|
|
#31 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: czy ubezpieczałyście samochód w link4?
z tego co czytałam na grono.net na gronie kobieta za kierownicą w linku jest drogo- taniej ma Axa... ale to oczywiscie zalezy dla kogo, co chcesz ubezpieczyc, skad jestes itp.
|
|
|
#32 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
#33 |
|
Przyczajenie
|
Rozmawialam wczoraj ze swoim kolega, on tez ma ubezpieczenie wykupione w Link4, i to od trzech lat.....z tego co mi sie wydaje to jest dosc obcykany w ubezpieczeniach....powied zial mi ze jesli tylko daja mi najnizsza cene to spokojnie moge u nich brac....wiec biore
dziekuje za wszystkie rady.
|
|
|
|
|
#34 |
|
Konto usunięte
|
Miałam samochód ubezpieczony w link 4.
Wjechałam kiedyś oplowi w tyłek i w ciągu miesiąca wypłacili tamtemu odszkodowanie. Tylko trudno się z nimi rozstać. Teraz samochód przepisany jest na rodziców, ubezpieczony w pzu, a od dwóch lat przysyłają kwitki, mimo pisemnej rezygnacji mojej i rodziców. |
|
|
|
|
#35 |
|
Przyczajenie
|
a dlacczego nie zostalas u nich? wedlug mnie jesli towarzystwo wyplacania odszkodowania w termini to nie ma co sie zastanawiac, jesli tym bardziej cena jest dobra.....
|
|
|
|
|
#36 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#37 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: czy ubespieczałyście samochód w link4?
Cytat:
pracowałam w firmie, w której między innymi byla obsluga aznn (likwidacja szkód) z tego co mowił kierowniek serwisu, zawsze byl duży problem z uzyskaniem odszkodowania dla naszych klientów w sytuacji, gdy sprawca szkody byl ktos posiadający ubezpieczenie we wszystkich ubezpieczeniach directowych typu link4, liberty etc czyli OC directowe jest zle wlasciwie tylko dla tego nieszczęśnika,w ktorego przydzwonimy ![]() natomiast jesli chodzi o odszkodowanie z AC w liberty- znajomy w siódmym dniu miał pieniądze na koncie z Link4 trzeba uwazac, słyszalam że ich umowy są skonstruowane na niekorzyść klienta.. nigdy nie dowiesz się jakie są wylaczenia odpowiedzialności, chyba że opracujesz tę umowę razem z prawnikiem a to jest przecież dla nas najwazniejsze (czy jesli bedzie kupa na szybie to dostaniesz $$ czy nie...... )sama sprzedawalam polisy ale pakietowe przeznaczone dla właścicieli konkretnej marki
|
|
|
#38 |
|
Przyczajenie
|
kariera85 a dawno temu to bylo? bo z tego co mi sie wydaje to takie rzeczy sie zmieniaja dosc szybko, raz ten w directcie moze miec problemy a raz agent moze naciac kogos na pieniadze. wedlug mnie to loteria. a sytuacja z agentem wydarzyla sie w tym roku w rzeszowie chyba. Nie chcialabym, zeby pieniadze z mojej skladki poszly do prywantej kieszeni tylko faktycznie na ubezpieczenie. A slyszalas ze liberty jako jedyne towarzystwo nie jest konorolowane przez KNF? Kazdy inny, czy to HDI czy Link4 sa normalnie kontrolowane przez nich. ...a oni przez ich portugalskiego odpowiednika......a czy portugalczykow obchodzi Polski kierowca?
|
|
|
|
|
#39 |
|
Zakorzenienie
|
A co myślicie o Hestii? Mój tata u nich samochód ubezpieczał swojego czasu, teraz wrócił do PZU (zmienił auto, tamto miał wzięte na raty a w ratach ubezpieczenie właśnie w Hestii). Wiem tyle że podoba mi się idea ekonta, że nie trzeba zbierać tony papierzysk, wykonać miliona telefonów, tylko na spokojnie zgłasza się szkodę ze swojego konta internetowego
Jako że od lipca będę miała auto to muszę się zastanowić nad kwestią ubezpieczyciela, a dla mnie link4 jest niepoważne - dzwoniłam do nich raz się pytać o wyliczenie, i wychodziło mi drożej niż w PZU (haha), wiec się nie zdecydowalam - to było z 3 lata temu, od tego czasu dzwonią do mnie co 2 miesiące i próbują wcisnąć ubezpieczenie na dom.mieszkanie
|
|
#40 | |
|
Wtajemniczenie
|
W mojego znajomego przywalił gość, który miał ubezpieczenie w Uniqa. I była jedna wielka tragedia z uzyskaniem pieniędzy, ponadto straty oszacowali na śmieszne pieniądze (części do chłodnicy na 7 zł np.).
Ja mam w PZU, ale zastanawiałam się nad link4 albo liberty.
|
|
|
|
#41 |
|
Raczkowanie
|
Powiem tak – jeżeli chcesz zaoszczędzić na OC, to pomyśl poważnie o jakimś direkcie, na przykład właśnie L4, myślę, że dużo taniej Ci wyjdzie niż w PZU. Mam u nich OC i składka wychodzi mi niedrogo, wziąwszy pod uwagę to, że prawko mam od około 5 lat. Orientowałam się ostatnio w ich promocjach i jak masz niemiecki samochód, to pewnie się jeszcze załapiesz na promocję za niemiecką markę, podobno nawet do 200 złotych mozna zaoszczędzić.
|
|
|
|
|
#42 | ||
|
Przyczajenie
|
Witam!!! odradzam Link 4 oc w Linku jest o 200 zł droższe niż w PZU. Dziś chciałam przedłużyć umowę z Link4 ale poszłam do PZU sprawdzić jakie oni mają ceny. W PZU roczna OC to 402 zł a w Linku 597 zł. A reklamują że są najtańsi - wielka bzdura. Chciałam przejść do PZU ale nie mogę, bo trzeba zgłosić dzień przed końcem umowy a dziś był ostatnim dniem , no i jestem w plecy prawie 200 zł!!!!!!
---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ---------- Ja w linku zapłaciłam o 200 zł samego OC więcejniż zapłaciłabym w PZU. ąle sprawdziłam za pózno. Sprawdzajcie i porównujcie ceny. Link kłamie i ciężko im wypłacić odszkodowanie |
||
|
|
|
|
#43 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#44 |
|
Zakorzenienie
|
mi najtaniej wyszło w axa. Directy SĄ tańsze od zwykłych własnie dlatego, ze są directami
![]() i zakres OC reguluje ustawa, więc trzeba brać tam gdzie najtaniej - problem ma ten komu ew. przydzwonimy . Inaczej ma sie sprawa z AC lub pakietem - wtedy warto się zastanowić. Ale samo OC - brać najtańsze aha - w linku wyszło mi sporo drożej niż w axa, liberty a nawet pzu (?) po czym pani spytała: cena korzystna? - ja: nie bardzo - pani (z fochem): to zapraszam za rok! I trzasnęła mi słuchawką
Edytowane przez Ptysio5 Czas edycji: 2009-06-09 o 22:47 |
|
|
|
|
#45 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Poza tym w poszukiwaniu najtańszego OC zawsze warto wczesniej wejść na stronę ubezpieczyciela i się zorientować ile wychodzi, bo mają tam kalkulatory, które wyliczają składkę. |
|
|
|
|
|
#46 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i tak poważnie było drożej niż w PZU (o jakieś 300zł ).Cytat:
ale stwierdziłam, że nie będę przeginać z aż taką oszczędnością.W PZU nie było kalkulatora - oddzwonili.
|
||
|
|
|
|
#47 |
|
Przyczajenie
|
jak ja do nich dzwonilam, to tez wszyscy byli mili, i udzielali pelnych informacji, nawet kiedys mialam ochote tam u nic pracowac, widac, ze moze i troche ciezka praca jest, ale podejrzewam ze ciekawa.
|
|
|
|
|
#48 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do tego PZU, to zaintrygowałaś mnie tym na tyle, że zapytałam koleżanki, której facet zmieniał ostatnio swoje OC własnie z PZU na Link4. Oni mają Opla Vectrę z 40 procentami zniżek płacą teraz 586 złotych składki. Z tego co mówili to wcześniej wychodziło im dużo drożej – przepłacali dobrze ponad sto złotych. Edytowane przez Paletka44 Czas edycji: 2009-06-16 o 13:23 |
|
|
|
|
|
#49 | |
|
Zakorzenienie
|
cóż, sprawa gustu
ja akurat pracy w call center nie uważam za ciekawą ani pełną wyzwań. A jak juz Ci pisałam powyżej - tam pracuje pewnie kilkaset osób. Mozna różnie trafić.Cytat:
![]() i nie mam pojęcia czemu tak bardzo Ci zależy żeby udowodnić, ze nie mam racji (w końcu to ja sprawdzałam składkę dla swojego samochodu ) więc proszę nie wpieraj we mnie jak w chorego jajko, ze nie wiem co piszę a Ty mnie w tym fakcie oświecasz
Edytowane przez Ptysio5 Czas edycji: 2009-06-16 o 13:36 |
|
|
|
|
|
#50 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zgodzę się co do tego że na cenę składki ma wpływ wiele czynników. Jednak w przypadku moich znajomych sytuacja wyglądała odwrotnie niż u Ciebie. Im w Linku wyszło taniej niż w PZU.
|
|
|
|
|
|
#51 |
|
Zakorzenienie
|
Strasznie się dziewczynki uparłyście albo na jakieś Linki, Axy, etc. albo na PZu. A jest sporo dobrych firm, tanszych, i można miło z agentem pogadać w 4 oczy a nie przez phona
|
|
|
|
|
#52 |
|
Rozeznanie
|
Kiedyś miałam zajęcia na studiach z prawniczką od ubezpieczeń, która mówiła, że bardzo często musi walczyć o pieniądze klientów z ubezpieczenia, gdzie ubezpieczycielem są firmy typu "wykręć trzy czwórki" itp. (gdzie pieniądze bezsprzecznie należały się tym osobom). Kobitka nigdy nie podała nazw tych firm, ale dała do zrozumienia o jakie chodzi. Np. młoda kobieta została inwalidką, a rok czasu walczy o swoje pieniądze. Pięknie jest więc tylko do czasu. Ale oczywiście zdarzają się wyjątki.
|
|
|
|
|
#53 |
|
Przyczajenie
|
Jak jeszcze masz możliwość wyboru to omijaj tą niby firme szerokim łukiem .Banda oszustów i naciągaczy!!!!ta pseudo firma funkcjonuje dzieki nieznajomości przez zwykłych ludzi wszystkich kruczków prawnych związanych z ubezpieczeniem autka.I przez takie myki temu zabiorą 400 tamtemu 600 i jakos im leci a ty musisz płacic bo oni są na prawie a jak nie to wydzwaniają i straszą sądem.żałosne żeby tak działająca firma traktowała swoich klientów i mściła się na nich za to że ktoś przejrzał na oczy i chciał zrezygnować z ich usług a nie wiedział jak to prawnie zakończyć no bo przeciez te obiboki na infolini link4 nic ci nie powiedzą bo nie muszą .i tak to się toczy.daj sobie spokój z tą firmą!!!!
|
|
|
|
|
#54 |
|
Przyczajenie
|
Najgorsza decyzja to ubezpieczenie w LINK 4, są oszustami jak zdobywają klienta jest wszystko super ale po roku nabiją cię w butelkę, wiem to na swoim przykładzie.
|
|
|
|
|
#55 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Dla mnie to sie bardzo podoba
|
|
|
|
|
|
#56 |
|
Przyczajenie
|
Omijajcie T.U.Link4 jak najszerszym łukiem, gdyż to pazerna nieuczciwa ubezpieczalnia!!! Miałem wielkie kłopty z tą firmą, problemy z wypowiedzeniem umowy. Ubezpieczalnia Link4 działa w sposób wyjątkowo wyrafinowany,podstępny i nachalny do granic możliwości.
Moje przykre doświadczenia związane z tą instytucją kwalifikują ją do najbardziej obłudnych firm globalnie!! |
|
|
|
|
#57 |
|
BAN stały
|
A niby miało być tak tanio, najtaniej, a gazeta RP napisała, że najtańsze OC na nowe samochody ma właśnie pzu.
|
|
|
|
|
#58 |
|
Przyczajenie
|
henio29, a czy napisałbyś coś więcej gdyż Twój wpis niedość, że łamie zasady netykiety, to jest chaotyczny, nieskładny i źle się go czyta. Równie dobrze mogę stwierdzić, że jesteś z konkurencji i działasz na niekorzyść link4.
|
|
|
|
|
#59 | |
|
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
Cytat:
Ja tak naprawde jesli miałam juz wykupic gdzies OC to po prostu za rada starszych ( taty) wykupiłam w PZU. I to nawet nie porównujac do zadnych innych. Zaufałam i zobaczymy. |
|
|
|
|
|
#60 |
|
Przyczajenie
|
Generalnie, jeżeli bierzesz samo oc to tam gdzie najtaniej wychodzi, nie ma sensu pchać się w droższe ubezpieczenie bo i tak z niego nie skorzystamy. W tym wypadku warto się zainteresować (directy, link4, itp.), ponieważ różnica w cenie może wynosić nawet kilkaset złotych. Po co przepłacać za coś z czego się nawet nie skorzysta?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Auto Marianna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:45.

. A ile kosztowałoby mnie to samo ubezpieczenie w PZU?

)

. Inaczej ma sie sprawa z AC lub pakietem - wtedy warto się zastanowić. Ale samo OC - brać najtańsze
).