|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3421 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. II
Cytat:
![]()
![]() |
#3422 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale póki co przystopuje..poczekam na kaskę z uczelni... ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3423 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3424 |
Zadomowienie
|
Nika super zakupy
![]() ![]()
#3425 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ... przezornie zostawie kilka niebieskich spioszkow ktore mam bo jak by gdyby ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
"Daj swojemu dziecku 2 rzeczy: korzenie i skrzydła" ![]() "Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło sie nudno, gdy umrzesz". ![]() " Żyj według życiorysu który chciałbys sobie sam napisać" ![]() W i N -córeczki mamusi ![]() Edytowane przez Tysiak7 Czas edycji: 2009-06-15 o 15:02 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3426 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() **Do szczęścia czasem brakuje kilku chwil, ale warto czekać.** **Chwała i pamięć ludzi zawsze będą należeć do tych, którzy podążają za swoimi wspaniałymi marzeniami. ** **Nawet cień przyjaciela starczy by uczynić człowieka szczęśliwym.** **Nie szukaj szczęścia w gwiazdach cudzego nieba, kiedy własne wisi Ci nad głową** **Być zadowolonym z samego siebie - to największe szczęście.** **Nie ważne jest to jak wygrywasz, ale prawdziwa siła jest w tym ile potrafisz znieść, nawet na glebę upaść, lecz wstać by dalej walczyć.** *** Trzy słowa są na świecie sens życia zawierają Trzy słowa, które w troskach przetrwać nam pomagają WIARA NADZIEJA MIŁOŚĆ - cóż więcej nam potrzeba by z każdej krętej drogi dotrzeć do wrót nieba.... ? ***
![]() |
#3427 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
nam niby i na pretecho i na usg u położnej powiedzieli, że widać to, co dziewczynki mają między nogami ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3428 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3429 |
Zadomowienie
|
I ja znam przypadki ze lakarz się pomylił i później było rozczarowanie.
Nika za tydzień mamy 3D i wszystko sie okaże, troszke podciełam i wycieniowałam bo już nie chciały mi sie układać, poczekam na męża zjemy obiad i jadę jakies buty kupic wygodne bo troszke mi nogi puchną. Ja nie mam nic przeciwko używanym rzeczom tak jak Nika piszesz takie rzeczy nie są zniszczone. Fasoleczka a napisałabys mi przepis na ciasto do pizzy? bo ja mam jakis ale nie jest dobry a z chęcia sama bym pizze w domu robiła
![]() ![]() Edytowane przez aniago25 Czas edycji: 2009-06-15 o 15:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#3430 |
Rozeznanie
|
Nikuś ja też często szukam w używanych rzeczach ... ale tak myslałam, ze może dzidzia powinna mieć wszystko nowe. Ale to chyba lekka przesada, nie wyrobilibyśmy ze wszystkim.
Teqilka no to jutro nasze zdrowie ![]() Co do płci ... to na początku lekarz powiedział, że będzie chłopak, potem, że raczej stawia na dziewczynkę, a ostatnio stwierdził, że nie da się określić, co to będzie, bo za wcześnie i niedokładnie widać ![]() ![]() ![]() Na 3d usg chcę pójść w 30 tyg ... mam nadzieję, że wytrzymam ![]()
#3431 |
Zadomowienie
|
cześć Mamusie
![]() My już w domku. Wyjazd uważam a udany. Macie bardzo ładne brzuszki, mój też w końcu zaokrąglił się ciążowo, dlatego i ja chętnie się nim pochwale ![]() To zdjęcie z wczoraj, 22 tydzień |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3432 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
400 g mąki 30 g drożdży 4 łyżki oliwy z oliwek 2/3 szklanki mleka rozcieńczonego z wodą w równych proporcjach pół łyżeczki soli i cukru szczypta pieprzu bazylia, oregano, tymianek Mąkę wsypać do dużej miski, dodać sól i rozdrobnione drożdże. Zrobić wgłębienie, dolać oliwy z oliwek i trochę rozcieńczonego z wodą ciepłego mleka oraz 1/2 łyżeczki cukru. Wyrabiać ciasto dodając stopniowo mleko z wodą. Ciasto zagniatać przez około 10 minut. Następnie odstawić na około godzinę w ciepłe miejsce do wyrośnięcia, a potem rozwałkować na placki grubości 5-6 mm i ponakłuwać je widelcem. Piec w temeraturze 180 stopni. Ale nie zawsze mi wychodzi ... nie wiem od czego to zależy. Chyba od mojego badziewnego piekarnika. Bo raz urośnie, raz opadnie, raz się spali, raz nie upiecze się. A dzisiaj wyszła idealnie ![]() ---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#3433 | ||
Zakorzenienie
|
musze powiedzieć, że moje nowe spodenki leżą super i są baaardzo wygodne
![]() Cytat:
![]() Cytat:
podobnie wózki, choć wózek wiadomo użytkuje się na zewnątrz nie w domku, więc zależy jak kto dba. na anszym wózku po kołach widać tylko że używany ![]() materacyk powinien być nowy, ręczniki tego typu rzeczy, ale reszta..chyba byśmy zbankrutowali... jak kogoś stać to niech kupuje nowe, ale ja nie będę prawie 800 eu za wózek płacić, drugie tyle za meble, a gdzie ubranka, i wszystkie inne duperele...? no to trzymam kciuki, żeby wreszcie jakiś specjalista zobaczył co ma dzidzia między nóżkami. ja to nie cierpię czegoś takiego, wolałbym, żeby nie mówili nic skoro nie są pewni... wiadomo, że maluszek czasem tak się ułoży, że nie widać dobrze. wtedy wydaje mi się lepiej nie mówić jak się nie jest pewnemu... ![]()
![]() Okruszek rosnie ![]() http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png Edytowane przez Nika1980 Czas edycji: 2009-06-15 o 15:51 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3434 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
w sumie masz rację ... a napewno masz rację. Może warto się rozejrzeć za używanym rzeczami dla dzidzi, przecież zaraz z nich wyrośnie ... ![]() Zaoszczędzę trochę ![]()
69 będzie 54 kiedyś napewno ... ![]() 111 dni bez słodyczy 111 dni bez fastfoodów 111 dni systematycznych ćwiczeń 111 dni wytrwałej diety 111 dni i będzie OKEJ ![]() Edytowane przez Fasoleczk4 Czas edycji: 2009-06-15 o 15:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3435 |
Zadomowienie
|
Fasoleczka dziekuje ci bardzo a drożdże dajesz takie w kostce czy w proszku? jak zdąrze to dzisiaj zrobię pizze na kolacjię
![]() Sorejna sliczny brzusio a taką spódniczke to już dawno spakowałam ![]()
![]() ![]() Edytowane przez aniago25 Czas edycji: 2009-06-15 o 16:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#3436 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Czytałyście to: W bólu rodzić będziesz ![]() W bólu rodzić będziesz /© Bauer Poniedziałek, 15 czerwca (07:07) Zamiast znieczuleń, relaksacja albo masaż. Specjalny zespół w resorcie zdrowia opracował instrukcje jak postępować przy porodzie naturalnym. Znieczulenia, które były sztandarowym postulatem Polskiego Towarzystwa Ginekologicznego, zeszły na plan drugi. Teraz ginekolodzy będą promować niefarmakologiczne sposoby walki z bólem, czyli... nici ze znieczulenia. Gdy zespół rozpoczynał prace, PTG chciało, by znieczulenie było jednym z filarów nowoczesnych standardów porodowych. A jedynym medycznym wskazaniem do niego powinna być niska tolerancja bólu pacjentki (około 20 procent rodzących wymaga tego zabiegu). Niestety, wycofało się z tych zapowiedzi. - Nasz standard ma dotyczyć głównie postępowania podczas porodu fizjologicznego. A w momencie, gdy na salę wchodzi anestezjolog, który podaje znieczulenie, oraz drugi położnik, poród już nie jest naturalny - tłumaczy prof. Krzysztof Niemiec, wiceprezes PTG. I przyznaje, że członkowie zespołu umówili się, że będą promować niefarmakologiczne sposoby walki z bólem, czyli inne niż znieczulenia. U nas można, tylko po co? Tzw. znieczulenie okołoporodowe, czyli podanie środków przeciwbólowych bezpośrednio do kręgosłupa, jest możliwe we wszystkich podkarpackich szpitalach. W praktyce jednak stosuje się go sporadycznie, bo... brakuje sprzętu i personelu. Przede wszystkim anestezjologów. Ale nie tylko. Większość położnych uważa, że środki znieczulające wydłużają poród i niepotrzebnie go komplikują, bo kobieta nie czująca bólu "nie współpracuje". Znieczulenie to także ryzyko Według specjalistów, znieczulenie oznacza ryzyko zarówno dla dziecka jak i dla matki. Małgorzata Korzenny po porodzie w szpitalu w Kolbuszowej od kilku lat przebywa w śpiączce. Tylko dlatego, że była znieczulana bez udziału anestezjologa. Sąd nakazał szpitalowi zapłacić rodzinie pacjentki ponad 600 tysięcy złotych odszkodowania.
69 będzie 54 kiedyś napewno ... ![]() 111 dni bez słodyczy 111 dni bez fastfoodów 111 dni systematycznych ćwiczeń 111 dni wytrwałej diety 111 dni i będzie OKEJ ![]() Edytowane przez Fasoleczk4 Czas edycji: 2009-06-15 o 16:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3437 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Większość rzeczy jest już na mnie za ciasna. Jedynie co to lniane spodnie z zeszłych lat leżą teraz jak ulał, wcześniej to mi wisiały ![]() Ze mnie zawsze chudzina była, zresztą to był jeden z moich kompleksów. Teraz się troszkę zaokrągliłam (szczególnie tyłeczek), co mnie osobiście bardzo cieszy ![]() Cytat:
Na łóżeczko się jeszcze nie zdecydowaliśmy ale będzie nowe, bo to dla nas niezbyt duży wydatek. Chcemy by pasowało nam do mebli, a my meble mamy ciemne (wenga) no i rzadko kiedy ludzie decydują się na tak ciemny kolor jeśli chodzi o łożeczka dla dziecka. O mebelkach jeszcze nie myślimy, najpierw musimy dobudować jeden pokój, a to troche potrwa. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3438 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak my się decydowaliśmy na dziecko to wiedzieliśmy, że będzie się to wiązało z tym,że ja przestanę pracować , żeby być z dzidzią w domku. Taka była nasza wspólna decyzja. moje dziecko nie będzie miało najnowszego wózka, ale będzie miało mamę dla siebie, przynajmniej dopóki nie podrośnie. wierzymy, że damy radę finansowo. gdybyśmy nie mogli sobie na takie rozwiązanie pozwolić to trudno, ale bardzo nam na tym zależało. i póki co wierzymy, że się uda. Cytat:
ale uważam, że nawet przy najlepszym przygotoewaniu i chęciach zawsze może się zdarzyć, że ból będzie zbyt ogromny i wtedy kobieta powinna mieć prawo i szansę na znieczulenie. tutaj bardzo mało kobiet dostaje znieczulenie, ale każda ma do niego prawo. ja póki co liczę na poród bez znieczulenia...jak będzie zobaczymy... Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#3439 |
Wtajemniczenie
|
a ja byłam trochę po obiedzie na ogródku bo Mąż wyrywał chwasty, i podjadłam trochę czereśni od sąsiada
![]() ![]()
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3440 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ci fajnie, ja jutro zamierzam odchwaszczać ogródeczek...a tak mi się nie chce... ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3441 |
Zadomowienie
|
Pożarłam miseczkę truskawek... chyba z kilogram. I teraz mam zgagę, a co
![]() Ale dziś były wyjątkowo słodkie, nareszcie słoneczko je przygrzało. |
![]() ![]() |
![]() |
#3442 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3443 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam zawsze zgagę po owocach odkąd jestem w ciązy, nieważne jakie owocki jem. czytałam, że owoce powinno się jeść przed obiadem, bo jeśli się je je po obiadku , a na obiadek było mieśko, to ponieważ mięsko potrzebuje więcej czasu na strawienie się a owocki mniej, to one leżą na tym mięsku i fermentują i stąd zgaga. i jeszcze mam zgagę zawsze po cebuli a ja tak lubię cebulkę ![]() jestem, w trakcie przygotowania obiadku, do jutra ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3444 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() A ja mam w srode USG i juz sie nie moge doczekac! moze w koncu sie dowiem co nosze w brzuszku !!!!
![]() |
#3445 |
Rozeznanie
|
Życzę żeby dzidzia się ujawniła.
Ja w piątek mam wizyte u lekarza, ale chyba nie będziemy robić usg. Będę musiała poczekać do 30 tygodnia na 3 d ...
#3446 |
Zakorzenienie
|
No i znowu skręciłam do lumpeksów w mieście, jak wracałam po pracy. Kupiłam pajacyka, skarpetko-buciki i na większe dziecko rampersa z kapturem z czerwonego polaru
![]() Na obiad mąż ugotował dziś młodą kapustę z koperkiem, marchewką i paróweczkami cielęcymi. Do tego ziemniaczki. Pycha ![]() sorejna, ale masz mały brzuszek, a jaka z Ciebie szprycha ![]() Co do USG (jak widzę, dobrą opcję przyjęliśmy z mężem) - w piątek gin po badaniu spytał, czy chcemy znać płeć. No to my zgodnie, jak zwykle, że nie. A pan doktor się ucieszył, bo po pierwsze nie szukał (byłby z tym problem), a po drugie, jak stwierdził, "tyle tysięcy lat człowiek nie wiedział, co się urodzi, dlaczego dalej takiej niespodzianki nie chcą niektórzy mieć teraz?"
#3447 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3448 |
Zadomowienie
|
No to widzę, że słodki dzień jutro mamy.
Też z rana się glukozą obciążam ![]() Decyzję co do ZZO podjęłam jednej z ostatnich nocy. Złapał mnie skurcz w łydkę i nie puszczał przez .... prawie 10 minut (do dziś lekko kuleję)! Zagryzłam tylko zęby na poduszce i usiłowałam byc możliwie cicho, żeby całego osiedla nie obudzic. Jak już przeszło i tak sobie zaczęłam dumac, że poród to kilka godzin skurczów - to wiedziałam, że igła w kręgosłupie nie przeraża mnie tak bardzo jak myślałam. |
![]() ![]() |
![]() |
#3449 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3450 |
Wtajemniczenie
|
ja jednak chyba kiedyś opuszczę ten chory kraj jakim jest Polska ;/
chcą zakazać w Polsce in vitro, nie dość że to drogi zabieg, nierefundowany, to jeszcze nie dość, że NFZ za niego nie płaci, to chcą całkiem tego zakazać.. a Ch** za przeproszeniem ich to obchodzi, jak kto wydaje Swoje pieniądze? skoro to dla niektórych par jest jedyną szansą na dziecko? no przecież w Polsce to ułomni ludzi rządzą ![]()
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:59.