Lipcowe Panny Młode - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-06-15, 08:30   #1231
tifio
Rozeznanie

Dot.: LIpcowe Panny Młode

W tamtym roku 5 lipca byłam świadkową i pogoda zapowiadała się świetnie, ale do czasu... kiedy mieliśmy wszyscy wyjść z domu do kościoła, tak padało, że masakra :/ Wszyscy latali z parasolkami w koło młodej, żeby była jak najmniej poszkodowana Po dotarciu do kościoła zaczęła sie burza, nie było prądu w kościele, wszyscy siedzieli z grobwymi minami - ale to wszystko przez księdza, który sprawiał bardzo dużo problemów dla nowożeńców... ;/ Dopiero w miejscowości, w której było wesele była piękna, słoneczna pogoda i tam ani jednej kropli deszczu nie było! Taka to polityka z tą pogodą :/ Ja jestem dobrej myśli, że nie będzie padało i będzie ślicznie świeciło słońce, bo nie chcę żadnego bolerka, w którym będę wyglądała obwieszona jak choinka

Dziewczynki będzie dobrze Bez paniki i stresu

tifio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-15, 12:43   #1232
Malemalenstwo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Erin Pokaż wiadomość
hej dziewczyny!!!!!!
ja tez slubuje 25.07!! tylko martwi mnie pogoda, zapowiadaja zimny, deszczowy LIPIEC a ja nie mam zamiaru inwestowac w bolerka, gdyz nawet szczerze mowiac to mi sie nie padabaja
Wiecie cos apropos pogody na LIPIEC??????
Ja też nie mam zamiaru inwestować w bolerko. Może nie umarzne jak będzie zimno

Cytat:
Napisane przez mka1987 Pokaż wiadomość
no ja nie chce straszyc ale widzialam prognozy na lipiec i wcale nie zapowiadaja sie dobrze....tez jestem tym faktem zmartwiona....:/ podobno ma byc cieplo ale baaardzo ulewnie i burzowo beznadziejna ta pogoda....

wolałabym obyc sie bez wszelkich bolerek i PARASOLI......
A ja tam nie wierze w te prognozy. CZERWIEC miał być bardzo ładny i upalny, a jest niestety inaczej.
Stary 2009-06-15, 17:01   #1233
mka1987
Raczkowanie

w końcu ruszyłam z miejsca i zaczęłam kompletowac ubiór do ślubu właśnie zamówiłam przez neta biżuterię, która juz jakis czas temu wpadła mi w oko a ktorej nigdzie nie mogłam spotkac w sklepie
no i wciąż poszukuję wysokich butów ślubnych ale widzę, że nie będzie to takie łatwe...wszystkie spotkane buty poniżej 6 cm....na codzień chodzę w wysokich i nie wyobrazam sobie zalozyc na slub mniej niz 9-10 cm
aha...no i musze powiedziec ze u nas juz prawie sukces z zaproszeniami...zostało nam juz dosłownie kilka do rozdania

a jak tam u Was??

mka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-15, 17:07   #1234
anjadka
Raczkowanie

U mnie wszytsko stoi w miejscu z nowosci to chyba tylko tyle ze TŻt idzie 18 na przymiarke swoją, ja 19 na botox, a 22 mam bardzo ciężki egzamin
anjadka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-15, 17:20   #1235
mka1987
Raczkowanie

botox?? od razu przepraszam Cie ze tak się dziwię ale....w tym wieku?? miałaś już to kiedyś robione?? mam tylko nadzieję, że masz jakiegoś sprawdzonego lekarza w tych sprawach bo teraz tyle się słyszy o różnych paprakach!
a swoją drogą....ile kosztuje taki zabieg??

Stary 2009-06-15, 17:22   #1236
anjadka
Raczkowanie

HAHAHAHAH, robie botox na nadpotliwość HAHAHA i mam bardzo dobrego i sprawdzonego lekarza zueplnie sie nie zrozumialysmy heheheh

Edytowane przez anjadka
Czas edycji: 2009-06-15 o 17:35
Stary 2009-06-15, 19:26   #1237
mka1987
Raczkowanie

uffff to całe szczęście heheh

Stary 2009-06-16, 14:00   #1238
tifio
Rozeznanie

U mnie też ciągle wszystko w miejscu oprócz tego, że w czwartek odbieram swoją suknię ;D i może w końcu do mnie dotrze, że wychodze za mąż :P

tifio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-16, 15:14   #1239
mka1987
Raczkowanie

fajnie, będziesz miec przynajmniej suknie...a ja...heh...chyba będę musiała zadzownic do salonu i dowiedziec się czy już coż słychac w sprawie mojej sukni...

Stary 2009-06-16, 15:17   #1240
anjadka
Raczkowanie

Ja o sukni narazie nie myślę, odbieram ją dopiero 20.07 wiec spoko luz i spontan :P

Musze sie na egzamin uczyc, taki bardzo ciezki, a zupelnie mi sie nie chce cała farmakologia a potem dalej sie uczyc bo 30.06 kolejny egzamin eeeeh.
Stary 2009-06-16, 17:26   #1241
mka1987
Raczkowanie

ja na szczęście egzaminy mam juz za sobą...teraz tylko 24.06 obrona i koniec... przynajmniej na 3 m-ce bo od pazdziernika ide na magisterkę

anjadka widzę ze Ty tez dostajesz tydzień przed ślubem suknię...to trochę kamień spadł mi z serca bo już się obawiałam ze z tym salonem jest coś nie tak...

Edytowane przez mka1987
Czas edycji: 2009-06-16 o 17:28
Stary 2009-06-16, 18:33   #1242
kajaja
Zadomowienie

hejka ja tez slubuje 25 lipca i mam mały dylemat wesele robimy oddzielnie wiec odczepiny beda u mojego meza wiec jak podziekowac i kiedy moim rodzicom?

Ja suknie juz mam 3 miesiace w szafie ale ostatnie poprawki 14.07. i luzik. teraz rozglądam sie za jakas kiecka na drugi dzien a na klina to znajde cos w szafie
kajaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-16, 18:58   #1243
Marianna 54
Raczkowanie

A ja siedzę całymi dniami w pracy, przez co moje przygotowania stoją w miejscu, jak tylko mam wolne to zapraszamy gości, bo wesele tuż tuz a my nadal nie wszytskich jeszcze zaprosilismy, teraz martwie sie że nie mam bukietu i zadnej koncepcji na niego, ale już obiecałam sobie ze w tym tygodniu zamówie.

Anjadka widzę, że z tej samej branzy jesteśmy powodzenia na farmie
Marianna 54 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-16, 20:35   #1244
mka1987
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kajaja Pokaż wiadomość
hejka ja tez slubuje 25 lipca i mam mały dylemat wesele robimy oddzielnie wiec odczepiny beda u mojego meza wiec jak podziekowac i kiedy moim rodzicom?
nie bardzo rozumiem...jak to wesele robicie oddzielnie... ?? jesli możesz to napisz troszkę bardziej szczegółowo to moze cos zaradzimy z tymi podziękowaniami

Stary 2009-06-17, 14:15   #1245
agnes208
Zakorzenienie

Echem no rzeczywiscie jeszcze zyje ten lipcowy watek
agnes208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-17, 14:17   #1246
mka1987
Raczkowanie

to zapraszamy i opowiadaj na jakim etapie przygotowan jestes

Stary 2009-06-17, 14:24   #1247
agnes208
Zakorzenienie

Cytat:
to zapraszamy i opowiadaj na jakim etapie przygotowan jestes
Suknia zamowiona po 1przymiarce sie troszke przerabia 2 przymiarka ok 14 lipca Tż ubrany tylko butów brakuje protokół spisany zapowiedzi juz poszły teraz czekamy na potwierdzenia od gosci tak średnio im to idzie, a ja szukam parasola na ślub bo czuje ze bedzie nie ładna pogoda, albumy dla rodziców zrobione wiec teraz zawieszona jestem bo z niczym nie moge ruszyc bo jestem za granica i co sie dało to załatwione a co do reszty musze czekac do 12 lipca kiedy to polecimy do domu.
Stary 2009-06-17, 15:07   #1248
Bakteryika
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agnes208 Pokaż wiadomość
Suknia zamowiona po 1przymiarce sie troszke przerabia 2 przymiarka ok 14 lipca Tż ubrany tylko butów brakuje protokół spisany zapowiedzi juz poszły teraz czekamy na potwierdzenia od gosci tak średnio im to idzie, a ja szukam parasola na ślub bo czuje ze bedzie nie ładna pogoda, albumy dla rodziców zrobione wiec teraz zawieszona jestem bo z niczym nie moge ruszyc bo jestem za granica i co sie dało to załatwione a co do reszty musze czekac do 12 lipca kiedy to polecimy do domu.
To ja swoj raport skladam tez:

Sukienka do odebrania 23.06 - 2 dni przed wyjazdem, ale juz bedzie po poprawkach
Wciaz nie mam kolczykow!!! i welonu!!!
Pan Mlody nie ma skarpetek i majtek (nie wogole, ale nowych na slub)
Busy do zamowienia na powrot gosci po imprezie
Fryzura probna 1 Lipca i makijaz po
Protokoly spisane, zapowiedzi byly, nauki odbebnione
Przed anmi spowiedzi no i dogadanie sie z ksiezmi wtym kosciele co beirzemy slub
Spotkanie z : wlascicielka lokalu, zepolem, florystka, fotografem, kierowca jednego autokaru, mpk, kierowca busa co gosci z lotniska odbiera, kierowca naszego samochodu, hotelami x2, wizazystka, fryzjerka
i mam na to dwa tygodnie.....
Bakteryika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-17, 15:11   #1249
kajaja
Zadomowienie

Cytat:
nie bardzo rozumiem...jak to wesele robicie oddzielnie... ?? jesli możesz to napisz troszkę bardziej szczegółowo to moze cos zaradzimy z tymi podziękowaniami
a wiec tak moi goscie sa na przyjeciu u mnie a mojego "męza" u niego . z kosciola najpierw jedziemy do mnie a tak kolo 21 - 22 do niego i tam wesele sie konczy
kajaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-17, 15:12   #1250
agnes208
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bakteryika Pokaż wiadomość

Sukienka do odebrania 23.06 - 2 dni przed wyjazdem, ale juz bedzie po poprawkach
Przed anmi spowiedzi no i dogadanie sie z ksiezmi wtym kosciele co beirzemy slub
Spotkanie z : wlascicielka lokalu, zepolem, florystka, fotografem, kierowca jednego autokaru, mpk, kierowca busa co gosci z lotniska odbiera, kierowca naszego samochodu, hotelami x2, wizazystka, fryzjerka
No to ja mam tak samo multum rzeczy do załatwienia w 2 tyg przed ślubem. Dlatego rozkoszujmy sie teraz nierobstwem ślubnym bo te 2 tyg przed to bedzie bardzo ruchliwy ale damy rade zobaczysz
Stary 2009-06-17, 16:00   #1251
mka1987
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agnes208 Pokaż wiadomość
a masz moze jakies zdjęcia albumów?? ja ciagle nie mam pomyslu co dac rodzicom w podziekowaniu....

Cytat:
Napisane przez Bakteryika Pokaż wiadomość

o rany...ile Ty tego masz!! chodzi mi głownie o te spotkania! nas na szczescie autokary i hotele nie dotyczą...bedziemy miec jedynie malego busika, ktory dowiezie i odwiezie naszych dziadkow

Cytat:
a wiec tak moi goscie sa na przyjeciu u mnie a mojego "męza" u niego . z kosciola najpierw jedziemy do mnie a tak kolo 21 - 22 do niego i tam wesele sie konczy
a wiec uważam ze podziekowania dla Twoich rodziców powinny byc podczas przyjęcia u Ciebie

my tez jutro wybieramy się do spowiedzi zaraz po obronie mojego K...
no i musimy w koncu odwiedzic zespół w celu ustalenia wszytskiego no i ponownie wybrac sie do ksiedza w sprawie chórku.... ale to juz po mojej obronie...takze przez tydzien mam jeszcze spokój

Stary 2009-06-17, 16:05   #1252
anjadka
Raczkowanie

Cytat:
A czemu tak macie to wesele podzielone?
Stary 2009-06-17, 16:12   #1253
agnes208
Zakorzenienie

Cytat:
a masz moze jakies zdjęcia albumów?? ja ciagle nie mam pomyslu co dac rodzicom w podziekowaniu....

o rany...ile Ty tego masz!! chodzi mi głownie o te spotkania! nas na szczescie autokary i hotele nie dotyczą...bedziemy miec jedynie malego busika, ktory dowiezie i odwiezie naszych dziadkow

a wiec uważam ze podziekowania dla Twoich rodziców powinny byc podczas przyjęcia u Ciebie

my tez jutro wybieramy się do spowiedzi zaraz po obronie mojego K...
no i musimy w koncu odwiedzic zespół w celu ustalenia wszytskiego no i ponownie wybrac sie do ksiedza w sprawie chórku.... ale to juz po mojej obronie...takze przez tydzien mam jeszcze spokój
Niestety zdjec nie mam ale naładuje baterie do aparatu to wstawie jak zrobie, kupowaliśmy na allegro te albumy http://www.allegro.pl/item654227080_..._karty_a4.html
nam sie bardzo podobaja do tych albumow beda jeszcze kosze ze słodyczami jakims winkiem itp nie chcemy dawac kwiatow bo i tak w ten dzien bedzie ich duzo wolelismy cos co zostanie na pamiatke
Stary 2009-06-17, 16:23   #1254
mka1987
Raczkowanie

no i tym sposobem podsunęłaś nam pomysł jesli mozesz to wklej zdjęcia z Waszego albumu bo kompletnie nie mam koncepcji co do zawartości!! i czy oprócz zdjęc będziecie jeszcze cos tam pisac??

Stary 2009-06-17, 16:29   #1255
agnes208
Zakorzenienie

Cytat:
no i tym sposobem podsunęłaś nam pomysł jesli mozesz to wklej zdjęcia z Waszego albumu bo kompletnie nie mam koncepcji co do zawartości!! i czy oprócz zdjęc będziecie jeszcze cos tam pisac??
tak pisaliśmy na 1 stronie sa podziekowania dla rodzicow z naszym zdjeciem a pozniej to juz leci prawa karta albumu zdjecia lewa wklejona kartka z jakimis obrazkami tyczacymi sie sytuacji na zdjeciu i jakies wierszyki horoskopy daty zdjecia mamy ułozone hronologicznie zaczyna sie od ślubow naszych rodzicow przez dziecinstwo mlodosc nasze poznanie nasze bycie razem az konczys ie na naszym slubie tam wkleilam tylko wierszyki i zostawilam miejsce na zdjecia ślubne. Obrazki na papierze drukowane kolorowalam zelowymi długopisami z brokatem teraz ładnie lśnia a zdjecia ozdabialam sticersami roznymi z kwiatowymi motywami.
Stary 2009-06-18, 10:20   #1256
klocuszek27
Raczkowanie

A my rodzicom dajemy skrzynie z dwoma winkami i słodyczami (migdały i konfitury) wszystko na styl francuski, na skrzyni będą wygrawerowane podziękowania.

A ja się cały czas zastanawiam nad bolerkiem, czy ono jest konieczne do kościoła? Bo ja go nie chcę, ale nie wiem czy ksiądz nie będzie się krzywo patrzył jak będę z odkrytymi ramionami. Welon nic nie zasłoni przecież A jak to u Was wygląda?

Mi moi przyszli teściowie tak zaszli za skóre, że odebrali mi całą radość ze ślubu, teraz tylko żyje stresem i nerwami przez nich, w głowie im się poprzewracało od kasy Chciałabym już mieć to za sobą...
klocuszek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-18, 10:38   #1257
gold-fish
Zakorzenienie

My też dajemy rodzicom albumy. Podoba mi się ten pomysł

Ja jeszcze nie mam gotowej sukni. Wczoraj byłam na przymiarce i w poniedziałek idę. Bolerka nie mam. Zastanawiam się nad szalem

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
gold-fish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-18, 11:01   #1258
mka1987
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez klocuszek27 Pokaż wiadomość
A ja się cały czas zastanawiam nad bolerkiem, czy ono jest konieczne do kościoła? Bo ja go nie chcę, ale nie wiem czy ksiądz nie będzie się krzywo patrzył jak będę z odkrytymi ramionami. Welon nic nie zasłoni przecież A jak to u Was wygląda?

Mi moi przyszli teściowie tak zaszli za skóre, że odebrali mi całą radość ze ślubu, teraz tylko żyje stresem i nerwami przez nich, w głowie im się poprzewracało od kasy Chciałabym już mieć to za sobą...
no właśńie ja tez nie chce miec bolerka...moja mama uwaza oczywiscie ze to nie wypada isc z gołymi ramionami do kosciola i ze ksiadz mnie wygoni heh...ale juz nie raz widzialam jak PM była w kosciele bez bolerka i jakos ksiadz nie mdlał na jej widok...
chociaz bedzie ciezko to nie ustąpie mamie i nie dam sie namowic na jakiekolwiek bolerko...w koncu to srodek lata...

ja tez chciałabym miec juz to za sobą...ale ja z tego powodu ze ogarnia mnie jakas panika przed tym całym kosciołem....

Stary 2009-06-18, 11:31   #1259
Bakteryika
Wtajemniczenie

Cytat:
no właśńie ja tez nie chce miec bolerka...moja mama uwaza oczywiscie ze to nie wypada isc z gołymi ramionami do kosciola i ze ksiadz mnie wygoni heh...ale juz nie raz widzialam jak PM była w kosciele bez bolerka i jakos ksiadz nie mdlał na jej widok...
chociaz bedzie ciezko to nie ustąpie mamie i nie dam sie namowic na jakiekolwiek bolerko...w koncu to srodek lata...

ja tez chciałabym miec juz to za sobą...ale ja z tego powodu ze ogarnia mnie jakas panika przed tym całym kosciołem....
moja mama tez sie upiera przy zaslonietych ramionach, chociaz przekonuje ja ze welonem oslonie ramiona, i juz lekko sie poddaje
babcia gorzej, ale co tam!

u mnie z panika to samo - nie wiem czemu sie tak denerwuje!!!
Bakteryika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-18, 12:07   #1260
agnes208
Zakorzenienie

Ja tez nie bede miała bolerka mam cienka szelke na szyje ta przełamie golizne z przodu a z tyłu zasłoni welon i bedzie dobrze moja mam nie marudzi nic o bolerku na szczescie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości