|
Notka |
|
Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
BAN stały
|
ból oka
Witam
mam takie pytanie od pewnego czasu boli mnie oko,tak bardzo,że ledwo moge nim mrugać,jest lekko czerwone i opuchniete,mam takie pytanie czy to może być od złych kosmetyków?mam mleczko do demakijażu z aloesem czy on może uczulać?a może tusz do rzęs albo cienie mogły by do tego doprowadzić?zastanawiam się też że to może ból promieniujący od zęba bo tez mnie strasznie boli?ale czy od żeba może może boleć oko? chyba nie? prosze o pomoc jestem zagranicą i nie mam jak się wybrać do lekarza ![]() Edytowane przez anitka12345 Czas edycji: 2008-11-13 o 00:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: ból oka
Toba nie jest pytanie na forum dermatologiczne. nie prościej wybrać się z tym do okulisty?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
BAN stały
|
niestety nie mam takiej możliwości jestem zagranicą ;(
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
.
od 12.01.2010r. jestem (nie głupią) ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez serpentynka14 Czas edycji: 2010-05-22 o 22:09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
mam podobny problem, mysle ze to jęczmień, swędzi, kluje, i jest zaczerwienione. stosuje rumianek i złoto.
jest cos co mnie dreczy. wczoraj bylam na solarium, i nalorzylam na oczy specjalne okularki, po jakis 3 h zaczelo cos mnie delikatnie kluc w oku ale to zlekcewazylam, az do dzis kiedy to sie nasiliło. i tu moje ytanie: czy moglam zarazic sie bakteriami przez te okularki, no i czy odczuwalabym to juz po 3 h od uzycia. wiem ze pytanie średnio do lekarza dermatologa ale nie wiedziala gdzie to umiescic |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
.
od 12.01.2010r. jestem (nie głupią) ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez serpentynka14 Czas edycji: 2010-05-22 o 22:09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
no bo już myślałam że mydłem ;|
ale wodą z kranu tez się nie powinno myć ;-P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Serpentynko ja takie objawy miałam przy uszkodzeniu rogówki, do tej pory nie wiem jak to się mogło stać, możliwe że nieświadomie potarłam oko i to wystarczyło. Było naprawdę baaaardzo uciążliwe. Ból, mruganie, wszystko co opisałaś. Okulista po badaniu zasmarował mi oko czymś lepiącym i założył opatrunek (opaskę). I tak chodziłam przez kilka dni jak pirat
![]() Narazie zamknij to oko, przyłóż czystą gazę opatrunkową i zaklej, ale nie dociskaj, żeby nie bolało. Musisz mieć zamknięte to oko, żeby jeszcze bardziej sobie buby nie narobić. Jeśli nie masz jak iść do lekarza, to spróbuj do apteki albo punktu aptecznego (np. Boots często taki posiada) i porozmawiaj tam z babką, może da Ci odpowiednie leki. Tam niektórzy lekarze są niewiele mądrzejsi od tych pań, a skoro nie możesz iść do fachowca to próbuj innych rozwiązań ![]() /// Oj widzę, że się zamotałam, to autorka postu mieszka za granicą, nie Ty ![]() Jeżeli masz możliwość zrób tak jak pisałam z tym opatrunkiem, a jutro idź do okulisty, on Ci pomoże, a może nawet przyjmie bez kolejki ![]()
Któregoś dnia rzucę to wszystko... Edytowane przez babeczka83 Czas edycji: 2009-06-16 o 21:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:04.