|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: ...Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana...
Polecam jako proteinową przekąske tuńczyka wyłowinego z sosu własnego
wymieszanego z przyprawą do ryb lub dowolnyimi przyprawami - pyszne
|
|
|
|
#3092 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() U mnie waga ciągle taka sama-64 kg, czasem 63,5... Ale i tak jestem zadowolona, że nie 65 Bo długo nie mogłam zejść z tej wagi. Wczoraj poćwiczyłam tylko 8 minute legs, ale dzisiaj może uda mi się więcej. Chcę wrócić do ćwiczeń, bo wiem, że mi są potrzebna-szczególnie na nogi.Wczoraj byłam na urodzinach, wypiłam trochę wina, zjadłam aż 3 kawałki ciasta-były różne, więc skoro obiecałam wcześniej, że spróbuję, to musiałam dotrzymać słowa... Ale i tak cieszę się, że na wadze tak tego nie widać ![]() Dobrze, że już nie długo zakończenie roku, to będę mogła kombinować więcej Mam tu na myśli gotowanie zdrowych potraw
|
|
|
|
#3093 |
|
Przyczajenie
|
Hej
Powiedzcie początkującej jakie jogurty jecie w fazie uderzeniowej.... czy jogobella light z owocami jest dozwolona? |
|
|
|
#3094 |
|
Przyczajenie
|
wiolqn dziekuje ci serdecznie ty juz wiesz za co
ale kurcze jakos transfery mi zle sciagaja chyba nie wiem od czego to zalezy i pisze ze nie moga byz odczytane dane ;/ |
|
|
|
#3095 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3096 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziwna sprawa u mnie. Waga stoi w miare w miejcu, centymentrowo to nawet znowu po cm ubylo a ja mam wrazenie ze moja faldka brzuszna jest wieksza i bardziej miekka. Co jest?
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|
|
|
|
#3097 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po 3 dniach protein 64,5 a w czwartek bylo 63.. i w dodatku okres mi sie spoznia... pierwszy raz na pigulkach, a biore je juz dlugo, cos takiego mi sie przytrafilo..
|
|
#3098 |
|
Przyczajenie
|
u mnie też nie dobrze, wczoraj zgrzeszyłam i waga w górę pół kg , zaraz mnie to zniechęca, a tak fajnie waga schodziła w dół,
|
|
|
|
#3099 |
|
Zakorzenienie
|
Ale tu dzisiaj cisza
Aż dziwnie
|
|
|
|
#3100 |
|
Zakorzenienie
|
ja jestem na 2 dniu warzywek i w końcu mi zeszło do 66 kg
zdecydowałam się na stosowanie 3/3 w 2 fazie więc tylko jeszcze jutro będę mogła się nacieszyć warzywkami i znowu do proteinek. Ciekawa jestem kiedy waga mi spadnie poniżej 65 wtedy będę w siódmym niebie ![]() i coraz więcej rzeczy dietetycznych w mojej kuchni brzywa
|
|
#3101 |
|
Zakorzenienie
|
olka_222 gratulacje
tak trzymaj ![]() u mnie przez weekend za dużo "wolności", tzn za dużo sobie pozwoliłam, ale już dziś wieczorem myślę, że zaczną ćwiczyć. Chcę to robić regularnie, bo przecież teraz mam coraz więcej wolnego czasu
|
|
|
|
#3102 |
|
Przyczajenie
|
hej
dalej dietka,teraz P+W ale jutro znowu 1 faza,jutro wchodze na wage ciekawe czy coś spadło na warzywkach,dziś miałam rozwolnienie,chyba po marchewce z jogurtem plus mięso,chyba mieszanka wybuchowa.Kurde nie wychodzą mi te placki,taka ciapa mi wychodzi.trzymam za nas wszystkie kciuki. dziś maiałam grzeszek,byli goście i zeżarłam ciacho jestem zła,jutro zobacze na wadze.....
|
|
|
|
#3103 |
|
Zakorzenienie
|
nie zniechęcajmy się.. ja póki co dzisiaj dietkowo! zobaczę jutro rano czy są efekty...
|
#3104 |
|
Zakorzenienie
|
Oj a u mnie dzisiaj to już kompletna tragedia. Nie będę wchodzić w szczegóły, ale od jutra się poprawiam, tylko teraz muszę się ruszyć do ćwiczeń...
|
|
|
|
#3105 |
|
Raczkowanie
|
Hej!
U mnie dziś lepiej Znów przez 3 dni czyste proteinki (jakoś mi lepiej na samych białkach trzymać dietę, niż na p+w ). W sumie mało zjadłam, bo nie jestem głodna, a wczoraj ciągle tylko coś bym podjadała Ale małe grzeszki "kontrolowane" chyba na stałe u mnie zagoszczą, bo bez nich życie jest nudne Ale postanowiłam max. jeden dziennie i to nie duży - dziś chyba będzie trochę lodów, albo lampka wina, zobaczymy. A jak się uda nic, to też super ![]() mamaNiny - w sumie dziwne, że Ty na samych proteinach tyle przybierasz Ja nidgy nie przybrałam więcej, niż 0,5 kg po warzywach lub jakichś grzechach. No, ale to pewnie woda, bo przecież jesteś przed @. wiolqn - a może Ci się wydaje, że ta fałdka jest większa? Mi się też czasem wydaje, że jestem tłusta i gdyby nie waga i ubrania, to w życiu nie uwierzyłabym, że schudłam 3 kg ![]() Dziewczyny, jutro wyjeżdżam na cały dzień i właśnie obmyślam, co zabrać do jedzenia Planuję wziąć hamburgera - bułkę Dukana z wołowym mielonym kotletem na obiad, jakieś jogurty, serek wiejski, może jajko na twardo. Macie jeszcze jakieś pomysły na dania "na wynos"? Będę wdzięczna za pomoc
|
|
|
|
#3106 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja po zaplanowanym dniu obżarstwa wcale nie czuję się dobrze zjadłam proteinkowe śniadanko ale potem lazanię w restaurant i ciaso i chipsy i znowu ciasto itp....nie piszę żeby was nie dręczyć i teraz piję miętkę bo brzuch mnie strasznie boli wole już naszą dietę , u mnie też z wagą różnie było jakiś czas 61 kg jadłam uczciwie w/g diety a tu dziś rano 62,5 jakby albo te wagi takie albo tak jak już kiedyś pisałam to przez księżyc , bo pełnia przyciąga wodę i wtedy trochę na wadze rośniemy ![]() ![]() ,,uwierzcie"![]() no i jutro znowu do pracy |
|
|
|
|
#3107 |
|
Zakorzenienie
|
Ha
Udało mi się w końcu ruszyć Ćwiczyłam prawie godzinę Jestem mokra jak szczur, ale dobrze mi z tym. Przynajmniej wiem, że te ćwiczenia były coś warte Strasznie się cieszę, że w końcu się zaczęłam ruszać Taaaaak mi dobrze ---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- No i oczywiście jutro już jestem dietowo grzeczna |
|
|
|
#3108 |
|
Rozeznanie
|
czesc laseczki
już po weekendzie ![]() ale tylko trzy dni do pracy ![]() ja w weekend nieco grzeszyłam alkoholem - było piwko w piątek i drinki z ginu i tonica w sobote, dodatkowo zjadłam pół rogalika marcepanowego i rządek gorzkiej czekolady ![]() zawsze w weekendy troszke grzesze ![]() ale wreszcie tez dostałam @ i czuje sie duuuzo lżejsza dzis za to czysto proteinkowo zaczęłam dzień i mam zamiar to kontunuować do czwartku, potem proteinki i warzywka zrobiłam wczoraj pyszne jajka faszerowane z łososiem
|
#3109 |
|
Przyczajenie
|
Hej!
