Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. II - Strona 125 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-06-17, 16:22   #3721
aliisanka
Wtajemniczenie

GG do aliisanka
Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. II

Cytat:
Napisane przez sorejna Pokaż wiadomość
może i wiaderko wygląda dziwnie, ale dla nas to jest jakieś rozwiązanie. Przede wszystkim nie zabiera dużo miejsca. Doszłam do wniosku, że warto je wypróbować, majątku nie kosztuje, a jak się nie sprawdzi to ostatecznie wymieni się na wanienkę (choć nie wiem gdzie mielibyśmy ją trzymać...)

no i martwię się, jak będą później wyglądały kąpiele, bo my mamy tylko prysznic. ale najwyżej wymienimy na głębszy brodzik, to też jest jakieś wyjście bo wanna za żadne skarby się nam nie zmieści, choć ja tak marzę o wannie, eh
no ale trzeba sobie jakoś radzić, no nie

---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ----------

polecam

la roche-posay
autohelios gl-creme

to nawilżający samoopalacz do twarzy i ciała. do nabycia w aptekach
Kotusiu dziękuję, dziś nie zdążyłam już, ale jutro idę w końcu kupić szukam właśnie czegoś z polecenia
..Iskierką malutką..
..Która rozświetla mi życie..
..I daje nadzieję na lepsze jutro..
..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei..

aliisanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-17, 16:32   #3722
Nika1980
Zakorzenienie

Dziewczyny, ale się urobiłam w tym ogródku...taki mały a tyle roboty...no i dlaczego z wszystkich roślinek chwasty mają najdłuższe korzenie???
plecy mnie bolą, kolana też i na dziś mam dość, reszta jutro , a może w weekend..

Cytat:
Napisane przez sweetpinky Pokaż wiadomość
no własnie a u mnie prawie każdy mniej więcej na 56 cm no nic zobaczymy najwyżej tatuś będzie po sklepach biegał
no ja już skompletowałam 56 teraz będę kupować tylko 62 PROMISE ale to za jakiś miesiąc , niech kieszeń odpocznie

Cytat:
Napisane przez aniago25 Pokaż wiadomość
A to ja ze ściętymi włosami, sporo skróciłam ale wygodnie mi bardzo
ślicznie i ciuszki śliczne!

Cytat:
Napisane przez ja88 Pokaż wiadomość
Witam was w tak piękny dzionek

Byłam dziś na USG połówkowym (z tego co pamiętam, ktoraś z was też miala miec dzisiaj ) i jestem bardzo szczęśliwa, jak też pozytywnie "przerażona" Moja dzidzia prawidłowo się rozwija, ale co mnie zastanowiło... waga mojej KLUSECZKI może sie myle, ale wydaje mi sie ze na początku 23 tygodnia, malenstwa mają okolo 400-450 g.. myle sie?? A mój dzidziuś ma 580 g co o takiej wadze sądzicie?? Gienek stwierdzil, ze jest większe jak na ten tydzien i przy porodzie może być większe (niż zazwyczaj) , ale niekoniecznie.. co do płci, to oczywiście nózkami się pozakrywalo i nie bardzo bylo widac, ale pod koniec conieco zauwazyl, ale powiedzial ze nie chce mowic, bo następnym razem moze powiedziec co innego.. Powiedzial tyle: nie będe mowil, ale nic nie odstawalo, na 70% dziewucha czyli jak narazie moje przeczucie nie zawodzi.. chyba że gdzieś sie podwinął sprzęcik aaaa i termin mam na 13 października, tak jak na pierwszej wizycie mi wyliczyl od ostatniej miesiączki, czyli bez zmian (16 października to ja sobie wyliczyłam termin, poniewaz cykl mialam 31-dniowy, a nie 28)

Zaczynam was nadrabiac.. ale to już jest masakra jak Wy pędzicie
SUPER!

Cytat:
Napisane przez Fasoleczk4 Pokaż wiadomość

A teraz oto ja i moje zwierzątka
o rety ale masz ZOO!

Cytat:
Napisane przez Orzeszek.1 Pokaż wiadomość
Pisałyście coś o gąbkach do wanienki - faktycznie nie są one wcale takie praktyczne jakby mogło się wydawać, mi też odradzano zakup, przy Gabi obyło się bez żadnego wkładu, na początku kąpaliśmy ją razem z TZ, on ją trzymał a ja myłam, potem już doszłam do wprawy i sama ją kąpałam )
my mamy plan, że będziemy się starać kąpać zawsze razem, żeby to był taki czas Taty. czytałam, że kąpanie dziecka od narodzin bardzo umacnia więź między tatą a dzidzią. zobaczymy

Aliisanko, ja mam Garnier Ambre Solaire 30 - i bardzo sobie chwalę, pachnie też znośnie!

