Nadmierne pocenie się - wątek zbiorczy - Strona 34 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dermatologia

Notka

Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-06-17, 00:51   #991
brunetka6
Raczkowanie

Dot.: nadmierne pocenie się ...

Cytat:
Napisane przez KiMi02 Pokaż wiadomość
Wiecie co? chyba się skuszę na ANTIDRAL po tym jak czytałam wasze wypowiedzi Mam nadzieję, że poskutkuje
wiesz, chya lepszy jest ETIAXIL, ja stosuje go pod pachy i super efekty. ANTIDRAL tylko czasem na dlonie (juz przestalam bo skora mi po tym zlazi)
"Miłość jest tylko złudzeniem. Opowieścią, którą wymysla się dla siebie o innej osobie. I cały czas się wie, ze nie jest ona prawdziwa. Oczywiście wie sie o tym i dlatego cały czas dba się o to, aby nie zniszczyć tego złudzenia."

Virginia Woolf
brunetka6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-17, 00:55   #992
Rozzz
Zakorzenienie

Ale Antidral to tańsza wersja Etiaxilu i nawet tu bardziej chwalą niż ten drogi Ja bym E nie kupiła.

Rozzz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-17, 01:02   #993
brunetka6
Raczkowanie

moze i tak:P moze jedynie na dlonie dziala w tak paskudny sposob
"Miłość jest tylko złudzeniem. Opowieścią, którą wymysla się dla siebie o innej osobie. I cały czas się wie, ze nie jest ona prawdziwa. Oczywiście wie sie o tym i dlatego cały czas dba się o to, aby nie zniszczyć tego złudzenia."

Virginia Woolf
Stary 2009-06-17, 01:05   #994
Rozzz
Zakorzenienie

Nie chciałabym wypróbować tego na dłoniach Przeciez mi się pod pacha jakieś strupy kiedys zrobiły, więc nie tylko na dłonie

Stary 2009-06-17, 01:12   #995
brunetka6
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Rozzz Pokaż wiadomość
Nie chciałabym wypróbować tego na dłoniach Przeciez mi się pod pacha jakieś strupy kiedys zrobiły, więc nie tylko na dłonie
noo na pudelku jest napisane ze mozna stosowac tez na dlonie. strupow nie mialam, a skora schodzi tak po 2-3 dniach..dziwne jak dla mnie ze nie od razu. ale prawie zadnych efektow to nie daje...
wam tez sie poca rece jak jest goraco i na dodatek idziecie za reke z chlopakiem??

---------- Dopisano o 01:12 ---------- Poprzedni post napisano o 01:11 ----------

Cytat:
Napisane przez ktossss234 Pokaż wiadomość
Czytam wasze wypowiedzi i większość z was ma problem z poceniem się pod pachami. Ja mam ten problem , że strasznie pocą mi się dłonie i stopy. Jeździłam po dermatologach ale dałam już sobie spokój. Jedni mówila że taka moja uroda i minie to z okresem dojrzewania. Inni mówili że może pomóc tylko botox , który moim zdaniem jest zbyt drogi i krótko wystarczalny. Inni też dawali mi jakieś proszki. Miałam także antidral ale mi nic nie pomagał. Inna panie dermatolog kazała mi jechać do psychologa aby wykluczyć że to na tle nerwowym. No i psycholog wykluczył;/ już sama nie wiem co mam zrobić
tez mam problem z dlonmi... szczegolnie latem, no czyli teraz

Virginia Woolf
Stary 2009-06-17, 01:16   #996
Rozzz
Zakorzenienie

No wiem, że jest napisane Mi się ręce nie pocą, znaczy nie zauważyłam... Może tak, ale jakoś nigdy tego nie zauwazyłam, więc chyba nie Ale na dłoniach przynajmniej nie ma plam

Stary 2009-06-17, 01:19   #997
brunetka6
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Rozzz Pokaż wiadomość
No wiem, że jest napisane Mi się ręce nie pocą, znaczy nie zauważyłam... Może tak, ale jakoś nigdy tego nie zauwazyłam, więc chyba nie Ale na dłoniach przynajmniej nie ma plam
haha teraz Ty mnie rozsmieszylas tak smiesznie to ujelas:
Mi się ręce nie pocą, znaczy nie zauważyłam... Może tak, ale jakoś nigdy tego nie zauwazyłam, więc chyba nie
:haha ha:

no,czyli nie masz tego problemu

Virginia Woolf
Stary 2009-06-17, 01:24   #998
Rozzz
Zakorzenienie

Haha, faktycznie, raz piszę, że może nie, a za chwilę, że może tak Ej, która jest godzina, więc wybacza się takie bredzenie My spania nie mamy...?

Stary 2009-06-17, 10:36   #999
Wenus1988
Raczkowanie

Ale sie dziewczyny rozgadalyscie normalnie
Ja stasuje caly czas Antidral pomaga ale.. musze go aplikowac co 2-3 dni bo inaczej znowu pojawiaja sie plamy..
ale na szczescie nie takie jak kiedys Takze..

A co slychac u Little brown i Maaji Dziewczyny no.. odzywac sie! Juz!
Stary 2009-06-17, 10:43   #1000
Little brown
Raczkowanie

hej

Jak sobie tydzien siedziałam w domku (prawie wakacje) to potrafiłam sie nie pocic, a jak juz to bardzo mało.... ale przyszedł stres i w stresie nawet w domu sie pociłam. Od piatku mam wakacje więc mam nadzieje ze jak stresu mniej to i problem bedzie mniejszy. No ale niestety od pazdziernika pewnie znowu sie zacznie. Teraz mam tylko driclor i antidral, ale uzywam dricloru bo wogole mnie nie swedzi ani nic i nie ma problemow ze snem.

Nie wiem co to dalej bedzie.... wiem, ze moje pocenie jest głownie na tle emocjonalnym, ale to jest tak wlasnie z HH...moge sie niby niestresowac np jak jade tramwajem lub gadam z koleznaka, czy ja sie tym stresuje? Nie.... ale ta choroba jest taka ze juz wtedy sie cos w glowie uaktywnie i pot leci.....

Na forum jestem cały czas, tzn chociaz raz dziennie czytam posty Niestety mialam dosc duzo obowiazków ostatnio zwiazanych z obrona licencjacka. Poza tym, co moge pisać... cały czas ze nic nie pomaga ?...i mam juz dosc?
Little brown jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-17, 10:44   #1001
KiMi02
Raczkowanie

GG do KiMi02

Cytat:
Napisane przez brunetka6 Pokaż wiadomość
wiesz, chya lepszy jest ETIAXIL, ja stosuje go pod pachy i super efekty. ANTIDRAL tylko czasem na dlonie (juz przestalam bo skora mi po tym zlazi)
No właśnie każdy uważa inaczej, ale więcej osób poleca ANTIDRAL i też jest o dużo tańczy od ETIAXILU. Może na mnie będzie dobry ANTIDRAL, no zobaczymy
Stary 2009-06-17, 12:01   #1002
ma-rzena
Raczkowanie

Pewnie że więcej poleca bo jest tak samo dobry Antidral i tańszy o 2-3 razy (w zależności od miejsca, gdzie się kupuje).

Poczytaj sobie ulotkę i nasze posty a na pewno będziesz zadowolona z używania preparatu i czekamy na jakieś informacje o działaniu
Stary 2009-06-17, 13:39   #1003
KiMi02
Raczkowanie

GG do KiMi02

No właśnie prawie wszystkie posty przeczytałam trochę czasu to zajęło heh
Wogóle myślałam, że tylko ja miewam taki problem, a już wogóle jak gdzieś wychodzę, a jak chodziłam do szkoły to już nie wspomnę jaki to był koszmar, wogóle latem
Stary 2009-06-17, 13:47   #1004
Wenus1988
Raczkowanie

Tak to prawda, pocenie sie jest strasznie niekomfortowe..
Ja tez kiedys myslalam, ze jestem z tym problemem sama i nie pisze tu, ze ciesze sie, ze i Wy macie taki sam problem co ja ale ciesze sie, ze jednak jest to normalne i mam sie kogo poradzic uf..

---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ----------

Cytat:
Napisane przez Little brown Pokaż wiadomość
hej

Jak sobie tydzien siedziałam w domku (prawie wakacje) to potrafiłam sie nie pocic, a jak juz to bardzo mało.... ale przyszedł stres i w stresie nawet w domu sie pociłam. Od piatku mam wakacje więc mam nadzieje ze jak stresu mniej to i problem bedzie mniejszy. No ale niestety od pazdziernika pewnie znowu sie zacznie. Teraz mam tylko driclor i antidral, ale uzywam dricloru bo wogole mnie nie swedzi ani nic i nie ma problemow ze snem.

Nie wiem co to dalej bedzie.... wiem, ze moje pocenie jest głownie na tle emocjonalnym, ale to jest tak wlasnie z HH...moge sie niby niestresowac np jak jade tramwajem lub gadam z koleznaka, czy ja sie tym stresuje? Nie.... ale ta choroba jest taka ze juz wtedy sie cos w glowie uaktywnie i pot leci.....

Na forum jestem cały czas, tzn chociaz raz dziennie czytam posty Niestety mialam dosc duzo obowiazków ostatnio zwiazanych z obrona licencjacka. Poza tym, co moge pisać... cały czas ze nic nie pomaga ?...i mam juz dosc?
Little brown, nie mam pojecia co Ci napisac, wiem jak ciezko jest zyc z tym naszym poceniem sie i nie wyobrazam sobie samej siebie jakby mi nic nie pomagalo Chyba bym wpadla w jakas nerwice..

Nie ma naprawde nic co mogloby Ci pomoc chociaz troche?
Moze pomysl o botoxie? Wiem, ze jest to dosyc kosztowne.. ale jezeli nic komplenie nie pomaga.. sama nie wiem
Stary 2009-06-17, 17:06   #1005
Rozzz
Zakorzenienie

A juz dawno nie używałam A i się spociłam dziś, ale się nie przejmowałam, bo miałam białą bluzkę i nie było widac. Kurdę..

Stary 2009-06-17, 17:14   #1006
brunetka6
Raczkowanie

a czy Wam tez sie dlonie poca??

Virginia Woolf
Stary 2009-06-17, 19:10   #1007
KiMi02
Raczkowanie

GG do KiMi02

Cytat:
Napisane przez brunetka6 Pokaż wiadomość
a czy Wam tez sie dlonie poca??

Mi się tylko pocą przeważnie po tym jak je nakremuje, a tak to nie
Stary 2009-06-17, 19:20   #1008
brunetka6
Raczkowanie

kurcze, to mam maly problemik...
czy mam moze lykac jakies tabletki na to?
coz, z antidralem sprobuje po raz kolejny, ale co ile dni smarowac go na dlonie?

Virginia Woolf
Stary 2009-06-18, 15:04   #1009
MonikaB152
Raczkowanie

SKUTECZNY antyperspirant

mam koszmarny problem. Nie wiem, czy nadmiernie się pocę, ale w ogóle nie pomagają mi drogeryjne antyperspiranty. Na co dzień zdają egzamin, ale już np. na w-fie czy w cieplejszy dzień to za mało. Nie chcę używać Etiaxilu, bo to raczej mocny środek. Jak mam sobie z tym poradzić???

Ostatnio próbowałam Lady Speed Stick, później kupiłam mineralnego Garniera, a jakoś tydzień temu Iwostin Aspirię, i nawet ona mi nie pomogła;(

rozpaczliwie proszę o rady
MonikaB152 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-18, 17:01   #1010
sabona89
Raczkowanie

Dot.: SKUTECZNY antyperspirant

A próbowałaś aspirię w kremie czy w płynie? Obawiam się, że trzeba sięgnąć po coś z wyższej aptecznej półki.
sabona89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-18, 18:59   #1011
Maaja
Raczkowanie

Hej U mnie na razie dobrze Antidral mi pomaga. Stosuje go raz na tydzień i jest git. Co jakiś czas czytam posty - ale nie wiem co mam pisać, dlatego tylko czytam. Pozdrowienia ;*
Maaja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-18, 19:15   #1012
brunetka6
Raczkowanie

2 dni temu zastosowalam etiaxil pod paszki i nie spocilam sie ani troche- no po prostu nic :P
a z tym antidralem na dlonie nie probowalam po raz kolejny. sprobuje jutro wieczorem
pewnie znowu skora bedzie schodzic ale to co

Virginia Woolf
Stary 2009-06-18, 23:06   #1013
Rozzz
Zakorzenienie

a ja już tak dawno używąłam A że hohoho i dlatego poczułam co to znaczy znow się trochę spocic

Stary 2009-06-19, 10:46   #1014
Marteczka99
Przyczajenie

Cytat:
hej

Little brown, polecam Ci Everdry. Jest to antyperspirant który powstał pod koniec 2007 roku i w Niemczech i ogólnie na zachodzie stał się numerem 1 jeśli chodzi o sposób na nadmierne pocenie. Dziwi mnie fakt, że nadal nie ma go na polskim rynku. Pewnie dlatego, że wyparłby od razu te wszystkie Antidrale i Etiaxile, które mi dosłownie nic nie pomogły a zamiast tego miałam tylko podrażnione pachy. Stworzył go podobno facet który sam miał ogromne problemy z poceniem i przez całe życie szukał sposobu aż udało mu się wymyślić recepturę tego Everdry. Nie jest tani, na stronie firmowej kosztuje 20euro www.everdry.de Ja kupiłam na allegro za około 130 zł - 50 ml, wtedy była tylko jedna aukcja tego produktu. Wyszło i tak taniej niż ze strony firmowej ponieważ nie musiałam płacić 5,90 euro za przesyłke oraz około 20-40 zł prowizji za przelew zagraniczny. Bałam się, że wydam znowu dużo kasy na nic - ale tym razem stało się inaczej Po dosłownie 3 dniach stosowania byłam kompletnie sucha i tak zostało do dzisiaj. Czasmi poczuję, że się znowu trochę spociłam ale wtedy używam na noc Everdry i mam znowu spokój. W ciągu dnia używam teraz normalnie swojej kulki Nivea i paszki pachną mi ładnie przez cały dzień - zero mokrych plam. Jestem przedszkolanką więc wysiłek fizyczny w pracy nie jest mi obcy. Wcześniej musiałam przebierać się przynajmniej 2 razy dziennie - teraz czuję, że jestem wolna. Jestem szczęsliwa, że trafiłam na ten produkt, w sumie przypadkowo, mąż zna niemiecki i często ogląda niemieckie programy. Był akurat program na temat tego produktu i zapisał mi nazwę Także polecam wszystkim to cudo. Ja z dnia na dzień pozbyłam się problemu który męczył mnie od szkolnych lat. Tak jak pisałam cena nie jest niska, ale z jednej strony nie rozumiem osób ktore piszą "kupiłam antidral, bo jest tanszy". Jeśli ktoś ma problem i chce się go pozbyć to cena chyba nie jest najważniejsza. Z resztą taki Etiaxil 12,5ml kosztuje około 30 zł a Everdry 50ml - około 130zł więc cena się w cale tak dużo nie różni a buteleczka wystarcza podobno na rok.
W razie jakiś pytań, piszcie, chętnie odpowiem...
Marteczka99 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-19, 11:23   #1015
watashi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Marteczka99 Pokaż wiadomość
Ja kupiłam na allegro za około 130 zł - 50 ml, wtedy była tylko jedna aukcja tego produktu.
(..)

Tak jak pisałam cena nie jest niska, ale z jednej strony nie rozumiem osób ktore piszą "kupiłam antidral, bo jest tanszy". Jeśli ktoś ma problem i chce się go pozbyć to cena chyba nie jest najważniejsza. Z resztą taki Etiaxil 12,5ml kosztuje około 30 zł a Everdry 50ml - około 130zł więc cena się w cale tak dużo nie różni a buteleczka wystarcza podobno na rok.
Ja rozumiem bo wydać z mojego skromnego kieszonkowego 130zł to nie jest prosta sprawa i zbieranie pieniędzy dosyć długi czas a Antidral kupuję bo jest tańszy fakt i mnie pomaga Ja jestem za kupowaniem różnych specyfików zaczynając od najtańszych- bo a nuż ten najtańszy pomoże czego się nigdy nie dowiem stosując całe życie cudo za 130 zł...

watashi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-19, 12:36   #1016
Marteczka99
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez watashi Pokaż wiadomość
Ja rozumiem bo wydać z mojego skromnego kieszonkowego 130zł to nie jest prosta sprawa i zbieranie pieniędzy dosyć długi czas a Antidral kupuję bo jest tańszy fakt i mnie pomaga Ja jestem za kupowaniem różnych specyfików zaczynając od najtańszych- bo a nuż ten najtańszy pomoże czego się nigdy nie dowiem stosując całe życie cudo za 130 zł...
Fajnie watashi, że Antidral Ci pomaga. Widocznie Twój problem z poceniem nie jest aż tak duży jak mój przed stosowaniem Everdry. Mnie w ogóle Antidral nie pomógł, zamiast tego zrobiły mi się rany pod pachami, które później musiałam długo leczyć. Pamiętam jeszcze jak się w nocy budziłam z ogromnym bólem i biegłam do WC smarować pachy kremem. Ja już pracuję więc wydać 130 zł na rok i mieć problem z głowy to coś pięknego...
Stary 2009-06-19, 13:16   #1017
Little brown
Raczkowanie

Hej Marteczko!

dziekuje ze napisałaś! Jest tutak troche moich postów. Mi niestety nic nie pomaga, tzn moze pomaga ale np jak soebie siedze w domu. Moje pocenie jest na tle emocjonalnym, ale czasem jakas mała emocja, jakas sytuacja która mnie nie stresuje a i tak sie poce. Po prostu jakby ktos odrecił kurek z woda w momencie gdy wychodze z domu. W chwili obecnej nie mam takiej kwoty, ale wiem ze jak tylko bede miała to musze to zakupić. Problem ten niszczy mi zycie.

Mam do Ciebie prosbe, czy mogłabys mi napisac cos wiecej na temat Twojego problemu? tzn kiedy sie pociłas i tak dalej? czy cos pomagało czy nie? To dla mnie bardzo wazne... Duzo osob ten niby ma TEN problem, noa le mazna sie raz na tydzien Antidralem i po sprawei...ze mna tak nie jest.

Pozdrawiam i czekam na odpwoeidz
Stary 2009-06-19, 14:04   #1018
Marteczka99
Przyczajenie

Cytat:
Hej Marteczko!

Mam do Ciebie prosbe, czy mogłabys mi napisac cos wiecej na temat Twojego problemu? tzn kiedy sie pociłas i tak dalej? czy cos pomagało czy nie? To dla mnie bardzo wazne... Duzo osob ten niby ma TEN problem, noa le mazna sie raz na tydzien Antidralem i po sprawei...ze mna tak nie jest.
Witam Cię,
mój problem z poceniem zaczął się za czasów liceum. Dla mnie był to wyjątkowo stresujący okres więc ubierałam tylko czarne i białe ubrania żeby nie było widać tych mokrych ohydnych plam. Wtedy natomiast nic z tym nie robiłam, korzystałam ze zwykłych antyperspirantów. Następnie czas studiów. Chodziłam na prywatną uczelnie więc za dużo stresów nie miałam, jednak mimo to problem z poceniem był coraz większy. Rano, po kąpieli wystarczyło 10 min żeby mieć całe mokre pachy. Pociłam się cały czas, obojętnie czy się stresowałam czy byłam maksymalnie wyluzowana. Postanowiłam w końcu coś z tym zrobić więc zaczęłam od Antidralu. Niestety nic nie pomagał, może pociłam się trochę mniej ale plamy i tak były, na dodatek strasznie piekło bo poraniłam sobie pachy. Jak wyleczyłam rany zaczęłam stosować Etiaxil. Na początku może nawet trochę pomagał ale po jakimś czasie znowu wszystko wróciło do normy i pociłam się tyle co wczesniej. Na dodatek, alkohol który znajduję sie w Antidralu i Etiaxilu strasznie wysusza i rani skórę... przynajmniej u mnie był taki efekt. Everdry nie zawiera w ogóle alkoholu... Kiedy go nanosisz na skórę w ogóle Cię nie piecze i możesz spokojnie spać Namawiałam rodziców na zabieg wstrzykiwania botoksu jednak mi odradzili... Lekarz mówił, że taka moja natura i muszę się do tego przyzwyczaić. Oprócz tego może być to również genetycznie uwarunkowane - mój ojciec też się bardzo poci. Chcę mu teraz kupić Everdry - jestem pewna, że jemu też pomoże. Lekarz wspominał, że przyjmuję w ciągu dnia za dużo płynów i ciało pozbywa się tego nadmiaru właśnie poprzez pocenie. Ogólnie byłam przez długi czas bardzo załamana tym faktem... kiedy się spotykałam z osobami płci przeciwnej pot spływał mi strumyczkiem od pachy, zatrzymując się dopiero na bieliźnie Nie ciekawie było też zimą, kiedy mokre plamy powodowały, że przy minusowej temp. było mi po prostu zimno. Teraz się już z tego śmieje bo odkąd mam Everdy wszystko się zmieniło. Nie tylko to, że się nie pocę ale mam dużo lepsze samopoczucie i jestem bardziej dowartościowana co pomaga mi bardzo w kontaktach międzyludzkich Jestem właśnie ciekawa czy Everdry pomoże też innym. Za dużo o nim w polskim internecie nie znalazłam. Pytałam się o niego w kilku aptekach w Warszawie i żadna z farmaceutek nie znała nawet jego nazwy. Jestem pewna, że niedługo wejdzie też na polski rynek i pomoże wielu ludziom, ciekawe jaka będzie cena a póki co to...allegro Powodzenia
Stary 2009-06-19, 15:22   #1019
MonikaB152
Raczkowanie

Dot.: SKUTECZNY antyperspirant

Cytat:
Napisane przez sabona89 Pokaż wiadomość
A próbowałaś aspirię w kremie czy w płynie? Obawiam się, że trzeba sięgnąć po coś z wyższej aptecznej półki.
w płynie.
Ostatnio czytałam o Antidralu, tyle że trochę się boję, bo wiele Wizażanek pisze o podrażnieniach.

I co tu robić???

wolałabym coś do 30 zł, już miłam skusić się na SVR Spirial, ale ma bardzo niskie oceny na wizazu
MonikaB152 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-19, 15:39   #1020
Little brown
Raczkowanie

a Czy ogolnie jestes sosoba nerwowa? bo ja niestety tak.... sprawdzałam skład tego preparatu i nie ma w sobie nic takiego... myslłam, ze jego skład rozni sie znaczaco od pozostałych. Wierze ze Ci pomaga, ale juz sama nie wiem co o tym myslec,. Po prostu zastanawia mnie na czym polega jego 'moc'. Ma taki sam skład jak Driclor oprócz alkoholu.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dermatologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości