Przygotowania w toku bo ślub już w tym roku - PM-ki 2009 cz.12 - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-06-15, 14:52   #2131
baja_86
Zakorzenienie

Dot.: Przygotowania w toku bo ślub już w tym roku - PM-ki 2009 cz.12

Hej

Cytat:
Napisane przez jaguraaa Pokaż wiadomość
Witam wszystkie PM 2009
Dawnoooo mnie u Was nie było, ale to za sprawą tego, iż troszeczkę się u nas pozmieniało. Z moim TŻ, na początku marca postanowiliśmy, że chcemy mieć już dzidzi i się udało, za pierwszym razem!! Już 13 tydzień i dzidzia po pierwszych badaniach gen.i zdrowiutka Termin na 11 grudnia Jestem najszczęśliwsza na świecie TŻ szaleje z radości a jedni i drudzy rodzice popłakali si ę ze szczęścia jak się dowiedzieli w Wielkanoc Za tydzień w sobotę (20 czerwca) Nasz wspaniały ślub a w brzusiu nasze ukochane dzidzi
Sukienkę odebrałam teraz w środę, jest idealna, TŻ garnitur odbiera w poniedziałek, kwiaty wymarzone, ech mam nadzieję, że będzie pięknie
Pozdrawiam Was wszystkie, buźka
gratuluje przyszłej mamusi, dbaj o siebie

Cytat:
Napisane przez MisQa Pokaż wiadomość
laseczki wrzucam kilka zdjęć, niektore słabej jakosci, ale na razie tylko takie mam
świetne zdjęcia pięknie wyglądaliście

Cytat:
Napisane przez anjadka Pokaż wiadomość
Dziewczyny poradzcie mi jeszcze ile wina kupic? Impreza na 110 osob???
ja na podobną ilośc gości kupię max. 30 butelek, może nawet mniej

Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość
zdecydowaliśmy że do kościoła pójdziemy na piechotę (jakieś 70metrów), mniej czasu nam to zajmie niż władowanie się do samochodu i dojechanie na miejsce
my też pieszko pójdziemy Chociaż do kośioła mamy trochę dalej jak wy, bo jakieś 300 m

Cytat:
Napisane przez Rybulka Pokaż wiadomość
Ja jutro bronię pracę magisterską Nie mogę uwierzyć, że to juz koniec studiów... Czekałam na tą chwilę 5 lat
3mam kciuki, na pewno wypadniesz świetnie

Cytat:
Napisane przez Daysy85 Pokaż wiadomość
Mam dziś egzamin zawodowy i jutro też. Idę dziś do księdza ... już raz nas nie przyjął bo bardzo mu się spieszyło .... a za 2 dni jak Tż poszedł to kartka była nieczynne.... no kurde szok.
Byłam na weselu w sobotę było fajnie ale krótko... Tż się trochę zepsuł ... i o 1 byłam w domu ... buu buu buu bo fajna zabawa była ale on sobie chyba za duże tempo narzucił
:powodzenia na egzaminie

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
Byłam u fryzjerki. Chciałam wejsć na chwile i tylko pogadać o fryzurze, bo nie mam czasu ani kasy ponownie robić próbną, a ta fryzjerka mówi mi, że nie ma czasu gadać bo czesze (po minucie skończyła...), jak pokazałam jej fryzurę i mówię, ze ja się chyba robi na wypełniaczu to ta mi odburknęła żeby jej nie mówia jak to się robi I powiedziała, że czesanie zajmie jej pół godziny, ze mam dzień wczesniej umyć głowę... Wam też nie będą myli głowy w salonie w dzień ślubu?

No i teraz hicior Siostra TŻ pokazała mi swoja suknię i teściowej. Teściowa kupiłą sobie długą ,jasną ecru i białę bolerko ja też mam suknię ecru No wkurzyłąm się na maxa, w dodatku ani siostra ani TŻ nie widzą problemu Oczywiście powiedziałam, ze jest mi przykro, ze to jest ,,mój" kolor i taka jest tradycja. Oboje stwierdzili,że teściowa sobie nowej kiecki nie kupi, bo była droga, a wymienić pewnie też się nie da Nie było jej przy tym.
W sobotę przyjechała moja mama zobaczyć koscioł, salę, miejsce noclegów. Wieczorem teściowa sie pyta czy widziałam jej suknię? A ja na to: tak, szkoda tylko ze biała Starałam się zachować klasę, ale było ciężko. Ona twierdzi, ze to kolor ecru I cieszy się, ze znalazła taką ładną suknię
Oczywiscie mojej mamie się to strasznie nie podoba. Całe szczęscie że zobaczyłam tę suknię teraz a nie w dzień slubu, to przynajmniej powoli to sobie układam w głowie
moja fryzjerka też mówiła, żebym przyszła z umytą już głową.
Powiem Ci, że moja teściowa też kupiła sobie kremową suknie, na szczęście dużo ciemniejszą od mojej sukni i materiał jest ze złota nitką, więc nie jestem aż taka zła na nią, ale jak usłyszałam od Tż w jakim kolorze ją kupiła to myślałam, że zabije

