Przygotowania w toku bo ślub już w tym roku - PM-ki 2009 cz.12 - Strona 64 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-06-12, 12:51   #1891
agnes208
Zakorzenienie

Dot.: Przygotowania w toku bo ślub już w tym roku - PM-ki 2009 cz.12

Cytat:
Napisane przez AgatkaL Pokaż wiadomość
Witam,
A ja dzisiaj w pracy i do tego jestem sama w biurze...ech...mam nadzieję, że szybko czas mi minie. Wczoraj była tak apiękna pogoda, a dziś zimno, wieje i lepiej nie mówić...buuuu
Dziewczyny robicie poprawiny??? Chodzi mi o takie poprawiny nie na sali weselnej, tylko w domu. Wczoraj gadałam o tym z tesciową...ona jest skłonna zrobić dla ok 30 osób u TŻ w domu. Moja mama nie chce słyszeć o żadnych poprawinach, bo mówi, ze nie będzie się męczyć, zeby szykowac przyjęcie. A ja to wsumie chyba też nie chcę, wolę się zająć TŻ po weselu :P
My ni robimy poprawin co prawda moj Tż cos tam przebakuje ale mi sie nie chce juz w takie cos bawic inaczej jak bysmy mieli na sali ale tak w domu dla paru osob to juz mi sie nie podoba ta opcja. Tymbardziej ze z Tż jesteśmy z roznych miast i ta rodzina 1 dojezdza cała wiec było by zamieszanie spore.
Cytat:
Napisane przez AgatkaL Pokaż wiadomość
Ja juz za 2 tygodnie wyprowadzam się z domu. To mnie bardziej stresuje niż ślub Przeraża mnie trochę ta myśl, że trzeba będzie iść od mamusi nie wiem jak ja to przezyję, bo z mamą jesteśmy bardzo zwiazane i mama juz od tygodnia rozpacza i płacze, że jak ona sobie da rade jak mnie w domu nie będzie...
Ja juz nie mieszkam z rodzicami prawie3 lata do tego mieszkam za granica i jest w porzadku najgorszy jest moment wyjazdu budzi duze emocje ale pozniej spoko, u mnie było smutno jeszcze w święta po wyjezdzie bo nie mogłam ich spedzic z rodzina a to były 1 takie poza domem ale mineły a na nastepne polecielismy do polski.
Cytat:
Napisane przez anjadka Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, u mnie piekna pogoda, ale ja dzisiaj caly dzien muszę się uczyć... szkoda, bo poszłabym na jakiś spacerek.

Strippi, gratuluje
to poucz sie troche a pozniej w ramach przerwy i dotlenienia idz na krotki spacer
Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
bedziecie sie starali od razu po slubie??

czy jest ktos, kto tak jak ja , narazie nie mysli o ciązy??
Tak ja jestem nie myślimy jeszcze o dziecku no chyba ze sie przydazy ale narazie nie planujemy sie starac, mamy jeszcze czas a poza tym chcemy jakos sobie zycie poukladac zanim je zaprosimy na ten świat zeby miało stabilizacje i swoje miejsce a nie ciagle na walizkach.
Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
ja nie mysle....

a mam dziewczynki od wczoraj sporasnego dola i musze sie komus wyzalic z tego powodu...

Wczoraj bylismy rozwiezc zaproszenia na wies do rodziny tzta, tam jest tata, mama i 4 doroslych dzieci takze policzylismy od nich wstepnie 10 osob chociaz wiedzielismy ze raczej wszyscy i tak nie przyjada (bo rok temu bylo wesele kuzynki tzta i przyjechaly z tej rodziny tylko 4 osoby).

No ale nie o to chodzi... my juz swoje wesele przygotowujemy od baaardzo dawna i cala rodzina o nim wiedziala duzo wczesniej... a tu jakis miesiac temu buuum bo sie okazalo ze kuzyn z tej wsi zaplodnil jakas panne i sie hajtaja przed nami w lipcu...(kuzyn ten jeszcze w listopadzie zeszlego roku nie mial dziewczyny) juz wtedy sie zmartwilam troche, ze czesc gosci (szczegolnie tych z zagranicy) moze nie przyjechac na nasze wesele bo wiadomo ze nie beda 2 razy jezdzic...
No ale jakos przywyklam mysla do tego wesela kuzyna, mam juz nawet kiecke...

A tu wczoraj dajemy im wszystkim zaproszenia, a kuzynka Tżta na to: "Ale wiecie, najpierw to sie bawimy na naszym weselu tydzien przed wami" mi szczeka opadla prawie do ziemi... bo ona tez tego chlopaka zna od niedawna i wszystko organizuja na hurra... No w sumie fajnie ze sa szczesliwi, ale smutno mi sie zrobilo bo nasz slub mial byc 1 w tym roku w rodzinie....

Ta rodzinka juz zapowiedziala ze wybiora sposrod siebie delegacje bo wszyscy nie dadza rady przyjechac bo maja gospodarstwo rolne i musza sobie kogos skombinowac zeby im go pilnowal... a wiadomo ze skoro maja 2 wesela dzieci to na nich musza byc wszyscy...

Ja tez sie zastanawiam czy isc na to wesele kuzynki, bo tak jakos mi sie wszystkiego odechcialo jak sie o nim dowiedzialam... poza tym na ten wieczor zaplanowalam swoj wieczor panienski, a ja mam tylko 1 weekend wolny w miesiacu, wiec jesli wezme wolne na wesele to nie bede miala juz panienskiego bo w lipcu musze wziac wolne na wesele kuzyna... a poza tym ta kuzynka ma wesele daleko, a ja myslalam ze w ten ostatni weekend to jeszcze podopinamy wszystko na ostatni guzik w bielsku.... tylko nie wiem czy jesli nie pojdziemy na to wesele to czy oni przyjda na nasze chociaz ta delegacja ;/

A w ogole to wczoraj przyjaciel tzta (ktory mial byc swiadkiem) powiedzial ze niestety nie da rady przyjsc na nasze wesele bo ma w tym samym czasie inne
No zgadzam sie z toba ze wkurzajaca sytuacja z kuzynostwem ale tez nie mozesz oczekiwac ze cała rodzina podporzadkuje sie pod ciebie bo ty masz wesele kazdy zyje dzis jak żyje i jak chcieli wesele a był termin na sali i wszystko zgrało sie to wypadło ze maja przed toba. A skoro ty nie pojdziesz na ich wesele bo masz panienski to tez licz sie z tym ze oni moga nie przyjsc do ciebie bo ci powiedza ze wyjezdzaja w podroz czy na weekend poślubny. No tak to urzadzone niestety. Ja tez miałam miec jako jedyna ślub tego lata okazało sie ze ma jeszcze kuzyn moj i wiem ze np jego mamy nie bedzie na moim ślubie bo ona pracuje za granica i nie dostanie tyle urlopow zeby tak latac wiec wiadomo ze bedzie chciała na dłuzej przyleciec na ślub syna i ja to rozumie. Tak ze zadbaj o to zeby twoje wesele było takie jak wy sobie wymarzyliście a reszta sie nie przejmuj.
agnes208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-12, 12:54   #1892
sas
Wtajemniczenie

czesc dziewczynki
dziekuje za wszystkie rady jesli chodzi o podziekowanie dla mam teraz tylko musze przemyslec jak to zrobic tak zeby bylo super

a wogole to pojutrze mamy z Tzem Pierwsza Rocznicę Slubu hehe az nie moge sama w to uwierzyc ze to juz rok minal ehh..zaraz zmykam kupic mu jakas romantyczna kartke bo prezencik juz dostal za wczau hehe..

cio do dzieci hm..my rtak naprawde do konca sami nie wiemy...na razie chyba chcemy wrocic do pl zaklimatyzowac sie tam, znalezc prace i wtedy edziemy mogli pomyslec nad malenstwem hehe..na razie opikuje sie chrzesniakiem tza czesto i wszzyscy sie smieja ze Tz musi sie cos bardziej postarac o nasze hehe
sas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-12, 13:00   #1893
agnes208
Zakorzenienie

Dziewczyny doradzcie mi na naszym weselu bedzie ciocia z wujkiem ktorym na ten sam dzien przypada 50 rocznica ślubu i nawet odwolali swoja rocznice przenieśli na inny dzien (a mieli juz załatwione z ksiedzem msze itd) zeby moc byc u nas na weselu. Chcielismy z Tz zadedykowac im jakas piosenke w trakcie naszego wesela ale nie bardzo wiem co to by mogł byc za utwor moze macie jakies propozycje co mozna zagrac dla małżenstwa z 50 letnim stazem
Stary 2009-06-12, 13:09   #1894
bzyczka1
Zakorzenienie

anuulaa uwierz mi fotograf nie takie zdjęcia widział i tak na dobrą sprawę nie masz pewności czy robiący zdjęcia ich nie wykorzysta, więc czego bać się fotografa zawsze można iść do rossmana czy gdzie indziej i wywołać samemu od ręki, w rossmanie to chyba złotówkę kosztuje i robisz to sama ale ja mam zaufanie do fotografów w końcu to tak jak lekarze nie mogą nic zrobić ze zdjęciami bo moga zostać ukarani, taka wiecie tajemnica

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-12, 13:18   #1895
agnes208
Zakorzenienie

bzyczka jak tam nastrój na niewiele ponad miesiac przed slubem?? ślubujemy tego samego dnia
Stary 2009-06-12, 13:25   #1896
Candy80
Raczkowanie

GG do Candy80

"[QUOTE=agulkaa;12681820]Cześć laseczki
Czytam tak wasze wypowiedzi na temat księży no i sobie myślę, że ja na pewno też bedę miała problem z moim księdzem aż się boję....bo jest naprawdę straszny i bez ogródek potrafi kogoś obrazić albo zażądać kasy za coś....więc jak to jest ...czy ja muszę isc do swojej parafii do księdza po cokolwiek? (licencje, akt chrztu, bierzmowania nie miałam właśnie ze wzgledu na okropnego księdza wiec bede musiała to załatwiać teraz u innego księdza ). Ślub będziemy mieli w parafii mojego Tż-ta. Proszę pomóżcie bo jestem z lekka przerażona"

Hey! Ja miałam te same obawy. Biorę ślub nie w swojej parafii a dokumenty przecież są do wzięcia w niej. Strasznie się bałam, że ksiądz będzie robił problemy i że w konsekwencji nie da nam tej licencji ale.... o dziwo wszystko poszło gładziutko! Z tego co mówił, pary mają skłonność do targowania się w opłatach za licencję a to przecież temu nie podlega. Taki dokument kosztował nas 150zł (za nas obu, to nie jest koszt za głowę). Teraz tylko odbiór z Urzędu Miasta i biegoem do kościoła w którym bierzemy ślub .

http://suwaczki.slub-wesele.pl/20090822580113.html
Candy80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-12, 13:33   #1897
monarika
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość

a mam dziewczynki od wczoraj sporasnego dola i musze sie komus wyzalic z tego powodu...

Wczoraj bylismy rozwiezc zaproszenia na wies do rodziny tzta, tam jest tata, mama i 4 doroslych dzieci takze policzylismy od nich wstepnie 10 osob chociaz wiedzielismy ze raczej wszyscy i tak nie przyjada (bo rok temu bylo wesele kuzynki tzta i przyjechaly z tej rodziny tylko 4 osoby).

No ale nie o to chodzi... my juz swoje wesele przygotowujemy od baaardzo dawna i cala rodzina o nim wiedziala duzo wczesniej... a tu jakis miesiac temu buuum bo sie okazalo ze kuzyn z tej wsi zaplodnil jakas panne i sie hajtaja przed nami w lipcu...(kuzyn ten jeszcze w listopadzie zeszlego roku nie mial dziewczyny) juz wtedy sie zmartwilam troche, ze czesc gosci (szczegolnie tych z zagranicy) moze nie przyjechac na nasze wesele bo wiadomo ze nie beda 2 razy jezdzic...
No ale jakos przywyklam mysla do tego wesela kuzyna, mam juz nawet kiecke...

A tu wczoraj dajemy im wszystkim zaproszenia, a kuzynka Tżta na to: "Ale wiecie, najpierw to sie bawimy na naszym weselu tydzien przed wami" mi szczeka opadla prawie do ziemi... bo ona tez tego chlopaka zna od niedawna i wszystko organizuja na hurra... No w sumie fajnie ze sa szczesliwi, ale smutno mi sie zrobilo bo nasz slub mial byc 1 w tym roku w rodzinie....

Ta rodzinka juz zapowiedziala ze wybiora sposrod siebie delegacje bo wszyscy nie dadza rady przyjechac bo maja gospodarstwo rolne i musza sobie kogos skombinowac zeby im go pilnowal... a wiadomo ze skoro maja 2 wesela dzieci to na nich musza byc wszyscy...

Ja tez sie zastanawiam czy isc na to wesele kuzynki, bo tak jakos mi sie wszystkiego odechcialo jak sie o nim dowiedzialam... poza tym na ten wieczor zaplanowalam swoj wieczor panienski, a ja mam tylko 1 weekend wolny w miesiacu, wiec jesli wezme wolne na wesele to nie bede miala juz panienskiego bo w lipcu musze wziac wolne na wesele kuzyna... a poza tym ta kuzynka ma wesele daleko, a ja myslalam ze w ten ostatni weekend to jeszcze podopinamy wszystko na ostatni guzik w bielsku.... tylko nie wiem czy jesli nie pojdziemy na to wesele to czy oni przyjda na nasze chociaz ta delegacja ;/

A w ogole to wczoraj przyjaciel tzta (ktory mial byc swiadkiem) powiedzial ze niestety nie da rady przyjsc na nasze wesele bo ma w tym samym czasie inne

Ja mam bardzo podobną sytuację tylko jak dla mnie trochę gorszą...bo kuzynka wychodzi za mąż dwa tygodnie przed nami...a wesele robią na tej samej sali co my jak u nas było już zaklepane wszystko i dobrze o tym wiedzieli, że mamy wesele na tej sali to dzwoni ojciec kuzynki do mojego i pyta ile daliśmy zaliczki, jakie tam są ceny bo jego córce zachciało się wesela i to akurat na tej sali i dowiedzieli się że 5 września jest wolny i że oni chcą jakby nie mogli zrobić chociaż miesiąc wcześniej albo miesiąc później...zapowiedziałam już moim rodzicom, że ja nie mam zamiaru na ich wesele iść...nie chcę przeżywać dejawu na swoim
monarika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-12, 13:35   #1898
agnes208
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monarika Pokaż wiadomość
Ja mam bardzo podobną sytuację tylko jak dla mnie trochę gorszą...bo kuzynka wychodzi za mąż dwa tygodnie przed nami...a wesele robią na tej samej sali co my jak u nas było już zaklepane wszystko i dobrze o tym wiedzieli, że mamy wesele na tej sali to dzwoni ojciec kuzynki do mojego i pyta ile daliśmy zaliczki, jakie tam są ceny bo jego córce zachciało się wesela i to akurat na tej sali i dowiedzieli się że 5 września jest wolny i że oni chcą jakby nie mogli zrobić chociaż miesiąc wcześniej albo miesiąc później...zapowiedziałam już moim rodzicom, że ja nie mam zamiaru na ich wesele iść...nie chcę przeżywać dejawu na swoim
oj no to masz inna sytuacje niz samba bo u ciebie to tak jak by zgapili no i jeszcze na chwilke przed wami maja wspolczuje.
Stary 2009-06-12, 13:51   #1899
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

ufff wreszcie nadrobilam chyba z 20 stron postow i efekt tego jest taki ze dalej jestem w pizamce musze sie sprezyc bo za jakas godzinke tz wraca z pracy i jedziemy z zaproszeniami a potem do mojej mamusi

Rybulko ciesze sie ze wszystko ok Wracaj szybko do zdrowia i uwazaj na siebie

Maggie super wygladaliscie

Teraz czekam na zdjecia Misqi :P

Cytat:
Napisane przez agnes208 Pokaż wiadomość
Witajcie Pmki widze rozmawiacie o kamizelkach słyszałam o tych kamizelkach wiec popytałam pań w salonach z garniturami i mam jasnosc sytuacji otoz modne sa teraz garnitury z 2 guzikami co prawda zgadza sie bez kamizelki ale dotyczy sie to mody biznesowo wizytowej dlatego nie ma w garniturach w kompletach dla nich kamizelek. Moda slubna rzadzi sie swoimi prawami i jeśli pan młody zaklada kamizelke ślubna z musznikiem itp to jest to ciagle bardzo modne zreszta widac po salonach ze garnitury sa bez kamizelek ale jest bardzo duzo ślubnych wiszacych osobno. Rzeczywiscie jak popatrzyc na publiczne wystapienia np politykow przynajmniej tych za ktorych wizerunek ktos odpowiada to nie maja juz kamizelek od jakiegos czasu. Mój Tż bedzie miał kamizelke ślubna jak najbardziej w koncu po zdjeciu marynarki nadal bedzie wygladał jak pan młody.
nam tak samo powiedziano i Tż ma juz kupiona kamizelkę :P Złotą :P Wyglada bosko A powiedzcie mi jeszcze czy planujecie dla swoich Tżtow 2 koszule?? Tzn druga na zmiane jesli by sie spocil czy cos?? bo my mamy tylko 1 dniowe wesele ale kolega Tżta doradzal mu zeby sobie wzial 2 koszule na zmiane...

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
Hej laski
nigdy nie nadrobie tego co naskroblyscie

pragne podzielic sie z wami nowina

Jestem w ciezy
7 tydzien
mój oszalał na tym punkcie...
ciągle o mnie dba i kupuje mi co chcę witaminki itd

rodzice nie są zachwyceni, ale jakoś to przyjęli

na razie wiedza tylko rodzice i 4 kolezanki

mieszkamy już 3 tyg razem
super się mieszka
wow super... gratuluje

Cytat:
Napisane przez eseska Pokaż wiadomość
A moich pytań nikt nie zauważa
Pytałam Was kilka stron wczesniej czy:
- 300 zł od pary (przy 4 parach) za dekoracje kosciła to dużo? ( dekoracje ołtarzy z zywych kwiatów, 10 stojaków na przejscie ze sztucznych)
- wyjazd na podróż poslubna do Włoch bez paszportu ( maja na ten czas zawiesić Shengen - przywrócic kontrole; na stronach msz piszę ze Polacy moga na dowód, ale ze jest to tylko informacja, która nie uprawnia do roszczęń) to mądry wybór?
I nic - zero odzewu
To stanowczo za duzo zwlaszcza ze to maja byc sztuczne kwiaty!! ja bym poszukala jeszcze kogos innego tanszego...

A co do Włoch to nie wiem za bardzo, ale wydaje mi sie ze dowod powinien wystarczyc... A co na to pani w biurze podrozy?

Cytat:
Napisane przez anuulaa Pokaż wiadomość
Samba, głupio postąpili, mogli po was zrobić, a nie tak się wcisnęli chyba specjalnie przed wami, trochę nie ładnie i tez bym była zła. Ja nie wiem czy bym poszła, na pewno nie zrezygnowałabym z panieńskiego
Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Samba

My też tak mamy, jeszcze nie zapraszamy, a juz się ludzie wykruszają.
I świadek nam pewnie odmówi, bo jest muzykiem i ma kontrakt, i pewnie będzie miał koncert, a nie bardzo mamy kogo wziąść, bo większość kolegów M. jest hajtniętych, a ja wolałabym kogoś stanu wolnego
Ehh no masakra... Wczoraj to az usnac nie moglam tak sie tym wszystkim przejelam... A Tżta to zdaje sie nic nie obchodzic Z jednej strony to tez chcialabym miec panienski i w ogole jest mi to bardzo nie na reke bo sami mamy wesele ok. 80 km od miejscowosci gdzie mieszkamy wiec potrzebujemy miec dzien wolny zeby wszystko do konca pozalatwiac, a moze byc ciezko bo mam kiepsko z wolnym w pracy, moj panienski tez w moim miescie... A wesele jakies 150 km w inna strone, w dodatku bez noclegow (bo oni skwitowali nasza propozycje noclegu ze po co cos takiego organizujemy, przeciez i tak nikt nie zostanie), wiec moj Tż nawet napic sie nie bedzie mogl i w ogole do dupy... Ale z kolei jak my nie pojedziemy to tez nie pojedzie tata Tżta i siostra Tżta bo tata juz nie jezdzi samochodem bo slabo widzi i sie boi... takze boje sie ze beda tez mieli jakies fochy ze nie jada bo ja robie fochy Ale na prawde na dzien dzisiejszy jestem wkurzona i mi sie nie chce tam jechac
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-12, 13:59   #1900
agnes208
Zakorzenienie

Samba ja mysle ze kupimy 2 koszule na zmiane Tż chciał z krótkim rekawem ale sie nie zgodziłam bo nic mnie tak nie irytuje jak koszula elegancka z krotkim rekawem. Druga kupimy też z długim rekawem ale normalna juz taka nie pod spinki.
Stary 2009-06-12, 14:00   #1901
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
No zgadzam sie z toba ze wkurzajaca sytuacja z kuzynostwem ale tez nie mozesz oczekiwac ze cała rodzina podporzadkuje sie pod ciebie bo ty masz wesele kazdy zyje dzis jak żyje i jak chcieli wesele a był termin na sali i wszystko zgrało sie to wypadło ze maja przed toba. A skoro ty nie pojdziesz na ich wesele bo masz panienski to tez licz sie z tym ze oni moga nie przyjsc do ciebie bo ci powiedza ze wyjezdzaja w podroz czy na weekend poślubny. No tak to urzadzone niestety. Ja tez miałam miec jako jedyna ślub tego lata okazało sie ze ma jeszcze kuzyn moj i wiem ze np jego mamy nie bedzie na moim ślubie bo ona pracuje za granica i nie dostanie tyle urlopow zeby tak latac wiec wiadomo ze bedzie chciała na dłuzej przyleciec na ślub syna i ja to rozumie. Tak ze zadbaj o to zeby twoje wesele było takie jak wy sobie wymarzyliście a reszta sie nie przejmuj.

ja wiem, ze tak jest, ze kazdy ma jakies swoje plany i coz... nie moge im zabronic sie hajtnac wtedy kiedy chca i nie moge tez oczekiwac ze cala rodzina sie podporzadkuje... poprostu poczulam sie troche dziwnie i przykro mi sie zrobilo bo oni nic takiego nie planowali (jeszcze w listopadzie ani kuzyn nie mial dziewczyny ani kuzynka nikogo na powaznie) a tu nagle takie zaskoczenie... No ale pewnie jakos sie z tym pogodze :P

No wlasnie widzisz ja nie zorganizuje sobie panienskiego bo pojde do nich na wesele, a oni i tak mi moga powiedziec ze sorry ale na twoje nie przyjdziemy bo lecimy w podroz... takze wszystko jest mozliwe... dlatego nie wiem co robic

Cytat:
Napisane przez monarika Pokaż wiadomość
no to rzeczywiscie masz jeszcze gorzej
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-12, 14:25   #1902
bzyczka1
Zakorzenienie

agnes jeszcze nerwów nie mam, ale moja mama coraz częściej tak co rusz wpada w panikę...a jak nie zdążycie z czymś, a to a tamto ...a ty nie masz jeszcze tego, tamtego i jeszcze tego

siedzę wściekła i smutna w domu i uczę się na egzamin...prosiłam mojego tż o pomoc w domu, o jakiś obiadek i by troszkę posprzątał, ma wolne więc mógłby mi pomóc, a on poszedł do auta głosniki wykręcać i zero pomocy i jeszcze zły że uwagę zwróciłam także obiadu dzisiaj nie będzie bo ja nie rzucę nauki żeby jemu coś gotować wiem że moglabym teraz pojsc ale ja tylko na chwile do was wpadłam

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-12, 14:44   #1903
jaga_2001
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bakteryika Pokaż wiadomość
ale znalazlas juz? no to tyle dobrze..
a jaki kolor ma garnitur i kamizelke? musze przyznac ze sama jestem zdziwiona ze taki ladny znalazlam (zart)
No, jeszce nie znalazlam. Szukam... W Polsce malo jest takich musznikow w ciemnych kolorach. W wiekoszci przypadkow sa tylko jasne. A oboje z TZ chcemy by jednak inaczej wygladal niz wiekszosc Panow Mlodych. gajerek (a wlasciwie surdut) i kamizeka to ciemny braz. Tylko amizelka jest ciut ciemniejsza (taki kolor jak brzegi kolnierza gajerka). Napisalam juz do tej stronki, czy mogliby sprzedac taki musznik. Jak na razie czekam na opdowiedz. Zawsze jeszcze pozostaje ebay... bo na all brak
gajermeza.jpggarnitur.jpg

Cytat:
Napisane przez MisQa Pokaż wiadomość
oj naprawde teraz mówie do niego albo męzu albo chłopiec
ja też bardzo często słyszę gdzieś z domu : żonooooo !
rewelacyjne uczucie zebysmy jeszcze tylko mogli juz zamieszkac sami niech ten remont sie szybciej kończy
pare dni temu dzwonilam do swego TZ. Jego tel odebral jego kolega. Ten zaczal krzyczec - "J., J."
TZ - "co?!"
kolega - "Twoja przyszla zonka dzwoni!"
hehe fajne to bylo.

AV by jaga_2001
jaga_2001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-12, 15:03   #1904
jaga_2001
Zakorzenienie

wlasnie dostalam telefon, ze we wtorek mam sie zglosic na... KOMISJE WOJSKOWA...

AV by jaga_2001
Stary 2009-06-12, 15:13   #1905
baja_86
Zakorzenienie

Samba rzeczywiście dziwnie wyszło z tymi weselami w rodzinie, faktem jest, że nie masz monopolu na robienie wesela, ale tamci dziwnie się spiesza ze zrobieniem wesela przed wami. O gości nie martw się, z pewnością Ci co będą chcieli to i tak będą na Waszym ślubie.

Jeśli chodzi o koszule to kupiliśmy jedną, ale w szafie Tż wisi inna, prawie nowiuteńka biała koszula więc będzie na przebranie. Teściowa coś pokombinuje żeby zamiast guzików założyć spinki i będzie prawie jak ta co kupiliśmy ją w sklepie razem z garniturem.

Dziewczyny ślubujące jutro, wszystkiego naj naj, oby pogoda dopisała i wszystko się udało

Ale mam dziś masakrycznie dużo nauki, w ten weekend jakieś apogeum na uczelni jest, mam 3 egzaminy i zaliczenie z seminarium- ta nieszczęsna praca mgr, a raczej jej cześć. Trzymajcie za mnie kciuki, jak to przeżyje to będę w siódmym niebie, tym bardziej, że to mój ost. zjazd w tym semestrze
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-12, 15:15   #1906
kliwia
Zakorzenienie

madzialenka mama Ci takich zdjec nie zorbi, jak już się zdecydowalas to fakt, ceny nie pownien podnosic, tylko taka jaka wczesniej zaproponowal. W koncu to pamiatka na cale zycie jest
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-12, 15:20   #1907
agnes208
Zakorzenienie

Własnie robie koszyczki na niezbednik dla gosci i zastanawiam sie nad podpisaniem go jakos co myślicie o takim napisie :
Niech nieprzewidziane niespodzianki nie zepsują Wam dobrej zabawy
Stary 2009-06-12, 15:42   #1908
Katunia:)
Zakorzenienie

GG do Katunia:)

Czesc dziewczyny

Wpadlam tylko na chwile, szykuje impreze panienska niedlugo przyjedzie swiadkow mi troche pomoc, brat mi upiecze pizze ma byc ok 12 kobietek Potem jedziemy na disco, mam nadzieje ze wszystkie beda sie dobrze bawic... Zmykam do wanny.
Katunia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-12, 15:48   #1909
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
zastanwiam sie czy nie poprosic mamy aby mi takie zdjęcia zrobiła. tylko potem jak bym je obrobiła??

jakos moje chęci spadły
mama napewno ci takich fotek niezrobi... a wywolac tez bedziesz musiala sama ja bym sie zdecydowala na tego fotorafa bo wiesz ze jest dobry plus chcialabym zeby wywolal te zdjecia nikt by ich nieogladal inny..
pamietaj - jak to mawia moja babcia - chytry dwa razy traci..

SAMBAdiJANEIRO ja bym nie jechala na ich wesele.. ialam podobna sytuacje kuzyn mial robic w pazdzierniku potem przeniosl na tydzien przed nami niestety nie dam rady sie tam zjawic, z przyczyn czysto finansowych oraz braku czasu, odemnie tez nikt niejedzie... tak samo jak od niego do nas - bo za duzy wydatek.. i tyle... zero przejmowania sie..

Cytat:
Dziewczyny doradzcie mi na naszym weselu bedzie ciocia z wujkiem ktorym na ten sam dzien przypada 50 rocznica ślubu i nawet odwolali swoja rocznice przenieśli na inny dzien (a mieli juz załatwione z ksiedzem msze itd) zeby moc byc u nas na weselu. Chcielismy z Tz zadedykowac im jakas piosenke w trakcie naszego wesela ale nie bardzo wiem co to by mogł byc za utwor moze macie jakies propozycje co mozna zagrac dla małżenstwa z 50 letnim stazem
Frank Sinatra - ale cos takiego superrr

Cytat:
Napisane przez jaga_2001 Pokaż wiadomość
wlasnie dostalam telefon, ze we wtorek mam sie zglosic na... KOMISJE WOJSKOWA...
no bo medyczny kierunk studiujesz nie martw sie wbija ci a albo d i tyle ale jak niechcesz to do wojska niepojdziesz odrazu rezerwa

Edytowane przez martucha84
Czas edycji: 2009-06-12 o 15:51
martucha84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-12, 15:59   #1910
jaga_2001
Zakorzenienie

martucha, wiem. a kategorie to d dostane Musze we wtorek czysta bielizne zalozyc.

AV by jaga_2001
Stary 2009-06-12, 16:16   #1911
agulkaa
Rozeznanie

GG do agulkaa

jaga spróbuj w Cybeline poszukać tego musznika może coś Ci wpadnie w oko
http://www.slubnesuknie.pl/a,5,13.html

http://www.suwaczki.com/tickers/hchyhgqsnt603ke0.png
agulkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-12, 16:31   #1912
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
martucha, wiem. a kategorie to d dostane Musze we wtorek czysta bielizne zalozyc.
no dokladnie i nogi umyj
Stary 2009-06-12, 16:36   #1913
jaga_2001
Zakorzenienie

agulka, bylam. I maja tylko jasne :P a mu szukamy jednolitego, nie w zadne ciapki czy esy-floresy.

martucha. Umyc, jak umyc, ogolic sie, bo komisja dla dziewczyn juz sie skonczyla i bede stawac... zchlopakami...

AV by jaga_2001
Stary 2009-06-12, 16:49   #1914
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
martucha. Umyc, jak umyc, ogolic sie, bo komisja dla dziewczyn juz sie skonczyla i bede stawac... zchlopakami...
w kamasze marsz.. przyjedz mamo na przysiege
Stary 2009-06-12, 17:03   #1915
jaga_2001
Zakorzenienie

hehe, no mama przyjedzie na przysiege, ale slubna

AV by jaga_2001
Stary 2009-06-12, 17:27   #1916
cc_chanel
Zadomowienie

Boże ile ja do Was nie zaglądałam pozdrawiam te które jeszcze pamiętam
kliwia, atomufka, jaga, sas,

zostały 3 miechy a ja w polu
Stary 2009-06-12, 17:36   #1917
agnes208
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cc_chanel Pokaż wiadomość
Boże ile ja do Was nie zaglądałam pozdrawiam te które jeszcze pamiętam
kliwia, atomufka, jaga, sas,

zostały 3 miechy a ja w polu
u no kiedys sie tu dziewczyny gdzie sie podziałaś dawnooooo cie nie było
Stary 2009-06-12, 17:42   #1918
kliwia
Zakorzenienie

chanel gdzies sie podziewala
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-12, 17:46   #1919
cc_chanel
Zadomowienie

Teściowa wróciła i jest embargo na internet

A tak serio...to od dzisiaj zostały mi 3 miesiące - równiutkie a ja nauk nawet nie zaczęłam(bo mnie ksiądz kazał przyjść po 15 czerwca) ...ale zaproszonka zrobiłam i sukienka się przerabia
Stary 2009-06-12, 17:47   #1920
atomufka
Zakorzenienie

Cytat:
bedziecie sie starali od razu po slubie??

czy jest ktos, kto tak jak ja , narazie nie mysli o ciązy??
Ja nie myślę w ogóleostatnio wpadłam wrecz w panike na mysl ze moglabym byc w ciazyMam teraz inne plany ,po slubie chce otworzyc wlasna firme i na tym teraz sie chce skupic

jaga na komisje?no coTy .Nie wiedzialam ze kobiety tez

szafa

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post32329502

Edytowane przez atomufka
Czas edycji: 2009-06-12 o 18:09 Powód: dopisek
atomufka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości