Galerie artystyczne w internecie cz. II - Strona 37 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne > Biżuteria

Notka

Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-06-14, 10:21   #1081
Becia0d
Raczkowanie

Dot.: Galerie artystyczne w internecie cz. II

No ja niestety też.. stawiałabym na długi bo galeria nie ma aż tak wysokich kosztów utrzymania żeby być niewypłacalna.. nie taka która bierze 30-50% marży.. to już byłoby śmieszne.. dlatego trzeba jak najszybciej stamtąd uciekać bo od dawna są takie cyrki i nic nie wróży że będzie lepiej..

My kobiety jesteśmy aniołami, a gdy się nam podetnie skrzydła, lecimy dalej- na miotle!
Becia0d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-15, 08:55   #1082
renatakania
BAN stały

Smile

Witam,

Nowa tu jestem.. Gdzie tą "wylęgarnię" znajdę? Chciałabym coś kupić.

Cytat:
Napisane przez KarmazynowyKamyk Pokaż wiadomość
Wg mnie:
Modną - chyba, że Candi po zmianach jeszcze bardziej podwyższyła poprzeczkę;
Wylęgarnia - tak, tak, ja ostatnio sprzedaję tam z powodzeniem, tylko trzeba mieć sporo prac, teraz ruch jest o wiele większy z uwagi na zbliżające się święta; z płatnościami jest różnie, chociaż ja ostatnio pieniądze dostaję dość szybko.
A próbowałyście współpracy ze sklepami internetowymi?

Cytat:
Napisane przez Becia0d Pokaż wiadomość
No ja niestety też.. stawiałabym na długi bo galeria nie ma aż tak wysokich kosztów utrzymania żeby być niewypłacalna.. nie taka która bierze 30-50% marży.. to już byłoby śmieszne.. dlatego trzeba jak najszybciej stamtąd uciekać bo od dawna są takie cyrki i nic nie wróży że będzie lepiej..

Edytowane przez joanna_k
Czas edycji: 2009-06-15 o 21:09 Powód: połączenie sąsiednich postów
renatakania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-15, 11:35   #1083
clementinne
Zadomowienie

Wiecie co, właśnie sobie oglądam promocyjne ceny w Trendy w ramach "ślubnego tygodnia". I hm....jezeli kogoś stać na kolczyki za 240zł, to go na nie stać, i promocyjne 220zł to nie jest obniżka, tylko robienie klienta w jajo, moim zdaniem - że och i ach mamy promocję. I generalnie duża większość obniżek cen biżuterii tak wygląda - z 300 do 285, z 80 do 77 itd. To taka lekka kpina - bo to ten sam próg cenowy. Jak kogoś stać na kolczyki za 300zł, to może 50zł mniej jest okazją, ale nie 15zł (skrajnych dusigroszy nie liczę ;P )

Jak patrzę na tego typu promocje, to mam wrażenie, że ich autor ma mnie za kretynkę, która wpadnie w zachwyt "bo jest promocja" i nie zauważy jakiej jest wielkości. Obniżka z 950 na 850 jest sensowną obniżką (tez z Trendy).

Pomijam juz to, że promocyjne ceny na biżuterię w ogóle moim zdaniem wyglądają kiepsko - kojarzą się z czymś, co zalega i czego nikt nie chciał, ale w Trendy akurat te akcje promocyjne są planowane wcześniej, to inna sytuacja. Pomijam też sztuczne nadmuchiwanie cen przed obniżką, żeby obniżka wyglądała "ładnie" - to inny temat (i tak naprawdę bardzo opłacalna strategia ;P )

Edytowane przez clementinne
Czas edycji: 2009-06-15 o 11:37
clementinne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-15, 12:05   #1084
Aoirghe
Raczkowanie

Myślę, że jednak takie promocje nadal działają na sporą liczbę klientów.
I osobiście nie mam złych doświadczeń z przeceniami. Wiele rzeczy sprzedałam na przecenie... nawet takiej śmiesznej ;] A przeceniałam w sumie przeważnie z ciekawości.
Ja tez generalnie nigdy nie sugeruję się żadną promocją. Ale z obserwacji wiem, że na innych działa
Aoirghe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-15, 12:10   #1085
Becia0d
Raczkowanie

Takie promocje to po prostu reklama.. też mi się kojarzą z czymś co się sprzedać nie może, ale zdecydowanie fajniej byłoby gdyby np. dali na wybrane produkty 5, 10, 15% upustu.. to już zupełnie inaczej by wyglądało i się kojarzyło..

My kobiety jesteśmy aniołami, a gdy się nam podetnie skrzydła, lecimy dalej- na miotle!
Stary 2009-06-15, 12:19   #1086
Senanque
Raczkowanie

Clementinne, niektóre prace przecenione są symbolicznie, bo ich twórca nie obniżył ceny - Iza daje wszystkim wolną rękę, można w ramach promocji przeceniać, ale jak ktoś nie chce, to musu nie ma, jedyna obniżka 'z automatu' to obniżka marży galerii. Tak więc niektóre prace przecenione są tylko symbolicznie, bo jedynie o część marży.
Senanque jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-15, 20:53   #1087
M0N1K4
Zakorzenienie

GG do M0N1K4

Ja uważam,że taka akcja jest fajna. Oczywiście przy kolczykach z 240 zł na 220 zł ( mam wrażenie,że mowa o moich była) to nie jest wielka różnica. Choć ja akurat automatycznie dałam cenę troszkę niższą. Ale już przy droższych pracach sama obniżka marzy dużo daje.
Z ostatniej takiej akcji (tyle,że urodzinowej) było dużo sprzedanych rzeczy. Z doświadczenia wiem,że są klientki kupujące po kilka rzeczy na raz. I tu 40 zł, tu 30 zł, tam z 100 to już robi różnicę. Każdy podchodzi do tego jak chce, jednak nie uważam,że należy krytykować za to galerię.
Rezygnują ze sporej części swojego dochodu, a co my zrobimy to nasza sprawa. Możemy sprawić,że to będą prawdziwe okazje, albo i zignorować sprawę i będzie tak jak jest. Uważam,że inicjatywa jest dobra i mnie osobiście bardzo motywuje do pracy
M0N1K4 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-06-16, 14:33   #1088
Senanque
Raczkowanie

Zgadzam się z Moniką
Senanque jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-16, 17:28   #1089
clementinne
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez M0N1K4 Pokaż wiadomość
Oczywiście przy kolczykach z 240 zł na 220 zł ( mam wrażenie,że mowa o moich była)
Nie pisałam konkretnie o Tobie, tylko tego typu przypadkach Ta cena rzuciła mi się w oczy jako pierwsza po prostu.
Stary 2009-06-16, 18:04   #1090
smoczek
Zakorzenienie

Dla mnie 20 złotych to dużo, bo nie patrzę na to na zasadzie "o rany, to przecież tylko jakieś niecałe 10% ceny" tylko np. "to dwa wypady do knajpy ze znajomymi/do kina/whatever". Niezależnie od tego jaka jest cena całego wyrobu to zawsze dwoma wypadami do knajpy to pozostanie . Myślę, że to po prostu zależy od podejścia klienta i sprzedawanych rzeczy. U mnie jakoś obniżki raczej nie działają na przykład.
smoczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-16, 18:29   #1091
cayen1
Raczkowanie

"Dla mnie 20 złotych to dużo, bo nie patrzę na to na zasadzie "o rany, to przecież tylko jakieś niecałe 10% ceny" tylko np. "to dwa wypady do knajpy ze znajomymi/do kina/whatever"

to tanie knajpy w tym Krakowie, mnie by na jeden nie starczyło
co do przecen/promocji itp. to myślę, że nie warto na ten temat dyskutować,galeria ma taką formę reklamy i tyle, a na ludzi zawsze będzie działać, że coś jest tańsze. nawet o 10zł. I tak jak M0N1K4 pisze, są osoby które kupują kilka prac i wtedy z takiej obniżki zostaje im spora sumka na kolejne kolce na przykład
cayen1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-16, 19:14   #1092
smoczek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cayen1 Pokaż wiadomość
to tanie knajpy w tym Krakowie, mnie by na jeden nie starczyło
No wiesz, zależy po co do tej knajpy idziesz Bo jak zjeść oryginalne tiramisu i zapić jakimś wypasionym drinkiem to i 50 może nie starczyć, ale mi tam zwykle wystarcza jakiś grzaniec albo piwko do dobrej rozmowy . Ja tak skromnie, po studencku
smoczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-16, 20:04   #1093
lubomirka
www.dulcedo.pl

Dziewczyny promopcja to promocja, a 20 zł na darmową przesyłkę jest i ja bym była happy. A jak artyści nie skorzystali co by obniżyć swoją cenę, a nie tylko marżę to wyszło np 20 zł. I tak uważam że Trendy jest jedną z lepiej prowadzonych galerii, bo ciągle coś się tam dzieje i ja chętnie tam zaglądam nawet tylko pooglądać.
Myślę również, że wygra tu ten co zorientował się o co w tym chodzi i zwiększy swoją sprzedaż w tym tygodniu, bo Iza na bank walcz w międzyczasie też oto żeby wszyscy klienci się o tym dowiedzieli . Ja bynajmniej nie czuję się jak kretynka.
Stary 2009-06-17, 10:10   #1094
Becia0d
Raczkowanie

