|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1891 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Przygotowania w toku bo ślub już w tym roku - PM-ki 2009 cz.12
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
nie myślimy jeszcze o dziecku no chyba ze sie przydazy ale narazie nie planujemy sie starac, mamy jeszcze czas a poza tym chcemy jakos sobie zycie poukladac zanim je zaprosimy na ten świat zeby miało stabilizacje i swoje miejsce a nie ciagle na walizkach.Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1892 |
|
Wtajemniczenie
|
czesc dziewczynki
![]() dziekuje za wszystkie rady jesli chodzi o podziekowanie dla mam ![]() a wogole to pojutrze mamy z Tzem Pierwsza Rocznicę Slubu hehe az nie moge sama w to uwierzyc ze to juz rok minal ehh..zaraz zmykam kupic mu jakas romantyczna kartke bo prezencik juz dostal za wczau hehe..cio do dzieci hm..my rtak naprawde do konca sami nie wiemy...na razie chyba chcemy wrocic do pl zaklimatyzowac sie tam, znalezc prace i wtedy edziemy mogli pomyslec nad malenstwem hehe..na razie opikuje sie chrzesniakiem tza czesto i wszzyscy sie smieja ze Tz musi sie cos bardziej postarac o nasze hehe
nasz ślub kościelny:15.08.2009 nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo |
|
|
|
#1893 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny doradzcie mi na naszym weselu bedzie ciocia z wujkiem ktorym na ten sam dzien przypada 50 rocznica ślubu i nawet odwolali swoja rocznice przenieśli na inny dzien (a mieli juz załatwione z ksiedzem msze itd) zeby moc byc u nas na weselu. Chcielismy z Tz zadedykowac im jakas piosenke w trakcie naszego wesela ale nie bardzo wiem co to by mogł byc za utwor moze macie jakies propozycje co mozna zagrac dla małżenstwa z 50 letnim stazem
|
|
|
|
#1894 |
|
Zakorzenienie
|
anuulaa uwierz mi fotograf nie takie zdjęcia widział i tak na dobrą sprawę nie masz pewności czy robiący zdjęcia ich nie wykorzysta, więc czego bać się fotografa
|
|
#1895 |
|
Zakorzenienie
|
bzyczka jak tam nastrój na niewiele ponad miesiac przed slubem?? ślubujemy tego samego dnia
|
|
|
|
#1896 |
|
Raczkowanie
|
"[QUOTE=agulkaa;12681820]Cześć laseczki
Czytam tak wasze wypowiedzi na temat księży no i sobie myślę, że ja na pewno też bedę miała problem z moim księdzem aż się boję....bo jest naprawdę straszny i bez ogródek potrafi kogoś obrazić albo zażądać kasy za coś....więc jak to jest ...czy ja muszę isc do swojej parafii do księdza po cokolwiek? (licencje, akt chrztu, bierzmowania nie miałam właśnie ze wzgledu na okropnego księdza wiec bede musiała to załatwiać teraz u innego księdza ). Ślub będziemy mieli w parafii mojego Tż-ta. Proszę pomóżcie bo jestem z lekka przerażona "Hey! Ja miałam te same obawy. Biorę ślub nie w swojej parafii a dokumenty przecież są do wzięcia w niej. Strasznie się bałam, że ksiądz będzie robił problemy i że w konsekwencji nie da nam tej licencji ale.... o dziwo wszystko poszło gładziutko! ). Teraz tylko odbiór z Urzędu Miasta i biegoem do kościoła w którym bierzemy ślub
|
#1897 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja mam bardzo podobną sytuację tylko jak dla mnie trochę gorszą...bo kuzynka wychodzi za mąż dwa tygodnie przed nami...a wesele robią na tej samej sali co my jak u nas było już zaklepane wszystko i dobrze o tym wiedzieli, że mamy wesele na tej sali to dzwoni ojciec kuzynki do mojego i pyta ile daliśmy zaliczki, jakie tam są ceny bo jego córce zachciało się wesela i to akurat na tej sali i dowiedzieli się że 5 września jest wolny i że oni chcą ![]()
|
|
|
|
|
#1898 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1899 | |||||
|
Zakorzenienie
|
ufff wreszcie nadrobilam chyba z 20 stron postow i efekt tego jest taki ze dalej jestem w pizamce
![]() Rybulko ciesze sie ze wszystko ok Wracaj szybko do zdrowia i uwazaj na siebie ![]() Maggie super wygladaliscie Teraz czekam na zdjecia Misqi :P Cytat:
A powiedzcie mi jeszcze czy planujecie dla swoich Tżtow 2 koszule?? Tzn druga na zmiane jesli by sie spocil czy cos?? bo my mamy tylko 1 dniowe wesele ale kolega Tżta doradzal mu zeby sobie wzial 2 koszule na zmiane...Cytat:
super... gratuluje ![]() Cytat:
A co do Włoch to nie wiem za bardzo, ale wydaje mi sie ze dowod powinien wystarczyc... A co na to pani w biurze podrozy? Cytat:
Cytat:
Z jednej strony to tez chcialabym miec panienski i w ogole jest mi to bardzo nie na reke bo sami mamy wesele ok. 80 km od miejscowosci gdzie mieszkamy wiec potrzebujemy miec dzien wolny zeby wszystko do konca pozalatwiac, a moze byc ciezko bo mam kiepsko z wolnym w pracy, moj panienski tez w moim miescie... A wesele jakies 150 km w inna strone, w dodatku bez noclegow (bo oni skwitowali nasza propozycje noclegu ze po co cos takiego organizujemy, przeciez i tak nikt nie zostanie), wiec moj Tż nawet napic sie nie bedzie mogl i w ogole do dupy... Ale z kolei jak my nie pojedziemy to tez nie pojedzie tata Tżta i siostra Tżta bo tata juz nie jezdzi samochodem bo slabo widzi i sie boi... takze boje sie ze beda tez mieli jakies fochy ze nie jada bo ja robie fochy Ale na prawde na dzien dzisiejszy jestem wkurzona i mi sie nie chce tam jechac
|
|||||
|
|
|
#1900 |
|
Zakorzenienie
|
Samba ja mysle ze kupimy 2 koszule na zmiane Tż chciał z krótkim rekawem ale sie nie zgodziłam bo nic mnie tak nie irytuje jak koszula elegancka z krotkim rekawem. Druga kupimy też z długim rekawem ale normalna juz taka nie pod spinki.
|
|
|
|
#1901 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja wiem, ze tak jest, ze kazdy ma jakies swoje plany i coz... nie moge im zabronic sie hajtnac wtedy kiedy chca i nie moge tez oczekiwac ze cala rodzina sie podporzadkuje... poprostu poczulam sie troche dziwnie i przykro mi sie zrobilo bo oni nic takiego nie planowali (jeszcze w listopadzie ani kuzyn nie mial dziewczyny ani kuzynka nikogo na powaznie) a tu nagle takie zaskoczenie... No ale pewnie jakos sie z tym pogodze :P No wlasnie widzisz ja nie zorganizuje sobie panienskiego bo pojde do nich na wesele, a oni i tak mi moga powiedziec ze sorry ale na twoje nie przyjdziemy bo lecimy w podroz... takze wszystko jest mozliwe... dlatego nie wiem co robic ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1902 |
|
Zakorzenienie
|
agnes jeszcze nerwów nie mam, ale moja mama coraz częściej tak
siedzę wściekła i smutna w domu i uczę się na egzamin...prosiłam mojego tż o pomoc w domu, o jakiś obiadek i by troszkę posprzątał, ma wolne więc mógłby mi pomóc, a on poszedł do auta głosniki wykręcać i zero pomocy i jeszcze zły że uwagę zwróciłam wiem że moglabym teraz pojsc ale ja tylko na chwile do was wpadłam
|
|
#1903 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gajermeza.jpggarnitur.jpg Cytat:
TZ - "co?!" kolega - "Twoja przyszla zonka dzwoni!" hehe ![]() fajne to bylo.
|
|
#1904 |
|
Zakorzenienie
|
wlasnie dostalam telefon, ze we wtorek mam sie zglosic na... KOMISJE WOJSKOWA...
|
#1905 |
|
Zakorzenienie
|
Samba rzeczywiście dziwnie wyszło z tymi weselami w rodzinie, faktem jest, że nie masz monopolu na robienie wesela, ale tamci dziwnie się spiesza ze zrobieniem wesela przed wami. O gości nie martw się, z pewnością Ci co będą chcieli to i tak będą na Waszym ślubie.
Jeśli chodzi o koszule to kupiliśmy jedną, ale w szafie Tż wisi inna, prawie nowiuteńka biała koszula więc będzie na przebranie. Teściowa coś pokombinuje żeby zamiast guzików założyć spinki i będzie prawie jak ta co kupiliśmy ją w sklepie razem z garniturem. Dziewczyny ślubujące jutro, wszystkiego naj naj, oby pogoda dopisała i wszystko się udało ![]() Ale mam dziś masakrycznie dużo nauki, w ten weekend jakieś apogeum na uczelni jest, mam 3 egzaminy i zaliczenie z seminarium- ta nieszczęsna praca mgr, a raczej jej cześć. Trzymajcie za mnie kciuki, jak to przeżyje to będę w siódmym niebie, tym bardziej, że to mój ost. zjazd w tym semestrze |
|
|
|
#1906 |
|
Zakorzenienie
|
madzialenka mama Ci takich zdjec nie zorbi, jak już się zdecydowalas to fakt, ceny nie pownien podnosic, tylko taka jaka wczesniej zaproponowal. W koncu to pamiatka na cale zycie jest
|
|
|
|
#1907 |
|
Zakorzenienie
|
Własnie robie koszyczki na niezbednik dla gosci i zastanawiam sie nad podpisaniem go jakos co myślicie o takim napisie :
Niech nieprzewidziane niespodzianki nie zepsują Wam dobrej zabawy |
|
|
|
#1908 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczyny
![]() Wpadlam tylko na chwile, szykuje impreze panienska niedlugo przyjedzie swiadkow mi troche pomoc, brat mi upiecze pizze ma byc ok 12 kobietek Potem jedziemy na disco, mam nadzieje ze wszystkie beda sie dobrze bawic... Zmykam do wanny.
|
|
|
|
#1909 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pamietaj - jak to mawia moja babcia - chytry dwa razy traci.. SAMBAdiJANEIRO ja bym nie jechala na ich wesele.. ialam podobna sytuacje kuzyn mial robic w pazdzierniku potem przeniosl na tydzien przed nami niestety nie dam rady sie tam zjawic, z przyczyn czysto finansowych oraz braku czasu, odemnie tez nikt niejedzie... tak samo jak od niego do nas - bo za duzy wydatek.. i tyle... zero przejmowania sie.. Cytat:
![]() Cytat:
i tyle ale jak niechcesz to do wojska niepojdziesz odrazu rezerwa
Edytowane przez martucha84 Czas edycji: 2009-06-12 o 15:51 |
|||
|
|
|
#1910 |
|
Zakorzenienie
|
martucha, wiem.
a kategorie to d dostane
|
#1911 |
|
Rozeznanie
|
jaga spróbuj w Cybeline poszukać tego musznika może coś Ci wpadnie w oko
![]() http://www.slubnesuknie.pl/a,5,13.html
|
#1912 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1913 |
|
Zakorzenienie
|
agulka, bylam. I maja tylko jasne :P a mu szukamy jednolitego, nie w zadne ciapki czy esy-floresy.
martucha. Umyc, jak umyc, ogolic sie, bo komisja dla dziewczyn juz sie skonczyla i bede stawac... zchlopakami...
|
#1914 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1915 |
|
Zakorzenienie
|
hehe, no mama przyjedzie na przysiege, ale slubna
|
#1916 |
|
Zadomowienie
|
Boże ile ja do Was nie zaglądałam
pozdrawiam te które jeszcze pamiętam kliwia, atomufka, jaga, sas, zostały 3 miechy a ja w polu
|
|
#1917 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1918 |
|
Zakorzenienie
|
chanel gdzies sie podziewala
|
|
|
|
#1919 |
|
Zadomowienie
|
Teściowa wróciła i jest embargo na internet
A tak serio...to od dzisiaj zostały mi 3 miesiące - równiutkie a ja nauk nawet nie zaczęłam(bo mnie ksiądz kazał przyjść po 15 czerwca) ...ale zaproszonka zrobiłam i sukienka się przerabia
|
|
#1920 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ostatnio wpadłam wrecz w panike na mysl ze moglabym byc w ciazy Mam teraz inne plany ,po slubie chce otworzyc wlasna firme i na tym teraz sie chce skupicjaga na komisje?no coTy .Nie wiedzialam ze kobiety tez
Edytowane przez atomufka Czas edycji: 2009-06-12 o 18:09 Powód: dopisek |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:55.

nie wiem jak ja to przezyję, bo z mamą jesteśmy bardzo zwiazane i mama juz od tygodnia rozpacza i płacze, że jak ona sobie da rade jak mnie w domu nie będzie...

"
22 sierpnia 2009 

Z jednej strony to tez chcialabym miec panienski i w ogole jest mi to bardzo nie na reke bo sami mamy wesele ok. 80 km od miejscowosci gdzie mieszkamy wiec potrzebujemy miec dzien wolny zeby wszystko do konca pozalatwiac, a moze byc ciezko bo mam kiepsko z wolnym w pracy, moj panienski tez w moim miescie... A wesele jakies 150 km w inna strone, w dodatku bez noclegow (bo oni skwitowali nasza propozycje noclegu ze po co cos takiego organizujemy, przeciez i tak nikt nie zostanie), wiec moj Tż nawet napic sie nie bedzie mogl i w ogole do dupy... Ale z kolei jak my nie pojedziemy to tez nie pojedzie tata Tżta i siostra Tżta bo tata juz nie jezdzi samochodem bo slabo widzi i sie boi... takze boje sie ze beda tez mieli jakies fochy ze nie jada bo ja robie fochy