|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2521 |
BAN stały
|
Dot.: Letnie promyczki nas ogrzewają, a Mamusie swoje Dzieci na świecie witają :)
dzień dobry mamusie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2522 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Letnie promyczki nas ogrzewają, a Mamusie swoje Dzieci na świecie witają :)
Cytat:
u nas tez pochmurno ale przynajmniej jest czym oddychac ![]()
![]() |
#2523 | |||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Dzięki za pocieszenie z tą lewatywą, ja nigdy nie miałam i jakoś się boję ![]() magi, a kiedy Ty idziesz na to dokładne USG? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziewczynki, kupujecie jakieś zabawki swoim dzieciaczkom, takie 0+? I jeszcze jedno pytanko: jakie mniej-więcej grube są Wasze materace do łóżeczek?
![]() ![]() |
![]() |
#2524 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja mysle kupic jakiegos pluszaka do lozeczka i taka ksiazeczke pluszowa....zastanawialam sie tez nad karuzela nad lozeczko ale nie wiem.... moj materac ma chyba 10cm
![]() |
#2525 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzięki za odpowiedź ![]() ![]() A materac jaki? Kokos z gryką i pianką?
![]() ![]() |
![]() |
#2526 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a jesli chodzi o zabawki to najpierw beda pluszaki, pozniej pewnie gryzaki i jakies zabawki do wanny, a pozniej pewnie lalki czy auta hihi acha zamierzam tez kupic jak mala bedziez juz sama glowke unosci kupic mate edukacyjna -koleznka miala i jej mala strasznie lubiala lezez na tej macie i sama ze soba gaworzyla
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez czekoladka21 Czas edycji: 2009-06-16 o 08:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2527 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Co do materaca to mój ma na oko ok.6 cm. Dzień dobry Mamusie i Brzusie ![]() U mnie pogoda niestety też do ![]() ![]() Dzisiaj od rana napisała do mnie przyjaciółka czy coś się zaczęło dziać bo śniło jej się że właśnie urodziłam ![]()
![]() |
#2528 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2529 | |||
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
czesc kochane
![]() a ja od rana poklocilam sie z TZ ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() i pytaj jesli czegos nie wiesz Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() p4w, skierka trzymam kciuki ![]() dziewczyny co do tych zabawek...........pluszac zki raczej Wam sie nie przydadza, na samym poczatku to w ogole nic sie nie przyda, pozniej grzechotki i rozne tego typu zabawki, dziecko bedzie je lapac, wsadzac do buzi itp.....a pluszaczka do buzi to raczej nie bardzo karuzele do lozeczka polecam, mojego malego bardzo uspakajala, zasypial przy niej i jak mowie, najlepiej jakies grzechotki itp - takie zabawki, ktore dziecko jak wezmie do buzi to sie nic nie stanie wiele dzieci uwielbia te ceratkowe ksiazeczki piszczace w srodku ![]() o matko ile ja mam roboty dzis - odkladam sprzatanie lazienek i odkladam ale juz trzeba to zrobic ![]() a poki co to jeszcze sie umyc nie poszlam ![]() Tz mnie tak zezlil, ze najpierw musialam sobie poplakac
![]() |
#2530 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chyba kupię ze 2 pluszaki takie wiszące, z szeleszczącymi uszkami itp. Cytat:
![]() ![]() ![]() Karola Ty się w ogóle nie boisz porodu, podziwiam ![]() ![]() Ciekawe, czy megi jeszcze w dwupaku? No i Gizmiatko miała napisać ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2531 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czyli mowisz ze pluszaki nie...... ale ksiazeczki polecasz-sama chcialam wlasnie kupic i moze skusze sie na ta karuzele
![]() |
#2532 | |
Zakorzenienie
|
Nie miałabym nic przeciwko
![]() ![]() Cytat:
![]() Takie Maleństwa nawet pewnie nie będą widziały takich pluszaków...chyba że ostre kolory będą miały...ja mam przy leżaczku 3 pluszaki jak zacznie na nie reagować to może coś kupię, ale na razie nie... A może właśnie zastanów się nad pluszową karuzelą...Mały sam będzie wyciągał do niej rączki ![]() Co do porodu to póki co mam totalny luz ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2533 | |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
co do pluszaczkow - tak jak mowie, dziecko jak tylko nauczy sie lapac zabawki i bedzie sie nimi interesowalo to bedzie je bralo do buzi, wiec pluszaczki raczej nie bardzo najlepsze sa rozne grzechotki, te ksiazeczki itp.....karuzela moze sie przydac ale ja narazie nie kupuje bo znajac zycie ktos kto przyjdzie mnie odwiedzic sprezentuje mi taka ![]() ogolnie zauwazylam, ze male dzieci lubia wszystko co gra i piszczy ![]() ide sie ogarnac i wziac za jakas robote
![]() |
#2534 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dzięki za odpowiedź o zabawkach ![]() A o jakich książeczkach mowa? Cytat:
![]() Też tak chcę ![]() I szeleści ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2535 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja tez ide sie umyc!!
