![]() |
#2911 |
Przyczajenie
|
Dot.: Yasminelle - wątek zbiorczy cz. II
|
![]() ![]() |
![]() |
#2912 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() 2.Tak. 3.Prywatny może wziąść pieniądze, tylko taki normalny w przychodni, czyli oplacany panstwowo nie wezmie... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2913 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
Jestem tu nowa. Skończyłam niedawno pierwsze opakowanie yasminelle i mam pytanie. Tylko prosze was nie piszcie że ten temat już sie tu pojawiał, bo nie jestem w stanie przeczytać wszystkiego co tu napisałyście, a szczególnie znaleść tu coś konkretnego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2914 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2915 |
Zakorzenienie
|
Mój lekarz za badania bierze 100zł a za wypisanie recepty na dwa opakowania 30zł.
Dzisiaj biore pierwszą tabletke - 3majcie kciuki bo strasnzie sie boje ze bede miec coś takiego jak Karolla i bede musiala odstawić tabletki - a na gumkach niestety nie przezyje ze strachu ![]()
#2916 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() czy we wszystkich aptekach podrozaly yasminelle?;> w ostatnich dwoch miesiacach moje tabletki z 33zl podskoczyly do 37zł ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2917 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() ![]() Jestem w trakcie pierwszego opakowania Yasminelle i lekarz kazał mi zacząć 1 czerwca, mimo tego, że okres miałam mieć wcześniej. Powiedziała, że nawet jeśli się krwawienie nie skończy, to i tak mam zacząć dokładnie 1. Okres dostałam trochę wcześniej i tak wyszło, że pierwsza tabletkę wzięłam w 8 dniu cyklu, a w ulotce jest napisane, że zaczyna się 1 dnia, ewentulnie 2-5, ale przez 7 dni dodatkowe zabezpieczeie. Co w takim razie z dniem 8? Oczywiście do końca miesiąca się dodatkowo zabezpieczam, ale jak z następnym opakowaniem? Będę bezpieczna? A, i nie wiem czy ból podbrzusza na początku jest normalny? W ulotce nic nie jest napisane na ten temat, a troche mnie to martwi. Z góry dzięki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2918 |
Rozeznanie
|
Ja bym zapytała sie ginekologa, bo to w sumie jego wymysł...
masz jakis kontakt ze swoim lekarzem? |
![]() ![]() |
![]() |
#2919 |
Raczkowanie
|
Tak, niedlugo mam wizyte, ale chciałabym się uspokoić do tego czasu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2920 |
Zakorzenienie
|
A ja nie znam żadnego prywatnego lekarza który by nie brał kasy za recepte
![]() Niestety ceny wszystkich leków poszły drastycznie w góre więc podejrzewam że Y też. *Wzięłam tą pierwsza tabletke - teraz czuje jaby mi ktoś usiadł na klatce piersiowej ale podejrzewam że to z nerwów bo tyle sie tu naczytałam a ja panikara jestem ![]()
#2921 |
Zakorzenienie
|
mam pytanko, zażywałam antybiotyk (3 tabletki) w dniach od 1-3 czerwca do kiedy powinnam sie dodatkowo zabezpieczac? Tydzien po antybiotyku czy dluzej jeszcze?
btw. Mi biust minimalnie urusl ![]()
#2922 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
po drugie: jeśli wpływał, zabezpieczamy się w trakcie kuracji jak i przez 7 dni po jej zakończeniu - do kiedy więc masz się zabezpieczać dodatkowo - sama chyba policzysz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2923 |
Rozeznanie
|
O tak tabletki poszły w góre.. w zeszłym tygodniu kupowałam opakowanie i zapłaciłam za nie 41zł a trzy miesiące temu płaciłam w tej samej aptece 39zł , czemu one musza tyle kosztować :P bez tej ulotki przy kazdym opakowaniu kosztowaly by polowe ceny terazniejszej.
Apropo biustu więkrzy o jeden rozmiar. Edytowane przez zuni Czas edycji: 2009-06-12 o 23:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#2924 |
Zakorzenienie
|
co do biustu - to chyba jestem (niestety
![]() ![]() ![]()
Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką. Ale przynosi szacunek. A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda. ![]() 65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 > 59 > 58 > 57> 56 > 52 ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2925 |
Raczkowanie
|
a ja 5 kg w górę
![]() ![]() niby 5 kg ale całość chyba w uda mi poszła- i odrobina w brzuch w biust ZERO ![]()
#2926 |
Raczkowanie
|
a ja chyba musze je odstawic ;/ fakt, ze tuz przed okresem brzuch mnie nie boli i nie jestem 'sparalizowana' od pasa w dol, ale za to migreny, jakie sie wtedy pojawiaja sa nie do zneisienia ;/ niby miewam je tylko wlasnie przed okresem, ale naprawde wtedy jest ciezko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2927 |
Raczkowanie
|
Ja też musiałam odstawić, ale z powodu zakrzepu w nodze. No i już cera znowu tłusta, włosy też. A tak dobrze znosiłam te tabletki.
![]()
#2928 | |
luckygirl
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2929 |
Zakorzenienie
|
mnie tez troszke urosły ale zawsze po odsawieniu tab wracały do normalych wielkosci (typu standard) wiec nie cieszy az tak bardzo obecna postac
![]() ![]() ![]()
#2930 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Co to jest miłość ? To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu. Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się, że przemókł do głębi serca http://s3.suwaczek.com/20090530040117.png http://www.suwaczki.com/tickers/p19ucsqvry96uqg4.png 15.12.2010 - prawo jazdy zdane ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2931 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
bo ja od czasu do czasu czuje lekkie drętwienie jednej nogi i coś w rodzaju mrowienia i póki co to lekceważe bo samo przechodzi. co jakś czas biorę magnez bo tabletki topodobno wypłukują i mrowienie może być z braku magnezu.
![]() |
#2932 |
Raczkowanie
|
Miałam silny ból łydki i obrzęk, potem noga zrobiła się lekko czerwona i ciepła. W tej chwili kostkę mam opuchniętą cały czas i brzydkie sine naczyńka na zewnątrz. Żałuję, że w ogóle zaczęłam brać hormony ale nie miałam wyjścia.
#2933 |
Zakorzenienie
|
mnie tez czesto bierze skurcz prawej nogi ;/ tak co 3 dni :| wiadomo ze przechodzi po kilku sekundach ale to objaw niepokojacy ;/
![]() |
#2934 |
Zakorzenienie
|
kamila, a probowalas magnez? sok pomidorowy? wiecej ruchu?
u mnie pomoglo, bo na poczatku tez cierply mi nogi. zaczelam zazywac magnez z wit. B6 i wiecej sie ruszac i od wieeeeelu miesiecy nie mam juz w ogole takich problemow ![]()
Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką. Ale przynosi szacunek. A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda. ![]() 65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 > 59 > 58 > 57> 56 > 52 ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2935 |
Raczkowanie
|
to fakt- mnie też ruch pomógł!!!
lepsze krążenie i dotlenienie robi swoje... zimą człowiek się kisi albo w domu bo zimno albo w busie. a teraz rowerek ![]() ![]() ![]() ![]()
#2936 |
Zakorzenienie
|
Mi też pomaga magnez
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2937 |
Zakorzenienie
|
no to od jutra magnezowo-ruchowa kuracja
![]()
![]() |
#2938 |
Raczkowanie
|
O Boże, jak mnie tu dawno u was nie było
![]() ![]()
![]() |
#2939 |
Zakorzenienie
|
Wiedziałam że znajdzie się ktoś uszczypliwy. Jedyne co znalazlam w ulotce to w działaniach niepożądanych brak miesiączki. A to jakoś troche nie to samo. Ale na szczęście za tydzien mam wizyte u lekarza to się wszystkiego dowiem.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2940 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny mam problem otóż: w czwartek dostałam okres( tydzen przerwy) a w niedziele wspólżyłam z TŻ z zabezpieczeniem. W poniedzialek byłam u lekarza po recepte na yasminelle. i stalo się tak że przez nerwy ( egzamin na prawo jazdy dziś) zapomniałam zażyć 1 tabletki z nowego blistra. zazyłam ją dziś bo na egzamini sie zorientowałam że jej nie wzięłam dziewczyny uspokójcie mnie że nie jestem w ciąży ( dla swietego spokoju do lekarza sie umowilam na piatek) prezerwatywa nam nie pekła ani nic poprostu nie wiem jak to sie stało że zapomniałam ale jednak mam jakieś obawy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:01.