|
|
#1111 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Matura 2010
Cytat:
Cytat:
Więcej czasu poświęcę na inne, ważniejsze przedmioty
|
|
|
#1112 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w aptekach zarabia się kupę forsy a początkujący lekarz bez nazwiska po medycynie zarabia 1000zł może po 15 latach, na pięciu etatach z renomowanym nazwiskiem uda mu się zbijać kokosy to się tylko tak wydaje. Do tego studia medyczne, żeby cokolwiek po nich móc, trwają około 10 lat.. więc szmat czasu. A po sześciu latach farmacji i kilku kursach można być może i zwykłym aptekarzem, ale zarabiającym conajmniej pięć razy tyle co lekarz po 10 latach ciężkich studiów. a co do przeliczników na PŁ to kolosalna różnica.. z podstawą to nawet nie ma co się pakować, racja.
|
|
#1113 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
a na kierunkach medycznych prestiż większy, ale studia długie i chyba mimo wszystko trudniejsze od farmacji.dziękuje Cytat:
|
||
|
|
|
#1114 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie wiem dlaczego, ale ja nie chciałabym iśc na farmacje ani pracować w aptece, ok kasa jest ale mi to satysfakcji by nie sprawiało. Tak samo nie chce byś stomatologiem. Lekarski mi się marzy ale wiem że tak się nie dostane tam, dlatego wybieram się na RM, chociaż ostatnio coś chodzi po głowie dietetyka
|
|
#1115 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1116 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Ale miałam do nadrobienia Kilka stron.Cytat:
![]() Cytat:
Po cichu przedstawiliśmy sytuacje wychowawcy, ale powiedział, ze nie ma szans, nie ma wolnego nauczyciela w szkole. Cytat:
![]() A co do nieuczciwego oceniania. Gimnazjum, pan od fizyki. Potrzebował czystej kartki, kol wyrwała, podałam mu, a on 6 i wpisała do dziennika ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nawet dla własnej przyjemności ![]() Cytat:
Kupa kasy ![]() Ale to tylko marzenia takie, chemię bym musiała zdawać, a pewna jestem, że nie podołam. I OPERON tez polecam, mam do bioo, bardzo fajne, dobrze mi się uczy. |
||||||
|
|
|
#1117 | |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo
![]() Polecam Cytat:
no to się napracowała
|
|
|
#1118 |
|
Zakorzenienie
|
Naprawdę, to był taki starszawy facet ze śmierdzącym oddechem.
Kazał samemu opracować notatkę, a podpunkty ktoś zapisywał na tablicy. I zawsze brał jakąś dziewczynę, która akurat miała mini czy większy dekolt. W ogóle za dziwne rzeczy stawiał oceny ![]() Oblech
|
|
|
|
#1119 |
|
Zakorzenienie
|
ja tak miałam z facetem od informatyki
w pierwszej klasie ![]() dostałam z referatu 4 za to, że miałam spodnie :P aaaa jego teksty do dziewczyn z klasy rozbrajały: Kol: mogę wyjść do toalety? Inform: daj ja Ci podmucham. Kol: proszę pana, ale tu jest ciemno, jak ja mam pisać ten sprawdzian? Infrom: a jak ciemno to przyjemno ... xD stary zboczeniec
|
#1120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba w każdej szkole jest taki nauczyciel. U mnie prawie cała klasa miała 5 z PO, bo dziewczyny w spódnicach przychodziły
|
|
|
#1121 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie w tamtym roku PO uczył gościu, który miał też swoje chore jazdy
![]() PO: do odpowiedzi numer X X pisze na tablicy, pisze,pisze,pisze.. PO: wiesz co? postawię Ci 6 ! (facet nigdy nie stawiał 6 bo twierdził, że on umie na 5, a tylko Bóg na 6). X: oooo ! dlaczego? PO: bo nikt nigdy tak pięknie... tak ślicznie.. nie napisał mi takich głupot... ![]() mam cały zeszyt tekstów moich nauczycieli ![]() miałam fajnego prof od chemii (przez 3 lata gimnazjum i pierwszy rok liceum) specyficzny człowiek ale w porządku bardzo już powinien dawno być na emeryturze, ale ciągle uczy
|
#1122 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ile mnie to emocji kosztowalo jak siedzialam przed TV ;] zaliczylam z tysiac stanow przedzawalowych :P ale na tym polega piekno sportu ^^ w ogole pociagi maja w sobie taki klimat niepowtarzalny ;D w autobusach czy busach juz tego nie ma ;D noooo a z tym panem to przynajmniej wesolo mieliscie ^^ jak sie jedzie kilka godz. pociagiem to mozna jajko zniesc z nudow ;D Cytat:
|
|
#1123 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiecie, że ja NIGDY nie jechałam pociągiem ?
|
|
|
#1124 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I wszyscy 6 mają. I pan od historii kiedyś przegląda dziennik i mówi: "A pan M. to ma oceny pozapisywane w notesie? Bo wszystkie rubryki puste a na koniec 6 "Taa, przez cały rok na PO nie robiliśmy NIC ---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- Cytat:
Raz nad morze, a tak to krótkie trasy. |
||
|
|
|
#1125 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ej, no proszę Cię ![]() wpadnij na wakacje na Mazury będziesz miała okazję przejechać się pociągiem ![]() skąd dokładnie jesteś ?
|
|
#1126 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja do pewnego momentu tez nie jezdzilam pociagami, ale z racji braku prawa jazdy i niezbyt wielkiej sympatii to busow czy autobusow przemieszczam sie pociagami nie jest to zbyt czeste, ale jak gdzies musze pojechac i mam polaczene PKP to wybieram ten srodek transportu odnosnie jeszcze PO. sor uczył tez mojego rok starszego brata. i jakos na poczatku mojej przygody w liceum spr. liste obecnosci i prosil zeby kazdy wstal jak go wyczyta. i ja wstalam, przyjrzal sie mi i mowi S: ty to jestes do wojtka podobna. ja: nie sądze :P pierwszy raz to słysze. S: (mysli) kosci czaszki macie podobne! ja myslalam ze padne ze smiechu cala klasa w smiech a ja stalam zgieta w pol tak na marginesie.. niezbyt jestesmy z bratem podobni.. ja to nie wiem skad on wynalazl jakies podobienstwo... jeszcze do tego w kosciach czaszki ?! ;D
|
|
#1127 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=940aaead32a02128bb608a6 b94f04b4806a21ce5_60383a2 a3bc41;12745877]nie jestes sama tez nie jechalam pociagem ale za to uciekalam przed nim ![]() [/QUOTE]Jak to uciekałaś ? Chciał w Ciebie wjechać ?
|
|
|
#1129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no właśnie kojarzyłam, wiedziałam, ze ktoś o tym Łukowie pisał ![]() ale nie byłam pewna czy to Ty, a tak uświadomiłam sobie jak te posty tu narastają to zwątpiłam w szukanie :P nie wiem gdzie to jest, nic mi to nie mowi, ale zaraz (jak to mam w zwyczaju) ;P wezmę mapę i Cię znajdę :P
|
|
#1130 |
|
Konto usunięte
|
w mojej wiosce sa tory , jezdza tam pociagi towarowe , i ktoregos dnia postanowilam pojsc do kolezanki torami , bo szybciej mialam sluchawki na uszach i cos slyszalam ze chyba sie zbliza pociag ale nie widzialam go jeszcze , wylaczylam muzyke i przyspieszylam kroku az tu nagle z tylu mnie wyjezdza zza zakretu pociag to ja zaczelam biegac ile sil w nogach akurat zeskoczylam na boczna droge i pociag przejechal . to byl hardcore nie moglam zejsc z torow bo byly strome zejscia i wogole o tym nie pomyslalam . teraz sie z tego smieje ale wtedy bylam przestraszona ze szok
|
|
|
|
#1131 |
|
Zakorzenienie
|
no i już wiem gdzie mieszkasz ;P
wschodnia Polska jakieś 450 km ode mnie, tak na oko patrząc na mapę ![]() całkiem ładne miasto na zdjęciach ![]() ale dworzec to macie taki jak i u mnie
|
#1132 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=940aaead32a02128bb608a6 b94f04b4806a21ce5_60383a2 a3bc41;12746113]
w mojej wiosce sa tory , jezdza tam pociagi towarowe , i ktoregos dnia postanowilam pojsc do kolezanki torami , bo szybciej mialam sluchawki na uszach i cos slyszalam ze chyba sie zbliza pociag ale nie widzialam go jeszcze , wylaczylam muzyke i przyspieszylam kroku az tu nagle z tylu mnie wyjezdza zza zakretu pociag to ja zaczelam biegac ile sil w nogach akurat zeskoczylam na boczna droge i pociag przejechal . to byl hardcore nie moglam zejsc z torow bo byly strome zejscia i wogole o tym nie pomyslalam . teraz sie z tego smieje ale wtedy bylam przestraszona ze szok [/QUOTE]Też miałam podobną sytuację, byłam z kol. na torach, przejazd nad mostem a tu pociąg. Zwiewałyśmy i po takiej stromej skarpie zbiegłyśmy a ona się rozpędziła tak ze przed rzeka nie wyhamowała ![]() ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#1133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wybacz, zboczenie zawodowe tak już mam we krwi, że wszystko na mapie od razu sprawdzam poza tym.. nie lubie kiedy czegoś nie wiem w sensie, że właśnie ktoś mi o czyms powie i nie wiem o co chodzi zawsze lubie sprawdzić
|
|
#1134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1135 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dokładnie tak !
|
|
#1136 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie sądziłam, że znajdziesz A Ty skąd dokładnie jesteś? ![]() [1=940aaead32a02128bb608a6 b94f04b4806a21ce5_60383a2 a3bc41;12746113] w mojej wiosce sa tory , jezdza tam pociagi towarowe , i ktoregos dnia postanowilam pojsc do kolezanki torami , bo szybciej mialam sluchawki na uszach i cos slyszalam ze chyba sie zbliza pociag ale nie widzialam go jeszcze , wylaczylam muzyke i przyspieszylam kroku az tu nagle z tylu mnie wyjezdza zza zakretu pociag to ja zaczelam biegac ile sil w nogach akurat zeskoczylam na boczna droge i pociag przejechal . to byl hardcore nie moglam zejsc z torow bo byly strome zejscia i wogole o tym nie pomyslalam . teraz sie z tego smieje ale wtedy bylam przestraszona ze szok [/QUOTE]hardcore Podziwiam Cię, że potrafisz się z tego śmiać.Dziewczęta, ale macie tempo ![]() Poszłam się tylko zmierzyć, a tu tyle postów. Wynalazłam w profilu reg17 wątek o stanikach i musiałam się w tym momencie zmierzyć
|
|
|
#1137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
warmińsko-mazurskie ![]() blisko Giżycka, Mrągowa, Mikołajek.. (bardziej turystyczne miejscowości). wielkością moje miasto takie jak Twoje, około 30 tys. mieszkańców
|
|
#1138 |
|
Zakorzenienie
|
BeaS tez kiedys trafilam na watek o stanikach i sie postanowilam zmierzyc ;D ale wyszedl mi jakis dziwny rozmiar. zawsze kupuje 80/85 a z tego co w watku bylo napisane powinnam kupowac 75
w zyciu taki rozmiar by sie na mnie nie zmiescil xD bylabym taka zcisnieta ze bym chyba oddychac nie mogla :P
konsekwentnie dążyć do celu(ów)..;-) Edytowane przez KaasiaaK Czas edycji: 2009-06-13 o 22:40 |
|
|
|
#1139 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w internecie jest jakiś tam przelicznik wymiarów na rozmiar.. ale jak ja to sobie zmierzyłam to mi też wyszedł 75C. A normalnie noszę B, jakoś tak piersi lepiej wyglądają w C to by mi się tam zapadly chyba ![]() no nie wiem ![]() a tak w ogóle..to jestem megaodprężona miałam dzisiaj domowy gabinet masażu
|
|
#1140 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:40.

ja chcę iść na PŁ, a tam P jest x0,8, a R - x2 (przy czym np matma R x5, więc wiadomo, co najważniejsze 
W tamtym roku dwoje dzieci znajomych moi rodziców poszli do Łodzi. Jeden chłopak z mojego liceum po mat-biolu podostawał się na biotechnologię, jeszcze parę ścisłych kierunków, a poszedł właśnie na farmację. A dziewczyna poszła do 3LO w Łodzi, jednego z lepszych, bez problemu dostałaby się na medycynę, ale nie poszła, na farmację... Ja jak już, poszłabym na ten medyczny, większy prestiż... 
to się tylko tak wydaje. Do tego studia medyczne, żeby cokolwiek po nich móc, trwają około 10 lat.. więc szmat czasu. A po sześciu latach farmacji i kilku kursach można być może i zwykłym aptekarzem, ale zarabiającym conajmniej pięć razy tyle co lekarz po 10 latach ciężkich studiów.
Kilka stron.