|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. II
Witajcie dziewczynki po wakacjach!
![]() Strasznie się za Wami stęskniłam i jestem ciekawa, co się wydarzyło, gdy byłam nad morzem - ale lekturę wątku z ostatnich 2 tygodni będę chyba musiała rozłożyć na raty ![]() Aniu, Niko, Fasoleczko - pięknie Wam brzuszki rosną Ja też załączam mój zeszłotygodniowy brzuszek podpatrzony na plaży ![]() Cytat:
Cytat:
Zmykam pozałatwiać bieżące sprawy - return to reality
|
|
#3392 |
|
Raczkowanie
|
Witam kochane,
Nie wiem co sie stalo, ale przed wczoraj caly dzien mi wizaz nie dzialal! Nie moglam was poczytac Wczoraj bylam na targach mother&baby spedzilam tam caly dzien zgarnelam pelno gratisow (w tym 4 ,,przterminowane" gazetki Dziecko) i kupilam mala ksiazeczke do zabawy. Dzis nie mam czasu was czytac moje kochanie wraca wczesniej z pracy
|
|
|
|
#3393 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, mam taką sprawę...
Zacznę od tego, że chodze do ginekologa na Kasę Chorych i jestem nawet zadowolona. Na USG chodze prywatnie. No i właśnie o USG sie mi rozchodzi. A ściślej mówiąc o USG połówkowe. Chciałam iść 2 razy. Jedno zrobić prywatnie, a drugie na Kasę, bo w końcu mi sie należy (3 w czasie ciąży, a jeszcze nie byłam ani razu). Jak byłam na wizycie u mojej ginki, poprosiłam ją o skierowanie na USG połówkowe, a ona jakoś tak dziwnie się zachowała. Zaczęła mi odradzać, twierdząc że sprzęt do USG w przychodni jest dużo gorszy niż w gabinetach prywatnych i wyjdzie na pewno niedokładnie. to ja jej na to, że najpierw pójdę do przychodni ze skierowania, a jak wyjdzie niedokładnie, to pójde prywatnie. A ona mi na to, żebym od razu sie zdecydowała, bo ona za to płaci. I tak jakoś nieprzyjemnie sie zrobiło. Ale w sumie mi wypisała skierowanie. No i własnie byłam w zeszłym tygodniu prywarnie i zaniosłam jej wyniki, ale w ten piątek mam USG na kasę chorych i też zamierzam iść. Tylko ona dostanie informację że byłam na tym USG i jak mam sie wytłumaczyć że poszłam. Wiem że w sumie nie muszę sie tłumaczyć, bo mi się należy (w końcu płace składki), ale co mam jej powiedzieć, jak sie zapyta, a nie chcę żeby atmosfera na wizytach u niej była zepsuta |
|
|
|
#3394 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
|
|
|
|
#3395 |
|
Zadomowienie
|
Fasoleczka identyczny bujak jest u moich dziadków, pamietam jeszcze jak moja babcia mnie w nim usypiała
jeśli miałabym miejsce w mieszkaniu to bym go wzieła , mam nadzieje że kiedyś go odziedzicze bo jest w bardzo dobrym stanie ![]() Karamari śliczny brzusio. Nie wiem co się dzisiaj ze mną dzieje zjadłam prawie 1kg truskawek, pół kg czeresni , 4 kanapki i dalej jestem głodna, dobrze że zaraz obiad na 14.30 idę do fryzjiera, ciężarna też musi ładnie wyglądać
|
#3396 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dlatego zawsze trzeba się ważyć na płaskiej, twardej powierzchni
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
|
|
|
|
#3397 | |||
|
Zakorzenienie
|
uuufff, ale spacerek sobie urządziłam... zrobiłam zakupy po drodze, teraz jem lunch i zmiatam do outletu, może coś znajdę, jak nie to chociaż pooglądam
![]() Cytat:
swoją drogą wredna ta twoja teściowa! a fotelik kupicie po przeprowadzce Cytat:
Cytat:
nie mam pojęcia...
|
|
|
#3398 |
|
Wtajemniczenie
|
co do badania GLUKOZY, to owszem wieczorem żadnych owoców, i w dzien ten nie za dużo, bo błędny wynik wyjdzie
doświadczyłam kiedyś na własnej skórze
|
|
|
#3399 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no nic to teraz będę się ważyć na podłodze...ale to znaczy , że wcale aż tak dużo mi nie przybyło...hm..
|
|
|
#3400 |
|
Zadomowienie
|
powoli kompletuje wyprawke- mam juz karton ciuszkow
wydaje mi sie ze body zastepuja kaftanik? a wy kupujecienkaftaniki? ja jak narazie mam jeden- taki bialy najmniejszy z mozliwych, no i nie wiem czy jeszcze dokupic.
|
|
|
|
#3401 |
|
Rozeznanie
|
Karmari brzuszek cudny ... ja chcę na plaże!!!!!
Woman ja mam 3 ciuszki dla maluszka ... ale jak sobie pomyślę, jak rozpędze się w lipcu z zakupami, to gorąco mi się robi co do kaftaników, to kilka pewnie się przyda.Nika zazdroszcze Ci tej wspaniałej wagi, moja niestety nie oszukuje ... waży kilogram do kilogram ![]() Aniago czasami jak wieczorem zacznę się bujać w tym foteliku, to się w nocy budze, tak błogo III78 hmmm trudna sytuacja. Nie mam pojęcia, co masz zrobić. Ja chodzę tylko prywatnie (ale mój gin nie ma 4d usg i idę do luxmedu zrobić, mam nadzieję, że doktor zrozumie dlaczego poszłam gdzie indziej )
|
#3402 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No nic poczekam z tymi czereśniami do jutra![]() Dzięki Aliisanko Cytat:
|
|
#3403 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i po rozmiarach widac, ze starczy na dłuzej niż taka normalna kolyska...Fasoleczko, nie przejmuj się ciotką, chociaz to trudne.. Nimitz, ja mam podobną sytuacje z teściem.. nawet jakis czas temu (jak wypił), to powiedzial mi ze na początku mnie nie lubil-to tak zabrzmialo jakby to się zmienilo, ale ja widze, ze on często ma jakies ALE... czasami dusze w sobie, to co bym mu najchętniej odpowiedziala, ale czasami już nie wytrzymuje... ![]() Moja tesciowa z kolei jest bardzo fajna, ale czasem aż za bardzo chce pomoc i byc na bierząco (chodzi mi o usg, ze chcialaby byc obecna-jak na razie nie jest, po rozmowie z synkiem ale zobaczymy co bedzie w środe gdy bede miala połówkowe )... ostatnio rozmawialyśmy na temat wózków i powiedziala: "Tylko kupcie dopiero po porodzie, bo kupiony wczesniej nie wróży nic dobrego.. wszystko mozecie kupic wczesniej, ale nie wozek.." Odpowiedzialam, ze chce w sierpniu juz kupic, to ta dalej swoje.. no ale w koncu to bedzie tylko i wyłącznie NASZA decyzja, a nie babci!! No to sie pozalilam heh...
|
|
|
|
|
#3404 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wymysliłam sobie, że na obiad zrobię pizzę (taką domową), sałatkę z tuńczyka mmmm
|
|
#3405 |
|
Zadomowienie
|
witam
u nas nie kńczący się remont i nie mam kiedy wejśc na wizaż i was poczytać - jestem dopiero na 103 stronie - ale czytam dzielnie Mam prośbę - muszę wypisać dedykacje do 11 książek dla uczniów z wyróżnieniem ale kompletnie nie wiem co tam można napisać dodam ze każda ma być inna - masakra jakaś - HELP!!! Może ma któraś jakiś jakiś pomysł - albo ma w książce jakąś ładną dedykacje - wierszyk , przysłowie lub coś takiego???
|
#3406 |
|
Zadomowienie
|
woman ja mam chyba 2 kaftaniki na 56 i 2 na 62 wydaje mi sie że na początek sie przydadzą zaim odważe się zakładać body przez tą malusia główkę.
|
#3407 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli body ma długi rękawek, to nic więcej nie trzeba dziecku zakładać, jak leży w łóżeczku. Ale jeśli z krótkim rękawem, to wtedy na pewno zakładać będę jeszcze kaftanik - jak taki lekki sweterek. W końcu będzie jesień i mam nadzieję, że jak urodzę, to zaczną grzać w moim bloku.
|
#3408 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
http://www.spotkaniazpiosenka.org/WL...0dedykacje.pdf co prawda, to nie dedykacje, ale jak szukałam czegoś odpowiedniego, to trafiłam na to i powiem, Wam, że zwaliło mnie z nóg... tak mi się spodobało ![]() NIE WIEM, CZY TO COś POMOżE, ALE WARTO SPRóBOWAć: Ucieczka przed walką jest czymś najgorszym, co może się nam przytrafić. Jest o wiele gorsza od przegranej, ponieważ klęska zawsze może stać się dla nas źródłem doświadczenia i nauką, a ucieczka daje nam tylko jedną możliwość: głosić zwycięstwo naszego wroga. Astronomia zrodziła się z przesądów, elokwencja z ambicji, nienawiści, fałszu i pochlebstwa, geometria z chciwości, fizyka z próżnej ciekawości, nawet filozofia moralna z ludzkiej pychy. Tak więc sztuki i nauki zawdzięczają swoje powstanie naszym wadom | ![]() Nie trać czasu na krytykowanie innych, ganienie ich dzieł; pracuj nad swoim, poświęcaj mu wszystkie godziny. Reszta to czcza gadanina albo wymysł. Trzymaj się tego, co w tobie prawdziwe albo nawet „wieczne”.
69 będzie 54 kiedyś napewno ... ![]() 111 dni bez słodyczy 111 dni bez fastfoodów 111 dni systematycznych ćwiczeń 111 dni wytrwałej diety 111 dni i będzie OKEJ Edytowane przez Fasoleczk4 Czas edycji: 2009-06-15 o 14:13 |
|
|
|
|
#3409 |
|
Wtajemniczenie
|
ja dziś jestem nie do życia..
głowa mnie ćmi, jakoś mi znów niedobrze, i tak jakoś w ogóle.. idę leżeć, miałam zrobić ciasto drożdżowe z rabarbarem, ale raz że zapomniałam drożdży kupić, a dwa nie mam siły, zrobię jutro ![]() no nic, idę leżeć, a za godzinę wraca Moje Serduszko, to zajmie się wszystkim
|
|
|
#3410 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moge powiedzieć że na poczatek jak najbardziej, bardziej niż body moim zdaniem:po 1. w szpitalu tylko kaftaniki, bynajmniej w moim, chodzi o to ze na kazdy obchod, rano i wieczorem rozbiera sie dziecko do polowy żeby zobaczyć pępuszek, body przeciez bedzie urażać w gojacy pępek , w szpitalu walsciwie sa potrzebne tylko kaftaniki i pampersy, spiochow tez sie nie zaklada tylko zawija dziecko rożkiem i wystarczypo 2 juz w domu takim malcom czesto sie ulewa mnie bylo praktyczniej rozpiac 3 guziki i zmienic kaftanik,niż takie niestabilne maleństwo co godz powiedzmy przepierac przez głowe ... to znowu sie pomądrzyłam ![]() Fosoleczko, brzuszek masz dosłownie czarujacy
"Daj swojemu dziecku 2 rzeczy: korzenie i skrzydła" "Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło sie nudno, gdy umrzesz". ![]() " Żyj według życiorysu który chciałbys sobie sam napisać" W i N -córeczki mamusi
Edytowane przez Tysiak7 Czas edycji: 2009-06-15 o 14:34 |
|
|
|
|
#3411 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a więc będę kupywać kaftaniki w większej ilości. Moja pizza już w piekarniku ... teraz tak mi się ślina zbiera, i w brzuszku burczy, głodna strasznie jestem ....
|
|
#3412 |
|
Raczkowanie
|
A ja właśnie wróciłam z zakupów dla córci. Wydałam 150 zł, i mam pełną reklamówkę ubranek. W końcu zaszalałam i kupiłam dużo rózowych rzeczy (nie mogłam się oprzeć)
|
|
|
|
#3413 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Czekam na zdjęcia
|
|
#3414 |
|
Zakorzenienie
|
wróciłam...
![]() kupiłam spodnie, ale troszkę się podłamałam..spodnie ciążowe esprit XS - ledwo przecisnęłam przez biodra, więc kupiłam S.. ( Holenderki są długie i proste a ja krótka i mam krągłości )okazja super, bo kosztowały wcześniej 65 eu a ja za 19 eu kupiłam. mają w środku gumeczkę, którą się podpina na guziczki - w ten sposób można je zmniejszyć a potem zwiększać jak rośnie brzuszek, więc super. a top to tak...dla przyjemnośc ( cena wcześniejsza 50 eu ja za 10 eu kupiłam) i coś dla Lenki...w tym miesiącu już nie wchodzę do sklepów ![]() znalazłam sklep z używaną odzieżą dziecięcą, ale nic super fajnego nie mieli- typowo chłopiecę wdzianka był słodkie , ale nic takiego dla dziewczynki, trudno
|
|
#3415 | |||||
|
Zakorzenienie
|
pożeram musli z mleczkiem, zgłodnialam...
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3416 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3417 |
|
Raczkowanie
|
Fasoleczk4 zakupy pokaże, jak mąz zainstaluje mi do komputera adapter bluetooth. Robi to juz tydzień i zrobić nie może (tak to jest jak sie ma męża informatyka)
Biedroneczkaolga a w jakim wieku są uczniowie, to może coś ci podeśle, bo mam wielką książkę z aforyzmami i pwoiedzeniami "mądrymi" Edytowane przez III78 Czas edycji: 2009-06-15 o 15:17 |
|
|
|
#3418 |
|
Rozeznanie
|
Szamiem pizze.
Nika udane zakupy. Ciuszek dla Lenki słodki ![]() III78 dobrze czekam ![]() Szukam na allegro jakiejs taniej kołyski dla dzidzi. Postanowiłam kupić łóżeczko i kołyskę (o ile znajdę coś taniego)
69 będzie 54 kiedyś napewno ... ![]() 111 dni bez słodyczy 111 dni bez fastfoodów 111 dni systematycznych ćwiczeń 111 dni wytrwałej diety 111 dni i będzie OKEJ Edytowane przez Fasoleczk4 Czas edycji: 2009-06-15 o 15:22 |
|
|
|
#3419 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki, teraz się będę leczyć 3 dni z depresji , ze mam biodra jak szafa trzydrzwiowa...ciuszek kupiłam taki, bo przeczytałam na innym wątku, że jakiejś dziewczynie się chłopczyk urodził, choć do końca mówili, że będzie dziewczę...zresztą moja psiapsiółka miała tak samo.. przy cc lekarz wyjął dziecko i mówi: ale jaja....no bo tam były jaja... więc ja tak na wszelki wypadek uniwersalnie biały ciuszek, w razie gdyby ![]() to czekamy teraz na Twoje zakupki, a co kupiłaś , tylko ciuszki? ja dziś za poszewkami na pościel dla małej się rozglądałam i innymi pierdołami , ale to chcę kupić z mężem
|
|
#3420 |
|
Raczkowanie
|
Biedroneczkaolga podaj mi wiek dzieciaków, żebym ci za mądrych rzeczy nie podesłała
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:13.

Ja też załączam mój zeszłotygodniowy brzuszek podpatrzony na plaży 

spedzilam tam caly dzien

nie mam pojęcia...

wydaje mi sie ze body zastepuja kaftanik? a wy kupujecienkaftaniki? ja jak narazie mam jeden- taki bialy najmniejszy z mozliwych, no i nie wiem czy jeszcze dokupic.

... teraz tak mi się ślina zbiera, i w brzuszku burczy, głodna strasznie jestem ....