![]() |
#1381 |
Raczkowanie
|
Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. II
Boję się, że będzie za duży...
![]() a nie mam mozliwości finansowych kupić od razu 2 albo ciagle wymieniać... ![]() pomóżcie ![]() edit: ehh, w sumie już nieważne. Moja mama stwierdziła, że stanik trzeba zmierzyć a nie zamawiać przez internet. A ja swoich pieniędzy nie mam... A gdzie ja w swojej mieścinie znajdę jakąkolwiek 60-tkę? Nawet 65-tki widziałam może dwie. A moja mama na stwierdzenie, że najprawdopodobniej mam 60E praktycznie mnie wysmiała. "TY E?" Jak tu cokolwiek zmienić:/ no nic, zostanę przy obecnych 70B :/ Edytowane przez katelook Czas edycji: 2009-06-09 o 16:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#1382 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://kataloglmb.blox.pl/2008/12/Mi...on-Sorbet.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1383 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() 64/82 - pisze, że ma 60E, ale wydaje się jej, "że F byłby lepszy"... 69/80(81) - ma 60E i jest "idealny" czyli chyba F? ale to mi nic nie daje, i tak go nie kupię. Jestem skazana na 70B ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1384 |
Raczkowanie
|
Hm rozumiem brak kasy, znam to bardzo dobrze, ale widze z podpisu, że jesteś po maturze? Planujesz może pracę wakacyjną (dłuuugie wakacje)? Warto byłoby zarobione pieniądze przeznaczyć na zakup dobrej bielizny i niech mama się przekona!
|
![]() ![]() |
![]() |
#1385 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() niektóre sieciówki zaczęły szyć 65, esotiq i atlantic |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1386 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, ja jej tłumaczyłam
![]() ![]() Jesli chodzi o pracę: próbuję, poskładałam CV, ale nic. U nas w mieście bardzo trudno o pracę. Trzeba mieć znajomości. A ja nie mam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1387 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do pracy, to próbuj próbuj, na pewno nie zawsze trzeba mieć znajomości. A może akurat się uda. ![]() Nie wiem jakie piersi ma Twoja mama, ale jeśli większe, to lepiej. Po prostu mimochodem pokazuj jej co jest nie tak z jej stanikiem. O tu do mostka nie dochodzi, tu obwód podjeżdza... Ale to trzeba pomału, stopniowo.
"Najfajniej jest, gdy stoisz przed lustrem susząc włosy i szczerzysz zęby w uśmiechu na wspomnienie o wczorajszym wieczorze." ![]() Edytowane przez Antii89 Czas edycji: 2009-06-09 o 17:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1388 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, proszę, nie, chyba już BŁAGAM o pomoc... Znalazłam takie coś (jeden z nich dzięki Nefretam
![]() ![]() http://www.dopasowana.pl/product-pol...miarowka-.html http://www.dopasowana.pl/product-pol...miarowka-.html |
![]() ![]() |
![]() |
#1389 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
- wygarnęłaś cały biust do miseczek, również ten z pleców, spod pach. Na początku jest to trudne, bo ta część biustu nie jest przyzwyczajona do bycia w miseczkach, więc najlepiej wygarniać w pozycji pochylonej. - odpowiednio wysoko podciągnęłaś. Jeśli jesteś pewna, że już nic więcej do miseczek nie da się zgarnąć, a dalej jest luz, to: - sprawdź czy ten luz to tylko 1-2 cm, który nie przeszkadza w odpowiednim podtrzymaniu biust przez stanik, jeśli tak, to zostaw ten rozmiar. Miseczki po ok. 2 tygodniach powinny się wypełnić. - jeśli luz jest większy, nie możesz przez niego poprawnie ułożyć biustu, to wymień na 34GG. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1390 |
Zakorzenienie
|
Planuję zakupic jeszcze ck portię. Na moje 70/88 bra-fitter wskazuje 65E ale czytałam że portia jest rozciągliwa, więc chciałabym wziąc 60 (dobrze robię?) i teraz pytanie czy E czy F tej 60tki?
#1391 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1392 |
Zakorzenienie
|
tak, ale podobno portia ma większe miseczki.. już sama nie wiem, wszystko mi się pomieszało..
![]()
#1393 |
Wtajemniczenie
|
Dostałam dzisiaj moją Arabelkę 28DD i nie jestem do końca zadowolona
![]() Czy Arabella jest dużomiseczkowa? bo wydaje mi się, że jest na mnie za duża, na moje 68/81 ![]() edit: mierzyłam się jeszcze raz, powiedzmy, że wychodzi 68/82, a w zwisie nawet 85 (ale miarka mi 'uciekła' na plecach, więc to jest raczej większa szerokość pleców przez inne ich ułożenie niż większe piersi). chyba będę musiała kogoś poprosić, żeby mnie zmierzył.. Jak ją założę luźno i nie podciągnę miseczek to wszędzie zwisa i powiewa (fot1), jak podciągnę ramiączka, obwód na 1 haftce nadal trochę odstaje na górze (fot2, jak mocniej podciągnę ramiączka, zapnę na ostatnią haftkę i powygarniam jest w miarę ok, ale po jakimś czasie ucieka, no i jest mi ciasno (fot3), kształt robi chyba niezły (fot4) Co o tym myślicie? A poza tym to trafił mi się jakiś lekko krzywy egzemplarz (pewnie dlatego są takie tanie na ebayu ![]() ![]() Edytowane przez simeri Czas edycji: 2009-06-09 o 18:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#1394 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
W Daisy 65F powinno być dobre. Cytat:
Z tym stanikiem jest tak, że owszem, da się go sporo naciągnąć, ale wtedy fiszbiny się odginają i nie zawsze warto tak zaniżać obwód. A to 70 pod biustem masz mierzone bardzo ciasno, tak że już się ciaśniej nie da i na wydechu? ---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ---------- Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1395 |
Rozeznanie
Lokalizacja: -"Tam, gdzie..." Cholera. "Tam, gdzie..." - ''Dobranoc'' - powiedział Diabeł.
|
witajcie ponownie
![]() Dodam, że najbardziej interesuje mnie Brook i George, może ktoś je posiada i mógłby się wypowiedzieć? Byłabym bardzo wdzięczna ![]() Trzeba skorzystać z darmowej wysyłki w dopasowanej ![]()
![]() |
#1396 |
Zadomowienie
|
Hej... Miał ktoś z was biustonosze formy MILENA?? Co o nich sądzicie.. mam w biuście 87 a w obwodzie pod 74. Chciałam zamówić 70d ale nigdzie nie mogę znaleźć rozmiarówki tej firmy i boję się trochę zamawiać przez neta... Pomóżcie...
Czekam na szybką pomoc ;] buziole |
![]() ![]() |
![]() |
#1397 |
Raczkowanie
|
Proszę jeszcze o potwierdzenie takich wymiarów:
78/79 pod biustem 99 w biuście 102 w biuście pod kątem 90 stopni. Z kalkulatora starej wersji wychodzi mi 70 I polskie, 70 G i 65H brytyjskie. Ktos moze potwierdzic? Nie jestem dokladnie pewna bo wystarczy ze wpisze sie jeden centymetr mniej lub wiecej i juz rozmiar sie zmienia:/ |
![]() ![]() |
![]() |
#1398 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://www.balkonetka.pl/katalog/brand/Panache%20Cleo http://kataloglmb.blox.pl/html/13107...21.html?537173 Cytat:
http://milena-bielizna.pl/shop/?pro=tableofsizes zależy jaki model chcesz wziąć, jest kilka bardzo ścisłych |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1399 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziewczyny to jest niesamowite ! Hehe zwykle literki mówią o wielkości biustu i jakbym komuś powiedziała że mam E albo F to by powiedział "ulala masz czym oddychać" a patrząc na mnie yy nie ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1400 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() lepiej wziąć większy rozmiar niż za mały, nawet jeśli będzie na początku trochę za duży to po pewnym czasie się wypełni (tzw. migracja). musisz poczytać o konkretnym modelu czy jest mało czy dużomiseczkowy (na balkonetce albo katalogu lmb i lb), zobaczyć na jekie wymiary dziewczyny brały jaki rozmiar, a najlepiej przymierzać dwa sąsiednie rozmiary i wybrać ten który lepiej leży |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1401 |
Zadomowienie
|
http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/photo.php?zdj=h...1238744114.jpg Milena 103 Sporty ten chciałam... No właśnie mi wychodzi że powinna mieć 70c... Ale zawsze nosiłam 75c i był za luźny a miseczka dobra... Więc wydaje mi się że 70c może być małe...
A gdzie w krk można byłoby ew przymieżyć coś z Mileny?? Edytowane przez bopp Czas edycji: 2009-06-09 o 19:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#1402 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ale pamiętajcie, że miseczka E nie jest równa miseczce E, 60E to nie to samo co 75E tutaj najlepsze porównanie ![]() http://b75.blox.pl/2008/02/Stanikowy-Matrix.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1403 |
Raczkowanie
|
![]()
jejuu
czy to nie może być prostsze??? najpierw problemy z dobraniem rozmiaru, jakieś błędy w kalkulatorze, kilka rad a ja nadal nie pojmuję, potem jak już się zdecyduję na jakiś rozmiar ![]() ![]()
#1404 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a mierzyłaś się w pochyleniu? (w tzw. zwisie ![]() ---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ---------- Cytat:
![]() ![]() więc kalkulatory producentów można sobie o kant tyłka potłuc, chyba tylko Milena ma dobry Edytowane przez simeri Czas edycji: 2009-06-09 o 19:13 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1405 |
Zadomowienie
|
w tzw "zwisie" 92... Więc co 70 D...??
A gdzie w krk można byłoby zmierzyć...Bo nie dopatrzyłam się sklepu.. 65 nie ma... ;/ Najmniej jest 70... Przynajmniej tam gdzie kupuje.. Edytowane przez bopp Czas edycji: 2009-06-09 o 19:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#1406 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() no i mam problem... wcześniej miałam 32/70...czyli teraz co... 34/65??
![]() |
#1407 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
30=65.
![]() |
#1408 |
Raczkowanie
|
czyli 30/65?
#1409 |
Zakorzenienie
|
jakie 30/65??
30 to obwód brytyjski, a 65 polski. Sam obwód nie istnieje, musi być podana miska.
#1410 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:50.