|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maturzystki 2008 powracają do życia :P cz. XI
A co się stało? A ja jadę w sobotę do domu, o! I poszłam dziś na uni, by doprowadzić sprawę IELTS do końca ![]() Jeszcze tylko pożyczka na czesne (30 stron
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
|
|
|
#4052 | |
|
Zakorzenienie
|
jak to
?Cytat:
i jeszcze będziesz się sama z tego śmiała że tak spanikowałaś
|
|
|
|
|
#4053 |
|
Zakorzenienie
|
nic, nie chce juz mieszkac w akademiku wiec nawet nie zlozylam podania - nie mam miejsca.
dzisiaj byla umowiona na 2 ogladania, jedno odwolali bo nieaktualne, drugie - po mnie bylo jeszcze 2 osoby niby ![]() a nie bede tu na wakacjach wiec supeeer. a wiekszosc ogloszen jest ze na wakacje tylko ![]() albo dwuosobowe, a nie mam chetnych za na dwuosobowke, oprocz mojej przyjaciolki, ktora nie wiadomo czy sie dostanie ![]() jak juz bede znac jej wyniki to chyba zrobie wizaz akcje jak Nija ![]() aha, no, a na jedynke mnie nie stac bo to koszt 800-1000 zl
nazywaj mnie Vill Edytowane przez ViLLeMkA Czas edycji: 2009-06-15 o 19:04 |
|
|
|
#4054 |
|
Zakorzenienie
|
Hula Dalej panikuję, bo podpiszę umowę na rok, a różne rzeczy mogą się w międzyczasie wydarzyć. Ale czasem trzeba zaryzykować
![]() Vill U mnie (tzn. w K.) wszystkie pokoje jednoosobowe to 500zł już ze wszystkimi opłatami. Wiem, że mogłabym mieszkać w dwójce za 300, ale najważniejszy jest dla mnie święty spokój i świadomość, że mogę zamknąć drzwi, zasłonić okna, zgasić światło i być sama ![]() A co do spotkania w Katowicach, to jak już tam zamieszkam to bardzo chętnie
|
#4055 |
|
Zakorzenienie
|
Nija, za 500 zl, to bez problemu chcialabym jedynke, nawet za 600 ^^ ale to okazje bardzo.
najbardziej mnie martwi to, ze jak do poniedzialku tego nie zalatwie, to potem mnie juz tu nie bedzie... a jednak mam troche daleko..
|
#4056 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja niby też będę podpisuję na rok ale będe miała w umowie taki punkt, że mogę się ywprowadzić z miesięcznym wypowiedzeniem, a w praktyce wiem, że wygląda to tak, że jeżeli znajdę kogoś na moje miejsce to mogę się wyprowadzić od razu. a ten pokój co będziez oglądać to w jakimś mieszkaniu studenckim? |
|
|
|
|
#4057 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Vill, ty na pewno coś znajdziesz! Jak ty sobie nie poradzisz, to kto?! ![]() Jeździłam godzinę na rowerze stacjonarnym, obejrzałam "Smażone zielone pomidory" (kocham i uwielbiam), żeby szybciej mi minęło. Druga połowa filmu zostaje na jutrzejszy seans rowerowy. Najgorsze jest zacząć, zmobilizować się, później jakoś idzie. Ale o wiele lepiej się czuję, gdy się zmęczę. I w ogóle nie jestem głodna, ale lecę po jakąś kolację (5 posiłków dziennie!). Sport to zdrowie, teraz się o tym przekonałam. |
|
|
|
|
#4058 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zapytam.Tak, to pokój w mieszkaniu studenckim. 4-pokojowe mieszkanie i każdy ma swój pokój. Czyli 3 osoby już tam mieszkają.
|
|
#4059 |
|
Zakorzenienie
|
ville ja cos a la egzamin z pisani amialam na zajeciach, pare osob nie dopuscila do tego egzaminu dzis i tez jesli zdam pisemne, dopuszczaja mnie do ustnych, a w komisji native i Polak
![]() sporo slyszalam o tych pomidorach az sobie sciagne ksiazke i film
Edytowane przez Mariolcia =P Czas edycji: 2009-06-15 o 20:00 |
|
|
|
#4060 |
|
Zakorzenienie
|
Mariolciu, warto
|
|
|
|
#4061 |
|
Zakorzenienie
|
Nija: Jejku ja też chciałabym mieć swój pokój za 500 zł
a tak muszę dzielić swój kawałek kąta z tż, z którym obecnie jesteśmy w fazie "cichych dni".Mam chyba za dużo stresów na głowie, praca i egzaminy dają mi popalić. Jak się okazało w Trójmieście pracy nie brakuje, chyba już zdecydowałam się, że bedę pracować w pijalni czekolady Wedla, od piątku do niedzieli za całkiem niezłą stawkę i dzięki temu juz bedę miała pracę na następny rok akademicki o ile ten zaliczę ![]() A jeszcze poszukam czegoś od poniedziałku do piątku na lipiec i sierpień bo baardzo chcę jechać w góry z tż i ze znajomymi Wczoraj już planowaliśmy taką małą wycieczkę i mamy zamiar tez Kraków zachaczyć, ale to oczywiście narazie plany, trzeba póki co finansowo się dostosować ![]() Zaczynam lekki świrować, że nie zaliczę tej sesji w pierwszym terminie, po prostu nie daje rady się uczyć jak mam mnóstwo innych rzeczy na głowie, no nic ale podejdę chociaż i spróbuję, a nóż się uda na te 3
|
|
|
|
#4062 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja sobie "wymarzyłam" albo Multikino/Cinema City albo jakąś małą kawiarnię/Cafe Chopin, coś w tym stylu. Ale oczywiście sklepami z ciuchami też nie pogardzę ![]() Muszę iść podbić moją książeczkę sanepidowską, bo mam wpisaną datę kolejnego badania 06/2009, a chyba właśnie mija połowa tego miesiąca
|
|
#4063 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4064 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajna praca ![]() a nie przemęczysz się tak pracując po 7dni w tygodniu? ale kurcze dobra okazja jakbyś miała później pracować w czasie roku jeszcze mi mama mówi i ma rację żebym nei zarobiła więcej niż 3000 oficjalnie w ciągu roku bo wtedy przepadnie 1000zł ulgi na dziecko, bo co to za interes jak ja zarobię 3200zł a rodzice przez to nie dostaną tego tysiąca. na stypendium i tak jestem za bogata
|
|
|
|
|
#4065 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też jeszcze nie dostałam zwtoru, nie wiem co oni robią z tymi pieniędzmi
|
|
#4066 |
|
Zakorzenienie
|
lecą 2 z moich ukochanych filmów...
Armagedon, który właśnie leci, i później Pearl Harbor... ![]() ![]() lecę oglądać
|
#4067 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() najlepszy jest ukłąd z pracodawcą że na umowie ma się mało wpisane a dostaje się więcej. Moja koleżanka tak miała w zeszłym roku że na umowie to chyba 300zł miała a zarabiała normalnie. a co do cen pokoi to jest szansa niewielka że będe miała sama pokój za 320zł nmiesięcznie+opłaty;] tylko, że nieduży ale jak to się mówi ciasny ale własny
|
|
|
|
|
#4068 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() pewnie, ze fajny, bo siodmego dnia tego mieiaca sa moje urodziny juz tam pedze Cytat:
trzymam kciuki i zycze powodzzeniaCytat:
odwiezlismy dzis z tata iostre na lotnisko. kocham samoloty. padm na ryjek., nei odespalam wciaz weselea bo nie mam keidy, jutro sie wyspie
|
|||||||
|
|
|
#4069 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do pracy to fakt jest tego troche szczegolnie teraz do mnie dzis tez dzwonila Pani ze sklepu na Przymorzu jakiegos prywatnego malego spozywczego czy dalej jestem zainteresowana praca no ale podziekowalam bo w Multikinie mam juz umowe ![]() A jaka maja stawke w Wedlu? I bedziesz w tym w galerii bałtyckiej czy gdzie indziej? ![]() Cytat:
bo tam w wakacje to pewnie bedzie multum ludzi sie przewijalo i nawet jest sala dla vipow z widokiem na Monciak ![]() Za to ciesze sie z pracy w Gdansku, wiem ze bedzie troche roboty no ale wole to niz siedziec w sklepie no i przede wszystkim mam nadzieje ze uda mi sie w roku akademickim pogodzic prace i studia (umowe mam na czas nieokreslony), ale nie wiem czy isc na drugi kierunke czy nie na polibude ![]() Cytat:
uwielbiam oba te filmy Dzis cale 7 godzin sprzatania kina w Sopocie, no ale przynajmniej z fajnymi ludzmi jutro sprzatania czesc dalsza i szkolenie BHP
|
|||
|
|
|
#4070 |
|
Zakorzenienie
|
Ej, nie chce mi się iść do pracy :P
no tragedia istna.
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
|
|
|
#4071 |
|
Zakorzenienie
|
Pretty - Armagedon na Polsacie, a Pearl Harbor na TVP1 zaraz się zaczyna :P
nie wiem co oglądać
|
#4072 |
|
Zakorzenienie
|
nie zalicze tej rachunkowości
![]() ![]() czuję, że nic już nie umiem. ludzie nie potrafią najprostszych zadań policzyć a zdadzą ten cholerny egzamin bo wykują się regułek, których on wymaga w większej ilości niż praktycznego zastosowania, a ja nie umiem tego wszystkiego wykuć, głupoty takie totalne... ![]() Myszka mi w tym teście na facebook'u wyszło, że coś tam coś kampania wrześniowa!
Edytowane przez zetka89 Czas edycji: 2009-06-15 o 22:16 |
|
|
|
#4073 |
|
Zakorzenienie
|
no, i tak jak myslalam, dziewczyna "wybrala kogos innego" i zyczy mi "owocnych poszukiwan" ^^
taa, z pewnoscia beda ;x coz, najwyzej drugi rok bede sie uczyc biznesu biedzynarodowego w mieleckiej szkole biznesu ^^XD
|
#4074 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Robiłam ją w czerwcu zeszłego roku i byłam pewna że jest cały czas ważna , a potrzzebna mi do pracy Hula: Myślę, ze dam radę a jak nie no to cóz bedę pracować 3 dni w tygodniu, a resztę spędzać na plaży i spraszać znajomych z mojej rodzzinnej miejscowości do Gdańska na małe jumprezzy![]() Cytat:
![]() Jaki sklep gdzie? Kurcze przydałaby mi się praca właśnie w jakimś sklepie spozywczym/odzieżowym 4 dni w tygodniu![]() Zaczynam zazdrościć ci tej pracy w Multikinie, a niedługo pewnie bedę pisać o tym jaka to jestem zazdrosna o tż bo w pracy ma takie ładne koleżanki jak ty ![]() Nawet fizyczna praca z fajnymi ludzmi jest naprawdę o wiele przyjemniejsza niż wynudzenie się przez 8 h przez kasą ![]() A jutro też ide do pracy na te szkolenie, 4 h bedę uczyła się robić deserki ![]() Odwala mi, mam zamiar nauczyć się sporo materiału przez noc bo coś czuje, że zawale ten ustny jak sie nie wezme, a jutro znów dzien mi minie strasznie szybko
|
||
|
|
|
#4075 |
|
Zakorzenienie
|
marta Zajrzyj do swojej książeczki, tam na pewno będziesz miała wpisaną datę kolejnego badania.
![]() Może są inne zasady w każdym województwie, a może nawet każdy lekarz medycyny pracy ma swoje zasady, mój uznał, że kolejne badania muszę zrobić za rok. zetka zaliczysz Chciałabym jutro wrócić i napisać, że mam mieszkanie ![]() Oglądam Wojewódzkiego. Z Tomaszem Lisem
|
#4076 |
|
Zakorzenienie
|
Vill; No co ty nie poddawaj się, w dodatku ty i jakieś zwątpienie? no mi coś tu nie pasuje, a pokój znajdziesz, wiem, że ciężko będzie bo dojazdy itp, ale coś się znajdzie
![]() W tamtym roku musiałam szukać mieszkania na odleglość i znalazłam. A do mnie doszło, że mam stypendium i muszę policzyć czy załapię się na drugi rok czy nie przez tą moją pracę ![]() Ide czytać notateczki Nija: Na szczęście chyba nie musze nic podbijać, mam wpisaną datę 3 lipca 2008 i tyle, żadnej drugiej do podbicia, tylko napisane jest brak przeciwskazan i to wszystko
Edytowane przez marta6704 Czas edycji: 2009-06-15 o 23:06 |
|
|
|
#4077 |
|
Zakorzenienie
|
Villson głowa do góry!!
![]() znajdziesz coś!! jedyne co mnie trzyma w chwili obecnej przy życiu to wizja środowej domówki, czwartkowej domówki i piątkowej domówki + kluby a w sobotę może rodzice przyjadą idealnie po tych 3 nocach ^^ haha
|
#4078 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w sumie jeszcze zostalo troche czasu ![]() Cytat:
ale Ci dobrze z tymi domowkami, ja ostatnio mam jakis post imprezowy ![]() strasznosci ![]() no ale wlasnie brak mi takiej zgranej ekipy
|
|
#4079 | |||
|
po prostu Em :)
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dzięki. Facet wywalił mnie wtedy z sali za brak stroju egzaminacyjnego (na konsultacjach). ![]() Cytat:
Mariolcia, gratuluję świetnych wyników! Naprawdę wymiotłaś.
|
|
|
#4080 |
|
Zakorzenienie
|
jest taka szansa bo obecnie mam już zarezerwowany pokój z przyjaciółką za 300zł od osoby ale jeżeli zwolni się ta jedynka za 320zł to ja ją biorę z przyjaciółka sama bierze tą dwójkę i płaci jak za 2 osoby
ale to narazie szanse są minimalne ale jak już będę tam mieszkać i coś się zwolni w trakcie to zawsze będąc na miejscu można się przenieść
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:41.

?
i jeszcze będziesz się sama z tego śmiała że tak spanikowałaś

tak ville mialam 45 minut na sluchanie, potem godzine na 5 stron malym druczkiem slowek

uwielbiam oba te filmy