![]() |
#1711 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Solarium :/
Musze jeszcze znaleźć gdzieś dobre stojące to na pewno skorzystam
![]() Mam jedno na oku ale obsługa mnie nie zachęca :/ ![]() Jak raz byłam to kobieta nie była w stanie nic odpowiedzieć na pytania o łóżka / lampy... Patrzyła się z takim zgorszeniem jakbym pytała po chińsku ;] a stojące było zajęte wiec nie wylukalam jak wygląda :/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1712 |
Rozeznanie
|
Wszystkie stojące są podobne do siebie, z reguły mają panel sterowania nad głową
![]() Cóż czasem tak jest, że obsługa nie ma pojęcia o solarium, ja to się zastanawiam czy się na jakimś nie zatrudnić przez wakacje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1713 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przyśpieszacz jaki używam to Dax Cosmetics, wg. mnie lepszy od solaryjnych ![]() A czy na stojącym solarium można wyłączać lampy na twarz ? Widziałam jedno u siebie, ciekawe czy są droższe od leżących. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1714 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1715 |
Zakorzenienie
|
Ja sobie wymyślłam, że wejdę na solarium w koszulce takiej żeby zakryło brzuch, plecy ale bez ramiączek, wyłącze lampy na twarz, posmaruje się filtrem na twarzy, i przykryje twarz, teoretycznie powinny sie opalic tylko nogi i rece mam nadzieje, że tak bedzie, że przez te ubranie nie przenikna zadne szkodliwe promieniowania <??>
tak sobie brzuch zniszczylam przez solarke, że obiecalam sobie że nigdy wiecej nie pojde, ale jednak nie da rady, nie moge miec nog bladych bo ja tylko w krotkich spodenkach chodze ![]() moze glupio to wymyslilam ale nie mam innego pomyslu..
Dziewczyny, bardzo proszę o wypełnienie krótkiej ankiety, która jest badaniem rynku usług dietetycznych. Tutaj link: profitest.pl/s/12254/Tu4ydm2K3ha4YKAM W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1716 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
ja pamietam ze tez sie smarowalam garnierem poszłam na solarium iwszystko było okej ![]() ---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ---------- Cytat:
a bronzer to jest efekt długotrwały. prawda to??? btw chodzicie na solarium jak macie okres? ---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1717 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A przy okresie nie chodzę na solarium, chyba że to końcowe dni ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1718 |
Zakorzenienie
|
Tak, generalnie w czasie okresu nie rezygnuję z niczego.
![]() Btw. właśnie zaaplikowałam sobie dziś 12 minut na lampkach brązujących. A że cały dzień mi było zimno, to zrobiłam pa, pa dla klimatyzacji i ciepło mi jest do teraz. ![]()
Edytowane przez anka1709 Czas edycji: 2009-06-10 o 23:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1719 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Za ile macie karnety ?? i czy wolicie korzystać z nich czy po prostu zawsze przychodzić z kasą :P?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1720 |
Raczkowanie
|
Ja nie mam karnetu, zawsze przychodzę z pieniędzmi. W sumie to nie wiem, jak to wszystko cenowo wygląda.
![]() |
#1721 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
To prawda, że jak pójdzie się na dłużej to opalenizna jest trwalsza? Edytowane przez Deborah100 Czas edycji: 2009-06-11 o 12:49 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1722 |
Wtajemniczenie
|
Może nie tyle ze trwalsza ale mocniejsza i spokojnie można stwierdzić ze będzie bardziej wyraźna jeśli idziesz na 12 / 15 min niż 8 / 10. Zależy to też od mocy lamp itd...
U mnie karnet jest bardzo dziwny ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1723 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Przesadzasz ze stwierdzeniem, że opalanie 3 razy w tygodniu po 15 minut sprawia, że wygląda się jak hiszpanka, a juz stwierdzenie, że to hrdcore tez nie jest na miejscu. Widziałam skwrkę oczywiście, ale taka osoba chodzi na min. 20 min. co 2 dni ![]() 15 minut 3 razy w tygdniu to podstawa do uzyskania opalenizny. Potem można chodzić raz w tygodniu dla utrwalenia opalenizny. ---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ---------- Cytat:
Zazwyczaj z karnetem, bo jeżeli chodzę na pojedyncze seanse, to nie mam mobilizacji, żeby robić to regularnie. Edytowane przez S1oneczko Czas edycji: 2009-06-11 o 13:36 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1724 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z natury nie mam problemów z opalaniem na słoneczku i gdy poszłam pierwszy raz na solarium, stopniowo zwiększałam seanse. Zaczęłam od 6min później kilka razy 8 i 10. Na koniec Pani "wcisnęła" mnie na 12 min. Z czego nie byłam zbytnio zadowolona. Takim sposobem ani razu nie miałam czerwonej skóry i nic mi nie schodziło. Teraz chodzę na 8-10 min i nadal mam brązową opaleniznę. 15 min wg. mnie to jest już dość dużo, jeszcze raz w tygodniu można pójść ale 3x naprawdę szkoda skóry. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1725 |
Raczkowanie
|
A ja chciałabym zapytać jak wygląda taka wizyta w solarium
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1726 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() W większości solariów łóżka załącza obsługa po 3 min, można poprosić o trochę więcej czasu a klimatyzację czy bryzę ustawia się samemu, bo to już na panelu sterowania na łóżku wszystko się znajduje ![]() Nie martw się poprosisz to wszystko Ci tam wyjaśnią ![]() Co do karnetów to ja mam kartę stałego klienta i z nią płacę 20 gr taniej za opalanie, oczywiscie jak wrzucę więcej kasy do automatu to wszystko zapisuje się na niej i następnym razem nie muszę brać pieniędzy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1727 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1728 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1729 |
Rozeznanie
|
ja zawsze chodzilam na 9 minut ale na najsłabsze lampy.
u mnie w solarium jest az 8 różnych łózek. w tym jedno stojace i zawsze na to najsłabsze ide bez kolejki... dziwne . widocznie nikt juz na to nie chodzi ![]() a teraz jak pojde na mocniejsze lampy to isc na 9 minuyt czy na 14 sie skusic? jestem juz troche opalona. btw raz poszlam do solarium i pytam sie baby jakie sa mocne lampy a ona ze nie wie ![]() byłam 2 dni czerwona ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1730 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja zawsze mówię na ile chcę minut, pani ustawia czas na przygotowanie się i sama załączam a później płacę. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1731 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ---------- Cytat:
U mnie jest 7 łóżek, w tym jedno stojące a wypróbowałam wszystkie, choć moim ulubionym jest 7 ![]() ---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ---------- Cytat:
![]() Niestety często sie zdarza niedouczony personel :/ |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1732 |
Wtajemniczenie
|
Też pierwsze słyszę o automatach
![]() jutro się wybieram na Ergoline Esprit 770 ![]() dziś dzięki masełku kakaowemu ziaji ładnie sobie opalilam dekolt ![]() polecam ten przyspieszacz^^ ale na solce nie widze zadnych rezultatow :/ jutro ide na sucho ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1733 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1734 |
Wtajemniczenie
|
ono nie jest fajne , cała seria masła kakaowego jest booooska
![]() czekam na dużą dawkę naturalnego słońca^^ najgorsze że mam przypływ kaski i kusi mnie karnecik ![]() oj nie dobrze ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1735 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1736 |
Wtajemniczenie
|
kosmetyki to swoja drogą
![]() z solarium mam tak...mając karnet czuje się bardziej pewnie , bo mam zapłacone z góry i idę kiedy chce i nie muszę patrzeć jak tam z kasa stoję. A często za dobrze to nie jest i zal mi trochę :P Moja kumpela kupuje za 83 chyba i starcza jej na hmmm 3 miechy i ma spokój , to jest właśnie ten pozytyw ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1737 |
Rozeznanie
|
No fakt
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1738 |
Zadomowienie
|
Witam.
Jutro ide po raz pierwszy do solarium. Dowiedziałam się od koleżanek że jest tam strasznie duszno. Czy to prawda? Dodam że jestem bardzo wrażliwa na tym punkcie, np. w saunie nie wysiedze dłużej niż 2 minuty. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1739 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
- fototypu czyjejś skóry; - współczynników UVA/UVB w lampach; Jeśli więc- dla przykładu- chodzę na 20 minut na lampach 100W, to 8-10 minut na lampach 160-180 W na pewno nie będzie wyrzucaniem pieniędzy. Poczytaj o procesie melanogenezy i jego zależnością od parametrów lamp, to zrozumiesz istotę rzeczy. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1740 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:32.