|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2071 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Przygotowania w toku bo ślub już w tym roku - PM-ki 2009 cz.12
Agatka, my tez wczorj cwiczylismy z TZ walca
wydaje mi sie, ze jest dobrze, ale to pani dzis dopiero oceni uz sie nie moge doczekac kiedy bedziemy juz sie uczyc układu ![]() ---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ---------- ile może kosztowac dekoracja na samochód zywymi kwiatami?? dzis bede u kwiaciarki i chce sobie zamówic
|
|
|
|
#2072 |
|
Wtajemniczenie
|
no właśnie też jestem ciekawa ile kosztuje w kwiaciarni dekoracja auta z żywych kwiatów, pamiętam że aguś87 zapłaciła chyba 250zł za dekoracje w kwiaciarni. na allegro widziałam ze sztucznych takie już w miare ładne za 60 zł.
|
|
|
|
#2073 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co do dekoracji, to zalezy co chcesz...ja raczej chce minimalistyczną dekorację, ale z żywych kwiatów...na masce takie pojedyńcze stroiki, coś w tych klimatach http://www.allegro.pl/item659050865_...e_ratan_n.html w mojej kwiaciarni 15-20 pln za jeden. Przy klamkach kokardy z jakims tez ewentualnie kwiatkiem.
♥ Jesteśmy zaręczeni !!! ♥ http://s8.suwaczek.com/201102120926.png ♥NASZ ŚLUB♥ 03.09.2011 http://s5.suwaczek.com/20110903580113.png Edytowane przez AgatkaL Czas edycji: 2009-06-15 o 08:56 |
|
|
|
|
#2074 |
|
Zakorzenienie
|
Podbają wa sie te figurki na tort??
bo mi bardzo ![]() http://doye.art.pl/slubiwe.html zastanwiam sie nad ich kupnem
|
|
|
|
#2075 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() eh jak mnie drażnią te reklamy....macie sposob na wyłączenie ich??
|
|
#2076 |
|
Wtajemniczenie
|
Byliśmy w weekend na naszej sali weselnej, zeby wziąźć menu. Oto co wybraliśmy z dań ciepłych proponowanych przez salę:
1) Rosół/flaki - do wyboru 2) Devolaye - zapiekane łódki ziemniaków, warzywa gotowane 3) Kotlet schabowy podawany z młoda kapustą zasmażaną i ziemniakami z wody 4) Pieczeń wieprzowa w sosie myśliwskim podawana z kopytkami i bukietem surówek 5) Barszczyk czerwony z pasztecikami Wczoraj chcieliśmy kupić wino...od początku napalialiśmy się na Carlo Rossi. Jak pisałam wczesniej przez jakiś czas nigdzie tego wina nie było, teraz się pojawiło, ale juz z nowymi cenami !!! W Kauflandzie cena 19,99pln za butelkę, a w Auchan 17,97pln. Wogóle wszystkie wina bardzo zdrożały...i chyba kupimy to Carlo Rossi i tak nie chcemy tego dużo - jakies 15 butelek.
|
|
#2077 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ile wczesniej kosztowało carlo rossi?? |
|
|
|
|
#2078 |
|
Wtajemniczenie
|
Cena była w granicach 15 pln.
|
|
#2079 |
|
Zakorzenienie
|
aha , kurcze no to troche w góre poszło
dobrze, ze wodke w porę kupilismy |
|
|
|
#2080 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() Nie dałam rady wszystkiego nadrobić Wczoraj byłam jeszcze z TŻ i dzisiaj też do niego jadę, bo jutro ma dzień wolnego, żeby załatwić z tym zespołem. Załatwiamy też mieszkanko i może się uda. Narazie koleś je remontuje, ale jak skończy to z nim pogadamy Strippi gratuluje wspaniała nowina ![]() Widze, że piszecie o winach, ja niestety nie mogę się na ten temat wypowiedzieć, bo kupiłam w Niemczech przepyszne wino. Zapomniałam nazwy, ale jest naprawdę dobre i to za niecałe 2 euro Wszystkim smakuje nie ma za dużo procent i jest dość słodkie naprawdę przepyszne Kiedyś poczęstowałam nim koleżanke to wypiłyśmy całe w jeden wieczór i nic nam nie było
Edytowane przez kwiatuszekk88 Czas edycji: 2009-06-15 o 09:21 |
|
|
|
#2081 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Stripi gratuluję ![]() Ciesze się że ten weekend już minął Pojechaliśmy do rodziny TŻ załatwiać ostatnie sprawy slubne. W piątek cały dzień lało. Byliśmy u księdza, zanieśliśmy licencję, ksero dowaodów świadków i dokumenty z uSC. Ksiądz był tak zaskoczony, że my tacy przygotowani Powiedział, że mozemy na tym ślubie mieć wszystko: śpiewy, tańce krakowskie, gołębie, trąbki i co jeszcze sobie wymyslimy tylko żeby dzień wcześniej przyjść i uprzedzić księdza co będzie. Odebralismy obrączki. Złotnik mi podaje a to nie te Zbladłam i mówię, że inne zamawialiśmy, a on ,,no faktycznie" i podaje inne Tym razem piękne (ale nie mam zdjecia). Jak to mama określiła ,,takie wyjsciowe" ![]() W kwiaciarniach powiedzieli ze nie wiadomo czy moje róze będą, bo sa sprowadzane z Holandii Byłam u fryzjerki. Chciałam wejsć na chwile i tylko pogadać o fryzurze, bo nie mam czasu ani kasy ponownie robić próbną, a ta fryzjerka mówi mi, że nie ma czasu gadać bo czesze (po minucie skończyła...), jak pokazałam jej fryzurę i mówię, ze ja się chyba robi na wypełniaczu to ta mi odburknęła żeby jej nie mówia jak to się robi I powiedziała, że czesanie zajmie jej pół godziny, ze mam dzień wczesniej umyć głowę... Wam też nie będą myli głowy w salonie w dzień ślubu? Zakład krawiecki pomylił materiał i uszył TŻ grafitowy garnitur... Nikt tego nie zauważył oprócz mnie i oczywiście musiałam ich przekonywać. I mówie, ze to nie ten materiał, ze tamten był ciemniejszy, czarny. To własciciel mówi, żebyśmy wyszli na słońce to będzie inne światło. Wyszlismy to zupełnie jasny się zrobił i on sam przypadkiem powiedział, że grafitowy uszył jak chcieliśmy. Dopiero wtedy wszyscy takie oczy zrobili i mówią że chcielismy przecież czarny. No i mamy przyjechać za dwa tygodnie... Tym razem poprosiłam o skrawek materiału.No i teraz hicior ja też mam suknię ecru No wkurzyłąm się na maxa, w dodatku ani siostra ani TŻ nie widzą problemu Nie było jej przy tym. W sobotę przyjechała moja mama zobaczyć koscioł, salę, miejsce noclegów. Wieczorem teściowa sie pyta czy widziałam jej suknię? A ja na to: tak, szkoda tylko ze biała Starałam się zachować klasę, ale było ciężko. Ona twierdzi, ze to kolor ecru I cieszy się, ze znalazła taką ładną suknię ![]() Oczywiscie mojej mamie się to strasznie nie podoba. Całe szczęscie że zobaczyłam tę suknię teraz a nie w dzień slubu, to przynajmniej powoli to sobie układam w głowie ![]() No i była trudna sprawa błogosławieństwa w hotelu ale na szczescie moja mama stanęła w mojej obronie i będzie tak jak ja chcę, albo wcale
Edytowane przez gold-fish Czas edycji: 2009-06-15 o 09:43 |
|
|
|
|
#2082 |
|
Zakorzenienie
|
Gold ale miałas weekend
ja sie wkurze, jak ktos bedzie miał suknię białą lub ecru, bo moim zdaniem te kolorki sa dla panny młodej zagwarantowane. ![]() a co do mycia głowy, to mi kazali przyjsc chwile wczesniej (mam na 9.30) i wtedy mi głowe umyją. po co myc dzien wczesniej??
|
|
|
|
#2083 |
|
Zakorzenienie
|
gold co ta twoja tesciowa niepowazna jest?? białą sukienke se kupiła???
co do mycia głowy to moja fryszjerka tez kazała mi wieczorem umyc na świeżych włosach chyba sie gorzej fryzura trzyma
|
|
#2084 |
|
Zakorzenienie
|
Misqa-cudne zdjecia
Strippi i Jaguura - jeszcze raz moje gratulacje co do mycia wlosow-mi myto tuz przed ukladaniem, czyli w tym samym dniu |
|
|
|
#2085 |
|
Zakorzenienie
|
Włąśnie! Miśqa zapomniałam napisać ze ślicznie wygladałąś
|
|
|
|
#2086 |
|
Zakorzenienie
|
podobaja sie wam te figurki na tort, które wkleilam wczesniej??
za 2 godzinki ma byc TZ i lecimy do kwiaciarni, od razu skocze i moze uda mi sie podciąc grzywkę u mojej fryzjerki
|
|
|
|
#2087 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2088 |
|
Zakorzenienie
|
MisQa ślicznie wyglądałaś
|
#2089 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo ładne, ale pewnie drogie co?? |
|
|
|
|
#2090 |
|
Wtajemniczenie
|
a nawet nie wiem ile kosztują bo tu na stronie nie ma ceny. ale pwenie drogie będą. w sumie te twoje też są ładne i pewnie tańsze
|
|
|
|
#2091 |
|
Zakorzenienie
|
te moje kosztują - duze 33zł, a małe cos ok. 13zł
|
|
|
|
#2092 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
).A głowę powinna Ci myć w dniu ślubu, żeby włosy były świeże... Moje włosy dodatkowo lepiej się kręcą jak są świeżo umyte (no chyba, że masz jakiś kok do czesania czy coś w tym stylu... jakąś prostą fryzurę). Ale ja szczerze mówiąc obawiałabym się takiej fryzjerki.
|
|
#2093 |
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewuszki
![]() Strippi gratuluję bobaska bardzoo się cieszę![]() MisQa- gratulacje i ślicznie wyglądałaś Jak księżniczka ![]() Czy zdarzyło Wam się kupić za małe butki ? Za dwa tygodnie idziemy z TŹ na ślub do kuzynki . W sobotę byliśmy szukać dla mnie butków i sukienki. Sukienki nie znalazłam , ale butki tak w Deichmanie - czerwone butki za 60 zł -- no i w sklepie było idealne kiedy przymierzałam. Nawet numer większe mierzyłam i mi wręcz uciekały z nogi. Wczoraj kiedy wróciłam od Tż przymierzam te butki i ZA MAŁE ![]() Mam nadzieję,że uda mi się je wymienić w sobotę. (jeśli będzie mój numer ).Teraz zmagam się z dekoracją sali, bo pani od dekoracji za dużo kasy sobie chciała wziąć i teraz podjeliśmy decyzję ,że sami zrobimy dekorację. |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2094 |
|
Zakorzenienie
|
madzia figurki mogą być, tylko że one takie "nowoczesne" i żeby do torta pasowały
![]() gold fish ostatnio byłam na weselu u kuzyna gdzie mama młodej miała długą suknię ecru (na dodatek niezbyt ładną) a na poprawiny czerwoną o wiele ladniejszą. DO tego też białe bolerko wiesz, moim zdaniem to ona się wygłupi na weselu przychodząc w takim kolorze a Ty i tak bedziesz najważniejsza i w nosie mam czy dłużej będzie się trzymać czy nie ma zrobić tak by było długo i ładnie
|
|
#2095 |
|
Wtajemniczenie
|
wow patrz co znalazłam !! ale tanie
http://www.allegro.pl/item656740779_...nie_tylko.html
|
|
|
|
#2096 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ja zdecydowałam że nie będziemy mieć figurki, bo nie będzie pasować
|
|
|
|
|
#2097 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a czemu?/ to jaki wy macie tort?? |
|
|
|
|
#2098 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry dziewczyny.
Ale naskrobałyście przez ten weekend .Wszystkim przyszłym mamusiom serdecznie gratuluje i szcześliwym żonkom również! Kiepski dzisiaj mam dzień... chciałam tylko sie przypomnieć żebyście mnie nie zapomniały. Miłego dnia! |
|
|
|
#2099 |
|
Rozeznanie
|
Cześć
w końcu dobrnęłam do końca Waszych postówMisQa gratulacje - super wygladaliście Strippi i Jaguaraa - gratuluję bobaska , same dobre nowiny od poniedziałku ![]() Ja widziałam prognozę na 27.06 i zapowiada się kaszana - normalnie doła mam przez to bo marzyłam o cudownej pogodzie i słoneczku a tu Poza tym w weekend załawialiśmy noclegi, spotkaliśmy się z DJem. W tygodniu jadę do hurtowni kwiaty zamówić... no i czekam. Jeszcze 12 dni
|
#2100 |
|
Wtajemniczenie
|
No własnie z ta pogodą to i ja się juz zaczynam martwić, bo lipiec też deszczowy zapowiadają. Jutro jadę na przymiarkę i chyba jednak wezmę to bolerko tak na wszelki wypadek, bo to nigdy nic nie wiadomo.
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:31.

wydaje mi sie, ze jest dobrze, ale to pani dzis dopiero oceni

Wczoraj byłam jeszcze z TŻ i dzisiaj też do niego jadę, bo jutro ma dzień wolnego, żeby załatwić z tym zespołem. Załatwiamy też mieszkanko i może się uda. Narazie koleś je remontuje, ale jak skończy to z nim pogadamy

Zbladłam i mówię, że inne zamawialiśmy, a on ,,no faktycznie" i podaje inne
ja też mam suknię ecru
No wkurzyłąm się na maxa, w dodatku ani siostra ani TŻ nie widzą problemu
Starałam się zachować klasę, ale było ciężko. Ona twierdzi, ze to kolor ecru