|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maturzystki 2008 powracają do życia :P cz. XI
proszę o trzymanie kciuków ow 14 do jakiejś 15.30...
nie wiem czy to coś pomoże bo niewiele umiem...
|
|
|
|
#4202 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ty po prostu często zmieniasz zdanie, wystarczy jakas jedna przesłanka i już nasza Nija ma zupełnie inną koncepcję, za którą ledwo nadąrzamy, ale oczywiście broń boże nie pisz , że już wiecej nie bedziesz pisac o swoich problemach i rozterkach bo nie o to chodzi A my tu lubimy doradzać i czytać jak tam twoje życie się toczy.Bo chyba wszystkie juz jesteśmy tu ze sobą mocno zżyte i ja Was nie traktuje jak ot jakieś tam postacie na wizażu mało ważne, ale już jak prawdziwe koleżanki, nawet jak mówie coś tż o naszym forum i o którejś z wizażanek to mówie jak o koleżankach ![]() Się rozpisałam na ten temat, mam nadzieje, że Nija się nie urazisz za tych kilka słów bo wiem, że ciebie łatwo czymś obrazić ( przynajmniej to zaobserwowałam) To będzie ING, a nie wiecie do kiedy trzeba zakładać te fundusze?
|
|
|
|
|
#4203 |
|
Zakorzenienie
|
pamietam Niji medycyne i historie, i politologie i gospodarke przestrzenna ;xale w sumie dziwnie jak ktos nie wie co chce robic [a w sumie takich ludiz jest duzo] mi sie jeszcze w gimnazjum marzyla ekonomia miedzynarodowa <3 i co? i jestem ![]() Hula, beda kciuki ![]() Marta, ja tez Was traktuje jako kolezanki.. spedzam tu duzo czasu w koncu
|
#4204 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I to, że mieszkam w domu nie oznacza wcale, że nie mam wydatków. Jasne, nie płacę tak jak wy za miaszkanie, ale różne rzeczy jak szampony czy inne środki czystości kupuję sama, bo nie chce mi się nigdy czekać aż zdecydują się jechać do sklepu. Takie zwykłe rzeczy jak ciuchy i kosmetyki, to wiadomo, od dawna ze swoich, ale często też bilety czy jedzenie. I nieszczęsne ksero, nawet niewyobrażacie sobie jaki mam skład makulatury u siebie:P Cytat:
?---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ---------- Cytat:
|
|
#4205 |
|
Zakorzenienie
|
gratuluje Marta
![]() ja juz po ustnych i ogolnie mam 4+ z PNJA jeszcze historia i po sprawie![]() strasznie sie boje jutro tegoo prawka o 8 35 mam 3majcie kciuki ![]() ja mam prostownice remingtona ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() jak Wy dajecie rade przezyc za 500 zl miesiecznie od rodzicow Hula?? ja dostaje od rodzicow 1000 zl i to mi akurat tak dobrze starcza.
|
#4206 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
). Moim zdaniem lepsze będzie kupno samochodu niż dopłacanie do mojego utrzymania w innym mieście. A jak już będę miała samochód to mogłabym pracować wieczorami i w weekendy w CH, co teraz jest niemożliwe ze względu na dojazd. Może wujek sprowadzi mi z Niemiec jakiegoś używanego Smarta (tam podobno mają ich sporo) i dzięki temu nie zbankrutuję przez benzynę . No i oczywiście samochód -> tylko tak będę mogła dojeżdżać na studia zaoczne. Jeżeli zdam przed październikiem - zapiszę się na studia teraz, jeżeli nie to za rok.Jakoś trudno mi się wysłowić ale chodzi o to, że mieszkając w domu zaoszczędzę pieniądze, które przeznaczyłabym na pokój i utrzymanie , a do tego jeszcze mama musiałaby mi dokładać. Będę mogła odłożyć np. na laptopa (mój komp już ledwo chodzi), na ECDL i parę innych rzeczy. I mama mi mówi, że mam iść na ten egzamin z angielskiego, o którym ostatnio mówiłam, bo angielski jest ważny i na pewno to mi się przyda (FCE) ![]() Ja to tak widzę Oczywiście przeczytałam wszystko co napisałyście, co na ten temat myślicie ![]() A co do pogrubionego - mam tak samo Zostawmy ten temat na tydzień, nie piszmy o tym w ogóle, a ja w przyszłą środę napiszę co planuję, ok? ![]() Dziewczyny, coś mi się zdaje, że któraś pracowała w Orange Black ![]() ---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ---------- Cytat:
).*np. zarejestrowały się na kierunki typu filologia angielska, biotechnologia, fizjoterapia itd.,dostały się na jeden z nich i ten kierunek studiują. Dzwoniłam do WORDu i żeby zapisać się na egzamin do R. trzeba jechać do Gliwic
|
|
#4207 |
|
Zadomowienie
|
powoli sie pakuje, i sie okazuje ze wcale nie mam tak duzo swoich gratow..
ostatnio powyrzucalam tyyyle ciuchow.. i nawet tego nie zauwazylam, bo i tak ich nie nosilam, a tylko zawalaly mi miejsce w szafie ;p a teraz sie czuje woolna ( od zbednych ciuchow )byla ktoras z was na filmie "anioly i deomny"? bo mam zamiar sie dzis wybrac i nie wiem
|
|
#4208 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nawet sobie tak obliczyłam mniej więcej, ile mi szło na mieszkanie w Kielcach. 300 (mieszkanie) + 30 (bilet miesięczny) i opłaty związane z przejazdem Opatów - Kielce w weekendy. Jedzenie miałam robione w domu, to znaczy, jak tylko się dało, więc nie kupowałam raczej ogromnych ilości jedzenia w Kielcach. Na tydzień na chleb, kserówki dostawałam 20-30 zł, bo nie chciałam więcej, aż się źle czułam, jak tata wyjmował portfel i pytał: to ile ci dać na ten tydzień? Na szczęście miałam jeszcze trochę pieniędzy ze stażu i czasem babcia coś rzuciła. Więc nie było źle tamia, ja byłam. Jeżeli nie czytałaś niedawno książki - idź, film taki jaki miał być - czyli dużo efektów specjalnych itp. O, taki na rozluźnienie, chociaż akcja bardzo szybko się działa, aż za bardzo. Cytat:
Pisałyście o językach itp. Nie ma zmiłuj, za dwa lata albo trzy idę na francuski, o! |
||
|
|
|
#4209 |
|
Zakorzenienie
|
ja place za mieszkanie 420, jeden powrot do domu 50 zl, karta do tel 30 noi jedzenie na caly miesiac...
|
#4210 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
heh, ale chyba pojade sprawdze
|
|
|
#4211 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ING tak samo jak mówią dziewczyny Cicho siedź ![]() Cytat:
Zaliczyłam jednak te wczorajsze ćwiczenia uff... smutno mi strasznie bo w tym semestrze będe miała właściwie same 3 , ale w kolejnym semestrze przykładam się 5 razy mocniej ! Jeszcze tylko jutro, we wtorek i w piątek egzamin ze statystyki
|
|
#4212 |
|
Zakorzenienie
|
Myszko: Jaki tam kujonek hehe
moje pierwsze 4 z egzaminów w tym roku![]() A nie mówiłyśmy, że zaliczysz wszystko ładnie ![]() Dziekuje za wszystkie gratulacje, jestem mocno podbudowana i mysle, że ten ostatni egzamin też przeboleje ![]() Dzisiaj mam lenia i zaraz ide sobie obejrzeć jakiś film, a później poczytać książkę i wieczorem gdzieś wyciągne tż na maly spacer
|
|
|
|
#4213 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdy mówię komuś o czymś, co pisałyście albo coś, to zaczynam: a moja znajoma z forum... (Tato, a tata Marcina powiedział... ) ![]() Koniec przerwy, idę dalej uczyć. Edycja: Się, oczywiście ![]() Ja nie mogę doczekać się przyszłego tygodnia - po egzaminach, jadę na działkę, słucham Portera i Lipnickiej i nic nie robię ![]() Chociaż przeraża mnie jedna rzecz. Jak nie zdam jednego z egzaminów, to czeka mnie zastanawianie się, co robić dalej. Poprawiać we wrześniu czy iść gdzieś indziej. To byłaby duża rewolucja. Ale na razie nie będę o tym myśleć. Edytowane przez ville Czas edycji: 2009-06-17 o 15:31 |
|
|
|
|
#4214 |
|
Zakorzenienie
|
A ja jestem z Wami krótko, nie piszę tak dużo, ale lubię czytać co u Was
![]() Ja w sumie za 500 zł daję radę. 260 zł za mieszkanie, na tydzień wydaję 40-50zł w tym powroty do domu. Miałam dziś egzamin z matematyki, poszło tak średnio ale jestem dobrej myśli, wczoraj ćwiczenia z matmy zaliczyłam na 3,5. W poniedziałek egzamin ze statystyki, ale w piątek zaliczenie z ćwiczeń. Żyję obecnie oprócz nauki takimi wydarzeniami: w piątek jadę do Krakowa na 'wianki' z TŻ do naszych znajomych, a na początku lipca idziemy na wesele i jeszcze moja siostra przyjeżdża na urlop do Polski Więc mimo sesji są jakieś światełka w tunelu. Chyba marta pisała, że raz się śmieje, a raz płacze. Ja też tak mam, wkurza mnie brat TŻ chociaż nic szczególnego nie robi, i niestety TŻ też trochę cierpi, ale rozumie że to wszystko przez moje nerwy i stres. |
|
|
|
#4215 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
na dzień dzisiejszy baaaaardzo się cieszę, że wybrałam ten kierunek i to miasto a nie prawo ![]() Cytat:
![]() ee nie ważne jak, ważne że do przodu egzaminy i zaliczenia!! ![]() zdałam finanse!! jestem mistrzem!! i już mi nie żal, że od poniedziałku rana do tej pory spałam 3h25min ![]() ale teraz się prześpię z 1.5h bo na 19:30 idę na pierwszą imprezę z cyklu powitania wakacji ![]() ![]() co prawda nie mam jeszcze wyników z egzaminu z rachunkowości, no ale one dopiero 29 czerwca. i w ogóle nie dociera to do mnie, że mam wolne ;o zwłaszcza, że ostatnio ciągle siedziałam w książkach, a teraz mogę spać, czytać książki (!!!!! jejkuu no na to się po prostu tak cieszę, że przesada ostatnią 'normalną' książkę czytałam 3 miesiące temu! ;o), oglądać filmy, imprezować, lenić się!!! przepraszam, że tak piszę ^^ już niedługo każda z Was tak będzie miała! ![]() najlepsze jest to, że mogę sobie mówić, że jestem na wakacjach nad morzem ;P wiecie o co chodzi nie? że przez 2tyg będę sobie wypoczywać nad morzem, chodzić na plażę itd praktycznie tak jakbym sobie z domu na wakacje pojechała
|
|
#4216 |
|
Zakorzenienie
|
zetka gratuluje i strasznie zazdroszcze morza!
|
#4217 |
|
Zadomowienie
|
zetka gratulacje!!
a morzem sie podziele
|
|
#4218 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i jak sie prostownica sprawuje?;> Cytat:
marta, gratuluje ![]() zetka, Tobie też mi wrześniowa matma wszystko popsuła : (
|
|
|
#4219 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() od rodziców więcej nei ciągnę bo wiem, że mają wydatki ale dziadek ma 2200zł emerytury i mieszka sam więc wiem, że go stać, żeby mnie utrzymywać w krakowie;p poza tym jakby podliczyć moje wydatki miesięczne: 450 wynajem mieszkania 100 opłaty 47 bitet miesięczny 45 internet 100 powroty do domu ok 45 karty do telefonu reszta to jedzenie, kosmetyki, kserówki i cała reszta już po egzaminie.... kolejne podejście w przyszła sobote... |
||
|
|
|
#4220 |
|
Zakorzenienie
|
i znowu mialam telefon, chca zebym podpisywala wlasnie umowy na drugi filar, dziewczynki chcecie?
jutro mam do nich isc, bo strasnzie mily mlody facet mi mowi ze oni mi znajda ludzi tylko nie maja czasu z nimi tego podpisywac^^ za umowe 500 zl, ehhhh xD i znowu to samo. [ale w sumie to prawda ze tyle sie dostaje, moja mama mi mowila ze gosc jej proponowal ze jak sie przepisze gdzies tam to on sie podzieli ta kasa z nia na pol a ja tam wyslalam tylko aplikacje jako studentka ze chce praktyki ^^
nazywaj mnie Vill Edytowane przez ViLLeMkA Czas edycji: 2009-06-17 o 17:13 |
|
|
|
#4221 |
|
Zakorzenienie
|
Olunia ale to już tak na pewno z tą matmą?
![]() ja też jeszcze nie mam wyników z rachunkowości, ale to nie przeszkadza mi w cieszeniu się wakacjami! no bo przecież jakby co to dopiero wrzesień, a tu lipiec, sierpień przed nami ![]() no i się nie przespałam nic, bo przyszedł współlokator z kumplem i przemeblowali mi pokój i pogadali i nagle taka godzina się zrobiła późna ;] muszę się zacząć ogarniać bo za 1.5h wychodzę. kredyt studencki też chciałam sobie wziąć (może nie jest mi potrzebny ale chciałam go właśnie zainwestować I jeszcze co do pieniędzy na miesiąc to ja nie kontroluje tego za bardzo. Rodzice wysyłają mi co jakiś czas na konto i tak mi się tam zbiera, zwłaszcza ostatnio kiedy prawie nic nie wydawałam. Bo do sklepu nie miałam czasu chodzić, albo kumpel coś od rodziców moich mi przywiózł, na imprezy też nie wydawałam. Teraz przez te 2tyg trochę 'nadgonię' ;P No i teraz niestety za mieszkanie też musimy sporo zapłacić. Każdy z nas po 675zł za czerwiec ( No i w końcu pojadę sobie na zakupy bo nie pamiętam kiedy ostatnio przez sesje byłam w centrum handlowym ;o ! Ale tak średnio myśląc o całym roku to nie wydawałam dużo, a na pewno sporooo mniej niż myślałam, że będę potrzebować plany imprezowe się rozszerzają: jutro dwie imprezy (ciekawe czy uda mi się opanować bycie w dwóch miejscach jednocześnie do jutra;D) a wcześniej grill u kumpla ;], piątek impreza, sobota impreza, niedziela ognisko na plaży ; ) jednym słowem, wakacje, haha;P
Edytowane przez zetka89 Czas edycji: 2009-06-17 o 17:45 |
|
|
|
#4222 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie lubię, jak coś tak nade mną 'wisi', tak jak teraz ta matma.. bo nie będę umiała do końca cieszyć się wakacjami itd.. ehh... czemu niektórzy lubią tak utrudniać życie?? do jednej osoby idzie się odpowiadać bez stresu , jest się pewniejszym swojej wiedzy,bo ma się świadomość, że na ciebie nie nawarczy, za to druga.... ![]() ![]()
|
|
|
#4223 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
od wtorku mam wakacje i jezszce do końca nie mogę się z tym oswoić. no ale myślę, żę niedługo dam radę najgorzej było we wtorek, kiedy obudziłam się rano i pierwszy raz od jakiegoś miesiące NIC nie musiałam robić. dziwne uczucie... a potem już bez wyrzutow sumeinia wzięłam się wreszcie za czytanie książek ![]() Cytat:
![]() no ale staram sie o tym nie myśleć, bo przecież zamartwianie się nic nie da. i Ty też powinnaś tak myśleć
|
|
#4224 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tzn mam nadzieje, że nikt nie bedzie miał już powodów do tego, żeby doszukiwać się najmniejszych błedów, na których może mnie 'ulać'. ot , taki plan wakacyjny.. bede wracac do tego myslami na pewno, bo przykro troche.. ale na szczescie nie jestem z tym sama i nie ja jedna w kampanii wrzesniowej.
|
|
|
#4225 |
|
Zakorzenienie
|
Naczytałam się na różnych forach o pracy w Orange i aż się boję tam iść
Mogłam tego nie czytać. Nie znalazłam ani jednej pozytywnej opinii ![]() Wezmę pieniądze z pożyczki i pojadę jutro zapisać się na egzamin na prawko. Przepadła mi teoria i muszę znowu zdawać Teoria powinna być ważna przez 5 lat, a nie 6 miesięcy ![]() Teraz będę marudzić ![]() Mam dość siedzenia w domu. Chciałabym gdzieś wyjść, ale nie mam gdzie i nie mam z kim, bo koleżanki, które zostały tutaj i dojeżdżają na studia, uczą się. Chciałabym wieczorem pójść do kina/na miasto, ale oczywiście przeszkoda zawsze jest taka sama - nie mam jak wrócić. Chciałabym przejść się po wszystkich CH w pobliskich miastach i złożyć CV bez stresu związanego z dojazdami. Krótko mówiąc - chcę mieć prawko w dłoni i usiąść za kierownicą własnego samochodu. Koniec marudzenia.
|
#4226 |
|
Zakorzenienie
|
Nija, marudź, marudź. Od tego jest forum, żeby wszystko, co ci siedzi na sercu, głowie itp, wyrzucić z siebie.
I doskonale cię rozumiem. Ja nie jestem imprezowym typem, ale jednak każdy potrzebuje odmiany, tak, jak i ja. Mam nadzieję, że kogoś na mówię na imprezę po egzaminach w środę. Byłam na działce, nauczyłam się (ta, nauczyłam, ale nie wnikajmy) dwóch pytań, Chryste. Zostało mi 10, w tym 5 mniej więcej do nauczenia, mam nadzieję, że jakoś pójdzie. A jutro powtórka, a później niech się dzieje, co chce. |
|
|
|
#4227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() No to teraz coś pozytywnego zamiast marudzenia ![]() WORD przenoszą z Gliwic do Rybnika, czyli więcej skorzystam na dodatkowych jazdach, które kupię przed egzaminem. Bo dojazd do Gliwic zajmował (samochodem, elką) ok. 40 minut, a do Rybnika zajmie ok. 20 minut (tylko autobus jedzie okrężną drogą prawie godzinę ---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ---------- I mam nadzieję, że w Rybniku będzie łatwiej zdać, bo Gliwice to jednak trudniejsze miasto (tramwaje itd.).
|
|
#4228 |
|
Zakorzenienie
|
Nija, a mnie się wydaje, że powinnaś przestać słuchać innych ludzi. Moim zdaniem lepiej by było, gdybyś usiadła i poważnie się zastanowiła nad tym, czego Ty CHCESZ i możesz zrobić, a nie co wydaje się rozsądne.
2 dni i jadę domu
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
|
|
|
#4229 |
|
Zakorzenienie
|
ja bylam z tz na spacerku i na lodach a teraz wracam do testow:/ 3majcie kciuki jutro
![]() kolega zgubil klucz od skrzynki co teraz?
|
#4230 | ||||
|
Zakorzenienie
|
super. gratuluje
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a widzisz? ![]() Cytat:
a wiesz, ze ja tez jestem juz w oln? |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:18.

Proszę o szczerą odpowiedź.
pamietam Niji medycyne i historie, i politologie i gospodarke przestrzenna ;x
). Moim zdaniem lepsze będzie kupno samochodu niż dopłacanie do mojego utrzymania w innym mieście. A jak już będę miała samochód to mogłabym pracować wieczorami i w weekendy w CH, co teraz jest niemożliwe ze względu na dojazd. Może wujek sprowadzi mi z Niemiec jakiegoś używanego Smarta (tam podobno mają ich sporo) i dzięki temu nie zbankrutuję przez benzynę
ale chodzi o to, że mieszkając w domu zaoszczędzę pieniądze, które przeznaczyłabym na pokój i utrzymanie , a do tego jeszcze mama musiałaby mi dokładać. Będę mogła odłożyć np. na laptopa (mój komp już ledwo chodzi), na ECDL i parę innych rzeczy. I mama mi mówi, że mam iść na ten egzamin z angielskiego, o którym ostatnio mówiłam, bo angielski jest ważny i na pewno to mi się przyda (FCE)
Oczywiście przeczytałam wszystko co napisałyście, co na ten temat myślicie