![]() |
#2536 | |
Wtajemniczenie
|
Heloł kobitki
![]() Zgłaszam obecność ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ale dzisiaj u nas wieje ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2537 | |
Zakorzenienie
|
Mogę oddać troszkę mojego spokoju...mam go w nadmiarze chyba to aż nienormalne
![]() Cytat:
![]() Uciekam dziewczyny...Trzymajcie kciuki o 17 za nas ![]() Odezwę się wieczorkiem...Miłego i słonecznego a przede wszystkim spokojnego dnia ![]()
![]() |
#2538 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jakieś zabawki by się przydały, bo półki świecą pustkami ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2539 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2540 |
Ola-Unhola
|
Dzieńdoberek
![]() Mariolu, cieszę się, że Antoś tak dobrze sobie radzi ![]() Na pewno za 3 tyg. będziecie wszyscy razem ![]() Miramej, przykro, że Mama ma takie podejście. ![]() ![]() Trzymam Kochane za dzisiejsze wizyty kciuki, trochę ich dzisiaj też będzie ![]() Svinecko, nie płacz. ![]() Ja z moim rozmawiam, ale też ciągle mam mu coś za złe. Mam nazieję, zę z czasem to się unormuje ![]() Jeżeli chodzi o zabaweczki, to ja mam dośc sporo takich malutkich pluszowo-gumowych grzechotek - w spadku i od przyjaciółki (jeżeli kupujecie, to na początek, żeby nie miały dużo twardych np.plastikowych elementów, bo dzieciaczki często uderzają się w główkę lub twarz, machając sobie nimi). Karuzele kupię, jak będe miała łóżeczko. Na razie w koszu nie ma opcji do zamontowania. Myślę, że kupię teraz pluszowe pozytywki (zamisat karuzeli). Przyda się też ew. do wózeczka na spacerku lub w podróży samochodem (Bartuś lubił), a mam jeszcze łuk do fotelika. http://allegro.pl/item652132874_ok_s...ym_sercem.html http://allegro.pl/item652988003_slic...chlopczyk.html http://allegro.pl/item653074340_drew...ck_zobacz.html http://allegro.pl/item653054365_drew...ka_zobacz.html http://allegro.pl/item662752865_tiny..._promocja.html Lecę na herbatkę, bo przez tą pogodę (deszcz bleee), to jakoś mi tak dreszczowo ![]()
#2541 | |||||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
w ten piękny deszczowy dzień ![]() rano u mnie była burza, jak byłam z psem to wyszło słońce, a teraz leje ![]() coś widzę, że wizaż wczoraj też Wam wariował ![]() czytałam posty i już myślałam, że cofłam się w czasie bo po chwili czytałam to samo ponownie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() nadal będę trzymać kciuki za małego Antonia, żeby szybko wyszedł ze szpitala i byście wszyscy świętowali i cieszyli się sobą wzajemnie ![]() super się czyta, że wszystko jest w porządku, oby tak dalej ![]() Cytat:
![]() mojego to muszę zaganiać do mojego brzucha, żeby coś "pogadał" z pierworodnym ![]() moja mama też zalicza się do tych starszych, ale ja sama bała bym się jej zostawić moje maleństwo ![]() dlatego jak najdłużej chcę zostać z młodym sama, a takie półroczne to już będę musiała z nią zostawiać ![]() Cytat:
ja mam dwie ale 1+ takie dzwoniące i gryzaczko-grzechotki ale 3+ zdjęcia poniżej ![]() materac ok 10 cm Cytat:
![]() trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ![]() i lecę coś wszamać
![]() ![]() |
![]() |
#2542 |
Wtajemniczenie
|
Odnośnie materaca do łóżeczka, to przypomniało mi się, że musi wchodzić na wcisk, tzn. nie może być nawet niewielkiej przerwy, bo nie daj Boże, dziecko może wsadzić tam nóżkę czy rączkę i niechcący zrobić sobie krzywdę.
![]() |
#2543 |
Ola-Unhola
|
Są 0+
Tu gryzaki i grzechotki: http://allegro.pl/search.php?string=...category=17305 a tu reszta: http://allegro.pl/search.php?string=...on=1&country=1 ---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- Dla posiadaczek łóżeczka ![]() http://allegro.pl/item638483670_krec...my_tolo_0.html http://allegro.pl/item653087614_spir...ex_nowosc.html
Edytowane przez UnholyOne Czas edycji: 2009-06-16 o 09:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#2544 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jest mi jakoś tak źle i ciężko, nie mogę oddychać, nie mogę znaleźć sobie pozycji, bolą i drętwieją mi ręce i chcę już zobaczyć mojego synusia ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2545 | |||||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() ![]() Mam nadzieję, że się pomylili, bo w tym momencie dziecko tyle 10% swojej masy tygodniowo ![]() Cytat:
![]() 1. No to jeśli ja w 36 mam 2/3 to chyba też dobrze ![]() ![]() 2. Tak, na 99% to jest to ![]() 3. Udało się wkleić ![]() 4. Mama myślę, że tylko teraz tak mówi, moja też bardzo bała się brać maluszków na ręce - zanim wzięła tego szkraba kuzynki to minęły 2 miesiące, była bardzo przerażona, ale jak już go ponosiła chwilę to stwierdziła, że wszytsko się przypomina. Porozmawiaj ze swoją jak już Kubuś będzie na świecie, że bardzo cenisz jej zdanie i gdyby miała ochotę to ją zapraszacie na troszkę do siebie, myślę, że wtedy będzie patrzeć z innej perspektywy na wszysko ![]() Cytat:
![]() A koleżance nie zazdroszczę, ile musiała się strachu najeść ![]() Ja też oprócz jednego zdjęcia buźki mam 4 zdjęcia jajek ![]() A za mnie nie? ![]() ![]() Ja dostałam pluszaka z pozytywką w doopce - on jest do przywiązania do szczebelków łózka, kupiłam parę grzechotek i żółwika z bijącym serduszkiem. Matę też chcę, ale liczę, że może od kogoś dostanę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2546 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja nie kupuję takiego materaca, ta gryka, moim zdaniem, jest okropna, ja bym na czymś takim się nie wyspała ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Z Małżem się wyprostuje, zobaczysz ![]() Dzięki za odpowiedź o zabawkach i za te linki, mogę podejrzeć co i jak ![]() Cytat:
![]() Mój Małż lubi sobie pogadać z Kubą ![]() ![]() Wiesz, z mamą to nie chodzi o to, że ja bym chciała, żeby ona zostawała z Malutkiem, ale podejście jest przykre ![]() No są jakieś pluszaczki itp. Dzięki za odpowiedź i zdjęcia ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2547 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dzieki, bede experymentowac Cytat:
zabawki...hmmm dostalam karuzele, i mate Mamy tez gryzaczki od cioć i grzeczoteczki malutkie. A moze ktos sprezentuje małej pluszaczka co gra pozytywka do powieszenia na łóżeczku to sie nie pogniewamy ![]() No i wczoraj siorka dała mi lezaczek i tam na pałąku są 3 pluszaczki któe sobie wisza i sie kiwaja w zywych kolorkach. Cytat:
chyba ze jestes tak dzielna... i nic cie nie boli lub nie dopuszczasz takiej mysli do siebie. Cytat:
Daj nam znac ![]() Miramej...troszke mi sie smutno zrobilo jak opisalas sytuacje ze nie mozesz liczyc na pomoc...ja właściwie tez nie bede miala nikogo do pomocy bo mieszkam sama z Mężem, a mame mam kilka ulic dalej,ale wiem ze małą bede mogła zostawic jak bede chciala gdzies sie wybrac,a i sama zaproponwala ze mam wrocic do pracy a ona bedzie z wnuczką, a własciwie dwoma bo od siostry malenstwem tez by sie opiekowala, tak wiec mocno wdzieczna bede jej za to. Mariolu, cieszę się, że Antoś tak dobrze sobie radzi ![]() Bedziemy gorąco myslaly zebyscie za 3 tyg. byli wszyscy razem ![]() Trzymam za dzisiejsze wizyty kciuki, trochę ich dzisiaj też będzie no i czekamy na relacje ![]() Ja dzis wyjatkowo wczesnie na nozkach,bylam juz meza do pracy odstawic i zakupy zrobilam, teraz maska na wlosy i zabiore sie za obiadek. Acha...tarta...delicious. ...jedlismy ![]() ![]()
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2548 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() trzymamy ![]() Cytat:
![]() gryzaczki i grzechotki były od 3 m-cy i dopiero to coś dzwoniące welurowe miało 1+ ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2549 | |||
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
jejku jaka jestem dzis powolna
![]() narazie tylko meble pomylam i kuchnie.....najgorzej zabrac sie za te lazienki wstretne Cytat:
![]() ksiazeczki to takie: http://www.allegro.pl/item646466207_...aca_2_703.html http://www.allegro.pl/item646466275_...kka_2_803.html Cytat:
![]() Cytat:
![]() za Ciebie oczywiscie tez ![]() co do karuzelek - mnie tez sie podobaja te z pluszaczkami - a sa odpowiednio wysoko zeby maluch nie wzial nic do buzi ![]() ide robic....eh
![]() |
#2550 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- Co do maty, to planuję kupić tą: http://www.allegro.pl/item653737836_...om_kurier.html i tą karuzelę: http://www.allegro.pl/item656350843_...ve_gratis.html ale to już po porodzie małż załatwi. Ważne, że podjęłam decyzję która ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:46.