|
Notka |
|
Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2251 |
Rozeznanie
|
Dot.: Storczyk (Orchidea) - część II
Ja wrocilam wczoraj z urlopu, z lekkim niep[okojem sprawdzilam kwiatki, ale tatus dobrze sie nimi zajal, ani nie zasuszone ani nie przelane
![]() Poza tym przekonalam tesciowa, ze musi zmienic podloze swoim storczykom - jakies zbutwiale bylo, korzonki troche pognite..tak sie przejela, ze nic mi nie mowiac poszla do kwiaciarni i kupila keramzyt - pani jej polecila, no i wsadzila te storczyki w to...podobno nieprzyzwyczajone storczyki gnija w tym, bo za wilogotno..mam tylko nadzieje, ze potem nie bedzie na mnie ![]()
#2252 |
Raczkowanie
|
Mam nowego
![]() ![]() ![]() ![]()
#2253 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2254 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2255 |
Raczkowanie
|
Jola a byłaś w sklepie?
ja dziś w necie gazetki wszystkich marketów przejrzałam i w żadnej nie było, pojechałam w końcu do NETTO i niespodzianka taka ![]()
#2256 |
Zakorzenienie
|
byłam w środę i nie było były jakieś inne kwiaty
a w gazetce to że nie ma to wiem, bo też sprawdziłam, od jutra zamiokulkasy mają być, a storasów ni widu ni słychu, szkoda, bo chciałam sobie na imieniny sprawić Edytowane przez jola2243 Czas edycji: 2009-06-07 o 17:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#2257 |
Raczkowanie
|
Witam, już pisałam kiedyś jednego posta tutaj, także czytam sobie Wasze forum prawie codziennie, więc skoro kolega ( o ile się mogę spoufalić
![]() ![]() Jestem falkową mama, narazie lubuję się w falkach ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2258 |
Raczkowanie
|
mujerguapisima piękna kolekcja
![]() ![]() ![]() pięknie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2259 |
Raczkowanie
|
Wczoraj potraktowałm je biostymulatorem, zobaczymy jak się rozwinie sytuacja
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2260 |
Raczkowanie
|
mujerguapisima- piękne
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2261 |
Raczkowanie
|
Kupuję w Castoramie, ponieważ jednopędowece kosztują ok 18-19 zl
![]() ![]() ![]() Żółty nie wiem ile ma kwiatów, nie liczyłam, ale dużo ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2262 |
Przyczajenie
|
Cudna kolekcja!!! Mam takiego samego jak ty białego w bordowe plamy ( na twoim zdjęciu ewidentnie obrażony odwraca się do okna. A ten niski zółty jest po prostu cudowny - zobaczyłam twojego i stwierdziłam, że teraz sama musze na takiego zapolować!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#2263 |
Wtajemniczenie
|
mój umierający
nie umiera ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2264 |
Raczkowanie
|
Mały żółty to tak naprawdę bliźniaki. Są tam 2 miniaturki, jak go dostałam to chciałam rozsadzić, ale mają sporą bryłę korzeniową i nie dało się tego rozdzielić, ale razem im chyba dobrze.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2265 |
Raczkowanie
|
mujerguapisima - piękna kolekcja! Mieszkasz w KRK ? Moze podzielisz sie z nami wiedzą o dostawach w castoramie? hihi / a co to jest ten biostymulator??????
Zaręczona od 12. 06. 2008 ![]() Konsultantka ORIFLAME na poziomie: 0 - 3- 6 - 9 - 12 - 15 - 16 % ![]() Edytowane przez DADA90 Czas edycji: 2009-06-08 o 20:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#2266 |
Raczkowanie
|
W Łodzi
![]() Dlatego Asahi SL działa w roślinie wielokierunkowo. Rośliny potrafi ą samodzielnie przystosować się do niekorzystnych warunków dla wzrostu i rozwoju, uruchamiając szereg szlaków metabolicznych. Często reakcja roślin jest niewystarczająca i trwa zbyt długo, co przekłada się na obniżenie wysokości i jakości plonu. Działanie Asahi SL polega na wspomaganiu naturalnie zachodzących procesów, co sprawia, że reakcja roślin jest bardziej energiczna."; cytat ze strony producenta. Ale tylko raz dopiero opryskałam rośliny także na efekty sobie jeszcze poczekam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2267 |
Przyczajenie
|
mujerguapisima super masz kolekcje, poprostu przepiekna. U mnie narazie stoi sobie jeden biały samotny, ale nic tam wszystko mozna nadrobić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2268 |
Raczkowanie
|
Myślicie, że z tego wyrośnie jakiślistk?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2269 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2270 |
Raczkowanie
|
Maja77 chyba tak , ale jakie to szaleństwo jest przyjemne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2271 |
Zakorzenienie
|
W netto są storki po 19,90
![]() ![]() Własnie mój mężuś buszuje i wybrał mi jakiegoś żółto fioletowego na imieniny, jak przywiezie to wrzuce fot, a jutro sama na polowanie jadę i pewnie ze 2 jeszcze przywiozę bo mówił, że mnóstwo ich był i tyle kolorów ![]() ![]() ![]() P.S. to nałóg już, ale za to jaki piękny, ach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2272 | |
Raczkowanie
|
---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ---------- Cytat:
![]() ![]() Ja tez się jeszcze wybieram, bo czuję niedosyt ![]()
![]() |
#2273 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2274 |
Raczkowanie
|
Jola były ciapatki, ale tego słodkiego białego w fioletowe kropki niestety nie a szkoda bo jesy cudniasty
![]()
#2275 |
Raczkowanie
|
Bardzo proszę Was o radę na temat dendrobium nobile.
Byłam dzisiaj na uczelni w szklarni (studiuję na dawnej Akademii Rolniczej i w szklarni mamy mnóstwo kwiatów, w tym też jest dendrobium) i oglądałam pseudobulwy dendrobium, w pewnym momencie jedna mi się oderwała. Zabrałam ją do domu i teraz nie wiem co mam zrobić. Wiem jak postępować z falkami, ale już o dendrobium nic nie wiem. Szukałam na necie jakiejś informacji, ale nic konkretnego nie znalazłam. Ta pseudobulwa wytwarza kilka keików, ale są one jeszcze malutkie, a koniec ma troszkę zgiły i dlatego mi się sama oderwała. Proszę, jeżeli ktoś wie co mam teraz zrobić to niech napisze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2276 |
Przyczajenie
|
Nie chce cię martwić ale nie wydaje mi się żeby były na to jakieś szanse. Stożek wzrostu cały wygnił. Jest jeszcze szansa, że wypuści pęd u podstawy tzw. basal keiki ale to chyba najlepsze na co możesz liczyć. Nie widziałam na zdjęciu czy on nie ma jakigoś pedu kwiatowego? Mogłabyś wtedy spróbować posmarować któreś oczko wazeliną z ukorzeniaczem i spróbować pobudzić do wytworzenia keiki.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2277 |
Raczkowanie
|
On ma 3 pędy i jeszcze odnogi...
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2278 |
Raczkowanie
|
Witam was dziewczynki.
Już kiedyś pytałam was o radę i mi bardzo pomogłyście. Więc mam taką cicha nadzieję ze pomożecie raz jeszcze. Otóż kupiłam storczyka z przeceny i ma całkiem zgniłe korzonki i miękkie liście. wymieniłam mu ziemie ,bo była mokra i przycięłam korzenie. Wstawiła bym zdjęcia ale niestety nie umiem. Nie mam na tyle opanowanego komputera co wy. Będzie coś z niego? PS. Bardzo śliczne te wasze kwiatuszki ---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ---------- Nie wiem czy któraś z dziewczyn pamięta jak pisałam ale miałam wtedy 5 felków teraz jest już 10 i jest super. ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
#2279 |
Zakorzenienie
|
Oto moje dwa nowe nabytki : różowyi bladoróżowy z zieloną warżką, i jeszcze jeden -żółto- fioletowy-prezent od męża
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2280 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Pamiętam że jest to czasochłonne ale u ciebie już keiki się pojawiły na pseudobulwie więc już masz połowę drogi za sobą. Teraz trzeba im dostarczać sił i składników aby mogły rosnąć. Werzę że takie coś może się udać, Tylko cierpliwości Patrzcie co przez przypadek znalazłam http://www.orchid.zafriko.pl/str/hod...czyki_w_agarze Edytowane przez ewelinka2026 Czas edycji: 2009-06-09 o 19:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:42.