Znacie może jakiś numer do Wyla albo inny kontakt bo ten mailik na stronie przyprawia mnie już o mdłości a i tak nic nie da.. mają chyba moje maile tam gdzie plecy tracą swoją szlachetną nazwę..i nie tylko moje.. przelewów za kwiecień i maj wciąż brak

Stary 2009-06-17, 10:36   #1095
tyska04
Rozeznanie

Nie jesteś sama, ja też pisze i pisze a dalej cisza;/ A nie powiem sprzedaż w kwietniu miałam więcej niż zadowalającą i wiszą mi sporo kasy;/ Chyba pora zakończyć współpracę.
tylko zrozumcie kiedy zechcę znowu z sobą być "

Edytowane przez tyska04
Czas edycji: 2009-06-17 o 10:37
tyska04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-17, 10:59   #1096
clementinne
Zadomowienie

Cytat:
Znacie może jakiś numer do Wyla albo inny kontakt bo ten mailik na stronie przyprawia mnie już o mdłości a i tak nic nie da.. mają chyba moje maile tam gdzie plecy tracą swoją szlachetną nazwę..i nie tylko moje.. przelewów za kwiecień i maj wciąż brak

http://www.krd.pl - ciekawe kiedy ktoś się wkurzy i trafią tam....

Stary 2009-06-17, 12:13   #1097
rusa1ka
Zadomowienie

Mnie wylęgarnia dzisiaj napisała, że jeszcze dziś dostanę kasę na maj. Gdy korzystałam przez zakładkę "kontakt" na stronie też to nie za dużo dało, wiec po prostu napisałam normalnie maila - gdy dostałyście potwierdzenie o przyjęciu to tam był. Może warto spróbować?

"Trzeba robić to, co się lubi, i wtedy robi się to dobrze" - Andrzej Zaucha

rusa1ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-17, 12:27   #1098
kulkam
Wtajemniczenie

GG do kulkam

Clementine, ale do KRD chyba żadna biżuteryjka nie ma możliwości ich dopisać - doczytaj, kto może dodawać dłużników do KRD. No i trzeba odczekać 60 dni, potem wysłać polecony z przypomnieniem, a dopiero potem można uderzać do KRD. Więc Wylęgarnia raczej tam nie trafi.
kulkam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-17, 12:38   #1099
Becia0d
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez rusa1ka Pokaż wiadomość
Mnie wylęgarnia dzisiaj napisała, że jeszcze dziś dostanę kasę na maj. Gdy korzystałam przez zakładkę "kontakt" na stronie też to nie za dużo dało, wiec po prostu napisałam normalnie maila - gdy dostałyście potwierdzenie o przyjęciu to tam był. Może warto spróbować?
Próbowałam i tak i tak i poczekam jeszcze kilka dni na efekty a później zadzwonię do znajomego adwokata czy da się jakoś prawnie ich zmusić do płacenia w terminie.. no takich jaj z artystów to chyba w żadnej galerii sobie nie robią..

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-06-17, 12:38   #1100
M0N1K4
Zakorzenienie

GG do M0N1K4

Ja na prawdę podziwiam dziewczyny które z uporem nadal tam wystawiają prace. Ja wiem,że często jest to jedyna galeria......
Ale w takiej sytuacji stawałabym na rzęsach by dostać się do innej galerii.

Wiem kobietki,że jak zrezygnujecie z Wyla to nie będziecie miały gdzie sprzedawać, przynajmniej niektóre, z tego co piszecie. Ale pomyślcie, nie sprzedacie - nie macie pieniędzy. No ale macie towar, który a nóż widelec sprzeda się gdzieś po znajomych. A tak?? nie macie ani pieniędzy ani towaru Od kwietnia zalegać z pieniędzmi?? przecież to już połowa czerwca! to jakaś kpina.

A oni sobie tak pogrywają, bo wiedzą, że większość nie ma dg i większość nic nie może zrobić. że jak? Pójdą i powiedzą,że nie dostają pieniędzy za sprzedaż... i się same wkopią bo nie mają DG?
Oni wiedzą co robią........
M0N1K4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-17, 13:25   #1101
Becia0d
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez M0N1K4 Pokaż wiadomość
Ja na prawdę podziwiam dziewczyny które z uporem nadal tam wystawiają prace. Ja wiem,że często jest to jedyna galeria......
Ale w takiej sytuacji stawałabym na rzęsach by dostać się do innej galerii.

A oni sobie tak pogrywają, bo wiedzą, że większość nie ma dg i większość nic nie może zrobić. że jak? Pójdą i powiedzą,że nie dostają pieniędzy za sprzedaż... i się same wkopią bo nie mają DG?
Oni wiedzą co robią........
No dokładnie.. dlatego planujemy stąd uciec jak najszybciej, tylko niech najpierw zapłacą, a nowości już nie zobaczą.. Może jak im zacznie ubywać artystów, a w związku z tym klientów bo niechlubna opinia szybko się roznosi, to coś z tym zrobią.. To była moja pierwsza galeria, dołączyłam 4 lata temu, ale po ostatnich akcjach całkiem straciłam wszelki sentyment.. Minus jest taki że tam jednak ruch jest dość spory..

Edytowane przez Becia0d
Czas edycji: 2009-06-17 o 13:26
Stary 2009-06-17, 13:50   #1102
clementinne
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kulkam Pokaż wiadomość
Clementine, ale do KRD chyba żadna biżuteryjka nie ma możliwości ich dopisać - doczytaj, kto może dodawać dłużników do KRD. No i trzeba odczekać 60 dni, potem wysłać polecony z przypomnieniem, a dopiero potem można uderzać do KRD. Więc Wylęgarnia raczej tam nie trafi.
Ja wiem, że nie można tam nikogo dodać ot tak - i na szczęście. Droga do tego długa - prowadzi przez Policję zdaje sie, ale jednak jest jakaś droga. Jakby zebrać całą kwotę, którą Wylęgarnia zalega wszystkim, to zebrałoby się tego z kilkanaście tysięcy. Jakby ta firma zalegała tyle w banku, to by się bank nie ograniczał do pisania maili.
Stary 2009-06-17, 16:27   #1103
rusa1ka
Zadomowienie

Cytat:
Próbowałam i tak i tak i poczekam jeszcze kilka dni na efekty a później zadzwonię do znajomego adwokata czy da się jakoś prawnie ich zmusić do płacenia w terminie.. no takich jaj z artystów to chyba w żadnej galerii sobie nie robią..
Głupia sprawa. Przelew, jak napisali, doszedł dzisiaj. Ale skoro doszedł mój za maj, to czemu nie ma tych kwietniowych?

"Trzeba robić to, co się lubi, i wtedy robi się to dobrze" - Andrzej Zaucha

rusa1ka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-06-18, 12:48   #1104
renatakania
BAN stały

Cytat:
Napisane przez clementinne Pokaż wiadomość
Ja wiem, że nie można tam nikogo dodać ot tak - i na szczęście. Droga do tego długa - prowadzi przez Policję zdaje sie, ale jednak jest jakaś droga. Jakby zebrać całą kwotę, którą Wylęgarnia zalega wszystkim, to zebrałoby się tego z kilkanaście tysięcy. Jakby ta firma zalegała tyle w banku, to by się bank nie ograniczał do pisania maili.
Clementine, widzę, że aktywna jesteś... Jesteś moderatorem tego forum? Może jesteś w stanie powiedzieć do to ta "Wylęgarnia"
renatakania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-18, 13:23   #1105
135nudziara
BAN stały

GG do 135nudziara

google nie ma? www.wylegarnia.pl - galeria internetowa
135nudziara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-18, 14:34   #1106
kulkam
Wtajemniczenie

GG do kulkam

Nudziara, przecież to chyba kolejne wcielenie trolla reklamującego biżuterię "prawie jak Kruk"
Stary 2009-06-18, 14:47   #1107
135nudziara
BAN stały

GG do 135nudziara

wiem i ZP zgłosiłam , bo już pojawiła się reklama. ale post chyba usunęli
ale ktoś chyba jest bardzo wytrwały, bo to chyba ciągle ta sama osoba, ale pomarańczowy za nią goni......
135nudziara jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-06-18, 14:53   #1108
kulkam
Wtajemniczenie

GG do kulkam

Też jestem "pod wrażeniem" jej uporu i determinacji.
Stary 2009-06-18, 15:05   #1109
clementinne
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kulkam Pokaż wiadomość
Nudziara, przecież to chyba kolejne wcielenie trolla reklamującego biżuterię "prawie jak Kruk"
I tylko ten troll móg uznać, że jestem "aktywna", bo taka akurat byłam w jego wątku Ale nie jestem na forum jako takim.
Stary 2009-06-18, 17:32   #1110
maweth
Rozeznanie

GG do maweth

Pytanie mam
Jak chcę dla bezpieczeństwa wysłać biżuty przesyłką z zadeklarowaną wartością to coś mam dotatkowo wypełnić/ dopisać gdzieś??
maweth jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Biżuteria

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości