|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Od słowa mama do randkowania czyli maluchów cała nasza zgraja
Dziendoberek
![]() Dzis nawet humor dopisuje. Pogoda jest i tylko trzy dni worku i tż znow bedzie z nami
|
#3062 |
|
Raczkowanie
|
Ale dziś się wlecze dzień... jak to przy poniedziałku.. na szczście 3 dni i znów weekend
![]() Za nami masakryczna nocka... Pati nie spała łącznie z 1,5h od 1.30 do 3... ostatnie 15min juz nie wytrzymałam i wzięłam ja na ręce i ululałam... pierwszy raz od jakiegoś roku... eh te zębiska. |
|
|
|
#3063 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie
Ja tylko na chwilkę...miałam dziś mnóstwo załatwiania na mieście ..a i przede mną akademia pierwszaka na którą muszę iść obowiązkowo ...dlatego przepraszam Was ale na dłużej przysiądę jak już wrócę..papa do potem |
|
|
|
#3064 |
|
kobieta za ladą
|
witajcie
jestem masakrycznie zmęczona.od 12 do 17.30 łaziłam po mieście chociaż miasto to za duzo powiedziane![]() spotkałam sie ze znajomą z porodówki ale w sumie to sama łaziłam......... musze ogarnąć dom gary mam nie myte od obiadu bo wyszliśmy arzem z tż o 12 on do pracy ja na loty pogoda fajna tylko do domu ans zagnały czarne chmury które sie rozeszły i andal świeci słonko jak sie ogarne to pzrylece czyli o 20 powinnam być chyba ze usne ![]()
|
#3065 |
|
Wtajemniczenie
|
Iza melduję posłusznie że jakoś z oporem ale spadło dwa kilo...no chyba że to woda ....wyparowała porami...ale jakby nie było się szczerzę odkąd z wagi zlazłam
Kinga ja paznokcie obgryzam...czekam na wieści... A moje dzieciątka nie chcą wcale spać...żaden ... bolą mnie stawy to pewnie jakieś burzysko lezie...![]() Ewelka ,Iza gadać mi tu jak Wam poszło?? |
|
|
|
#3066 |
|
BAN stały
|
Melduje sie i ja
![]() Anetko gratulacje zrzucenia 2kg ![]() Zaraz ide mloda kapac, narazie dobranocke oglada. |
|
|
|
#3067 |
|
Wtajemniczenie
|
Aguś..ja już myślałam że to niemożliwe ale się cieszę
|
|
|
|
#3068 |
|
kobieta za ladą
|
moja nie śpi.......wstała o 7,15 bo jakiś dekiel za oknem o tej porze kosił trawe......
o 12 wyszliśmy z domu wpół do pierwzsej usneła i godzine potem rozwydrzona nastolatka wydarła mi sie koło wózka na psa i było finito a teraz odstawia tańce wrzeszzcy gada śpiewa mruczy stęka i nie śpi wwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww wwwwwrrrrrrrrrrr ![]() anetka no widzisz 2 kg to sporo w tak krótkim czasie
|
#3069 |
|
Wtajemniczenie
|
niby sporo ...ale ja prawie o głodzie ..i tyram i tyram ćwiczenia...aż mi pot kapie z czoła...ale i tak chciałbym od razu wsio....i plastykę zrobić
ale se pomarzyć mogę
|
|
|
|
#3070 |
|
Rozeznanie
|
No kobitki schodzic sie
![]() ![]() u nas stare biedy hehe, poza tym nawachalam sie oparow alkoholowych w pracy, bo dziewczyny byly na szkoleniu i wrocily dopiero wczoraj po poludniu
|
|
#3071 |
|
Raczkowanie
|
Widze, ze u kazdej dzien pelen wrazen
![]() Ja tez caly dzien poza domem, spacerek a potem pojechalismy po nowa zabawke dla Gabisia Hustawke fishera juz ma chlopak caly zestaw hehe lece sie potulic do tż bo jakis ostanio kochany sie zrobil. Czyżby cos chcial?hehe
|
#3072 |
|
Wtajemniczenie
|
Gabi się wyprzytulaj......
![]() Madzia dziś spotkałam kobitę...mówię Ci jakbym skórę z Ciebie zdarła.... a i taka szczuplusia jak Ty ..ale z brzusiem była..więc się skapnęłam żes nie wpadła do mnie z wizytą |
|
|
|
#3073 |
|
BAN stały
|
A co to, nikogo nie ma?
|
|
|
|
#3074 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzisiaj cichutko...ja się szybko zwinę..bom padnięta...milion spraw załatwiłam...ale to jeszcze nie wszystkie...
![]() Ziewam głośno...i czekam na tz aż z pracy za chwilkę przyjdzie.... Aga napisz jak chłop i jego ręka? |
|
|
|
#3075 |
|
BAN stały
|
A chlop zdrowieje, goi sie powoli, z paznokciem ma problem ale nie bede tu opisywac szczegolow
![]() Ehh nie ma co robic. Bloga se zalozylam chce ktora adres? To na PW wysle
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3076 |
|
Rozeznanie
|
Melduję się!!!
Anetko- Ewelin-a gdzie twoje zwierzenia? ![]() U mnie też nienajgorzej-1,5kg więc jakby mi lżej Reszto mamusiek-pogoda u mnie wreszcie jakby bardziej ludzka,choć boję się głośno mówić,dziewczynki na szczęście mają końcówkę w szkole i to też cieszy,a reszta problemów też się w końcu rozwiąże...więc nie jest pewnie tak żle. a co tam u was???? |
|
|
|
#3077 |
|
Wtajemniczenie
|
wyslij...wyślij ...Ja teraz już spadywam ...bo tz przylazł
|
|
|
|
#3078 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3079 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3080 |
|
BAN stały
|
Hej mamcie,
Cos ostatnio mamy kryzys tworczy na watku .Anetko ,Iza wyslalam wam linka do bloga na PW i adres do mojej galerii PisacaWeb ![]() Ide dzis na zajecia da dzieci, pierwszy raz i zapomnialam na ktora godzine a na necie nie ma |
|
|
|
#3081 |
|
Zadomowienie
|
witam
miłego dnia życze
|
#3082 |
|
Zadomowienie
|
Czesc dziewczyny,
Izunku nie napisalam bo myslalam ze to dzisiaj napisze wieczorkiem ale mi wstyd bo nie ma sie czym pochwalic ![]() Cos mnie wzielo i boli mnie gardziolo i kataros sie rozpoczyna wczoraj sie walnelam spac szybko bo jakos nei mialam sily to chyba przez ta pogode. jestem trochu oslabiona a po pracy mnie tz zostawil i musialam walczyc z mala sama kapac usypiac itd, juz sie od tego odzywczailam ostatnimi czasy on to robilZUza mnie zmeczyla bo wije sie jak piskosz i chce tylko na rece, a jak nie to histeria a ja nei mam sily na to zeby z nia walczyc i tak jestem z nia malo i jeszcze ma przez caly czas plakac to juz wogole nie bedzie mnie kochac
|
#3083 |
|
Raczkowanie
|
Witam Mamusie
![]() Gratuluje wszelkich sukcecow KG duzych i malych ![]() Ja to nawet nie wiem ile chudne i czy w ogole bo nie mam wagi ale jest pewne ze ostanio wazylam 62,8 kg a przy porodzie 76,7kg ![]() Gabeczek buja sie na nowej hustawce podoba mus ie a ja ide zjesc cosik. Pogoda jest piekna
|
#3084 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajta babeczki
Nie no mi już dnia brakuje żeby wsio pozałatwiać...a i jeszcze jakoś potem muszę na specera jakiego wytaskać się z maluchami...Cudownych witaminek mi trzeba bo czuje że się wyeksploatowałam...deczko ![]() Kinia gdzie jesteś?? Ewelka przyjedź do mnie to zrzucimy razem ![]() Tylko najpierw wyzdrowiejGabi ładnie zrzuciłaś Aga cudne zdjecia na picassie ![]() Braxiu Lecę na kuchnię i potem dosiądę... Piszcie dziewczyny ,przylecę z wypiekami ..żeby poczytać
|
|
|
|
#3085 |
|
Zadomowienie
|
hello
![]() Tż wybył na szkolenie,do piatku same zostałysmy z małą ![]() wychodzi jej ząbek,non stop,płacz i ryk... była wczoraj kolezanka u mnie to troche pomogła mi z małą. acha i mam przykre wieści od mojej znajomej...mała ma wade serduszka i coś z tarczycą lekarze nie dają wielkich szans,nie oddycha sama
|
|
|
|
#3086 |
|
Zadomowienie
|
Irus bo przy tej chorobie jeszcze jest kupe zaburzen mam przypadek w rodzinie tz i wiem ile przeszedl operecji
|
#3087 |
|
Zadomowienie
|
straszne
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3088 |
|
Zadomowienie
|
przykro jak takie male dzieciatko musi sie tak nacierpiec juz nie wspomne o matce ktora zamiast oplywac szczesciem po 9 miesiacach noszenia dziecka to przezywa koszmar. Ogromne wspolczucia choc wiem ze to niewiele przyniesie
|
#3089 |
|
BAN stały
|
Bylismy na tych zajeciach. To tak jak zlobek - dzieci kilkanasice (1-2 lata i kilka niemowlat), stoliki, materace, wozeczki dla lalek, lozeczka, kaciki z mini kuchnia, ministolikami, pelno szafek z zabawkami, wszedzie mnostwo zabawek, a na podworku plac zabaw. Milena nie wiedziala gdzie pierwsze pojsc
. Jak weszlysmy powiedzialam Paniom ze jestesmy pierwszy raz to kazaly sie wspisac na liste i znalezc sobie miejsce to zabawy . Milek sie wstydzila i wszedzie mnie ciagnela za reke a jak jakies dziecko ja zaczepilo to chwytala sie mojej nogi . No ale tyle bylo do zabawy ze w koncu zapomniala o mnie i poszla sie bawic, a ja siedzialam na krzesle. Co chwila mi pokazywala czym sie bawi, przynosila zabaweczki i byla wniebowzieta . Po godzinie przyszedl czas na sprzatanie sali i odlozenie zabawek na miejsce. To sie niestety niuni nie spodobalo i to co odkladalam to ona brala z powrotem . No ale jakos sie udalo, wszyscy poszli do drugiej sali w ktorej czekaly male stoliki dla dzieci z poczestunkiem - manadrynki, banany, jagody, wafelki, mleko i soczki. Kazde dziecko mialo przydzielona swoje porcje. Mila zjadla wszystko i chciala koledze zabrac jego jagody wiec dostala dokladke . Pozniej, w nastepnej sali, wszystkie dzieci siadly na dywanie a pani czytala bajke. Mila grzecznie siedziala z dziecmi i ogladala obrazki ktore pani pokazywala. Pozniej bylo spiewanie piosenek. To sie tez malej spodobalo, tanczyla smiesznie i cos pod nosem nucila. Probowala nasladowac innych i np. gdy wszyscy klaskali to ona tez, gdy lezeli na podlodze to ona tez, a gdy skakali to brala moje rece i probowala poskoczyc; bo piosenki byly z gestykulowaniem.Pozniej juz byl koniec i panie "HV" powiedzialy zebysmy chodzily co tydzien bo Milence widac ze bardzo sie spodobalo ![]() P.S. W Polsce jest cos takiego? Takie zajecia np. w Domach Kultury? Bo bardzo fajnie mozna w ten sposob spedzic czas, i to za darmo ![]() ---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ---------- Ira strasznie przykre co piszesz o problemach kolezanki. I jeszcze przez cala ciaze myslala ze urodzi zrowe dziecko . Na prawde wspolczuje.Anetko dziekuje za komplement |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:04.

chociaż miasto to za duzo powiedziane

bolą mnie stawy to pewnie jakieś burzysko lezie...

Żyleta 

a i taka szczuplusia jak Ty

. Milek sie wstydzila i wszedzie mnie ciagnela za reke a jak jakies dziecko ja zaczepilo to chwytala sie mojej nogi
. No ale jakos sie udalo, wszyscy poszli do drugiej sali w ktorej czekaly male stoliki dla dzieci z poczestunkiem - manadrynki, banany, jagody, wafelki, mleko i soczki. Kazde dziecko mialo przydzielona swoje porcje. Mila zjadla wszystko i chciala koledze zabrac jego jagody