Przygotowania w toku bo ślub już w tym roku - PM-ki 2009 cz.12 - Strona 52 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-06-09, 14:19   #1531
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Dot.: Przygotowania w toku bo ślub już w tym roku - PM-ki 2009 cz.12

Cytat:
Napisane przez mallenstwo Pokaż wiadomość
Mi się np. podoba wiązanka Niani Frani ona ma ze storczyka tylko tego drobniejszego tzw. tajlandzkiego.
bardzo ładna i delikatna. podoba mi sie.

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-09, 14:19   #1532
agnes208
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
a chcesz miec własnie taki wielki??
moze nie wielki ale chce taki troszke wydłuzony nie okragły

Wczesniej chciałam taki ale po wizycie u florystki juz go nie chce bo te dolne kwaiaty mocowane sa pojedynczo i nie przetrwaja do pleneru a mocowanie ich w tutkach nie wyglada juz naturalnie a wczesniej mi to nawet do dłowy nie przyszło
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Cymbidium.jpg (26,8 KB, 25 załadowań)

Edytowane przez agnes208
Czas edycji: 2009-06-09 o 14:24
agnes208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-09, 14:58   #1533
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anika222 Pokaż wiadomość
ha kobitki udalo mi sie w koncu sciagnac zdjecie mojego bukietu tylko kolorki inne bo rózowy storczyk ciemno bodowa catadeska i ecru róze i do tego sielone kólki kawy a i obrączki w koncu zamówilismy
trza czekac teraz aż 2 miesiące!!!

my będziemy też czekać nie całe 2 miesiące ale to zależy od salonu jubilerskiego bo w jednym pytaliśmy to tydzień w innym zależy jaki model to nawet na drugi dzień

co sądzicie o tym bukiecie do tej sukni białej bo bukiet strasznie mi się podoba ale chyba nie pasuje ;(
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2916.jpg (21,1 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 77b3c606accf38f5med.jpg (43,8 KB, 37 załadowań)

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png

Edytowane przez śliweńka
Czas edycji: 2009-06-09 o 15:22
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-09, 16:11   #1534
MagdaZb
Raczkowanie

GG do MagdaZb

ale tu cisza, az dziwnie
MagdaZb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-09, 16:13   #1535
gold-fish
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
co sądzicie o tym bukiecie do tej sukni białej bo bukiet strasznie mi się podoba ale chyba nie pasuje ;(
śliczna suknia, ekstra są te zakładki a bukiet tez bardzo ładny, moze jakby dodać więcej białych kwiatów to będzie lepiej pasował do sukni ale i tak jest sliczny

ale tu cicho...
o 18 mamy być u księdza, normalnie skręca mnie z nerwówm i sama nie wiem czemu

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
gold-fish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-09, 16:14   #1536
MagdaZb
Raczkowanie

GG do MagdaZb

gold fish spisac protokol??
MagdaZb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-09, 16:14   #1537
anjadka
Raczkowanie

Dziewczynki, lece się uczyć... jakoś nastrój nie najlepszy mam dzisiaj...

MIŁEGO DNIA!
anjadka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-09, 16:29   #1538
gold-fish
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MagdaZb Pokaż wiadomość
gold fish spisac protokol??
Nie, mamy isć posłuchać o małzeństwie i dostać w końcu licencję trzymajcie kciuki, bo nie wytrzymam

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
Stary 2009-06-09, 16:46   #1539
groszek80
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
my juz dostalismy te kartki. mamy juz nauki i poradnię zrobiona, dokuemty z SC, akty chrztu, wszytsko mamy. tylko spowiedzi jeszcze nie :/ a TZ jutro oddaje samochód do mechanika i nie wiadomo kiedy bedzie. mozemy jechac na 17 do koscioła albo do drugiego do spowiedzi. i nie wiem co zrobic
My dopiero po spisanym protokole dostaliśmy kartki na spowiedź, na którą jeszcze nie poszliśmy , jakoś tak ciężko się zebrać...

---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ----------

A tak w ogóle to witam wszystkie Pm-ki!!!

---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ----------

Cytat:
Napisane przez liliputek Pokaż wiadomość
Od samego poczatku tak jest, bo ma pretensje ze Tż-ta miał kogos przed nia i ze nie był na jej kazde zawołanie, ze nie wychodzil juz tak z ich znajomymi jak kiedys ze spedzal czas ze mna a nie z nia itp. W ogole były takie akzje ze wszedzie sie z nami pchala, nawet jak chielismy pobyc z Tż-tem samiw JEGOpokoju to ona nam siedziala na komputerze i nie chciala wyjsc pomimo ze ja prosilismy, mowilismy ze chcemy byc troche sami. A rodzice Tż-ta jeszcze pretensje do nas ze co ona nam przeszkadza, ze dlaczego jej wszedzie nie chemy zabierac ze soba itp. I to doslownie. Jednym słowm jest o niego zazdrosna i to byl jej ukochany braciszek i uwaza mnie za worga nr 1. Ja sie staralam ja zrozumiec na poczatku , jakos gadac tak zeby mnie traktowala jak kolezanke a ie jak wroga. Ale ona przy mnie byla milutka a za plecami wymyslala na mnie niestworzone rzeczy. I tak jest do dzis pomimo, iż ma juz meza i dziecko. a wszelka cene cgce sklocic mnie i Tż. Dobrze ze mieszkamy juz na swoim, bo nie wiem czy bym wytrzymała.
Co za jędza!!! to przykre, że masz taką sytuację, ale dziwię się trochę Twojemu TŻ, że pozwala jej, aby w taki sposób Cię traktowała. Nie rozmawiałaś z nim na ten temat?Ja rozumiem, że to jego rodzina, ale teraz Ty nią dla niego będziesz i to najbliższą!!! Głowa do góry!!! Może problem jakoś się rozwiąże!!!

---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ----------

Cytat:
Napisane przez Maggie1983 Pokaż wiadomość

Kochane - bylo ABSOLUTNIE FANTASTYCZNIE

A TO MOJA RELACJA:

Nie spalam cala noc - bo caly czas mysllam co jescze i co chwila ustawialam sobie przypomnienia w telefonie o 5.30 rano wiazalam juz baloniki do przystrpjenia klataki

Frzyurka-wyszla wspaniala, makijaz cudowny-zrobila mi nieco ciemniejszy ten makijaz i dolozyla mi kilka kempek rzes i efekt byl powalajacy

w sumie dobrze sobie wszystko zaplanowalam:
9-10 fryzjer
11-12 makijaz
12-12.30 ubieranie (na ubranie sie mialam troche malo czasu)->czytajcie co napisalam nizej
12.30-13.00 kamera
14.10-14.20 blogoslawienstwo
14.30 - bylismy juz u foto, ale musielismy czekac troche bo bylisy kwadran przed czasem
przed kosciolem bylismy chyba za 15.55 wiec troche poznawo, ale przetrzymali nas u foto i caly czas jakies nowe pozy wymyslali

jak przyszedl kamerzysta to latalam w halce i staniku bo wiecie paniom w salonie ubieranie idzie jednak nieco szybciej niz niedoswiadczonej swiadkowej
pozniej mialam godzine wolnego, wiec mama postawila mi przed TV taboret taki bez oparcia i usiadlam na nim tak, ze byl on pod suknia, by suknia sie nie wygniotla - jak na kibelku i tak siedzialam godzinke

mama i swiadkowa zrobily w drzwiach bramke i puscily mnie TANIO tylko za 2 flaszki z czego wziely ta jedna otwarta a potem po kryjomu wsadzily ta jedna swiadkowi z powrotem do koszyka

jak zobaczylam tz to mi lezki stanely w oczkach-zlapalismy sie za raczki i powiedzialam mu na uszko, ze CZEKALAM NA NIEGO CALE ZYCIE i tz tez sie oczka zaszklily i jako to zobaczylam to polecialy mi lezki (teraz nawet jak o tym pisze to tez sie wzruszylam), a moja tesciowa sie spojrzala i "Magda no co TY?" tak stanowczo, zenym sie nie poplakala pozniej sie przywitalam z tesciami i swiadkiem i bylo blogoslawienstwo - mama miala lezki, tata tez, tesciowa byla twarda (bo zalozyla, ze chocby nie wiem co to nie bedzie plakac) a tesciu tak nerwowo parsknal nie wiem co to bylo, ale chyba taki smiech przez lzy

pogoda od rana byla wysniona, pozniej sie troche zachmurzylo i popadalo troszenienke jak bylismy u foto, ale przy tych wszytskich kluczowych momentach, gdy bylismy na dworze nie padalo
To super, że wszystko się tak świetnie ułożyło!!! Dużo szczęścia na nowej drodze życia!!!
groszek80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-09, 16:58   #1540
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:

KOCHANE
ze zdjeciami jest troche gorzej, bo musimy je zdobyc od znajomych, ale na razie wklajem jedno

TAK RADOSNIE MASZEROWALISMY DO OLTARZA, POWIEDZIEC TAAAAAK
Po prostu ślicznie! I Relacja super! Wszystkiego dobrego!

Cytat:

Bukiecik śliczny, a co do rozdawania zaproszeń, to my będziemy rozdawać w lipcu, a ślub mamy w ten sam dzień. Nie wydaje mi się, żeby to było za późno.

Dawno mnie nie bylo, ale szukam pracy, uczę się do sesji i jeszcze nasza rodzina przechodzi teraz smutne chwile.

Dzisiaj będziemy zamawiać zamówienia, mam nadzieje, że coś wybierzemy, bo zrezygnowaliśmy jednak z naszej koncepcji.

"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków!
Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś
Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły"

Gucia0987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-09, 16:58   #1541
groszek80
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, dzieki za wsparcie
Już sama nie wiem co mysleć... poszliśmy do tego księdza, dalismy mu wszystkie dokumenty a on mówi, że chciał się z nami spotkać, bo w tej parafi to on prowadzi 10 spotkań, z czego 4 są ewangelizacyjne i 6 o małzeństwie i ze on chciałby z nami teraz porozmawiać krótko max. 45 minut o Piśmie Świętym. Nie ważne ze przynieślismy mu zaświadczenia że odbylismy łącznie 14 spotkań przedmałzeńskich i 2 w poradni No i gadał tak i gadał. Po czym na koniec zapytał się o której dzisiaj mamy czas My takie oczy a on ze dzisiaj chce krótko porozmawiać o małzeństwie jeszcze I ze to potrwa jeszcze 45 minut i da nam dzisiaj licencję Tym oto sposobem, wczoraj było nasze 17-ste spotkanie przedmałzeńskie, a dzisiaj będzie 18-ste O dziwo nic nie gadał o nas, że nie praktykujemy itd. Ale nie wiem czy przypadkiem moja mama wczoraj po moim telefonie do niej nie skontaktowała się z księdzem. Powiedziałam jej wczoraj, ze skoro tak namieszała i jeżeli ksiadz będzie robił problemy to sama do niego pójdzie i wyprosi o ta licencję.
Powiedział, ze da nam dzisiaj karteczki do spowiedzi...i że świadkowie bedą musieli donieść zaświadczenia o tym ze mogą nimi być u Was też tak muszą ?
Strasznie to dziwne u Was zwyczaje!!! My mieliśmy kurs weekendowy i potem poradnia (za jednym razem dostaliśmy od razu 3 pieczątki - tak tam namieszaliśmy i nagadaliśmy takie rzeczy, że babeczka od razu nam przybiła 3 i to wszystko). Protokół mamy już sporządzony, a piątek TŻ idzie zanieść kartki o odbytych zapowiedziach i dostajemy licencję. I to wszystko!!! Współczuję Wam, kto ma czas, aby to wszystko przejść??
Stary 2009-06-09, 17:01   #1542
Gucia0987
Zakorzenienie

Dot.: ŚLUB CYWILNY 2009!!!!! Przygotowania, suknie, kwiaty... itp.

A ja biorę ślub cywilny we wrześniu Bedzie suknia ecri, orkiestra, przyjęcie dla 80 osób. A sam ślub będzie na zamku przy oprawie muzycznej: flet i gitara akustyczna

"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków!
Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś
Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły"

Gucia0987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-09, 17:05   #1543
gold-fish
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez groszek80 Pokaż wiadomość
Strasznie to dziwne u Was zwyczaje!!! My mieliśmy kurs weekendowy i potem poradnia (za jednym razem dostaliśmy od razu 3 pieczątki - tak tam namieszaliśmy i nagadaliśmy takie rzeczy, że babeczka od razu nam przybiła 3 i to wszystko). Protokół mamy już sporządzony, a piątek TŻ idzie zanieść kartki o odbytych zapowiedziach i dostajemy licencję. I to wszystko!!! Współczuję Wam, kto ma czas, aby to wszystko przejść??
Zazdroszczę. Ale jak sobie pomysle, ze ten ksiadz prowadzi 10 takich nudnych spotkań co mielismy wczoraj (zresztą on tak samo nudne kazania mówi) to ciesze się ze robiliśmy te nauki w innym kościle a u niego tylko wczoraj i dziś. Moze on się uważa za bardzo uczonego, bo stwierdził, ze to dla naszego dobra, zebysmy byli dobrym małzeństwem i ze każde kolejne spotkanie wzbogaca naszą wiedzę i każdy ksiadz inaczej mówi, więc od niego też się czegoś mozemy dowiedzieć o czym nie wiedzielismy

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
Stary 2009-06-09, 17:06   #1544
siehankowa
Raczkowanie

a suknia typowo do slubu? czy raczej bardziej wieczorowa?
my robimy skromniutkie przyjecie dla najblizszych (10 osob)... suknia wieczorowa w kolorze zielonym... tylko nie wiem co do tego?? bukiet? pojedyncza roza? a co z fotografem???? powinien byc czy nie???

siehankowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-09, 17:14   #1545
groszek80
Raczkowanie

Cytat:
No właśnie ja zrobiłam ten bład, ze powiedziałam prawdę wczoraj zadzwoniłam do krawcowej, bo pierwsza przymiarka miała być w pierwszym tygodniu czerwca. A ona mi mówi, że spotkamy się po długim weekendzie (wcześnie mówiła że w połowie czerca będę miał suknię ). Ale ogólnie to juz mi sie chce śmiać jak ludzie się pytają o moja suknię, ze na miesiac przed jeszcze jej nie mam Mogłam powiedzieć ze mam ślub przynajmniej 4 lipca...
Ja powiedziałam, że ślub jest 4 lipca , także na luzie do tego podchodzę. Niech się krawcowa martwi, że musi zdążyć Wahań wagi nie mam, więc nie muszę się martwić, że strasznie zeszczupleje lub przytyję za ten miesiąc. Mam gorset, w razie czego Się poluzuje lub ściśnie . Początkowo miałam obiekcję co do tego, aby "lekko oszukać" o terminie, ale dzisiaj jestem zadowolona ze swojej decyzji!!!

---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ----------

Cytat:
Napisane przez Riana Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!!!Jestem na etapie szukania szampanowek popatrzcie co znalazłam http://www.allegro.pl/item654505902_...swarovski.html
cena kosmos Riana jak przygotowania?? Nie widzę Cię tutaj często
Stary 2009-06-09, 17:19   #1546
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Nie, mamy isć posłuchać o małzeństwie i dostać w końcu licencję trzymajcie kciuki, bo nie wytrzymam
powodzenia

Cytat:
Napisane przez groszek80 Pokaż wiadomość
My dopiero po spisanym protokole dostaliśmy kartki na spowiedź, na którą jeszcze nie poszliśmy , jakoś tak ciężko się zebrać...
my też już mamy te kartki i zebrać się nie możemy do tej spowiedzi

Cytat:
Napisane przez Gucia0987 Pokaż wiadomość
Dawno mnie nie bylo, ale szukam pracy, uczę się do sesji i jeszcze nasza rodzina przechodzi teraz smutne chwile.
oby wszystkie sprawy ułożyły się pozytywnie, trzymam kciuki
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-09, 17:23   #1547
kwiatuszekk88
Wtajemniczenie

Cytat:

KOCHANE
ze zdjeciami jest troche gorzej, bo musimy je zdobyc od znajomych, ale na razie wklajem jedno

TAK RADOSNIE MASZEROWALISMY DO OLTARZA, POWIEDZIEC TAAAAAK
ślicznie wyglądaliście i Twoja relacja aż sama się wzruszyłam już się nie mogę doczekać mojego ślubu
kwiatuszekk88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-09, 17:24   #1548
groszek80
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dekoderka Pokaż wiadomość
Emilia211 powolutku dopinamy listę gości. Zostało tylko 5 zaproszeń do rozwiezienia i zero chęci wczoraj odwaliliśmy manianę aż miło. Pojechalismy do rodziny. Rodzina olbrzymia, moi rodzice kazali zaprosic tylko ciotkę z wujkiem i jedną córkę z osobą towarzyszącą bo z nimi mieszka.
Pojechaliśmy na luzaka,a tam CAŁA RESZTA rodziny przed domem. Dzwon po prostu. Nie wiadomo co zrobić. Jakoś złapaliśmy na szybko ciotkę, gdy była sama, zaproszenie daliśmy itp. Reszcie nie, bo nawet nie mieliśmy zaproszeń żeby dać na sam ślub. Więc nic nie powiedzieliśmy o ślubieKicha. Myślę że się obrazili i nie przyjda. Przeprosiliśmy że zapraszamy tylko delegację itp-ale to była sytuacja bez wyjscia. Zrobili jeszcze przy okazji jakis poczęstunek całej tej rodziny, wszyscy przy stole, rozmowa o niczym. Część tej rodziny to nawet nie wiedziała jak mam na imię-chociaż mieszkam 3 km od nich! Jedna osoba z tej rodziny to nawet mi powiedziała że niewie z kim ma do czynienia. ..
a jak weszliśmy na ten poczęstunek to taka stara ciotka nie zobaczyla mnie i Tz i tyłek nam obrabiała!!!!!Schowa liśmy się więc w korytarzu, bo co miałam się z nią pokłócić????
Dziewczyny masakra!!!!! Po powrocie jeszcze pokłócilam się z matką, bo powiedziała że brzydko sę zachowaliśmy i teraz rodzina będzie sklócona.
Pierdziele już to wesele.Jakaś paranoja.
Ja myślę, że nie masz się czym przejmować, zwłaszcza że widać - bez obrazy - że to nie są normalni ludzie i myślę, że nie warci są Twojego (Waszego) zaproszenia, zwłaszcza że niektórzy nie wiedzieli im jesteś i już wam tyłki obrabiali a nawet nie wyszliście. I Twoja mama ma do Ciebie jeszcze pretensje o to jak się oni zachowali??? Dziwne!!! Ja na pewno bym się odezwała i dopiero by była afera . Ale mam niewyparzoną "gębę" i zawsze mówię to co myślę, chociaż różnie się to dla mnie kończy!! Głowa do góry!!! I naprawdę nie masz czego żałować i się niepotrzebnie zadręczać!!!
Stary 2009-06-09, 17:26   #1549
zlotko855
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Gucia0987 Pokaż wiadomość

Dzisiaj będziemy zamawiać zamówienia, mam nadzieje, że coś wybierzemy, bo zrezygnowaliśmy jednak z naszej koncepcji.
Gucia mam nadzieje, ze w rodzinie wszystko sie ustabilizuje i bedzie dobrze przykro mi, widac wszedzie cos sie dzieje i nie moze byc dobrze... zawsze jakies klopsy po drodze. u nas tez nie bylo wesolo swego czasu, ale teraz moze byc tylko lepiej i u Ciebie mam nadzieje, ze tez tak bedzie

to Tobie pisalam o tym poligrafie? piszesz ze rezygnujecie? moze nawet lepiej - zamowicie gotowe i nie bedziesz zawracac sobie glowy robieniem. jak cos znajdziecie to wklej fotki.

"całe życie z wariatami i niech tak już zostanie "
zlotko855 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-09, 17:32   #1550
groszek80
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez AgatkaL Pokaż wiadomość
Mam pytanie...czy zapraszacie dużo ludzi na sam ślub tylko do koscioła??? Ja to bym chciała, żeby był pełniutki kościół znajomych
Zamówiliśmy 30 zaproszeń na sam ślub (ode mnie i TŻ z pracy, no i wszystkich z kamienicy

---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ----------

Cytat:
ile wcześniej powinno się zaproszenia rozwieźć? mi zostało 3 miesiące i 3 dni a ciotka marudziła co tak późno
My zaczęliśmy na 2 m-ce przed (chociaż większość i tak wcześniej wiedziała o tym "wielkim wydarzeniu" ) i daliśmy potwierdzenie na miesiąc przed ślubem, a większość i tak mówiła - potwierdzamy
Stary 2009-06-09, 17:45   #1551
kwiatuszekk88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anika222 Pokaż wiadomość
ha kobitki udalo mi sie w koncu sciagnac zdjecie mojego bukietu tylko kolorki inne bo rózowy storczyk ciemno bodowa catadeska i ecru róze i do tego sielone kólki kawy a i obrączki w koncu zamówilismy
trza czekac teraz aż 2 miesiące!!!
Bukiecik piękny, obrączki również

---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ----------

My zaproszenia rozwźiliśmy w styczniu z racji tego, że ślub jest w tyg. i wszyscy musieli sobie wcześniej urlopy poplanować, bo wiadomo jak to jest w okresie wakacji.
Miałam dzisiaj 2 przymiarkę i suknie niestety trzeba jeszcze trszeczke skócić, bo bardzo nią ciągne po podłodze. Nie wiem jak ją skracali skoro ostatnio była dobrze zaznaczona i tak miała być skrócona, a jednak skrócili o mniej, ale przynajmnije suknie odbiore dopiero 24 czerwca, bo jakbym ją miała dzisiaj odebrać to nie miałabym gdzie jej przez 3 tyg. trzymać.
kwiatuszekk88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-09, 17:53   #1552
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

Maggie - slicznie wygladliscie widzialam foto na n-k
swietna relacja i fajnie, ze zadowoleni

oj, my to dziś z mężem jezdzilismy po calym miescie i jak nie lekarzy , to urzędy załatwialismy

ech...tak fajnie z moim męzusiem.. ciągle macha do mnie ta reka z obraczka i mówi żono moja i spiewa, moja droga ja cie kocham...

Czas zacząć nowe, lepsze życie...
MisQa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-09, 18:02   #1553
bzyczka1
Zakorzenienie

madzialenka ja mam taką samą sukienkę jak twoja mama, tyle że czerwoną jest super
w sobotę byliśmy na weselu i powiem wam szczerze że nie podobało mi się jedzenie dostawiali tak że w polowie wesela nie było już miejsca na stole, pomimo tego że nie było go dużo a na poprawiny położyli takie dwa maluśkie kawałeczki śledzika że aż z tż nie wiedzieliśmy co z nimi zrobić
byłam dzisiaj na sali dogadać resztę potrzebnych rzeczy

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-09, 18:21   #1554
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SollAngelica Pokaż wiadomość

bardzo fajne obrączki

dziekuje

Cytat:
Napisane przez liliputek Pokaż wiadomość

Mnie nie było prae dni na wizażu. Ogólnie to jestesm załamana w pełnym tego słowa znaczeniu. Wczoraj pokłocilismy sie i to bardzo poważnie z rodzicami Tż-ta. Powód? Jego o 2 lata młodsza siostra (notabene juz mezatka i dzieciata) wymyslila jakas bajke, ze niby gadam cos zle dookoła o niej i rodzicach Tż-ta Nie wiem skad to wziela, bo osoba która rzekomo jej to przekazała w ogole z nia nie rozmawiała i nie wiedział o co chodzi. To juz nie pierwszy taki numer z jej strony zrobiła tak juz kilkakrotnie i zapowiada sie ze nie ma zamiaru przestac, pomimo ze ma ju wlasna rodzine (mieszka z rodzicami Tż-ta). Zawsze cos wymysłala na moj temat a rodzice T-żta nawet nie chcieli sluchac ze klamie. Tak jest i teraz. Ojciec Tż-ta pow ze nie wyprawi mu wesela i wsztsko musi robic sam, ale nie to jest najgorsze. Powiedział ze pojdzie tylko do kosciola a na sale nie i ze juz zdania nie zmieni. Chyba, ze Tż-et z kims innym bedzie sie żenil Wiecie co ja juz nie mam siły....Od poczatku jest tak samo, te same sceny tylko dlatego ze siostra Tż-ta jest o niego zazdrosna (zawsze razem sie trzymali ona miala go na kazde zawolanie a jak zaczal sobie ukladac zycie ze mna to jej to nie pasowalo). Najgorsze ze jego rdzice nie widza jak ona sie smieje w twarz ze wierza w jej klamstwa a nie w nasza prawde. nie amm juz sily udawac milej dziewczynki, która udawalam bo liczylam ze sie przekonaja kto knuje. A tu jeszcze gorzej. Cokolwiek nie zrobie jestem najgorsza a tamtej wszytsko płazem uchodzi. Nie bylo problemu zeby wyprawic jej wesele nie planowane9z gosciem ktorego 3 miesiace znala) a jest wyprawic nasze z 2 letnim wyprzedzeniem...Jestem rozbita..Nie mam juz sil na nic.Przepraszam, ze wam sie tak żale ale musialam jakos to z siebie wyrzucic.
jaaaa co za gupia panna
dziwie sie ze wytrzymujesz to jakos bo ja bym juz dawno cos powiedziala ... no ale wiadomo ze rodzice uwierza wlasnej corce a nie Tobie

Cytat:
DZIEN DOBRY MOJE SLONECZKA

Witam Was juz jako swiezo upieczona ZONKA
sliczne zdjecie , pieknie wygadalas

a ta akcja z tata i mikrofonem hahaha
az sie sama do siebie smialam jak to czytalam

Cytat:
Napisane przez dekoderka Pokaż wiadomość
Emilia211 powolutku dopinamy listę gości. Zostało tylko 5 zaproszeń do rozwiezienia i zero chęci wczoraj odwaliliśmy manianę aż miło. Pojechalismy do rodziny. Rodzina olbrzymia, moi rodzice kazali zaprosic tylko ciotkę z wujkiem i jedną córkę z osobą towarzyszącą bo z nimi mieszka.
Pojechaliśmy na luzaka,a tam CAŁA RESZTA rodziny przed domem. Dzwon po prostu. Nie wiadomo co zrobić. Jakoś złapaliśmy na szybko ciotkę, gdy była sama, zaproszenie daliśmy itp. Reszcie nie, bo nawet nie mieliśmy zaproszeń żeby dać na sam ślub. Więc nic nie powiedzieliśmy o ślubieKicha. Myślę że się obrazili i nie przyjda. Przeprosiliśmy że zapraszamy tylko delegację itp-ale to była sytuacja bez wyjscia. Zrobili jeszcze przy okazji jakis poczęstunek całej tej rodziny, wszyscy przy stole, rozmowa o niczym. Część tej rodziny to nawet nie wiedziała jak mam na imię-chociaż mieszkam 3 km od nich! Jedna osoba z tej rodziny to nawet mi powiedziała że niewie z kim ma do czynienia. ..
a jak weszliśmy na ten poczęstunek to taka stara ciotka nie zobaczyla mnie i Tz i tyłek nam obrabiała!!!!!Schowa liśmy się więc w korytarzu, bo co miałam się z nią pokłócić????
Dziewczyny masakra!!!!! Po powrocie jeszcze pokłócilam się z matką, bo powiedziała że brzydko sę zachowaliśmy i teraz rodzina będzie sklócona.
Pierdziele już to wesele.Jakaś paranoja.
kurde to faktycznie nie zreczna sytuacja
nie wiem jak ja bym sie zachowala na Twoim miejscu ...

a co ta ciotka na Was mowila? ze nie zaprosiliscie wszystkich czy jak?

Cytat:
ile wcześniej powinno się zaproszenia rozwieźć? mi zostało 3 miesiące i 3 dni a ciotka marudziła co tak późno
my slubujemy 25lipca a zaproszenia wszyscy dostali 1 czerwca do 4 lipca maja zadz z potwierdzenia przybycia

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-09, 18:32   #1555
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
śliczna suknia, ekstra są te zakładki a bukiet tez bardzo ładny, moze jakby dodać więcej białych kwiatów to będzie lepiej pasował do sukni ale i tak jest sliczny

ale tu cicho...
o 18 mamy być u księdza, normalnie skręca mnie z nerwówm i sama nie wiem czemu

mnie właśnie podoba się z powodu tych czerwonych róż
ale chodzi mi ogólnie kształt bukietu czy pasuje a że czerwone kwiaty to lepiej bo jestem brunetką a chcę bukiet taki rzucający się w oczy

na stronie TŻ parafii znalazłam zapisek że jak mieszka się przed ślubem to obowiązuje tylko jedna spowiedź zobaczymy jak będzie u mnie w parafii

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-09, 18:39   #1556
atomufka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgatkaL Pokaż wiadomość
Mam pytanie...czy zapraszacie dużo ludzi na sam ślub tylko do koscioła??? Ja to bym chciała, żeby był pełniutki kościół znajomych
My zaprosilismy do samego kosciola ponad 120 osob,ciekawe ilu z nich przyjdzie
A ja dzis dzwonilam do salonu.Suknia juz dotarla,przymiarke mam w przyszly czwartek

szafa

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post32329502

Edytowane przez atomufka
Czas edycji: 2009-06-09 o 18:43
atomufka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-09, 20:45   #1557
dekoderka
Raczkowanie

Żaaaabcia, Groszek ja tez powiedzialam dobitnie mojej mamie co o tym wszystkim myślę i jest ok Wogóle się już nie przejmuję A ciotka gadała tak po prostu że po co ta Monika przyjechała, a kogo ona zaprasza, wiem że jakoś tak później nieprzyjemnie było i poszliśmy.
Stary 2009-06-09, 20:57   #1558
Anima80
Rozeznanie

A ja mam ślub cywilny za rok z pełną gamą. Czyli suknia ślubna ecri, bukiet, fotograf, kamera wesele na 80 osób - w końcu to mój ważny dzień - przykro, że nie w Kościele, ale takie figle płata los
Stary 2009-06-09, 21:07   #1559
monarika
Wtajemniczenie

Witajcie dziewczynki

Ależ mnie tu dawno nie było

My dzisiaj odebraliśmy ze sklepu garnitur ślubny tżcika oczywiście miał mieć przedłużone rękawy i nogawki ale o nogawkach chyba zapomnieli i są za krótkie ale na szczęście zostawili spory zapas materiału i można je jeszcze przedłużyć...ale tak ogólnie to leży super jak uda mi się namówić tżta żeby jeszcze raz go zmierzył to cyknę mu fotkę i pochwalę się

Ostatnio myszka_maj wstawiła na forum śliczne bukieciki...strasznie mi się spodobały i mam do Was pytanko...jak myślicie czy to dobrze by wyglądało jakbym połączyła oba te bukiety?? Chodzi mi o to żeby z tego pierwszego wziąć górę a z drugiego trawkę (dół)...jak myślicie dobrze to będzie wyglądało??
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg aaa.jpg (22,2 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg komis_slubny_img1.jpg (9,4 KB, 24 załadowań)
monarika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-09, 21:19   #1560
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

Cytat:
Napisane przez monarika Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczynki

Ależ mnie tu dawno nie było

My dzisiaj odebraliśmy ze sklepu garnitur ślubny tżcika oczywiście miał mieć przedłużone rękawy i nogawki ale o nogawkach chyba zapomnieli i są za krótkie ale na szczęście zostawili spory zapas materiału i można je jeszcze przedłużyć...ale tak ogólnie to leży super jak uda mi się namówić tżta żeby jeszcze raz go zmierzył to cyknę mu fotkę i pochwalę się

Ostatnio myszka_maj wstawiła na forum śliczne bukieciki...strasznie mi się spodobały i mam do Was pytanko...jak myślicie czy to dobrze by wyglądało jakbym połączyła oba te bukiety?? Chodzi mi o to żeby z tego pierwszego wziąć górę a z drugiego trawkę (dół)...jak myślicie dobrze to będzie wyglądało??

bedzie super wygladało tylko zwroc uwage zeby te pokrecone trawki były tego samego koloru co liscie pod rózami bo na tym drugim zdjeciu te pokrecone sa duzo jaśniejsze od tych prostych

"tylko spokój nas uratuje..piiiiip...
anika222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości