ból oka - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dermatologia

Notka

Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-11-12, 22:43   #1
anitka12345
BAN stały

ból oka

Witam
mam takie pytanie od pewnego czasu boli mnie oko,tak bardzo,że ledwo moge nim mrugać,jest lekko czerwone i opuchniete,mam takie pytanie czy to może być od złych kosmetyków?mam mleczko do demakijażu z aloesem czy on może uczulać?a może tusz do rzęs albo cienie mogły by do tego doprowadzić?zastanawiam się też że to może ból promieniujący od zęba bo tez mnie strasznie boli?ale czy od żeba może może boleć oko? chyba nie? prosze o pomoc jestem zagranicą i nie mam jak się wybrać do lekarza

Edytowane przez anitka12345
Czas edycji: 2008-11-13 o 00:20
anitka12345 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-13, 08:11   #2
L_V
Zakorzenienie

Dot.: ból oka

Toba nie jest pytanie na forum dermatologiczne. nie prościej wybrać się z tym do okulisty?
L_V jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-13, 12:01   #3
anitka12345
BAN stały

niestety nie mam takiej możliwości jestem zagranicą ;(
anitka12345 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-13, 12:28   #4
L_V
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anitka12345 Pokaż wiadomość
niestety nie mam takiej możliwości jestem zagranicą ;(

To chociaż do lekarza ogólnego, gdziekolwiek.
L_V jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-16, 08:58   #5
serpentynka14
Raczkowanie

.

Edytowane przez serpentynka14
Czas edycji: 2010-05-22 o 22:09
serpentynka14 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-16, 09:55   #6
basiak:*
Przyczajenie

mam podobny problem, mysle ze to jęczmień, swędzi, kluje, i jest zaczerwienione. stosuje rumianek i złoto.
jest cos co mnie dreczy. wczoraj bylam na solarium, i nalorzylam na oczy specjalne okularki, po jakis 3 h zaczelo cos mnie delikatnie kluc w oku ale to zlekcewazylam, az do dzis kiedy to sie nasiliło.
i tu moje ytanie: czy moglam zarazic sie bakteriami przez te okularki, no i czy odczuwalabym to juz po 3 h od uzycia.
wiem ze pytanie średnio do lekarza dermatologa ale nie wiedziala gdzie to umiescic
basiak:* jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-16, 18:01   #7
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez serpentynka14 Pokaż wiadomość
witam. nie chciałam zakładać nowego wątku więc piszę tutaj. Rano normalnie wstałam i wszystko było w porządku, ale zaraz po umyciu oczu zaczęło mnie boleć prawe oko,teraz cały czas nim mrugam, i czuję jakby coś było w środku jednak patrzyłam bardzo dokładnie i nic nie widzę żeby tam było wbite a poza tym jakby było to pewnie oko byłoby bardzo czerwone, a jest tylko troszkę i to pewnie od tego,że je pocierałam w stronę nosa. Oko najwięcej boli jak je zamknę i tak zacisnę oraz jak mrugam. Mam w domu kropelki do oczu OPTIVE i zakropiłam je ale to nic nie pomogło. Czy ktoś wie co to może być ?
a przepraszam, czym myłaś oczy?;|
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-16, 21:02   #8
serpentynka14
Raczkowanie

.

Edytowane przez serpentynka14
Czas edycji: 2010-05-22 o 22:09
serpentynka14 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-16, 21:12   #9
alloffkowa
Zakorzenienie

no bo już myślałam że mydłem ;|

ale wodą z kranu tez się nie powinno myć ;-P
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-16, 21:14   #10
babeczka83
Raczkowanie

Serpentynko ja takie objawy miałam przy uszkodzeniu rogówki, do tej pory nie wiem jak to się mogło stać, możliwe że nieświadomie potarłam oko i to wystarczyło. Było naprawdę baaaardzo uciążliwe. Ból, mruganie, wszystko co opisałaś. Okulista po badaniu zasmarował mi oko czymś lepiącym i założył opatrunek (opaskę). I tak chodziłam przez kilka dni jak pirat . Do tego dał mi krople, niestety nie pamiętam nazwy, bo było to kilka lat temu. Powiedział, że samo by się nie zagoiło, mogły by być komplikacje, ale ja ogólnie od zawsze mam problemy z oczami, więc nie wiem jak to wygląda u zdrowej osoby.
Narazie zamknij to oko, przyłóż czystą gazę opatrunkową i zaklej, ale nie dociskaj, żeby nie bolało. Musisz mieć zamknięte to oko, żeby jeszcze bardziej sobie buby nie narobić.
Jeśli nie masz jak iść do lekarza, to spróbuj do apteki albo punktu aptecznego (np. Boots często taki posiada) i porozmawiaj tam z babką, może da Ci odpowiednie leki. Tam niektórzy lekarze są niewiele mądrzejsi od tych pań, a skoro nie możesz iść do fachowca to próbuj innych rozwiązań

///
Oj widzę, że się zamotałam, to autorka postu mieszka za granicą, nie Ty

Jeżeli masz możliwość zrób tak jak pisałam z tym opatrunkiem, a jutro idź do okulisty, on Ci pomoże, a może nawet przyjmie bez kolejki

Edytowane przez babeczka83
Czas edycji: 2009-06-16 o 21:19
babeczka83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dermatologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości