![]() |
#391 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Świeży wygląd , pastelowe kolory :) Jak uzyskać ?
![]() Cytat:
![]() Powodzenia ![]() Edytowane przez _Emi_ Czas edycji: 2009-06-15 o 08:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#392 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#393 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() idzie lato więc warto coś zmienić ![]() a TŻ jak kocha to zaakceptuje ![]() pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#394 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jedwab jest super. A najbardziej polecam odzywke Nivea do suchych wlosow i z lorealan do farbowanych (czerwona ) tez super ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#395 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() obecnie mam tę : http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=25869 jest bardzo fajna, ale może się wielu osobom nie podobać, bo ma mnóstwo silikonów. Czasem stosuję też wizażowy hit maskę Gloria, która kosztuje 5 zł tylko [dostaniesz w każdym Auchan] też ją sobie chwalę, ale muszę regularniej stosować. Jeżeli prostujesz włosy, to koniecznie psikaj je preparatem termoochronnym, ja tak nie robiłam i to mój duuuży błąd. Jak mi się coś przypomni to dopiszę ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#396 |
Przyczajenie
|
Ja też mam ciemną karnację, a wypryski wyskakują co jakiś czas...
|
![]() ![]() |
![]() |
#397 |
AGA :)
|
a jaki preparat termoochronny polecacie?
![]() kakulinko na efekty odżywki timotei trzeba poczekac, nie ma tak, że po pierwszym użyciu juz cos widac ![]() ja generalnie lubię odżywki tej firmy bo dobrze działają na moje włosy polecam jeszcze z wiśnią ![]()
![]() |
#398 |
Zadomowienie
|
ale mi dziewczyny posłodziły
![]() ![]()
#399 |
Raczkowanie
|
ja stosuję SCHWARZKOPF OSIS+ Flatliner. chroni włosy przy temperaturze do 200 °C i przed przesuszeniem. mi osobiście pomaga, włosy się nie puszą i pozostawia je idealnie proste (jest to serum do prostowania włosów) ![]() także polecam do prostych włosków ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#400 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() W ogóle to zabójczo tutaj wygląda Edyta Górniak. Strasznie mi się podoba jej fryzura + makijaż! ![]() ![]() http://www.zeberka.pl/art.php?id=4692
![]() |
#401 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#402 |
Rozeznanie
|
Ja też przerzucam się na ten styl. To jest to, czego od jakiegoś czasu szukałam. Z resztą teraz wakacje, więcej czasu na zmiany.
Mam natomiast problem. Lubię mój kolor włosów (nigdy nie farbowane), ale wydaje mi się mysi. Taki mysi brąz. Chciałabym go odżywić. Byłam niedawno u fryzjerki i coś wspominała, że mają odżywki koloryzujące, które nie niszczą włosów i mają jakieś witaminy w sobie. Zainteresowałoby mnie to, gdyby nie fakt, że sama wizyta u fryzjera jest dla mnie nieziemskim przeżyciem. Może znacie coś takiego? Ja moim włosom (wcześniej tapirowanym, suszonym i w inny sposób torturowanym) zafundowałam miesięczną, bądź dwumiesięczną (nie pamiętam) odskocznie od wszelakich kosmetyków do włosów. Myję włosy szamponami na wzmocnienie włosów, codziennie szczotkuje i są jak po najlepszej odżywce. I dorzucę mini-patent. (pewnie już go znacie, ale nie zaszkodzi przytoczyć) Jako, że mam cerę trądzikową, tonący brzytwy się chwyta. Ostatnio na nosie zrobiło mi się coś okropnego, czerwonego i bolącego, więc zagotowałam rumianek i przykładałam do nosa torebki, gdy oglądałam telewizję. Poza tym przemywałam twarz 'tą wodą' i zeszło dwa razy szybciej niż zawsze. Polecam. Edytowane przez Nefrytka Czas edycji: 2009-06-15 o 17:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#403 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ---------- Cytat:
![]() napewno się przyda.. ![]() nie znałam takiego sposobu ![]() z włosami mam tak samo.. ![]() tez taki mysi brąz, przyłączam się więc do pytania Nefrytki ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#404 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() nie wiem, czy sie przyda alee... ostatnio kupilam w calzedonii w factory(w-wa) rajstopki rozowe i szare wpadajace w pastelowy jasny odcien ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#405 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#406 |
|
Też mam cerę problemowaą, chociaż ten najgorszy okres mam już za sobą
![]() Przerzuciłam się na pielęgnację apteczną, jest droższa, ale skuteczniejsza ![]() przed chwila na all kupiłam też podkład mineralny edm, mam nadzieję, że mi podpasuje.
![]() |
#407 |
Rozeznanie
|
Co rozumiesz przez pielęgnację apteczną? Może mogłabyś coś polecić?
|
![]() ![]() |
![]() |
#408 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() wiesz, chyba kupiłyśmy te same rajstopki mam właśnie takie szare z factory ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#409 |
|
Nie używam kosmetyków drogeryjnych,
tzn tonik, żel do mycia twarzy czy krem mam z serii kosmetyków aptecznych. Obecnie używam żelu do mycia twarzy effaclar La Roche Posay, tonik zwężający pory LPR, tonik physio (czy jakoś tak :P) LPR, woda termalna Avene, na dzień krem nawilżający z filtrem 20, z iwostinu co 2-3 noc nakładam diacneal avene. Kupowałam w aptece internetowej, taniej niż w stacjonarnej ![]()
![]() |
#410 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#411 |
Raczkowanie
|
Według mnie taki świeży wygląd można okazać poprzez swój styl, a nie kopiowanie wszystkich, naturalne zachowanie (czyli nie co 5 minut poprawnie włosów
![]() Jestem blada (unikam słońca jak ognia, bo uwielbiam swoją bladość) i wspaniale pasują do mnie wszelakie pastele i głównie one się w mojej szafie składają. W mojej opini o osobie z namiastki tego stylu przede wszystkim powinna; - mieć zadbane ząbki (proste! białe, aczkolwiek nie takie jak z reklam, bo wedlug mnie to tandeta, wystarczy naturalna biel) - zadbane dłonie, wykremowane, gładkie, paznokcie - delikatny makijaż (ja uznaję dobrze wypiłowane i gładkie - jasnoróżowe lub morelowe z ecrue paskiem) Zawsze znajduje się u mnie jakiś pierścionek, który optycznie sprawia, że palce są chudsze (pomimo sylwetki mam grubaśne palce ![]() - cóż... chuda sylwetka ![]() - uśmiech! a na ustach pomadka - makijaż to puder rozświetlający i korektor pod oczy. zero pryszczy, wgniecień i wągrów. - włosy! koniecznie zadbane - brak rozdwajających się końcówek, dobra fryzura, reguralne wizyty u fryzjera. - no i.. pastele. ![]() Ciekawi mnie Wasza opinia - czy według Was, niska osoba może wyglądać świeżo? bo nie zanosi się na to, żebym urosła. (mam 153 cm wzrostu.) |
![]() ![]() |
![]() |
#412 | |
|
Cytat:
Jeśli zamówisz powyżej 150zł przesyłka jest gratis ![]() Już napewno nie wrócę do kosmetyków drogeryjnych, moim zdaniem warto zainwestować ![]() poczytaj na kwc opinie o kosmetykach La roche posay, avene, svr, iwostin, ew. vichy (chociaż ja osobiście tej firmy nie polecam, ale wiadomo to indywidualna sprawa) nxxy niestety, tak jak mamy wpływ na naszą fryzurę czy paznokcie, tak białe zeby i głada cera bez krostek to już nie jest taka łatwa sprawa. Wzorst, moim zdaniem, niczym ni przeszkadza w takim wyglądzie ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#413 |
Zadomowienie
|
Zgadzam się z Agą ... zęby czy cera bez krostek wymaga wiekszego wkładu pieniędzy. Nie ma takiej pasty do zębów, która wybieli i wyprostuje zęby...niestety. Podobnie jest z cerą, tez trzeba sporo kasy włożyć w to, żeby poradzc sobie z tradzikiem czy krostkami.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#414 |
Raczkowanie
|
rozumiem Was doskonalne, bowiem bardzo długo borykałam się z brzydką cerą, ale teraz jak mam ją gładką, używając tylko pudru matującego, wiem, że można uzyskać wszystko. Nad bielą zębów jeszcze walczę.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#415 |
Zadomowienie
|
Ja sie meczę z zębami. Dbam o nie od zawsze, a i tak nie mam bialych zebow, do tego dochodzi to, ze nie sa zupelnie proste ... kase na aparat odkladam, ale ostatnio dentyska powiedziala mi, zebym sie nad tym zastanowila, bo to odbije sie na moich slabych zebach. ... no i co tu robic.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#416 |
Raczkowanie
|
Ślędzę ten wątek od samego początku i gdy rozmowa zeszła na bardzo bliskie mi tematy, postanowiłam się odezwac
![]() ![]() ![]() Żeby nie było offtopu: Dla mnie podstawą takiego świeżego wyglądu są... rysy twarzy. Po prostu dziewczęce, oprócz tego wyrazista oprawa oczu. Ważna jest również cera - jednolita, rozświetlona, przyozdobiona różowym lub brzoskwiniowym różem. Takie "świeże" dziewczyn kojarzą mi się bardziej z jasną karnacją. I włosy - zadbane, lśniące i raczej długie. Idealny przykład - wielokrotnie wymieniana tu Vanessa H. (no, może ta jasna cera się nie zgadza ![]() ale to taka subiektywna opinia ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#417 | |
|
Cytat:
![]() ja mam zęby proste, ale niestety z przebarwieniami, nie palę, kawy nie piję, ale przebarwienia mam od małego :/ no i są bardzo słabe, używałam białej perły, trochę pomogło, ale zęby stały się strasznie wrażliwe i w ogóle bardzo bolały :/ cera mi sie pogarsza zawsze jak żyję w stresie, a że ostatnio zawsze żyję w stresie, to co jakiś czas pokazują się nowe korstki. wkurza mnie to bo już dawno dojrzałam, więc już powinnam sie niedługo o zmarszki martwić a nie o pryszcze ![]() ozanno czy krem o którym piszesz jest w takim niebieskim opakowaniu ?
![]() ![]() |
![]() |
#418 |
Raczkowanie
|
Ag4, mówiłam o tym: http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=23072
Jest tam moja recenzja tego kremu. Widziałam Cię na wątku EDM - bardzo dobry ruch z Twojej strony! ![]() ![]() Na pojedyncze krostki polecam zwykła pastę cynkową (2 zł w aptece). Po jakimś miesiącu trzeba ją odstawic na 2 tyg, bo skóra się przyzwyczaja. Po niej wszystko szybciej się uspokaja i goi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#419 |
Zakorzenienie
|
ozanna - po ktorych kosmetykach mialas wysyp? Po tych AA?
Ja mam dzisiaj straszny dzien, nic mi sie w sobie nie podoba ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#420 |
Raczkowanie
|
ckin2u - po Everyday Minerals. Nie jakiś duży, ale był. Na szczęście wszystko szybko się goiło
![]() Z kolei krem, o którym mówiłam, na mnie działał (i działa nadal) świetnie od samego początu. Byłam w szoku, bo już po 2 użyciach widziałam, że wszystkie krostki się goją. Nie gwarantuję, że na wszystkich tak podziała ten kremik, ale dla mnie jest świetny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:16.