Przygotowania w toku bo ślub już w tym roku - PM-ki 2009 cz.12 - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-06-16, 15:12   #2281
jaga_2001
Zakorzenienie

Dot.: Przygotowania w toku bo ślub już w tym roku - PM-ki 2009 cz.12

A mi te cale wesele wisi i powiewa... Jakbym mogla to teraz wolalabym zyc na kocia lape (czyli tak jak do tej pory) z TZ niz slub brac... Ew. wziac cywilny tylko, bez ludzi i koniec.

---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ----------

myszka, ja mam depilator, ale go wodgole nie uzwam Wole wosk.

AV by jaga_2001
jaga_2001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-16, 15:12   #2282
anjadka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez myszka_maj Pokaż wiadomość
TZ kupił mi depilator ale nie moge sie zebrac w sobie żeby go użyć mozecie polecic jakies dobre kosmetyki przed lub po depilacji? Albo sposby zeby zmniejszyc ból przy depilacji??
Mozna sie przyzwyczaic do bolu ja na poczatku marudzilam ale teraz wogole nie czuje bolu pomysl sobie ze bedziesz dzieci kiedys rodzic i bedzie bolalo bardziej
anjadka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-16, 15:19   #2283
Bakteryika
Wtajemniczenie

Cytat:
TZ kupił mi depilator ale nie moge sie zebrac w sobie żeby go użyć mozecie polecic jakies dobre kosmetyki przed lub po depilacji? Albo sposby zeby zmniejszyc ból przy depilacji??
Hejka - na tydzien przed depilacja, peeling, peeling, peeling i kremowanie. Po depilacji, przez 24 godziny nic!!!! Bo bedziesz wygladac jak oskubany kurczak.
Najlepiej tez jak zrobisz to wieczorem i nie bedziesz juz wychodzic na slonce (jesli u ciebie jest - bo jak na razie pogoda w Polsce mnie przeraza).
1 raz mocno boli, ale z kazdym razem coraz mnie. Ja w kazdym badz razie wole depilator niz wosk, skory mi przynajmniej nie zrywa.
Ps. Dobrze walnac kielicha na stlumienie bulu. Ja zawsze depiluje przy kieliszeczku wina
Bakteryika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-16, 15:19   #2284
myszka_maj
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anjadka Pokaż wiadomość
pomysl sobie ze bedziesz dzieci kiedys rodzic i bedzie bolalo bardziej
Nie strasz

Wiem ze z czasem mozna sie przyzwyczaić do tego bólu ale najpierw trzeba zacząc sie przyzwyczajać JA mam bardzo wrażliwą skóre. Po goleniu maszynką "na zimno" tzn bez rozgrzania nóg w ciepłej kąpieli, zaraz wyskakują mi czerwone krostki. Wiec boje sie co bedzie po depilatorze. Słysząłam że Balsam Alantan plus jest dośc dobry na wrażliwą podraznioną skóre.

Bakteryjka - dziekuje za rady zwłaszcza te z kielichem

Nasz Skarb

Edytowane przez myszka_maj
Czas edycji: 2009-06-16 o 15:20
myszka_maj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-16, 15:25   #2285
anjadka
Raczkowanie

Myszka, lepsza chyba by byla zasypka Alantan, bo krem/masc jest dosc tlusty i nie wiem czy to dobrze zrobi na takie nozki, po 1 depilacji maga byc bardzo podraznione. Mi pani w salonie jak robilam dep laserowa polecila alantan zasypke.
anjadka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-16, 15:34   #2286
myszka_maj
Zakorzenienie