Ja dzis zaczelam Dukana Jestem przygotowana na 5 dni fazy ataku (lodowka pelna protein). Mam kilka pytan do Was, bardziej doswiadczonych w tej diecie. Czy w 1wszej fazie dozwolony jest swiezy imbir (woda mineralna z sokiem swiezo wycisnietym z kawalka imbiru pije codziennie rano na pobudzenie metabolizmu - dzis nie wypilam, bo nie wiem czy mi wolno), pieczarki marynowane, wątróbki rybne w sosie własnym (z puszki)? Czy polecacie kupic sobie ksiazke "Nie potrafie schudnac"? Ktora czesc? Czy przepisy w "350 nowych przepisow" przydaja sie Wam? Co polecacie na 8 h do pracy (biuro)? Dzis wzielam salatke z lososia wedzonego (50g), 2 jajek na twardo i 4 ogorkow konserwowych oraz paste (kiedys stosowalam ja na chlebek) pol na pol z twarogu i tunczyka (w sosie wlasnym) - ok. 100 g. Mam nadzieje ze mnie nie dopadnie okropny glod i wytrzymam do 16:30
|
#3110 |
|
Przyczajenie
|
cześć dziewczyny
ja nadal 64kg, i waga ani drgnie... ![]() W "Nie potrafie schudnac" jest sporo ważnych informacji, więc jeśli poważnie myslisz o tej diecie to jak najbardziej powinnaś ją przeczytać. Ja osobiście korzystam z przpisów, chociaż nie tak często jakbym chciała. Ale to chyba wina lenistwa. Przypominam linka do książek: http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/dziuba85?fid=100301385
Edytowane przez Efcia11 Czas edycji: 2009-06-08 o 09:39 |
|
|
|
#3111 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a na wadze.. po 4 dniach protein.. 2kg więcej ...
|
|
#3112 |
|
Raczkowanie
|
Pisałam, pisałam i bateria mi padła...
Wcześniej było pytanie o słodzik - ja używam Sussine Gold w proszku. Jest na etykiecie napisane, że można stosować do pieczenia też. Ten słodzik najbardziej mi odpowiada, bo w płynie to jakiś gorzki a w tabletkach słodki. Do pieczenia z Sussine Gold trzeba używać mniej niż stoi na etykiecie (czyli połowę tego co cukru), bo wychodzi za słodkie, a w domu robi się pachnąco-świdrująca atmosfera... trzeba używać 1/3 albo i 1/4 tego co cukru. Mloda_to_glupia - ja już wcześniej zauważyłam zbieżność naszych gabarytów i celów, ale chyba ten post gdzieś umknął... nic nie szkodzi. Jak zdrówko? Szkoda chorować w taką pogodę. Pozdrawiam cię serdecznie. Dziś waga ma rozrzut 1 kg - od 77,1 do 87,1. Hm. Chyba przywiozę sobie starą z działki, bo tam gorzej widać ale przynajmniej można ustać spokojnie. Te elektroniczne gadżety nie zawsze są lepsze. Już i tak nie pokazuje ile tłuszczu w organizmie, a to byłoby ciekawe...
|
|
#3113 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() powiedzcie mi, że będzie lepiej
|
|
#3114 |
|
Podróżniczka
|
Cześć Mamcia
![]() widzę, że nadal ostro walczysz! Nie poddawaj sie. Waga pewnie przez okres wzrosla. Ja tez wtedy mam zawsze wiecej i czuje sie jak balon. Nawet sie nie waze w tym czasie. Ja prawie 3 tygodnie chorowalam....i przez to schudlam 2 kg, ale od dzis biore sie dalej ostro za siebie. |
|
|
|
#3115 |
|
Zadomowienie
|
Będzie lepiej!
|
|
#3116 |
|
Zakorzenienie
|
moniczorek
a co innego pozostaje jakoś nie umiem się ze sobą pogodzić tak jak teraz wyglądam ... a imi nawet choróbsko nie pozwala zrzucić sadła.. kicham, prycham, ledwo żywa jestem..mam nadzieję, że już zdrowa jesteś
|
#3117 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wiec jestem szczesliwaa Ty jak tam? ![]() ---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- Cytat:
wtedy bedzie 2kg mniej! obiecuje Ci ze schudniesz te 2kg ![]() Cytat:
|
|
|
#3118 |
|
Podróżniczka
|
Już prawie tak...czuje sie w prawdzie super, ale dzis ostatni dzien antybiotyków.
Tak mnie zmogło...choroba za choroba. Ciekawa jestem jak mi teraz beda kilogramy spadaly. Bo z tego wynika, ze w lozku spadaja najszybciej ![]() ---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- Jeszcze kilka dni podreperuje organizm i wkraczam ponownie w świat proteinek |
|
|
|
#3119 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
podaj maila wysle ci obie ksiazki ja do pracy biore serek wiejski, pasty twarogowe, jogurty, buleczki dukanowe z otreb, pasty jajeczne, tunczykowe, surimi, a przede wszystkim stawiam sobie na biurku butelke wody i jak tylko czuje chwile glodu to pociagam kilka lykow. Przewaznie to pragnienie a nie glod. I herbat duzo pije: czerwone, zielone. goyek wyslalam ci jeszcze raz, daj znac czy teraz sie dobrze otwiera. Ja w weekend tez grzeszylam. rajskie mam to samo, jak grzesze to potem mi zoladek sie buntuje.
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|
|
|
|
#3120 |
|
Przyczajenie
|
Bardzo dziekuje za ksiazki, wiolqn! (maila wyslalam ci privem)
Zawsze to pare zlotych zostanie w kieszeni ![]() Serek wiejski zjadam dzis na sniadanie i mam zapas na 5 dni na sniadania wlasnie. O tych buleczkach z otrab to juz duzo czytalam, ale to chyba niedozwolone w fazie bialkowej? Z watrobkami rzeczywiscie sie wstrzymam (ten sosik wlasny to olej po prostu, wiec lepiej nie przesadzac z tluszczem). Ja wlasnie bardzo swiezy imbir lubie - jest bardzo odswiezajacy i naprawde podkreca przemiane materii ![]() Ja jeszcze w pracy dzis popijam maslanke i nie jest zle ![]() Wode tez oczywiscie pije, zawsze duzo pijalam wody, wiec nie musze sie specjalnie zmuszac. Kiedys liczylam, to w nie goracy dzien wypijam w pracy ok 1.6 litra (8 kubeczkow plastikowych po 0,2 litra - wode mamy w pracy z duzego baniaka z dystrybutorem)Btw czy pijesz/jesz olej parafinowy? Jesli tak to gdzie go mozna kupic? Lub czy ktoras z Was spozywa ten olej? Jesli jest to mozliwe, to prosze o dopisanie do tabelki proteinowej: wzrost 162 cm waga na starcie - 72 kg (8 czerwca) docelowa - 61 kg (31 sierpnia)
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:40.

wymieszanego z przyprawą do ryb lub dowolnyimi przyprawami - pyszne

Bo długo nie mogłam zejść z tej wagi. Wczoraj poćwiczyłam tylko 8 minute legs, ale dzisiaj może uda mi się więcej. Chcę wrócić do ćwiczeń, bo wiem, że mi są potrzebna-szczególnie na nogi.

je dzonko 
po 3 dniach protein 64,5 a w czwartek bylo 63.. 

wtedy będę w siódmym niebie 

na warzywkach,dziś miałam rozwolnienie,chyba po marchewce z jogurtem plus mięso,chyba mieszanka wybuchowa.Kurde nie wychodzą mi te placki,taka ciapa mi wychodzi.trzymam za nas wszystkie kciuki. dziś maiałam grzeszek,byli goście i zeżarłam ciacho
jestem zła,jutro zobacze na wadze.....
). W sumie mało zjadłam, bo nie jestem głodna, a wczoraj ciągle tylko coś bym podjadała
Ale małe grzeszki "kontrolowane" chyba na stałe u mnie zagoszczą, bo bez nich życie jest nudne