|
|
#2581 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: tabletki YAZ - zbiorczy!
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2582 |
|
Raczkowanie
|
Szczecin :P
I tutaj Yaz najtaniej za 39.99 spotkałam :P
|
|
#2583 |
|
Przyczajenie
|
Witam!
Kończę brać 3 blister YAZ (wczoraj wzięłam 2 tabletkę placebo) i nie pojawiło się krwawienie. Przy 1 i 2 blistrze krwawienie zaczynało się już przed wzięciem tabletki placebo, a teraz nic . Nawet mnie brzuch nie boli a przedtem czułam delikatne skurcze. Czy to normalne? Może organizm się zaczyna przyzwyczajać? Proszę odp Pozdrawiam |
|
|
|
#2584 |
|
Raczkowanie
|
ja kurde po tych tabsach wlasnie nie czuje apetytu a nawet jesli juz zglodnieje to zastanawiam sie dlugo co tu zjesc na nic ochoty nie mam(chozi o jedzenie
) no i kurcze schudlam w ubaniu waze 47! i coraz bardziej zaczynam sie martwic chyba kupie sobie nuttele i bd jadla z chlebem ;p no i wiecej slodyczy ;p
|
|
|
|
#2585 |
|
Przyczajenie
|
hej dziewczyny
mam pytanie: jak dlugo po okresie wyjstepowało u Was plamienie . martwię się bo już 9 dzień mam okres - niby już maleńki od 3 dni ale czuje się ten dyskomfort czekam na odpowiedzi . z góry dzięki
|
|
|
|
#2586 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spokojnie ![]() ja po pierwszym dostalam na 3 placebo a teraz miedzy 4 a pierwsza rozowa.
|
|
#2587 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja w każdym razie jem mniejsze porcje, ale częściej- może chociaż nie przytyję
|
|
#2588 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dodam, że kończę 1 blister... 2 placebo, a okres w polu... ani widu ani słychu
|
|
|
|
|
#2589 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie.ja tez biore dzis tzecia tabletke placebo a okresu nie widac.Powiem szczerze ze od tygodnia pobolewa mnie glowa,a dzisiaj w nocy to normalnie horror,musialam cos od bolu wziasc bo nie zmruzylabym oka.poszlam rano do przychodni spytac o co chodzi bo mnie glowa nigdy nie boli,a pilegniarka powiedziala ze przyczyna moze byc wlasnie Yaz
zmartwilam sie,bo koncze dopiero pierwsze opakowanie.powiedziala zebym poszla do ginekologa jak bole nie ustapia,bo napewno trzeba bedzie zmienic lek.
|
|
|
|
#2590 |
|
Przyczajenie
|
Witam!
Jestem nową forumowiczką I muszę przyznać,ze forum bardzoOo mi sie spodobało ![]() Wczoraj byłam u ginekologa i przepisał mi Yaz ![]() ![]() ![]() Teraz tylko czekam na okres aby zacząc je brać... Sa to moje pierwsze tabletki antykoncepcyjne. Obawialam i nadal troche obawiam sie metod hormonalnych ale mysle ze warto sprobowac Mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze....
|
|
|
|
#2591 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.... niby już łaskawie zgłodnieję podchodzę do lodówki patrzę i nic, totalnie na nic nie mam ochoty, tak się czuję jakby wszystko było bez smaku, mdłe ale to dal mnie bosko bo zmieniłam na YAZ właśnei ze wzlędu na tycie na poprzednich i chcę schudnać wieć po prostu super ![]() a biorę je dopiero tydzien... ale po tym co miałam wcześniej ( co 30 minut w kuchni szukając jedzenia .... porażka z aptetym dosłownie) jest naprawde super, zdrowsza sie czuje, lzejsza yupi
|
|
|
#2592 |
|
Przyczajenie
|
Dzięki Marwari
Mam nadzieję że u mnie też będzie podobnie
|
|
|
|
#2593 |
|
Raczkowanie
|
jutro wezme pierwsze placebo i nawet nie zastanawiam sie nad tym kiedy pojawi sie @ bo juz od tygodnia mam plamienia
![]() Wiem,ze bylo to w pakiecie skutkow ubocznych ale cierpliwosc jak dlugo trwaja u Was takie plamienia miedzy okresem? ![]() w 3 opakowaniu nie zycze sobie takich zartow hahaha
|
|
|
|
#2594 |
|
Raczkowanie
|
A ja mam duży apetyt co mi się nie podoba, bo chciałabym schudnąć
|
|
|
|
#2595 |
|
Raczkowanie
|
Marwari ja dzisiaj 3 placebo i też jakieś kilka kropelek^^.
Czyli według Twojego schematu jutro powinnam żałować,że domagałam się krwawienia .Wiem jedno...postaram się więcej nie łączyć opakowań bo później człowiek się tylko zamartwia .Pozdrawiam
|
|
|
|
#2596 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2597 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2598 |
|
Przyczajenie
|
Na mnie chyba jakoś dziwnie oddziałowywują te tabletki, 14 dni po przyjęciu pierwszej różowej tabletki wystąpił u mnie okres (dosłownie) bo plamieniem tego nie mozna nazwac bo dosłownie sie ze mnie leje, dzisiaj przyjmowałam 2 placebo i ja dalej mam ten "okres" (to bedzie juz 2 tygodnie) czy to jest normalne ??? dodam ze to mój pierszuy blister... Zostatły mi jeszcze dwie tabletki placebo... mam nadzieje ze to "coś" co biorę za okres ustąpi po wzięciu pierwszej tabletki z drugiego blistra ... a Jak nie to chyba zwariuje... to najdłuższe krwawienie w moim zyciu
![]() Czy która kolwiek z was spotkała sie z czymś takim ?? Proszę o porade ... bo naprawde nie wiem czy to ze mna jest coś nie tak tak sie zdarza i nie mam sie czym przejmowac ...
|
|
|
|
#2599 | |
|
Raczkowanie
|
No i teraz z Yasminelle na Yaz przerzucił mnie mój gin
![]() Skończyłam własnie jakiś hmm... 4 albo 3 blister Yaz i jestem zadowolona Schudłam troszkę, co mi na plus wyszło Myślę, że za sprawą Yaz, bo ja raczej zawsze w tej samej wadze się utrzymywałam A teraz 5 kg poszło w dół Aczkolwiek teraz mam wilczy apetyt i dosłownie pochłaniam wszystko i czuję się wciąż głodna i taka ociężała! A przedtem nie miałam ochoty na jedzenie... Tylko ciągle byłam nienapojona i piłam wciąż wodę i nie mogłam się napić Dosłownie taki kacyk 3 miesięczny hihihi ![]() Ból przy okresie jest może odrobinę większy niż przy Yasminelle, ale nadal jest mały Krwawienie przeważnie między 4 placebo, a nową-różową. Niestety teraz zachorowałam i zażywam Duomox A on może zmniejszyć działanie tabletek i zamiast dodatkowo się zabezpieczać po prostu poszczę hehe![]() A co do ceny... Na szczęście u mnie pod blokiem jest apteka, w której Yaz kosztuje 35,99 zł Jak widać same plusy! ![]() ---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ---------- Cytat:
Miałam identycznie po Yasminelle, ale nie po pierwszym blistrze, a po dużooo większej ilości. Myślę, że masz po prostu plamienie Ale dla świętego spokoju radzę udać się do gina, żebyś się dodatkowo nie zamartwiała ![]() Dodam, że też miałam obfite plamienie... Trwało praktycznie całe opakowanie tabletek. Pozdrawiam
|
|
#2600 |
|
Przyczajenie
|
Byłam osattnio u ginekologa i powiedział zeby brać dalej tabletki.... ale czy jest jakas szansa ze to "plamienie" sie skonczy po różowej z kolejnego blistra ??
|
|
|
|
#2601 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2602 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2603 |
|
Raczkowanie
|
Witam Was dziewczyny !
Jestem nowa na forum o ginekologii... Kończę właśnie pierwszy blister YAZ wczoraj wzięłam trzecią tabletkę placebo a okresu jak nie było tak nie ma. Troche mnie to niepokoi, nie wiem czy powinno czy nie, ale denerwuje się, że coś jest nie tak. To moje pierwsze tabletki antykoncepcyjne i ostatnio też zaczęła mnie boleć trochę głowa, tłumaczę sobie, że to od pogody bo w Warszawie zmienia się niesamowicie, ale jak jest naprawdę to nie wiem xD zrobiłam nawet test ciążowy z tych nerwów, ale wynik był negatywny. Mam nadzieję, że jutro albo pojutrze okres przyjdzie, bo to troche dziwne. Pozdrawiam !
|
#2604 |
|
Przyczajenie
|
Mamm mały problem... dostałam plamienia podczas brania 19 tabletki jasnoróżowej trwa ono do teraz teraz jestem na placebo ... chciałam zapytac czy mogę zrobić rzecz następującą : skoro dzisiaj biorę np 2 placebo to czy jutro mogę wziąć jasnoróżową ?? czy musze skończyc całe 4 placebo i dopiero później nowy blisterek ??
prosze o odp
|
#2605 |
|
Przyczajenie
|
Maya23, ja przez 1 i 2 blister miałam też takie plamienia, zaczynały się około tygodnia przed okresem. Teraz kończę 3 blister i już się to plamienie nie pojawiło, tylko od razu krwawienie po 3 tabletce placebo
I mam nadzieję, że przy kolejnych już plamienia nie będzie
|
|
|
|
#2606 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Po drugie to normalne, czytalas w ogole ulotke? Tam jest napisane ze w ciagu pierwszych 3 opakowan krwawienie moze sie nie pojawic, lub moze sie pojawic ale np na rozowych tabletkach z 2 opakowania.slowem nie masz sie co mnartwic jesli bralas tabletki wg zalecen.btw. nie za szybko na test?
|
|
|
|
|
#2607 |
|
Przyczajenie
|
Witam Panie,
Dołączam do grona zażywających YAZ. Jestem dopiero w połowie pierwszego opakowania, przerzuciłam się z Diane35, którą wcześniej łykałam przez kilka miesięcy z uwagi na problemy z jajnikami. Już po tych 14 dniach widzę poprawę samopoczucia, mianowicie tydzień temu ustąpiło drętwienie nóg, które w ostatnich tygodniach brania Diane dokuczało mi permanentnie i zaczęło mnie naprawdę przerażać. Mam nadzieję, że to trwała poprawa. I jeszcze w kwestii ceny YAZ-u. Któraś z Was wspominała tutaj jakiś czas temu, że kupiła je stosunkowo tanio w Częstochowie. Mnie nie udało się znaleźć ich tutaj w cenie poniżej 48 złotych, stąd moje pytanie - czy jest w ogóle szansa kupić je taniej, czy też cena po prostu z czasem poszła w górę? |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2608 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
#2609 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2610 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a po drugie to czemu niby za szybko ? -.-
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:11.

.

. Nawet mnie brzuch nie boli a przedtem czułam delikatne skurcze. Czy to normalne? Może organizm się zaczyna przyzwyczajać? Proszę odp