|
|
#1261 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Matura 2010
Cytat:
a no właśnie jest Magda występuje jako samodzielne imię ;>dlatego tak dopytuję czy Magda w tym wypadku to zdrobnienie od Magdaleny czy już takie imię z papierów haha.
|
|
#1262 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mialabym 100km do domu i jakies 90km do dziadkow ![]() tez sie chetnie dowiem jaka jest roznica ;D bo jedyna jaka widze to Magdalena to taka wersja jakby oficjalna, a Magda zdrobnienie ![]() Tak jak np. Małgorzata-Małgosia/Gosia ja tez wpisalam na liscie zdrobnienie imienia ;D chociaz sa przypadki ze rodzice chrzcza dzieci np. Magda, Kasia, etc ;] edit: no tak myslalam ze o to Ci chodzilo z ta roznica ;D
|
|
#1263 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
to się czegoś nauczyłam oprócz geografii (położenie Waszych miejscowości) na wizażu |
||
|
|
|
#1264 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale Magda występuje jako osobne imię. aaaa w ogóle tak wczoraj przeglądałam gazetę i raz w miesiącu zawsze jest taka strona ze zdjeciami noworodków.. i imionami i datami ur.. Boże, ale rodzice mają fantazję w nazywaniu dzieci ![]() mojej mamy znajoma ostatnio nazwwała córkę : Leila... (przyjęli tylko dlatego w Urzędzie bo ojciec jest Francuzem..ale wszystko jedno imię kurcze z kosmosu jak byłam na tej wymianie polsko-łotewskiej to tak pies się nazywał )---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ---------- Cytat:
pewnie jeszcze nie jednego się nauczysz i dowiesz ![]() takie fora i rozmowy na nich bywają odkrywcze
|
|
#1265 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ze sa juz takie przypadki ze rodzice daja imie powszechnie uznawane za zdrobnienie ![]() ale szczerze mowiac niezbyt mi sie podoba taki pomysl.. potem tylko problemy moga byc z tego powodu.. bo jednak jest to rzadko spotykane... kolezanka miala tez niezly problem bo dostala drugie imie Wioleta, a wszedzie jej w papierach wpisywali Wioletta... biedna sie juz denerwowala z tego powodu... jakby nie patrzec to inna osoba jest.. ja mam jedno imie i dobrze mi z tym ;P bo tego z bierzmowania w dokumentach sie nie liczy :P
|
|
#1266 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też mam jedno imię ![]() znam ciekawą sytuację tez z imionami koleżanka ma strasznie zakręconego ojca. jak się urodziła miała nazywać się Zuzanna, ojciec poszedł do Urzędu i ją wpisał jako Daria (zapomniał jak miała się nazywac, a jej matka ma na imię Daria.. więc ojciec sobie wpisał imię matki )no i tak zostało
|
|
#1267 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry !
[1=940aaead32a02128bb608a6 b94f04b4806a21ce5_60383a2 a3bc41;12748912] reg17-Kamila-pomorskie-polski PP , angielski PP , matematyka PP , geografia PR, i chyba WOS PP lub PR - Gdansk UGbedziemy trzymaly mono kciuki , pierwszy raz zdajesz??[/QUOTE] już dopisuję ![]() pierwszy i oby ostatni
|
|
#1268 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mama od momentu jak sie urodzilam mowila do mnie Ola (aleksandra mialam byc) ale byla juz w rodzinie jedna ola, jej znajomej corka byla tez ola, moja friend urodzona 4 dni przede mna tez ola (zeby bylo smieszniej mamy takie samo nazwisko, ale nie jestesmy rodzina), i szykowala sie 2 miesiace po mnie urodzona tez ola ![]() wiec mama odpuscila sobie i przemianowala mnie na Magde (magdalena xD) ale tato sobie wymyslil Katarzynę ;D no i poszedl do urzedu i w sumie bez wiedzy mamy zarejestrowal mnie jako Katarzyne ;D
|
|
#1269 |
|
Zakorzenienie
|
BeaS, jeszcze Magda :
|
#1270 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
ja mam dwa plus trzecie z bierzmowania skleroza nie choroba nie boli, jak to mówi mój tata ![]() dzień dobry ![]() i ja również będę trzymać kciuki tylko w ten wtorek czy następny, bo nie pamiętam
|
||
|
|
|
#1271 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Podaj dane do listy ![]() Dziękuję Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#1272 |
|
Zakorzenienie
|
haha, a ja jestem kalendarzowa ;D
tak sobie rodzice wyszukali w kalendarzu, że będę Martyna no i jestem :P ale kiedys strasznie nie lubiłam swojego imienia, teraz się przyzwyczaiłam. Chociaż rzadko ktoś mówi do mnie po imieniu (rodzice ewentualnie), znajomi mówią do mnie Tyśka. aaa i nie lubię jak ktoś zdrabnia moje imię, ojeju, jak nie lubię ;D wybaczam cioci jej "Martyś", ale babcinego "Tina" wręcz nienawidzę.
|
#1273 | |
|
Wtajemniczenie
|
Magdalena ale zawsze podpisuje się Magda, no chyba że na jakiś ważnych papierach to Magdalena![]() Cytat:
Już widziałam
|
|
|
#1274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W następny
|
|
|
#1275 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też jestem kalendarzowa
mama chciała żebym miała na imie Wiktoria, tacie wsumie obojętnie było ale nie chciał żadnych Kaś, Baś itd. A za to dziadki chcieli Basie . To mój tata powiedział żada Wiktoria ani Basi jakie sobie imie przyniesie takie będzie mieć więc urodziłam sie kiedy była Magdalena wię tak mam na imie:P
|
|
#1276 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to dobrze, ze nie urodziłaś się na Hermenegildy np. ;P ja się urodziłam w Marii, Stefana i Carmen
|
|
#1277 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- Cytat:
![]()
|
|
|
#1278 |
|
Konto usunięte
|
Wikipedia mówi, że w dzień mich urodzin imieniny mają:
Augusta i Lucyla (?), a do tego Alfons i Wolfgang dobrze, że moi rodzisie nie zastosowali metody z imieniem z kalendarza |
|
|
|
#1279 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak widać właśnie sprawdzałam ![]() np. zawsze myślałam, ze mam imieniny jedynie 30 stycznia, a się okazuje, że Martyna występuje w kalendarzu kilka razy.. 30 I, 24II, 14V, 11XI ![]() w ogóle kiedyś, bodajże w pierwszej klasie podstawówki, katechetka powiedziała mi, że mam pogańskie imię bo nie ma takiej świetej i pamiętam, że wróciłam z płaczem do domu haha.---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ---------- Cytat:
Andrzej, Atenogenes, Bartłomiej, Benedykt, Benita, Carmen, Dzierżysław, Dzirżysława, Eustacjusz, Eustazja, Eustazjusz, Eustazy, Faust, Kanmił, Maria, Marika, Ryta, Stefan, Walenty i Walentyn
|
|
#1280 |
|
Raczkowanie
|
ładnie proszę o dopisanie do listy
![]() marinka -Asia -woj.lubelskie -język polski PP -jęz. angielski PP -matematyka PP -biologia PR - chemia PR - Plany: UM Lublin
|
|
|
|
#1281 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1282 |
|
Zakorzenienie
|
ja też znam jedną Carmen,w moim mieście nawet mieszka, w przedszkolu w jednej grupie byłyśmy
ale ona ma tak na imię bo jej ojciec jest Amerykaninem ![]() a tak to nie wiem czy w "normalnej" sytuacji w Urzędzie można nadać takie imię dziecku.
|
#1283 |
|
Konto usunięte
|
[QUOTE=mtynai;12751861]jak widać
właśnie sprawdzałam ![]() np. zawsze myślałam, ze mam imieniny jedynie 30 stycznia, a się okazuje, że Martyna występuje w kalendarzu kilka razy.. 30 I, 24II, 14V, 11XI ![]() w ogóle kiedyś, bodajże w pierwszej klasie podstawówki, katechetka powiedziała mi, że mam pogańskie imię bo nie ma takiej świetej i pamiętam, że wróciłam z płaczem do domu haha.wg wikipedii to w moje urodziny imieniny obchodzą: Andrzej, Atenogenes, Bartłomiej, Benedykt, Benita, Carmen, Dzierżysław, Dzirżysława, Eustacjusz, Eustazja, Eustazjusz, Eustazy, Faust, Kanmił, Maria, Marika, Ryta, Stefan, Walenty i Walentyn [/QUOTE] mojej świętej tez chyba nie ma no to od dziasiaj mówimy do Ciebie Ryta, Dzirżysława albo Eustazja jak wolisz
Edytowane przez 201605040950 Czas edycji: 2009-06-14 o 13:45 |
|
|
|
#1284 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Rytka ![]() Aż swoje z ciekawości sprawdziłam, ale tam prawie sami faceci xD Eufrozyna, Fulgencjusz, Fulgenty, Józef, Konkordiusz, Maria, Masław, Miecisław, Mieczysław, Mieczysława, Miesław, Mieszko, Mojsław, Odylon, Odys, Odyseusz, Walenty, Walentyn, Wilhelm i Wincenty
Edytowane przez BeaS Czas edycji: 2009-06-14 o 13:53 |
||
|
|
|
#1285 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jasne, że jest to była męczennica z Galacji bodajże Atenogenes, Benita - te imiona to mnie dopiero zdziwiły ![]() ta Dzierżysława całkiem całkiem ![]() ed: a Eustazja.. to mi się jakos tak niefortunnie z eutanazją kojarzy :P ---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- Cytat:
No matter how great the talent or efforts, some things just take time. You can't produce a baby in one month by making nine women pregnant. Warren Buffet Edytowane przez mtynai Czas edycji: 2009-06-14 o 13:54 |
||
|
|
|
#1286 |
|
Rozeznanie
|
![]() Dziewczyny a trudno dostać się na Uniwersytet Łódzki? Bo też myślałam o Łodzi a nawet nie wiem jaki tam poziom jest ;/ |
|
|
|
#1287 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ale był płaczEustazja mnie tak samo Eufrozia miło mi FeelingGood zależy na co byś chciała do tej Łodzi :P a najlepiej dopisz się do listy, bo Cię chyba nie ma jescze czy ja nie zauważyłam??? Edytowane przez 201605040950 Czas edycji: 2009-06-14 o 13:58 |
|
|
|
|
#1288 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Słucham Cię, Rytko ? ![]() ![]() Eufrozja kojarzy mi się z ... nitrogliceryną
|
|
|
#1289 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() ja też zawsze bo żaden fryzjer nie rozumie mojej wizji grzywki...Cytat:
mama czytała w ciąży Nad Niemnem i tak jej się Justyna Orzelska spodobała ![]() miało być takie rzadkie imię, a tu w sp na 9 dziewczyn 2 Justyny, w gim na 11 -3, teraz na 7 też 3 ![]() Cytat:
kiedyś na gazecie widziałam taką tabelkę z progami, tam sobie popatrz
|
||
|
|
|
#1290 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi też ! a imię Daniel? nie kojarzy wam się z budyniem? xD bo mi tak ![]() takie jakieś rozmemłane jak budyń, haha
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:20.

i ktoś Cię musi tam dopisać
Magda występuje jako samodzielne imię ;>

to była męczennica z Galacji bodajże

bo żaden fryzjer nie rozumie mojej wizji grzywki...