Cytat:
Napisane przez iwonka861 Pokaż wiadomość
Witam PM 2009!
Wracam po dłuższej nieobecności, mam nadzieję, że przyjmiecie mnie z powrotem
witaj ponownie
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-15, 14:56   #2132
gold-fish
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgatkaL Pokaż wiadomość
Jak byliśmy w weekend na naszej sali weselnej, to jak weszliśmy to takie mnie nerwy wzięły, ze juz za chwilę będzie tu nasze wesele...zaczyna to chyba teraz dopiero docierać...zawsze było tyle czasu do ślubu, a tu już tylko kilkanaście dni !!!
Też w weekend bylismy na sali, bo moja mama jeszcze jej nie widziała- tylko na zdjęciach.
Weszłam i byłam dumna, że to moja sala. Najpiękniejsza jaką widziałam Do mnie też zaczyna to docierać, wczoraj jak wracalismy to pomysląłam, ze następnym razem tu przyjadę na swój ślub

Cytat:
Napisane przez Bakteryika Pokaż wiadomość
A tesciowka co? Druga mlodosc, 3 zeby i biala sukienka? Zapomniala czyj to slub jest? NO nie wiem, zeby wogole nie pomyslec.... ?!!!
Nie dziwie sie ze wkurzona jestes!!!
Aj nie zazdroszcze weekendu - ale pomysl sobie ze moze byc juz tylko lepiej! Glowa do gory - od dzisiaj nowy tydzien i wszystko bedzie dobrze!!! xx!!
Dzięki Bakteryjka ale wiem ze nie jestem jedyna. Może przynajmniej córka z nia pogada, zeby tę kieckę załozyła na poprawiny

Cytat:
No tak MY z 11.07 Jutro jade na miarę sukni i znów panikuję, ze może utyłam i się nie dopnę...schizy jakieś...
A ja juz dzisiaj 2 razy dzwoniłam do krawcowej i nie odbiera a suknia miała być uszyta do połowy czerwca, a tu jeszcze pierwszej przymiarki nie było!

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
gold-fish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-15, 15:05   #2133
anuulaa
Wtajemniczenie

Cześć,
byłam dzisiaj wyrwać chirurgicznie ósemkę, jejciu jak bolało mnie przez ponad 2h:/ Na szczęście już trochę przeszło, w piątek obrona a ja jeszcze nic nie umiem Mam nadzieję, że jakoś na tabletkach do tego czasu wytrzymam.

Ci9ekawa jak tam Rybulka...

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
Za kilka dni zacznie się 3 miesiąc
A jak z Twoją suknią? Masz już widoczny brzuszek?

Cytat:
Napisane przez SollAngelica Pokaż wiadomość
Anuulaa Twoj TZ bedzie miec smoking? Nie wiesz moze gdzie u nas mozna smoking przymierzyc?
Nie ma smokingu, tylko zwykły dopasowany garnitur. Tu u nas nie widziałam smokingu, ale natknęłam się w Lubinie.

To ja zmykam się uczyć.
anuulaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-15, 15:10   #2134
Bakteryika
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anuulaa Pokaż wiadomość
Cześć,
byłam dzisiaj wyrwać chirurgicznie ósemkę, jejciu jak bolało mnie przez ponad 2h:/ Na szczęście już trochę przeszło, w piątek obrona a ja jeszcze nic nie umiem Mam nadzieję, że jakoś na tabletkach do tego czasu wytrzymam.

Ci9ekawa jak tam Rybulka...

A jak z Twoją suknią? Masz już widoczny brzuszek?

Nie ma smokingu, tylko zwykły dopasowany garnitur. Tu u nas nie widziałam smokingu, ale natknęłam się w Lubinie.

To ja zmykam się uczyć.

Dziewczyny - ja was podziwiam! Jak wy sie mozecie skupic na nauce? Moj maksymalny czas koncentracji w pracy to 2 minuty!!!
Bakteryika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-15, 15:14   #2135
agnes208
Zakorzenienie

Cytat:

Ja sie boje ze przez ten stres znowu schudne i sukienka bedzie wisiec!!! Cyckow juz i tak nie mam
Dzisiaj wreszcie transport znalazlam!! Jeszcze tylko busy znalezc, no i teoretycznie wszystko pozamawiane! Teraz bedzie wojna zeby to wszystko dopiac do konca! To beda jaja!! Trzymam za cie kciuki!!! Co masz jeszcze do zalatwienia?
Braki u mnie to:
welon
kolczyki
skarpetki Pana Mlodego
spowiedzi
USC
alkohol
cukierki dla ferajny
pozwolenia na wjazd na stare miasto
itd
A ja dopiero w Lublinie 29 czerwca!! 2 tyg ledwo przed!!
E ja bym sie na twoim miejscu nie martwiła masz jeszcze czas i nie tak duzo rzeczy do załatwienia 2 tyg czasu przed slubem to duzo ja na tyle przylatuje przed slubem z zagranicy i wiem ze wszystko załatwie i sie nie martwie a liste mam doprawdy imponujaca
agnes208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-15, 15:34   #2136
Bakteryika
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agnes208 Pokaż wiadomość
E ja bym sie na twoim miejscu nie martwiła masz jeszcze czas i nie tak duzo rzeczy do załatwienia 2 tyg czasu przed slubem to duzo ja na tyle przylatuje przed slubem z zagranicy i wiem ze wszystko załatwie i sie nie martwie a liste mam doprawdy imponujaca
Dzieki Agnes - ja tez zza wody przyjezdzam... (tyle ze wino taniej kupie we francji)

wkladam zdjatko ubioru mojego Pana, tak apropos rozmow o smokingu (na zdjeciu czarny garnitur)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg gajerek 2.jpg (27,8 KB, 78 załadowań)
Stary 2009-06-15, 15:45   #2137
zielony_motylek
Rozeznanie

gold-fish co do fryzury mi fryzjerka powiedziała, że jak wole, moge albo w domu albo w salonie, więc ja umyje w domu wieczorem dzień wcześniej żeby już nie tracić czasu na mycie głowy po za tym mnie się włosy lepiej układają na drugi dzień
a co do kiecki teściowej to bym się aż tak nie przejmowała, w końcu to nie 20letnia laska, czułabym się owiele gorzej jakby ktoś w moim wieku sobie kupił białą kiecke

Do mojego 12 dni jejku nie wiem kiedy ten czas zleciał, najgorsze jest to że w jednej chwili wydaje mi się, że zostały już tylko pojedyncze rzeczy, a za chwile przypomina mi się coś o czym wcześniej zapomniałam, wszystko sobie zapisuje więc już jakoś powoli ogarniam
Wogóle dziś dostaliśmy dwie kartki z życzeniami od znajomych mojej babci w sumie słabo je znam, a to takie miłe, że o nas pamiętają
Stary 2009-06-15, 16:47   #2138
gold-fish
Zakorzenienie

gdzie sa wszystkie PM-ki?

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
gold-fish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-15, 16:55   #2139
anjadka
Raczkowanie

Cytat:
Cena była w granicach 15 pln.
Ja juz od dawna kupowalam w cenie 20-21 zl wiec nie wiem gdzie mialas tak taniutko
anjadka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-15, 17:10   #2140
azzis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myszka_maj Pokaż wiadomość
Jutro chyba jedziemy do spowiedzi... ale mam stracha Tz sie pyta czy sie ze wszytkieo spowiadam ? śmiałm sie żebyśmy lepiej uzgodnili jedna wersję

Macie może jakieś ciekawe propozycje polskich piosenek na czołówke filmu ślubnego?
Trzymam kciuki za spowiedź Wiem co czujesz

Nam kamerzysta włączył do nagrania utwór Janowski i Skrzynecka "ten którego kocham":
http://elia21.wrzuta.pl/audio/5tW9Ay...ktorego_kocham

oraz Piaska i Kukulskiej "jesteś blisko mnie".
To tyle z polskich.
A z zagranicznych: "I want to be with you" - Mandy More
Mariah Carey & Luther Vandross- "endless love"
Daniel Beddingfield - If You're not the one

azzis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-15, 17:25   #2141
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

jestem tylko na chwile, bo przed 18 ma byc TZ i jedziemy z zaproszeniami, pojechał tylko sie przebrac i zaraz waraca

bylismy dzis na drugiej lekcji tanców- bylo super. pani nas pochwalił i... mamy juz opracowane pół układu .

obcięłam sobie grzywke i.. pierwszy raz bylam na solarium teraz non stop patrze czy widac

aha i zamówilismy tez dekorację samochodu, zrobi nam kobietka z kwiacirni naszej od razu wtedy TZ odbierze wiązanki. i teraz pytanie, na która ma sie um ówic na dekorację samochodu )zamie to 30 min wrqaz z wydaniem wiązanek). do kwiaciarni ma 5 minut. do mnie ma 15 minut (ale trzeba liczyc czas na ewentualne bramki. musi sie tez potem ubrac (nakrecanie na kamere). wsteon ie umowilam sie na 14.30 9do 15 by było stronie. zanim by sie ubrał itp. to by była 15.30 (jakby sie cos ewentualnie przedluzyło, zanim by do mnie dojechal + bramki + wykupienie to na 16 by był. błogoslawienstwo jakies zdjęcia bo o 16.20 musimy do koscioła jechac. czy zostawic dekoracje na 14.30 czy przeniesc na 14??
pomóżcie czy o czyms jeszcze zapomniałam??

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-15, 17:27   #2142
kasiaher
Wtajemniczenie

cześć mam nadzieje że ktos mnie jeszcze pamieta
sorki dziewczynki że tak długo nie pisałam ale miałam gości i brak czasu na siedzenie przy kompie do tego źle się czuje wieczorami i nie mam nawet siły wlańczać kompa, do nadrobienia 40 stron nie wiem czy dam radę za chwilkę chociaż jedno zdjęcie ze slubu nie mamy jeszcze zdjęć od fotografa poniewaz musimy zrobić seję a nie mamy kiedy
kasiaher jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-15, 17:28   #2143
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiaher Pokaż wiadomość
sorki dziewczynki że tak długo nie pisałam ale miałam gości i brak czasu na siedzenie przy kompie do tego źle się czuje wieczorami i nie mam nawet siły wlańczać kompa, do nadrobienia 40 stron nie wiem czy dam radę za chwilkę chociaż jedno zdjęcie ze slubu nie mamy jeszcze zdjęć od fotografa poniewaz musimy zrobić seję a nie mamy kiedy
cześć Kasiolku dawaj jakąś fotę

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-15, 17:29   #2144
anjadka
Raczkowanie

Cytat:
Hej Kasiu, wszyscy Cię pamiętyaja i oczywiscie nie moge sie doczekać zdjecia!!!
Stary 2009-06-15, 17:33   #2145
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
czesc kasiu

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-06-15, 17:44   #2146
anuulaa
Wtajemniczenie

Cytat:
wkladam zdjatko ubioru mojego Pana, tak apropos rozmow o smokingu (na zdjeciu czarny garnitur)
Mój TŻ będzie wyglądał identycznie Ma tą samą koszulę. A zakłada twój TŻ tą białą butonierkę i dodatkowo kwiatek przy kołnierzu??

Cytat:
Kasia, czekamy na dalszą relację i zdjęcia
anuulaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-15, 17:45   #2147
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

wystroiłam sie i czekam na TZ

bede bardzo wdzięczna jak mi podpowiecie z ta dekoracją samochodu - na którą godzine, bo teraz jeszcze mam mozliwosc zmienic.

Stary 2009-06-15, 17:45   #2148
kaska87
Zakorzenienie

Kasia a teściowa się już wyprowadziła? czy już się polepszyło między Wami

Stary 2009-06-15, 17:49   #2149
kasiaher
Wtajemniczenie

P6060038.jpg
proszę
Stary 2009-06-15, 17:52   #2150
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
te dzieci zasłoniły Twoja kieckę

ale fryzurka i góra slicznie

Stary 2009-06-15, 17:53   #2151
myszka_maj
Zakorzenienie

Cytat:
Cudnie bardzo slicznie wyglądałaś, śliczna fryzurka

Dziewczynki... zdałam ostatni egzamin na 5 teraz tylko obrona za 2 tygodnie

Nasz Skarb
myszka_maj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-15, 18:05   #2152
anjadka
Raczkowanie

Kasia!!! sliczna fryzurka!!! i Ty cała taka promienna!
Stary 2009-06-15, 18:06   #2153
kasiaher
Wtajemniczenie

jeszcze jedno zdjęcie
jak sie spojrzycie na moje prawe oko czyli wasza lewa strona to dopatrzycie się że jest cos nie tak , ja przynajmniej widze to na każdym zdjęciu
to cały czas po tym wypadku z balonem , oko bolał nawet na poprawinach i wyglądało strasznie
P6060046.jpg
Stary 2009-06-15, 18:11   #2154
Bakteryika
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anuulaa Pokaż wiadomość
Mój TŻ będzie wyglądał identycznie Ma tą samą koszulę. A zakłada twój TŻ tą białą butonierkę i dodatkowo kwiatek przy kołnierzu??

Kasia, czekamy na dalszą relację i zdjęcia

Hehe, smokingowe blizniaki!!!
Tak bedzie mial biala/ecru butonierke i kwiatka ( przynajmniej na razie taka wersja) kwiatek tez bialy....

---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ----------

Cytat:

KUJON!!!!!!!! Gratulacje i trzymamy kciuki!!!!

---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ----------

Cytat:
jeszcze jedno zdjęcie
jak sie spojrzycie na moje prawe oko czyli wasza lewa strona to dopatrzycie się że jest cos nie tak , ja przynajmniej widze to na każdym zdjęciu
to cały czas po tym wypadku z balonem , oko bolał nawet na poprawinach i wyglądało strasznie
Załącznik 2311435
sliczna fryzurka i buzka - a gdzie reszta? Gratulacje!!!!
Stary 2009-06-15, 18:14   #2155
zlotko855
Rozeznanie

czesc dziewczyny
nie bylo mnie caly dlugi weekend wiec mam strasznie duzo do nadrabiania, ale dam rade
pisalam prace i do tego walczylam z uzaleznieniem od wizazu...
zabieram sie za czytanie tego co naskrobalyscie

"całe życie z wariatami i niech tak już zostanie "
zlotko855 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-15, 18:17   #2156
anjadka
Raczkowanie

Cytat:
jeszcze jedno zdjęcie
Załącznik 2311435

No troszkę widać że spuchnięte, ale gdybyś nie powiedziała nie zwróciłabym uwagi nawet na to. Mój wniosek po obejrzeniu zdjęcia: wyglądaliście cudownie!!!

Strasznei mi sie podobaja twoje wloski, masz wiecej zdjec z roznych stron?
Stary 2009-06-15, 18:19   #2157
atomufka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Gold ale miałas weekend ja sie wkurze, jak ktos bedzie miał suknię białą lub ecru, bo moim zdaniem te kolorki sa dla panny młodej zagwarantowane.
a co do mycia głowy, to mi kazali przyjsc chwile wczesniej (mam na 9.30) i wtedy mi głowe umyją. po co myc dzien wczesniej??
Bo podobno wlosy jak sa swiezo po umyciu to gorzej sie ukladajaMi tez tak kazano.Ale ja ostatecznie w piatek ide obciac wlosy ,wiec na pewno je umyje w dniu slubuMyje glowe codziennie i nie wyobrazam sobie pominac tej czynnosci

szafa

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post32329502

atomufka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-15, 18:22   #2158
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:

gratuluje ja czekam na wyniki moich ostatnich dwóch egzaminów

Cytat:
jeszcze jedno zdjęcie
Załącznik 2311435
ślicznie wyglądaliście gdybyś mi nie powiedziała to nie zwróciłabym uwagi na to oko
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-15, 18:41   #2159
atomufka
Zakorzenienie

Kasiaher pieknieWiecej zdjec

Madzialenka ja swoj dyplom tez odbieralam po roku od ukonczenia studiow-pamietam jak Panie byly zdziwione

figurki na tort to mi sie zadne nie podobaja

szafa

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post32329502

atomufka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-15, 18:46   #2160
groszek80
Raczkowanie

Hej dziewczyny!!! Podczytuję Was (trochę w pracy, po kryjomu oczywiście) ale nie zawsze mam czas napisać i czasami nie ze wszystkim nadążam...
Jutro mamy w planach iść do kościoła i wypytać ile nas ten ślub będzie kosztował. Dowiedziałam się, że organista życzy sobie 200 zł (to było 2 lata temu). Już czuję lekkiego nerwa jak się będę z nim widzieć, bo tyle to na pewno ode mnie nie dostanie!!! Lekka przesada!!! Mogę mu zaproponować co najwyżej 100 zł. I tak za dużo się nie napracuje, a ślubów będzie przynajmniej 7 w tym dniu!! Do spowiedzi jeszcze nie poszliśmy...

Kasiaher ślicznie wyglądałaś!!!

Złotko tak się zastanawiałam co się z Tobą stało
groszek80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości