Planujemy zajść w ciążę w 2009 roku część V - Strona 168 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-06-08, 17:05   #5011
paulinaizabela
Zakorzenienie

Dot.: Planujemy zajść w ciążę w 2009 roku część V

Cytat:
Napisane przez moonia26 Pokaż wiadomość

paulinaizabela - ja mam jeden sprawdzony sposób jak mój miś nie ma ochotki na przytulanki. Zakładam swój strój pokojówki i zaczynam na niby sprzątać. Zawsze działa...
ale mi nie chodzi o przytulanki tylko o zwykle przytulenie czy calus ot tak wiecie chyba o co mi chodzi teraz mam jeszcze @...
na przytulanki nie narzekam przewaznie nie trzeba duzo zachodu do tego ale czasami tez przywdzieje jakies wdzianko typu gorsecik i ponczoszki

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
A ja załapałam takiego doła że szkoda gadać.Moja przyjaciółka własnie zadzwoniła,że jest w ciązy z drugim dzieckiem.Narazie tylko test zrobiła i jest w szoku,bo za pierwszym razem im sie udało.Wiem jako pierwsza!Oczywiście ciesze się,ale zarazem mi bardzo smutno,że nam się nie może udaćAz mi się łezka w oczach zakręciła i znów musiałam wyjśc do toalety...
doczekamy sie wszystkie
Stary 2009-06-08, 17:13   #5012
agnieszka09
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
a mi chodzi o to zeby to on mnie przytulil a nie ja zawsze musze sie prosic albo sama wtulac itp. zero inicjatywy z jego strony wk...wia mnie to
Paula moze to jakies okresowe.faceci chyba tak maja,ze mniejsza maja potrzebe przytulania sie.no chyba,ze chodzi o te przytulanki lozkowe-no to faktycznie cos nie tak...moj facecik sam sie garnie i do przytulanek i do...pomimo,ze takze pracuje 11h i wraca zmeczony i do tego chodzi na silownie kladzie sie o 23,wstaje o 6 rano.jak jakis nakrecony Paula dziewczyny maja racje moze jakies przebieranko w koncu faceci to wzrokowcy
agnieszka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-08, 17:20   #5013
kobra913
Raczkowanie

Czesc dziewczynki nie bylo mnie w weekend bo mialam pelno spraw na glowie.Wiecie ...BUDOWA....masakra wiecie co wczoraj z moim Tz rozmawialam na temat srode(bo wtedy ma ta pierwsza rzoprawe) dokladnie bylo napisane ze prosza go na przesluchanie wiec to chyba ta pojednawcza bedzie.....I wiecie tak sie denerwuje tym wszytskim moj tez ciagel chodzi zly zamyslony i wogole.....Nie wiem jak mam podejsc do tegoj ak mam znim rozmawiacstaram sie mu pokazac ze jestem z nim ale ten czasem wybucha a za 10 min juz przeprasza...odrazu mi sie odechciewa wszystkiego... chodz wczoraj powiedzial ze po swoje Eks byl pewien ze nie zakocha sie kolejny raz a tak nagle pojawilam sie ja i ze bartdzo mnie kocha poprostu za to ze jestem i wogule to odrazzu mi sie milo zrobilo...ale co stego .Jeden mily wieczor przeciwko tygodnia stresow....Co mam dziewczyny zrobic
A wiecie jak ja ostatnio sie obiadam ciagle siedze w lodowce i wsuwam slodkie...W piatek 2 tabliczki bialej czekolady w soboite 8 kielbasek grubych(4 gotowane i 4 z grilla) ciastka,jogurt, w niedziele pol blachy ciacha i jogurt.Dzis to samo

ULA jak dobrze ze nic wam sie nie stalo trzymam za was kciuki.
i dziewczyny dziekuje wam za wytlumaczenie wielu rzeczy o ktorych nie mam najmniejszego pojecia i za to ze zawsze moge na was liczyc...
Opłakiwanie tego, co nie wróci,
co zostało stracone bezpowrotnie,
jest najgorsza z ludzkich słabości."
- Khalil Gibran
kobra913 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-08, 17:25   #5014
paulinaizabela
Zakorzenienie

Kobra musisz byc teraz z nim i wspierac go
jak to siec skonczy to bedzie najszczesliwsi pod sloncem
troche cierpliwosci bo Tz jest na pewno tez bardzo ciezko teraz
trzymam kciuki zeby szybko sie wszystko ulozylo
Stary 2009-06-08, 17:26   #5015
Nika1980
Zakorzenienie

Kobra, facet też człowiek. dla niego ta rozprawa to na pewno wiele stresu. Oczywiście , że nie powienien odreagowywać na Tobie, ale na pewno po prostu ma kłopot z kontrolowaniem buzujących negatywnych emocji i nie jest to wymierzone przeciwko tobie personalnie.
po prostu bądź przy nim, bądź cierpliwa i czuła. Wyobrażam sobie, że Wam nie łatwo, ale razem- będzie łatwiej Trzymaj się!

paulinaizabela czasem ludzie są tak wychowani, że sami nie byli przytulani więc i oni nie przytulają albo nie wiedzą jak się do teog zabrać- ale to nie znaczy, że nie kochają... nie wiem jak jest w przypadku Twojego męża, ale może spokojna rozmowa o twoich potrzebach , o tym, że potrzebujesz więcej gestów miłości, by pomogła? warto spróbować czułości też można się nauczyć

Kochane staraczki
poniedziałkowa dostawa! Niech te cykle okażą się szczęśliwe!!!!!!!

Okruszek rosnie tp: 28 marzec 2012

http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png
Nika1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-08, 17:29   #5016
Sweet_Jelly
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malami82 Pokaż wiadomość
Kochana, moje gratulacje!!! Trzymam za Was!!!
Cytat:
Napisane przez aliisanka Pokaż wiadomość
ja to jakaś czarownica jestem, w marcu Ci to wygadałam
kuruj się grzecznie, dużo odpoczywaj i leż teraz najważniejsze byś doszła do Siebie
Cytat:
Napisane przez agnieszka09 Pokaż wiadomość
Sweet Jelly kuruj sie kuruj i uwazaj na maluszka.na zbicie goraczki bardzo dobry jest kompot z agrestu!!!!bardzo pomaga.wracaj szybko do zdrowia
Cytat:

Sweet jelly duzo zdrowk dla ciebie i maluszka
Cytat:
Napisane przez dra Pokaż wiadomość
wypoczywaj i kuruj sie kochana

to do dzieła
Cytat:
Napisane przez nina_k Pokaż wiadomość
Sweet_Jelly dużo zdrówka życzę. Obyście jak najszybciej doszli do siebie. A domowe sposoby faktycznie działają, czasem mam wrażenie, że te wszystkie leki to tylko po to, żeby ktoś mógł na nas zarobić.
Cytat:
Napisane przez moonia26 Pokaż wiadomość
Sweet_Jelly GRATULACJEale się cieszęDbaj o sibie i malucha

Różyczko
współczuję sytuacji z mamą. Bardzo smutne jest to, że aż w tak bliskim relacjach nie można dojść do porozumienia. Nie wiem co mogę Ci poradzić...Pamiętaj jednak, że masz cudownego męża i to jest najważniejsze.

Dra już mnie rączki bolą od trzymania kciuków za to, żeby wredna małpa do Ciebie nie przyszła.

paulinaizabela - ja mam jeden sprawdzony sposób jak mój miś nie ma ochotki na przytulanki. Zakładam swój strój pokojówki i zaczynam na niby sprzątać. Zawsze działa...
Cytat:
Napisane przez kicia1 Pokaż wiadomość
Sweet Jelly gratulacje i dbaj o siebie
Cytat:
Napisane przez ula 87 Pokaż wiadomość
kuruj się kochana i wypoczywaj jak najwięcej
myślę ze gin zrobi Ci usg nawet jeżeli nie masz badań (morfologia itp.)
bo przecież te badania do usg nic nie ma
Dzięki dziewczyny. Kuruję się...

Dzwoniłam go gina.Powiedziałam o chorobie..Spytał się co mi zalecił lekarz ogólny..To opowiedziałam..I opowiedziałam że on(gin.) zlecił mi te badania i miałam w przyszłym tyg. do niego przyjść ale chyba ich nie zrobie bo teraz nie mogę. A on na to
"Pani odczeka te 2-3 dni i do mnie przyjdzie" No i nie spytałam się czy mam po prostu dłużej poczekać. i dopiero po tych badaniach przyjść czy mu chodziło o tyo że teraz mam 2-3 dni odczekać i pod koniec tygodnia przyjść.

W każdym razie mam zamiar iść do niego w tę środę albo w piątek! Będzie końcówka 4 tygodnia..Może już na USG coś ujrzy????

Tak bardzo bym chciała zobaczyć bąbelka i dowiedzieć się czy wszystko jest dobrze!!!!!!

---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ----------

aha.. następnym razem (obym już nie chorowała ) będę wiedzieć o tym kompocie

Jesteście niezastąpione

Sweet_Jelly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-08, 17:31   #5017
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nika1980 Pokaż wiadomość

paulinaizabela czasem ludzie są tak wychowani, że sami nie byli przytulani więc i oni nie przytulają albo nie wiedzą jak się do teog zabrać- ale to nie znaczy, że nie kochają... nie wiem jak jest w przypadku Twojego męża, ale może spokojna rozmowa o twoich potrzebach , o tym, że potrzebujesz więcej gestów miłości, by pomogła? warto spróbować czułości też można się nauczyć

Kochane staraczki
poniedziałkowa dostawa! Niech te cykle okażą się szczęśliwe!!!!!!!

wiesz co tak ogolnie to nie moge narzekac bo jest czuly i wogole - to chyba ja mam jakies zle dni ostatnio i sama nie wiem czego chce...
przytulanka sa czesto i jak najbardziej ok
marudna jestem cos wybaczcie
byl mezul w pracy u mnie na chwile i buziaczek byl ale tak jakos ja mam dola i nie mam humoru @ sie konczy i pewnie wszystko bedzie git ale dziekuje dziewczyny za wsparcie buziaki dla Was

a poczestuje sie bo niedlugo staranka zaczynamy w tym cylku
Stary 2009-06-08, 17:33   #5018
pacierp
Rozeznanie

my już po obiadku mężuś na siłowni, a ja miałam sprzątać, ale strasznie mi sie nie chce

coralady nie martw się będzie dobrze. wiem, że mimo tego, że cieszysz się ze szczęścia przyjaciólki to w środku serce troche kłuje.

Przeraża mnie to ile kobiet zmaga się z tym durnym pco. Kiedyś nie było tyle kobiet, które cierpią na tą przypadłość, albo nie mówiło się o tym tyle. Najgorsze jest to, że przyczyna jest nieznana, nie wiadomo co można zrobić żeby przeciwdziałać narastającym pęcherzykom. ale nie ma co się łamać bo `to tylko może wydłużyć czas oczekiwań, ale nie może ich przekreślić.

trzymajcie się
pacierp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-08, 17:37   #5019
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:

wiesz co tak ogolnie to nie moge narzekac bo jest czuly i wogole - to chyba ja mam jakies zle dni ostatnio i sama nie wiem czego chce...
przytulanka sa czesto i jak najbardziej ok
marudna jestem cos wybaczcie
byl mezul w pracy u mnie na chwile i buziaczek byl ale tak jakos ja mam dola i nie mam humoru @ sie konczy i pewnie wszystko bedzie git ale dziekuje dziewczyny za wsparcie buziaki dla Was

aaaa, to ty @ włąśnie masz .... no i wszystko jasne każdy ma gorszy czas , nam kobietom też sięzdarza, że jesteśmy wiedźmowate , im się zdarza , że są oschli i chłodni.... co zrobić- takie zycie...

Wszystkim dziewczynom zawsze polecam książkę "Biegnąca z wilkami" - wspaniała ksiązka napisana przez psychoterapeutkę o kobietach i dla kobiet- pozwoli zrozumieć i oswoić własne lęki, wątpliwości, pragnienia.

Okruszek rosnie tp: 28 marzec 2012

http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png
Nika1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-08, 17:47   #5020
Sweet_Jelly
Zakorzenienie

kurcze wiecie co...tak czytam w internecie że dziewczyny chodzą na 1 usg dopiero w 5 tyg ciąży..I nie wiem czy chodzi o 5 tydzień ciąży po owulacji czy o 5 tydzień ciaży licząc od 1 dnia ost. miesiączki?
U mnie jest początek 4 tygodnia (po owu)....miałam na usg przyjść w przyszłym tyg. ale skoro jestem chora chciałam przyjść już w piątek by zrobił usg czy wszystko ok? Ale czy on zobaczy już moje maleństwo??????
Wiecie ja taki niedowiarek jestem- puki nie zobaczę to nie uwierzę! ;-)

Wiecie co? Wg. kalkulatora ciąży (net) jestem w 6 tyg. ciąży licząc od dnia ost. miesiączki ..czyli m/w w 4 od zapłodnienia...I jest napisane że już widać wyraźni główkę i ogonek!! czy to prawda! Ale teraz będę was zanudzać ? hahahaaa

Edytowane przez Sweet_Jelly
Czas edycji: 2009-06-08 o 17:54
Stary 2009-06-08, 18:00   #5021
martaN23
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sweet_Jelly Pokaż wiadomość
kurcze wiecie co...tak czytam w internecie że dziewczyny chodzą na 1 usg dopiero w 5 tyg ciąży..I nie wiem czy chodzi o 5 tydzień ciąży po owulacji czy o 5 tydzień ciaży licząc od 1 dnia ost. miesiączki?
U mnie jest początek 4 tygodnia (po owu)....miałam na usg przyjść w przyszłym tyg. ale skoro jestem chora chciałam przyjść już w piątek by zrobił usg czy wszystko ok? Ale czy on zobaczy już moje maleństwo??????

Wiecie co? Wg. kalkulatora ciąży (net) jestem w 6 tyg. ciąży licząc od dnia ost. miesiączki ..czyli m/w w 4 od zapłodnienia...I jest napisane że już widać wyraźni główkę i ogonek!! czy to prawda! Ale teraz będę was zanudzać ? hahahaaa

kochana spokojnie możesz pójść do gina ja byłam w 4 tygodniu i bylo widać nawet od razu założył mi karte ciąży
WIELKIE GRATULACJE:ju pi:
martaN23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-08, 18:16   #5022
youyou
Zakorzenienie

hej dziewczyny, nie było mnie parę dni, byłam na wyjeździe służbowym, i teraz siedze i nadrabiam..
po pierwsze Sweet_Jelly i Pomaranczka - GRATULACJE!!! zazdroszcze i ciesze się z Waszego szczęścia

Ula dobrze że z fasolką wszystko w porządku po Twoich przejściach... jak to sie mówi nieszczęścia chodza parami, a u Ciebie to jakaś fala , ale wierze że jak teraz już będzie tylko lepiej

Dra współczuje problemów pęcherzowych ale mnie chyba też zaraziłaś Teraz na wyjeździe miałam niezłe problemy, czuje ze też mam jazde z pecherzem, co kawałek chce mi się siusiu, mam wrazenei ze chce mi sie tak bardzo bardzo a jak juz pójde to raptem kilka kropelek.. eech chyba czeka mnie lekarz niedługo
Poza tym trzymam kciuki zeby @ nie przyszła..

Allisanka mam nadzieję że tata bedzie dochodził do siebie, a twojego brata to trzebe nieźle zmusztrować niech sie zastanowi co robi

Za wszystkie dziewczyny tzrymam kciuki, która będzie następna??

U mnie dziś 25 d.c objawów żadnych, @ teoretycznie za 3 dni, ale objawów brak ani na @ ani na fasolkę, czekam cierpliwie.
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-08, 18:17   #5023
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
Ja miałam usg w 6t 1d wg OM i nie było główki itd, zarodek miał 3 mm i wyglądał na taką podłużną kuleczkę. Serduszko już było, więc jak pójdziesz to powinno juz byc coś widać

Dominiś - 20.05.2012
PatkaM84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-08, 18:30   #5024
youyou
Zakorzenienie

acha i jeszcze zapomniałam dodać o naszym stażu wiec Wy przy mnie to stare wyjadaczki my znamy się 3 lata, małżeństwem jesteśmy od prawie roku, także nie jesteśmy za długo, ale znamy się juz doskonale, zamieszkaliśmy ze sobą po dwóch miesiącach
wynikło to z tego że od razu wiedzialam że to "Ten" , byłam wczesniej w bardzo długim związku który tylko mnie wykańczał psychicznie...
A obecny związek jest czyms cudownym wspaniałym i pełnym zrozumienia, jestesmy jak dwie połówki
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-08, 18:41   #5025
Sweet_Jelly
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martaN23 Pokaż wiadomość
kochana spokojnie możesz pójść do gina ja byłam w 4 tygodniu i bylo widać nawet od razu założył mi karte ciąży
WIELKIE GRATULACJE:ju pi:
Może mi też już założy!! Oby!!! Tak bym chciała już "na 100%" być cieżarną...Mieć kartę, robić usg..i....widzieć bąbelka..

Choć już się cieszę i tak!
Cytat:
Napisane przez PatkaM84 Pokaż wiadomość
Ja miałam usg w 6t 1d wg OM i nie było główki itd, zarodek miał 3 mm i wyglądał na taką podłużną kuleczkę. Serduszko już było, więc jak pójdziesz to powinno juz byc coś widać
OM (ostatnia miesiączka..czy tak ??? )

To ja jestem w takiej samej sytuacji! I mówisz że już coś było widać????? To zapiszę się na środę albo na piątek !! Kurcze kurcze kurcze......

.......
Aha dziewczyny czy was też na początku od czasu do czasu pobolewało podbrzusze?? Mam czasem taki chwilowy(krótki) ból podbrzusza jakby mięśniowy...

Stary 2009-06-08, 18:43   #5026
martaN23
Zadomowienie

Cytat:
Może mi też już założy!! Oby!!! Tak bym chciała już "na 100%" być cieżarną...Mieć kartę, robić usg..i....widzieć bąbelka..

Choć już się cieszę i tak!

OM (ostatnia miesiączka..czy tak ??? )

To ja jestem w takiej samej sytuacji! I mówisz że już coś było widać????? To zapiszę się na środę albo na piątek !! Kurcze kurcze kurcze......

.......
Aha dziewczyny czy was też na początku od czasu do czasu pobolewało podbrzusze?? Mam czasem taki chwilowy(krótki) ból podbrzusza jakby mięśniowy...
Mnie bolał brzuch,jak się ból nasilał to byłam w szpitalu
odpoczywaj dużo nic nie noś czasem
martaN23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-08, 18:46   #5027
cherubinka
Zadomowienie

paulinaizabela, nina_k, aliisanka, kicia1, dziękuję dziewczynki

Właśnie mój Tż wpadł na chwilę do domu w trakcie pracy i... chyba nie bardzo mu się podoba wizja oddania nasienia ...faceci
Chyba przestraszył się, że już konkretny termin wyznaczony
Odważni to oni są, ale nie w tych sprawach co trzeba
Mam nadzieję, że nie zrobi mnie w balona w ostatniej chwili, bo na dzień dzisiejszy wynika, że choć z wielkim bólem serca, ale podda się temu badaniu ...trochę mruczał na początku, ale cóż ...to i tak niewielkie poświęcenie z jego strony dla maluszka, ludzie naprawdę stają na przysłowiowych rzęsach, aby móc mieć dziecko, więc takie badanko to pikuś
Pewnie jeszcze będę się denerwować do 23.06, bo nie zdziwię się jak ze 3 razy zmieni zdanie

Sweet Jelly, za usg

Coralady, dziękuję za kwiatka

Aliisanko... wiem, że PCO nie oznacza, że nie będę miała dzieciątka, ale zawsze ma się tą świadomość, że będzie trudniej ...wierzę, że w końcu się uda nam wszystkim ...musze myśleć pozytywnie... ale nie wiem na ile wystarczy mi tej cierpliwości?
Buziaki

Edytowane przez cherubinka
Czas edycji: 2009-06-08 o 18:56
cherubinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-08, 18:55   #5028
paulinaizabela
Zakorzenienie

dziewczyny zalozylam kolejny watek http://www.wizaz.pl/forum/showthread...7#post12671257 zapraszam
juz dawno przekroczylysmy 5000 postow
Stary 2009-06-08, 18:58   #5029
cherubinka
Zadomowienie

paulinaizabela, nina_k, aliisanka, kicia1, dziękuję dziewczynki

Właśnie mój Tż wpadł na chwilę do domu w trakcie pracy i... chyba nie bardzo mu się podoba wizja oddania nasienia ...faceci
Chyba przestraszył się, że już konkretny termin wyznaczony
Odważni to oni są, ale nie w tych sprawach co trzeba
Mam nadzieję, że nie zrobi mnie w balona w ostatniej chwili, bo na dzień dzisiejszy wynika, że choć z wielkim bólem serca, ale podda się temu badaniu ...trochę mruczał na początku, ale cóż ...to i tak niewielkie poświęcenie z jego strony dla maluszka, ludzie naprawdę stają na przysłowiowych rzęsach, aby móc mieć dziecko, więc takie badanko to pikuś
Pewnie jeszcze będę się denerwować do 23.06, bo nie zdziwię się jak ze 3 razy zmieni zdanie

Sweet Jelly, za usg

Coralady, dziękuję za kwiatka
cherubinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-08, 19:01   #5030
edzia
Rozeznanie

GG do edzia Send a message via Skype™ to edzia

Hej laseczki
Ale żeście naskrobały od rana !!!

coralady dzięki za kciuki a Ty nie smuć się już takie jest to życie nie sprawiedliwe niestety !!!

pocierp Tobie też dziękuję i poczekaj jeszcze spokojnie troszkę ponieważ wiem przez co teraz przechodzisz ale po laporo.jest rzeczą normalna że pierwsza @ może się bardzo opóźnić wiem bo też przez to przechodziłam niestety bądź cierpliwa jeszcze troszkę!!!

dra Mocno 3mam

Sweet_Jelly Wielkie gratki i kuruj się kochana teraz nie pozwól,żeby choroba Cie położyła na łopatki !!!

Paulinaizabela dzięki skarbie za kciuki

Cherubinka dzięki i tez 3 mam oby z tż poszło gładko mój już ma te badania za sobą i powiem Ci że o dziwo łatwo poszło też się bałam na początku jak mu o tym powiedzieć i czy będzie chciał iść ale nie robił żadnych problemów co prawda nie było mu do śmiechu ale przeżył te badania

Lisika1 tak mi przykro brak mi słów !!!

Kobra913 zdaję sobie sprawę,że macie teraz gorący okres ale musicie jakoś przez to obydwoje przejść najważniejsze,że macie przecież siebie i się wspieracie na wzajem a tego na pewno potrzebuje teraz Twój Tż więc wytrzymaj jeszcze troszkę a potem będzie już wolny jak ptaszek i będziecie mogli w końcu zająć się swoimi sprawami

No w końcu skończyłam odpisywać
A teraz co u mnie no właśnie ....
Byłam na tym usg i na prawym jajniku jest jedno jajeczko wielkości 13mm. a na lewym tez jedno wielkości 39mm. endometrium 9.2mm i oczywiście nie pękły w każdym razie wieczorem mamy przedzwonić do mojej ginekolog i powiedzieć co jest grane i czy mam robić dalej monitoring w każdym razie jestem umówiona na środę na dalszy monitoring , przeraża mnie to ponieważ zastanawiam się dlaczego to jajo jest takie wielkie a dzisiaj jest już 21 d.c do spodziewanej @ jeszcze co prawda trochę czasu jest no ale
Jutro rano idę zrobić te badania hormonalne a mam ich aż 17 chyba cała krew ze mnie będą musieli spuścić

Buziaczki dla Wszystkich laseczek i za Wszystkie mocno 3mam
edzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-08, 19:24   #5031
pacierp
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez edzia Pokaż wiadomość
Hej laseczki
Ale żeście naskrobały od rana !!!

coralady dzięki za kciuki a Ty nie smuć się już takie jest to życie nie sprawiedliwe niestety !!!

pocierp Tobie też dziękuję i poczekaj jeszcze spokojnie troszkę ponieważ wiem przez co teraz przechodzisz ale po laporo.jest rzeczą normalna że pierwsza @ może się bardzo opóźnić wiem bo też przez to przechodziłam niestety bądź cierpliwa jeszcze troszkę!!!

dra Mocno 3mam

Sweet_Jelly Wielkie gratki i kuruj się kochana teraz nie pozwól,żeby choroba Cie położyła na łopatki !!!

Paulinaizabela dzięki skarbie za kciuki

Cherubinka dzięki i tez 3 mam oby z tż poszło gładko mój już ma te badania za sobą i powiem Ci że o dziwo łatwo poszło też się bałam na początku jak mu o tym powiedzieć i czy będzie chciał iść ale nie robił żadnych problemów co prawda nie było mu do śmiechu ale przeżył te badania

Lisika1 tak mi przykro brak mi słów !!!

Kobra913 zdaję sobie sprawę,że macie teraz gorący okres ale musicie jakoś przez to obydwoje przejść najważniejsze,że macie przecież siebie i się wspieracie na wzajem a tego na pewno potrzebuje teraz Twój Tż więc wytrzymaj jeszcze troszkę a potem będzie już wolny jak ptaszek i będziecie mogli w końcu zająć się swoimi sprawami

No w końcu skończyłam odpisywać
A teraz co u mnie no właśnie ....
Byłam na tym usg i na prawym jajniku jest jedno jajeczko wielkości 13mm. a na lewym tez jedno wielkości 39mm. endometrium 9.2mm i oczywiście nie pękły w każdym razie wieczorem mamy przedzwonić do mojej ginekolog i powiedzieć co jest grane i czy mam robić dalej monitoring w każdym razie jestem umówiona na środę na dalszy monitoring , przeraża mnie to ponieważ zastanawiam się dlaczego to jajo jest takie wielkie a dzisiaj jest już 21 d.c do spodziewanej @ jeszcze co prawda trochę czasu jest no ale
Jutro rano idę zrobić te badania hormonalne a mam ich aż 17 chyba cała krew ze mnie będą musieli spuścić

Buziaczki dla Wszystkich laseczek i za Wszystkie mocno 3mam
Oj Edytko faktycznie duże to jajo. Boże, żeby tylko pękło a nie przerodziło się w torbiel(ja tak miałam przy stymulowanym cyklu). A nie można podać jakiegoś leku na pęknięcie takiego pęcherzyka? Nie kumam za bardzo tego skoro kobieta ma stymulowany cykl, laparo czy inne wspomaganie to chyba znaczy, że jej organizm potrzebuje dodatkowych bodzców, by pracować "normalnie" więc skoro pęcherzyki rosną, a nie pękają we właściwym momencie to trzeba im pomóc, a nie tylko monitorować. Może idę w złą stronę i nie mam racji, ale to po prostu jest dla mnie nielogiczne

Idę robić kotlety mielone na jutro, chociaż nie mam mocy dziś wcale

pa

p.s. dzisiaj leżąc w wannie rozmyślałam o Was i nie potrafię wyrazić słowami jak bardzo jestem wam wdzięczna za dobre słowa i przede wszystkim za zrozumienie. Jedynie Wam mogę powiedzieć o tym co mnie trapi (głownie w związku z chęcią posiadania dziecka) z mężem nie umiem o tym mówić, to znaczy rozmawiamy, oczywiście i to codziennie, ale bardziej w sensie jak fajnie będzie jak już będziemy mieli dziecko. On się jakoś tak dziwnie zamknął jeśli chodzi o starania i moje wątpliwości we własne ciało. Dzisiaj mi powiedział, żebym nie wywierała takiej presji na nim, bo on nie jest "na zawołanie" i jeśli będę wymuszać w pewnym sensie mizianki w odpowiednim czasie to on będzie bardziej się stresował niż cieszył. Wogóle on woli w ciągu dnia, a ja wieczorem, nastrojowo. Nie umiem z nim o tym za bardzo rozmawiać i trochę mnie to boli.
dobra zmykam robić te kotlety
pacierp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-08, 19:42   #5032
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Edzia - ja mialam w 10 d.c. tez 2 pecherzyki 15mm i 10mm i jak poszlam w 14 d.c. to ich juz nie bylo widac, podobno nie pekly ale mialam tak nawilzona macice ze jej trudno bylo powiedziec, kazla prac dufaston na potrzymanie w razie co no i czekac do miesiaczki i po tem znow to samo! Dziwne to wszystko, mam pregnul 5000 cudem zdobyty i mam czekac....
czekanie jest najgorsze ale coz...
Choc jest ostanio mi niedobrze co rano, ale to moze skutek tych tabletek...

Cherubinka- moj moz normalnie powiedzial ze pojdzie i ze nie widzi problemu jak ja sie musze meczyć z tym leczeniem to on tez pojdzie na jedno badanie....faceci roznie reguja...ale my pojdziemy jak bede miala juz owulke

Dziś mamy : 21d.c. jakies 5,6 dni do @ zobaczymy Napewno przyjdzie....i po tem od nowa monitorowanie

Gratulacje dla zafsolkowanych, dajecie nadzieje ze mozna i ze sie uda
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-08, 21:40   #5033
aliisanka
Wtajemniczenie

GG do aliisanka

Cytat:
Dzieki Aliisanka za słowa wsparcia,ja jednak staram się znacznie dłużej tyle że to 7 cykl pod kontrolą lekarza i nic...Jeszcze tylko czekam na gwóźdź do trumny...jak moja młodsza o 3 lata siostra niebawem oznajmi nam że będą mieć dzidziusia.2 miesiące temu sie pobrali i chyba zaczeli planować...Oczywiście cieszyłabym się,ale to ja miałam byc pierwsza.A ta dziewczyna Gusiec nie wiesz jak udało jej się wkońcu zajść w ciąże tzn.na wspomagaczach itp?

Malga,Róza,Kicia dzieki za dobre słowo

Lisica nie możemy sie poddawać!
no właśnie z tego co pamiętam, to bez wspomagaczy i lekarza! po prostu w końcu trafili na ten SWÓJ cykl...i udało się
pamiętaj o jednym, nie ma kobiet bezpłodnych, natura kobieca zmienia się jak w kalejdoskopie, są kobiety które po 10-12 latach, kiedy już nie mają nadziei i nie chodzą do lekarza, nagle życie ich zaskakuje...

---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ----------

Cytat:
Napisane przez cherubinka Pokaż wiadomość
Aliisanko... wiem, że PCO nie oznacza, że nie będę miała dzieciątka, ale zawsze ma się tą świadomość, że będzie trudniej ...wierzę, że w końcu się uda nam wszystkim ...musze myśleć pozytywnie... ale nie wiem na ile wystarczy mi tej cierpliwości?
Buziaki
My cierpliwości mamy pod dostatkiem, w razie co wyślemy Ci na maila
Cytat:
Kochana, podobno najlepiej iść w 8-9 tygodniu od ostatniej miesiączki, wtedy zobaczysz już bijące serduszko
zdarza się że zryci lekarze jeśli jest wczesny tydzień ciąży wygaduje głupoty że nic nie widzi, wymyśla bzdury że pusty zarodek..a potem się zachodzi w głowę i człowiek martwi się na zapas ..

---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ----------

Cytat:
Napisane przez pacierp Pokaż wiadomość
p.s. dzisiaj leżąc w wannie rozmyślałam o Was i nie potrafię wyrazić słowami jak bardzo jestem wam wdzięczna za dobre słowa i przede wszystkim za zrozumienie. Jedynie Wam mogę powiedzieć o tym co mnie trapi (głownie w związku z chęcią posiadania dziecka) z mężem nie umiem o tym mówić, to znaczy rozmawiamy, oczywiście i to codziennie, ale bardziej w sensie jak fajnie będzie jak już będziemy mieli dziecko. On się jakoś tak dziwnie zamknął jeśli chodzi o starania i moje wątpliwości we własne ciało. Dzisiaj mi powiedział, żebym nie wywierała takiej presji na nim, bo on nie jest "na zawołanie" i jeśli będę wymuszać w pewnym sensie mizianki w odpowiednim czasie to on będzie bardziej się stresował niż cieszył. Wogóle on woli w ciągu dnia, a ja wieczorem, nastrojowo. Nie umiem z nim o tym za bardzo rozmawiać i trochę mnie to boli.
dobra zmykam robić te kotlety
Martusiu, każdy facet tak to odczuwa, sama to przechodziłam, podczas obserwacji owulacji musieliśmy się kochać w konkretne dni, a nie wtedy kiedy była ochotka..
poza tym na początku jak byłam nakręcona przez kilka miesięcy, to też wyliczałam dni płodne...i też próbowałam na mężu jakoś wymusić ten seks w konkretne dni, aż facet w pewnym momencie ma dość, przypuszczam że każdy..nawet najlepszy ideał..
w pewnym momencie trzeba po prostu odpuścić, choć wiem jak to ciężko...
trzymam kciuki za Was Skarbie, żeby u Was wszystko się ułożyło, i żebyście znaleźli się w tej sytuacji ..jaką jest "seks na zawołanie"
jesteście już z takim stażem że na pewno się ułoży, a ja mocno trzymam kciuki

---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ----------

ależ ja tu namiętnie rozpisuję się ze Sobą
..Iskierką malutką..
..Która rozświetla mi życie..
..I daje nadzieję na lepsze jutro..
..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei..

aliisanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-08, 21:55   #5034
malami82
Rozeznanie

Cytat:
A ja załapałam takiego doła że szkoda gadać.Moja przyjaciółka własnie zadzwoniła,że jest w ciązy z drugim dzieckiem.Narazie tylko test zrobiła i jest w szoku,bo za pierwszym razem im sie udało.Wiem jako pierwsza!Oczywiście ciesze się,ale zarazem mi bardzo smutno,że nam się nie może udaćAz mi się łezka w oczach zakręciła i znów musiałam wyjśc do toalety...

Kurcze czy ja sie kiedys doczekam?

I jeszcze do tego przeziębienie mnie bierze.
Kochana nie smuć się Ja przez takie coś przechodziłam 2 m-ce temu, kiedy moja przyjaciółka napisała mi smsa, że na teście ma 2 krechy ... to też jej druga ciąża ... a miesiąc przed zafasolkowaniem mówiła mi, że pewnie ma to co ja i nawet u lekarza była, który oczywiście PCO wykluczył ... Też się cieszyłam, a z drugiej strony było mi baaardzo smutno...
Wierz mi niebawem obie się doczekamy fasolki pod serduszkiem!!! I inne dziewczyny też

---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ----------

Cytat:
Napisane przez Nika1980 Pokaż wiadomość
Kochane staraczki poniedziałkowa dostawa! Niech te cykle okażą się szczęśliwe!!!!!!!

Od razu przechwycę , bo może one pomogą wyjaśnić, co jest u mnie grane ....

malami82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-08, 21:58   #5035
edi25
Raczkowanie

Witajcie dziewczyny nie zapomniałyście jeszcze o mnie
Ula wszystko przeczytałam z tym wypadkiem szczęście że nic ci się i kruszynce nie stało
Różyczko ty to masz z tą mamą a jakbyś ją postraszyła że się wyprowadzasz musisz być silna i mieć wyłącznie na głowie robienie fasoleczki a nie mame
Jelly ja miałam robione usg w 5 tc dopochwowe i wszystko było juz widać
A ponadto nadal mam mdłości ale w ciągu dnia czuję się znacznie lepiej ostatnio w środę myślałam że wylonduję w szpitalu wieczorem zauważyłam na bieliźnie plamienie dosłownie tyle jakbym się skaleczyła dzwonie do gin a on że mam się położyć i obserwować jak przejdzie jutro na wizytę a jak nie to do szpitala spanikowana zaraz się połozyłam i mi przeszło następnego dnia pojechałam do niego na szczęście okazało się wszystko ok tylko dostałam narazie zakaz seksu mówię wam tak się przestraszyłam że masakra
pozdrowienia dla was kochane trzymam kciuki za was wszystkie
i jeszcze dla was

Edytowane przez edi25
Czas edycji: 2009-06-08 o 21:59
edi25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-08, 22:40   #5036
coralady
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aliisanka Pokaż wiadomość
no właśnie z tego co pamiętam, to bez wspomagaczy i lekarza! po prostu w końcu trafili na ten SWÓJ cykl...i udało się
pamiętaj o jednym, nie ma kobiet bezpłodnych, natura kobieca zmienia się jak w kalejdoskopie, są kobiety które po 10-12 latach, kiedy już nie mają nadziei i nie chodzą do lekarza, nagle życie ich zaskakuje...
Aliisanka to co piszesz,że nie ma bezpłodnych kobiet daje mi dużo siły i wiary,że się uda -dziekuje! Zdaje sie,że pacierb tez to kiedys pisała i utkwiło mi to w pamięci.Ja bardzo bym chciała,żeby życie mnie zaskoczyło Cóż pozostaje nam czekanie i bycie cierpliwym.Ja w tym cyklu w ogóle nie wyliczma dni płodnych,odtawiłam leki i chciałam wrzucic na luz...ale kurcze nie bardzo potrafię.I jeszcze dziś ta cudowna jakby nie było wiadomośc,jednak troche mnie podłamała,bo sie tego wcale nie spodziewałam.Musze jednak się wziąc w garśc i porzucić smutek i żal.Dzisiaj byłam wściekła na los-juz dawno nie miałam takiego uczucia.Może to i dobrze,pozłościłaam się,wyrzuciłam z siebie złe emocje i może jutro będzie już lepiej?

I dla malami za wiarę w to,że już niebawem się doczekamy fasoleczek.I wszystkie staraczki też!

Dobrej nocki,ja zmykam do łóżeczka bo to przeziębienie mnie rokłada na łopatki niestety...

Edytowane przez coralady
Czas edycji: 2009-06-08 o 22:42
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-08, 22:50   #5037
dra
Zakorzenienie

no nowej czesci już a to już
Stary 2009-06-08, 22:52   #5038
malami82
Rozeznanie

Zaraz zmykam spać. Jutro idę na rozmowę dotyczącą pracy ...
A dzisiaj byliśmy na działce moich rodziców nazbieraliśmy caaałe wiadro truskawek i już mi brzuch pęka tak się objadłam
Odezwę się jutro dziewczyny
Kolorowych snów!!!

malami82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-08, 23:08   #5039
aliisanka
Wtajemniczenie

GG do aliisanka

Coralady jutro na pewno będzie lepiej

każdy czasem ma słabszy dzień, w końcu mamy uczucia, dlatego czasem sobie popłaczemy, bo płacz przynosi ulgę, przez łzy oczyszczamy organizm z toksyn
najważniejsze to być dobrej myśli i wierzyć, bo wiara góry przenosi i cuda czyni
po to tutaj wszystkie jesteśmy by wspierać się nawzajem kiedy już nikt w naszym otoczeniu Nas nie rozumie, a My tutaj jesteśmy w jednej konkretnej sprawie, wszystkie pragniemy być mamami ..i dlatego tak bardzo jedna drugą jest w stanie zrozumieć, bo sama to przeżywa.. musimy się trzymać razem, pocieszać się i wspierać w trudnych chwilach, bo wtedy od razu czujemy ulgę..
medycyna cały czas idzie do przodu, i to jest plus, w końcu każda z Was tutaj ujrzy upragnione kreseczki na teście, każda będzie przeżywać mdłości, i każda będzie drżeć o swoją fasolkę przez całą ciążę no i każda przybierze sporo na wadze, każda będzie mieć rozstępy..ale to jest nie ważne, bo czego się nie zniesie by w końcu mieć 2 serca w sobie ...
ja wierzę głęboko że wszystkim tutaj się uda, czasem potrzeba tylko cierpliwości i czasu

---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ----------

ja przegapiłam więc może któraś też przegapić że nowy wątek jest
tak więc dla takich gap jak ja, oto link do nowego wątku

http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=341296
..Iskierką malutką..
..Która rozświetla mi życie..
..I daje nadzieję na lepsze jutro..
..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei..

aliisanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-09, 13:20   #5040
Malga19
BAN stały

Witajcie

Ja za was trzymam kciuki MOCNO!!!:jupi :

A u mnie moze byc troszke krwawie......Ale mam nadzieje ze mi przejdzie...

i bede sie cieszyc ciaza .....bo narazie to stresior jest MOCNY

Buziaczki
Malga19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości