tabletki YAZ - zbiorczy! - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-06-08, 22:03   #2581
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari
Dot.: tabletki YAZ - zbiorczy!

Cytat:
Napisane przez MegNavy Pokaż wiadomość
Zapewne masz racje...ale jednak wolę krwawić niż się zamartwiać.
Bo jak nie dostanę to mnie chyba krew zaleje...w przenośni oczywiście.
boskie

Cytat:
Napisane przez kaktusica Pokaż wiadomość
Dokladnie Ja tak czekałam jak głupia, doczekałam się, ale plamienia mam do tej pory :P Niewielkie to, ale upierdliwe..

Marwari.. To ja tu widzę koleżankę po fachu!
I też będe kąsać.. Bo konstytucyjne 30 czerwca :P
ojej... a Ty gdzie się "prawniczysz"?

[SIGPIC][/SIGPIC]
Marwari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-09, 07:36   #2582
kaktusica
Raczkowanie

Szczecin :P
I tutaj Yaz najtaniej za 39.99 spotkałam :P
Stary 2009-06-09, 10:16   #2583
xxxy
Przyczajenie

Witam!
Kończę brać 3 blister YAZ (wczoraj wzięłam 2 tabletkę placebo) i nie pojawiło się krwawienie. Przy 1 i 2 blistrze krwawienie zaczynało się już przed wzięciem tabletki placebo, a teraz nic. Nawet mnie brzuch nie boli a przedtem czułam delikatne skurcze. Czy to normalne? Może organizm się zaczyna przyzwyczajać? Proszę odp
Pozdrawiam
xxxy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-09, 14:10   #2584
Szizu
Raczkowanie

ja kurde po tych tabsach wlasnie nie czuje apetytu a nawet jesli juz zglodnieje to zastanawiam sie dlugo co tu zjesc na nic ochoty nie mam(chozi o jedzenie) no i kurcze schudlam w ubaniu waze 47! i coraz bardziej zaczynam sie martwic chyba kupie sobie nuttele i bd jadla z chlebem ;p no i wiecej slodyczy ;p
Szizu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-09, 14:48   #2585
onabialystok
Przyczajenie

hej dziewczyny
mam pytanie: jak dlugo po okresie wyjstepowało u Was plamienie .
martwię się bo już 9 dzień mam okres - niby już maleńki od 3 dni ale czuje się ten dyskomfort
czekam na odpowiedzi . z góry dzięki
onabialystok jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-09, 15:10   #2586
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
Napisane przez xxxy Pokaż wiadomość
Witam!
Kończę brać 3 blister YAZ (wczoraj wzięłam 2 tabletkę placebo) i nie pojawiło się krwawienie. Przy 1 i 2 blistrze krwawienie zaczynało się już przed wzięciem tabletki placebo, a teraz nic. Nawet mnie brzuch nie boli a przedtem czułam delikatne skurcze. Czy to normalne? Może organizm się zaczyna przyzwyczajać? Proszę odp
Pozdrawiam

Spokojnie
ja po pierwszym dostalam na 3 placebo a teraz miedzy 4 a pierwsza rozowa.

[SIGPIC][/SIGPIC]
Stary 2009-06-09, 15:43   #2587
Rosaline
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Szizu Pokaż wiadomość
ja kurde po tych tabsach wlasnie nie czuje apetytu a nawet jesli juz zglodnieje to zastanawiam sie dlugo co tu zjesc na nic ochoty nie mam(chozi o jedzenie) no i kurcze schudlam w ubaniu waze 47! i coraz bardziej zaczynam sie martwic chyba kupie sobie nuttele i bd jadla z chlebem ;p no i wiecej slodyczy ;p
no to zazdroszczę...
ja w każdym razie jem mniejsze porcje, ale częściej- może chociaż nie przytyję
Stary 2009-06-09, 18:23   #2588
SmallGreatPhilosopher
Raczkowanie

Cytat:
tez mialam podobnie bolala mnie czesto glowa(praktycznie codziennie) ale mi sie wydaje ze to od tej zmiennej pogody bo raz pada a raz swieci slonce i w sumie duzo osob w moim otoczeniu narzekalo na bol glowy wiec napewno to nie przez tabsy

a co do apetytu to wlasnie tez tak mam ;/ i bardzo sie martwie bo zaczynam coraz mnie wazyc
Ja też właśnie od jakiegoś czasu mam bóle głowy... i to prktycznie codziennie tak popoludniami, pod wieczór... i też so\ię zastanawiam czy to nie YAZ, ale nie chcę tego na niego zwalać... a może faktycznie to ta pogoda w Bydgoszczy? beznadzieja...

dodam, że kończę 1 blister... 2 placebo, a okres w polu... ani widu ani słychu
SmallGreatPhilosopher jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-09, 19:16   #2589
wiola2710
Przyczajenie

Witajcie.ja tez biore dzis tzecia tabletke placebo a okresu nie widac.Powiem szczerze ze od tygodnia pobolewa mnie glowa,a dzisiaj w nocy to normalnie horror,musialam cos od bolu wziasc bo nie zmruzylabym oka.poszlam rano do przychodni spytac o co chodzi bo mnie glowa nigdy nie boli,a pilegniarka powiedziala ze przyczyna moze byc wlasnie Yaz zmartwilam sie,bo koncze dopiero pierwsze opakowanie.powiedziala zebym poszla do ginekologa jak bole nie ustapia,bo napewno trzeba bedzie zmienic lek.
wiola2710 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-09, 20:11   #2590
doramisu
Przyczajenie

Witam!
Jestem nową forumowiczką I muszę przyznać,ze forum bardzoOo mi sie spodobało
Wczoraj byłam u ginekologa i przepisał mi Yaz
Teraz tylko czekam na okres aby zacząc je brać...
Sa to moje pierwsze tabletki antykoncepcyjne. Obawialam i nadal troche obawiam sie metod hormonalnych ale mysle ze warto sprobowac

Mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze....
doramisu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-09, 20:14   #2591
eyo
Zakorzenienie

Cytat:
mam to samo
.... niby już łaskawie zgłodnieję podchodzę do lodówki patrzę i nic, totalnie na nic nie mam ochoty, tak się czuję jakby wszystko było bez smaku, mdłe

ale to dal mnie bosko bo zmieniłam na YAZ właśnei ze wzlędu na tycie na poprzednich i chcę schudnać wieć po prostu super

a biorę je dopiero tydzien... ale po tym co miałam wcześniej ( co 30 minut w kuchni szukając jedzenia .... porażka z aptetym dosłownie) jest naprawde super, zdrowsza sie czuje, lzejsza yupi

Prędzej czy później cmentarze są pełne wszystkich.

15.02.2017 ♥
eyo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-09, 20:34   #2592
xxxy
Przyczajenie

Dzięki Marwari Mam nadzieję że u mnie też będzie podobnie
Stary 2009-06-09, 22:11   #2593
maya23
Raczkowanie

jutro wezme pierwsze placebo i nawet nie zastanawiam sie nad tym kiedy pojawi sie @ bo juz od tygodnia mam plamienia
Wiem,ze bylo to w pakiecie skutkow ubocznych ale cierpliwosc moja dobiega konca!
jak dlugo trwaja u Was takie plamienia miedzy okresem?
w 3 opakowaniu nie zycze sobie takich zartow hahaha
maya23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-09, 22:21   #2594
limonka1988
Raczkowanie

A ja mam duży apetyt co mi się nie podoba, bo chciałabym schudnąć
limonka1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-09, 22:30   #2595
MegNavy
Raczkowanie

Marwari ja dzisiaj 3 placebo i też jakieś kilka kropelek^^.
Czyli według Twojego schematu jutro powinnam żałować,że domagałam się krwawienia.
Wiem jedno...postaram się więcej nie łączyć opakowań bo później człowiek się tylko zamartwia.
Pozdrawiam
MegNavy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-09, 22:32   #2596
Rosaline
Zadomowienie

Cytat:
Czyli według Twojego schematu jutro powinnam żałować,że domagałam się krwawienia.
Wiem jedno...postaram się więcej nie łączyć opakowań bo później człowiek się tylko zamartwia.
Pozdrawiam
a ja właśnie chyba będę łączyć 5. z 6. op bo tak się złożyło, że placebo przypadają mi na wyjazd na koncert i tak jakoś nie bardzo mi się to widzi
Stary 2009-06-09, 22:33   #2597
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
Pozdrawiam
a mnie chyba znowu czeka łączenie zeby nie miec okresu na wesele

[SIGPIC][/SIGPIC]
Stary 2009-06-09, 23:10   #2598
zabieganaaaa
Przyczajenie

Na mnie chyba jakoś dziwnie oddziałowywują te tabletki, 14 dni po przyjęciu pierwszej różowej tabletki wystąpił u mnie okres (dosłownie) bo plamieniem tego nie mozna nazwac bo dosłownie sie ze mnie leje, dzisiaj przyjmowałam 2 placebo i ja dalej mam ten "okres" (to bedzie juz 2 tygodnie) czy to jest normalne ??? dodam ze to mój pierszuy blister... Zostatły mi jeszcze dwie tabletki placebo... mam nadzieje ze to "coś" co biorę za okres ustąpi po wzięciu pierwszej tabletki z drugiego blistra ... a Jak nie to chyba zwariuje... to najdłuższe krwawienie w moim zyciu Czy która kolwiek z was spotkała sie z czymś takim ?? Proszę o porade ... bo naprawde nie wiem czy to ze mna jest coś nie tak tak sie zdarza i nie mam sie czym przejmowac ...
zabieganaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-09, 23:17   #2599
agiiis
Raczkowanie

GG do agiiis

No i teraz z Yasminelle na Yaz przerzucił mnie mój gin

Skończyłam własnie jakiś hmm... 4 albo 3 blister Yaz i jestem zadowolona Schudłam troszkę, co mi na plus wyszło Myślę, że za sprawą Yaz, bo ja raczej zawsze w tej samej wadze się utrzymywałam A teraz 5 kg poszło w dół
Aczkolwiek teraz mam wilczy apetyt i dosłownie pochłaniam wszystko i czuję się wciąż głodna i taka ociężała! A przedtem nie miałam ochoty na jedzenie... Tylko ciągle byłam nienapojona i piłam wciąż wodę i nie mogłam się napić Dosłownie taki kacyk 3 miesięczny hihihi
Ból przy okresie jest może odrobinę większy niż przy Yasminelle, ale nadal jest mały Krwawienie przeważnie między 4 placebo, a nową-różową.

Niestety teraz zachorowałam i zażywam Duomox A on może zmniejszyć działanie tabletek i zamiast dodatkowo się zabezpieczać po prostu poszczę hehe

A co do ceny... Na szczęście u mnie pod blokiem jest apteka, w której Yaz kosztuje 35,99 zł

Jak widać same plusy!

---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ----------

Cytat:
Napisane przez zabieganaaaa Pokaż wiadomość
Na mnie chyba jakoś dziwnie oddziałowywują te tabletki, 14 dni po przyjęciu pierwszej różowej tabletki wystąpił u mnie okres (dosłownie) bo plamieniem tego nie mozna nazwac bo dosłownie sie ze mnie leje, dzisiaj przyjmowałam 2 placebo i ja dalej mam ten "okres" (to bedzie juz 2 tygodnie) czy to jest normalne ??? dodam ze to mój pierszuy blister... Zostatły mi jeszcze dwie tabletki placebo... mam nadzieje ze to "coś" co biorę za okres ustąpi po wzięciu pierwszej tabletki z drugiego blistra ... a Jak nie to chyba zwariuje... to najdłuższe krwawienie w moim zyciu Czy która kolwiek z was spotkała sie z czymś takim ?? Proszę o porade ... bo naprawde nie wiem czy to ze mna jest coś nie tak tak sie zdarza i nie mam sie czym przejmowac ...

Miałam identycznie po Yasminelle, ale nie po pierwszym blistrze, a po dużooo większej ilości.
Myślę, że masz po prostu plamienie Ale dla świętego spokoju radzę udać się do gina, żebyś się dodatkowo nie zamartwiała
Dodam, że też miałam obfite plamienie... Trwało praktycznie całe opakowanie tabletek.
Pozdrawiam
Stary 2009-06-09, 23:21   #2600
zabieganaaaa
Przyczajenie

Byłam osattnio u ginekologa i powiedział zeby brać dalej tabletki.... ale czy jest jakas szansa ze to "plamienie" sie skonczy po różowej z kolejnego blistra ??
zabieganaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-09, 23:32   #2601
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
Napisane przez zabieganaaaa Pokaż wiadomość
Byłam osattnio u ginekologa i powiedział zeby brać dalej tabletki.... ale czy jest jakas szansa ze to "plamienie" sie skonczy po różowej z kolejnego blistra ??
szansa jest

[SIGPIC][/SIGPIC]
Stary 2009-06-10, 02:52   #2602
redjelly
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kaktusica Pokaż wiadomość
Szczecin :P
I tutaj Yaz najtaniej za 39.99 spotkałam :P

ja rowniez reprezentuje tutaj Szczecin w aptece mediq kolo medicusa jest yaz po 36 zl
redjelly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-10, 08:16   #2603
roxxxxy
Raczkowanie

GG do roxxxxy

Witam Was dziewczyny !
Jestem nowa na forum o ginekologii... Kończę właśnie pierwszy blister YAZ wczoraj wzięłam trzecią tabletkę placebo a okresu jak nie było tak nie ma. Troche mnie to niepokoi, nie wiem czy powinno czy nie, ale denerwuje się, że coś jest nie tak. To moje pierwsze tabletki antykoncepcyjne i ostatnio też zaczęła mnie boleć trochę głowa, tłumaczę sobie, że to od pogody bo w Warszawie zmienia się niesamowicie, ale jak jest naprawdę to nie wiem xD zrobiłam nawet test ciążowy z tych nerwów, ale wynik był negatywny.
Mam nadzieję, że jutro albo pojutrze okres przyjdzie, bo to troche dziwne.
Pozdrawiam !
Stary 2009-06-10, 09:15   #2604
diablica963
Przyczajenie

Mamm mały problem... dostałam plamienia podczas brania 19 tabletki jasnoróżowej trwa ono do teraz teraz jestem na placebo ... chciałam zapytac czy mogę zrobić rzecz następującą : skoro dzisiaj biorę np 2 placebo to czy jutro mogę wziąć jasnoróżową ?? czy musze skończyc całe 4 placebo i dopiero później nowy blisterek ??
prosze o odp
Stary 2009-06-10, 09:18   #2605
xxxy
Przyczajenie

Maya23, ja przez 1 i 2 blister miałam też takie plamienia, zaczynały się około tygodnia przed okresem. Teraz kończę 3 blister i już się to plamienie nie pojawiło, tylko od razu krwawienie po 3 tabletce placebo I mam nadzieję, że przy kolejnych już plamienia nie będzie
Stary 2009-06-10, 09:30   #2606
redjelly
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez roxxxxy Pokaż wiadomość
Witam Was dziewczyny !
Jestem nowa na forum o ginekologii... Kończę właśnie pierwszy blister YAZ wczoraj wzięłam trzecią tabletkę placebo a okresu jak nie było tak nie ma. Troche mnie to niepokoi, nie wiem czy powinno czy nie, ale denerwuje się, że coś jest nie tak. To moje pierwsze tabletki antykoncepcyjne i ostatnio też zaczęła mnie boleć trochę głowa, tłumaczę sobie, że to od pogody bo w Warszawie zmienia się niesamowicie, ale jak jest naprawdę to nie wiem xD zrobiłam nawet test ciążowy z tych nerwów, ale wynik był negatywny.
Mam nadzieję, że jutro albo pojutrze okres przyjdzie, bo to troche dziwne.
Pozdrawiam !
Po pierwsze-bylo.
Po drugie to normalne, czytalas w ogole ulotke?
Tam jest napisane ze w ciagu pierwszych 3 opakowan krwawienie moze sie nie pojawic, lub moze sie pojawic ale np na rozowych tabletkach z 2 opakowania.slowem nie masz sie co mnartwic jesli bralas tabletki wg zalecen.btw. nie za szybko na test?
redjelly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-10, 10:50   #2607
nympha_sreniavitae
Przyczajenie

Witam Panie,
Dołączam do grona zażywających YAZ. Jestem dopiero w połowie pierwszego opakowania, przerzuciłam się z Diane35, którą wcześniej łykałam przez kilka miesięcy z uwagi na problemy z jajnikami. Już po tych 14 dniach widzę poprawę samopoczucia, mianowicie tydzień temu ustąpiło drętwienie nóg, które w ostatnich tygodniach brania Diane dokuczało mi permanentnie i zaczęło mnie naprawdę przerażać. Mam nadzieję, że to trwała poprawa.

I jeszcze w kwestii ceny YAZ-u. Któraś z Was wspominała tutaj jakiś czas temu, że kupiła je stosunkowo tanio w Częstochowie. Mnie nie udało się znaleźć ich tutaj w cenie poniżej 48 złotych, stąd moje pytanie - czy jest w ogóle szansa kupić je taniej, czy też cena po prostu z czasem poszła w górę?
nympha_sreniavitae jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-06-10, 11:26   #2608
diablica963
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez diablica963 Pokaż wiadomość
Mamm mały problem... dostałam plamienia podczas brania 19 tabletki jasnoróżowej trwa ono do teraz teraz jestem na placebo ... chciałam zapytac czy mogę zrobić rzecz następującą : skoro dzisiaj biorę np 2 placebo to czy jutro mogę wziąć jasnoróżową ?? czy musze skończyc całe 4 placebo i dopiero później nowy blisterek ??
prosze o odp
podbijam - bardzo ważne
Stary 2009-06-10, 14:06   #2609
limonka1988
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez diablica963 Pokaż wiadomość
podbijam - bardzo ważne
A po co chcesz tak zrobić? Nie wiem czy możesz tak zrobić ale jeśli nie masz jakiegoś ważnego powodu to zacznij brać nowe opakowanie dopiero jak skończysz te 4 placebo, bo po co robić zamieszanie w organizmie?
limonka1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-10, 14:21   #2610
roxxxxy
Raczkowanie

GG do roxxxxy

Cytat:
Napisane przez redjelly Pokaż wiadomość
Po pierwsze-bylo.
Po drugie to normalne, czytalas w ogole ulotke?
Tam jest napisane ze w ciagu pierwszych 3 opakowan krwawienie moze sie nie pojawic, lub moze sie pojawic ale np na rozowych tabletkach z 2 opakowania.slowem nie masz sie co mnartwic jesli bralas tabletki wg zalecen.btw. nie za szybko na test?
po pierwsze to tylko się zapytałam a Ty odrazu na mnie naskoczyłaś, to bardzo nie miłe.
a po drugie to czemu niby za szybko ? -.-

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości