|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. II
Cytat:
![]() Najbardziej zdziwił się lekarz jak podał wagę a ja krzyknęłam "ale duża" a większość jego pacjentek z reguły martwi się że dziecko za małe a chodziło mi o to, że w przeciągu miesiąca od ostatniej wizyty urosła praktycznie dwukrotnie z 450 do 800. Lekarz powiedział, ze teraz tak będzie przyrastać i żebym się nie zdziwiła jak za miesiąc będzie miała nawet z 1,5 kg ![]() Zdjęcia ślubne też nas nie krępowały, bo mieliśmy super fotografa, potrafił stworzyć taką atmosferę, poza tym przed ślubem spotkaliśmy się kilka razy na kawce żeby wszystko omówić (był z nami przez cały dzień, w kościele, na weselu i później w plenerze) i to też nam bardzo pomogło. Nie widziałam na jego stronce, żeby robił zdjęcia ciążowe, ale może się do niego uśmiechnę i się zgodzi zobaczymy, jak nie to zatrudnię kuzyna do roli fotografa ![]() Cytat:
![]() Co do fotelika to my też na pewno kupimy osobno z wszelkimi atestami. Myślałam tylko, że ten dla noworodka i tak starcza na max pół roku i trzeba dokupić nowy. Jeśli tamten faktycznie wystarczy do 4 lat to warto. Cytat:
A wizytą nie masz co się stresować - pewnie jak co miesiąc dowiemy się, że wszystko dobrze ![]() Cytat:
![]() a w Twoim przypadku to faktycznie jeszcze nic nie przesądzone, czasami dzieci nawet w ostatniej chwili się jeszcze odwracają. U nas w szpitalu trzeba mieć wszystko swoje, więc dochodzi jeszcze druga duża torba dla dzidziusia
|
||||
|
|
|
#3212 | |
|
Zakorzenienie
|
Lniane spodnie... Ja muszę ubrać kurtkę przeciwdeszczową i przeciwwiatrową, żeby wyjść do miasta
![]() ---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- Cytat:
![]() Mamy dziś padanie połówkowe, stąd ten stres... A jeszcze piszecie, że Wasze dzieciaczki są ułożone głową do dołu. Moje na pewno nie, bo kopie mnie w lewej pachwinie. Zapytam dziś gina, co o tym sądzi...
|
|
#3213 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale zamierzamy się zapisać na płatne usg, 3D może...bo inaczej zwariuję. my mamy w komplecie zwykły fotelik taki jak widzę wszędzie - mamy baby relaxdo 13 kg, wygodniejszy fotelik i bezpieczniejszy chcemy kupić dziecku przed naszą pierwszą daleką podróżą do Polski lub Francji - może już na wiosnę za rok...mój siostrzeniec w takim właśnie "zwykłym foteliku" przejechał kilkakrotnie z polski do belgii i spowrotem Malin, jeszcze nie pora by się dzidzia odwróciła. moja mnie kopie raz tam raz tu, kręci się w kółko chyba hihihihi
Okruszek rosnie http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png Edytowane przez Nika1980 Czas edycji: 2009-06-12 o 11:25 |
|
|
|
|
#3214 |
|
Rozeznanie
|
Fakt ze szczurem jest mnóstwo problemów ... mój ma uczulenie na trociny i leży królewicz w lignienie
pokarmu dla szczurów nie jje, tylko chlebek z masełkiem, wedlinkę, ziemniaczka z koperkiem, mięsko z kurczaczka, jabłuszko, bananka itd ...4 lata temu straciłam kundelka po 10 latach ... i było strasznie ciężko ... ale ból ukoiła sunia amstaffka. I tak ten ból łagodziłam, że teraz w dwu pokojowym mieszkaniu mam amstafa, trzy koty i szczura ...
|
#3215 |
|
Zadomowienie
|
Moje dziecię jest ułożone poprzecznie (jutro zaczynamy 27 tc). To dobrze, źle, czy obojętnie? Lekarz nic na ten temat nie wspominał, a ja nie pytałam, bo nie sądziłam, że to ważne.
|
|
|
|
#3216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam tylko kota
|
|
#3217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o piszą też o metodzie wizualizacji, co więcej podają, że jej skuteczność wynosi 89 % ktoś zainteresowany to mogę zeskanować te strony z książki i wkleić????
|
|
|
#3218 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3219 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3220 | |||
|
Zakorzenienie
|
A u nas wyszło piękne słońce
![]() Będzie dobrze ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja mam dwa psy - tyle tylko, że mieszkam w domku, a pieski trzymamy na dworze Zerwałam szpinak, idę go przyrządzać Mniammm, a na obiadek pizza
|
|
#3221 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przed połówkowym też się faktycznie trochę stresowaliśmy przez te wszystkie pomiary itp. Ułożeniem się nie przejmuj - nasza dzidzia właśnie miesiąc temu na połówkowym była pupą do dołu a teraz już po miesiącu ułożyła się prawidłowo co mnie zdziwiło bo kopniaki czuję cały czas po całym brzuchu i jakoś dziwnie mi je przyrównać do tego położenia. |
|
|
|
|
#3222 |
|
Zakorzenienie
|
proszę bardzo wklejam!!
|
|
#3223 |
|
Rozeznanie
|
dziękuję bardzo
|
#3224 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
PS. Nikuś, dzięki
Jasiek Misiek Edytowane przez malin30 Czas edycji: 2009-06-12 o 11:44 |
|
|
|
|
#3225 |
|
Zakorzenienie
|
Precious, bo ja myslę, że w tym okresie to te nasze maleństwa jeszcze 10 razy zmienią pozycję , przecież mają jeszcze miejsce.
co do fotelików - nosidełek to dużo zależy od stylu życia mamy i taty. moja siostra na przykład która poruszała się dużo samochodem , zawsze miała ze sobą taki fotelik i stelaż, łatwo , szybko i wygodnie. my kupiliśmy go ze względu na męża ( ja jestem nie samochodowa...) będzie mozna pojechać na dłuższe zakupki razem ![]() specjalny i drogi fotelik kupimy już na dłuższe podróże...do Polski na przykład...może się kiedyś wybierzemy bo teraz to by była strata kaski troszkę ... tu wszędzie jest 3 minuty do 5 minut autem...
Okruszek rosnie http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png Edytowane przez Nika1980 Czas edycji: 2009-06-12 o 11:48 |
|
|
|
#3226 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Rachunki popłacone, pieniądze za kombinezon wpłacone, mejle napisane, mogę stąd znikać. Narka!
|
|
#3228 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
liczmy na to, że nasze dzieci odziedziczyły inteligencję po mamusiach i przekręcą się na czas główką w dół ![]() kochane , ja idę na słonko, spacerek, zakupy itp
|
|
|
#3229 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja ostatnie usg miałam w 25 tc i lekarz powiedział, że do 30tc powinno się obrócić. Powiedział też, że mieli kiedyś przypadek na porodówce, że kobieta jechała już na cc z powodu ułożenia, a dziecko niespodziewanie w windzie samo się przekręciło Tak więc na razie się nie martwię Zacznę pod koniec 30 tygodnia
|
|
|
|
|
#3230 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Pozostaje wierzyć, że jak dzidzia sama się nie ułoży to pomogą ćwiczenia podane przez Nikę
|
||||
|
|
|
#3231 |
|
Wtajemniczenie
|
wiecie nad czym się zastanawiam?
jak dziecko reaguje hm jakby to nazwać.. ja mama naturę bardzo płochliwą, i dziś jak odkurzałam zahaczyłam o kurtkę w garderobie, i czarny rękaw strasznie mnie wystraszył, myślałam że to czyjaś ręka.. czasem jak zmywam, i nawet instyktownie czuję że mąż się zbliża to mimo wszystko podskoczę zawsze jak szalona i się wystraszę, mam bardzo wiele takich sytuacji, naprawdę bardzo łatwo wystraszyć mnie niechcący... zastanawiam się co wtedy mój biedny dzidziuś czuje skoro ja aż tak wtedy się przestraszam ...
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
|
|
|
#3232 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tak szczerze, to nie mam pojęcia. Ale mi też się już pare razy zdarzyło przestraszyć. Szczególnie w nocy ... śpię śpię słodkim snem. Potem jak się przebudzam, a pod kołdrą coś leży, zawsze wyskakuje, jak poparzona ... a to sie okazuje, że to moje kochane koteczki ułożyły się na nogach ![]() Co do mojego małego zoo w domu ... to zrobiło się śmiesznie w momencie gdy pies zaczał reagować na kici kici, a koty ragują na gwizdanie ...
|
|
#3233 | ||
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam ze spacerku...słonko jest ale wiatr zimny brrrrrrr
Przyszedł e-mail!!!!!!! mam te mebelki!!! ale to odbrze, bo najpierw chcemy tam pomalować pokoik, więc nie ma pośpiechu! niewiarygodne- ja to mam fart..najpierw wózek- taki jaki chciałam , w wymarzonym kolorze- za niewiarygodną cenę. a teraz mebelki i fotel bujany... ![]() Cytat:
my w każdym razie nauczeni doświadczeniem mojej siostry bardzo chcieliśmy fotelik, a że byłw komplecie ... ![]() ale wszystko zależy od potrzeb rodziny Cytat:
nie martw się , póki to nie jest długi permanentny stres lub silne emocje to wszystkow normie
|
|
|
#3234 |
|
Raczkowanie
|
Witam
![]() Skarbek w pracy, wiec ja na wizaz. Rodzice wyjechali i dom na mojej glowie. Dzis znow czeka mnie robienie obiadu i mysle o szaszlykach, pieczonych cwiartkach ziemniakow z sosikiem czosnkowym i surowce. chyba skusze sie na taki przepis: http://www.edziecko.pl/jedzenie/2,79..._PRZEPISY.html Szaszłyki z kurczaka Dla dziecka od: 1 roku Autor: Agnieszka Kręglicka Składniki - 1 pierś kurczaka eko - 1 łyżka musztardy diżońskiej - 2 łyżki sosu sojowego - 1 łyżka miodu - sól - oliwa Sposób przyrządzania: Wymieszać musztardę z miodem i sosem sojowym. Pierś kurczaka pokroić w długie paski, grubości małego palca, posolić. Zanurzyć w marynacie i zostawić minimum na godzinę. Pojedyncze paski nadziewać na pojedyncze patyczki, tworząc falbankę. Skręcić dwa końce mięsa na patyku w przeciwne strony, tak jak zawija się papierek od cukierka. Kurczak powinien ciasno okręcić się wokół patyczka. Ułożyć nadziane patyczki na blasze wyłożonej pergaminem, skropić oliwą i piec krótko mniej więcej 7-10 min., w gorącym 200 st C piekarniku. To jest przepis na marynatę podstawową, którą można wzbogacać smakowo, dodając tarty korzeń imbiru, czarny pieprz, pieprz syczuański, chili. Prócz kurczaka można na patyczki nadziać suszone morele, nasączone tą samą marynatą. |
|
|
|
#3235 |
|
Zakorzenienie
|
ja dziś jem obiadek sama , bo mój mąż na imprezie integracyjnej z kolegami z pracy
kupiłam sobie naleśniki meksykańskie- bardzo je lubię! właśnie zjadłam danonka truskawkowego, tak mnie jakoś naszło...
|
|
#3236 |
|
Wtajemniczenie
|
ja dziś robie pomidorową z ryżem dla Siebie, gęstą i mocno pomidorową tak jak lubię
a dla męża, bo on za taką zupką nie przepada, choć zje i wybredny nie jest, to postanowiłam zrobić schab pieczony z jarzynami .. ![]() a zupka będzie tylko moja uwielbiam..a póki co to oprócz śniadania, zajadam się owocami od rana, czereśnie, jabłko, nektarynka, marchewka...
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
|
|
|
#3237 |
|
Rozeznanie
|
ja własnie koncze gotować ziemniaczki, a do tego pieczona kiełbaska (nie mogłam się powstrzymać) miały być udka, ale zrezygnowałam
![]() Jestem już tak strasznie głodna ...
|
#3238 |
|
Raczkowanie
|
zaplacilismy w sumie 260zl, za rzeczy o wartosci 600zl!!! 2*posciel 4 elementy(ochraniacz, baldachim, poszewki): jeden komplet Drewex (mis ogrodnik, na niebieskim tle i z niebieskimi tasiemkami), 2 komplet Alvi ( na foto sa owieczki, my mamy takie wlasnie niebiesko zolte, ale w biedronki, ktore wygladaja jak dzidziusie! )rozek Drewex taki jak na foto i przescieradlo z falbana Gluck, niebieskie w drobne biale kwiatki ![]() kupione normalnie w sklepie, przecenione bo mialy opakowania po przejsciach i nikt by tego nie kupil w normalnej cenie, a w srodku nowa, czysciutka, firmowa posciel Edytowane przez Shine01 Czas edycji: 2009-06-12 o 14:30 Powód: zapomnialam dodac foto.. :D |
|
|
|
#3239 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i czereśni też nie , mam po nich zawsze zgagę..teraz mam zawsze w domu jabłuszka, banany, brzoskwinki, albo nektarynki noi winogronka. dziś kupiłam też kiwi no i pomidory jem jak głupia... o schab pieczony bym zjadła idę ćwiczenia zrobić , relaksację a potem może ogarnę mieszkanko ![]() shine fajne zakupy, gratki!! my ponieważ udało się tak tanio zakupić wózeczek i mebelki poszalejemy też niedługo z pościelą i innymi detalami do pokoiku - już nie mogę się doczekać
Okruszek rosnie http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png Edytowane przez Nika1980 Czas edycji: 2009-06-12 o 14:25 |
|
|
|
|
#3240 |
|
Raczkowanie
|
zn. ten obiad to ja zjem na kolacje
bo kochanie konczy o 18, wiec bedzie o 19 to bedzie mial obiado-kolacje ( chociaz on moze jesc cala noc, glodny sie robi dopiero o 16 i potem je kilka razy...)a teraz ide zjesc z chlebem gulasz co mama zostawila, bo dla siebie samej to mi sie nie chce gotowac ;P |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:07.

nie wiem, jak z moją glukozą, żelazem...nic nie wiem....

a chodziło mi o to, że w przeciągu miesiąca od ostatniej wizyty urosła praktycznie dwukrotnie z 450 do 800. Lekarz powiedział, ze teraz tak będzie przyrastać i żebym się nie zdziwiła jak za miesiąc będzie miała nawet z 1,5 kg 
A w ogóle to muszę wyjść z domu na zakupy... Blee... 

nie ma to jak wykorzystać facetów 
i mąż mi musi zakładać buty