|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2191 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Przygotowania w toku bo ślub już w tym roku - PM-ki 2009 cz.12
Cytat:
Ja właśnie też nie należę do najszczuplejszych więc chyba zdecyduje się na coś bardzo delikatnego zwłaszcza że welon mam z kryształkami. |
|
|
|
|
#2192 | |||
|
Zakorzenienie
|
![]() no ja też hehe dzięki ![]() Cytat:
![]() dzięki ![]() Cytat:
![]() i dziekuję Cytat:
![]() oj na razie nie ma czego... cały dzień muli i kilka razy wymiotuję :/ najgorsze, że w pracy muszę być 12 godz troszeczku widac... to koniec 2 miesiaca poczat4ek trzeciego. Suknia jeszcze sie szyje.... przymiarke gotowej sukni mam 23 czerwca nooo jak na razie buntuje się w brzuszku ![]() już lepiej odłączyli ją od respiratora dzieki
|
|
|
#2193 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie kobietki!!! Jestem już w pracy, za oknem strasznie wieje i leje. Masakryczny dzień się zapowiada. Dzisiaj idziemy do księdza zanieść wszystkie dokumenty wraz z delegacją. Nie wiem ile nam powie za ślub ... I od wczoraj się nakręcam na tego organistę.
![]() Aha zapomniałabym... Dziewczyny mam do Was prośbę... 25 czerwca idę na drugą próbną fryzurę i nie bardzo mam koncepcję jej wyglądu, ale na pewno chcę mieć część włosów rozpuszczonych, część spiętych i do tego kwiatek we włosy (czy welon to się okaże).Nie mogę mieć włosów pokręconych, bo są nierefermowalne, tak jak ja ![]() :conf used: Nie rzuciły się Wam w oczy takie fryzury? A może któraś z Was będzie mieć podobną? Z góry dziękuję Wam za pomoc...Edytowane przez groszek80 Czas edycji: 2009-06-16 o 07:21 |
|
|
|
#2194 |
|
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny....
ale pogoda... "A Krakowie na Brackiej pada deszcz..." lece na zaliczenie. Papa. |
|
|
|
#2195 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2196 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć kochane moje
ale miałam wieczór wczoraj okropny mój dziadek, który z nami nieszka (ma 92 lata) jadł wczoraj kolacje i sie zakrztusił kawałkiem chleba i tak strasznie sie dusił a ja nie wiedziałam co zrobić mama chciała dzwonić po pogotowie ale jakoś wykrztusił ten chleb, i zadzwoniła tylko do naszej rodzinnej lekarki poradzić sie co zrobić i lekarka powiedziala żeby poczekać i go obserwować do rana. ale chyba mu sie gardło podrażniło bo zaczoł tak nie wyraźnie mówić i ślinił sie bardzo. w nocy spał ale rano był jakiś słaby i blady i mama zadzwoniła po pogotowie i go karetka zabrała do szpitala. w tamtym roku też coś podobnego przeżyliśmy i wtedy dziadkowi jakaś żyłka w głowie pękła i miał mały wylew i dlatego sie tak ślinił i nie mówił ale wyszedł z tego. boje sie że teraz też mu coś pękło przepraszam że tak sie użalam ale mi ulżyło że komuś powiedziałam. |
|
|
|
#2197 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczyny
![]() KASIAHER pieknie co to za kwiatki obok róż?jestem teraz na etapie bukietu. Babka krzykneła mi za stroik dla swiadkowej, 2 butonierki i mój bukiet UWAGA 600ZŁ!!!!!!!!! czy to nie przesada? Ile płacicie za swoje kwiaty? Są jakieś które polecacie-trwałość bo chcę wpiąć we włosy. Wiem że temat już był, ale nie mogę znależć
|
#2198 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale mi powiedzial, że to pod narkozą i że dwa tygodnie zwolnienia z pracy bede musiała wziac na dojście do siebie.... wiec jeszcze nie poszłam ![]() trzmam kciuki za obronę!! Cytat:
Cytat:
ale i tak ślicznie wyglądałaś, bez słodzenia - szczera prawda ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ---------- Cytat:
wow... dobrze ze udało mu się wykrztusić, w tym wieku kazdy niby 'drobiazg' moze byc powazny, dobrze ze jest juz pod fachową opieką, napewno mu pomogą! Cytat:
mi babeczka powiedziala, ze za bukiet i butonierkę 150-200 zł
|
|
|
#2199 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#2200 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny...tragedia
Chyba nie będzie ślubu ![]() Wczoraj tesciowa przyjechała z awanturą do mojej mamy, ze żąda wyjaśnień co się dzieje między mną a TZ i czemu ciągle się kłócimy. Mnie akurat nie było w domu i jak mama do mnie zadzwoniła byłam w szoku!!! bo my się ostatnio nie kłóciliśmy, wręcz przeciwnie, bardzo fajnie spędziliśmy weekend i to u TŻ. Powiedziała mojej mamie, ze jest kłótliwą babą !!! nie nie chce jej znac i takiej synowej jak ja też nie chce mieć!!! Zadzwoniłam do TŻ o co chodzi a on, że nie ma go w domu i nie wie. Jak wrócił do domu okazało się, ze to ponoć jeszcze moja mama i ja mamy przeprosić teściową...tak mnie wkurzył, nie chce z nim rozmawiać, narobili zamieszania bez powodu, TZ jest za matką co by się nie działo. A wszystko zaczęło się od tego, ze teśiocwa odebrała telefon TŻ i nakrzyczała na mnie, ze znów się pokłóciliśmy bo TZ nie ma w domu, ze się rzadze i jak smiałam iśc sama wybierać kwiaty do kwiaciarni na ślub i ze ona chce dziś ze mną jechac suknie obejrzeć. Mówię Wam jestem załamana, a najbardziej postawą TZ, bo pal licho teściowa, ale skoro TZ nie jest za mną, tylko jeszcze twierdzi, ze to ja i moja mama jesteśmy niedobre, to wybaczcie, ale nie ma sensu dyskutować... Byłam taka zadowolona, bo byłam na próbnej fryzurze, wyszła fajnie, mierzyłam w domu klipsy i dodatki...a tu nagle taki grom z jasnego nieba. Nie wiem czego bym się spodziewała prędzej niż takiej akcji...
♥ Jesteśmy zaręczeni !!! ♥ http://s8.suwaczek.com/201102120926.png ♥NASZ ŚLUB♥ 03.09.2011 http://s5.suwaczek.com/20110903580113.png Edytowane przez AgatkaL Czas edycji: 2009-06-16 o 09:16 |
|
|
|
#2201 |
|
Zakorzenienie
|
dekodeerka te kwiaty w bukiecie kasi sa storczyki dendrobium
kasiaher cudniascie! juz na nk widzialam hihih ![]() Agatka musisz powaznie porozmawiac z Tż. Bo TY slubu z dziwna tesciowa nie bierzeesz, i on powinien zawsze trzymac Twoja strone- chyba ze nie masz racji.A w tym wypadku tesciowa ewidetnie szuka zaczepki. i sie do tego wtraca i miesza. Edytowane przez kliwia Czas edycji: 2009-06-16 o 09:22 |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2202 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2203 |
|
Zakorzenienie
|
AgatkaL
![]() ![]() o matko![]() co ta baba jest psychiczna? bo chyba tak! ale jak to Tz może stac po jej stronie, co nie zna Ciebie ani Twojej matki???? nie no szok iwspółczuje Ci strasznie W każdym razie trzymaj sie i nie daj sie, Tz powinien być za Toba! Edytowane przez domi7ks Czas edycji: 2009-06-16 o 09:21 |
|
|
|
#2204 | |||
|
Zakorzenienie
|
Ślicznie wyglądałaś
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Powoli dochodzę do siebie to tylko głupia suknia... Z brakiem wyobraźni się nie wygra. Dziewczynki nie wiem co robić. Wczoraj nie mogłam spać z wrażenia. Dzwoniłam 3 razy do krawcowej, a o 18.00 wysłałam smsa, ze proszę o telefon, ze chce się umówić na przymiarkę. Na razie cisza 25 dni mi zostało i co mam latać teraz po salonach Żałuję że nie kupiłam wcześniejCytat:
![]() ania20m |
|||
|
|
|
#2205 | |
|
Zakorzenienie
|
witam
![]() wczoraj rozdalismy 6 zaproszen i zostało nam jeszcze 15 ![]() o 14.30 mamy spotkanie z dekoratorkę aby podpisac umowe a od razu potem jedziemyz TZ do Białegostoku rozdac zaproszenie dla jego cioci z wujkiem (siostry jego taty). wiec dzis w drodze jestesmy ![]() Kasia wyglądałas cudownie Cytat:
a co tej tesciowej odwaliło?? nie wyobrazam sobie, aby sie moja tesciowa czy mama az tak w związek wtrącala. to, ze sie pokłociliscie to nie znaczy, ze to jej sprawa. bardzo ci wspołczuje dziewczyny pomózcie mi z ta dekoracją samochodu - chodzi o godzinę (pisalam wczoraj) |
|
|
|
|
#2206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Agatko, to mój wczorajszy problem to pikuś. Co za baba!!!! Brak mi słów. Jakby moja mi powiedziała, ze nie chce takiej synowej to by jej nie miała!!!! To już przesada. A TZ wie ze ona takich słów użyła???? No nie kumam jej reakcji. A jeżeli chodzi o kwiaty i suknię to co ja to obchodzi?! Ty wybierasz kwiaty bo to Twój slub, ona juz sobie raz wybierała kwiaty! Normalnie współczuję Ci bardzo. i nie dziwi8ę się że zastanawiasz się nad przyszłoscią.Aha! a za co niby Twoja mama ma ją przeprosić? Edytowane przez gold-fish Czas edycji: 2009-06-16 o 09:37 |
|
|
|
|
#2207 |
|
Zakorzenienie
|
Gold zostało ci 25 dni, a ta babka sie do ciebie nie odzywa?? nie miałas nawet przymiarki?? a moze jedź do niej??
|
|
|
|
#2208 |
|
Wtajemniczenie
|
dzieki dziewczyny
ale ja przez to oko miałm całe wesele zepsute, poniewaz strasznie źle sie czułam ból promieniował na całą prawą strone twarzy i zaczeła mnie głowa boleć . ah zaraz kończę relację strippi GRATULUJE !!!! widzę że nie tylko ja się tak męczę tymi mdłościami
http://www.suwaczek.pl/cache/b5888ef3d0.png 06.06.2009 17:00 http://www.suwaczek.pl/cache/dbd2ccbc25.png |
|
|
|
#2209 |
|
Wtajemniczenie
|
No własnie nie wiem o co chodzi i za co mam ją przepraszać, dla mnie to normalnie jakies science - fiction, po prostu nie moge uwierzyć. TZ twierdzi, ze moja mama kłamie i że jego mama się nie awanturowała i ze nic takiego nie powiedziała i moja mama wymyśla...a mój brat jest świadkiem. Po co ona wogóle przyjechała do naszego domu??? a Mój TZ się wogóle do mnie ni odezwał od wczoraj.
|
|
#2210 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja w takim razie bym tez sie do niego przez jakis czas nie odezwała. to nie ty zawiniłas i niech teraz oni myslą co narobili. |
|
|
|
|
#2211 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cześć - u mnie leje, leje i leje
Chyba będe chora, bo zaczyna mi się katar i gardło pobolewa. Jeszcze tego mi brakowało...Kasiaher - ślicznie wyglądałaś - też wczoraj na n-k widziałam Super naszyjnik miałaś - też czegoś takiego szukam ale na razie nicCytat:
Cytat:
Cytat:
Brak słów... co za babsztyl wstrętny... Cytat:
Rybulka gratulacje !!! Pamiętam to uczucie radości i ulgi...
|
|
#2212 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie tez okropna pogoda, jakby hmura sie urwała
|
|
|
|
#2213 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Agatko zycze Ci, żeby to sie wyjasniło jak najszybciej, prawda napewno wyjdzie na jaw, ale ta baba to pozałuje
|
|
|
|
|
#2214 |
|
Zakorzenienie
|
Odowłałam własnie czwatkową sesję
|
|
|
|
#2215 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
czyli 40 minut za wcześnie a goście oczywiście za nami no OK przyszedł proboszcz a ja coraz gorzej oko tak zaczeło mnie bolec że az mi się słbo robiło , potem zaczeła mi krew z nosa lecieć , naszczęście do opanowania. Weszliśmy do kancelarii i ksiądz zartoał romawiał, wiedziała że trochę za wcześnie jesteśmy dlatego tak ciągnął rozmowy. Nagle zrobiło mi9 sie tak słabo że prawie zemdlałam , myślałam że nie wyjdę z tej kancelarii, ksiądz poleciał do swojego samochodu i przyniósł mi wodę , napiłam sie i troche mi przeszło. Wchodzimy do kościoła oczywiście oczami szukamy dzieciaczków , uff sa zestresowane bardziej niż my podchodzi ksiądz i idziemy po malutku , normalnie łzy nabierły mi się w oczy ale nie wiem czemu ledwo się powstrzymałam. Ślub cudny tż cały czas patrzył na mnie przy przysiędze,. p[ocałował obrączkę a ja zapomniała. Jak zaczełam mówić przysięę tak się uśmiechałam że az mnie policzki bolały, i cały czas chodziło mi po głowie żeby tylko nie powiedzieć " i cię nie dopuszczę ..." no i bach powiedziałm jąjkając się bo nie chciałam tego powiedzieć a tu zonk Wychodzimy goście już przed kościołem i nagle góra groszów na nas tak tego dużo wysypali że było chyba 50 zł w pięciogroszówkach zbieraliśmy i zbieraliśmy. Potem zyczenia i do bryczki na salę wszyscy za nami oczywiście , goście pojechali na salę a my na malutką przejażdzkę . Podjechaliśmy na salę oczywiście przywitanie , znowu moja mama świeczki w oczach az sama nie mogłam odpowiedzieć co wybieram bo mi się głos załamywał wszysko przez teściową i mamę ![]() ![]() wstalismy rano tzn. koło 11:30 i musielismy trochę polatac pozawozic rzeczy i poprawiny o 15 przyszli wszyscy których zaparaszaliśmy były do 23 tż oczywiście opił się ze szczęścia i musiałam rozwozić do domu ojca i tż bo byli ululani. wszystko się udało miałam pare zastrzeżeń co do całej organizacji wesela ale coż miałam zrobić przeciez nie będe ich pilnowac na kżdym kroku ale mama musiała trzymać ręke na pulsie . Zleciało normalnie tak szybko że wiele rzeczy nie pamietam. Tyle szykowania a tu juz półtorej tygodnia jesteśmy małżeństwem bardzo sie cieszę tylko samopoczucie mi dokucza nie miłosiernie, nie dobrze mi cały czas
http://www.suwaczek.pl/cache/b5888ef3d0.png 06.06.2009 17:00 http://www.suwaczek.pl/cache/dbd2ccbc25.png |
|
|
|
|
#2216 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiu super relacja, jaka dokładna
widze, ze TZ sie postarał i troszke cie zaskoczyła teraz az tak źle znosisz ciązę?? |
|
|
|
#2217 |
|
Zakorzenienie
|
madzialenka ale co ? nie wiesz na ktora godzine samochod masz dekorowac?
dekorujesz sama czy do kwiaciarni jedzie samochod? |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2218 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
" aha i zamówilismy tez dekorację samochodu, zrobi nam kobietka z kwiacirni naszej od razu wtedy TZ odbierze wiązanki. i teraz pytanie, na która ma sie um ówic na dekorację samochodu )zamie to 30 min wrqaz z wydaniem wiązanek). do kwiaciarni ma 5 minut. do mnie ma 15 minut (ale trzeba liczyc czas na ewentualne bramki. musi sie tez potem ubrac (nakrecanie na kamere). wsteon ie umowilam sie na 14.30 9do 15 by było stronie. zanim by sie ubrał itp. to by była 15.30 (jakby sie cos ewentualnie przedluzyło, zanim by do mnie dojechal + bramki + wykupienie to na 16 by był. błogoslawienstwo jakies zdjęcia bo o 16.20 musimy do koscioła jechac. czy zostawic dekoracje na 14.30 czy przeniesc na 14?? pomóżcie |
|
|
|
|
#2219 |
|
Zakorzenienie
|
madzialenka po kiego diabla tak pozno ta dekoracje?? przeciez nie odpadnie
Spokojnie wczesniej sie umowcie, tz tez sie bedzie stresowal wiec jak bedziecie mieli wczesniej to bedziecie oboje spokopjniejsi
|
|
|
|
#2220 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Agatko nie wiem co Ci doradzić. Widać, że to jest jakieś chore, sfrustrowane i może przechodzące klimakterium babsko!!! Nie wyobrażam sobie takiej sytuacji!!! Popierwsze - dlaczego się wtrącą w wasze życie?? I jeszcze jaka bezczelna, przychodzić do Twojej mamy!!! Jakaś niezrównoważnona przyjnamniej!!! Martwi mnie trochę reakcja Twojego TŻ... Ale może on nie zna dokładnie całej sytuacji?? Tylko szczera rozmowa z nim może tutaj coś wyjaśnić!!! Ja nie wyobrażam sobie, abyś miała ją przepraszać, bo niby za co??I co ją obchodzą kwiaty i twoja suknia?? Jakaś paranoja!!! Trzymaj się dziewczyno i nie daj się zwariować!!! |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:01.

mój dziadek, który z nami nieszka (ma 92 lata) jadł wczoraj kolacje i sie zakrztusił kawałkiem chleba i tak strasznie sie dusił a ja nie wiedziałam co zrobić 

Mam nadzieję, że jakoś na tabletkach do tego czasu wytrzymam.

Nie dziwię się, że jesteś wkurzona.
Chyba będe chora, bo zaczyna mi się katar i gardło pobolewa. Jeszcze tego mi brakowało...
tż cały czas patrzył na mnie przy przysiędze,. p[ocałował obrączkę a ja zapomniała. Jak zaczełam mówić przysięę tak się uśmiechałam że az mnie policzki bolały, i cały czas chodziło mi po głowie żeby tylko nie powiedzieć " i cię nie dopuszczę ..." no i bach powiedziałm jąjkając się bo nie chciałam tego powiedzieć a tu zonk