|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4861 |
Zakorzenienie
|
Dot.: OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja c
bez sensu alyiah, moze wroc tu i tu zrob reszte badan? mnie sluzba angielska zdrowia pasuje. nie zawiodlam sie jeszcze
|
![]() ![]() |
![]() |
#4862 |
Rozeznanie
|
Dot.: OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja c
Hej dziewczyny
![]() A ja znowu tak na wyskoku tylko, nigdy nikomu nic nieodpisuje a wy mi zawsze buziaki dla was ![]() ![]() mala znowu chora tzn objawy choroby to co ostanio a razem z nimi drugi zebol, i chyba moje dziecko tak walsnie przechodzi zabkowanie ze oprocz nieprzespanych nocek przeziebienie ![]() Czerwone plamy na cialku jak byly tak sa, juz wszystko odstawilam i dalej nic, teraz wracamy tez do obiadow sloiczkowych (bo wtedy nic sie niedzialo) i zobaczymy, i chyba pojde do innego doktora w poniedzialek bo ten nasz twierdzi ze to sucha skora tylko a mnie szlag trafia ![]() A dzisiaj dziecie moje drogie nauczylo sie mowic tata ![]() ![]() wczoraj bylam u kolezanki w szpitalu podziwiac nowo narodzone malenstwo ![]() a porod to miala jak marzenie jezeli wogole taki moze byc ![]() w czwartek o 9:30 rano zadzwonila do mnie ze jest na porodowce bo o 4 nad ranem wody jej odeszly ale zadnych skurczow niema i ze jak bedzie po wszystkim to jej tz da mi znac, o godz 14 znowu dzwoni ja zdziwiona sie pytam jeszcze sie meczysz a ona mi ze nie juz po wszystkim mala sie o 11:55 urodzila, a ona juz na nogach bo siku jej sie chcialo, normalnie szczena mi opadla ![]() ![]() przyponialo mi sie wszystko od poczatku i wiecie co zachcialo mi sie drugiego bobasia ![]() Katakumba brzydule ogladasz? ![]()
#4863 |
Zakorzenienie
|
nie ogladam bo nie mam polskiej telewizji
![]() ale na necie ipla.pl ogladam sobie reszte seriali, czasem hurtem obejrze kilka pracowalam w wiezieniu i areszcie, wiec ulubiony to fala zbrodni i oficer pokaze wam cos, tylko musze zdjecia pozmniejszac. nie idzzcie nigdzie polka w bouncerze, no potrafi godzine tam siedziec i skakac polka z manadrynka polka opowiada mi ze ktos w pokoju siedzi obok niej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4864 |
Rozeznanie
|
Ja czasem pokukam na bloga z fotkami malej, jest swietna i te miny sa zabujcze
![]() A ja mam bzydule z neta sciagnieta i se obejrzalam ![]() a fale zbrodni tez widzialam szkoda ze emisje przerwali no ja juz ide bo pewnie mala za godzine alarm podniesie
#4865 |
Rozeznanie
|
Katakumba, mejl poszedł
![]() Dziewczyny, czy Wasze szkraby same siadają? Czy tylko jak Wy je posadzicie? Moi w ogóle się do siadania nie zabiarają, lenie małe |
![]() ![]() |
![]() |
#4866 |
Zakorzenienie
|
moja nei siada sama. ale kleczy jak ja asekuruje. i w ogole ostatnio to w ogle sie nie turla... ale za to jak siedzi na czyjejs nodze, brzuchu i tylko czuje grunt pod nogami to macha lapkami, lapie sie czego popadnie i wstaje
|
![]() ![]() |
![]() |
#4867 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Świetne zdjęcia! Polka jest przecudna! A ja mam pytanko - czy w Polsce tez mozna kupić taki bouncer? Jak to na polski przetłumaczyć? Mi już ręcę odpadają od podtrzymywania Kaśki, jak ta sprężynkuje. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4868 | |
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
Cytat:
![]() moja sama nie siada.. ale glośno domaga sie posadzenia! no i jak ją kłade na plecy np do spania lub, przewijania podpiera sie na łokciach i rozglada..lub na jednym łokciu i na jednej ręce.. katakumba mala jak zwykle słodka! ale te urzadzenie mnie lekko przeraża ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4869 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
my tez mamy taka, jak narazie czekam az mala zacznie sama stawac na nozkach i czasem tylko ja pohustamy w tym a i tak radochy kupa ![]() albo taki jak ma katakumba http://allegro.pl/item651819577_lind...zolta_bdb.html http://allegro.pl/item660790568_skoc...er_zabawa.html na alegro wpisz skoczek to zobaczysz sama ![]()
![]() |
#4870 |
Raczkowanie
|
Niobe ja swoją małą odzwyczaiłam zasypiania na cycu prawie trzy miesiące temu
![]() ![]() ![]() Katakumba Polka jest boska ![]() ![]() ![]() Moja Laura jakoś nic jeszcze nie gada, poza jakimis takimi sylabami a'la "guuuu" "mmmmm" ale wiem, że kiedyś przyjdzie i na nią pora, więc się nie martwię ![]() Pogoda za oknem znowu do ![]() ![]() Ostatnio drobciaa napisała, że Filipek śpi tylko dwa razy w ciągu dnia i mam dylemat. W sumie Laurka troszkę młodsza, a w ciągu dnia ma 4 drzemki i teraz się zastanawiam, czy nie za dużo ![]() Niobe Wy wybieracie się do Ustki, a my 12 lipca do Pisza na Mazury ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4871 |
Zakorzenienie
|
boze jak goraco u nassss
polce sie skoczek podoba, dokladnie taki jak my mamy znalazla magdalena. ja swoj oddam pewnie, ale wielkie to to, ale lece do polski 30 czerwca, jak ktoras reflektuje (bede w katowiach) to za koszty przesylki moge oddac. troche sfatygowany jest, bo na tyle (co absolutnie dziecku nie przeszkadza) jest odbite przypalenie, polozylam kiedys za blisko palnika kuchennego ![]() ![]() ide cos zjesc. frytki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4872 |
Raczkowanie
|
Katakumba jakąś fajną masz dietę, frytki z sałatką
![]() ![]() Moje dziecię dziś marudne od rana i tylko by spało ![]() I ja wrzucę tutaj kilka zdjęć ![]() ![]() Dziś zrobiłam Laurce zupkę i nawet jej smakowała ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4873 |
Rozeznanie
|
A my właśnie wrócilismy od mojej mamy. Ale się najadłam truskawek z bitą śmietaną! Pychotka! W tym roku rodzice mają przepyszne truskawki, o smaku truskawek a nie wody. Już część z nich wykorzystaliśmy do zrobienia nalewki truskawkowej; jaki efekt okaze się dopiero za 10 tygodni. Mniam!
A zakładacie już dzieciaczkom buciki? Widzę że koleżanki zakładają swoim dzieciom, które są w tym wieku co Kasia, a mi się wydaje, że dla nóżek to jest męczące. Ale super zdjęcia! Widać że Laurce się podoba taka gromada! Edytowane przez asiak1981 Czas edycji: 2009-06-14 o 16:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#4874 |
Zakorzenienie
|
edytka, laurka ma super mine z jezykiem na wierzchu... piekna
![]() asia, my mamy buciki, ale takie smieszne, bo nie stawiam jej w nich, nie ma sensu, wiec ja jej zkladam jak jest w wozku. ladnie wyglada, nie wieje jej bo genrelanie to lubie jak mloda m bose stopki sluchajcie jak sie mloda obudzi ide biegac z nia w wozku. juz mam nawet reeboki zalozone, czekam tylko az sie ocknie ![]() jak nie dostane zadyszki i nie umre nad morzem to bedziecie mogly mi gratulowac a co do frtytek. byly. salaty nie, bo zabraklo mi sosu balsamowego. no wiem ze glupia wymowka, ale wiecie jak jest ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4875 |
Zadomowienie
|
[QUOTE=edyta0131;12755329
I ja wrzucę tutaj kilka zdjęć ![]() ![]() super zdjęcia z kłapouszkami, jak ich duzo! |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4876 |
Zadomowienie
|
hej mamusie kochaniutkie
ale mamy upal,mlody ma czerwione ramionko od tego sloneczka,a bylismy tylko 3 godzinki wczoraj ale nad morzem a tam bryza fajna a sloneczko i tak robilo swoje,fajniutko mamy,dzisiaj to rano bylismy bo potem skwar ze szkoda dziecka narazac na takie promienie,to w domku se posiedzielismy i tez fajnie bylo,no ale za to rano ztobilismy test jak mlody zareaguje na spacerowke,taka typowo,mamy cosatto,i nie bylo zle,rewelka bo leciutka,zwrotna starsznie i wogole cacy ok z tego to co pamietam to odpowiadam niobe ja jak obwiazuje gaza to korzystam z grubej nici,wloczki znaczy sie,robie taka sakiewke czasem,a czasem to na okolo i tyle,jak prezencik,roznie,ale najbardziej liubie bandaz jednak edyta nie no Laura sliczniutka jest,pieknosci ![]() katakumba jak bieganie w taki upal? nie padlas? cos tam jeszcze bylo,jak se przypomne to napisze,ogranicze maslo chyba bo cos nie teges z pamiecia ![]()
#4877 |
Zakorzenienie
|
nie padlam, ale duzo tez nie bieglam. bedzie w sumie ze 2 km
![]() a teraz ogladam wedding crasehers, po raz kolejny chcialam stepford wives ale jakas wersja z 1975 roku i malo atrakcyjna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4878 |
Raczkowanie
|
Lisey podeślij nam trochę tego słoneczka, bo u nas pizga i nawet na spacer nie można pójść, takie wiatrzysko podłe wieje
![]() Trzeba się zbierać do roboty, bo ciężki tydzień przede mną ![]() Ale za to w środę tż zabiera mnie na imprezę. Pisałam Wam kiedyś, że w środy go nigdy nie było w domu, bo grał w siatkę z kumplami (średnia wiekowa 28-55 ![]() ![]() ![]() Dobra zmykam spać, bo wczoraj siedziałam do 1.45 i dziś muszę troche odespać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4879 |
Rozeznanie
|
I ja się w końcu zamelduję, bo już 1,5 miesiąca nie pisałam ale czytam zawsze i wszystko
![]() ![]() U nas wszystko w porządku. Mały dużo je, rośnie, łapie wszystko co w zasięgu ręki a i czasem wzroku. Sam siedzi ale jeszcze nie do końca pewnie. Troszki mu się gibie ale widzę z dnia na dzień, ze jest lepiej. W łózeczku, na macie, wędruje na pleckach wokół własnej osi i nie tylko. Nauczył sie pluć i teraz robi to notorycznie. Ledwie oczy otworzy a juz daje znać ze nie zapomniał. A wieczorem zanim zamknie też pokazuje. Ubaw mamy po pachy. Cycusia dostaje rano i wieczorem jako posiłek a w ciągu dnia jak marudzi to do przepicia. Je ładnie choć czasami ma jakieś awarie. O 8 zjada cycusia, o 11 kaszkę mleczno ryżową Bobovita (smaki różne) ok.110-170 ml, o 14 obiadek (słoiczek), o 17 deserek, ok. 19-19.30 kaszka mleczno ryżowa i na koniec po kąpieli cycuś. Kąpiemy rzadziej tzn. co 2gi dzień bo ma suchą skórę na łokciach i że to ponoć od wody. Pomaga więc moge tak przypuszczać. Zaczął ostatnio nawet ładnie pić soczki co mnie bardzo cieszy bo juz się martwiłam. 2 tyg temu ważył 7260g. Ja od piątku na wychowawczym. Ostatnie pół wypłaty przyjdzie w tym miesiącu. Ale co tam - damy radę ![]() ![]() Poza tym wybieramy się 11 sierpnia na 10 dni wakacji do Jastrzębiej Góry. I tutaj podpowiedź dla Edytki. Kochana ja już zaopatrzyłam się w malutki basenik do kąpania dla małego. Tzn będę go używać na plaży, żeby się maluch pochlapał w wodzie ale też w pensjonacie w kabinie prysznicowej. Kupiłam taki za 12 zł. Katakumba Pola na zdjęciach mnie powala. Super przebojowa jest dziewczyna - jak jej Mama ![]() Edytko Laurka przeurocza a kolekcja kłapouszków rewelacyjna. Zastanawiamy się nad zakupem fotelika. Mamy na oku Chicco Key 1. Słyszła moze któraś mamusia coś o nim?? Aha i jeszcze łózeczko turystyczne wybrałam ale jeszcze nie kupiłam http://allegro.pl/item650956236_koje...piaseczno.html fajne jest bo widziałm na żywo. A tak zapytam Was jeszcze co Wasze maluchy dostały na Dzień Dziecka?? Możecie polecić coś fajnego?? Całuję Was bardzo gorąco i obiecuję odzywac się częściej. ![]() A i jeszcze jedno - dzieciaczki nam rosną nie do poznania. Ogladałam zdjęcia i jestem w szoku jak maluchy nam się szybko zmieniają. Śliczne i kochane są wszystkie!!! ![]()
![]() |
#4880 |
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
Gosiaczek1211 witaj
![]() co do fotelika to moge ci odrazu odpowiedziec bo u nas temat na tapecie ![]() tez przymierzałam cie do tego chicco key ale poczytalam w necie i bardzo go odradzaja ze wzgledu na slaba jakośc tapicerki.. podobno juz po 100km sie mechaci ![]() my szukamy czegos z isofixem i wybór mamy pomiędzy Maxi cosi priorifix / Bebecobfort Iseos isofix /Britax Romer SafeFix plus niestety wszystkie ok 1200-1300 zl ![]() musze je obmacac w sklepie i przymierzyć mała i do samochodu.. bo ponoc w tych glębszych ciężko potem dziecko wsadzic jak malay otwor drzwi z tylu ![]() gdzie wy macie te upały? u nas nadal syberia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4881 |
Raczkowanie
|
halo, halo
oderwałam się od książki (ostatni tom hehe ![]() wczoraj Młoda skończyła pół roku, więc było małe święto, no i na basenie udało jej się zanurkować - do tej pory był z tym problem bo ona się non stop chichra zamiast się skpuić na ćwiczeniach aaliyah tak sobie pomyślałam, że to oko to może od jakiegoś małego guzka w przysadce - tzn. że on na coś tam uciska, mówię Ci duuuuuuuuuuuuuuuużo lasek to ma i z tego co pamiętam ze szpitala to się leczy farmakologicznie, generalnie wydaje mi się, że przydałby Ci się dobry ginekolog endokrynolog, ja mogę dać namiary ale to na śląsku... u nas już zaczyna padać deszcz, więc chyba znowu utkniemy w domu katakumba jak ty tego skoczka mocujesz??? wiecie co, w sobotę w Krakowie jest koncert Kravitza i taaaaaaaką mam ochotę się wybrać...muszę jakąś kumpelę namówić, mąż dał mi wolną rękę ![]() mam takie pytanie - ja daję Młodej kaszkę owsianą pszenną, więc już chyba nie muszę dawać kaszki mannej do zupki??? No bo w tej kaszce nestle już dostaje gluten
#4882 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
szamanka - jeśli ta owsianka jest glutenowa to juz nie ma potrzeby dodatkowego glutenu wprowadzać. A dzisiaj już znowu mamy poniedziałek ![]() Słoneczko świeci, ja miałam złapać poranny mocz Martusi do analizy i zapomniałam ![]() Dobra dziewczynki czas juz wstawać na dobre. Wymyśliłam,ze zrobię torcik z truskawkami i ide piec biszkopt. Wiecie co mówią,że tak trudno jest biszkopt upiec, a ja jakos tylko to umiem zrobic i to obowiazkowo przy otwartym oknie piekę bo mi zawsze gorąco. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4883 |
Zadomowienie
|
Cześć mamusie
![]() Melduję się po długiej nieobecności! Igorek już wyzdrowiał ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Przepraszam że nie odwołuję się do Waszych postów ale ostatnio się nie wyrabiam ![]() Igorek wydaje różne śmieszne dźwięki ale jak na razie ani mama ani tata nie mówi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#4884 |
Zakorzenienie
|
na szybko, bo ide jesc sniadanie poki moja chuliganka spi
szamanka, tam na gorze sa takie jakby hmmm kleszcze. nie ma potrzeby wkrecac zadnych srub ani kolkow, to sie na framudze trzyma. chcesz skoczka?? oddam ci go, bo my na chodzik czekamy. a jak ci sie nie spodoba to dasz komus innemu |
![]() ![]() |
![]() |
#4885 |
Rozeznanie
|
u nas upał, nic mi sie nie chce
![]() Paula dobrze, że Igorek juz ok ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4886 |
Rozeznanie
|
Katakumba Polka jest swietna
![]() Paula dobrze, że Igorek już wyzdrowiał ![]() Ja podaję mełej kaszki z glutenem co kilka dni. aaliyah wracaj szybciutko do zdrowia!!! Edyta moja pierwsza @ wyglądała podobnie jak Twoja. Dosłaownie bałam się wyjść z domu ![]() Moja mała mówi mama, baba, ała i ganga ![]() No i oprócz dwóch dolnych jedynek mamy już jedną górną (tzn już widać jak wychodzi). Fajnie, że Wasze dzieciaczki już raczkują i nawet stają. Moja jak siedzi przodem do mnie to też łapie się za moją bluzkę i podnosi pupę do góry. Ale ortopeda kazał nam ją opózniać w rozwoju ruchowym jeszcze z miesiąc ze względu na jej słabe bioderka. |
![]() ![]() |
![]() |
#4887 |
Rozeznanie
|
Jestem, jestem. Czytam Was.
Moja nie raczkuje - jak ją położę na brzuch to zaraz obraca się na plecy i tak jej najlepiej. Nie podnosi się - ogólnie leniwiec z niej wielki. Mówi bababa i mamama, ale nie wie o kim mówi. CO do jedzenia to nie daję jej już chleba bo ostatnio odcisła sobie dziąsełka i płakała. Ma już prawie 7 miesięcy i żadnego ząbka. Wydaje mi się że powinna już więcej umieć, ale niech rozwija się swoim tempem, nie będę nic ponaglać. Ale jak czytam o waszych pociechach to wydaje mi się że Wasze są w takim samym wieku a nawet młodsze a roawijają się szybciej. |
![]() ![]() |
![]() |
#4888 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#4889 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Paula ciesze sie ze Igorek lepiej sie miewa i gratulacje skonczenia pracy mgr. ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4890 |
Zakorzenienie
|
szamnka ten skoczek dostanie zuzia na urodziny od ciotki katakumby
![]() on jest sfatygowany, ten material ale w zaden sposob nie wplywa to na bezpieczenstwo dziecka, wiec macie od nas prezencik. i nie wyjezdzaj mi tu z jakims rewanzem, bo ja i tak mialm go oddac do charity shopu :d a my do lekarza wizyte mamy za godzine, bo mloda nie umie oddychac przez nos. nie umiem jej wyczyscic juz lepiej a i tak furczy. zobaczymy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:30.