|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: ...Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana...
No dobrze Dziewczęta... zrobiłam dziś zakupy białkowo- mięsne i czas wziąć się za diete... trzymacie kciuki
![]() Tak więc, zaczynam faze uderzeniową- 7 dni serków wiejskich, sera, mięska, ryb i jajek (obym dała rade!). Szkoda tylko że nie można jesć warzyw...no bo z czym zjeśc to miesko? z serem białym? A i słyszałam ze pyszna jest jajecznica z krewetkami, jadł ktoś?
|
#3212 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Doszłam jednak w końcu do wniosku, że dla mnie to trochę zbyt mało radykalne A teraz widzę, że skoro systemem 3/3 chudnę tylko 1 kg na tydzień, to nie wyobrażam sobie jak wolno bym chudła systemem 2/0 Z tego, co wiem, chyba żadna proteinka tutaj nie stosuje tego systemu ![]() Cytat:
Po prostu już jest inna figura, u mnie to jeszcze po dziecku i w ogóle zmiany związane z wiekiem ![]() Wiecie co, mnie na szczęście owoce wcale nie kuszą, już bardziej lody Widzę, że temat elektryczny grill się przyjął Fajnie, że o tym piszecie i radzicie ![]() mądrala - trzymam kciuki! Mięsko można jeść z przeróżnymi sosami na bazie jogurtu nat. - musztardowym, chrzanowym, itp. No i z małym korniszonkiem z ramach "warzyw" Ja krewetek akurat nie lubię, więc jajecznicy nie jadłam
|
||
|
|
|
#3213 |
|
Przyczajenie
|
hej ja dziś cała happy waga znowu ruszyła w dół,było 74.5........70.7.......bę dzie chociaż 65.Któraś z Was pisała ,że jak je mięso i ryby to zaczyna waga spadać,faktycznie,długo waga mi stała w miejscu,a od dwóch dni objadam się mięsem,aż mi nie dobrze i dziś się waże,a tu szok pół kilo mniej,gdzie wcześniej spadało mi po 100 gram co dwa dni. Dziewczyny trzeba jeść chyba więcej mięsa
|
|
|
|
#3214 |
|
Przyczajenie
|
A mam jeszcze takie pytania do was
![]() Jakim systemem najszybciej gubiłyście kilogramy w II fazie? Po jak długim czasie znikał wam tłuszczyk z brzucha? : > |
|
|
|
#3215 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
hej musze sie wtrącic bo otreby trzeba jesc a nie mozna od pierwszego dnia diety ,ogólnie jest tam sporo wegli ale w tych trzech lyzkach które jemy codziennie niewiele . ---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ---------- Cytat:
Ja bylam w systemie 5/5 i w 3 miesiace zgubilam 14.5 kg |
||
|
|
|
#3216 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3217 |
|
Zakorzenienie
|
piątkowe ważenie wykazało mi 66 kg
![]() jestem na drugim dniu protein i jeszcze dwa dni mi zostały ale kurde nie mogę nie podjeść czegoś normalnego. Jak nie plasterek sera to loda (!!!!), dzisiaj przeszłam samą siebie do winerek cielęcych 4 kromki chleba ( ale to chyba przez zbliżający się @) chlebek z mąki kukurydzianej i otrąb dla mnie o niebo lepszy na słodko z cynamonem. Mniam Jajecznica z szynką drobiową nie jest tak samo znakomita jak z boczkiem no ale cóż.... Zawsze to lepsza opcja niż serek wiejski który bokiem mi już wychodzi Mogę jeszcze polecić pierś z kurczaka smażoną z solą piperzem, rozmarynem i sokiem z cytryny... pychaaaa
|
|
#3218 |
|
Przyczajenie
|
za mną 20 dni diety i waga -5kg, myślę, że tak sobie, ale jakoś zapomniałyśmy o naszej tabelce, a tak bardzo motywowała. Teraz przechodzę znowu do fazy samych protein i mam nadzieję, że waga będzie spadać, pozdrowienia dla wszystkich proteinek, trzymajmy tak dalej
|
|
|
|
#3219 |
|
Zakorzenienie
|
Dobrze, to ja zaczynam od dzisiaj. Na śniadanie był serek wiejski + kawa, zaraz w ramach drugiego śniadanka będzie kefir 0%.
Kupiłam sobie dzisiaj porządną wage, podobno mierzy zawartość tłuszczu i wody...zobaczymy moja obecna jest taka boska, ze zależy którą nogą się stanie to różnie pokazuje Musze wymyślić z czym zjeść dzisiejszą pierś z kurczaka... chyba faktycznie z jakimś sosem... ---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ---------- JA TEŻ CHCE!!!
|
#3220 | ||
|
Raczkowanie
|
Hej proteinki!
![]() U mnie dzisiaj zaczęły się 3 dni samych protein i w związku z tym mój prywatny dzień ważenia Znów mogę zaznaczyć na suwaczku 1 kg mniej W sumie spadły mi 4 kg w 26 dni, to nie jest zawrotne tempo, ale dobrze, że w ogóle leci w dół Poza tym dieta nie jest dla mnie uciążliwa, no i dobrze się na niej czuję I tak maksymalnie chciałam być na diecie do początku lipca, bo potem wyjazd nad morze (oczywiście kupię sobie jakieś szałowe bikini ) i tam już nie będę trzymać diety. Więc jeszcze 2-3 tyg. pociągnę chyba II fazę Cytat:
He he, popatrz na mój wynik i się pociesz ![]() Cytat:
U mnie było jajko, 2 plastry polędwicy z indyka i serek wiejski Pozdrawiam sobotnio!
|
||
|
|
|
#3221 |
|
Raczkowanie
|
To ja tez napisze co u mnie było na śniadanko
![]() Chlebek Dunkana korniszonek i pasztet drobiowy a na obiadek zupka warzywna a potem grill z znajomymi wiec bedzie mięcho z grilla no i winko tez bedzie !!!! a ja tez musze sie zważyc wizyta u sąsiadki bo ona ma wagę !!! To miłej soboty proteinki ![]() ---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ---------- Mądrala do mięska polecam DIP z naturalnego jogurtu troche chrzanu albo czosnku zioła typu bazylia i oregano lub pietruszke i szypiorek naprawde pycha i mięska pasuje !!! SMACZNEGO!!!!
|
#3222 |
|
Zadomowienie
|
Witam, szukam linku do testu i znalazłam tylko wersję w jęz.francuskim. Wiecie, czy i gdzie jest w jęz. polskim??? Proszę o pomoc, bo zbliża się wesele w rodzinie (8.08) a ja mam do zrzucenia ok.10 kg. Pozdrawiam
|
|
|
|
#3223 |
|
Przyczajenie
|
Witam serdecznie. Jestem nowicjuszką i bardzo proszę o pomoc, ponieważ na kompie dopiero raczkuję. Moje pytanie: mam 55 lat plus vat i na 1-szej stronie przeczytałam że tej diety nie mogą stosować osoby z podwyższonym cholesterolem. Co ma wspólnego do tej diety? Tak bardzo bym chciała zrzucić kilogramy a ta dieta wydaje mi się zupełnie bezpieczna, Proszę o kilka wskazówek, pozdrawiam.
|
|
|
|
#3224 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale dzisiaj mi nawet wystarczyło... W szkole wypiłam taki większy kefir 0% (marzę o truskawowym!!!! ) i pepsi light (fajnie zapycha) + woda mineralna.A na obiadek pierś z kurczaka z grilla + ser biały + sosik nie wiedziałam że to moze byc takie dobre! A teraz kawa...co prawda z cukrem, ale NIE UMIEM INACZEJ! Cytat:
|
|
#3225 |
|
Przyczajenie
|
dzisiaj znalazłam dietę i wpis .jak możesz podeślij annaxxxpawlowska@interiap l.
będę bardzo wdzięczna ,a jak schudnę to jeszcze bardziej
|
|
|
|
#3226 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Powodzenia na diecie, ale dla pewności może skonsultuj się jeszcze z lekarzem czy na pewno możesz ją bezpiecznie stosować Zazdroszczę Ja właśnie wieczorami mam ciężkie chwile i ciągle bym coś podjadała, szczególnie na słodko. Ale ratuję się jogurtami ze słodzikiem, no i czasem lodami ![]() A kawa z cukrem raz-dwa razy dziennie, czy jogurt 0% owocowy raz na jakiś czas to małe grzeszki, których nie da się chyba uniknąć Czym byłaby dieta bez grzeszenia?
|
|
|
|
|
#3227 |
|
Zakorzenienie
|
Spinka25, ależ ja doskonale wiem, ze juz niedługo nadejdzie dzień w którym nie wytrzymam i zjem coś "niedozwolonego"
bez tego ani rusz....Jajkuuuu, czy wszyscy na moich oczach muszą jeść truskawki???
61-60 ![]() SB, dam rade ![]() Edytowane przez mądrala Czas edycji: 2009-06-13 o 19:29 |
|
|
|
#3228 |
|
Raczkowanie
|
Ech Mądralo lepiej grzeszyć i żałować niż żałować że się nie grzeszyło
![]() tak więc wcinam sobie troszkę truskawek z poczuciem winy ,ale co tam najwyżej o kilka dni przedłużę sboie dietę
|
|
|
|
#3229 |
|
Przyczajenie
|
Spinka25, dziękuje ale ostatnio czytałam ze cholesterol w zółtkach to już mit. Posłucham jednak twojej rady i skonsultuję sie z lekarzem. Nie mam jeszcze książki i jestem ciekawa czy dr Dunkan pisze coś na ten temat.
|
|
|
|
#3230 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#3231 |
|
Zakorzenienie
|
No to smacznego życze
najedz się też za mnie ![]() A tak w ogóle to który Ty masz dzień dietki? Ile kg w dół? Przepraszam, ale nie mam motywacji przeglądać wszystkich stron wątku
|
#3232 |
|
Raczkowanie
|
Hm najgorsze że ja już nie liczę
przyzwyczaiłam się że jestem na diecie he he ,ale poczekaj wychodzi mi że niecały miesiąc(a właściwie to jak skończę te pięć dni protein od dzisiaj zaczętych to będę równo miesiąć) na początku szybciutko zrzuciłam prawie 5 kg,ale teraz już tak nie jest ,waga powoli powoli spada ale do wymarzonej wagi -chciałabym ważyć 60 kg, jeszcze brakuje 5 kg w dół ,ale jak zobaczę że źle wyglądam na twarzytzn.zmarszczki i i wychudzona twarz (u mnie to najbardziej widać) to nie patrzę na wagę tylko zaczynam końcowy etap.
|
|
|
|
#3233 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie dizewczyny,
licze troszkę na Waszą pomoc. nie mam kssiażki Dukana i chciałabym zacząć tą dietę znaim ksiażkę kupie. Mam malo czasu (ślub z 3 tyg) a potrzebuje dietki z jasnymi wytycznymi, odchudzam się normalnie dietką MŻ ale wiadomo, ciagle zjada sie troszkę wiecej. A jak będę wiedziała że czegoś nie wolno to nie wolno i już ![]() Mam do Was kilka pytań, BARDZO będę wdzieczna za odpowwiedzi. Znalazlam częśc tych informacji w innych miejscach, ale mam wrażenie ze są niekonkretne: 1) czy w 1 fazie można otręby? 2) czy nie można wypic więcej niż 1,5 litra wody (to dla mnie wazne bo uprawiam sport i potrzebuje pić ponad 2) 3) czy któraś w Was miała na diecie problemy z cerą? 4) Czy z zaparciami można sobie jakoś poradzić , czy są 'zmorą 1 fazy" 5) piszecie o coli light.. mozna ją w 1szej fazie? 6) co sie sklada na nabiał? mleko też? czy tylko serek homo twarog jogurt i kefir? BARZO dziękuję za odpowiedzi. Uratujecie moje dobre samopoczucie w dniu slubu
Do połowy maja -> bedzie 75kg Do końca czerwca-> będzie 70kg ![]() "Odchudzanie ma jeszcze jedną zaletę - zawsze się udaje. Nie znam innej rzeczy, która - przy zachowaniu pewnych zasad - gwarantuje tak wysoki stopień powodzenia". (Charles Glass) |
|
|
|
#3234 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
U mnie dziś na wadze nawet pokazało się 62 kg, ale potem coś koło 62,5, ale to też super Super!
|
|
|
|
#3235 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja w sumie też póki co nie mam swojego "celu" wagowego, bo najpierw chce zobaczyc jak bede wyglądała (jak wytrwam ) i myślę że po prostu w pewnym momencie stwierdzę że wystarczy. Doczekać sie nie moge tego momentu! ![]() ---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- Cytat:
Kurcze, ale mnie motywuje jak tu piszecie że chudniecie Werkawerka, mi sie wydaje że znam odpowiedzi na te pytania, ale pewna nie jestem i nie chciałabym narobić zamieszania, także poczekam aż odpowiedzą Ci bardziej doświadczone Proteinki
61-60 ![]() SB, dam rade ![]() Edytowane przez mądrala Czas edycji: 2009-06-14 o 10:26 |
||
|
|
|
#3236 |
|
Zakorzenienie
|
mądrala mnie też to na początku motywowało, ja próbowałam wielu diet, i miałam nadzieję że na tej skończę moje odchudzanie, które trwa już ponad rok. Czuję, że się uda, bo kilogramy, których przez bardzo długi czas nie mogłam ruszyć w końcu zaczęły spadać
|
|
|
|
#3237 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A powiedzcie mi, jak długo robiłyście 1 faze uderzeniową? Bo wszedzie pisze że od 7-10 dni... i nie wiem co robić... I tak się ejszcze zastanawiam... czy w 1. fazie można jesć np. słonecznik, pestki dyni i takie tam? Fajnie by było dodać sobie coś takiego do jogurtu naturalnego Ale pewnie nie można, cooo...
61-60 ![]() SB, dam rade ![]() Edytowane przez mądrala Czas edycji: 2009-06-14 o 10:37 |
|
|
|
|
#3238 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3239 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
2.możesz wypić ile chcesz ,1,5l to zdaje się minimum 3.Ja nie miałam 4.Też nie miałam ![]() 5.tak 6.jajka,mleko,ser chudy,serek wiejski,kefir,maślanka,jo gurt wszystko z małą zawartością tłuszczu |
|
|
|
|
#3240 |
|
Raczkowanie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:59.

Doszłam jednak w końcu do wniosku, że dla mnie to trochę zbyt mało radykalne
A teraz widzę, że skoro systemem 3/3 chudnę tylko 1 kg na tydzień, to nie wyobrażam sobie jak wolno bym chudła systemem 2/0
Z tego, co wiem, chyba żadna proteinka tutaj nie stosuje tego systemu
Po prostu już jest inna figura, u mnie to jeszcze po dziecku i w ogóle zmiany związane z wiekiem
Fajnie, że o tym piszecie i radzicie
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Ale dzisiaj mi nawet wystarczyło... W szkole wypiłam taki większy kefir 0% (marzę o truskawowym!!!!
) i pepsi light (fajnie zapycha) + woda mineralna.