Ostrowieckie Panny Młode cz.III - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-06-09, 10:30   #661
katalinka17
Zadomowienie

Dot.: Ostrowieckie Panny Młode cz.III

Cześć Aniu, ja ze swoje strony moę ci polecić ten wątek, napewno tam coś znajdziesz:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=171462

SYN
katalinka17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-09, 10:32   #662
ninuska
Zadomowienie

Ywanka popieram w 100%

Witaj anka1609super,że do nas dołączyłaś. Najważniejsze jest to, co napisałaś-że akceptujesz siebie i ty i twój narzeczony. Myśle,że musisz poprostu przymierzać i na pewno dużo wstazówek uzyskasz od pań w sklepie.Jak przegladam suknie na allegro to dziewczyny z podobną budową ciała mają przewaznie suknie na szyję,prostą,bez żadnych udziwnień typu falbany, jakieś drapowania. I naprawdę bardzo ładnie to wygląda. Na pewno znajdziesz idealną kreacje
ninuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-09, 11:04   #663
michel82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez justys1358 Pokaż wiadomość
Czyli wesele mocno zakrapione było alkoholem

Oj było było

Cytat:
Napisane przez waniliaania2009 Pokaż wiadomość
A wy placilyscie ta oplate ZAIKS? bo my nie wiemy co robic czy placic czy nie. Na ktorej stronie o tym pisalyscie, bo nie moge znalesc?
My też się nad tym zastanawialiśmy, bo zespół tego nie płaci (mamy to zaznaczone w umowie) więc wszystko wskazywało na to, że to my musimy zapłacić ZAIKS. Jednak po rozmowie z właścicielką Ziemiańskiej, okazało się, że nas nic nie interesuje, bo to ona opłaca ZAIKS i od nas już żadnych pieniędzy na to nie bierze. To jest już wliczone w cenę wynajmu lokalu.
Najlepiej zapytać właściciela lokalu, w którym będziesz miała wesele.

Cytat:
Napisane przez veroeve Pokaż wiadomość
A jak Wy obliczacie ilość alkoholu przypadającą na osobę? Mój tata zaplanował litr na parę i wydaje mi się, że to jest duży zapas. Wbrew pozorom na weselu ciężko jest wypić tak dużo jak na jakiejś posiadówkowej imprezie, gdzie leje się kieliszek za kieliszkiem. Pół litra to jest 20 kieliszków po 25 ml! W życiu bym tyle nie wypiła. Dla mnie 3-4 to max i prawda jest taka, ze większość kobiet mało pije. Lepiej wchodzi wino. Nie wiem jednak ile tego kupić. Jak to liczycie i ile schodzi faktycznie?
My liczymy po 0.5l na osobę plus oczywiście jakiś zapas. Prawdopodobnie będzie u nas tylko wódka, nie będzie żadnych win (rodzice i teście tak zadecydowali), za to teściu bardzo się upiera przy tym, żeby był wiejski stół (to dodatkowy koszt 12zł/osoby). My z TŻ-em i moimi rodzicami tego nie chcemy, ale znając teścia to pewnie i tak będzie.

---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ----------

Dziewczyny właśnie dostałam na e-maila zdjęcia z przymiarki sukni Co prawda dopiero po miesiącu, ale najważniejsze, że już je mam

Maja jest już z nami
08.04.2012
michel82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-09, 11:39   #664
michel82
Wtajemniczenie

Suknia, którą mam na sobie jest o rozmiar za duża, poza tym dół sukni będzie trochę inny niż na zdjęciu. Dodatkowo zostanie obszyty taką aplikacją, jaka znajduje się na górze sukni. Tak to wygląda. Co sądzicie???
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (19,5 KB, 61 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (18,8 KB, 44 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (22,1 KB, 69 załadowań)

Maja jest już z nami
08.04.2012
Stary 2009-06-09, 11:55   #665
michel82
Wtajemniczenie

Co tu tak pusto

Maja jest już z nami
08.04.2012
Stary 2009-06-09, 12:10   #666
ninuska
Zadomowienie

A no właśnie nie wiem......
Stary 2009-06-09, 12:53   #667
michel82
Wtajemniczenie

To skoro tu nikogo nie ma, to ja idę szykować powoli obiad. Ale najpierw muszę iść do sklepu.

Maja jest już z nami
08.04.2012
Stary 2009-06-09, 13:48   #668
Andromedaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez michel82 Pokaż wiadomość
Suknia, którą mam na sobie jest o rozmiar za duża, poza tym dół sukni będzie trochę inny niż na zdjęciu. Dodatkowo zostanie obszyty taką aplikacją, jaka znajduje się na górze sukni. Tak to wygląda. Co sądzicie???

Ja jestem już u siebie przyjechałam wczoraj, a wieczorkiem byłam umówiona jeszcze do kosmetyczki

Michel, suknia na żywo prezentuje się uroczo i subtelnie pamiętam jak umieszczałaś ją na forum Niestety oprócz przydużego rozmiaru, te zdjątka (przynajmniej dla mnie) robione przez kogoś z obsługi nie wyszły za dobrze, tło, które jest za Tobą jest smutne, przyćmione, stąd kolor sukni nie przypomina czystej bieli (chyba że Twoja ma inny odcień...), poza tym nie został uchwycony dół sukni, jakby był zbędnym elementem całości. Na następnej przymiarce na pewno będziesz czuła się o wiele lepiej, suknia będzie dopasowana pod Twoją figurę, więc znikną wątpliwości i najważniejsze, zostanie wzbogacona o zdobioną aplikację, o której wspominałaś Na tym etapie wyglądasz pięknie, kobieco, a rękawiczki i bolerko bardzo ładnie komponują się z materiałem, z którego uszyta jest suknia. Buciki również będą pasować

... moje serce jest pełne Ciebie
jak zboża pełne są spichrza w czas zbioru...

Andromedaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-09, 13:54   #669
ewelka111
Raczkowanie

Witam!!! No dziewczyny jakiś czas nie zaglądałam do Was, a Wy naskrobałyście już III część Nie wiem czy uda mi się nadrobić te zaległości w czytaniu
Gratuluje trzem panią młodym- Lis, Domelowej, Ani i Gruni. Ciekawe jak minął im ten dzień Jak na razie znalazłam tylko Ani wpis- ciesze się, że jest zadowolona,wszystko wypadło ok poza drobnymi sprawami. Aniu życze Ci wiele szczęścia na nowej drodze życia i czekam na jakieś fotki ze ślubu

ewelka111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-09, 14:01   #670
ninuska
Zadomowienie

kobietki pytanie na szybko-ile wcześniej wynajmowałyście samochód??
Stary 2009-06-09, 15:43   #671
veroeve
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ninuska Pokaż wiadomość
Hej, mnie jest kompletnie obojętne, czym pojadę do ślubu, więc mój tata poprosił swojego kolegę, żeby nas wiózł. A gdyby nie on, to moja koleżanka jest w rezerwie. Niemniej jednak rozmowy na ten temat zaczęliśmy 3 miesiące przed ślubem No ale mój głos pewnie niewiele Ci pomoże.

Michel, mam te same uwagi co Andromedaa do zdjęć. Ne pewno nie są w stanie oddać w pełni uroku kreacji. I szkoda, że nie masz ujęcia bez bolerka, bo nie widać ramion, a pewnie nie przez cały czas będziesz ubrana w komplet, bo w tańcu zrobi Ci się ciepło. Ale jeśli chodzi o sam styl sukni, to ja jestem jak najbarziej za.
veroeve jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-09, 17:10   #672
gusiak23
Zakorzenienie

GG do gusiak23

Anka1609 witaj na forum.

Atena, oamiętaj że ślub to przede wszystkim Twój i Tżta dzień dlatego rób wszystko żebyś go zapamiętała jak najlepiej i żeby był najpiękniejszy. A resztą się nie przejmuj bo często ktoś z takiej czy innej przyczyny chce namieszać i możesz się tylko niepotrzebnie martwić. Głowa do góry!!!!!!!!

michel suknia ładna. Mnie się też takie skromne podobają. Szkoda ze nie widać dóry bez bolerka

Dziewczyny podam Wam kolejny namiar na zespół - Prestige nr 603494290 . Można dopisać na 1 str. Zespół jest z okolic, fajnie śpiewaja i nie jest drogi w porównaniu z innymi. Ja będę miała go na swoim weselu.

Edytowane przez gusiak23
Czas edycji: 2009-06-09 o 17:15
gusiak23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-09, 17:52   #673
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Juz dopisuje do listy.
Michel ładnie wygladasz, a na zywo to juz wogole cudnie bedziesz wygladac
justys1358 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-09, 17:52   #674
mehja
Zakorzenienie

Cytat:
A wy placilyscie ta oplate ZAIKS? bo my nie wiemy co robic czy placic czy nie. Na ktorej stronie o tym pisalyscie, bo nie moge znalesc?
strona 7 i 8. Wyszukiwarka nie gryzie my płacimy

Cytat:
Napisane przez veroeve Pokaż wiadomość
A jak Wy obliczacie ilość alkoholu przypadającą na osobę?
my liczyliśmy 1litr na parę i 20 butelek wina bo będzie pare osób (w tym ja) które tylko wino piją

Anka1609 musisz przymierzać, przymierzać i przymierzać. Dopiero wtedy stwierdzisz w czym ci najlepiej

Cytat:
Napisane przez ninuska Pokaż wiadomość
My też pożyczamy od kolegi więc nie pomogę.

michel82 zdjęcia są złej jakości, nie widać szczegółów sukni. Ale myslę, że jak będzie już dopasowana do ciebie i w odpowiednim rozmiarze to będzie super wyglądała
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-09, 18:09   #675
katalinka17
Zadomowienie

Michel, suknia bardzo ładna, skromna, elegancka. Tylko mam pytanie, czy ten dekolt ma być tak do góry pociągniety, wydaje się jakby był za wysoko, za bardzo zabudowane się to wydaje.

SYN
Stary 2009-06-09, 19:19   #676
Anima80
Rozeznanie

Cześć kobietki
Atena przykro mi że tak się u Ciebie sprawy układają, pamiętaj jednak, że To WASZ DZIEŃ, i spędzisz go z wieloma innymi osobami, a nie tylko z Ojczymem i Bratem. Wszyscy inni będą się szczerze cieszyć Waszym szczęściem i to jest najważniejsze.

Anka1609 witam Cie na forum Uważam, że najważniejsze to pozytywne nastawienie do życia i abyś w sukni którą wybierzesz czuła się sobą. Mam znajomą która ma podobny wzrost do Twojego, rozmiar około 48 i na swoim ślubie wyglądała zjawiskowo. A jej mąż niski, i szczuplutki - wyglądali uroczo.

Michel82 suknia piękna, góra bardzo ładnie ozdobiona, obawiam się jednak, że cały efekt zepsuł za duży rozmiar i tło za Tobą. Bo jednak dopasowanie do sylwetki ma ogromne znaczenie. Wierzę, że następna przymiarka pokaże, że wybór był trafiony

Ja moje Kochane już jutro lecę do tego Sztokholmu. Wracam 27mego czerwca. Ojjjojojo będę miała do nadrobienia.... Trzymajcie za mnie kciuki, żebym poradziła sobie z angielskim...
Stary 2009-06-09, 19:21   #677
azakowana
Zakorzenienie

Witam i ja. Disiaj tak torchę później niż zwykle.
Więc od początku:
Anka 1609 witaj na forum. Ja tez należe do kobiet "kulistych" z tym, że jestem wysoka. Problemu ze znalezieniem suknie nie miałam, bo wzięłam pierwszą jaką na wystawie zobaczyłam. Zamówiłam w ciemno, bo pewnie się sama zorientujesz, że w większych rozmiarach ciężko z sukniami. Ale i tak uważam nieskromnie, że całkiem nieźle wybrałam i najważniejsze dobrze się w niej czułam. Tak więc i Ty napewno coś znajdziesz. Aha i nie kieruj się żadnymi obowiązującymi zasadami bo one czasem sa w ogóle nie dospełnienia w rzeczywistości Tyle z mojej strony.
Michel widać, że suknia za duża. A jeżeli te zdjęcia robiły panie z salonu to powinny się nauczyć robić zdjęcia, bo po pierwsze są niewyraźne a po drugie ustawiły Cię na złym tle. Suknia widać niestety, że za duża. Trochę jakbyś w niej tonęła. Dekolt za wysoko. Wiem, mówiłaś, ze rękawiczki ładnie się komponują z tą suknią. Ja mam całkiem odmienne zdanie na ten temat. Wyrzuciła bym je od razu. W ogóle nie pasują do tej sukni, która jest delikatna.
Stary 2009-06-09, 19:22   #678
Anima80
Rozeznanie

Co ja napisałam???????????? jutro???????? jakie jutro - POJUTRZE, jeszcze będę z Wami przez jeden dzień ))))0
Stary 2009-06-09, 19:39   #679
azakowana
Zakorzenienie

Anima poradzisz sobie na pewno Będziemy trzymać kciuki
Tylko jak tu pisać z zaciśniętymi piąstkami
Stary 2009-06-09, 19:48   #680
mehja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anima80 Pokaż wiadomość

Ja moje Kochane już jutro lecę do tego Sztokholmu. Wracam 27mego czerwca. Ojjjojojo będę miała do nadrobienia.... Trzymajcie za mnie kciuki, żebym poradziła sobie z angielskim...
Będziemy tęsknić powodzenia ci tam zyczę
Stary 2009-06-09, 19:55   #681
gorzata9
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez azakowana Pokaż wiadomość
Michel widać, że suknia za duża. A jeżeli te zdjęcia robiły panie z salonu to powinny się nauczyć robić zdjęcia, bo po pierwsze są niewyraźne a po drugie ustawiły Cię na złym tle. Suknia widać niestety, że za duża. Trochę jakbyś w niej tonęła. Dekolt za wysoko. Wiem, mówiłaś, ze rękawiczki ładnie się komponują z tą suknią. Ja mam całkiem odmienne zdanie na ten temat. Wyrzuciła bym je od razu. W ogóle nie pasują do tej sukni, która jest delikatna.
Ja również bym wyrzuciała te rękawiczki. Moim zdaniem niezbyt efektownie wyglądają przy tym "bolerku". A suknia bardzo ładna
Stary 2009-06-09, 20:17   #682
mehja
Zakorzenienie

ooo Gorzata jaki masz sliczny avatarek, taki wiosenny czy ty chwaliłaś nam się swoją suknią? Bo wydaje mi się że nie
Stary 2009-06-09, 20:49   #683
waniliaania2009
Wtajemniczenie

Dzis dzwonili ze sklepu obraczki mamy gotowe do odebrania

A jutro odbieram sukienke
waniliaania2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-09, 20:54   #684
Anima80
Rozeznanie

Dziewczyny można dopisać jeszcze jeden zespół do listy :
Zespół "Tequila" 502 608 531

---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ----------

Cytat:
Dzis dzwonili ze sklepu obraczki mamy gotowe do odebrania

A jutro odbieram sukienke
Aniu a pochwalisz się obrączkami? Ja dziewczyny to bym chciała takie klasyczne, wypukła - dla mnie z jednym kamykiem - może macie jakieś zdjęcia takich obrączek , bo mi kiepsko idzie szukanie
Stary 2009-06-09, 21:28   #685
waniliaania2009
Wtajemniczenie

Obraczek jeszcze nie odebralismy bo jakos czasu nie bylo. Ale sa klasyczne, polokragle bardzo ladnie na palcu wygladaja. Jak bede miala w domu to zrobie zdjecie i sie pochwale. Te na zdjeciu to wzor z internetu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg obraczki.jpg (10,3 KB, 10 załadowań)
Stary 2009-06-09, 21:36   #686
mehja
Zakorzenienie

Anima80 my mamy wypukłe z kamyczkiem dla mnie.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg img_prod176_0_m.jpg (11,4 KB, 9 załadowań)
Stary 2009-06-09, 21:57   #687
waniliaania2009
Wtajemniczenie

dziewczyny zdecydowalam sie na bukiet z rozowych roz. Ale nie wiem czy wybrac ciemniejsze czy jasniejsze. Chce miec bukiet oraz dwa kwiaty we wlosach. Suknia bardzo jasna smietanka, prawie biala. Wlosy jasny blond.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg rozowe roze 1.jpg (18,6 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg roze rozowe dwa.jpg (18,3 KB, 7 załadowań)
Stary 2009-06-09, 21:58   #688
Andromedaa
Rozeznanie

Mnie osobiście rękawiczki jako dodatek do sukni się nie podobają, nie są w moim stylu zapewne z powodzeniem bym je wymieniła na jakąś efektowną bransoletkę myślę jednak, że skoro Michel marzą się rękawiczki, to nic w tym złego i nie powinna ich sobie odmawiać każdy ma inny gust i wie w czym najlepiej się czuje, moda ślubna może być rozmaicie interpretowana, więc rękawiczki to kwestia indywidualna, do jednych sukien i PM pasują, a do innych nie...

my do pudełeczka z obrączkami zaglądamy dosyć często jutro idę do USC odebrać dokumenty, mam nadzieją, że będą gotowe

... moje serce jest pełne Ciebie
jak zboża pełne są spichrza w czas zbioru...

Andromedaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-09, 22:00   #689
katalinka17
Zadomowienie

Ja zgodzę się z azakowaną odnośnie rękawiczek, jakieś dziwne są, michel, ty masz szczupłe ręce, a jednak te rękawiczki obciskają je, nie wygląda to ładnie. Poza tym rękawiczki+ bolerko, wydaje mi się, że za dużo tego.

SYN
Stary 2009-06-09, 22:02   #690
azakowana
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny zdecydowalam sie na bukiet z rozowych roz. Ale nie wiem czy wybrac ciemniejsze czy jasniejsze. Chce miec bukiet oraz dwa kwiaty we wlosach. Suknia bardzo jasna smietanka, prawie biala. Wlosy jasny blond.
Ja bym wybrała ciemniejsze

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości