|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2971 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. II
Cytat:
dostałam zwangerschaps blijedoos! to takie pudełko ( wysyła się kupon z gazety np) , które dostaje sięza darmo, z próbkami różnych rzeczy i gazetami! dostałam pieluszki new born, smoczek, zabaweczkę, chusteczki do pupuci antyalergiczne i gazety dla rodziców. W lipcu dostanę kolejne ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2972 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2973 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2974 |
Zadomowienie
|
Allisanka dobrze że juz z tatą lepiej
![]() A to mój dziejszy brzuszek ![]() ![]()
#2975 |
Zadomowienie
|
U mnie burza, leje jak z cebra i grzmi. Pies oszalał.
Aniago śliczny brzuszek! Nika Ty jesteś niesamowita, dzielna i mądra kobieta. Naprawdę Cię podziwiam, ze tyle w Tobie siły. Ale ten przepis o którym piszesz- że musiałabyć mieszkać w Polsce- to jakieś chore. Przecież to zupełnie bez sensu. Ech to nasze prawo ![]() Wiecie co, też się dziś czuję nienajlepiej i od rana mam problemy żołądkowo-jelitowe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2976 |
Zadomowienie
|
u nas dziś pochmurno ale i parno. deszczyk przyjemnie kropił, a ja wyruszyłam w poszukiwaniu przezroczystej parasolki - ostatnio marzy mi się taka - ale niestety nigdzie nie znalazłam
![]() ![]() aniago, już się tak nie wypinaj ![]() ![]() ![]() ![]() nika, przecież tyle się słyszy o adopcji polskich dzieci przez zagranicznych rodziców. chyba, że w tym szczególnym wypadku jest troszkę inaczej, co dla mnie jest mało logiczne, ale tak to już jest, że państwo zamiast pomagać, kładzie kłody pod nogi. słyszałyście historię rodziców, których 3,5 letnia córeczka, wybrała się sama do sklepu po lody i została przygarnięta na noc przez bezdomnych. teraz sąd chce mi odebrać prawa do dzieci. jak pech to pech, choć w tym wypadku, to i ja miałaby wątpliwości, czy zaufać takim rodzicom. |
![]() ![]() |
![]() |
#2977 | ||
Zakorzenienie
|
Zrobiłam swoje codzienne ćwiczenia, zapiekanka też już gotowa tylko do piekarnika i obiadek będzie. Ale to dopiero o 18, więc teraz musli i mleczko , żeby coś wrzucić " na ruszt"...
Aniu , piękne mieszkanko ma Twoje maleństwo! Cytat:
na problemy polecam herbatkę rumiankową , mi pomaga czasem na jelitka... Cytat:
niestety..prawa się nie przeskoczy. w przypadku cudzoziemców w czasie kiedy ja studiowałam obowiązywała zasada, że jedynie dzieci chore mogły być adoptowane przez cudzoziemców..jak jest teraz i czy to się zmieniło , nie wiem...
![]() ![]() |
![]() |
#2978 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
chciałam żeby tato przez kilka dni posiedział u mnie, ale tato chce wrócić do domu już...
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2979 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() Jednak co intuicja matki, to intuicja. Wszyscy mi naokoło mówili że będzie chłopczyk, a ja uparcie twierdziłam, że bedzie dziewczynka. A jak zobaczyłam że w Dzień Matki sa imienny Pauliny, to już wiedziałam, że inaczej być nie może. |
![]() ![]() |
![]() |
#2980 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a jak sie rozklada oparcie? bo mi sie podobalo to jakie bylo w x-landerze Cytat:
![]() no wiec ja juz po USG ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() moje kochanie chodzi dumne ze ma synka ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ---------- Marcinek ma 25cm i wazy 470g ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2981 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
III78 GRATULACJE ![]() Shine01 GRATULACJE ![]() dziś sprawdziłam, kiedy nasze Maleństwo będzie obchodzić imieniny jeśli będzie Kalinka, to 11 lipca, jeśli będzie Witold, to 15 czerwca cieszę się, bo zawsze chciałam by choć jedno święto było w ciepłe, słoneczne dni ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2982 |
Raczkowanie
|
No moja córcia będzie miała imieniny w Dzień Matki. Tak w ogóle to moja siostra ma urodziny w Dzień Matki. Więc w przyszłym roku będzie imprezka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2983 |
Raczkowanie
|
dzieki
![]() np. tu: http://www.allegro.pl/item655054494_...tki_3_w_1.html |
![]() ![]() |
![]() |
#2984 | ||||||
Zakorzenienie
|
No i nie padało u nas jeszcze, więc po pracy spacerkiem przez park
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Mam nadzieję, że intuicja też mnie nie zawiedzie... ![]() Cytat:
Pytasz o oparcie spacerówki czy gondoli? Bo w Jumperze X także gondolka ma podnoszone oparcie. Cytat:
Jasiek ![]() ![]() Misiek ![]() ![]() Edytowane przez malin30 Czas edycji: 2009-06-09 o 20:01 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2985 |
Zadomowienie
|
Jak fajnie że dzisiaj ujawniła nam się parka
![]() ![]() Shine jak mamy podobne brzuszki to może i u mnie będzie synek ![]()
#2986 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2987 |
Zakorzenienie
|
#2988 | ||
Zakorzenienie
|
Wpadam do was jeszcze na chwilkę. Postanowiłam, że dziś po tych wszystkich stresach zrobię sobie kąpiel z pianką, świecami itp itd...należy mi się..
dziś wieczorem po obiadku mąż gadał do brzucha a brzuch skakał jak szalony hihihi ![]() objadłam się winogron i jestem pełna jak bąk... bzzzzzzzzzzzzzzzzzzz Cytat:
Cytat:
hehehe ja wiem, ale nie powiem- niech Malin powie co jej się marzy ![]() o już powiedziała hihi ---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- Malin moje przeczucie mi mówi, że będzie u ciebie chłopak, nie wiem jak to wytłumaczyć... ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2989 |
Zakorzenienie
|
Najważniejsze, żeby było zdrowe. I oczywiście w każdym przypadku będzie najukochańsze na świecie
![]()
#2990 |
Zadomowienie
|
Mały Malinek
![]() hihihi |
![]() ![]() |
![]() |
#2991 |
Zakorzenienie
|
Nie, to byłby mały Tygrysek. Bo duży to tata, no i kot też Tygrys
![]()
#2992 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() prawda prawda. ja nawet czasem pytam Lenki: " Lenko, a nie jesteś przypadkiem Natanielkiem?" ![]() ![]() zmykam się relaksować ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2993 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ---------- Ja też znikam. Słodkich snów (bez paskudnych skurczy w łydkach nad ranem) i do jutra!
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2994 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dziś badałam poziom glukozy, jutro dowiem się jaki wynik ![]() Muszę się pochwalić, że moja córa W KOŃCU ZAŁAPAŁA O CO CHODZI Z ROBIENIEM DO NOCNIKA !!!! - po prawie 5 miesiącach (!) nauki w końcu zaczęła wołać SIUSIU, Chryste jak się cieszę!!!!!....może przy drugiej córce nauka pójdzie szybciej?? ![]()
![]() |
#2995 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() wczoraj byłam na małych zakupach i kupiłam parę ciuszków, wreszcie ![]() i stwierdziłam, że pójdę z torbami ![]() a potem pojechałam z mamą do sklepu z wózkami w którym jeszcze nie byłam zobaczyć czy są może jakieś z innych firm. I był tm ten Coneco Barracuda i ja z niego zrezygnowałam. Wszystko z nim w porządku ale strasznie ciężko się nim manewruje, próbowałam podnieść przednie koła jak przy wjeździe na krawężnik i ciężko mi było ![]() ![]() Polecił mi za to wózek mało znanej polskiej firmy Mardo i powiem Wam, że aż mnie zaskoczył, świetny wózek. Tylko problem jest taki. Nigdzie go nie ma w internecie, tylko ten sklep chyba go ma ![]() ![]() Dziś pojadę z mamą do sklepu którego znam i zobaczymy ![]() Dobrze mi się z nią szuka wózków bo zwraca uwagę na rzeczy których ja nie dostrzegam ![]()
#2996 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Powodzenia w poszukiwaniach ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2997 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Brawo dla córeczki ![]() ![]() ![]() Cytat:
Powodzenia na zakupach!!!! ![]() ......................... ......................... ............... ja dziś wstałam w lepszym humorze, może ten dzień będzie choć troszkę lepszy od poprzednich...
![]() ![]() |
![]() |
#2998 |
Zadomowienie
|
Hej mamusie u mnie zapowiada się kolejny gorący dzień, dzisiaj z rana pobawiłam się z moim maluszkiem ja pukałam w brzuszek a ta mała dziecinka kopała, śmiesznie to wyglądało a teraz chyba śpi bo cichutko siedzi
![]() ![]() Orzeszek gratulacjię dla Gabi jaka pojetna dziewczynka, już wie gdzie siusiu sie robi ![]()
#2999 | |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny! Tak sobie czytam i czytam, i jeszcze Was do końca nie poznałam, bo sporo tego. Ale przebrnę
![]() Cytat:
A także http://www.puszka.pl/ http://wege.dzieciak.pl/viewforum.php?f=23 http://www.veggie.pl/przepisy/index.htm Niemniej jednak bardziej inspirują mnie książki, więc jeśli chcesz to mogę Ci podesłać kilka tytułów ![]() Zastanawia mnie fakt, dlaczego ja jeszcze nie miałam badanej glukozy i mój gin nic o tym nie wspomniał. 15-ego mam wizytę, więc na pewno napomknę. Ponadto chcę się o kolejne usg zapytać, coby potwierdził że jednak Matylda a nie Ivo, bo już/dopiero za mebelkami zaczynam się rozglądać. No właśnie, wózek już mamy, ciuszków trochę też, a poza tym nic. Ani pieluch (zdecydowaliśmy się na wielorazowe), ani mebelków, ani wanienki, laktatora, butelki, smoczka, rożka - nic. ![]() ![]()
![]() |
#3000 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() my też mamy póki co wózek i całą masę ciuszków, z czego ja zakupiłam wózek i dosłownie 6 ciuszków reszta to od siostry i teściowej. za mebelkami się rozglądamy, ale najpierw chcemy pomalowac pokoik. no i co miesiąc coś kupujemy. będzie dobrze ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:29.