Przygotowania w toku bo ślub już w tym roku - PM-ki 2009 cz.12 - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-06-08, 21:44   #1411
Bakteryika
Wtajemniczenie

Dot.: Przygotowania w toku bo ślub już w tym roku - PM-ki 2009 cz.12

Cytat:
Napisane przez diamondbabe Pokaż wiadomość

zastanawiam sie nad storczykami bo ponoc roze sa najmniej trwalsze a jakie kwiaty (nieduze) ladnie wygladaja we wloskach?
jeszce znalazlam kilka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (18,3 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (16,8 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (22,0 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4.jpg (20,4 KB, 7 załadowań)
Bakteryika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-08, 21:47   #1412
Bakteryika
Wtajemniczenie

Cytat:
Kochane wklejcie zdjęcia bukietow jesli macie ze storczykami?? bo kurcze mam tylko 2 zdjecia
i jak macie gdzies tam zachomikowane to tez poprosze zdjecia fryzur z kwiatami we wlosach (tylko nie koki:P)

i cwiety we wlosach
Stary 2009-06-08, 21:48   #1413
Bakteryika
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Bakteryika Pokaż wiadomość
i cwiety we wlosach
wrr
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 5.jpg (20,4 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 6.jpg (16,2 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 7.jpg (14,2 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 8.jpg (25,9 KB, 4 załadowań)
Stary 2009-06-08, 22:54   #1414
motley
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
Nie wytrzymam zadzwoniłam do księdza, który miał nam wystawić licencję, że mam juz komplet dokumentów i w srodę jedziemy do tego kościoła w którym bierzemy slub i chciałam się umówić po odbiór licencji.
A on do mnie, że musimy porozmawiać i czy pasuje nam dzisiaj o 19 że dzisiaj nie dostaniemy licencji bo wczesniej musi z nami pogadać okoł 45 minut.
najgorsze ze wiem czemu. Moja mam była ostatnio na pielgrzymce z proboszczem ( w dodatku w naszej intencji) i powiedzuiałą mi wczoraj ze jest kłebkiem nerwów i nie moze sobie poradzić z sytuacją ze nie praktykujemy a bierzemy kościlny! Gadała o tym z proboszczem i co... teraz wiadomo ze proboszcz pogadał z tym księdzem i teraz wogóle nie wiem co będzie z licencją, ślubem...
dziś bylismy podpisać papiery w USC do slubu konkordatowego i podobno nie mozna ich zmienić, a są wąne 3 miesiace...
Normalnie jestem dziewczyny załamana nie wiem jak moja mama mogła tak zrobić.
no to pięknie, witam w klubie. My jedziemy w tym tygodniu do mojej parafii po licencję bo już nie mam siły do tego księdza z parafii TŻ, który w ogóle nie ma pojęcia o przepisach ani w ogóle o tym, co to jest licencja A Wy nie możecie wziąć jej z parafii TŻ? W ogóle to napisz coś jak było na rozmowie z księdzem.

Cytat:
myslalam o opasce ale przy rozpuszczonych wloskach ciezko bedzie zreszta nie wiem gdzie taka opaske mozna kupic...

a buciki sa firmy gatuzo można je kupić w salonie impresji ale rowniez w innych salonach slubnych
mi się wydaje, że opaska pasuje do rozpuszczonych i spiętych włosów. Można ją łatwo samej zrobić (albo u krawcowej) z jakiejś ładnej broszki i kawałka satyny na przykład.

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekk88 Pokaż wiadomość

To dlaczego Twoja mama powiedziałą to księdzu. Chyba chce, żebyście mieli ślub, a nie żyli bez. Zresztą ksiądz też nie ma prawa odmówić ślubu, a już na pewno nie z takiego powodu.
no ja właśnie nie wiem czy nie ma prawa, bo mojemu TŻ odmówił wydania licencji bo stwierdził, że nie widuje go na mszy więc TŻ nie jest wg niego katolikiem

MisQa, Kasiaher gratulacje, życzę Wam dużo szczęścia

"W sercu dziewczyny, gdy położysz je na dłoń,
na pierwszym miejscu chłopak,
a przed nim tylko koń !!!!"

Edytowane przez motley
Czas edycji: 2009-06-08 o 22:56
motley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-08, 23:01   #1415
anuulaa
Wtajemniczenie

Cześć

Misqa, super relacja!! Cieszę się, że wszystko tak świetnie się udało, tylko szkoda tego palca, musiało nieźle boleć

Kasiuher, dobrze, że oko całe, a jak oko TŻta, miał limo po tym panieńskim?? Czekamy na dalszą relację

Gold fish
, ale mama Wam namieszała, co teraz ona na to, że możecie nie mieć ślubu?? Trochę jej nie rozumiem...tu się dziwi a jakbyście nie brali kościelnego tylko cywilny to pewnie bardziej by była zła...

Załatwiliśmy dzisiaj świadectwa chrztu i jutro chcemy zanieść dokumenty do proboszcza.

Powiedzcie mi, kiedy się płaci za ślub?? jakoś przed samym slubem, czy można wcześniej jak już załatwiamy zapowiedzi? A jak pójdziemy zgłosić zapowiedzi na ponad 2mce przed ślubem to nie za wcześnie??
anuulaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-08, 23:20   #1416
Bakteryika
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anuulaa Pokaż wiadomość
Cześć

Misqa, super relacja!! Cieszę się, że wszystko tak świetnie się udało, tylko szkoda tego palca, musiało nieźle boleć

Kasiuher, dobrze, że oko całe, a jak oko TŻta, miał limo po tym panieńskim?? Czekamy na dalszą relację

Gold fish, ale mama Wam namieszała, co teraz ona na to, że możecie nie mieć ślubu?? Trochę jej nie rozumiem...tu się dziwi a jakbyście nie brali kościelnego tylko cywilny to pewnie bardziej by była zła...

Załatwiliśmy dzisiaj świadectwa chrztu i jutro chcemy zanieść dokumenty do proboszcza.

Powiedzcie mi, kiedy się płaci za ślub?? jakoś przed samym slubem, czy można wcześniej jak już załatwiamy zapowiedzi? A jak pójdziemy zgłosić zapowiedzi na ponad 2mce przed ślubem to nie za wcześnie??
U nas ksiadz mowil ze niedluzej niz 3 miesiace przed slubem powinno sie do nich zglosic z papierami. Wtedy juz chyba mozna..

Ja mialam zpisywane papiery w swojej parafi do ktorej teraz naleze i przesylane przez kurie biskupia (!!) do kosciola. Dopiero jak odbierzemy papiery z USC idziemy do kosciola w ktorym bierzemy slub zaplacic pieniazki (strsznie skomplikowane)
Stary 2009-06-09, 01:05   #1417
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BEAMI Pokaż wiadomość
Śliczne obrączki
dziekuje

Cytat:
Piękne obrączki

dziekuje

Cytat:
Ja nawet tego nie zauważyłam dopiero teraz. Pewnie się pomyliła
o kurde pomylilo mi sie oczywiscie na obydwu jest lipiec

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-09, 07:46   #1418
SollAngelica
Raczkowanie

Misqa gratulacje! super, ze wszystko się udało - napewno będziesz raz jeszcze wszystko przezywac jak zobaczysz kasete i zdjęcia

Gold fish mysle, że ksiądz nie moze Wam odmowić ślubu, poza tym zawsze mozecie wziąć w innej parafi - wtedy bierzesz zgodę tylko np. z parafi TZ (wymagana jest zgoda tylko z jednej z parafi narzeczonych) i ominiesz feralnego księdza
będzie dobrze nie martw sie, zawsze jest jakieś wyjście

Cytat:
Napisane przez groszek80 Pokaż wiadomość
Ja się też pochwalę My bierzemy ślub "na Skałce"
Nie wiem, czy dobrze przekopiowałam linka

http://www.panoramy360.info/360/show...dr&lang=p&t=32
wow.. uwielbiam ten kosciolek w Krakowie! ma niesamowity kimat - zazdroszcze

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
oto nasze obraczki
zolte zloto po bokach sie blyszczy a biale zloto w srodku jest matowe
bardzo fajne obrączki

Cytat:
Cześć

to zależy od księdza - mysle, ze z Waszym się dogadacie, on spoczko jest
u moich znajomych większość płaciła po załatwieniu zapowiedzi, ale byli tez tacy co przed smym ślubem dopiero
a zapowiedzi 2 miesiace przed są jak najbardziej OK, dokumenty kościelne są ważne 3 miesiace i od tego czasu mozna dawać na zapowiedzi
SollAngelica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-09, 07:49   #1419
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

witam

ale wczoraj sie nalatałam jak wyszłam o 13 to o 21 wróciłam do domku a oto co załatwilismy:

- kupiłam korale z niby pereł i majteczki na moją sesję (na którą sie jeszcze nie umówiłam)
- paznokcie. 30 czerwca ide na utwardzenie (nie chce tipsów miec), 30 lipca na pedicure a 31 lipca na uzupełnienie utwardzenia i pomalowanie
- bukiet slubny. tam mi sie chyba z pół godizny zeszo. kobietka profesjonalna. zapisała ile mam wzrostu, ile wynosi obcas, jakie dodatki mam w skni. bede miła taki bukiet z calli z ok 8 kwiatków (lub wiecej- aby sie ładnie układał. dobrze, z emałam kawałek materiału z sukni slubnej to od razu mi dobrała wstązke do bukietu, bede miała w kolczykach cyrkonie wiec i spiecie wstązki bedzie z cyrkonii. ja bede miała taki podłuzny bukiet a swiadkowa mniejszy i orągy. dla TZ is wiadka butonierki zamówilam no i kwiatek we włosy dla mnie mam tylkoz adzwonic 2 tyg przed slubem i wtedy umówimy sie na jaką gdozine odbierzemy wszystko.
- zdjecie dla TZ do poszpartu
- pojechalismy wyrobic TZ paspzot, le za jakies 2-3 tyg wychodzą nowe paszporty 9z linią papilarną) i babka kazała sie wstrzymac i przyjsc na koniec czerwca.
- pojechalismy z TZ mamą i dalismy kolejne 5 zaproszen. (jeszcze 30 sztuk nam zostało- 65 juz jest rozdanych)
- umowilismy sie z Pnią od tancy dzis na miescie aby omówic nasz ukłąd i umówic sie juz na tance...

no to chyba tyle
- aaa i bylismy jeszcze odebrac akty chrztu 10zł za akt ksiądz chciał.

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-09, 07:54   #1420
azzis
Zakorzenienie

Cytat:
My płaciliśmy w piątek przed ślubem, jak dawaliśmy kartki ze spowiedzi
A zapowiedzi nasze ksiądz dał już dużo wcześniej wygłosił (kilka mies.)

azzis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-09, 07:57   #1421
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Dziewczyny czy na spisanie protokołu trzeba jechac dopiero jak sie a juz pierwsza spowiedź odbytą??
my mamy juz wszytskie dokumenty z wyjątkiem spowiedzi.

Stary 2009-06-09, 08:01   #1422
ania20m
Wtajemniczenie

Dziewczyny mam problem kupiłam wczoraj na allegro poduszke na obrączki i od razu wpłaciłam kase za nią. a pod wieczór patrze i pojawił sie napis że aukcja została zablokowana przez pracownika allegro. i nie wiem co teraz zrobic wysłałam sprzedawcy kilka maili i nic zero kontaktu, wysłałam sms i nic, dzwoniłam i nie odbiera co teraz z moją kasą i czy dostane tą poduszkę

Kubusiowy zakątek zapraszam
http://jakubowskiimama.blogspot.com/
ania20m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-09, 08:02   #1423
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania20m Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam problem kupiłam wczoraj na allegro poduszke na obrączki i od razu wpłaciłam kase za nią. a pod wieczór patrze i pojawił sie napis że aukcja została zablokowana przez pracownika allegro. i nie wiem co teraz zrobic wysłałam sprzedawcy kilka maili i nic zero kontaktu, wysłałam sms i nic, dzwoniłam i nie odbiera co teraz z moją kasą i czy dostane tą poduszkę
o kurcze nie mam pojecia. nie miałam nigdy takiej sytuacji.

Stary 2009-06-09, 08:05   #1424
kwiatuszekk88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy na spisanie protokołu trzeba jechac dopiero jak sie a juz pierwsza spowiedź odbytą??
my mamy juz wszytskie dokumenty z wyjątkiem spowiedzi.
To zależy od parafii. W niektórych chcą mieć do tego karteczki z nauki i poradni. U mnie akurat byliśmy spisywać protokół i wtedy dał nam dopiero karteczki na nauki, poradnie i spowiedź także musiałabyś się zapytać swojego księdza kiedy taki protkół można spisać.

---------- Dopisano o 08:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ----------

Cytat:
Ja też nie byłam jeszcze w takiej sytuacji, ale być może, że wyślą już zapłacone przedmioty.
kwiatuszekk88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-09, 08:07   #1425
ania20m
Wtajemniczenie

Cytat:
o kurcze nie mam pojecia. nie miałam nigdy takiej sytuacji.
no właśnie mi też sie to nigdy wcześniej nie zdażyło. a sprzedawca miał sprzedanych dużo tych poduszek wię pomyślałam że są ok jak ludzie je kupują a to za pare godzin aukcja znika i nie wiem co zrobić

Kubusiowy zakątek zapraszam
http://jakubowskiimama.blogspot.com/
ania20m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-09, 08:09   #1426
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
To zależy od parafii. W niektórych chcą mieć do tego karteczki z nauki i poradni. U mnie akurat byliśmy spisywać protokół i wtedy dał nam dopiero karteczki na nauki, poradnie i spowiedź także musiałabyś się zapytać swojego księdza kiedy taki protkół można spisać.
my juz dostalismy te kartki. mamy juz nauki i poradnię zrobiona, dokuemty z SC, akty chrztu, wszytsko mamy. tylko spowiedzi jeszcze nie :/ a TZ jutro oddaje samochód do mechanika i nie wiadomo kiedy bedzie. mozemy jechac na 17 do koscioła albo do drugiego do spowiedzi. i nie wiem co zrobic

Stary 2009-06-09, 08:10   #1427
kwiatuszekk88
Wtajemniczenie

Cytat:
my juz dostalismy te kartki. mamy juz nauki i poradnię zrobiona, dokuemty z SC, akty chrztu, wszytsko mamy. tylko spowiedzi jeszcze nie :/ a TZ jutro oddaje samochód do mechanika i nie wiadomo kiedy bedzie. mozemy jechac na 17 do koscioła albo do drugiego do spowiedzi. i nie wiem co zrobic
Macie 2 spowiedzi więc tą drugą będziecie mieć przed samym ślubem, a jak wtedy mielibyście spisywac protokół to chyba troche za późno więc myślę, że jak wszystko macie to możecie dzisiaj się przejechać do księdza może akurat się uda i będziecie mieli kolejną rzecza załatwioną
kwiatuszekk88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-09, 08:12   #1428
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Macie 2 spowiedzi więc tą drugą będziecie mieć przed samym ślubem, a jak wtedy mielibyście spisywac protokół to chyba troche za późno więc myślę, że jak wszystko macie to możecie dzisiaj się przejechać do księdza może akurat się uda i będziecie mieli kolejną rzecza załatwioną
myslisz, ze bez pierwszej spowiedzi nas przyjmie??

Stary 2009-06-09, 08:14   #1429
liliputek
Raczkowanie

Cytat:
Może spróbuj sie skontaktowac z administracja allegro? Powinni pomóc albo przynajmniej doradzic co zrobic w zaistniałej sytuacji...

Misqa, Kasiaher wspaniale sie Wam wesela udały (tzn. z tego co piszecie). Bardzo sie ciesze

Mnie nie było prae dni na wizażu. Ogólnie to jestesm załamana w pełnym tego słowa znaczeniu. Wczoraj pokłocilismy sie i to bardzo poważnie z rodzicami Tż-ta. Powód? Jego o 2 lata młodsza siostra (notabene juz mezatka i dzieciata) wymyslila jakas bajke, ze niby gadam cos zle dookoła o niej i rodzicach Tż-ta Nie wiem skad to wziela, bo osoba która rzekomo jej to przekazała w ogole z nia nie rozmawiała i nie wiedział o co chodzi. To juz nie pierwszy taki numer z jej strony zrobiła tak juz kilkakrotnie i zapowiada sie ze nie ma zamiaru przestac, pomimo ze ma ju wlasna rodzine (mieszka z rodzicami Tż-ta). Zawsze cos wymysłala na moj temat a rodzice T-żta nawet nie chcieli sluchac ze klamie. Tak jest i teraz. Ojciec Tż-ta pow ze nie wyprawi mu wesela i wsztsko musi robic sam, ale nie to jest najgorsze. Powiedział ze pojdzie tylko do kosciola a na sale nie i ze juz zdania nie zmieni. Chyba, ze Tż-et z kims innym bedzie sie żenil Wiecie co ja juz nie mam siły....Od poczatku jest tak samo, te same sceny tylko dlatego ze siostra Tż-ta jest o niego zazdrosna (zawsze razem sie trzymali ona miala go na kazde zawolanie a jak zaczal sobie ukladac zycie ze mna to jej to nie pasowalo). Najgorsze ze jego rdzice nie widza jak ona sie smieje w twarz ze wierza w jej klamstwa a nie w nasza prawde. nie amm juz sily udawac milej dziewczynki, która udawalam bo liczylam ze sie przekonaja kto knuje. A tu jeszcze gorzej. Cokolwiek nie zrobie jestem najgorsza a tamtej wszytsko płazem uchodzi. Nie bylo problemu zeby wyprawic jej wesele nie planowane9z gosciem ktorego 3 miesiace znala) a jest wyprawic nasze z 2 letnim wyprzedzeniem...Jestem rozbita..Nie mam juz sil na nic.Przepraszam, ze wam sie tak żale ale musialam jakos to z siebie wyrzucic.
liliputek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-09, 08:18   #1430
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez liliputek Pokaż wiadomość
Mnie nie było prae dni na wizażu. Ogólnie to jestesm załamana w pełnym tego słowa znaczeniu. Wczoraj pokłocilismy sie i to bardzo poważnie z rodzicami Tż-ta. Powód? Jego o 2 lata młodsza siostra (notabene juz mezatka i dzieciata) wymyslila jakas bajke, ze niby gadam cos zle dookoła o niej i rodzicach Tż-ta Nie wiem skad to wziela, bo osoba która rzekomo jej to przekazała w ogole z nia nie rozmawiała i nie wiedział o co chodzi. To juz nie pierwszy taki numer z jej strony zrobiła tak juz kilkakrotnie i zapowiada sie ze nie ma zamiaru przestac, pomimo ze ma ju wlasna rodzine (mieszka z rodzicami Tż-ta). Zawsze cos wymysłala na moj temat a rodzice T-żta nawet nie chcieli sluchac ze klamie. Tak jest i teraz. Ojciec Tż-ta pow ze nie wyprawi mu wesela i wsztsko musi robic sam, ale nie to jest najgorsze. Powiedział ze pojdzie tylko do kosciola a na sale nie i ze juz zdania nie zmieni. Chyba, ze Tż-et z kims innym bedzie sie żenil Wiecie co ja juz nie mam siły....Od poczatku jest tak samo, te same sceny tylko dlatego ze siostra Tż-ta jest o niego zazdrosna (zawsze razem sie trzymali ona miala go na kazde zawolanie a jak zaczal sobie ukladac zycie ze mna to jej to nie pasowalo). Najgorsze ze jego rdzice nie widza jak ona sie smieje w twarz ze wierza w jej klamstwa a nie w nasza prawde. nie amm juz sily udawac milej dziewczynki, która udawalam bo liczylam ze sie przekonaja kto knuje. A tu jeszcze gorzej. Cokolwiek nie zrobie jestem najgorsza a tamtej wszytsko płazem uchodzi. Nie bylo problemu zeby wyprawic jej wesele nie planowane9z gosciem ktorego 3 miesiace znala) a jest wyprawic nasze z 2 letnim wyprzedzeniem...Jestem rozbita..Nie mam juz sil na nic.Przepraszam, ze wam sie tak żale ale musialam jakos to z siebie wyrzucic.
a czemu ta siostra taka jest?? czemu wygaduje takie kłamstwa na twój temat??

Stary 2009-06-09, 08:23   #1431
Maggie1983
Zakorzenienie

DZIEN DOBRY MOJE SLONECZKA

Witam Was juz jako swiezo upieczona ZONKA
Pod moim sercem,inne bije serce:nieznane,a jakie bliskie i kochane.Pod moim sercem małe rączki dziecka,cichutko pukają do mojego serca.Myślę sobie wtedy:może być wspanialej?Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje
Maggie1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-09, 08:25   #1432
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maggie1983 Pokaż wiadomość
DZIEN DOBRY MOJE SLONECZKA

Witam Was juz jako swiezo upieczona ZONKA

czesc, jaka radośc bije od ciebie

Stary 2009-06-09, 08:34   #1433
liliputek
Raczkowanie

Cytat:
a czemu ta siostra taka jest?? czemu wygaduje takie kłamstwa na twój temat??
Od samego poczatku tak jest, bo ma pretensje ze Tż-ta miał kogos przed nia i ze nie był na jej kazde zawołanie, ze nie wychodzil juz tak z ich znajomymi jak kiedys ze spedzal czas ze mna a nie z nia itp. W ogole były takie akzje ze wszedzie sie z nami pchala, nawet jak chielismy pobyc z Tż-tem samiw JEGOpokoju to ona nam siedziala na komputerze i nie chciala wyjsc pomimo ze ja prosilismy, mowilismy ze chcemy byc troche sami. A rodzice Tż-ta jeszcze pretensje do nas ze co ona nam przeszkadza, ze dlaczego jej wszedzie nie chemy zabierac ze soba itp. I to doslownie. Jednym słowm jest o niego zazdrosna i to byl jej ukochany braciszek i uwaza mnie za worga nr 1. Ja sie staralam ja zrozumiec na poczatku , jakos gadac tak zeby mnie traktowala jak kolezanke a ie jak wroga. Ale ona przy mnie byla milutka a za plecami wymyslala na mnie niestworzone rzeczy. I tak jest do dzis pomimo, iż ma juz meza i dziecko. a wszelka cene cgce sklocic mnie i Tż. Dobrze ze mieszkamy juz na swoim, bo nie wiem czy bym wytrzymała.
Stary 2009-06-09, 08:39   #1434
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Od samego poczatku tak jest, bo ma pretensje ze Tż-ta miał kogos przed nia i ze nie był na jej kazde zawołanie, ze nie wychodzil juz tak z ich znajomymi jak kiedys ze spedzal czas ze mna a nie z nia itp. W ogole były takie akzje ze wszedzie sie z nami pchala, nawet jak chielismy pobyc z Tż-tem samiw JEGOpokoju to ona nam siedziala na komputerze i nie chciala wyjsc pomimo ze ja prosilismy, mowilismy ze chcemy byc troche sami. A rodzice Tż-ta jeszcze pretensje do nas ze co ona nam przeszkadza, ze dlaczego jej wszedzie nie chemy zabierac ze soba itp. I to doslownie. Jednym słowm jest o niego zazdrosna i to byl jej ukochany braciszek i uwaza mnie za worga nr 1. Ja sie staralam ja zrozumiec na poczatku , jakos gadac tak zeby mnie traktowala jak kolezanke a ie jak wroga. Ale ona przy mnie byla milutka a za plecami wymyslala na mnie niestworzone rzeczy. I tak jest do dzis pomimo, iż ma juz meza i dziecko. a wszelka cene cgce sklocic mnie i Tż. Dobrze ze mieszkamy juz na swoim, bo nie wiem czy bym wytrzymała.
o kurcze to ie ciekawie. a twój TZ nigdy nie rozmawiał ze swoimi rodzicami, nie tłumaczył im jak jest naprawde?? albo nie pogadał sobie z nią??
szkoda, ze jego rodzice tak bardzo jej wierzą, ze nie dociera do ich , ze moze ona kłamie.

Stary 2009-06-09, 08:46   #1435
siehankowa
Raczkowanie

ŚLUB CYWILNY 2009!!!!! Przygotowania, suknie, kwiaty... itp.

Witam wszystkie Wizażanki
nie wiem czy podobny wątek jest juz załozony, ale chciałam zebyscie pochwaliły sie swoimi przygotowaniami do ślubu cywilnego, sukniami i wszelkimi dodatkami
moze zaczerpne od Was jakies inspiracje

Edytowane przez siehankowa
Czas edycji: 2009-06-09 o 09:12
siehankowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-09, 08:48   #1436
Maggie1983
Zakorzenienie

Cytat:

czesc, jaka radośc bije od ciebie

Kochane - bylo ABSOLUTNIE FANTASTYCZNIE

A TO MOJA RELACJA:

Nie spalam cala noc - bo caly czas mysllam co jescze i co chwila ustawialam sobie przypomnienia w telefonie o 5.30 rano wiazalam juz baloniki do przystrpjenia klataki

Frzyurka-wyszla wspaniala, makijaz cudowny-zrobila mi nieco ciemniejszy ten makijaz i dolozyla mi kilka kempek rzes i efekt byl powalajacy

w sumie dobrze sobie wszystko zaplanowalam:
9-10 fryzjer
11-12 makijaz
12-12.30 ubieranie (na ubranie sie mialam troche malo czasu)->czytajcie co napisalam nizej
12.30-13.00 kamera
14.10-14.20 blogoslawienstwo
14.30 - bylismy juz u foto, ale musielismy czekac troche bo bylisy kwadran przed czasem
przed kosciolem bylismy chyba za 15.55 wiec troche poznawo, ale przetrzymali nas u foto i caly czas jakies nowe pozy wymyslali

jak przyszedl kamerzysta to latalam w halce i staniku bo wiecie paniom w salonie ubieranie idzie jednak nieco szybciej niz niedoswiadczonej swiadkowej
pozniej mialam godzine wolnego, wiec mama postawila mi przed TV taboret taki bez oparcia i usiadlam na nim tak, ze byl on pod suknia, by suknia sie nie wygniotla - jak na kibelku i tak siedzialam godzinke

mama i swiadkowa zrobily w drzwiach bramke i puscily mnie TANIO tylko za 2 flaszki z czego wziely ta jedna otwarta a potem po kryjomu wsadzily ta jedna swiadkowi z powrotem do koszyka

jak zobaczylam tz to mi lezki stanely w oczkach-zlapalismy sie za raczki i powiedzialam mu na uszko, ze CZEKALAM NA NIEGO CALE ZYCIE i tz tez sie oczka zaszklily i jako to zobaczylam to polecialy mi lezki (teraz nawet jak o tym pisze to tez sie wzruszylam), a moja tesciowa sie spojrzala i "Magda no co TY?" tak stanowczo, zenym sie nie poplakala pozniej sie przywitalam z tesciami i swiadkiem i bylo blogoslawienstwo - mama miala lezki, tata tez, tesciowa byla twarda (bo zalozyla, ze chocby nie wiem co to nie bedzie plakac) a tesciu tak nerwowo parsknal nie wiem co to bylo, ale chyba taki smiech przez lzy

pogoda od rana byla wysniona, pozniej sie troche zachmurzylo i popadalo troszenienke jak bylismy u foto, ale przy tych wszytskich kluczowych momentach, gdy bylismy na dworze nie padalo
Pod moim sercem,inne bije serce:nieznane,a jakie bliskie i kochane.Pod moim sercem małe rączki dziecka,cichutko pukają do mojego serca.Myślę sobie wtedy:może być wspanialej?Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje
Maggie1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-09, 08:53   #1437
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:

A TO MOJA RELACJA:

Nie spalam cala noc - bo caly czas mysllam co jescze i co chwila ustawialam sobie przypomnienia w telefonie o 5.30 rano wiazalam juz baloniki do przystrpjenia klataki

Frzyurka-wyszla wspaniala, makijaz cudowny-zrobila mi nieco ciemniejszy ten makijaz i dolozyla mi kilka kempek rzes i efekt byl powalajacy

9-10 fryzjer
11-12 makijaz
12-12.30 ubieranie (na ubranie sie mialam troche malo czasu)->czytajcie co napisalam nizej
12.30-13.00 kamera
14.30 - bylismy juz u foto, ale musielismy czekac troche bo bylisy kwadran przed czasem
przed kosciolem bylismy chyba za 15.55 wiec troche poznawo, ale przetrzymali nas u foto i caly czas jakies nowe pozy wymyslali

jak przyszedl kamerzysta to latalam w halce i staniku bo wiecie paniom w salonie ubieranie idzie jednak nieco szybciej niz niedoswiadczonej swiadkowej
pozniej mialam godzine wolnego, wiec mama postawila mi przed TV taboret taki bez oparcia i usiadlam na nim tak, ze byl on pod suknia, by suknia sie nie wygniotla - jak na kibelku i tak siedzialam godzinke

mama i swiadkowa zrobily w drzwiach bramke i puscily mnie TANIO tylko za 2 flaszki z czego wziely ta jedna otwarta a potem po kryjomu wsadzily ta jedna swiadkowi z powrotem do koszyka

jak zobaczylam tz to mi lezki stanely w oczkach-zlapalismy sie za raczki i powiedzialam mu na uszko, ze CZEKALAM NA NIEGO CALE ZYCIE i tz tez sie oczka zaszklily i jako to zobaczylam to polecialy mi lezki (teraz nawet jak o tym pisze to tez sie wzruszylam), a moja tesciowa sie spojrzala i "Magda no co TY?" tak stanowczo, zenym sie nie poplakala pozniej sie przywitalam z tesciami i swiadkiem i bylo blogoslawienstwo - mama miala lezki, tata tez, tesciowa byla twarda (bo zalozyla, ze chocby nie wiem co to nie bedzie plakac) a tesciu tak nerwowo parsknal nie wiem co to bylo, ale chyba taki smiech przez lzy

pogoda od rana byla wysniona, pozniej sie troche zachmurzylo i popadalo troszenienke jak bylismy u foto, ale przy tych wszytskich kluczowych momentach, gdy bylismy na dworze nie padalo
super relacja. czyli widze, ze obyło sie bez jakis wpadek??

Stary 2009-06-09, 08:55   #1438
liliputek
Raczkowanie

Cytat:
o kurcze to ie ciekawie. a twój TZ nigdy nie rozmawiał ze swoimi rodzicami, nie tłumaczył im jak jest naprawde?? albo nie pogadał sobie z nią??
szkoda, ze jego rodzice tak bardzo jej wierzą, ze nie dociera do ich , ze moze ona kłamie.
No własnie najgorsze jest to, ze milion razy rozmawial i z nia i z nimi, ale oni mu nie wierza, bo twierdza ze to on jest zaslepiony

Cytat:

A TO MOJA RELACJA:

9-10 fryzjer
11-12 makijaz
12.30-13.00 kamera

Maggie tylko pozazdroscic. Oby cale wasze zycie było tak piekne jak dzien Waszego ślubu.
Stary 2009-06-09, 08:56   #1439
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
No własnie najgorsze jest to, ze milion razy rozmawial i z nia i z nimi, ale oni mu nie wierza, bo twierdza ze to on jest zaslepiony
.

Stary 2009-06-09, 08:57   #1440
AgatkaL
Wtajemniczenie

Maggie1983...super, ze wszystko się udało Ja juz się nie moge doczekać swojego dnia ( to już za 32 dni!!!)...

Jesteśmy zaręczeni !!!
http://s8.suwaczek.com/201102120926.png

♥NASZ ŚLUB♥ 03.09.2011
http://s5.suwaczek.com/20110903580113.png
AgatkaL jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości