|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Trudny przypadek - problem z facetem.
Moja koleżanka ma pewien problem i nie jestem w stanie jej pomóc. Dziewczynki może wy coś doradzicie? Oto jak wyglada cała sytuacja, tak opowiada to moja koleżanka:
Z panem X znamy się 3 tygodnie, z czego widzieliśmy się jakieś 4-5 razy, reszta do luźne rozmowy na gg. Dobrze się dogadywaliśmy, w końcu zaczął mi się podobać, powiedziałam mu to na przedostatnim spotkaniu. Był w szoku, że znamy się tak krótko, a ja mu wyskakuję z czymś "takim". Od wczorajszej rozmowy na gg jestem kompletnie rozbita i nie wiem juz sama co mam myslec. Napisałam mu szczerze, że z mojej strony mogłoby być coś więcej niż tylko przyjaźń. Zaczął pisać mi o tym, że jest mnóstwo innych facetów, a on jest trudny w związkach i dobrze mu jest, jak jest (czyli samemu). Stwierdził, ze jego stosunki do mnie się nie zmienią i możemy być przyjaciółmi, a także, że na wszystko potrzebny jest czas... Na koniec kazał mi to wszystko przemyśleć i "przestawić się na inni szczebel" . Na koniec dodam, że facet o którym mowa ma 20 lat... jednak on sam uważa, że zachowuje się tak jakby miał 15. Co o tym myślicie? Dziewczynie naprawdę na nim zależy, powiedziała mu nawet że jeśli będzie musiała to poczeka... Ale jednak czy warto? On już się nie zmieni?
Edytowane przez Queen Doll Czas edycji: 2009-06-10 o 21:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
siedzę i myślę
|
Dot.: Trudny przypadek - problem z facetem.
Ja bym nie czekała.Po co wiązać się z dzieciakiem ? Zresztą sam powiedział,że traktuje ją jako koleżankę.
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
nie wiem, czy jest dzieciakiem, ale na pewno nie jest zainteresowany twoją koleżanką, więc chyba nie ma na co czekać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Kiedy facet wykręca się tekstami typu "nie jestem jeszcze gotowy", "potrzebuję czasu", "nie mam zamiaru się na razie z nikim wiązać" znaczy to w wolnym tłumaczeniu mniej więcej tak: "z tej znajomości nic nie będzie", "już wiem, że nie chcę być z Tobą", "nie mam zamiaru się wiązać z Tobą"
faceci to tchórze - nie potrafią mówić wprost, że są zainteresowani jedynie niezobowiązującym seksem i że nie jesteś dziewczyną, z którą chcą być w poważniejszym związku - więc wciskają takie głodne kawałki ewentualnie boi się od razu zerwać znajomość - z litości, głupio mu lub coś w tym rodzaju wiem, że to co piszę nie napawa optymizmem, ale przerabiałam już takie sytuacje kilka razy i mam w tej kwestii pewne doświadczenie ![]() lepiej będzie dla Twojej koleżanki, jeżeli znajdzie sobie faceta który będzie nią faktycznie zainteresowany a z tym da sobie spokój, bo straci tylko czas |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
owszem zmieni się,ale dla dziewczyny ,na której będzie mu zależeć.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
on jej nie chce. proste.
a dziewczyna niech lepiej nie naciska, bo sraci kolege a chlopaka raczej nie zyska.
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
kiedys po kilku spotkaniach powiedziałam facetowi (sporo starszemu ode mnie ) w luźnej rozmowie na tematy ogólno życiowe,że nie chciałabym się z kimś na stałe związać.Nie wiedzieć czemu fact nagle przestał dzwonić( nie należe do raczej do osób które w takich sytuacjach starają się za wszelką cenę nawiąza kontakt, nie to nie i sprawa jasne,tymnie zdobywaj a nie ja ciebie) więc też się nie odzywałam. Jakiś czas temu spotkałam go przypadkiem,a było to już pare lat po tamtym zdażeniu,zapytała go o co wtedy chodziło- on powiedział miże wystarszył się moich słów o stałym związku,że bałsięże od razu od niego oczekuje że weźmiemy slub i zrobimy sobie gromadkę dzieci
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Moim zdaniem też wyraźnie dał jej do zrozumienia, że nie jest nią zainteresowany. I ja wcale nie uważam, że to tchórzostwo. Gorzej by było jakby powiedział prawdę, która pewnie brzmi coś w stylu "Nie podobasz mi się, chociaż jesteś fajną koleżanką. A tak na prawdę to mam inną dziewczynę na oku". Bo by potem było, że cham i, że jak on mógł tak powiedzieć.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
No i od samego rana widać zapędzanie się
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:05.