|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1861 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Przygotowania w toku bo ślub już w tym roku - PM-ki 2009 cz.12
Cytat:
|
|
|
|
|
#1862 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zasmakowac z TZ życia tylko we dwoje, ale mamy mieszkac z moimi rodzicami... niewiem jak to bedzie
|
|
|
|
|
#1863 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ostatecznoscią jest mieszkanie z moimi rodzicami i chyba tak bedzie, bo przeciez i tak pod koniec wrzesnia chcemy jechac do Holandii wiec nie opłaca nam sie nic na te 2 miesiące wynajmowac , tym bardziej, ze 2 tygdonie i tak bedziemy w podrózy poslubnej. jakby nie było 2 miesiące jakos wytrzymamy, ale potem chcemy juz cos swojego wynająć, bo nie widzi mi sie opcja mieszkania z rodzicami. |
|
|
|
|
#1864 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1865 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1866 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1867 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc
Strippi gratuluje, super wiadomość, a rodzice pewnie są w szoku, zobaczysz jak ochłoną, to będą przeszczęśliwi My wczoraj byliśmy na procesji i mówię TZ, ze na następnym razem będziemy już małżeństwem, a on no imam nadzieje, ze sporawy brzuszek juz bedzie
|
|
|
|
#1868 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czy jest ktos, kto tak jak ja , narazie nie mysli o ciązy??
|
|
|
|
|
#1869 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
juz anwet sobie liczy jak byśmy tak zaraz poslubie, to kiedy by sie urodziło
|
|
|
|
|
#1870 |
|
Wtajemniczenie
|
Hehe...ja też nie myślę...póki co mnie to przeraża...więc wizja dziecka dla mnie jest odległa...nie mam instynktu macierzyńskiego jak narazie...
|
|
#1871 |
|
Zakorzenienie
|
Umówiłam sie walsnie na tą sesję (niespodziankową dla TZ)
mam stresa, przyznam sie ![]() czwartek na 16.00 mam makijaz u jego zony a potem od razu sesję
|
|
|
|
#1872 | |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny, podczytuje sobie Was dziś od rana
![]() Rybulko mam nadzieję że już nie bedziesz musiała wracać do szpitala. Trzymam kciuki. Ściskam Cię mocno ![]() Strippi duże gratulacje ![]() Cytat:
(Zresztą bedziemy na początku mieszkali u jego rodziców i nie wyobrażamy sobie jeszcze w tym naszym pokoju, mieć oprócz aneksu kuchennego i częsci dziennej, pokoju dla dziecka)
Edytowane przez monia.ch Czas edycji: 2009-06-12 o 10:41 Powód: poprawka |
|
|
|
|
#1873 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
"
|
||
|
|
|
#1874 |
|
Zakorzenienie
|
ja tak samo chce sie najpierw Z nacieszyc, odłozyc pieniązki, popracowac za granicą troche.
|
|
|
|
#1875 |
|
Zakorzenienie
|
Agatko a my od 5ego lipca bedziemy wynajmować. Z tym, że najpierw remonty bedziemy musiali zrobic.
A moge wiedzieć ilupokojwoe i jaką cene bedziecie płacić? U nas dwupokojowe, malutkie co prawda, ale w sam raz na ansza trójke 500 zł + opłatyDziewczyny jak sie pojawia dziecko to autmatycznie inne rzeczy zaczynaja sie układać. Ja koncze teraz stuida, co prawda do pracy nie pojde w moim stanie. Ale jak sie okazało, że jestem w ciązy to zaraz Tz dostał prace i to bardzo dobrą. Dodam, ze żadnych perspektyw nie mieliśmy wczesniej za bardzo. Edytowane przez domi7ks Czas edycji: 2009-06-12 o 10:44 |
|
|
|
#1876 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1877 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas jest 34 m2,mieszkanko w sumie po znajomości a oprócz tego mieszkam na Podkarpaciu więc i ceny całkiem inne ![]() ale ciesze sie, ze bedziemy mogli wyremotnowac i miec swoje mebelki a nie po kims, a Wy? |
|
|
|
|
#1878 |
|
Wtajemniczenie
|
My mamy wszystko juz w tym mieszkaniu...meble, pralkę, lodówkę, zmywarkę...mieszkanko bardzo ładnie, nowocześnie urządzone...nie byłoby nas stać na zakup takich rzeczy...jak polepszy się sytuacja kredytowa, to na pewno będziemy chcieli wziąźć kredyt i płacić na swoje.
|
|
#1879 |
|
Zakorzenienie
|
My od lipca szukamy mieszkanka, póki co do wynajęcia, bo jeszcze nie bardzo wiemy gdzie kupić. Na lipiec i sierpień wprowadzamy się do rodziców (ja do swoich, on do swoich), a od września znów razem mieszkamy
![]() Domiks jak tam dzidziuś rośnie. Pozdrawiam całą Waszą trójkę |
|
|
|
#1880 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
) nieustannie pracujemy nad Juniorem maz bardzo chce syna i ja tez i opowiedzialam mu czego sie dowiedzialam od Was jak zaplanowac chlopaka (wiecie o tych plemnikach, ze meskie sa szybsze i trzeba dzialac w samo jajeczkowanie) i bradzo sobie wzial to do serca i chce uwazac, jak szanse na Kacperka sie zmniejszaja |
|||
|
|
|
#1881 |
|
Zakorzenienie
|
W kwietniu umawiałam, sie z tym fotografem na sesję. podał mi cene 250zł + 50zł makijaz, a teraz pdoał cene 400zl - ze wszytskim,a el to o 100zł wiecej. wkurzyłam się. 400zł to duzo. 300 jakos bym przebolała. niby umówiłam sie z nim na czwartek, ale powiem wam,z e kwota mnie lekko zniechęciła. a wy co o tym sądzicie??
|
|
|
|
#1882 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w piatek za tydzien ide do lekarza, juz sie nie moge doczekac ![]() a narazie to mam nadzieje, ze dobrze Jak ostatnio byłam u lekarza miesiąc temu to dzidzius miał 2,5 cm, więc był jeszcze malutki
|
|
|
|
|
#1883 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mojemu TZ chyba jest obojetne jeśli chodzi o płeć ![]() a z takich rad z przymróżeniem oka - to Tz babcia mi mówiła że jak chciałabym chłopca to mam nie jeść w ciązy jajek bo mu zjem i bedzie dziewczynka ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#1884 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- Napisał mi, ze skoro tak mówił to niech bedzie, ale zdjęcia tylko na płycie bez odbitek. ze takie ceny są bo to sezon slubny. sama juz nie wiem. jakos mi sie odechcialo :/ |
|
|
|
|
#1885 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() Cytat:
Z reszta ja muszę znaleźć pracę jeszcze. Ale instynkt macierzyński już mam![]() Cytat:
Ostatnio kupiliśmy w empiku ten poradnik dla teściowej, ale był tylko 1 egzemplarz:/ więc musimy jeszcze dokupić. |
||
|
|
|
#1886 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
napisał mi , ze teraz jest sezon , ale skoro obiecal, to mzoe byc 300zl ale bez wywołania zdjęc, tylko na płytce. zastanwiam sie czy nie poprosic mamy aby mi takie zdjęcia zrobiła. tylko potem jak bym je obrobiła?? jakos moje chęci spadły |
|
|
|
|
#1887 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a mam dziewczynki od wczoraj sporasnego dola i musze sie komus wyzalic z tego powodu... ![]() Wczoraj bylismy rozwiezc zaproszenia na wies do rodziny tzta, tam jest tata, mama i 4 doroslych dzieci takze policzylismy od nich wstepnie 10 osob chociaz wiedzielismy ze raczej wszyscy i tak nie przyjada (bo rok temu bylo wesele kuzynki tzta i przyjechaly z tej rodziny tylko 4 osoby). No ale nie o to chodzi... my juz swoje wesele przygotowujemy od baaardzo dawna i cala rodzina o nim wiedziala duzo wczesniej... a tu jakis miesiac temu buuum bo sie okazalo ze kuzyn z tej wsi zaplodnil jakas panne i sie hajtaja przed nami w lipcu...(kuzyn ten jeszcze w listopadzie zeszlego roku nie mial dziewczyny) juz wtedy sie zmartwilam troche, ze czesc gosci (szczegolnie tych z zagranicy) moze nie przyjechac na nasze wesele bo wiadomo ze nie beda 2 razy jezdzic... No ale jakos przywyklam mysla do tego wesela kuzyna, mam juz nawet kiecke... A tu wczoraj dajemy im wszystkim zaproszenia, a kuzynka Tżta na to: "Ale wiecie, najpierw to sie bawimy na naszym weselu tydzien przed wami" mi szczeka opadla prawie do ziemi... bo ona tez tego chlopaka zna od niedawna i wszystko organizuja na hurra... No w sumie fajnie ze sa szczesliwi, ale smutno mi sie zrobilo bo nasz slub mial byc 1 w tym roku w rodzinie.... Ta rodzinka juz zapowiedziala ze wybiora sposrod siebie delegacje bo wszyscy nie dadza rady przyjechac bo maja gospodarstwo rolne i musza sobie kogos skombinowac zeby im go pilnowal... a wiadomo ze skoro maja 2 wesela dzieci to na nich musza byc wszyscy... Ja tez sie zastanawiam czy isc na to wesele kuzynki, bo tak jakos mi sie wszystkiego odechcialo jak sie o nim dowiedzialam... poza tym na ten wieczor zaplanowalam swoj wieczor panienski, a ja mam tylko 1 weekend wolny w miesiacu, wiec jesli wezme wolne na wesele to nie bede miala juz panienskiego bo w lipcu musze wziac wolne na wesele kuzyna... a poza tym ta kuzynka ma wesele daleko, a ja myslalam ze w ten ostatni weekend to jeszcze podopinamy wszystko na ostatni guzik w bielsku.... tylko nie wiem czy jesli nie pojdziemy na to wesele to czy oni przyjda na nasze chociaz ta delegacja ;/ A w ogole to wczoraj przyjaciel tzta (ktory mial byc swiadkiem) powiedzial ze niestety nie da rady przyjsc na nasze wesele bo ma w tym samym czasie inne
|
|
|
|
|
#1888 | |
|
Wtajemniczenie
|
Samba, głupio postąpili, mogli po was zrobić, a nie tak się wcisnęli chyba specjalnie przed wami, trochę nie ładnie i tez bym była zła. Ja nie wiem czy bym poszła, na pewno nie zrezygnowałabym z panieńskiego
![]() Cytat:
A wcześniejsza cena była z wywołaniem zdjęć? To wcale nie przystał na waszej umowie jeśli miał wcześniej wywołać. Z jednej strony jak sama wywołasz to wyjdzie Ci taniej, ale wtedy tak głupio dać do jakiegoś fotografa do wywołania, kto wie w jakie ręce trafią... |
|
|
|
|
#1889 |
|
Zakorzenienie
|
Samba
My też tak mamy, jeszcze nie zapraszamy, a juz się ludzie wykruszają. I świadek nam pewnie odmówi, bo jest muzykiem i ma kontrakt, i pewnie będzie miał koncert, a nie bardzo mamy kogo wziąść, bo większość kolegów M. jest hajtniętych, a ja wolałabym kogoś stanu wolnego
|
|
|
|
#1890 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:29.

Przeraża mnie trochę ta myśl, że trzeba będzie iść od mamusi
nie wiem jak ja to przezyję, bo z mamą jesteśmy bardzo zwiazane i mama juz od tygodnia rozpacza i płacze, że jak ona sobie da rade jak mnie w domu nie będzie...
zasmakowac z TZ życia tylko we dwoje, ale mamy mieszkac z moimi rodzicami... niewiem jak to bedzie 

mam stresa, przyznam sie