![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Czy wyglądam sztucznie?
Dziewczyny.. pytanie jak w temacie- czy według Was sztucznie wyglądam w tym kolorze włosów? ( mam blond pasemka). Zachciało mi się zmian i ściełam włosy ok. 6 cm a były już takie długie. Teraz mam do ramion- prosto ścięte. Do tego okropną grzywkę( za mocno ściętą) i kolor.. na odrostach fryzjerka mi za długo przytrzymała i zrobila za duzo pasemek. Kolor wygląda dziwnie- u góry jasniejsze(prawie platynowe) a niżej włosy sa w odcieniu miodowym(bo wczesniej mialam mniej pasemek i ciemniejsze) Ehh.. teraz nie mogę się przestawić do tych włosów, mam wrażenie ze wyglądam strasznie sztucznie( za jasne) i do tego proste ścięcie.. nie bardzi się układają włosy;/ a grzywka to jakiś koszmar( spinam)
Poradzcie mi prosze,co moge poprawić w moim obecnym wyglądzie i czy np. iśc na reklamacje( fryzjerka powiedziala ze mogę przyjsc to nalozy mi na całość taki żel Luo Color z Loreala i że wtedy kolor będzie jednolity) ale ja juz nie chce włosów katować( choc niby ten żel nie niszczy). Ja bym raczej wolała chyba dodać trochę ciemniejszych pasemek(np. ciemny blond-jasny brąz) albo może zafarbować włosy na jakiś ciemniejszy odcien? Liczę na Wasze rady, bardzo bym prosiła o symulacje. p.s. 2 pierwsze zdjęcia- z makijazem i przy pomaranczowej rolecie- kolor włosów przekłamany, ciepły a takiego nie mam- chociaz wlasnie taki mi sie podoba, a pozostale zdjecia- bez maikjazu robione przy otwartym oknie- kolor troche jasniejszy niz w rzeczywstosci ale niewiele.
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Czy wyglądam sztucznie?
Według mnie nie jest źle
![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Mam wrażenie, że cieplejszy kolor do Twojego typu urody pasuje bardziej.
A farb LUO nie bój się, one wręcz pielęgnują włosy. Jeżeli masz możliwość reklamacji i położenia LUO żeby zmienić, ocieplić kolor to myślę, że warto skorzystać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
zdecydowanie
te pierwsze zdjecia lepiej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ---------- Cytat:
![]() a co do LUO to dziękuję ze się wypowiedzialas. mialaś może tą farbkę na włosach? Czy nie wyjda z zielonkawym odcieniem, jesli na swiezo rozjasniane włosy(rozjasniaczem z woda 9%)położy mi fryzjerka tą farbkę? fajnie, dzięki za opinie ![]() A jak myślicie, czy pasowałby mi jakiś ciemny blond/ jasny brąz? np taki mlecznoczekoladowy? Bardzo proszę osoby, które umieją robić symulację o jakies próbki ciemniejszych kolorów na tych fotkach.
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Dobry fryzjer będzie wiedział co zrobić.
Ja bym proponowała LUO Loreala, albo Color Touch Welli. Znam oba produkty. Zarówno jeden jak i drugi to bardzo delikatne, wręcz pielęgnujące preparaty. Z rozjaśnionych włosów z pewnościa będą się zmywały, ale bezpiecznie uzyskasz trwałą zmianę odcienia. Proponuję porozmawiaj z fryzjerem, powinien rozwiać Twoje obawy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
Nie wyglądasz źle, ale lepiej Ci w cieplejszym odcieniu. Tak hm "zdrowiej".
Mogę nieśmiało zapytać czego używasz do makijażu? Chodzi mi głównie o kolor podkładu.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Miałam kładziony i LUO i Color Touch na włosy rozjaśnione blond balejagem.
Zdecydowałam się na pofarbowanie całości na kolor ciepły, karmelowy. Nie chciałam juz dłużej niszczyc włosów rozjasniczami używanymi do balejagu pomimo że zawsze robiłam to u fryzjera i dobrymi farbami, to włosy cierpiały i traciły dobrą kondycję. Jeżeli chodzi o LUO to miałam położony kolor 8,32, z niewielkim dodatkiem 8,34, żeby małym dodatkiem miedzi skarmelizować ten sredni, złoty blond. Wyszło bardzo ładnie. Włosy lsniące w świetnej kondycji. Naprawdę polecam. Próbowałam też Color Touch, ale jest mniej trwały od LUO. Z Twojego opisu wynika, że masz podobny typ urody do mojego. Według mnie pasowałby do Ciebie jak najbardziej ciepły średni blond, złoty lub karmelowy, ale również jasny, ciepły brąz. ---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ---------- Tu możesz poczytać o LUO i obejrzec kolory http://www.allegro.pl/item634979802_...do_wlosow.html Edytowane przez emi1218 Czas edycji: 2009-06-10 o 14:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Chyba faktycznie mamy podobny typ urody.. ![]() ![]() ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=281033 i o typie urody: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=284664 czekam na odp ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Kolor wygląda całkiem ok
![]() IMO na dwóch pierwszych zdjęciach kolor masz zbyt żółty, ja bym zostawiła tak jak jest, albo zdecydowała się na jakiś karmel właśnie ![]() Ale naprawdę nie jest źle ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
sztucznie? absolutnie! ale troche zbyt malo wyraziscie... tak mi sie wydaje. co Wy o tym sadzicie dziewczny?
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
A pytam bo mam wrażenie, że moja cera ma podobny odcień
![]() I pasujesz mi na Wiosnę, sama chyba mam podobną urodę ![]()
![]() |
#14 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Dodaję fotki w kręconych.. i czekam na opinie ![]()
będę mamą... ![]() 08.11.2012 - czekamy na nasze maleństwo ![]() Edytowane przez kochaneczka Czas edycji: 2009-06-10 o 19:56 Powód: fotki:) |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
wygladasz swietnie.i w jasnym i ciemniejszym odcieniu......do sztucznosci ci bardzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzo oo daleko
a zeby wygladac wyrazniej moze jakies fajne ciemniejsze pasemka..i bedzie swietnie ![]()
czy tam bedzie lepiej ci? zostan tutaj zostan ze mną, pomóż mi. Edytowane przez aga24zuzia Czas edycji: 2009-06-10 o 21:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Przedstawiam Wam kolory włosów ktore mi się bardzo podobają i moze sie na taki kolor skuszę- oba są podobne. A na 3 fotce ja w kolorze włosów ktory miałam jakies 4 miesiące temu( farba w odcieniu ciemny blond na calosc a na to pasemka rozjasniaczem ale nieduzo) Czekam na opinie, czy taki kolor jak u alby i mischy by mi pasowal? Pozdrowki dziewczyny! ![]()
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
Znalazłam dwa zdjęcia, gdzie w miarę dobrze widać kolor włosów.
Pierwsze to LUO, a drugie Casting. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
emi!
![]() bardzo fajny kolor po Luo mialas!podobny jak ja ten kolo zdjęcia alby ![]()
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
a mnie sie podobasz w tych włosach
![]() i wcale nie wyglądasz sztucznie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
A bardzo ładnie
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#21 |
Wtajemniczenie
|
Oto dwie symulacje
![]()
![]() |
![]() |
#22 |
Moderator
|
Slicznie wyglädasz w kreconych,ale moim zdaniem powinnas troche przyciemnic.Na tym zdjeciu mialas sliczyn odcien http://www.wizaz.pl/forum/attachment...8&d=1233438562
Jak juz zdecydowalas sie sciäc dlugie wlosy to mysle ze powinnas jeszcze sciäc w stylu boba.Mysle ze wyglädalabys inaczej jak zawsze i bardzo pasowala do Ciebie. ![]() ![]()
mikroREKLAMA
Metamorfoza-uwolnij swoje piekno. Chcesz wygladac inaczej jak na codzien,wystarczy jak zalaczysz zdjecie wraz z opisem.A my doradzimy co zmienic w Tobie,we fryzurze,makijazu,ubiorze.Zapraszamy bardzo na nasze forum. Ta reklama pokazywana jest pod 6 269 postami tego użytkownika na forum. Jak założyć taką reklamę? (klik!) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Wtajemniczenie
|
Dużo kolorów
![]() Jak dla mnie to złociste blondy są najlepsze ![]()
![]() |
![]() |
#24 | |
Rozeznanie
|
dziękuję kochana! wyślę lepsze zdjęcia, bo trochę mnie zniekształciło
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() kochana eowinko, dziekuje! sliczny jak dla mnie kolor z ostatniego zdjecia! ![]() ![]() ![]() Dziewczyny wiec rozumiem, ze wszystkie zgodnie twierdzice, ze musze miec kolor w CIEPŁYM odcieniu prawda? absolutnie platyna/zimne brazy itp. dobrze rozumiem? ![]()
![]() |
![]() |
#25 |
Rozeznanie
|
w blondach zdecydowanie najlepiej
![]() |
![]() |
#26 |
Rozeznanie
|
eowinko wstawiam fotki tutaj
![]() ![]() ![]() resztę fryzur ktore mi się podobają za chwilę wstawię ![]()
![]() |
#27 |
Rozeznanie
|
a to zdjęcia kolorów które mi się podobają
![]()
![]() |
#28 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Zmywało się, ale powolutku, równo, ładnie. Zresztą fryzjerka uprzedzała, że LUO jest mniej trwałe od tradycyjnych farb, ale właśnie przez to delikatniejsze dla włosów. Ogłądałam symulacje, które dla Ciebie zrobiła jedna z wizażanek. Juz jestem pewna, że najładniej wyglądasz w cieplutkich kolorach. Śmiało możesz balansować w tonacji od średnich złocistych, czy też karmelowych blondów, aż po ciemne ze złotą poświatą. Również jasne brązy, ale zawsze ciepłe. Tam gdzie wstawiłaś składankę swoich zdjęć, dla mnie na zdjęciu nr 3 wyglądasz rewelacyjnie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Przyczajenie
|
Dzisiaj kładłam bursztynowy blond castinga, zobacz jak wyszło
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Co do długości, to zależy czy masz w planie zapuszczanie włosów. ![]() Ale pewnie w bobie byłoby ładniej niż w prostych. Chociaż w podkręconych przy tej długości jest super ![]() Cytat:
Mi się najbardziej podobasz w jasnych brązach (ciemniejszych ale żywych blondach) lub refleksami ze średnimi brązami. Moim zdaniem kombinujesz we właściwym kierunku. Kwestia dogadania się z fryzjerką jaki efekt może wyjść na Twoich włosach. Nie chodzi o to że kolor jest sztuczny, ale Twoja cera będzie wyglądać zdrowiej przy włosach o parę tonów ciemniejszych. A jaki masz naturalny kolor włosów? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:29.