Anjadka - Dziekuję

Nasz Skarb
Stary 2009-06-16, 15:39   #2287
gold-fish
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anika222 Pokaż wiadomość
w niedziele byli z tesciem u nas na kawie i nei omieszkała wyrzygac moim rodzicom ze z moim tż-em wszystko załatwiamy sami i o niczym nie informujemy ale moja mam ja szybko wypostowała ze po ile my mamy lat zeby cokolwiek za nas załatwiac mamy po 30 na karku i sami najlepiej wiemy czego chcemy tego jeszcze brakowało zeby oni mieli nam dyktowac co mamy robic
to sie uspokoiła i grzecznie siedziała i kawke piła
taka byłam dumna z mojej mamuśki ze tak to oficjalnie powiedziała
Ja też byłam ostatnio z mojej mamci dumna, bo z tym błogosdławieństwem to przyszła tesciowa mówiła ciagle, że mamy się ubierać i wychodzić z domu jej córki (to był kiedyś dom rodziców TŻ). A moja mama, ze w tej kwesti nie ustapi i skoro jej córka (czyli ja ) chce sie ubierać w hotelu na spokojnie (bo ślub jest w mieście pana młodego), to tak będzie, albo odkręcamy wszystko i robimy ślub w moim mieście. A teściowa do moij mamy ,,oj daj spokój, przestańcie " A moja twardo, że skoro panna młoda i pan młody tak chcą to tak będzie, a ona i jej córka miały juz kiedyś swoje błogosławieństwa sluby! A chodzi teściowej o to, ze na kasecie wszyscy zobaczą ze błogosławieństwo było w hotelu Faktycznie tragedia

Cytat:
Napisane przez zlotko855 Pokaż wiadomość
czesc
gold ufff mi tez napicie opadlo jak napisalas, ze krawcowa zadzwonila to zrob fotki, ok?
dzięki za troskę zabieram na przymiarkę moja mamę wiec moze zrobimy jakies fotki

Cytat:
Napisane przez motley Pokaż wiadomość
hmmm ja się w ogóle nie zastanawiam nad tym, kto jak przyjdzie ubrany, no poza mną i TZ oczywiście Każdy z gości i tak wie na czyj ślub przychodzi i kto jest najważniejszy... nawet nie mogę sobie wyobrazić jak niby teściowa miałaby Cię w tym dniu przyćmić choćby i założyła białą suknię w stylu księżniczki Nie przejmuj się takim drobiazgiem jak kolor czyjejś kiecki, ja w ogóle nie zwracam uwagi na stroje gości jak jestem na czyimś ślubie. Jakoś tak zawsze moją uwagę przykuwa młoda para a resztę mam w nosie

3. Odpisali nam dzisiaj z oceanarium, że bardzo się cieszą, że chcemy u nich robić zdjęcia ślubne i że nas zapraszają. Teraz tylko musimy jeszcze ustalić co i jak z fotografem:ju pi:
Coraz mniej mnie ta jej suknia obchodzi. Olałam to i smiać mi się chce
A z tym oceanarium to super

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
gold-fish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-16, 15:58   #2288
agnes208
Zakorzenienie

Ja jak zapuszcze nogi bo mi sie nie chce depilowac i ogole maszynka szybko to robie tak kupuje plastry z woskiem Tż je rozgrzewa i mi przykleja i zdziera nawiasem mowiac strasznie go to bawi cieszy sie jak dziecko i tak sie ze mna drazni ale wiesz jest ciach i po krzyku jeden ból a duza czesc nogi oskubana mi akurat wosk skory nie zdziera ale niektorym tak wiec musisz sobie sprawdzic a dopiero pozostałosci po wosku dopiero depilatorem sobie koncze tak unikam bolu ale jak nie zaniedbam nog i co jakis czas sobie przelece depilatorem to mnie nie boli no coz systematycznosc a ja taka nie jestem, ja przed depilacja zawsze biore kompiel dłuzsza pomaga mi bo tak nie boli a po depilacji uzywam tanita żel po depilacji z aloesem i allantoina mi pomaga i szybko znikaja te zaczerwienione punkciki, fajny ten zel i bardzo tani

Laski kupujecie torebki ślubne?? Jesli tak to gdzie w salonach?? Bo w moim nie ma akurat.

Edytowane przez agnes208
Czas edycji: 2009-06-16 o 16:03
agnes208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-16, 16:02   #2289
Bakteryika
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie strasz

Wiem ze z czasem mozna sie przyzwyczaić do tego bólu ale najpierw trzeba zacząc sie przyzwyczajać JA mam bardzo wrażliwą skóre. Po goleniu maszynką "na zimno" tzn bez rozgrzania nóg w ciepłej kąpieli, zaraz wyskakują mi czerwone krostki. Wiec boje sie co bedzie po depilatorze. Słysząłam że Balsam Alantan plus jest dośc dobry na wrażliwą podraznioną skóre.

Bakteryjka - dziekuje za rady zwłaszcza te z kielichem
Nie ma problemu!!! ale ja na prawde niczego bym nie uzywala. A jesli musisz wyrwij penceta kilka wlosow i posmaruj dla testu.....
Stary 2009-06-16, 16:13   #2290
anuulaa
Wtajemniczenie

Motley, ja też chcę dać płyn do płukania ust i kubeczki, ale nie wiem jakie kupić i ile?? W sklepach są chyba tylko takie tradycyjne jak do kawy, a ja bym chciała takie wielkości kieliszka, jak przy degustacjach. Jeszcze nie rozglądałam się
anuulaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-16, 16:24   #2291
jaga_2001
Zakorzenienie

anuula, sa takie kubeczki, to plastikowe kieliszki do wodki znajdziesz w hipermarkecie w stoisku z plastikowymi sztuccami i talerzami

---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ----------

w niedziele mama zdenerwowala mnie tez tym, ze zaczela sie wydzierac, ze czemu to ja jeszcze wszystkich gosci nie pozapraszalam, i czy wogole mam zamiar np. chrzestna zaprosic... a ja sie nie rozdwoje. Juz w sobote jeden gosc przez swego brata sie pytal (a brat wiedzial, ze ich zapraszamy), czy mamy zamiar ich zaprosic. Jakby kurcze oni byli pepkami swiata... wazniejsze sprawy mam na glowie a tu mi sie goscie obrazaja, bo nie dostali wczesniej zaproszen...

AV by jaga_2001
Stary 2009-06-16, 16:24   #2292
agnes208
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anuulaa Pokaż wiadomość
Motley, ja też chcę dać płyn do płukania ust i kubeczki, ale nie wiem jakie kupić i ile?? W sklepach są chyba tylko takie tradycyjne jak do kawy, a ja bym chciała takie wielkości kieliszka, jak przy degustacjach. Jeszcze nie rozglądałam się
Kupisz w supermarkecie takie małe kieliszki tylko ze one sa na nóżce no ale to chyba bez roznicy ok 20 sztuk bedzie kosztowało ok 7 8zł tak mysle albo na allegro też widze sa i to bez nóżki
http://www.allegro.pl/item661043541_..._50_sztuk.html

Edytowane przez agnes208
Czas edycji: 2009-06-16 o 16:28
Stary 2009-06-16, 16:27   #2293
kasiaher
Wtajemniczenie

jeszcze jedno zdjęcie
P6060053.jpg
no i jeszcze parę zdjęć
P6060053.jpg

P6060005.jpg

P6060124.jpg

P6060066.jpg
kasiaher jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-16, 16:30   #2294
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiaher Pokaż wiadomość
ehhh rozmarzyłam się-CUDNIE!

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-16, 16:30   #2295
BEAMI
Raczkowanie

kasiaher naprawde ślicznie, bosko wyglądałas, a jak uśmiechnieta.
Stary 2009-06-16, 16:31   #2296
agnes208
Zakorzenienie

Kasiaher bardzo ładnie fajna fryzurka, też nam gdzieś taka zapisaną bo chcepodobna
Stary 2009-06-16, 16:43   #2297
zlotko855
Rozeznanie

kasiaher sliczne zdjecia
tak ladnie wygladalas! fryzurka tez mi sie podoba bardzo, ale loczki niestety nie dla mnie:/

"całe życie z wariatami i niech tak już zostanie "
zlotko855 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-16, 17:13   #2298
myszka_maj
Zakorzenienie

Zmykam zaraz na spowiedx trzymajcie kciuki

A tak poza tym to złapałam doła - wyciągnęłam z szafy moje białe jeansy i ledwo je wciagnęłam i jak sie przejrzałam w lustrze to sie załamałam. nie jestem gruba waże ok 55 kg przy wzroscie 164 ale mam "sadło" na brzuchu i biodrach (tylko tam) które nieestetycznie "wylewa" sie z ubrań. Musze cos z tym zrobic tylko że ja nie mam silnej woli nielubie siebie.....

Kasiaher - wyglądałaś przecudnie

Nasz Skarb

Edytowane przez myszka_maj
Czas edycji: 2009-06-16 o 17:17
Stary 2009-06-16, 17:20   #2299
jaga_2001
Zakorzenienie

myszka, ja tez sie dzis zalamalam na komisji wojskowej. Zmierzyli, zwazyli, i niby waze 70 kg, gdy dzis rano moja waga wskazywala 65 kg. :P Co ciekawe mieszcze sie w spodnie, ktore nosilam wazac 62 kg. :P Takze ich ta waga to strasznie duzo kg dodaje...

AV by jaga_2001
Stary 2009-06-16, 17:45   #2300
anuulaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agnes208 Pokaż wiadomość
Kupisz w supermarkecie takie małe kieliszki tylko ze one sa na nóżce no ale to chyba bez roznicy ok 20 sztuk bedzie kosztowało ok 7 8zł tak mysle albo na allegro też widze sa i to bez nóżki
http://www.allegro.pl/item661043541_..._50_sztuk.html
Dzięki, o czymś takim właśnie myślałam. A ile sztuk kupujesz? Tyle ile jest gości? U mnie będzie 130gości, ale myślę, czy nie starczy po 50sztuk do łazienki damskiej i męskiej, bo i tak chyba mało kto z tego skorzysta, no chyba, że się mylę. Nie wiem jak goście na to zareagują.

Cytat:
Ślicznie Kasiu, a Wy jacy szczęśliwi!!

Uczę się prezentacji...nie chce mi się tego w kółko czytać i mówić, ehh ale oby do piątku
Stary 2009-06-16, 17:50   #2301
jaga_2001
Zakorzenienie

Anuulaa, a co, tez masz w piatek obrone?

AV by jaga_2001
Stary 2009-06-16, 17:52   #2302
Bakteryika
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzięki, o czymś takim właśnie myślałam. A ile sztuk kupujesz? Tyle ile jest gości? U mnie będzie 130gości, ale myślę, czy nie starczy po 50sztuk do łazienki damskiej i męskiej, bo i tak chyba mało kto z tego skorzysta, no chyba, że się mylę. Nie wiem jak goście na to zareagują.

Uczę się prezentacji...nie chce mi się tego w kółko czytać i mówić, ehh ale oby do piątku

eeeh, ja kupie tik taki!! i nie bede przesadzac z zaopatrzeniem, nie wiem jak wy ale ja zawsze nici, szczotke i paste mam przy sobie (wiem dziwak....)
Stary 2009-06-16, 17:57   #2303
anuulaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jaga_2001 Pokaż wiadomość
Anuulaa, a co, tez masz w piatek obrone?
Tak, na 9, na razie luzik, ale zaczynam panikować, że nic nie umiem jeszcze

Cytat:
Napisane przez Bakteryika Pokaż wiadomość
eeeh, ja kupie tik taki!! i nie bede przesadzac z zaopatrzeniem, nie wiem jak wy ale ja zawsze nici, szczotke i paste mam przy sobie (wiem dziwak....)
Wiadomo, że to tak ma być symbolicznie, połowa z tych rzeczy pewnie nikomu się nawet nie przyda

TŻ zamówił sobie czarnego śledzika na allegro, a teraz znalazłam takie super kolorowe Chyba kupię mu kilka, bo są piękne
http://www.allegro.pl/item653648633_..._emo_pink.html
Stary 2009-06-16, 17:58   #2304
jaga_2001
Zakorzenienie

Anuulaa, to bronimy sie razem

No ja tez powoli zaczynam panikowac...

AV by jaga_2001
Stary 2009-06-16, 18:06   #2305
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość

Pojechaliśmy do rodziny TŻ załatwiać ostatnie sprawy slubne. W piątek cały dzień lało. Byliśmy u księdza, zanieśliśmy licencję, ksero dowaodów świadków i dokumenty z uSC. Ksiądz był tak zaskoczony, że my tacy przygotowani Powiedział, że mozemy na tym ślubie mieć wszystko: śpiewy, tańce krakowskie, gołębie, trąbki i co jeszcze sobie wymyslimy tylko żeby dzień wcześniej przyjść i uprzedzić księdza co będzie.

Odebralismy obrączki. Złotnik mi podaje a to nie te Zbladłam i mówię, że inne zamawialiśmy, a on ,,no faktycznie" i podaje inne Tym razem piękne (ale nie mam zdjecia). Jak to mama określiła ,,takie wyjsciowe"

W kwiaciarniach powiedzieli ze nie wiadomo czy moje róze będą, bo sa sprowadzane z Holandii
Byłam u fryzjerki. Chciałam wejsć na chwile i tylko pogadać o fryzurze, bo nie mam czasu ani kasy ponownie robić próbną, a ta fryzjerka mówi mi, że nie ma czasu gadać bo czesze (po minucie skończyła...), jak pokazałam jej fryzurę i mówię, ze ja się chyba robi na wypełniaczu to ta mi odburknęła żeby jej nie mówia jak to się robi I powiedziała, że czesanie zajmie jej pół godziny, ze mam dzień wczesniej umyć głowę... Wam też nie będą myli głowy w salonie w dzień ślubu?

Zakład krawiecki pomylił materiał i uszył TŻ grafitowy garnitur... Nikt tego nie zauważył oprócz mnie i oczywiście musiałam ich przekonywać. I mówie, ze to nie ten materiał, ze tamten był ciemniejszy, czarny. To własciciel mówi, żebyśmy wyszli na słońce to będzie inne światło. Wyszlismy to zupełnie jasny się zrobił i on sam przypadkiem powiedział, że grafitowy uszył jak chcieliśmy. Dopiero wtedy wszyscy takie oczy zrobili i mówią że chcielismy przecież czarny. No i mamy przyjechać za dwa tygodnie... Tym razem poprosiłam o skrawek materiału.

No i teraz hicior Siostra TŻ pokazała mi swoja suknię i teściowej. Teściowa kupiłą sobie długą ,jasną ecru i białę bolerko ja też mam suknię ecru No wkurzyłąm się na maxa, w dodatku ani siostra ani TŻ nie widzą problemu Oczywiście powiedziałam, ze jest mi przykro, ze to jest ,,mój" kolor i taka jest tradycja. Oboje stwierdzili,że teściowa sobie nowej kiecki nie kupi, bo była droga, a wymienić pewnie też się nie da Nie było jej przy tym.
W sobotę przyjechała moja mama zobaczyć koscioł, salę, miejsce noclegów. Wieczorem teściowa sie pyta czy widziałam jej suknię? A ja na to: tak, szkoda tylko ze biała Starałam się zachować klasę, ale było ciężko. Ona twierdzi, ze to kolor ecru I cieszy się, ze znalazła taką ładną suknię
Oczywiscie mojej mamie się to strasznie nie podoba. Całe szczęscie że zobaczyłam tę suknię teraz a nie w dzień slubu, to przynajmniej powoli to sobie układam w głowie

No i była trudna sprawa błogosławieństwa w hotelu ale na szczescie moja mama stanęła w mojej obronie i będzie tak jak ja chcę, albo wcale
no to niezle Cie tesciowa wykiwala
tym bardziej ze ty tez masz ecru sukienke ... ale nie martw sie i tak Ty bedziesz wygladac najpiekniej tego dnia a na tesciowa nikt nie popatrzy

Cytat:
slicznie wygladaliscie

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-16, 18:11   #2306
agnes208
Zakorzenienie

Cytat:

myśle ze z 30 wystarczy nie sadze zeby goscie za bardzo tego używali czesc nawet pewnie nie bedzie wiiedziała po co to położone, w sumie z tymi tiktakami tez niezły pomysł albo jeszcze takie listki odświeżajace sa. Co do tego płynu to ja sie jeszcze zastanowie a sama chyba zaopatrze sie w takie listki heh najgorzej po daniach miesnych bo wtedy wszystko w zeby wchodzi. Podejrzewam ze z całego niezbednika najwiekszym powodzeniem beda sie cieszyły plasterki na otarcia no i moze ewentualnie nici. Moze by tam jeszcze jakis antyperspirant w sprayu polozyc i wszystkie ciotki beda pachniec tak samo

Edytowane przez agnes208
Czas edycji: 2009-06-16 o 18:13
Stary 2009-06-16, 18:14   #2307
Bakteryika
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agnes208 Pokaż wiadomość
myśle ze z 30 wystarczy nie sadze zeby goscie za bardzo tego używali czesc nawet pewnie nie bedzie wiiedziała po co to położone, w sumie z tymi tiktakami tez niezły pomysł albo jeszcze takie listki odświeżajace sa. Co do tego płynu to ja sie jeszcze zastanowie a sama chyba zaopatrze sie w takie listki heh najgorzej po daniach miesnych bo wtedy wszystko w zeby wchodzi. Podejrzewam ze z całego niezbednika najwiekszym powodzeniem beda sie cieszyły plasterki na otarcia no i moze ewentualnie nici. Moze by tam jeszcze jakis antyperspirant w sprayu polozyc i wszystkie ciotki beda pachniec tak samo
aa widzisz - ja zapomnialam o listkach... dobry pomysl.
Stary 2009-06-16, 18:21   #2308
anuulaa
Wtajemniczenie

Ja zamierzam zaopatrzyć koszyczek w:
plastry
igłę i nici
chusteczki higieniczne
chusteczki nawilżane
super glue
tampony, podpaski
nici dentystyczne
płyn do płukania ust + kubeczki ---> to położę na zlewie
i chyba tyle...
Stary 2009-06-16, 18:32   #2309
agnes208
Zakorzenienie

Cytat:
Ja zamierzam zaopatrzyć koszyczek w:
plastry
igłę i nici
chusteczki higieniczne
chusteczki nawilżane
super glue
tampony, podpaski
nici dentystyczne
płyn do płukania ust + kubeczki ---> to położę na zlewie
i chyba tyle...
No ja chyba jeszcze włoze tabletki od bolu głowy parapet na ktorym to bedzie stało jest wysoko ale troszke sie obawiam zeby sie nie dostały te tabletki w łapki dzieci. Jak zapytałam mojego Tżta co moga potrzebowac panowie w łazience to zazartował ze mnie ze niektorym młodszym mogły by byc potrzebne prezerwatywy za co dostał bure ze to nie dyskoteka. Hahah a pozniej małe chłopczyki wyniesli by baloniki na sale
Stary 2009-06-16, 18:45   #2310
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
strippi GRATULUJE !!!! widzę że nie tylko ja się tak męczę tymi mdłościami
ja mam juz ich dosyc

choc dzis znowu ani razu mnie nie zmulilo
Cytat:
Kamień spadł mi z serca. Dobrze, że jej stan się poprawił. A co z ich ślubem?? Pewnie nie będzie Na razie najważniejsze, żeby była zdrowa
no niestety slub odbedzie sie jak wyzdrowieje

Cytat:
cudownie wygladalas kochana

a ja dzis kupilam
dekoracje na samochod - na zdjeciu

sukienke na poprawiny
buty na poprawiny

protokol spisany tydzien temu

chorzystka zalatwiona
dekoracja kosciola tez
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 657842462_1.jpg (47,2 KB, 69 załadowań)

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości