u mnie..w kazdym razie pewne jest to ze jak juz dostaniecie ten papierek z usc to macie 2 tyg na zlzenie tych papierow o nowe dokumenty
Stary 2009-06-07, 20:56   #1246
baja_86
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny Witam na finiszu weekednowym Zalatany miałam weekend, nie miałam czasu zaglądać. Dziś już chyba nie nadgonie zaległości, ale postaram się jutro.
Melduje, że prawie wszystkie zaproszenia rozdane, jutro wysyłam jakieś 6 pocztą i zostanie jeszcze jedno dla kumpeli, z którą jakoś nie mogę się ostatnio spotkać.
Pozdrawiam Was wszystkie ciepło
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-07, 20:58   #1247
atomufka
Zakorzenienie

Cytat:
nio wiem wiem jak ylko pisze jak to wygladalo u mnie..w kazdym razie pewne jest to ze jak juz dostaniecie ten papierek z usc to macie 2 tyg na zlzenie tych papierow o nowe dokumenty
No to wiem
agnes mi Pani w urzedzie i ksiadz mowili ze w ciagu 10 dni mozna odebrac akt slubu.Czyli ja nie zdaze ,klopsbede sie martwic pozniej.Jedynie martwie sie ze jakas kare mi wlepia

szafa

Stary 2009-06-07, 20:58   #1248
agnes208
Zakorzenienie

Cytat:
heh no to pozostaje mi sie dowiedziec jak to dokladnie jest w urzedzie bo z tego wynika ze nie zdąże złożyc wniosku. Moze sa jakieś ustepstwa kurde bez sensu chyba na złosc tym na emigracji zrobili z tymi 2 tygodniami. Mam nadzieje ze nie jest to jakies super zelazne zarzadzenie i urzednicy jakos to obejda. Przeciez nie przylece 3 tyg po ślubie znowu zeby wniosek złożyc debilizm jakis

No ja tez nie zdaże bo ślub w sobote a ja w niedziele nastepnego tygodnia wylatuje spowrotem ciekawe jaka wysoka ta kara?
Stary 2009-06-07, 21:27   #1249
groszek80
Raczkowanie

Witajcie PM-ki!!! Właśnie wróciłam z domku!!! Trasa była ok, więc szybko udało nam się przejechać te 250 km. Co najważniejsze - rozwieźliśmy zaroszenia wszystkim moim gościom!!! To już prawie koniec, jeszcze 4 nam zostały Powoli nadrabiam wpisy, więc zanim skończę to pewnie trochę czasu minie
groszek80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-07, 21:34   #1250
sas
Wtajemniczenie

Cytat:
heh no to pozostaje mi sie dowiedziec jak to dokladnie jest w urzedzie bo z tego wynika ze nie zdąże złożyc wniosku. Moze sa jakieś ustepstwa kurde bez sensu chyba na złosc tym na emigracji zrobili z tymi 2 tygodniami. Mam nadzieje ze nie jest to jakies super zelazne zarzadzenie i urzednicy jakos to obejda. Przeciez nie przylece 3 tyg po ślubie znowu zeby wniosek złożyc debilizm jakis

No ja tez nie zdaże bo ślub w sobote a ja w niedziele nastepnego tygodnia wylatuje spowrotem ciekawe jaka wysoka ta kara?
wiesz na papierku bylo napisane, ze po uplywie tych dwoch tyg jesli nie zlozszyn nowych podan stare dowody traca waznosc mam nadzieje ze jakos uda wam sie to bezbolesnie zalatwic chociaz w naszych urzedach to trudne

a ja po 2 tyg offu ide do pracy ehh jak ja jutro wstane o 5.30?? tak mi sie strasznie nie chcebuuu
Stary 2009-06-07, 21:38   #1251
atomufka
Zakorzenienie

Cytat:
wiesz na papierku bylo napisane, ze po uplywie tych dwoch tyg jesli nie zlozszyn nowych podan stare dowody traca waznosc mam nadzieje ze jakos uda wam sie to bezbolesnie zalatwic chociaz w naszych urzedach to trudne

a ja po 2 tyg offu ide do pracy ehh jak ja jutro wstane o 5.30?? tak mi sie strasznie nie chcebuuu
ech nie sadze zeby po 2 tygodnaich dowod nagle tracil waznosc...Dwa tygodnie mamy czas na zlozenie wniosku.Wydaje mi sie ze oni tak strasza bo ludzie nie zglaszali zmian w urzedzie.

szafa

Stary 2009-06-07, 21:42   #1252
sas
Wtajemniczenie

Cytat:
ech nie sadze zeby po 2 tygodnaich dowod nagle tracil waznosc...Dwa tygodnie mamy czas na zlozenie wniosku.Wydaje mi sie ze oni tak strasza bo ludzie nie zglaszali zmian w urzedzie.
pewnie masz racje ja tam nie wiem pisze tylko co wyczytalam...i co mi mowili jak odbieralam wniosek..
oki ja uciekam rano pobudka
spokojnej nocki i udanego poniedzialku
Stary 2009-06-07, 21:47   #1253
groszek80
Raczkowanie

Cytat:
już jestem )) tak jak wcześniej obiecałam - wklejam fotki mojej sukni ślubnej i dodatkowo buciki które w koncu przyszly

prosze o opinie

i może podpowiecie mi co pasuje do tej sukni (welonu na 80 % mieć nie będę - czuje sie idiotycznie w krotkich wlosach i welonie)

Śliczna suknia!!!
groszek80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-07, 22:20   #1254
agnes208
Zakorzenienie

Hm to przed ślubem wyrobić trzeba paszport a dowod jak straci ważnośc to na paszport wroce do Polski i złożę wniosek o dowod no tylko na paszport tez sie pewnie czeka ze 4 tyg wiec ani w ta ani w ta trzeba zapytac poprostu w swoim urzędzie.
Stary 2009-06-07, 22:28   #1255
diamondbabe
Raczkowanie

GG do diamondbabe

Cytat:
Napisane przez groszek80 Pokaż wiadomość
Witajcie PM-ki!!! Właśnie wróciłam z domku!!! Trasa była ok, więc szybko udało nam się przejechać te 250 km. Co najważniejsze - rozwieźliśmy zaroszenia wszystkim moim gościom!!! To już prawie koniec, jeszcze 4 nam zostały Powoli nadrabiam wpisy, więc zanim skończę to pewnie trochę czasu minie
super
troszkę Ci zazdroszczę, bo nam zostalo ponad polowa zaproszen jeszcze a potwierdzenie maja do 10 lipca wiec musze sie spieszyc
Cytat:
Napisane przez groszek80 Pokaż wiadomość
Śliczna suknia!!!
dziekuję

powiem Wam szczerze Kochane ze dodałyscie mi otuchy i pewności siebie
jeszcze pare dni temu zastanawialam sie dlaczego ja ja wybralam.... przymierzalam w salonie kolor ecru a biala chcialam miec i Pani w salonie powiedziala ze biala mam miec inna koronke i w ogole no ale ze jest jednak piekniejesza od tej ecru no i sie zdecydowalam... jak ja zobaczylam pierwszy raz gdy juz przyszla ta moja nowiutka to zaniemowilam calkiem inaczej wygladala niz ta ktora mierzylam (koronka wiele zmienila w tej sukni iedzy innymi to ze sa perelki a w ecru byly koraliki przezroczyste) - stwierdzilam - ze mi sie ona w ogole nie podoba... i ze grubo w niej wygladam, ale jak slysze Wasze opinie to az mi sie w sercu milo zrobilo bo myslalam ze jestem zdana na suknie ktora sie pewnie nikomu nie spodoba a najgorsze to to ze sie zle bede w niej czuc... ale dzieki Wam moja samoocena co do wygladu w tej sukni znacznie sie podwyższyła jeszcze raz Wam wszystkim dziekuje z calego serca!!!
Stary 2009-06-07, 23:57   #1256
kasiaher
Wtajemniczenie

cześć słońca moje
dziękuje w imieniu swoim i męża za wszystkie zyczenia.
Dzień wspaniały, ale nie obył się bez niespodzianek i małego wypadku mojego.

Wsatałam o 5 rano, nie byłam zdenerwowana , raczej zrelaksowana, zjadłam śniadanie , wykompałam się o poleciałam do fryzjera. Zrobiła mi extra fryzurkę ( próbnej u tej fryzjerki nie miałam) cudna , potem pojechałam po świeczkę dla mojej siostrzenicy, ponieważ mieliśmy parkę chłopczyka i dziewczynkę jedno niosło obrączki a drugie miało sypać kwiatki ale ksiądz się nie zgodził więc musiała nieść świecę , wyszło super bardzo mnie i tż to wzruszyło a goście zachwyceni. Pojechałam do domciu ( po fryzjerze) i zaczełam dmuchać balony do przystrojenia , i nagle balon mi pekł to była masakra balony robion z dość grubego i mocnego materiału, myślałam że mi twarz rozwaliło, oka prawego nie mogłam otworzyć przez 4 godziny makijażystka nie mogła mnie umalować całe spuchnięte oko i rogówka łzy leciały same oko bolało niemiłosiernie, nałozyła mi podkład i pomalowała powieki i kępki rzęs resztę musiałam wykonać sama przed wyjściem do kościoła bo dopiero wtedy mi coś przeszło ale oko i tak było całe czerwone i spuchnięte w środku. Jakoś posżło i przyjechał tż najpierw starsza staneła przed drzwiami i tż musiał mnie wykupić więc dał chyba 11 flaszek ( umowa była na 7 bo tyle jesteśmy razem) jak tż wszedł był zestresowany ale zachwycił się mną a mi świeczki w oczach staneły i nie mogłam się powstrzymać , Bogłośławieństwo teściowa mama i tata płakali a ja i tż łzy nie chciały przestać lecieć .
c.d.n.
dziewczynki idę spać ale postaram się wszystko dokładnie opisać, boli mnie brzuszek i nie mogę siedzieć przy kompie.
ale obiecuje że napewno jakieś zdjęcie wrzucę i napiszę dalszą cześć
pozdrawiam
kasiaher jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-08, 00:30   #1257
ravserge80
Raczkowanie

GG do ravserge80

Hej dziewczynki, podczytalam, co sas i atomufka pisaly o dokumentach.
ja mieszkam w Niemczech i tutaj bralam slub cywilny. Pani w urzedzie mojego miasta w POlesce powiedziala mi ze jak bede w Polsce to moge, jesli oczywiscie chce, wpisac akt slubu do ksiegi i ona wyda mi polski akt slubu. Odnosnie dokumentow, to trzeba je wymienic tylko wtedy jesli cos sie zmienia, wiec najczesciej Pan Mlody wcale tego nie musi robic, chyba ze zmieniacie miejsce zamieszkania. U nas zadne nie musialo nic wymieniac, bo ja zostalam przy swoim nazwisku, a moj maz jest obcokrajowcem, wiec i tak nie ma dokumentow polskich.
Z tym terminem dwoch tygodni, to jest tak, ze liczy sie on od daty zmiany. Czyli nie od daty slubu tylko od daty wydania aktu slubu z USC. Pan Mlody ma wiecej czasu, bo on musi wymienic dokumenty do 2 tygodni po zameldowaniu w innym miejscu, co nie musi sie stac w dniu slubu

bylo 76kg.....jest 62kg.....bedzie 58kg

Edytowane przez ravserge80
Czas edycji: 2009-06-08 o 00:36
ravserge80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-08, 00:52   #1258
kwiatuszekk88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasiaher Pokaż wiadomość
cześć słońca moje
dziękuje w imieniu swoim i męża za wszystkie zyczenia.
Dzień wspaniały, ale nie obył się bez niespodzianek i małego wypadku mojego.

Wsatałam o 5 rano, nie byłam zdenerwowana , raczej zrelaksowana, zjadłam śniadanie , wykompałam się o poleciałam do fryzjera. Zrobiła mi extra fryzurkę ( próbnej u tej fryzjerki nie miałam) cudna , potem pojechałam po świeczkę dla mojej siostrzenicy, ponieważ mieliśmy parkę chłopczyka i dziewczynkę jedno niosło obrączki a drugie miało sypać kwiatki ale ksiądz się nie zgodził więc musiała nieść świecę , wyszło super bardzo mnie i tż to wzruszyło a goście zachwyceni. Pojechałam do domciu ( po fryzjerze) i zaczełam dmuchać balony do przystrojenia , i nagle balon mi pekł to była masakra balony robion z dość grubego i mocnego materiału, myślałam że mi twarz rozwaliło, oka prawego nie mogłam otworzyć przez 4 godziny makijażystka nie mogła mnie umalować całe spuchnięte oko i rogówka łzy leciały same oko bolało niemiłosiernie, nałozyła mi podkład i pomalowała powieki i kępki rzęs resztę musiałam wykonać sama przed wyjściem do kościoła bo dopiero wtedy mi coś przeszło ale oko i tak było całe czerwone i spuchnięte w środku. Jakoś posżło i przyjechał tż najpierw starsza staneła przed drzwiami i tż musiał mnie wykupić więc dał chyba 11 flaszek ( umowa była na 7 bo tyle jesteśmy razem) jak tż wszedł był zestresowany ale zachwycił się mną a mi świeczki w oczach staneły i nie mogłam się powstrzymać , Bogłośławieństwo teściowa mama i tata płakali a ja i tż łzy nie chciały przestać lecieć .
c.d.n.
dziewczynki idę spać ale postaram się wszystko dokładnie opisać, boli mnie brzuszek i nie mogę siedzieć przy kompie.
ale obiecuje że napewno jakieś zdjęcie wrzucę i napiszę dalszą cześć
pozdrawiam
Musiało nieźle boleć ale dobrze, że dało się choś trochę zatuszować, czekam na dalszą relacje

---------- Dopisano o 00:48 ---------- Poprzedni post napisano o 00:47 ----------

Cytat:

prosze o opinie

Piękna suknia Naprawdę ślicznie w niej wyglądasz

---------- Dopisano o 00:52 ---------- Poprzedni post napisano o 00:48 ----------

Ja niedawno wróciłam z tej komisji i nawet fajnie było Dużo śmiechu i mało ludzi przyszło głosować A ze spraw ślubnych to nic nowego, we wtorek mam przymiarkę (jak będzie wszystko w porządku to to już ostatnia) i nie mogę się doczekać. TŻ pojechał do domu jak ja wychodziłam do tej komisji, bo co będzie u mnie sam siedział i za godz. wstaje do pracy to powiedział, że mi zadzwoni dowiedzieć się jak było więc nie kłade się spać narazie
kwiatuszekk88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-08, 07:42   #1259
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

witam
Cytat:
Napisane przez anuulaa Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczynki, weszłam z myślą, że będzie dużo do czytania i nowe żonki się pojawią a tu cisza...

Wczoraj odzyskałam swój pierścionek TŻ zrobił mi wielki dzień niespodzianek....w tym ponownie mi się oświadczył, najpierw zabrał mnie do takiego mini spa, gdzie 1,5h siedziałam w takiej kapsule parowej z biczami szkockimi, super relaksik, potem pojechaliśmy do kina, a na koniec zupełnie niespodziewanie podjechaliśmy pod hotel, TŻ wynajął tam pokój zanim weszłam do tego pokoju, kazał mi poczekać...później zamknął mi oczy, wprowadził do pokoju, uklęknął i wyznał mi miłość, założył MÓJ pierścionek aż się popłakałam ze szczęścia. Spędziliśmy wspaniały wieczór, dużo rozmawialiśmy...było cudownie!! Niestety szybko trzeba było wracać do domu, już bym chciała z nim zamieszkać!!!
super niespodzianka

a ja sie pochwalę. kupiłam sobie sukienke na poprawiny kolor zielony a ja nigdy w zyciu nic zielonego jeszcze nie miałam. tu bach TZ powiedział,z e kupi sobie ziloeną koszulę kupiłam tez kostium kapielowy, bieliznę, i bieliznę na noc poslubną

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-08, 07:53   #1260
diya1983
Zadomowienie

madzialenka masz fotki?

Do dziewczyn, ktore juz prosily; czy duzo osob Wam odmawia??? bo nam juz zapowiadaja nieprzyjscie
-i mądrość, abym ukryła ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli.
diya1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości