|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4591 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jestem w związku z obcokrajowcem- część II
Anessa- w takim razie nasi tz sa do siebie bardzo podobni
Produkty ktorych nie zje moglabym wymieniac bez konca Dlatego dla paskudy podsmarzylam tylko miesko i troszke marchewki, pomidory i cebule (pokrojona w mikroczasteczki ) i torebkowy sos bolonski. A sobie wersje full wypas A tak mi sie przypomnialo- uwielbiam cukinie i zale zeszle lato jadlam ja w kazdej mozliwej formie- tz zeby nie umrzec z glodu musial sobie sam gotowac bo nie dal sie przekonac ze cukinia go nie zabije ![]() A swoja droga to wloska kuchnia kojarzy mi sie bardzo z pomidorami, czosnkiem, oliwa z oliwek i wlasnie bazylia i oregano-wiec powinien lubic Ps. po raz 3. udalo mi sie napisac pierwszy post na nowej stronie ![]() Ja sie zawzielam i od pazdziernika do polowy kwietnia chodzilam na fitnes i silownie- 4-5 razy w tygodniu. Zgubilam ok 8 kg, wyrobilam troszke miesni i cudownie sie czulam...teraz znow jestem leniwcem Edytowane przez Amoura Czas edycji: 2009-06-14 o 17:51 Powód: dopisek |
|
|
|
#4592 |
|
Wtajemniczenie
|
No to ja - jeśli chodzi o rodzaj posiłków, które zapychają brzuszek u TŻ - nie mam problemu
![]() może być wszystko tylko bez sera i polska kuchnia mniam szczególnie: kaszanka, placki ziemniaczane, bigosik, racuchy z jabłkami tak więc...łatwo było trafić do jego serduszka przez żołądek
|
|
|
|
#4593 |
|
Wtajemniczenie
|
żyjecie babki?
![]() bo ja umieram z wycięczenia Tż wylądował w piątek w szpitalu no i ja pojechałam za nim i już tam zostałam do dzisiaj dopiero rano go wypuścili spałam tylko 5 h w przeciągu 3 dni i to jeszcze na szpitalnym krześle ![]() idę w kimę jutro napiszę coś więcej Ps. Witam nowe !
|
#4594 |
|
Zakorzenienie
|
ej Szien bejbe co sie stalo?
|
|
|
|
#4595 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wszystko o.k?
|
|
|
#4596 |
|
Zakorzenienie
|
Spokojnie nie martwcie sie jutro wam rpzeciez napisze
![]() Teraz juz chyba wszystko Ok. Nieldugo bede wiedziec kiedy bys mogla na ten dzien probny przyjechac. Powiedzialam jej ze rpacujesz do 8 wiec jak cos bys mogla na 10 byc w Londynie. Obcielam wlosy ..troche za krotko, ale kazda zmiana jest dobra;p
|
#4597 |
|
Wtajemniczenie
|
ej miałam napisać jutro
ale Tż ogląda krykieta więc poczekam na niegow sumie nic takiego strasznego chociaż poważnie wyglądało Tż miał przejechać się z psem po leśnej ścieżce ja miałam czekać na drugim końcu no i tak se czekam i czekam aż w końcu jakiś koleś do mnie podjechał i powiedział, że Tż miał wypadek okazało się, że mu się mięśnie zatrzęsły (zdarza się przy jego typie złamania), spadł z wózka no i się głową o coś stuknął jacyś ludzie pomogli mu wsiąść na wózek no i za chwilę szyja mu zdrętwiała więc wezwano karetkę za nim tam dotarłam to już Tż szyją nie mógł ruszać potem się okazało, że droga jest zbyt wąska żeby karetka tam dojechała więc przyleciał helikopter i go zabrano do szpitala w innym mieście mnie policja podrzuciła do domu wsiadłam w samochód i pojechałam do Tż'a okazało się, że muszą mu zrobić skan, bo na rentgenie przez śruby po ostatnim złamaniu, nic nie widać więc unieruchomiono go totalnie (czyli kołnierz i bloki po bokach głowy żeby się nie ruszał) i zostałam z nim w szpitalu bo nie chciałam żeby leżał sam w pustej sali i gapił się w sufit przez weekend no i dziś rano przyszedł lekarz i powiedział, że na skanie nic nie ma (baliśmy się że znowu złamał kręgosłup) no i Tż pomimo bólu postanowił opuścić szpital ten ból to pewnie naderwane lub nadwyrężone mięśnie i ścięgna strachu się tylko najedliśmy a z tych śmiesznych rzeczy to: wróciliśmy dziś rano na wpół żywi wysiadam z samochodu a opiekunka nie wiedzieć czemu wyszła na zewnątrz by nas przywitać (i teraz ku wyjaśnieniu, mamy dwoje drzwi wejściowych, jedne na pilot, a drugie normalne na klucz) i drzwi się zatrzasnęły ona na mnie ślepka czy mam pilot, ja że nie bo jest tylko jeden ale noszę zapasowy klucz przy sobie do tych drugich drzwi więc poszłam je otworzyć szarpię się i szarpie i co? któraś mądra (ona albo ta która była przed nią bo w sobotę się zmieniły), która używała tych drzwi jako ostatnia przesunęła taki pipek w prawo co jednoznacznie równa się z blokadą drzwi (wtedy nie można ich otworzyć ani z zewnątrz ani z wewnątrz) no sorry, ale myślałam, że jej nastukam powaga, taka zmęczona byłam na szczęscie lufcik w łazience był uchylony i nie wiem jakim cudem się przez niego przecinęłam ale udało mi się dostać do mieszkania ![]() no i tyle u mnie
I'm so glamorous, I piss glitter! Edytowane przez szien Czas edycji: 2009-06-14 o 19:42 |
|
|
|
#4598 |
|
Zakorzenienie
|
Ty lepiej skoczku biegaj spac a nie na necie siedzisz;p
Tz pewnie bedzie ogladal krykieta do nocy;p
|
#4599 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale krykiet kończy się za godzinę i nawet nie zdążę zasnąć a Tż zacznie gramolić się mi do łóżka
|
|
#4600 |
|
Zakorzenienie
|
Niech se nagra tego krykieta;p i jutro zlooka;p
|
#4601 |
|
Wtajemniczenie
|
no a rano jak będzie słuchać wiadomości to jeszcze ktoś nie chcący poda wyniki i będzie na mnie
![]() już raz tak było z jakimś męczem futbolowym cały dzień unikaliśmy audycji radiowych i tv a jak wracaliśmy ze spaceru to wstąpiliśmy do baru i jacyś kolesie którzy gadali między sobą podali wynik meczu ![]() mało co się nie popłakał...
|
#4602 |
|
Zakorzenienie
|
Ekhem.... Nawet nie probuje przebrnac przez te wszystkie strony
![]() Szien, dobrze, ze Tz nic sie powaznego nie stalo! Naprawde.. A ja jestem zmeczona. Tradycja juz po koncercie i pracy. Wczoraj tak wyglodnialysmy z M. na probie, ze poszlysmy do najblizszego pubu na curry, a potem jeszcze kebaba zjadlam Nie wiem, w jakim stanie sa moje jelita. Smutno troche, bo A. wyjezdza na studia we wrzesniu, a wiadomo, jak tutaj jest trudno o sensowne znajomosci :P Ale mamy sie spotkac, gdy wroce z Polski ![]() I w ogole fajnie mi sie gralo na koncercie, o! I pobrzdakalam sobie na pianinie!
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
|
|
|
#4603 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() sama jestem spiaca, a jeszcze dzis psychicnzie przemeczona bo troche sie nasluchalam problemow kumpeli;p
|
|
#4604 |
|
Zakorzenienie
|
szien no wspolczuje wam tych kilku dni.. szpitali nie cierpie
![]() co do pomyslowosci butelek to one chyba nigdy nie przestana mnie zadziwiac..
|
#4605 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
gdyby jeszcze raz złamał kręgosłup to by już teraz lerzał jak warzywo do końca życia ![]() kto to jest A.? Cytat:
i policja była zablokowano ścieżkę, nie przepuszczano ludzi normalnie CSI albo jeszcze jakiś cud ![]() ich NHS to taki suuuuper jak nasz NFZ tyle nerwów tam natraciliśmy ![]() Cytat:
|
|
#4606 |
|
Zakorzenienie
|
Szien, Anna to kumpela z orkiestry.
Naprawde dziekowac Bogu, ze Tz nic nie jest! Tez sie mam z NHS, a raczej z praca. Kazali mi zalatwic sobie szczepionke przeciwko ospie wietrznej, bo nigdy nie mialam. Spoko, poszlam do lekarza, po czym przyslali mi list, ze moga mi dac owa szczepionke, ale za 100funtow. Pfff! Postanowilam zapomniec o sprawie, bo skoro spozniaja sie z wyplata w pracy, to na szczepionki kasy amrnowac nie beda ![]() ____ A Tz jest dziwny. Mowie mu, ze Maria studiowala matematyke w Cambridge, na co on, ze pewnie kupe kasy ma... Cos nierowno ma pod sufitem i wyrobione zdanie na kazdy temat. Jakby ludzie z kasa nienormalni byli (Maria wcale nie jest snobem, tak w ogole).
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
|
|
|
#4607 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4608 |
|
Zakorzenienie
|
Taka jest jego teoria i jego kolegow ![]() Wiadomo, ze trzeba bys zdolnym i tyle.. Ech. Glupota.
|
|
|
|
#4609 |
|
Zadomowienie
|
Szein-dobrze ze tylko sie strachu najedliscie. Mam nadzieje ze Tz za bardzo nie boli
A te twoje butelki i historie z nimi zwiazane
|
|
|
|
#4610 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jest opuchnięty, posiniaczony, ma też odparzoną szyję od tego kołnierza ale to nic w porównaniu z tym co mogłoby mu być no niech ta butelka się cieszy, że zostawiła okno otwarte w łazience bo jakbym miała coś wybijać (nie wiem czy bym znalazła ślusarza w niedzielny poranek) to na bank by poszło okno w jej sypialni i jeszcze żeby te okno łazienkowe było normalne, a to taki lufcik ja nawet nie wiem jak tam się zmieściłam poza tym ono jest przy suficie więc się bałam, że jak ona moją nogę puści to skręcę kark się poobdzierałam, posiniaczyłam a ona nawet paznokcia nie złamała
|
|
#4611 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
On nawet nie sprobuje nic co nie jest wloskie A jak tak chcialam zjesc wszystkie tapas jakie maja w tych ich cudownych barach![]() No to mialas przygody! Dobrze, ze wszystko skonczylo sie tak a nie inaczej NHS to jakas porazka... Poszlam sie zarejestrowac napoczatku kwietnia a ze bylam dosyc mocno chora wiec chcialam zobaczyc sie jak najszybciej z lekarzem. To mila staruszka (doslownie ) w okienku poinformowala mnie uprzejmie, ze moge sie zapisac ale dopiero... za tydzien bo juz nie ma miejsc i oczywiscie bede musiala zaplacic bo jeszcze mnie nie zarejestrowali...Podziekowalam, smarknelam i kaszlnelam na pozegnanie i poszlam kurowac sie domowymi sposobami... Jakis tydzien temu przyszla poczta moja karta pacjeta ![]() Przepraszam za mocne slowa ale predzej tu sie umiera niz leczy... Az sie boje zachorowac powaznie
|
|
#4612 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mam nadzieje ze szybko mu przejdzie.Ile bedzie nosic kolnierz?Wyobrazilam sobie wlasnie scene jak odpicowana blond butelka z rozowymi mega tipsami podsadza cie za tylek i probuje przepchnac przez to okienko ![]() ![]() Tajka- jak sie scielas? Mnie moje wlosy tak wkur.... ze chyba sie nozem kuchennym opitole zgubilam wszystkie gumki, 2 opaski wiec wlosy mam wszedzie Dzisiaj caly dzien chodze w turbanie z chusty zeby mi do oczu nie lecialy
|
|
|
|
|
#4613 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hmyy... nawet nie sprawdziłam czy ma tipsy ![]() Tż już nie ma kołnierza miał go jak był w szpitalu
|
|
#4614 |
|
Zakorzenienie
|
Obcielam tak z5-6cm I tyle ale nigdy tak krotkich wlosow nie mialam.
Szien- to ta sama butelka jak ja bylam? Jak tak to watpie ze ma tipsy I przez lufcik tez by sie nie zmiescila(ale wiele osob by sie nie zmiescilo) Pan J. Dzwoni do mnie itp. Nie wiem co kombinuje. Kurcze musze zaczac cos robic z zyciem;P Urodizny zaczac planowac itp ale nie mam czasu. Jutro musze isc zapisac sie do gp . Ide chyba spac,ogladam film o mlodych matkach I zwiazkach z duza roznica wieku np koles48 idziewczyna17 babka40 ikoles20majadziecko itp. Eh na tym telefonie beznadziejnie sie pisze... chce kompa;(;P
|
#4615 |
|
Raczkowanie
|
heej!
Ja serio nie nadążam. Jestem teraz w domu u rodziców i mam tylko kompa stacjonarnego i nie mogę się zmusić do siedzenia tutaj. A zaległości rosną... a o niepisaniu nie wspomnę ![]() Szien, dobrze, że z Tż wszystko ok. Zabrzmiało groźnie. Pewnie dziś zaśniesz kamiennym snem. Ja już też kiedyś próbowałam przecisnąć się takim lufcikiem w łazience ![]() Bo u Tż, w jego poprzednim mieszkaniu, się zatrzaskiwała łazienka... i ja tam siedziałam w środku i krzyczałam z 10 min zanim się skapnął a potem kazał mi oknem wyłazić ale się nie mogłam zmieścićwitam nowe mieszadełka Wiecie tak czytam, że wy się tak spotykacie w różnych konfiguracjach. Ja też chcę! Kiedy będzie się coś działo koło mojego miasta, he? ![]() ![]() Tajka, a ja mam urodzinki 15 lipca... ![]() ![]() idę spać, jutro rozpoczynam po raz 3 poszukiwania sukienki na bal, już mi został mniej niż tydzień a tu nic załamka. A moje miasto małe i w sumie nie ma za dużo takich sklepów. Eh.
|
#4616 |
|
Zakorzenienie
|
Halo, halo Pohadko, z tego co pamiętam to ty bywasz niedaleko... czyż nie?
|
#4617 |
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Moj TZ przyjechal ... jajajajajaja .... musze sie wam pochwalic,bo juz myslalam,ze to definitywny koniec ![]() a tu taka niespodzianka ![]() jak cudownie bylo go przytulac i calowac eh ![]() mam nadzieje,ze teraz bedzie wszystko dobrze chociaz bardzo sie boje ... ![]() Wlasnie sobie umieram z goraca ... jak to mozliwe,ze o tej porze jest 30 stopni ![]() dwa wentylatory a ja wytrzymac nie mohe grrrrrr ![]()
|
#4618 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Alez sie ciesze, ze tu wrocilas! I ze TZ jest z toba! To chyba o czyms swiadczy, hmmm? ![]() Juz sie martwilam, ze jedna jedyna bede z IT a chyba jednak nie ![]() Zdaje mi sie, ze teraz to nic nie napiszesz ale po wyjezdzie TZa sprawozdanie prosimy! Cieszcie sie soba ile wlezieA ja dziewczyny spadam na kurs angielskiego! Zeby tak mi sie chcialo jak mi sie nie chce... Ale pracy nie moge znalezc, moze wlasnie ze wzgledu na ang.? Kto wie? Wiec ide i sobie pogadam z kolezankami z calego globu, zawsze jest ciekawie ![]() Milego dnia wszystkim!
|
|
#4619 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() bo nie pozwalamy odchodzić od Nas Cytat:
a więc Apel: Dziewczyny, które zdobyły serce mężczyzn greckich odezwijcie sie ![]() miłego kursu ![]() a ja...chyba muszę się zabrać za robotę czas leci a mi coś nie przybywa zrobionej roboty stracilam wene ![]() |
||
|
|
|
#4620 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co postanowiliscie? rozmawialiscie o sytuacji, która tak Cię meczy??? Szien przeczytałam o Twoich przygodach- kobieto, historia jak z filmu- ja juz nie wiem jak komentowac, ale ciesze sie, ze w koncu okazalo sie, ze to nic az tak powaznego. oj Szien, Ty to masz zycie.... a ja mam dzis off'a. mialam w planach pojsc z aparatem na wies, polazic po gorach, ale....ja tu wszystko znam na pamiec. na dodatek mnie ramiona pieką, bo wczoraj na spacerze o 16 słonce mi spaliło (!!) jestem głodna. wkurzam sie na S. bo miał mi napisac kidy i na ile chce tu przyjechac, zeby moj host załatwił mu fajne mieszkanie kolo nas za grosze.- a ten swoim zwyczajem ma 1000 innych spraw na głowie. głodna jestem, tu sie sniadan nie je a ja chyba padne do lunchu. i w ogole. wr.
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:27.

Produkty ktorych nie zje moglabym wymieniac bez konca
Dlatego dla paskudy podsmarzylam tylko miesko i troszke marchewki, pomidory i cebule (pokrojona w mikroczasteczki
) i torebkowy sos bolonski. A sobie wersje full wypas

On nawet nie sprobuje nic co nie jest wloskie
A jak tak chcialam zjesc wszystkie tapas jakie maja w tych ich cudownych barach
) w okienku poinformowala mnie uprzejmie, ze moge sie zapisac ale dopiero... za tydzien bo juz nie ma miejsc
i oczywiscie bede musiala zaplacic bo jeszcze mnie nie zarejestrowali...