|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Odprawa online a bagaż główny
Witam,
Za dwa tygodnie lece do Londynu (stansted) liniami Ryan Air z Rzeszowa. Będzie to mój pierwszy lot z tego lotniska i mam kilka pytań do osób, które już stamtąd leciały. Przy bookowaniu biletu zaznaczyłam opcje odprawa online + jedna sztuka bagażu. Ta usługa (odprawa online z bagażem podręcznym + rejestrowanym) działa podobno od niedawna i nikt z moich znajomych, którzy wczesniej latali z tego lotniska nie potrafi mi pomóc.I nie wiem jak to ma niby wyglądać. Będe mieć wydrukowaną karte pokładową. Nie musze już stać w tej kolejce do odprawy? Na stronie Ryan Air pisze, że ide od razu do kontroli celnej, to w takim razie gdzie mam oddać bagaż, ten do luku? Są na tym lotnisku jakies specjalne miejsca do tego? Pomóżcie, bo starsznie się tym stresuje ![]()
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Odprawa online a bagaż główny
Latam niestety innymi liniami...
Zerknij na ta stronke: http://www.ryanair.com/site/PL/faqs.php?sect=chk tu sa wszystkie informacje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() drukujesz kartę pokładową, a na lotnisku idziesz z bagazem i karta do odprawy normlanie pani sprawdza czy sie dane zgadzaja z dokumentem podrozy i oddajesz bagaz i tyle... Jaka różnica? otóż, chodzi o to, ze za odprawę na lotnisku tez się płaci. w rzeszowie 40 zł. a jesli robisz to przez internet, nie placisz.a jesli nie masz bagażu głownego, to nie musisz stac w tej głupiej kolejce. Powodzenia i bezpiecznej podrózy!
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Dziękuje bardzo, teraz jestem spokojniejsza
![]()
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
LEce za dwa dni ... i proszę o pomoc bo chyba nie zrozumiałam. Pierwszy raz lecę.
Zamawiając bilet zaznaczyłam sztuk bagażu 1 + odprawę online. Dzisiaj zrobiłam odprawę online-wydrukowałam odcinek, na którym napisany jest nr lotu i rejestracji, moje dane i to, że mogę mieć max10 kg bagazu podręcznego. Mam więc pytanie - online mam odprawiony tylko bagaż podręczny? Czyli walizkę do 15 kg muszę odprawić na lotnisku i tam uiścić opłatę? Bardzo prosze o pomoc.
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.mojeprzeloty.pl/nowosc.ph...10&org=ryanair Ja latam Ryanair z Wrocławia i Edynburga - chyba że ta usługa, o której piszesz jest dostępna tylko w Rzeszowie ![]() Edytowane przez hanjah Czas edycji: 2009-06-12 o 23:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
nie zgadzam sie z tym. W maju Ryanair wprowadzil online check-in dla wszystkich podrozujacych- z niezalezna iloscia bagazu. Firma ta odprawia teraz tylko w ten sposob. http://www.ryanair.com/site/EN/notic...ne_check-in-GB
![]() |
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
a wie ktos jak kto jest z odprawą online z bagazem rejestrowanym w wizzair?
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
pisze zebysie upewnic.lece na weekend do francji i NIE MAM bagazu glownego, mam tylko podreczny, w zwiazku z tym nie musze stac w tej kolejce gdzie oddaje sie duzy bagaz prawda?? zawsze latalam z bagazem i nie jestem pewna, bo zazwyczaj te wydrukowane karty odprawy online przy odaniu bagazu glownego pani wymieniala na karte pokladowa. A gdzie mi wymiania ta karte teraz skoro nie oddaje bagazu?? bede bardzo ograniczona czasowo praktycznie bede na styk na lotnisku dlatego pytam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Nie musisz mieć karty pokładowej bo często sam bilet wydrukowany nią już jest. Przynajmniej w liniach LOT. Musisz doczytać na stronie przewoźnika co i jak, wszystko jest na pewno opisane. Ja lecąc do Poznania co prawda (lot krajowy) miałem tylko wydrukowany świstek i bagaż podręczny nic więcej... Daj znać czym lecisz i jak to wszystko się potoczyło najlepiej na PW. Pozdr
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
A ja mam pytanie odnośnie Ryanair.
1.Konieczny jest paszport? Co z dowodem tymczasowym ? 2. Rocznikowo mam 18 lat , jednak kończę w październiku. W lipcu chciałam polecieć z koleżanką do Włoch , która będzie miała wtedy 18 lat. Możliwe jest coś takiego ? I jak z odprawą online ? bo czytałam ,że osoby poniżej 18 lat nie mogą się odprawić online ? to prawda? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:51.