|
|
#1741 |
|
☕ sprawia, że jestem☺
|
Dot.: skończyłam studia i jestem bezrobotna
Chyba ten spór o ekonomistów to jak u mnie z prawnikami
![]() Ciągle ktoś mi mówi, że jestem prawnikiem a ja na to, że osobą z wykształceniem prawniczym..do prawnika mi jeszcze daleko Mój TŻ szukał wczoraj ogłoszeń dla pielęgniarki - jego siostra zaczyna niedługo polowanie na pierwszą pracę..i co? znalazł aż jedno Kasia, moja kumpela nie raz się nacięła jak Ty..chodziła na te ustawione rozmowy początkowo nieświadoma..masakra.
|
|
|
#1742 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1743 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tytulow jest niewiele przeciez. u mnie ma mgr ekonomii. [zreszta ma tez wiele przedmiotow ekonomicznych i rachunkowosc itp, a do tego specjalizacje] tak samo po stosunkach miedzynarodowych sie jest mgr internacjologii, a ja po miedzynarodowych stosunkach gosp bede ekonomii. chociaz niektore uczelnie daja np po zarzadzaniu licencjat z administracji, bo nie maja uprawnien na inne [glownie prywatne ]znam podobna sytuacje
nazywaj mnie Vill Edytowane przez ViLLeMkA Czas edycji: 2009-06-06 o 20:16 |
|
|
|
|
|
#1744 |
|
Zadomowienie
|
U mnie na uczelni nie było czegoś takiego, że każdy otrzymywał mgr ekonomii.
|
|
#1745 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[tak z ciekawosci;p]ja studiuje na wydziale nauk ekonomicznych,ale z tego co wiem na pozostalych dwoch wydzialach tez dostaje sie mgr ekonomii ![]() w ogole uniwersytety ekonomiczne moga dawac inne tytuly? a jesli tak to jakie? bo przeciez nie mozna byc mgr zarzadzania, stosunkow miedzynarodowych, marketingu czy finansow
|
|
|
#1746 |
|
Wtajemniczenie
|
http://www.tvn24.pl/0,1603977,0,1,da...wiadomosc.html
cytat; Darmowy botoks dla bezrobotnych NOWY SPOSÓB NA WALKĘ Z KRYZYSEM Niecodzienny sposób na walkę z kryzysem. Jedna z amerykańskich klinik oferuje bezrobotnym darmowe zastrzyki z botoksu. Wszystko po to, by już piękniejszych zmotywować do szukania nowej pracy. Na kurację odmładzającą zaprosiła ludzi jedna z klinik kosmetycznych w stanie Virginia. Jak się można spodziewać chętnych nie brakowało. Największą popularnością cieszyły się zastrzyki w okolicach oczu i czoła. Z okazji skorzystało około 50 osób. Choć większość stanowiły kobiety, nie zabrakło też mężczyzn. Chętni korzystając z promocji zaoszczędzili nawet kilkaset dolarów. Jednorazowy zabieg w USA to koszt od 300 do 500 dolarów. |
|
|
|
|
#1747 |
|
Raczkowanie
|
Tak dokładnie, Twój TZ jest informatykiem ekonomista lub ekonomista informatykiem
A co do ogólniaka w pewnym sensie jesteś "ogólnistą" poniewaz po ogólniaku tak na prawdę masz jedynie wiedzę ogólna. Tak jak po technikum jesteś technikiem bo posiadasz wiedzę techniczną ( zawodową ) z pewnej dziedziny. Ja skończyłam Archiwistykę i Dydaktykę na Historii więc kim jestem? Historykiem czy Archiwistą a może nauczycielem? |
|
|
|
|
#1748 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie pisze na dyplomie, że z dniem obrony nabyłam tytuł MAGISTER To samo pisze u TZ![]() JEstem po specjalności zarzadzanie finansowe, więc kim mam być zarzadcą finansowym czy ekonomistą Cytat:
Belfrem Wowo masz 3 zawody
|
||
|
|
|
|
#1749 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() dziewczyny, ja przez czasu żyłam w nieświadomości, jaki tytuł mi nadano, nawet nie zwróciłam na to uwagi. myślałam, że jestem zwykły mgr, a nawet nie mam możliwości weryfikacji bo wszystkie dyplomy mam u rodziców w domu pochowane pewnie jestem jednym z tych studiowych ignorantów.
|
|
|
|
|
|
#1750 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dziewczyny ![]() pisząc "ekonomista" miałam akurat na myśli osobę, która skończyła Uniwersytet Ekonomiczny ![]() Ależ oczywiście jako absolwentka Akademii Ekonomicznej zdaje sobie sprawę ile kierunków i specjalności można tam skończyć, od logistyki przez zarządzanie zasobami ludzkimi po finanse i nikt nie musi mnie o tym informować. ![]() Chciałam tylko napisać, że moja była uczelnia wypuści niedługo dużo absolwentów Ja na dyplomie tytuł zawodowy mam napisany tylko MAGISTER i tak mają wszyscy, który znam i studiowali na AE ze mną. Mam też na dyplomie wpisaną specjalizacje: finanse i polityka pieniężna. A tak na marginesie to ja przekonałam się że wybór specjalności nie ma za dużego wpływu na naszą dalszą karierę. Moja koleżanka skończyła specjalność Agrobiznes
Edytowane przez iizabelaa Czas edycji: 2009-06-07 o 10:49 |
||
|
|
|
|
#1751 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
belfrem? hehe dziwne bo w szkole nie uczę, mam uprawnienia po prostu ![]() nie odpowiedziałas na moje pytanie
|
|
|
|
|
|
#1752 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1753 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
odbyłam studia z ekonomii a tytuł magistra (musiałam sprawdzić) i nie skończyłam uniwersytetu ekonomicznego.Nie sądzę, żeby osoba, która skończyła zarządzanie na moim wydziale powie, że ma magistra ekonomii.
|
|
|
#1754 |
|
Zakorzenienie
|
a to przepraszam .;x
po prostu myslalam ze tytuly sa nadawane jako magister czegos magister matematyki, mgr ekonomii, mgr fizyki, mgr prawa, mgr filozofii.. ale jak tak nie jest:P a co do tego ze specjalnosci nie sa wazne to bardzo mnei to cieszy ![]() bo nie mam zamiaru sie ograniczac tylko szukac potem pracy w roznych dziedzinach zwiazanych z ekonomia/finansami
|
|
#1755 |
|
Zadomowienie
|
Pochwalę się wam:
Dziś w końcu, po wielu miesiącach próśb, błagań w końcu z dziekanatu przysłali mi mój odpis dyplomu Tak, tak, skończyłam uniwerek prawie rok temu i dopiero się doczekałam swojego odpisu, bo wcześniej zrobili w nim błąd i dopiero teraz raczyli to poprawić ![]() w sumie i tak nie mogę znaleźć pracy po tej wspaniałej uczelni, więc ten odpis nie był mi potrzebny, skąd tylko oni o tym wiedzieli oby teraz szybko mi się przydał no i dostałam 1 odpis gratis, bo wszyscy dostawali po 1, a ja 2
Od dawna nie korzystam z tego profilu na wizażu tylko z innego. Edytowane przez kasia083 Czas edycji: 2009-06-08 o 17:01 |
|
|
|
|
#1756 |
|
Raczkowanie
|
ViLLeMkA ale i tak na dyplomie pomimo ogólnego tytułuw moim przypadku magister inżynier masz napisane jaką uczelnię i jaki kierunek skończyłaś
także i tak każdy się dowie jak dostanie Twoje CV...
|
|
|
|
|
#1757 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas każdy dostawał 3 odpisy
|
|
|
#1758 |
|
Zadomowienie
|
U nas 2 i oryginał
![]() Przeglądałam dziś oferty pracy i ... nic Cierpliwie czekam
|
|
#1759 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak już dostaniesz pracę to będziesz narzekać na zmęczenie tak jak ja jak nie miałam pracy to było źle jak dostałam też było źle, bo trzeba wcześnie wstawać i na wszystko brakuje czasu no i wogóle dopadła mnie depresja pod tytułem "życie nie ma sensu" ![]() Ja w tym tygodniu mam urwanie głowy w pracy, jutro to nie wiem czy 12 godz. wystarczy, ale całe szczęście tylko do środy i długi weekend.
|
|
|
#1760 |
|
Zadomowienie
|
W sumie to czekam na 3 telefony
Mam nadzieję, ze się odezwą do mnie i zaproszą na rozmowę po długim weekendzie
|
|
#1761 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ae? ![]() znaczy se probuje oszacowac swoje perspektywy pracy ![]() najwyzej bede pracowac w tesco na kasie przynajmniej mam juz doswiadczenie
|
|
|
#1762 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1763 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1764 | |
|
Zadomowienie
|
no patrz, a ja żadnego aż do teraz
![]() Cytat:
) pisałam referaty, których miałam tyle co facetów, chodziłam na dyskoteki i imprezy (miałam dużo znajomych z 5 roku, z którymi musiałam się pożegnać) no i praca na promocjach - min 20 godz tygodniowo Nie raz się zdarzało, że spałam 2 godz, a potem przez 10 godz musiałam się uśmiechać do klientów ![]() ale wtedy to dopiero czułam, że żyłam, a jak było bardzo ciężko, to robiłam sobie plany, co ja sobie kupię, za pieniądze, które zarobię Nie wiem, jakie Ty masz marzenia, może wycieczka, może ślub, może mieszkanko, coś co domu... zacznij planować wydawanie pieniędzy, które niedługo będziesz miała, a od razu wróci Ci sens życia ![]() zgadza się, tylko nie Wrocławską, ale jej filię w Jeleniej Górze Niech zgadnę, po moim opisie wyczułaś swoją wspaniałą uczelnię
|
|
|
#1765 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja moja uczelnie bardzo lubie ![]() na razie ![]() ale mozliwe ze filia byla troche olewana, bo wiadomo, wykladowcy - ci najlepsi - musza dojezdzac itp ja na mozliwosci u siebie NA RAZIE nie narzekam ![]() jak bede szukac pracy to wtedy sie podziele obiektywniejsza opinia
|
|
|
#1766 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moje marzenie to własny dom a do tego jeszcze daleko, więc pewnie dlatego ta depresja, bo niby pracuję całymi dniami, mąż tak samo a nie możemy sobie na to pozwolić. Ale to nie wątek na temat jak sobie radzić z depresją, więc przestanę smucić.
|
|
|
#1767 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak to pisało na wszystkich ławkach: "wzbijamy się ponad przeciętność" Dla tego panie w dziekanacie tez chyba mieliśmy najbardziej upierdliwe Jak najlepsi to we wszystkim
|
|
|
#1768 | |
|
☕ sprawia, że jestem☺
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
#1769 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
no troche sie zgadzam, ale wlasnie glownie chodzi mi o "renome", ze ludzie tak pojmuja ze jak oddzial to wiecie ![]() a trudnosc egaminow wcale nie swiadczy o tym jak ludzie patrza na uczelnie stety lub niestety ![]() ale ja glownie w opinii kierowalam sie progiem, ktory w jeleniej gorze jest smiesznie niski, naprawde ![]() [cos ok 40 pkt w JG, we Wro na moj kierunek 136] tak wiem, stereotypowo, ale z tego co ja sie orientuje po tej uczelni nie jest trudno znalezc prace, i to calkiem dobra prace ![]() a jak jest wsrod Twoich znajomych abolwentow? glownie mi chodzi o oddzial wroclawski [choc jg tez]
|
|
|
#1770 |
|
Zadomowienie
|
Dokładnych danych dotyczących Wrocka nie mam, ale jeśli chodzi o JG, to wszyscy znajomi, którzy skończyli szkołę rok przede mną mają już pracę i są z niej zadowoleni, a ci co skończyli ją razem ze mną, to tak jak ja w większości mają problem z pracą, jedynie nielicznym się powiodło.
Czyli nie ma to jak skończenie studiów w kryzysie Z oddziału Wrocławskiego mam jedynie kilku znajomych z rocznika o rok starszego i oni mają też fajne prace, ale jak jest z absolwentami z mojego rocznika to nie wiem... a co do progu, to wiem co masz na myśli. Mnie obowiązywał egzamin wstępny. Faktycznie by dostać się do mnie to wcale nie trzeba było być geniuszem, a we Wrocku testy wymagały na prawdę solidnego przygotowania. Ale wynikało (i wynika) to jedynie z tego, że Wrocek był i jest bardziej oblegany. Ale to, że tam jest gorzej się dostać nie oznacza, że całe studia tam są trudniejsze. Wymagali niewiadomo czego od JG, a Wrocek te same przedmioty zaliczał bez problemów (Mówie tu o wymaganym materiale do zaliczenia oraz o kryteriach oceny, które miałam możliwość porównania).
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:31.

pewnie jestem jednym z tych studiowych ignorantów.

w końcu z dziekanatu przysłali mi mój odpis dyplomu 

Jak to pisało na wszystkich ławkach: "wzbijamy się ponad przeciętność" Dla tego panie w dziekanacie tez chyba mieliśmy najbardziej upierdliwe