Matura 2010 - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-06-11, 16:51   #1021
mtynai
Zakorzenienie

Dot.: Matura 2010

Cytat:
Napisane przez peggy sue Pokaż wiadomość
no spoko :P nas nie pyta z historii na szczęście

a jeżeli chodzi o Twój poziom rosyjskiego to ja jestem na tym samym jeżeli chodzi o niemiecki tylko jeszcze umiem powiedzieć ''nie mam pojęcia'' i "ja nie mówię po niemiecku" i tyle :P

a no widzisz, to ja też umiem jeszcze powiedzieć, że nie rozumiem i że nie mówię po rosyjsku xD

no dobra umiem jeszcze kilak rzeczy, ale to naprawde żałosny poziom

wierzę, ze jednak angielski mi się w życiu bardziej przyda

dobra, leeeecęęę bo już przyjechał po mnie mój luby
i zaraz będzie płakał, że jak zawsze się ociągam :P

milego dnia Dziewczyny ! ;*

Warren Buffet
mtynai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-11, 16:58   #1022
KaasiaaK
Zakorzenienie

dołaczam do grona potrafiacych z niemieckiego sie przedstawic, powiedziec krotko o sobie i gdzie mieszkam, ze Ich mag Pizza und Cola ze interesuje sie sportem ;P no i umiałabym komus wytlumaczyc droge jak ma gdzies dojsc, jesli caly czas trzeba by było isc prosto
no i of kors dzien dobry, dowiedzenia, czesc
chyba pojade za rok do Niemiec do pracy

ja wlasnie przegladam All w celu znalezienia prezentu na 18nastke dla mojej friend i kurcze nic nie widze sensownego :./ jedynie młotek do wybijania głupot z głowy

Edytowane przez KaasiaaK
Czas edycji: 2009-06-11 o 17:01
KaasiaaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-11, 17:21   #1023
madzioonia18w
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mtynai Pokaż wiadomość
dzięki ; ))

coś ciekawego/nowego wam powiedziała odnośnie tej matury?

Wsumie to nic nowego jak dla mnie... tylko się wynudziłam. A co mnie zainteresowało bo ona powiedziała że matura z matematyki ma trwać 170min. nie wiem teraz czy ja źle zrozumiałam czy ona się pomyliła?
madzioonia18w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-11, 17:21   #1024
201605040950
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez KaasiaaK Pokaż wiadomość
dołaczam do grona potrafiacych z niemieckiego sie przedstawic, powiedziec krotko o sobie i gdzie mieszkam, ze Ich mag Pizza und Cola ze interesuje sie sportem ;P no i umiałabym komus wytlumaczyc droge jak ma gdzies dojsc, jesli caly czas trzeba by było isc prosto
no i of kors dzien dobry, dowiedzenia, czesc
chyba pojade za rok do Niemiec do pracy

ja wlasnie przegladam All w celu znalezienia prezentu na 18nastke dla mojej friend i kurcze nic nie widze sensownego :./ jedynie młotek do wybijania głupot z głowy
no to widzę, że nie ja jedna jestem na taki trochę żałosnym poziomie :P i nie ja jedna interesuję się sportem

a co do prezentów to sama jakiś czas temu umiejętność wymyślenia fajnych prezentów :P

madzioonia18w nam pani też tak mówiła 170 minut męczyć się z matą

Edytowane przez 201605040950
Czas edycji: 2009-06-11 o 17:24
201605040950 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-11, 17:24   #1025
parodia
Zakorzenienie

Cytat:
byłam w stanie Connecticut, ale w samym Nowym Jorku też spędziłam kilka dni. Cena biletu jest tu raczej najmniej ważna.. bardziej chodzi o pogodę.. lipiec-sierpień tam się nie da wytrzymać. Strasznie duszno, gorąco, powietrze pali w nos przy oddychaniu :P
na początku września (wylatywałam 2 września) też nas złapało kilka dni takiej pogody, masakra... bo nigdzie nie wyjdziesz, nic nie zrobisz... tylko siedzisz w domu przy klimatyzacji i marzysz o deszczu.
Byłam.. 4 lata temu w NY, ale na totalnej prowincji, od połowy czerwca do połowy sierpnia. Pogoda rzeczywiście nie było jak oddychać.

Ja umiem powiedzieć jak mam na imię, ile mam lat po rosyjsku, uczyłam się w 4 i 5 klasie Angielski i niemiecki już lepiej, w końcu jakoś te matury trzeba pozdawać (R i P) Kiedyś, może na studiach, chcę jeszcze zacząć uczyć się francuskiego albo hiszpańskiego

parodia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-11, 17:48   #1026
KaasiaaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzioonia18w Pokaż wiadomość
Wsumie to nic nowego jak dla mnie... tylko się wynudziłam. A co mnie zainteresowało bo ona powiedziała że matura z matematyki ma trwać 170min. nie wiem teraz czy ja źle zrozumiałam czy ona się pomyliła?
też cos takiego słyszałam. chyba to prawda, bo próbna z matmy pisalismy własnie 170min. w sumie nie tak zle ;D troche czasu na pokombinowanie jest ;D

Cytat:
no to widzę, że nie ja jedna jestem na taki trochę żałosnym poziomie :P i nie ja jedna interesuję się sportem
no własnie wypatrzyłam w Twoim podpisie ze lubisz siatkowke ;>
Stary 2009-06-11, 17:50   #1027
madzioonia18w
Wtajemniczenie

A ja nic nie umiem powiedzieć po rosyjsku, bo nigdy się go nie uczyłam

Z angielskiego umiem coś tam, zresztą zdaje z tego języka mature, po niemiecku też umiem, ale zależy co musze mówić np. jeżeli trzeba komuś wytłumaczyć droge to nie powinnam mieć z tym dużego problemu
Stary 2009-06-11, 17:51   #1028
Karmenka
Zakorzenienie

Cytat:
tak tańce, skoki przez ognisko i ostatnie pożegnanie z fizyką

trochę drogo u mnie też większość robi w restauracji, ale zazwyczaj tylko dla znajomych więc maksymalnie tną koszty i wychodzi 40 zł od osoby

genialne ja bym nie wpadła na coś takiego
U nas też coś koło tego
Cytat:
pierwsze zdjęcie to tort
drugie to jedna ze ścian mojego pokoju,
trzecie to.. moje trzy koleżanki bez twarzy
a tak w ogóle to napompowałam 100szt balonów ( te widoczne na zdjęciach), aż mi żyła na czole wyszła od tego dmuchania ; ))

dopiero teraz wstawiłam bo oczywiście Tż wpadł bez zapowiedzi, żeby się przywitać ;P
Super ten tort.
A moja koleżanka miała lizaki-peniski z czekolady . I musiała wylizać
Cytat:
u nas jak się okazało tematy własne można było składać tylko do 15 marca... a wszyscy myśleli, że do końca marca, rzuciliśmy się szturmem na polonistkę, a ona tylko.. :"po terminie, przykro mi"....

my mamy dostep do tematów - na stronie szkoły można sobie zobaczyć i wybrać... ale nie ma nic ciekawego
wybiorę chyba jakiś z nauki o języku..
U nad już dawno dała.
Ale w sumie to nic mi się tak bardzo nie spodobało.
Muszę to jeszcze przejrzeć.
Cytat:
Napisane przez parodia Pokaż wiadomość
że niby sobie w wakacje wybierzecie coś?
U nas nikt nie był zainteresowany dodawaniem swoich
U nas jedna dziewczyna, wzięła sobie temat chłopaka, który pisał 3 lata wcześniej
Cytat:
według panujących przepisów, maturzyści np. z 2010 r dostają tematy na j.polski we wrzesniu 2009r i tak jest na kazdym rocznikow, ale u nas sorki od pol. postanowily nam na wakacje dac zestaw
wykreslily kilka z nauki o jezyku, bo wypadaly bardzo słabo. jeden byl nt tekstow kabaretowych, a drugi to charakterystyczny styl jezykowy wybranego zespolu muzycznego. chodzilo o to, zeby wykazac, ze jakis tam zespol wybrany ma charakterystyczny styl tekstow piosenek. i podobno z tych dwoch tematow rozmowy wypadaly bardzo słabo..
Te tematy akurat ciekawe.
Ale my też takie będziemy mieć ?
Czy to z zeszłorocznych ?
Cytat:
również nienawidzę historii, a niestety mam ją w 3 klasie ;P

a ze studiami wyszło podobnie, bo musiałaby zdawać egzamin z hiszpańskiego, a ja się nie ucze (chociaż w sumie chciałabym ) więc nie ma szans poza tym znajomi mi odradzali, że niby mało przyszłościowe :P
A ja się uczę hiszpańskiego a nic z nim nie robię.
Tylko tak, żeby umieć
Cytat:
dziewczyna z mojej szkoły w tamtym roku miała temat o black jazzie, nie mogli jej niczym zagiąć, zagrała coś na saksie i pogadała.. zadali jej jakies pytania o ulubionego wykonawce i takie tam...
(jesli widziałyscie Szanse na Sukces albo tą nieszczęsną Fabrykę Gwiazd, to mówię o Ninie.)

ja też jestem w klasie o profilu ścisłym i zainteresowanie było w sumie środenie, pewnie wszyscy się zainteresują pod koniec wakacji.. albo we wrześniu.

ja zarazprzejrzę jeszcze raz listę tematów.. może coś wstępnie wybiorę i w wakacje sobie zbiorę potrzebne ksiązki, zeby coś tam zacząć w tym kierunku robić.. zrobię we wrześniu i będę miala spokój

---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ----------

ja też mam historie w 3. klasie.. i to w dodatku dwie godziny tygodniowo !
mam historii tyle co geografi przez trzy lata ! (2-2-2). okazało się, że nic nie możemy z tym zrobić... a jesteśmy niby klasą mat-gegr.. i mamy jeszcze rozszerzony wos... masakra...

mi tez znajomi odradzali, że niby : co Ty po tym będziesz robić?
ale ja bym chciała zajmować się językiem.. chciałabym poznać dodatkowy bo angielski już mam na wysokim poziomie..
i żal mi tej amerykanistyki bardzo... ale co poradzę, za nic w świecie nie zdam historii na maturze... :/

---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ----------

ooo, i mam jeszcze jeden problem..

bo rodzice chcą mnie wysłać na wakacje do NY, kolejny rok z rzędu.. tylko problem tego typu, że znowu zawaliłabym cały miesiąc szkoły.. (w tamtym roku byłam z nimi cały wrzesień..). Tylko w tamtym roku.. to druga klasa... więc nic szczególnego.., a teraz? matura się zbliża wielkimi krokami... i nie wiem co począć :/
Ja też mam 2 historie w 3 klasie i 2 wosy.
I jest u nas taki jeden nauczyciel, bardzo wymaga.
Obyśmy na niego nie trafili, bo się będę musiała w klasie maturalnej historii uczyć

A NY to zazdroszczę. Lubię podróżować, ale z kontynentu to się jeszcze nie ruszałam

Cytat:
ja nauczycielkę mam do bani, wyżywa się ciągle ;P siedzę na historii z kolegą i NA KAŻDEJ lekcji jest ten sam scenraiusz..
nauczycielka: noo, ostatnio na lekcji mowiliśmy o tym i o tym.. to może Michał nam powie...
majkel: hmm.. no nie jestem przygotowany..
nauczycielka: to może Martyna pomoże..?
ja: ja podtrzymuję zdanie kolegi.

zawsze to samo, kiedy już zaczyna pytać to zawsze zaczyna od nas, ale nie wiem czemu

co do jezyków, to zawsze mi się podobał niemiecki, jest taki "twardy". Może też coś zrobię w tym kierunku "na boku"
bo niestety, ale w szkole uczę się rosyjskiego (piąty rok, a umiem się tylko przedstawić, powiedzieć gdzie mieszkam, do której chodzę klasy i ile mam lat...no i jeszcze że mam psa, ale nie mam rodzeństwa - żałosne.)
Ja się niemca od 1 gim uczę.
W tym roku mi odchodzi
I NIC nie umiem, jakieś zwroty w głowie mi zostały.

Więcej rozumiem jak ktoś mówi do mnie po niemiecku niż ja mam coś powiedzieć.
Cytat:
Napisane przez parodia Pokaż wiadomość
Byłam.. 4 lata temu w NY, ale na totalnej prowincji, od połowy czerwca do połowy sierpnia. Pogoda rzeczywiście nie było jak oddychać.

Ja umiem powiedzieć jak mam na imię, ile mam lat po rosyjsku, uczyłam się w 4 i 5 klasie Angielski i niemiecki już lepiej, w końcu jakoś te matury trzeba pozdawać (R i P) Kiedyś, może na studiach, chcę jeszcze zacząć uczyć się francuskiego albo hiszpańskiego
No ja o francu myślę jeszcze, albo o japońskim.
Któregoś z nich się pouczę na pewno.
Albo coś innego po drodze wymyśle

A dziewczyny, same piszecie prezentacje maturalne ?
Bo u mnie klasie spora osób mówi, że jakoś sobie 'załatwi'.
Stary 2009-06-11, 17:52   #1029
madzioonia18w
Wtajemniczenie

Cytat:
też cos takiego słyszałam. chyba to prawda, bo próbna z matmy pisalismy własnie 170min. w sumie nie tak zle ;D troche czasu na pokombinowanie jest ;D

A ja pisałam na próbnej maturze 120 mni. i dlatego mnie to zdziwiło...
Stary 2009-06-11, 17:55   #1030
Karmenka
Zakorzenienie

Cytat:
A ja pisałam na próbnej maturze 120 mni. i dlatego mnie to zdziwiło...
A ja nie pamiętam ile pisaliśmy, ale na pewno wyszłam przed czasem
Stary 2009-06-11, 17:56   #1031
madzioonia18w
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Karmenka Pokaż wiadomość

Ja chce sobie sama napisać, bo wiadomo samemu jak się napisze to wiesz co i jak Mam nadzieje że nic do głowy mi nie strzeli i nie będe załatwiać sobie prezentacje...
Stary 2009-06-11, 17:59   #1032
KaasiaaK
Zakorzenienie

Cytat:
Te tematy akurat ciekawe.
Ale my też takie będziemy mieć ?
Czy to z zeszłorocznych ?
to sa tematy z tego roku tzn maturzystow 2009, ale my tez bedziemy miec duza czesc tematow z ich zestawu
z tym, ze to kazda szkoła ma swoj zestaw tematow

Cytat:
Ja raczej sama sie za to wezme, ew. poprosze brata o pomoc, a jak juz cos konkretnego bede miec to poszukam jakiejs polonistki, co by mi powiedziala czy cos takiego moze byc, chodzi o takie koncowe wskazowki zeby powiedziala co jeszcze dopisac i takie tam :P
mojego brata kolega mial 'zalatwiana' tzn. ktos mu napisał.. dostal całe 6 pkt... bo prezentacje przeczytal dzien przed matura i dwa razy w dniu matury ;]
Stary 2009-06-11, 18:06   #1033
Karmenka
Zakorzenienie

Cytat:
to sa tematy z tego roku tzn maturzystow 2009, ale my tez bedziemy miec duza czesc tematow z ich zestawu
z tym, ze to kazda szkoła ma swoj zestaw tematow

Ja raczej sama sie za to wezme, ew. poprosze brata o pomoc, a jak juz cos konkretnego bede miec to poszukam jakiejs polonistki, co by mi powiedziala czy cos takiego moze byc, chodzi o takie koncowe wskazowki zeby powiedziala co jeszcze dopisac i takie tam :P
mojego brata kolega mial 'zalatwiana' tzn. ktos mu napisał.. dostal całe 6 pkt... bo prezentacje przeczytal dzien przed matura i dwa razy w dniu matury ;]
To muszę sie przejść do polonistki żeby sobie to od kserować.

Ja też właśnie chciałam sama.
Lub z małą pomocą, ale tak żebym to ja więcej tej pracy napisała.
Mogę też poszukać tego tematu w starszych rocznikach i poprzeglądać, zobaczyć co i jak.
Stary 2009-06-11, 18:08   #1034
KaasiaaK
Zakorzenienie

Cytat:
To muszę sie przejść do polonistki żeby sobie to od kserować.

Ja też właśnie chciałam sama.
Lub z małą pomocą, ale tak żebym to ja więcej tej pracy napisała.
Mogę też poszukać tego tematu w starszych rocznikach i poprzeglądać, zobaczyć co i jak.
nie wiem czy Ci da zestaw tematow, bo jak juz pialam, wg przepisów powinnismy je dostac dopiero we wrzesniu, ale u mnie sie polonisci zlitowali i nam dali na wakacje
ale zapytac mozesz
Stary 2009-06-11, 18:17   #1035
Karmenka
Zakorzenienie

Cytat:
nie wiem czy Ci da zestaw tematow, bo jak juz pialam, wg przepisów powinnismy je dostac dopiero we wrzesniu, ale u mnie sie polonisci zlitowali i nam dali na wakacje
ale zapytac mozesz
Już nam pokazywała, po klasie pościła żeby przeczytać co tam jest.
Ale to chyba były tematy z 2009, a mówiła że sporo zostaje.
Stary 2009-06-11, 18:19   #1036
KaasiaaK
Zakorzenienie

Cytat:
Już nam pokazywała, po klasie pościła żeby przeczytać co tam jest.
Ale to chyba były tematy z 2009, a mówiła że sporo zostaje.
No my tez dostalismy zestaw z 2009, a nowych ma byc tylko kilka tematow i prawie wszystkie z 2009 xD
Stary 2009-06-11, 18:50   #1037
201605040950
Konto usunięte

Cytat:

no własnie wypatrzyłam w Twoim podpisie ze lubisz siatkowke ;>
my próbnej matury oczywiście nie pisaliśmy ;/ standardowo wszyscy coś piszą a my nic, ale to wszystko przez 'cudowną' dyrekcję

a co do sportu to siatkówka przede wszystkim, ale nie tylko, bo inne sporty też lubię

Cytat:
Ja chce sobie sama napisać, bo wiadomo samemu jak się napisze to wiesz co i jak Mam nadzieje że nic do głowy mi nie strzeli i nie będe załatwiać sobie prezentacje...
też chce sobie sama napisać najwyżej dam komuś do sprawdzenia żeby się upewnić :P i mam nadzieję, że tematy będą w miare przystępne i ciekawe
Stary 2009-06-11, 18:57   #1038
parodia
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie pojawiało się nawet "co za debil by sam pisał' ale po tym, jak się dowiedzieliśmy od starszego rocznika, jak to wygląda, to pewnie większości będzie szkoda tych 50-60 zł, będą woleli sami coś skleić w kilka godzin. Ja poszukam jakiegoś ambitnego na tej liście, bo na razie jak przeglądałam tegoroczną, to wszystkie jakieś nijakie

parodia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-11, 20:27   #1039
940aaead32a02128bb608a6b94f04b4806a21ce5_60383a2a3bc41
Konto usunięte

ja niemieckiego ucze sie od 3 lub 4 klasy podsatowej - nie pamietam dokaldnie powinnam umiec perfeckt mowic w tym jezyku , ale tak nie jest sredni poziom ;D
natomiast z anglika chce pisac mature , mysle ze potrafilabym sie dogadac z Anglikiem np , chciaz mamy nauczycielke tak zalosna ze szok;/ uczyla kiedys informatyki i sie przekwalifikowala na angielski , dziewczyny nie macie pojecia jaki ona ma akcent ;/ wrrr . dlatego od wrzesnia ide na korki , jesli chce zdac mature
jesli chodzi o hiszpanski to tez chcialabym sie go nauczyc , od tak moja siostra mieszka w Hiszpani i kiedys probowala mnie uczyc tego jezyka jadac do tego kraju nie miala pojecia o tym jezyku , ale mowila ze jest dosyc łatwy i szybko sie go nauczyla

Edytowane przez 940aaead32a02128bb608a6b94f04b4806a21ce5_60383a2a3bc41
Czas edycji: 2009-06-11 o 20:28
940aaead32a02128bb608a6b94f04b4806a21ce5_60383a2a3bc41 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-11, 20:35   #1040
Karmenka
Zakorzenienie

[1=940aaead32a02128bb608a6 b94f04b4806a21ce5_60383a2 a3bc41;12715986]ja niemieckiego ucze sie od 3 lub 4 klasy podsatowej - nie pamietam dokaldnie powinnam umiec perfeckt mowic w tym jezyku , ale tak nie jest sredni poziom ;D
natomiast z anglika chce pisac mature , mysle ze potrafilabym sie dogadac z Anglikiem np , chciaz mamy nauczycielke tak zalosna ze szok;/ uczyla kiedys informatyki i sie przekwalifikowala na angielski , dziewczyny nie macie pojecia jaki ona ma akcent ;/ wrrr . dlatego od wrzesnia ide na korki , jesli chce zdac mature
jesli chodzi o hiszpanski to tez chcialabym sie go nauczyc , od tak moja siostra mieszka w Hiszpani i kiedys probowala mnie uczyc tego jezyka jadac do tego kraju nie miala pojecia o tym jezyku , ale mowila ze jest dosyc łatwy i szybko sie go nauczyla[/QUOTE]
No łatwy, szybko wchodzi

A ja mam anglika od 4 kl podstawówki. Miałam go z wychowawczynią i w gim też.
Więc porządnie go nas nauczyła.
A teraz w liceum, w 1 klasie masakra, nic nie umaił nauczyć, na szczęście poszła na macierzyńskie.
Ta co mam teraz dobrze uczy, ale strasznie roztrzepana, zapomina o spr, itp.
Stary 2009-06-11, 20:46   #1041
madzioonia18w
Wtajemniczenie

A ja mam od pierwszej klasy gim. ciągle innego nauczyciela co roku inny.... A teraz mam taką babe że ciągle się drze, tak szybko leci z tematami że mało kto nadaża za nią. Mam nadzieję że następnym roku znią nie będziemy mieli....
Stary 2009-06-11, 21:32   #1042
BeaS
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny
Można się przyłączyć ? ;>

~ Thomas Fuller ~
BeaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-11, 22:28   #1043
201605040950
Konto usunięte

[1=940aaead32a02128bb608a6 b94f04b4806a21ce5_60383a2 a3bc41;12715986]ja niemieckiego ucze sie od 3 lub 4 klasy podsatowej - nie pamietam dokaldnie powinnam umiec perfeckt mowic w tym jezyku , ale tak nie jest sredni poziom ;D
jesli chodzi o hiszpanski to tez chcialabym sie go nauczyc , od tak moja siostra mieszka w Hiszpani i kiedys probowala mnie uczyc tego jezyka jadac do tego kraju nie miala pojecia o tym jezyku , ale mowila ze jest dosyc łatwy i szybko sie go nauczyla[/QUOTE]

no to fajnie jak z tym Hiszpańskim nie jest tak cięzko może mi się uda nauczyć jak ja bym chciała do Hiszpanii a Twoja siostra pracuje tam czy się uczy??? Jeśli można wiedzieć oczywiście

Cytat:
A ja mam od pierwszej klasy gim. ciągle innego nauczyciela co roku inny.... A teraz mam taką babe że ciągle się drze, tak szybko leci z tematami że mało kto nadaża za nią. Mam nadzieję że następnym roku znią nie będziemy mieli....
ja akurat teraz mam w miarę fajną nauczycielkę :P i była kilka razy w Anglii więc ma naprawdę dobry akcent, a ja z angielskiego tak średnio ale chyba bym sie dogadała :P

Edytowane przez 201605040950
Czas edycji: 2009-06-11 o 22:30
Stary 2009-06-11, 22:49   #1044
940aaead32a02128bb608a6b94f04b4806a21ce5_60383a2a3bc41
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez BeaS Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
jasne mozesz sie przylaczyc z jakich przedmiotow chcesz zdawac mature , procz obowiazkowych ? )
Cytat:
no to fajnie jak z tym Hiszpańskim nie jest tak cięzko może mi się uda nauczyć jak ja bym chciała do Hiszpanii a Twoja siostra pracuje tam czy się uczy??? Jeśli można wiedzieć oczywiście
Pracuje tam , ponad 2 lata juz tam jest i po hiszpansku mowi perfeckt
940aaead32a02128bb608a6b94f04b4806a21ce5_60383a2a3bc41 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-11, 22:51   #1045
Karmenka
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć dziewczyny
Witaj

Z czego maturkę zdajesz ?
Stary 2009-06-11, 22:53   #1046
201605040950
Konto usunięte

Cytat:
Cześć dziewczyny
jasne witaj

[1=940aaead32a02128bb608a6 b94f04b4806a21ce5_60383a2 a3bc41;12718305]jasne mozesz sie przylaczyc z jakich przedmiotow chcesz zdawac mature , procz obowiazkowych ? )

Pracuje tam , ponad 2 lata juz tam jest i po hiszpansku mowi perfeckt[/QUOTE]

oj chyba jej trochę zazdroszczę :P chciałabym też no ale może kiedyś
Stary 2009-06-11, 23:42   #1047
mtynai
Zakorzenienie

ja angielskiego uczę się od 12 lat, w gimnazjum miałam nauczycielkę, że szkoda gadać, przez trzy lata nic nie robiliśmy na angielskim.. gadaliśmy po polsku.. sama musiałam w domu robić cokolwiek, żeby się nie cofnąć. W liceum za to mamy fajną babkę, dobrze uczy. Ciągle nawija po angielsku, w klasie tylko ja z nia gadam bo reszta ma wybite w mature (połowa klasy zdaje z rosyjskiego).. więc ja mam dobrą sytuację na lekcjach. Teraz skonczylismy już jedno repetytorium do matury (ale moim zdaniem poziom żałosny.. wstawianie słówek z rami do tekstu i takie tam... ) i od 1,5miesiaca na każdej lekcji katujemy zestawy maturalne z poprzednich lat. Mam w klasie 23 osoby, więc zazwyczaj akurat siedzę sama (ławki czteroosobowe, siedzę z dwoma kolezankami,ale jak praca w grupach to tak jakbym była sama;P) więc rozmawiam z nauczycielką. Przerobię kilka zastawów w trakcie lekcji, zawsze mi powie co mogę poprawić, nad czym popracować.. naprawdę jestem zadowolona.

co do rosyjskiego.. to uczę się od 5 lat. W gimnazjum przez dwa lata miałam z jedną babką, która kazała nam uczyć się na pamięć dialogów z książki.. :/ przez dwa lata nauczyłam się jedynie czytać..i to też tak średnio. Później rosyjski mialam z moją teraźniejszą wych. W liceum to co drugi rosyjski mamy godzinę wychowawczą bo ciągle jakieś sprawy klasowe wypadają. Więc z dwóch rosyjskich tygodniowo, zostaje nam tak naprawdę jeden. :/

no i to na tyle w sprawie mojej edukacji językowej

Warren Buffet
mtynai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-12, 08:08   #1048
madzioonia18w
Wtajemniczenie

Cytat:
Cześć dziewczyny

BeaS ja już zanam ciebie z innego wątku
Stary 2009-06-12, 10:11   #1049
blue_apple
Zakorzenienie

Cytat:
też nam dzisiaj sorka dała tematy, z tym, że jest to zestaw tegoroczny, ale na nasz rok dochodzi tylko kilka tematów, wiec niewielka roznica

spotkalismy sie kilka razy.. ostatni raz.. niecale 2 tyg temu, jak bylam w jego miescie... teraz pewnie w wakacje bede u kolezanki, wiec znowu sie spotkamy.
sama sie czasami zastanawiam po co to.. przeciez i tak nic z tego nie bedzie, wiec po co sie meczyc. ale ja uwielbiam z nim rozmawiac, moge gadac z nim prawie o wszystkim. w jego towarzystwie czuje sie super, jak nigdy dotad no, ale coz.. poki co mam dwa wyjscia: nie zadreczac sie tym i zyc z dnia na dzien albo znalezc sobie kogos innego. ale ta druga opcja odpada, bo nie ma nikogo na horyzoncie, a ja nie chce nic na sile.
kontakt mamy ze soba ciagly.. sms, gg..

widze, ze poruszony zostal temat sprzatania pokoju swojego
baardzo wdzieczny temat ^.^
ja zawsze mam na biurku bałagan, a reszta niezle wyglada ;P
ale biurko zawsze musi byc zawalone mnostwem mniej lub bardziej potrzebnych rzeczy xD
Z tymi tematami z polskiego jest taki przepis, że co roku ta lista musi się trochę zmienić. U nas też można było zaproponować swoje tematy, ale w sumie to trudno było mi coś wymyślić, bo nawet nie mam takich zainteresowań, które nadawałby się na prezentację.

Myślisz, że na pewno nic z tego nie będzie? Też pewnie żyłabym z dnia na dzień, w sumie skoro czasem się spotykacie, ciągły macie kontakt... To ta odległość widać nie jest taką wielką przeszkodą.

Hiszpański uczyłam się go w gimnazjum i niestety umiałam jedynie się przedstawić :/
Rosyjski miałam w pdst i nie umiałam nic babka była kompletnie nieogarnięta.
Uczyć hiszpańskiego chciałam się w liceum, ale trudno było znaleźć takie, w którym by go uczyli, więc padło na francuski i znowu nauczycielka jest boska. W tym roku miałam korki i jakoś tam poszło, ale póki co mówić nie umiem zbytnio :P
Ten hiszpański to coś, czego dla samej siebie muszę się kiedyś nauczyć...

Aaa, jutro wyjeżdżam na miesiąc, nie wiem jak ja to przeżyję

BeaS

Edytowane przez blue_apple
Czas edycji: 2009-06-12 o 10:13
blue_apple jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-12, 10:48   #1050
Goshia
Rozeznanie

a ja mam okropny angielski ucze sie od 1 klasy lic :P no doobra, moze jeszcze kiedys w podstawowce troche sie uczylam, ale co to było? mialam w 1 i 2 klasie po 6 godzin angola, w 3 bede miala 4 ... wszystko to, co umiem, nauczył mnie Tż nauczycielka jest beznadziejna, przez nia zrezygnowałam z roz angola, bo po prostu sobie nie poradze, w 2 klasie strasznie sie opuscilam... hmm poza tym moja grupa takze jest be - jedza kanapki na lekcjach i sluchaja muzyki a ta nauczycielke mam ochote pobic gdzies w ciemnej bramie jest taka beznadziejna... az mi samej siebie szkoda
Goshia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości