![]() |
#1081 |
Raczkowanie
|
Dot.: Galerie artystyczne w internecie cz. II
No ja niestety też..
![]() ![]()
#1082 | ||
BAN stały
|
![]()
Witam,
Nowa tu jestem.. Gdzie tą "wylęgarnię" znajdę? Chciałabym coś kupić. Cytat:
Cytat:
Edytowane przez joanna_k Czas edycji: 2009-06-15 o 21:09 Powód: połączenie sąsiednich postów |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1083 |
Zadomowienie
|
Wiecie co, właśnie sobie oglądam promocyjne ceny w Trendy w ramach "ślubnego tygodnia". I hm....jezeli kogoś stać na kolczyki za 240zł, to go na nie stać, i promocyjne 220zł to nie jest obniżka, tylko robienie klienta w jajo, moim zdaniem - że och i ach mamy promocję. I generalnie duża większość obniżek cen biżuterii tak wygląda - z 300 do 285, z 80 do 77 itd. To taka lekka kpina - bo to ten sam próg cenowy. Jak kogoś stać na kolczyki za 300zł, to może 50zł mniej jest okazją, ale nie 15zł (skrajnych dusigroszy nie liczę ;P )
Jak patrzę na tego typu promocje, to mam wrażenie, że ich autor ma mnie za kretynkę, która wpadnie w zachwyt "bo jest promocja" i nie zauważy jakiej jest wielkości. Obniżka z 950 na 850 jest sensowną obniżką (tez z Trendy). Pomijam juz to, że promocyjne ceny na biżuterię w ogóle moim zdaniem wyglądają kiepsko - kojarzą się z czymś, co zalega i czego nikt nie chciał, ale w Trendy akurat te akcje promocyjne są planowane wcześniej, to inna sytuacja. Pomijam też sztuczne nadmuchiwanie cen przed obniżką, żeby obniżka wyglądała "ładnie" - to inny temat ![]() Edytowane przez clementinne Czas edycji: 2009-06-15 o 11:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#1084 |
Raczkowanie
|
Myślę, że jednak takie promocje nadal działają na sporą liczbę klientów.
I osobiście nie mam złych doświadczeń z przeceniami. Wiele rzeczy sprzedałam na przecenie... nawet takiej śmiesznej ;] A przeceniałam w sumie przeważnie z ciekawości. Ja tez generalnie nigdy nie sugeruję się żadną promocją. Ale z obserwacji wiem, że na innych działa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1085 |
Raczkowanie
|
Takie promocje to po prostu reklama.. też mi się kojarzą z czymś co się sprzedać nie może, ale zdecydowanie fajniej byłoby gdyby np. dali na wybrane produkty 5, 10, 15% upustu.. to już zupełnie inaczej by wyglądało i się kojarzyło..
#1086 |
Raczkowanie
|
Clementinne, niektóre prace przecenione są symbolicznie, bo ich twórca nie obniżył ceny - Iza daje wszystkim wolną rękę, można w ramach promocji przeceniać, ale jak ktoś nie chce, to musu nie ma, jedyna obniżka 'z automatu' to obniżka marży galerii. Tak więc niektóre prace przecenione są tylko symbolicznie, bo jedynie o część marży.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1087 |
Zakorzenienie
|
Ja uważam,że taka akcja jest fajna. Oczywiście przy kolczykach z 240 zł na 220 zł ( mam wrażenie,że mowa o moich była) to nie jest wielka różnica. Choć ja akurat automatycznie dałam cenę troszkę niższą. Ale już przy droższych pracach sama obniżka marzy dużo daje.
Z ostatniej takiej akcji (tyle,że urodzinowej) było dużo sprzedanych rzeczy. Z doświadczenia wiem,że są klientki kupujące po kilka rzeczy na raz. I tu 40 zł, tu 30 zł, tam z 100 to już robi różnicę. Każdy podchodzi do tego jak chce, jednak nie uważam,że należy krytykować za to galerię. Rezygnują ze sporej części swojego dochodu, a co my zrobimy to nasza sprawa. Możemy sprawić,że to będą prawdziwe okazje, albo i zignorować sprawę i będzie tak jak jest. Uważam,że inicjatywa jest dobra i mnie osobiście bardzo motywuje do pracy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1088 |
Raczkowanie
|
Zgadzam się z Moniką
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1089 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1090 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie 20 złotych to dużo, bo nie patrzę na to na zasadzie "o rany, to przecież tylko jakieś niecałe 10% ceny" tylko np. "to dwa wypady do knajpy ze znajomymi/do kina/whatever". Niezależnie od tego jaka jest cena całego wyrobu to zawsze dwoma wypadami do knajpy to pozostanie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1091 |
Raczkowanie
|
"Dla mnie 20 złotych to dużo, bo nie patrzę na to na zasadzie "o rany, to przecież tylko jakieś niecałe 10% ceny" tylko np. "to dwa wypady do knajpy ze znajomymi/do kina/whatever"
to tanie knajpy w tym Krakowie ![]() ![]() ![]() co do przecen/promocji itp. to myślę, że nie warto na ten temat dyskutować,galeria ma taką formę reklamy i tyle, a na ludzi zawsze będzie działać, że coś jest tańsze. nawet o 10zł. I tak jak M0N1K4 pisze, są osoby które kupują kilka prac i wtedy z takiej obniżki zostaje im spora sumka na kolejne kolce na przykład ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1092 |
Zakorzenienie
|
No wiesz, zależy po co do tej knajpy idziesz
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1093 |
www.dulcedo.pl
|
Dziewczyny promopcja to promocja, a 20 zł na darmową przesyłkę jest i ja bym była happy. A jak artyści nie skorzystali co by obniżyć swoją cenę, a nie tylko marżę to wyszło np 20 zł. I tak uważam że Trendy jest jedną z lepiej prowadzonych galerii, bo ciągle coś się tam dzieje i ja chętnie tam zaglądam nawet tylko pooglądać.
Myślę również, że wygra tu ten co zorientował się o co w tym chodzi i zwiększy swoją sprzedaż w tym tygodniu, bo Iza na bank walcz w międzyczasie też oto żeby wszyscy klienci się o tym dowiedzieli ![]()
#1094 |
Raczkowanie
|
Znacie może jakiś numer do Wyla albo inny kontakt bo ten mailik na stronie przyprawia mnie już o mdłości a i tak nic nie da..
![]() ![]()
#1095 |
Rozeznanie
|
Nie jesteś sama, ja też pisze i pisze a dalej cisza;/ A nie powiem sprzedaż w kwietniu miałam więcej niż zadowalającą i wiszą mi sporo kasy;/ Chyba pora zakończyć współpracę.
"posiadam wiarę w niemożliwą moc potrafię jeśli chcę rozświetlić mrok mogę poruszyć was na kilka chwil tylko zrozumcie kiedy zechcę znowu z sobą być " Edytowane przez tyska04 Czas edycji: 2009-06-17 o 10:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#1096 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
http://www.krd.pl - ciekawe kiedy ktoś się wkurzy i trafią tam.... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1097 |
Zadomowienie
|
Mnie wylęgarnia dzisiaj napisała, że jeszcze dziś dostanę kasę na maj. Gdy korzystałam przez zakładkę "kontakt" na stronie też to nie za dużo dało, wiec po prostu napisałam normalnie maila - gdy dostałyście potwierdzenie o przyjęciu to tam był. Może warto spróbować?
#1098 |
Wtajemniczenie
|
Clementine, ale do KRD chyba żadna biżuteryjka nie ma możliwości ich dopisać - doczytaj, kto może dodawać dłużników do KRD. No i trzeba odczekać 60 dni, potem wysłać polecony z przypomnieniem, a dopiero potem można uderzać do KRD. Więc Wylęgarnia raczej tam nie trafi.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1099 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1100 |
Zakorzenienie
|
Ja na prawdę podziwiam dziewczyny które z uporem nadal tam wystawiają prace. Ja wiem,że często jest to jedyna galeria......
Ale w takiej sytuacji stawałabym na rzęsach by dostać się do innej galerii. Wiem kobietki,że jak zrezygnujecie z Wyla to nie będziecie miały gdzie sprzedawać, przynajmniej niektóre, z tego co piszecie. Ale pomyślcie, nie sprzedacie - nie macie pieniędzy. No ale macie towar, który a nóż widelec sprzeda się gdzieś po znajomych. A tak?? nie macie ani pieniędzy ani towaru ![]() A oni sobie tak pogrywają, bo wiedzą, że większość nie ma dg i większość nic nie może zrobić. że jak? Pójdą i powiedzą,że nie dostają pieniędzy za sprzedaż... i się same wkopią bo nie mają DG? Oni wiedzą co robią........ |
![]() ![]() |
![]() |
#1101 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
My kobiety jesteśmy aniołami, a gdy się nam podetnie skrzydła, lecimy dalej- na miotle! ![]() Edytowane przez Becia0d Czas edycji: 2009-06-17 o 13:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1102 |
Zadomowienie
|
Ja wiem, że nie można tam nikogo dodać ot tak - i na szczęście. Droga do tego długa - prowadzi przez Policję zdaje sie, ale jednak jest jakaś droga. Jakby zebrać całą kwotę, którą Wylęgarnia zalega wszystkim, to zebrałoby się tego z kilkanaście tysięcy. Jakby ta firma zalegała tyle w banku, to by się bank nie ograniczał do pisania maili.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1103 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1104 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1105 |
BAN stały
|
google nie ma? www.wylegarnia.pl - galeria internetowa
|
![]() ![]() |
![]() |
#1106 |
Wtajemniczenie
|
Nudziara, przecież to chyba kolejne wcielenie trolla reklamującego biżuterię "prawie jak Kruk"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1107 |
BAN stały
|
wiem i ZP zgłosiłam
![]() ![]() ale ktoś chyba jest bardzo wytrwały, bo to chyba ciągle ta sama osoba, ale pomarańczowy za nią goni...... ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1108 |
Wtajemniczenie
|
Też jestem "pod wrażeniem" jej uporu i determinacji.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1109 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1110 |
Rozeznanie
|
Pytanie mam
![]() Jak chcę dla bezpieczeństwa wysłać biżuty przesyłką z zadeklarowaną wartością to coś mam dotatkowo wypełnić/ dopisać gdzieś?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:47.