Okruszek rosnie tp: 28 marzec 2012

http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png

Edytowane przez Nika1980
Czas edycji: 2009-06-17 o 16:35
Nika1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-17, 16:35   #3723
aliisanka
Wtajemniczenie

GG do aliisanka

Cytat:
Napisane przez Tequillla Pokaż wiadomość
Tak, glukozę przynosi się ze sobą. Kupuje się w aptece, są opakowania po 50, 75 lub 100 g. Chyba że w Twoim laboratorium jest inaczej Tak jest u mnie, w dwóch punktach, w których mialam przyjemność oddawać swą mało słodką krew....

jak ja kocham bakłażany!!! prawie tak jak pomidory!!!
Ja zjadłam przed chwilą kawał ciasta drożdżowego z rabarbarem i kruszonką, jeszcze trochę ciepłe. Nie robię zdjęcia, by nie drażnić niektórych koleżanek
Tequilllko, robiłaś ten z mojego przepisu czy inny?
ja swojego nie ruszyłam, bo jakoś ochoty mi braknęło a dziś kupiłam mleko 3,2% przeważnie kupowałam 0% lub 1,5%, odkąd jestem w ciąży zaczęłam 2% ale postanowiłam że przerzucę się na 3,2 %, ciekawe jak moja psychika to wytrzyma, w końcu to dodatkowe kalorie
a mojemu mężowi po dzisiejszym wczesnym obiedzie, zachciało się sałatki, i właśnie gotuję ziemniaczki, będzie sałatka
..Iskierką malutką..

Stary 2009-06-17, 16:40   #3724
sweetpinky
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nika1980 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ale się urobiłam w tym ogródku...taki mały a tyle roboty...no i dlaczego z wszystkich roślinek chwasty mają najdłuższe korzenie???
plecy mnie bolą, kolana też i na dziś mam dość, reszta jutro , a może w weekend..

no ja już skompletowałam 56 teraz będę kupować tylko 62 PROMISE ale to za jakiś miesiąc , niech kieszeń odpocznie

ślicznie i ciuszki śliczne!

SUPER!

o rety ale masz ZOO!

my mamy plan, że będziemy się starać kąpać zawsze razem, żeby to był taki czas Taty. czytałam, że kąpanie dziecka od narodzin bardzo umacnia więź między tatą a dzidzią. zobaczymy
oj tak, wyprawka dla bobaska ciągnie po kieszeni, już tyle wydałam a to dopiero kropla w morzu
ja też mam zamiar myć dzidziusia z tatusiem
podejrzewam, że nie będzie protestował, już teraz wszsytko co się rusza traktuje po tatusiowemu. Z mamą się śmiejemy, że do rodziców psa już zaczął niuńkać jak do dziecka
raz była taka sytuacja, że małż poszedł się położyć i słyszymy, że z kimś gada, coś tłumaczy, myślałyśmy, że z kimś rozmawia przez telefon a on do psa mówił a jaka konwersacja była
dodam, że mój małż przed ciążą to straszny twardziel był, zero uczuć itp

sweetpinky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-17, 16:43   #3725
karamari
Rozeznanie

Dobra wiadomość - ponoć dzieci urodzone pod koniec lata i wczesną jesienią są silniejsze i wyższe:
http://www.roik.pl/dzieci-urodzone-l...jsze-i-wyzsze/

Korzystajmy ze słońca
karamari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-17, 16:44   #3726
aliisanka
Wtajemniczenie

GG do aliisanka

jutro będę w sklepie, to obczaje te polecone przez Was
dzwoniłam w sprawie wyników testu pappa i pani powiedziała że wyniki prawidłowe
miałam dziś małe smutki, ale to mi od razu poprawiło humor, najważniejsze jest zdrowie dzidziusia, i koniec!
..Iskierką malutką..

Stary 2009-06-17, 16:50   #3727
Shine01
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez margolcia1006 Pokaż wiadomość

A co myślicie o butelkach aventu?
podobno pienia mleko i Dr. Brown's lepsze ktos o tych mysli?
Shine01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-17, 16:58   #3728
ja88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Shine01 Pokaż wiadomość
no to lecimy razem ja tez 13pazdziernik, tydzien temu moj chlopak na USG wazyl 470g tez chyba sporo, ale nie tyle co Twoja
Skoro tyle ważył tydzień temu, to byc moze tez już waży miej wiecej tyle co moja niunia

A czy znacie moze strone z wymiarami dzidziusia w danym tygodniu (BPD, HC, AC itd.)?? Ktos kiedys tu podawal, ale nie moge znalesc..

21.10.2009r.
waga: 3190; długość: 53 cm; godz. 16:05 MILENKA

Edytowane przez ja88
Czas edycji: 2009-06-17 o 17:01
ja88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-17, 17:01   #3729
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
c
no i pozazrodściłam wam tych wczorajszych sukieneczek...zaszłam do tego sklepu z używanymi ciuszkami, który znalazłam i...no i kupiłam...
niebieska sukieneczka jest super fajna: można ją na dwie strony zakładać, wiem, że koszulka z krótkim rękawkiem się nie przyda ale kosztowała 1 euro.... więcej nie wychodzę na zakupy!
Nika śliczne ciuszki

Cytat:
znowu 14 stron do czytania, zalamka
jutro ide na badanie glukozy 50g aaaaaaaa brrrr... jak to w koncu z tym jest, trzeba samemu kupic czy dadza tam? bo moja gonekolog zawsze mi opowiada o badaniach, ale nie mowila ze mam cos kupowac...?
Cytat:
to mam leciec do szpitala teraz zeby sie dowiedziec czy mam glukoze przyniesc?, no zalamka.. inna sprawa ze ja za badania place, wiec mogli by juz dac ta glukoze <sciana> raz widzialam jak babka leciala do lazienki z pojemnikiem na mocz.. chyba tez jej dali...
Ja też chodzę prywatnie i normalnie dali w laboratorium glukozę

Cytat:
ja mam już chyba aż za dużo ciuszków małych, nadal nic na 62- może to moja intuicja podpowiada , że nie będą potrzebne bo jakoś ciągle nie mogęw tym rozmiarze nic kupić... ale kupię przynajmniej 3 komplety na wszelki wypadek...
Ja mam różnego rodzaju ciuszki, najwięcej tych najmniejszych, ale są i na 62, 68, a nawet 74

Cytat:
A to ja ze ściętymi włosami, sporo skróciłam ale wygodnie mi bardzo
No rzeczywiście sporo krótsze - ładnie Ci Aniu

Cytat:
Niezłe zoo
ślicznie wyglądasz

---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ----------

Znalazłam taką stronkę http://ciazowy.pl/ - całkiem interesujące tematy są

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-17, 17:05   #3730
joannah
Rozeznanie

GG do joannah

Cytat:
U nas kolejny postęp wychowawczy, a mianowicie - Gabi w końcu sama zaczęła robić do sedesu, ufffff...NARESZCIE!!!!
Ubranka już posegregowane i przygotowane do prania - tylko że mojego proszku do prania nie mogę nigdzie znaleźć (DZIDZIUŚ).

Widziałam ten proszek do prania w MarcPolu i w Carrefourze. Tak sie zastanawiam nad tym proszkiem, wcześniej uzywałam lovelli. Orzeszku co możesz powiedzieć na temat tego Dzidziusia????

Cytat:
ja będe uzywała butelek aventu, sprawdziły sie przy synku to myśle że teraz też sie sprawdzą

Cytat:
My tez od początku kąpalismy synka razem, a teraz tata sam kąpie i to jest właśnie taki czas taty

Fotki ubranek i brzuszków wszystkie śliczne
Ja musze sie wsztrzymać z kupowaniem ubranek, dziś byłam w lumpiku ale tylko pooglądałam ciuszki, czekam na przesyłke ubranek od mamy, bedzie w poniedziałek
joannah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-17, 17:17   #3731
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
oj tak, wyprawka dla bobaska ciągnie po kieszeni, już tyle wydałam a to dopiero kropla w morzu
ja też mam zamiar myć dzidziusia z tatusiem
kochana, ja właśnie dlatego kupuję, bo wszystko dostałam a to taka przyjemność coś samemu wybrac i kupić , a ja dostałam mnóstwo ciuszków od siostry, ciuszki , ręczniki, śliniaczki, kocyki od teściowej. Sama kupiłam parę sztuk chociaż żeby tą przyjemność poczuć

tak, kąpanie razem to dobry pomysł

Stary 2009-06-17, 17:27   #3732
sweetpinky
Zakorzenienie

Cytat:
kochana, ja właśnie dlatego kupuję, bo wszystko dostałam a to taka przyjemność coś samemu wybrac i kupić , a ja dostałam mnóstwo ciuszków od siostry, ciuszki , ręczniki, śliniaczki, kocyki od teściowej. Sama kupiłam parę sztuk chociaż żeby tą przyjemność poczuć

tak, kąpanie razem to dobry pomysł
ja niestety nie mam od kogo dostać używanych, nie mam rodzeństwa a moja przyjaciółka ma córę i same różowe ciuszki.
W tym miesiącu pewnie już nic nie kupię ale w następnym z powrotem robię szturm na sklepy
dobrze, że przynajmniej wózek mam od rodziców bo teraz mamy tyle wydatków ciągnie nas strasznie po kieszeni budowa domu, niby dopiero stan surowy a już tyle pieniędzy wydane chcemy jak najszybciej się tam wprowadzić, moze już na wiosnę.

Stary 2009-06-17, 17:28   #3733
zartownis
Zadomowienie

nadrobi lam
Nie mialam dzis czasu zajrzec, bo o 11.00 mialam wizyte u weta, tzn nasz pudlasty.
Wet mial mu wyczyscic i sprawdzic zabki, bo maluch ma parodontoze
No i wyczyscil i ...wyrwal caly dol (tzn, przod na dole od kla do kla, a on mial taki slodki przodozgryz..), mam psa bez zebow, wiedzialam, ze mu sie jeden ruszal (wczesniej juz mu jeden sam wylecial) i ze w jednym mial spora dziure, ale nie spodziewalam sie ze wyrwie wszystkie, podobno sie ruszaly.
Wrocilam z nim o 12.00 to musialam z nim siedziec i przykladac zimne kompresy, dopiero niedawno calkiem sie wybudzil i moze juz chodzic.
Kupilam mu paste do zebow, ciekawe czy da sobie czyscic i specjalny plyn ktory sie zwierzaka do wody dolewa, przeciwko kamieniowi i osadowi.

Wiec dzis stracilam caly dzien, nic nie zrobione, no nic mam nadzieje, ze po tym zabiegu chociaz pies bedzie sie lepiej czul.
TZ byl i znowu wybyl na zebranie , musze mu jakies jedzonko przygotowac jak wroci.
To Was pozanudzalam, fajnie, watek ciazowy, a ja o psie pisze
Uciekam zajrze pewnie dopiero jutro, jak chalupe ogarne

Edytowane przez zartownis
Czas edycji: 2009-06-17 o 17:35
zartownis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-17, 17:31   #3734
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
ja niestety nie mam od kogo dostać używanych, nie mam rodzeństwa a moja przyjaciółka ma córę i same różowe ciuszki.
W tym miesiącu pewnie już nic nie kupię ale w następnym z powrotem robię szturm na sklepy
dobrze, że przynajmniej wózek mam od rodziców bo teraz mamy tyle wydatków ciągnie nas strasznie po kieszeni budowa domu, niby dopiero stan surowy a już tyle pieniędzy wydane chcemy jak najszybciej się tam wprowadzić, moze już na wiosnę.

o kurcze, no wyobrażam sobie że budowa domu to niezły wydatek...ja dostałam dla Lenki ciuszki po moim siostrzeńcu ale są śliczne mimo, że nieróżowe. a może dlatego?

jak mała z ciuszków wyrośnie to je komuś też oddam- puszczę dalej w obieg przyjaciółka niedługo wychodzi za mąż no i myslą o dziecku pewnie się zaczną starać o razu- a nóz widelec się uda...hihihi

dobra zmykam obiadek robić, do jutra!!!!!!!!

Stary 2009-06-17, 17:35   #3735
sweetpinky
Zakorzenienie

Cytat:
o kurcze, no wyobrażam sobie że budowa domu to niezły wydatek...ja dostałam dla Lenki ciuszki po moim siostrzeńcu ale są śliczne mimo, że nieróżowe. a może dlatego?

jak mała z ciuszków wyrośnie to je komuś też oddam- puszczę dalej w obieg przyjaciółka niedługo wychodzi za mąż no i myslą o dziecku pewnie się zaczną starać o razu- a nóz widelec się uda...hihihi

no ale nic nie narzekam, chcę jak najszybciej opuścić ten wieżowiec, tych ludzi w bloku i cały syf i jak najszybciej sprzedać to mieszkanie.
Obiadek? ja już po pierwszej kolacji

Stary 2009-06-17, 17:43   #3736
Fasoleczk4
Rozeznanie

GG do Fasoleczk4 Send a message via Skype™ to Fasoleczk4

Jeju jak ja bym zjadła coś z Mcdonalda ... normalnie nie mogę się opanować :/

111 dni bez słodyczy
111 dni bez fastfoodów
111 dni systematycznych ćwiczeń
111 dni wytrwałej diety
111 dni i będzie OKEJ
Fasoleczk4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-17, 17:46   #3737
nimitz
Raczkowanie

hej!
wlasnie wrocilam z USG, lezalam chyba z 40 minut, doktor zbadal wszystkie organy, przeplywy, raczki, nozki (i paluszki ) .. i wargi sromowe wiec na 100 % dziewuszka!!!!
27 cm, 484 g zdrowego dzieciecia!!!
a i termin mam na 19 go pazdziernika

Cytat:

Byłam dziś na USG połówkowym (z tego co pamiętam, ktoraś z was też miala miec dzisiaj ) i jestem bardzo szczęśliwa, jak też pozytywnie "przerażona" Moja dzidzia prawidłowo się rozwija, ale co mnie zastanowiło... waga mojej KLUSECZKI może sie myle, ale wydaje mi sie ze na początku 23 tygodnia, malenstwa mają okolo 400-450 g.. myle sie?? A mój dzidziuś ma 580 g co o takiej wadze sądzicie?? Gienek stwierdzil, ze jest większe jak na ten tydzien i przy porodzie może być większe (niż zazwyczaj) , ale niekoniecznie.. co do płci, to oczywiście nózkami się pozakrywalo i nie bardzo bylo widac, ale pod koniec conieco zauwazyl, ale powiedzial ze nie chce mowic, bo następnym razem moze powiedziec co innego.. Powiedzial tyle: nie będe mowil, ale nic nie odstawalo, na 70% dziewucha czyli jak narazie moje przeczucie nie zawodzi.. chyba że gdzieś sie podwinął sprzęcik aaaa i termin mam na 13 października, tak jak na pierwszej wizycie mi wyliczyl od ostatniej miesiączki, czyli bez zmian (16 października to ja sobie wyliczyłam termin, poniewaz cykl mialam 31-dniowy, a nie 28)

Zaczynam was nadrabiac.. ale to już jest masakra jak Wy pędzicie
gratuluje zdrowej "chyba dziewczynki "

Co do butelek to my sie zastanawialismy czy Avent czy Lovi, ale zdecydowalismy sie na lovi, przedewszystkim ze wzgledu na smoczki, maja dobra opinie na forach. Mamy juz kupione dwie, jedna 150 i jedna 250 ml.
Stary 2009-06-17, 17:47   #3738
sweetpinky
Zakorzenienie

jak myślicie, rozmawiałam dziś z moim promotorem o godz 11 i powiedział, że zaraz odpisze czy można go ponaglić sms-em? czy nie wypada wkurza mnie to mało powiedziane

Stary 2009-06-17, 18:23   #3739
precious_81
Wtajemniczenie

Witam ciepło po kilkudniowej przerwie
Od poniedziałku jestem na urlopie i myślałam, że będę miała mnóstwo czasu, a jednak dzień za krótki. Ciągle urządzamy nasze mieszkanko. Niby tylko remont ale praktycznie wszystko zmienialiśmy więc urządzać musimy od nowa i dodatki też by się przydało kupić świeże. Zrobiliśmy już za to przemeblowanie i miejsce dla Dzidzi więc jakiś sukces jest
A od piątku wyjeżdżamy na urlop i znowu nie będę z Wami na bieżąco zabieram się do nadrabiania tych kilku dni - może do nocy zdążę
precious_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-17, 18:35   #3740
Orzeszek.1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez joannah Pokaż wiadomość
Widziałam ten proszek do prania w MarcPolu i w Carrefourze. Tak sie zastanawiam nad tym proszkiem, wcześniej uzywałam lovelli. Orzeszku co możesz powiedzieć na temat tego Dzidziusia????

ja będe uzywała butelek aventu, sprawdziły sie przy synku to myśle że teraz też sie sprawdzą

My tez od początku kąpalismy synka razem, a teraz tata sam kąpie i to jest właśnie taki czas taty

Fotki ubranek i brzuszków wszystkie śliczne
Ja musze sie wsztrzymać z kupowaniem ubranek, dziś byłam w lumpiku ale tylko pooglądałam ciuszki, czekam na przesyłke ubranek od mamy, bedzie w poniedziałek
O widzisz, oba supermarkety mam koło siebie, ale nie widziałam tego proszku. Jutro dzień targu, tam zawsze kupowałam ten proszek, więc jak nie będzie padało to zerknę czy go mają. Wiesz, na początku używaliśmy Loveli - mała miała na niego uczulenie, zmieniliśmy na Dzidziusia i uczulonko przeszło, ten proszek baardzo ładnie pachnie, no i jest tani, tańszy od pozostałych proszków.

My też używaliśmy butelek AVENT i tym razem też skusimy się na tą firmę.

U nas wspólne kąpiele były przez jakiś czas, potem (i do dziś) to już ja kąpałam, cóż, mąż wraca zawsze po 19 z pracy, a my kąpiemy się o 18.40

Od samego początku używaliśmy wanienki, najpierw kąpiel w pokoju, potem gdy mała zaczynała strasznie chlapać, przenieśliśmy się do łazienki - mamy brodzik- wanienkę wstawiało się do brodzika i tak się kąpało-mała siedziała sobie w wanience - gdy już samodzielnie umiała siedzieć. Potem gdy mała już sama zaczynała chodzić, kąpałam ją pod prysznicem na stojąco

Oj tęskno mi za wanną, ale cóż...

Edytowane przez Orzeszek.1
Czas edycji: 2009-06-17 o 18:38
Orzeszek.1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-17, 18:40   #3741
aniago25
Zadomowienie

Dzieki dziewczyny, włosy troszke krótkie ale mi bardzo szybko rosną więc problemu nie mam
nimitz gratuluje córci.
Fasoleczka ty tu głośno nie mów o tym Maku bo zaraz mnie najdzie ochota
Ok uciekam do męża bo musimy zrobic zakupy na allegro
Stary 2009-06-17, 18:46   #3742
Orzeszek.1
Zadomowienie

Cytat:
jak myślicie, rozmawiałam dziś z moim promotorem o godz 11 i powiedział, że zaraz odpisze czy można go ponaglić sms-em? czy nie wypada wkurza mnie to mało powiedziane
Jeśli promotor jest roztrzepanym człowiekiem (ja takiego miałam i nie raz musiałam dzwonić do niego po kilka razy dziennie) to myślę że nie będzie miał nic przeciwko temu żebyś mu przypomniała o sobie
Stary 2009-06-17, 18:50   #3743
Fasoleczk4
Rozeznanie

Dziewczyny jestem w siódmym niebie. Jutro jadę oglądać wózki, łóżeczka i wszystkie inne sprzety dla dziecka ... Nie mogę się doczekać. Wkońcu naszła i na mnie pora!!!!!!! Zaraz wyjde z siebie z tego szczęścia

111 dni bez słodyczy
111 dni bez fastfoodów
111 dni wytrwałej diety
111 dni i będzie OKEJ
Stary 2009-06-17, 19:06   #3744
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:

Byłam dziś na USG połówkowym (z tego co pamiętam, ktoraś z was też miala miec dzisiaj ) i jestem bardzo szczęśliwa, jak też pozytywnie "przerażona" Moja dzidzia prawidłowo się rozwija, ale co mnie zastanowiło... waga mojej KLUSECZKI może sie myle, ale wydaje mi sie ze na początku 23 tygodnia, malenstwa mają okolo 400-450 g.. myle sie?? A mój dzidziuś ma 580 g co o takiej wadze sądzicie?? Gienek stwierdzil, ze jest większe jak na ten tydzien i przy porodzie może być większe (niż zazwyczaj) ,
Tyle samo, albo nawet ciut więcej, miał mój brzdąc w tym samym tygodniu ciąży i ginek nic nie mówił, że dziecko duże się urodzi. Po prostu jest tyle i OK.

Cytat:
Pierożki były z serkiem, kartofelkami ... a potem także z serkiem i kaszką

Śliczne kociaki

Cytat:
Chyba te są najbardzie polecane na wątku "polecamy-odradzamy".

Cytat:
Napisane przez aliisanka Pokaż wiadomość
miałam dziś małe smutki, ale to mi od razu poprawiło humor, najważniejsze jest zdrowie dzidziusia, i koniec!
I

Cytat:
Napisane przez zartownis Pokaż wiadomość
nadrobi lam
Nie mialam dzis czasu zajrzec, bo o 11.00 mialam wizyte u weta, tzn nasz pudlasty.
No i wyczyscil i ...wyrwal caly dol (tzn, przod na dole od kla do kla, a on mial taki slodki przodozgryz..), mam psa bez zebow, wiedzialam, ze mu sie jeden ruszal (wczesniej juz mu jeden sam wylecial) i ze w jednym mial spora dziure, ale nie spodziewalam sie ze wyrwie wszystkie, podobno sie ruszaly
.
Wrocilam z nim o 12.00 to musialam z nim siedziec i przykladac zimne kompresy, dopiero niedawno calkiem sie wybudzil i moze juz chodzic.
Kupilam mu paste do zebow, ciekawe czy da sobie czyscic i specjalny plyn ktory sie zwierzaka do wody dolewa, przeciwko kamieniowi i osadowi.
i co teraz będzie? Odrosną mu? Sorry, że tak pytam, ale nigdy psa nie miałam i pierwszy raz słyszę o wyrywaniu psiakom zębów
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-17, 19:11   #3745
sweetpinky
Zakorzenienie

Cytat:
Jeśli promotor jest roztrzepanym człowiekiem (ja takiego miałam i nie raz musiałam dzwonić do niego po kilka razy dziennie) to myślę że nie będzie miał nic przeciwko temu żebyś mu przypomniała o sobie
w sumie jest rozstrzepany, chyba zaraz się przypomnę, bo jutro z rana jadę do Lublina na egzaminy i jak wrócę to będzie jedyny moment na oprawienie i wydrukowanie pracy bo w piątek rano już muszę zawieść do Lublina

edit: nie odbiera
przez niego nie będę mogła się obronić, strasznie mnie to dziwi bo sam powiedział, że nie ma poprawek wystarczy napisać DRUKUJ

Edytowane przez sweetpinky
Czas edycji: 2009-06-17 o 19:18
Stary 2009-06-17, 19:35   #3746
Tequillla
Zadomowienie

Cytat:
Tequilllko, robiłaś ten z mojego przepisu czy inny?
ja swojego nie ruszyłam, bo jakoś ochoty mi braknęło a dziś kupiłam mleko 3,2% przeważnie kupowałam 0% lub 1,5%, odkąd jestem w ciąży zaczęłam 2% ale postanowiłam że przerzucę się na 3,2 %, ciekawe jak moja psychika to wytrzyma, w końcu to dodatkowe kalorie
a mojemu mężowi po dzisiejszym wczesnym obiedzie, zachciało się sałatki, i właśnie gotuję ziemniaczki, będzie sałatka
Nie, robiłam ze swojego przepisu, od wielu lat go używam, proporcje podobne do Twojego, ale bez octu i z masełkiem zamiast oleju.
Cytat:
GRATULUJĘ masz racje, zdrowie dzidziusia i nasze- tylko to się liczy
Cytat:

coś w tym jest, mnie też się wydaje że nieróżowe ciuszki są ładniejsze
Cytat:
Napisane przez nimitz Pokaż wiadomość
hej!
wlasnie wrocilam z USG, lezalam chyba z 40 minut, doktor zbadal wszystkie organy, przeplywy, raczki, nozki (i paluszki ) .. i wargi sromowe wiec na 100 % dziewuszka!!!!
Wielkie różowe gratulacje!!
Cytat:
Fasoleczka ty tu głośno nie mów o tym Maku bo zaraz mnie najdzie ochota
Ech za późno... już sobie wyobraziłam zakręcone frytki z sosem śmietanowym... one są takie niezdrowe fuj.. nic wartościowego w sobie nie mają. Dzidziuś ich pewnie nie lubi
ALE JA LUBIĘ... ach i wieśmaka...

Edytowane przez Tequillla
Czas edycji: 2009-06-17 o 19:38
Tequillla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-17, 19:41   #3747
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
hej!
Gratuluję

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-17, 20:19   #3748
Fasoleczk4
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zartownis Pokaż wiadomość
nadrobi lam
No i wyczyscil i ...wyrwal caly dol (tzn, przod na dole od kla do kla, a on mial taki slodki przodozgryz..), mam psa bez zebow, wiedzialam, ze mu sie jeden ruszal (wczesniej juz mu jeden sam wylecial) i ze w jednym mial spora dziure, ale nie spodziewalam sie ze wyrwie wszystkie, podobno sie ruszaly.

Wiec dzis stracilam caly dzien, nic nie zrobione, no nic mam nadzieje, ze po tym zabiegu chociaz pies bedzie sie lepiej czul.
TZ byl i znowu wybyl na zebranie , musze mu jakies jedzonko przygotowac jak wroci.
To Was pozanudzalam, fajnie, watek ciazowy, a ja o psie pisze
Uciekam zajrze pewnie dopiero jutro, jak chalupe ogarne

Ja kiedys mialam kundelka sunie i tez miała wyrywane zęby , z tym ze wszystkie ... zostały jej dwa kły ... jadła kleiki i jakieś zupki, srupki itd

Ja do McDonalda mam jakieś 90 km więc nie mogę sobie pozwolić na ot tak BigMaca z frytkami achhh

Na kolacja zadowoliłam się naleśnikami z oogromną ilością drzemu z owoców leśnych

111 dni bez słodyczy
111 dni bez fastfoodów
111 dni wytrwałej diety
111 dni i będzie OKEJ
Stary 2009-06-17, 21:14   #3749
margolcia1006
Rozeznanie

Cytat:
Skoro tyle ważył tydzień temu, to byc moze tez już waży miej wiecej tyle co moja niunia

A czy znacie moze strone z wymiarami dzidziusia w danym tygodniu (BPD, HC, AC itd.)?? Ktos kiedys tu podawal, ale nie moge znalesc..
http://www.noworodek.pl/index.php?sm=2&ope=1

Cytat:
hej!

gratuluje zdrowej "chyba dziewczynki "

Co do butelek to my sie zastanawialismy czy Avent czy Lovi, ale zdecydowalismy sie na lovi, przedewszystkim ze wzgledu na smoczki, maja dobra opinie na forach. Mamy juz kupione dwie, jedna 150 i jedna 250 ml.
Gratulujemy córuni

Cytat:
Oczywiście! Ja bym już dawno go ponagliła. Nie cierpię takich niesłownych ludzi

Cytat:
Napisane przez precious_81 Pokaż wiadomość
Witam ciepło po kilkudniowej przerwie
Od poniedziałku jestem na urlopie i myślałam, że będę miała mnóstwo czasu, a jednak dzień za krótki. Ciągle urządzamy nasze mieszkanko. Niby tylko remont ale praktycznie wszystko zmienialiśmy więc urządzać musimy od nowa i dodatki też by się przydało kupić świeże. Zrobiliśmy już za to przemeblowanie i miejsce dla Dzidzi więc jakiś sukces jest
A od piątku wyjeżdżamy na urlop i znowu nie będę z Wami na bieżąco zabieram się do nadrabiania tych kilku dni - może do nocy zdążę
Kurcze fajnie urządzać mieszkanko po remoncie Wszystko takie nowe i świeze ......
My ciągle się wahamy czy zrobić generalny remont czy kupić nowe, większe mieszkanko......
Do końca roku sytuacja powinna się wyklarować Zobaczymy..........
Miłego urlopu

Cytat:
Napisane przez malin30 Pokaż wiadomość
Tyle samo, albo nawet ciut więcej, miał mój brzdąc w tym samym tygodniu ciąży i ginek nic nie mówił, że dziecko duże się urodzi. Po prostu jest tyle i OK.

Śliczne kociaki

Chyba te są najbardzie polecane na wątku "polecamy-odradzamy".

I

i co teraz będzie? Odrosną mu? Sorry, że tak pytam, ale nigdy psa nie miałam i pierwszy raz słyszę o wyrywaniu psiakom zębów
Oooo to dobrze wiedziec Jeszcze nie dotarłam do tej strony....

Odebrałam moje wyniki glukozy na czczo 78 po godzinie 142 a norma jest do 140
Stary 2009-06-17, 21:20   #3750
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
Oooo to dobrze wiedziec Jeszcze nie dotarłam do tej strony....
Heh! Ja dopiero przebrnęłam przez siedem pierwszych stron, ale śledziłam wcześniej późniejsze wpisy i butelki oraz laktator Aventu pojawiały się najczęściej jako polecane.
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości