|
|
#121 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: szczotki naturalne
no te szczotki fajnie wlosy czesza, ale jak ma sie uczesac w kite, to i tak musze uzyc drewnianej, bo niestety ta nie lapie tak wlosów.
kupilam w koncu u nas w zaopatrzeniu fryzjerów, b. fajna. Ale dalej mnie ciekawi ta z wlosami z borsuka , tylko jak pomysle co z borsukami robia
Psy to cud życia Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ... -Żyj!- krzyknęła Miłość -Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995 Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi Edytowane przez groszek75 Czas edycji: 2008-12-11 o 13:39 |
|
|
|
|
#122 |
|
Raczkowanie
|
Kupilam przedwczoraj szczotke z wlosia... szukalam w drogeriach ale ceny byly mocno wygorowane... od 39 zl w gore.....
przy studenckim budzecie to spory wydatek.ale sprawdzilo sie powiedzenie szukajcie a znajdziecie znalazlam szczotke w platikowej ramie, prostokatny ksztalt., za 11 zl dla mnie jest idealna ![]() wczesniej uzywalam drewnianych szczotek ale teraz sie przerzuce na te wlosia
|
|
|
|
|
#123 |
|
BAN stały
|
jak czyscicie swoje szczotki? Ja raz wydlubalalam wlosy grzebieniem po czym zanuzylam samo wlosie w zimnej wodzie po czym czekalam az samo wyschnie;/ i nie wiem czy to nie byl blad bo wlosy mi sie strasznie elektryzuja nie wiem czy to wina szczotki czy szamponu?;/ co robic?
|
|
|
|
|
#124 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#125 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#126 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja również mam tę szczotkę, tylko że okrągła do modelowania. Uwielbiam ją, włosy są po niej takie miękkie i ładnie wyglądają. W każdą podróż zabieram ją ze sobą
muszę jeszcze zaopatrzyć sie w taką do czesania bo aktualnie używam drewnianej.
|
|
#127 |
|
Raczkowanie
|
Ja chcialabym sie tylko zapytac czy te szczotki, które są na stronie www.khaja.pl to czy wszytskie z nich są dobre do rozczesania włosów? Którą z nich najlepiej wybrac?
A gdzie można zaopatrzyc sie w rozplątywacza? Macie jakies strony internetowe, bo u mnie w mieście to raczej trudno o coś takiego. |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#128 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#129 |
|
BAN stały
|
a jak wyglada ten rozplatywacz?
|
|
|
|
|
#130 |
|
Raczkowanie
|
moj wyglada tak:
dsc00167apn6.jpg
|
|
#131 |
|
Rozeznanie
|
Drewniane szczotki do włosów
Myślę nad kupieniem nowej szczotki do włosów - całej z drewna (z drewnianymi ząbkami). Zastanawiam się czy taka szczotka może niszczyć włosy? Wiadomo, że plastikowe czy metalowe nie są dobre do czesania włosów, a jak jest z drewnem?
|
|
|
#132 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Drewniane szczotki do włosów
Cytat:
groszek75 - a gdzie takie szczotki widziałaś? Bo patrzyłam na Allegro i wyskakuje mi aukcja ze "szczotką z borsuka" i inna, z zupełnie identyczną szczotką tej samej firmy "profesjonalna szczotka "borsuk" z włosia dzika wzmocniona nylonem". Czyli jest to włos dzika, który w połączeniu z tzw. rozplątywaczem daje efekt wizualny sierści borsuka.
|
|
|
|
#133 |
|
po prostu Łinli
|
Dot.: Drewniane szczotki do włosów
ja mam z dzika
oo na przykład tutaj masz szczotki z naturalnego włosia, jeśli tego szukasz http://www.allegro.pl/search.php?str...&category=1429
|
|
#134 |
|
Przyczajenie
|
szczotka z włosia dzika zła dla włosów krótszych???
Moje drogie, powiedzcie mi czy szczotka z włosia dzika jest zła dla włosów krótszych??? mam teraz włosy dość krótkie ok 4cm. Do tej pory używałam zwykłej szczotki do włosów (jak miałam jeszcze długie) i mało ich wypadało, po tym jak obciełam, zmieniłam szczotke na szczotke z włosia dzika, bo podobno takie najlepsze, mówią, że włosy bardziej lśnią, a skóra głowy jest masowana. problem w tym, że widzę, że sporo włosów na niej zostaje wplątanych w włosie szczotki
podobno szczotka z włosia ma nie wyrywać, nie łamać włosów!! włosie dzika jest twarde, ta szczotka jest gęsta, czy taka szczotka może wyrywać włosy, niszczyć je? zmieniać na starą szczotke? moze poprostu wyrywa te co i tak maja wypasc, tyle ze skuteczniej niz tradycyjna szczotka?? Szczotki z włosia naturalnego widziałam tylko dedykowane dla włosów długich i średnich. może więc do krótkich sie nie nadaje?jak Wasze wrażenia po użyciu takiej szczotki?? mischaPL |
|
|
|
|
#135 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: jaka szczotka jest najlepsza??
w Naturze za jedyne 10 zł kupiłam kwadratową, drewnianą szczotkę, która rewelacyjnie rozczesuje włosy, jest godna polecenia
|
|
|
|
|
#136 |
|
Raczkowanie
|
Nie wiecie gdzie w Krakowie mozna kupić szczotkę z naturalnego włosia??
|
|
|
|
|
#137 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: szczotka z włosia dzika zła dla włosów krótszych???
Cytat:
? Zwykła plastikowa czesze bez rewelacji, ale przynajmniej niewiele włosów znajduję (kilka).
|
|
|
|
|
|
#138 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: szczotka z włosia dzika zła dla włosów krótszych???
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#139 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki Ally, uspokoiłam się
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#140 |
|
Zakorzenienie
|
nie ma za co
a tak na marginesie to mam tą samą szczotkę
|
|
|
|
|
#141 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
w sklepie fryzjerskim na Placu Słowiańskim. Jeśli uwazacie ,że szczotka z włosia dzika jest "za ostra "to polecam z włosia borsuka,jest o wiele delikatniejsza
|
|
|
|
|
|
#142 |
|
Zakorzenienie
|
muszę się w takim razie rozejrzeć, bo wcześniej nie widziałam szczotek z włosia tylko drewniane w sklepach.
|
|
|
|
|
#143 |
|
Raczkowanie
|
ooooo ... ja chyba tez zmienię szczotkę, na szybko kupiłam taka całą plastikową w rossmanie za 2 zł i tak jakoś została przez zasiedzenie
![]() tak sie tylko zastanawiam ... bo mam takie dziwne włosy, przetłuszczające sie przy skórze ale koncówki tak jakby suche chyba sie beda elektryzowac
"- Ale ja nie chciałabym mieć do czynienia z wariatami - rzekła Alicja. - O, na to nie ma już rady - odparł Kot. - Wszyscy mamy tutaj bzika Ja mam bzika, ty masz bzika. - Skąd może pan wiedzieć, że ja mam bzika? - zapytała Alicja. - Musisz mieć. Inaczej nie przyszłabyś tutaj." |
|
|
|
|
#144 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#145 |
|
Raczkowanie
|
a taka szczotke z naturalnego włosia mozna dostac w Naturze[mam na mysli te drogerie
] ? bo w rossmanie chyba takich nie ma
|
|
#146 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepiej nawiedzić jakiś sklepik z art. fryzjerskimi- tam bedzie na bank
|
|
|
#147 |
|
Raczkowanie
|
co do wispolu - to nie kojarze tej nazwy... ogolnie może nawet na razie lepiej żebym jej nie spotkała bo popadłam w zakupoholizm włosowy.. dzisiaj znowu kupiłam kolejny szampon i odżywkę.. będzie dobrze jak zużyję to wszystko do końca roku.. no ale szczotki z naturalnego włosie jeszcze nie mam żadnej....
|
|
#148 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
nowej wypłaty jeszcze nie ma a ja zawsze jakimś cudem coś wyskubie i kupuje cuda do włosów, a chop tylko patrzy
"- Ale ja nie chciałabym mieć do czynienia z wariatami - rzekła Alicja. - O, na to nie ma już rady - odparł Kot. - Wszyscy mamy tutaj bzika Ja mam bzika, ty masz bzika. - Skąd może pan wiedzieć, że ja mam bzika? - zapytała Alicja. - Musisz mieć. Inaczej nie przyszłabyś tutaj." |
||
|
|
|
|
#149 |
|
Zakorzenienie
|
chyba tak po prostu mają- moje mimo, ze nie są suche to też się czasem elektryzują- od dnia zalezy, od odzieży etc
|
|
#150 |
|
Raczkowanie
|
i jeszcze jedno pytanko ... byłam dzisiaj w sklepie fryzjerskim zorientować się co do szczotek i pani koniecznie chciała mi wcisnąć szczotkę pneumatyczna (dokładnie taka jak ta ze zdjęcia w załączeniu), owszem była bardzo miękka ale ja się nie dałam
, ale nasunęło mi się właśnie pytanie, bo są szczotki z naturalnym włosiem "wmontowanym" bezpośrednio w drewienko szczotki i są takie z włosiem w gumie. Czy jest jakaś znacząca różnica miedzy nimi?
"- Ale ja nie chciałabym mieć do czynienia z wariatami - rzekła Alicja. - O, na to nie ma już rady - odparł Kot. - Wszyscy mamy tutaj bzika Ja mam bzika, ty masz bzika. - Skąd może pan wiedzieć, że ja mam bzika? - zapytała Alicja. - Musisz mieć. Inaczej nie przyszłabyś tutaj." Edytowane przez plecki Czas edycji: 2009-06-09 o 18:32 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fryzury i styling
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:19.

, tylko jak pomysle co z borsukami robia

przy studenckim budzecie to spory wydatek.
znalazlam szczotke w platikowej ramie, prostokatny ksztalt., za 11 zl
dla mnie jest idealna

muszę jeszcze zaopatrzyć sie w taką do czesania