|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#871 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki-szczęśliwe mamy i ich szkraby
Dzięki dziewczyny
![]() Wypróbuję zwykłe herbatki z sokiem malinowym i herbatki z lipy Mam nadzieję, że szybko mi przejdzie ![]() Blondynko ja dostałam wczoraj mleko na recepete... Bebilon Pepti... Refundowany kosztuje 11 zł za 400g Mam tylko nadzieję, że małej podpasuje.Wcześniej dokarmiałam zwykłym Bebilonem, który niestety odrzuciła, potem Bebilon Comfort i robi po nim strasznie zielone kupki raz na 2-3 dni, więc lekarz zadecydował o zmianie na Pepti. No i cena jest zachęcająca, bo dla porównania 400g Bebilonu Comfort kosztuje 26,99zł
|
#872 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki-szczęśliwe mamy i ich szkraby
Hej
Dziś wstaliśmy o 4...młody uznał że już jest dzień więc kokosiliśmy się z nim w łóżku. Oczywiście znowu brzusio go bolał i popłakiwał Ale kupki robi, z biedą ale jakoś idą...Za to ja dałam plamę, poprzytulalismy się rano z TŻ i chciał tylko przez chwilę bez gumki...nie zdążył wyjść...No ja mam nadzieję że na pewno jestem jeszcze niepłodna Znaczy jak wyje i się go wsadzi to wyyyyje jeszcze bardziej Pewnie niejedno dziecko byłoby szczęśliwe mając taką zabawkę ale przecież nie on Mam nadzieję że polubi bujanie...tylko na razie wydaje mi się za mały na siedzenie tam, główka leci mu na boki No ale w sumie bujaczek jest od 0 do 6 miesięcy (na allegro pisali że do 11 kg a w instrukcji jak byk do 9...)Marika, faktycznie beznadziejna baba ale najważniejsze że badanie wyszło ok. No i pięknie malutki przybiera Gabi, ekhmmm no to ja piję tak z 5 razy dziennie...i 2-3 razy dajemy malutkiemu Myślisz że mogę przegiąć w drugą stronę i nie zadziała? Wiem że Kaja robi kupki rzadko ale u niej to normalne, Aleks męczy się przy nich na okrągło. Jak tylko jedna pójdzie zaraz zaczyna stękać od nowa Ja w kuchni przy kąpieli na razie nie dogrzewam bo i tak jest ślepa więc przeciągów nie ma a temperatura nie niższa niż zalecają. Farelkę już dawno wyrzuciłam ![]() Aguśka, No cóż, ja jestem teraz mniej wyrozumiała a malutki jest dla mnie najważniejszy. Na początku też ciągle siedziała u nas moja mama i widziałam że TŻ znosi to coraz gorzej, teraz wychodzi zazwyczaj przed jego powrotem A co do teściów to szczerze współczuję i dziewczyny dobrze radzą, przede wszystkim musisz porozmawiać z TŻ i on powinien wpłynąć na rodziców.Kuroikaze, ja czasem karmię na leżąco ale jest mi niewygodnie, stosuję to tylko nad ranem jak mały marudzi i nie mam sił już z nim siedzieć. Wtedy karmimy się na łóżku, ale dla mnie to mało komfortowe, tyle że mogę próbować drzemać i nie upuszczę dziecka No właśnie, też czekam jak na zbawienie na koniec 3 miesiąca i wydaje mi się że największe problemy się skończą. Obym się nie przeliczyła... Ja u lekarza zawsze zapominam zapytać o połowę rzeczy, muszę zacząć chodzić z kartką jak do gina...![]() Boszenka, mam nadzieję że choroba szybko minie
|
|
|
|
#873 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiec moze i mnie skutki uboczne omina... nie chcialabym zapomniec tabletki i zyc w stresie ze w ciazy jestem ja sproboje... moze mi podpasuje ta metoda ![]() ---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ---------- Cytat:
|
|
#874 |
|
Zakorzenienie
|
Pakusia, mamy ten http://www.allegro.pl/item657334525_..._hustawka.html
Fajny jest tylko mam wrażenie że Aleks do niego za mały...ale z drugiej strony skoro on jest do 9 kg a młody już pewnie dobija do 4 to powinien być ok. Wydaje mi się że taki poskręcany w nim siedzi i główka mu opada na bok, czy to nie jest szkodliwe? No ale w sumie jak ja go karmię to przeważnie jest dużo bardziej poskręcany...
|
|
|
|
#875 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja mam juz dosc ech Mala mi od wczoraj daje znowu popalic i tak wczoraj od 13 do polnocy i od 4 do 6 a dzis od 13 do tej pory , teraz spi ( jak dlugo??) i ciekawe jaka bedzie noc Dzis pierwszy raz rozbeczealam sie z bezsilnosci , bo piciulina tak plakala i nie m oglam jej w zaden sposob uspokoic do tego MAxi nie spal mi dzis wiec tez marudny Juz nie mam pomyslu na te jej bakowe historie czy to normalne zeby dziecko plakalo jak ma bakola puscic ech a mialam nadzieje ze tym razem nam sie udalo ![]() Do tego piciula mi dostala wysypki na twarzy zeby parami bylo Ide nie bede wam smecic |
|
|
|
|
#876 |
|
Wtajemniczenie
|
gosik-uważaj, moja koleżanka (karmiąca piersią) nie dostała jeszcze okresu a komorki jajowe są już w jajnikach i może zajść w każdej chwili w ciąże(powiedział jej gin), ja ide na badania w przyszłym tyg i pewnie tez juz jestem płodna,bo ona urodziła tylko 3 dni wcześniej. Wtrzymuje sie póki co z sexem
u nas noce w porządku, katar przechodzi Helci, kupka strasznie wodnista nie wiem co to może oznaczać czy ktoś wie??? i dziewczyna strasznie ulewa!!! i ciągle chce przez to jeść. na zdjęciach: z tatą na spacerze cieszy sie z karuzelki (Na prawde za kazdym razem uhahana )u babci na cycu Edytowane przez maugoszatka Czas edycji: 2009-06-18 o 19:04 |
|
|
|
#877 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#878 |
|
Zakorzenienie
|
Maugoszatka
u babci na cycu wygląda wręcz bosko .Gosiik nie przesadzaj! Dajesz jemu i sama pijesz! to za duuuuużo!!! To jak herbatki przeczyszczające, rozlegulujesz mu całkiem pracę jelitek. Jeśli Ty pijesz nie dawaj Małemu Daj wodzie tak do 5 dni, powinien zacząć pierdzieć coraz więcej ---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ---------- tylko GOSSIK jedną dziennie i poczekaj na efekty! chociaż 3-5 dni
|
|
|
|
#879 |
|
Wtajemniczenie
|
heheh
![]() Myslałam, że activii nie można ale jak można to chętnie kupie, ja wcinam Danio, jogurty bananowe, actimele i kaszki tylko;] tata bawi się dziś z Helą jak nie wiem, puscil jej metal, pobujał i usnęła mu na rękach, pwooli sie przebudza wiec lecimy kąpać
|
|
|
|
#880 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej laseczki - miałam zamiar dziś kilka razy Wam odpisać, ale mi sie wizaż zacinał i nie dało się pisać.
U Nas ok Była położna, wszystko z małym ok, stwierdziła że śliczny i że sobie radzimy. Mnie pooglądała i stwierdziła że ok i że macica już mi się "zwinęła". Zdziwiła się że tak szybko ![]() Potem poszliśmy z tż na spacerek i wylądowaliśmy u teściów na godzinkę. Mały oczywiście zrobił furorę. Wszyscy go Kochają. Teście nas chcieli troszkę odprowadzić do domu, i odprowadzili nas pod dom, więc zaprosiliśmy ich na herbatę Co prawda nie chcieli robić problemu ale dość szybko ulegli namową. A po drodze cieszyli się z możliwości prowadzenia wózka jak dzieci ![]() Teraz Tż zabrał maluszka do wózia i siedzą w drugim pokoju. Dają mi odpocząć.... ![]() Przeczytałam wszystko, natomiast już nie odpisuje, bo jak dam tryb odpisywania to mi się wizaz zacina. |
|
|
|
#881 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie ponownie
Moj maly od wczoraj ma kolki myslalam ze nas to ominie...no a ja dalej sie kloce z tżtem i Ci moi tesciowie....oj ciezko cos ostatnio ![]() Moj tz pojechal niby na jakies spotkanie w sprawie dodatkowej pracy a ja oczywiscie mam mysli ze pojechal spotkac sie z kochanka, bo w domu zona zolza, ktora ciagle tylko krzyczy no i z ktora od 20 tygodnia ciazy zero seksiku...jak myslicie? pojechal spotkac sie z kochanka pewnie? ![]() Na zdjeciu moj Skarbeczek Heksa, boszenko, pakusiu, gosik wiem, ze najlepiej jakby maz to zalatwil, rozmawialam z nim i tu jest problem, bo on uwaza ze skoro moja mama z nami mieszka to jego rodzice moga tez sobie swobodnie przychodzic..ale to co innego, bo moja mama nam pomaga i jest caly czas. Pory konkretnej tez nie da sie ustalic, bo wiecie jak jest z dzieckiem, roznie je i czasem przze 2 godziny tak sobie na porcje rozklada wiec to odpada, bo najlepiej po jedzeniu na spacerek. Odnosnie spacerow jeszcze to wlasnie nie raz daje im wnuka na spacer, wtedy tak jak np dzis sobie posprzatalam, ugotowalam, popralam, to jest bardzo korzystne te dwie godzinki ale zeby dzwonili wczesniej czy nie przeszkadzaja a nie wpadali ot tak, kiedy maja ochote Poz a tym wiecie, ja tez nie chce zeby sie pogniewali, bo moge ich nie raz potrzebowac... a moga mnie zle zrozumiec ![]() poiglot ![]() superzabula mojej tesciowej tez zdarza sie wlasnie, ze zapuka i od razu za klamke masakra...pakusiu dobrze ze wiesz juz co bylo przyczyna plamek...i juz mozesz byc spokojniejsza boszenko odnosnie choroby lipa do picia jest dobra, dziala napotnie, rozgrzewajaco. Mozesz tez posmarowac plecy spirytusem kamforowym i do lozeczka dobrze ze karmisz cycusiem nawet teraz![]() gosik oj ale wyszlo z tym przytulaniem mam nadzieje ze nie bylas plodna Co do lezaczka hustawki no dziwne ze od 0 a nie ma zabezpieczen na glowke...ojjKathi Ty to dopiero masz jazde z dwojka dzieci
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2009-06-18 o 20:13 |
|
|
|
#882 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja musialam kupic sztuczne (kupilam nan ha ale lekarka mowil ze jak mu nie podpasuje to przepisze bebilon pepti wlasnie) ale tylko temu ze jak maly zostaje z babcia to czesto brakuje moje sciagnietego mleka i robi mu sztuczne. Cytat:
a co do przytulanek to faktycznie glupio wyszlo. Ciekawe czy by sie tak latwo zgodzil ja tez bym chciala sprobowac zastrzykow Cytat:
Ale sie cieszy na karuzele! zawsze tak robi? Moj Maly to owszem zainteresuje sie na chwile, popatrzy ale szybko sie nudzi... No i Hela slodziutka ![]() Cytat:
![]() z tesciami nie zazdroszcze glupia sytuacje szczegolnie ze Tz nie chce tego zrozumiec... glupio tak powiedziec wprost bo tak jak piszesz moga zle zrozumiec i sie obrazic... moze jak przyjda niespodziewanie i juz beda wychodzic to spytaj "moze mama z tata przyjda za 3 dni na kawe" i nie mysl wcale ze spotyka sie z kochanka! przestan Aga jak mozesz tak myslec! najlepiej usiadz wieczorem i porozmawiaj z nim powiedz co Ci lezy lacznie z tym, ja tak zroblam i nie wiem czy pomoglo to czy co innego ale jest lepiej. Ja tez mialam takie mysli! ze mnie oszukuje napewno i takie tam a to byly tylko glupie moje wyobrazenia! Kathi wspolczuje tych kolek mam nadzieje ze z czasem bedzie tylko lepiej A mi polozna mowila ze jesli karmie piersia i tylko piersia i maly nie byl dokarmiany, nie dostal smoka i je conajmniej 8 razy dziennie i te warunki sa wszystkie spelnione to jestem nieplodna 3 miesiace... ale troche to dziwne dla mnie a pozatym chyba prawie wszystkie dzieci dostaja troche z butli w szpitalu??? Edytowane przez kuroikaze Czas edycji: 2009-06-18 o 20:40 |
||||
|
|
|
#883 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Dobry Wieczorek mamusie i dzidziusie
Cytat:
od tego momentu widzę u niego poprawę - chyba się biedaczek przejął ad. 2 Cytat:
![]() ad. 2 no właśnie ![]() Cytat:
Cytat:
ad. 2 Cytat:
ad. 2 ta żeby tylko jeszcze było ciepło ja mleko dla małego kupuję normalnie w hipermarkecie
|
|
#884 |
|
Przyczajenie
|
Ja tylko na chwile.
Byłam dzis na wizycie u gin i Pani doktor stwierdziła, ze krew leje mi się "ciurkiem", dostałam tabletki na zatrzymanie krwawienia, jeśli nie przejdzie do poniedziałku, to idę do szpitala ![]() Moja Maja dziś ma 4 tygodnie, ale ten czas zapiernicza ![]() Jutro poczytam wszystkie posty, bo dziś nie zdążyłam, a padam na twarz.
|
|
#885 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super focie ale ci seruszko pieknie rosnie ![]() Cytat:
wtedy sie przyzwyczaji ze to fajna zabawa oj co do przytulanek to nie zazdroszcze... mi sie juz wszystko pogoilo (chyba) i mam chcice jak cholercia, ale dopoki sie nie zabezpiecze to ani rusz... Cytat:
ostatnio sobie wkrecilam ze napewno mnie zdradza bo mnie dawno nie przytulil, pozatym juz dawno seksiku nie bylo... juz nie mowiac o innych pieszczotach... a przedtem jak sie nie "seksilismy" 2 dni to moj tz wariowal.... a teraz nic... spokojny, nawet nie nalega... odrazu mi przyszlo na mysl ze albo ma kochanke, albo jak byl przy porodzie to mu obrzydlam![]() ale pogadalismy szczerze i mi powiedzial ze widzial jak strasznie sie meczylam, widzial dokladnie jak Kuba wychodzil i ze mnie nacieli... zszyli i widzial jak pozniej nie moglam usiasc w domku, jak mnie bolalo i nie chce mnie namawiac... chce zeby mi sie wszystko dobrze zagoilo i wtedy bedziemy miec najlepszy seksik na swiecie wie i rozumie mnie ze chociaz mam ochote to nie dokonca wiem czy wszystko sie pogoilo, czy dobrze sie zroslo i czy nie peknie mi nic podczas "pierwszego razu"a wlasnie jak to fajnie brzmi... moj pierwszy raz no bo w sumie tak bedzie ... pierwszy raz po porodzie tez wszystko na nowo nie wiadmo jaka jest pipcia.. czy nie za ciasna czy nie za luzna na nowo sie bedziemy odkrywac ![]() Cytat:
nie wazne ![]() no i pani ginekolog mi tlumaczyla (dodam ze karmilam tylko piersia i nie nastawialam sie na butelke, Kuba nie byl dokarmiany butla bo skoro wybralam karmienie piersia to tylko i wylacznie piers) ze przy pierwszej wizycie u GP powinnam omowic z nim metode antykoncepcji dla siebie, bo to ze karmie piersia nie oznacza ze jestem bezplodna... ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ---------- mam jeszcze pytanko... bo wlasnie sie tak zastanawiam czy nie dostalam okresu ... hmmm... nie wiem co mam myslec normalnie... bo jakos tak dziwnie u mnie jest.. wiadmo ze po porodzie krwawilam ... ale podkladow uzywalam tylko 1 dzien pozniej juz tylko zwykle podpaski bo nie bylo tego duzo... po tygodniu jakos zaczela mi sie taka brazowa wydzielina a pozniej zolta... mialam chyba 2 dni przerwy ze nie bylo nic... pozniej zaczelam znowu krwawic ale tak minimalnie... no doslownie male plameczki byly, takie brunatne a od 2 dni krwawie jak szalona... na poczatku pomyslalam ze mi szwy puscily i rana sie zrobila... no ale jak??? przeciez nic nie robilam takiego... leci jak z kranu normalnie... a to dopiero rowny miesiac po porodzie... czy to mozliwe ze to okresik???
|
|
#886 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Seona urodziła !!!
"o 19.35 urodzilam Patrycje jest sliczna i glosno plakala .Maz mowi, ze podobna do niego. Jakos strasznie nie bolalo, tylko spiaca bylam, bo od 2 w nocz nie spalam. PanBog czuwal, bo przyszlam od razu na 7 rano i nie czekalam w domu na mocniejsze skurcze, bo od 10 nikogo juz nie przyjmowali z powodu braku miejsc"Cytat:
ad. 2 gratuluję Mai miesiączka Cytat:
za taką wyrozumiałośćad. 2 może rzeczywiście to okres a może poszłabyś z tym do lekarza albo zapytała się położnej tak dla pewności
|
|
#887 |
|
Zakorzenienie
|
Seona gratulacje
Maugoszatka ale Helenka się fajnie cieszy ![]() Blondynapoznan to mleko jest i dla ulewających i dla alergików i dla dzieciaczków, które mają problemy z kupkami. Ja nie prosiłam lekarza o nowe mleko, sam zaproponował zmianę... Narazie kończymy opakowanie Comfortu. Jestem ciekawa czy Pepti jej posmakuje... Czytałam, że dzieciaczki go nie lubią właśnie ze względu na specyficzny smak ![]() Kuroikaze tak ja dokarmiam.. Początkowo wyglądało to tak, że karmiłam normalnie piersią i gdy mała zaczynała się denerwować po opróżnieniu obu piersi podawałam jej butle i wypijała raz 10 ml, raz 50ml. Potem z czasem miałam coraz mniej mleka... niestety przy dokarmianiu chcąc czy nie chcąc laktacja powolutku się zmniejsza... I obecnie w nocy, rano i na obiadek karmię ją piersią, a w międzyczasie dostaje posiłki wyłącznie butelkowe, plus oczywiście herbatki, które uwielbia ![]() Teraz mała pije po 180 ml mleka na każdy posiłek Dokarmianie jest o tyle fajne, że masz pewność, że dziecko się najada ![]() Pagusia, Agusia co Wy dziewczyny z kochankami wylatujecie Facec czasem to świnie, to fakt, ale nie wszyscy ....przypomnijcie sobie jak o Was dbali w ciąży i po Agusiu Twoj z tego co pamiętam to nawet gotował Ci obiadki itp. Chwilowe kryzysy nie oznaczają, że od razu sobie kogoś zapoznają Poza tym, gdzie znajdą takie wspaniałe dziewczyny jak Wy
|
#888 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() i mam nadzieje ze tabletki pomoga i szpital Cie ominie Cytat:
wiec troche mnie to zastanawiaCytat:
obie piersi Ci oproznia? mojemu sie nie zdarzylo zeby oproznil choc jedna, ale przeciez ladnie przybiera to sie najada... a herbatek Natan nie cierpi ![]() czasem chcialam mu wcisnac z kopru wloskiego ale zapiera sie przy tym chyba mu nie smakuje zreszta jak wszystkie witaminy bo sie krzywi nieziemsko i do tego macha lapkami jak chce mu dac ze czesto wszystko laduje na nim a nie w nim |
|||
|
|
|
#889 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A ile tygodni ma Natan? Ja slyszalam natomiast, ze bawarka to mit. Kobiety mowia, ze ani troche nie pomaga Cytat:
![]() A Ty Agusiu juz nie karmisz? I dlaczego akurat Bebiko HA? Byly jakies wskazania? Cytat:
Laktatorem to ja sciagam non stop bo daje mleczko z butelki A czytalam, ze kobiece piersi sa w stanie wyprodukowac do 3 litrow mleka na dobe ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() My zaraz idziemy do weta bo podejrzewaja u mojego kitunia bialaczke i bedzie miala testy
|
|||||
|
|
|
#890 |
|
Wtajemniczenie
|
Aniu Natan ma w sobote 5 tygodni. Nie wiem czy to mit czy nie ja nie probowalam tylko slyszalam, to pewnie tez zalezy od osoby...
nabiału tez nie jesz? to witaj w klubie... ja nie jem nic z nabiału i nic z glutenem... a marzy mi sie kawa z mlekiem...ale przyznam sie ze smazone czasem jem. |
|
|
|
#891 |
|
Zadomowienie
|
Hej laseczki
Nie odzywam się, choc czytam codziennie... Jakoś nie mam weny do pisania... Tak się wszystko skomplikowało - czasem mam już wszystkiego dość... Na raz przechodzę wszystkie możliwe kryzysy - kryzys karmienia piersią (mam za mało pokarmu, a mała się tylko denerwuje i nie chce ciągnąć cyca), kryzys bycia matką (chyba nigdy nie będe dobrą matką), kryzys nerwowy, bycia kobietą (ja w ogole jestem jeszcze kobietą? bo czuje się jak bezpłciowa masa tłuszczu), kryzys niespadających kilogramów (wciąż mam 7 kg na plusie a od kilku dni waga ani drgnie a ja nie mam w co się ubierać), kryzys w naszym związku (na to nawet szkoda słów, żeby opisywać), kryzys w walce z tymi wszystkimi lekarzami, do których mała ma trafić i odległymi terminami wizyt (musimy przede wszystkim iść do endokrynologa a terminy sa dopiero na październik nawet prywatnie, u ortpedy nie ma niestety dobrych wieści - musimy nosić podwójna pieluszkę, a do audiologa nawet nie możemy się jeszcze zarejstrować, bo mają urlop, nie wiem na kiedy nam wizytę wyznaczą)... Jeszcze do tego wszystkiego oprócz krwawienia lecą ze mnie jakieś dziwne kawałki - nie wiem czego, sluzu czy czegoś - pewnie powinnam iść do lekarza, ale łatwo mówic - ciekawe jak i kiedy Przepraszam, że wam truję tutaj, ale tak naprawdę to nawet nie mam komu się wyżalić, bo wszyscy na około uważaja, że nie mam się na co skarżyć i że teraz powinnam byc twarda, bo mam dziecko, a ja tak bardzo nie jestem twarda...
tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło Nisia 3,06,2009 ♥ ♥ ♥ Edytowane przez magduchahahaha Czas edycji: 2009-06-19 o 09:09 |
|
|
|
#892 | |
|
Wtajemniczenie
|
Seona - gratulacje!
Cytat:
Ja też nadal mam 6 kilo na plusie, ale dopiero 2 tygodnie mineły, więc mamy jeszcze czas na zrzucenie. I też nie mam się w co ubrać niestety. Co do kramienia to na początku był kryzys, teraz jest ok. Co do lekarzy to też tego nie pojmuję... przerasta mnie to. Mam wrażenie że jestem brzydka z rozstępami -t0 normalne. Do tego pocę się jak świnia.... I mam wrażenie że za mało czułości daję synkowi. I że mąż mnie nie kocha (chociaż mówi i okazuje)... Ale staram się tym wszystkim jakoś za bardzo nie przejmować, w końcu jestem dopiero 2 tygodnie po porodzie... Daj sobie czas Kochana. Wiedz że nie musisz być idealna... Kochanie głowa w górę - pierwszy miesiąc jest najgorszy... |
|
|
|
|
#893 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Moj syneczek zrobil dzis taaaaka kupke ze i body i polspiochy byly w kupce pierwszy raz wzielam go pod kran i wymylam dobrze pupecke bo tymi chusteczkami to nie bardzo![]() kuroikaze odpada tekst: przyjdzccie za 3 dni hihih bo tu by sie na pewno obrazili ale porzadek musze z tym zrobic. No i z mezem tez musze sie pogodzic, bo naprawde sobie kogos znajdzie...Wiecznie nie ma tego czasu zeby pogadac z nim albo warunkow (moja mama lub jego rodzice) ale trzeba sie zebrac i umowic na randke![]() Dzis w nocy poprzytulalam sie do niego, ze niby przez sen;] ale tak mi tego brakuje... Przytulam sie do synka ale to nie to samo![]() Odnosnie tej plodnosci czytalam w madrej ksiazce ze jest sie nieplodnym karmiac piersia, ale tak jak napisalas musza byc spelnione warunki m.in. np. karmienia iles tam na dzien i na noc musi byc itd... malutka trudny okres dla mamusi i tatusia po urodzeniu nadchodzi i ja tez mojemu powiedzialam, jak tak doilam cycki i kwiczalam z bolu bo mialam zastoje i musialam sie masowac, on staral mi sie pomoc a ja bylam zalamana i mowilam, zeby lepiej znalazl sobie inna, bo jaki ze mnie pozytek wtedy mnie przytulil i mowil ze gadam glupoty![]() satulik oby tabletki pomogly, trzym sie dla malenstwa caluski z okazji 4 tygodni![]() ![]() pakusiu nie da sie tych mysli o kochance odepchnac no niestety, wiesz jacy sa faceci... ![]() ale musze zrobic tez z tym porzadek i przetestowac nowa pipcie hihih ![]() Odnosnie krwawienia najlepiej jakby zobaczyl Cie gin... boszenko kochana jestes wiesz? ![]() aniu to zrobilas porzadek z tesciami swoimi i bardzo dobrze... ![]() odnosnie mojego karmienia...ja odciagalam mleko synkowi przez miesiac czasu, z piersi nie chcial jesc pomimo wieelu prob ;/ ale ostatnio zrobily mi sie straszne zastoje w piersiach i nie moglam sobie poradzic..oklady cieple, kapucha, cieply prysznic, masowanie i tak na okraglo i co sobie w jednym miejscy pomoglam to zapalenie przechodzilo na inne i tak w kolko i do tego niesamowity bol. Wiec poszlam do lekarza dostalam tabl na zahamowanie laktacji i kupilam mleczko, bo juz nie moglam dawac synkowi swojego ktore jeszcze odciagam, juz minimalnie ale jeszcze troche jest, no ale z lekiem... Pojechalam do apteki w nocy i kupilam najpierw mleczko w butelkach bebiko RTF ale po nim mu sie ulewalo wiec wzielam bebiko HA 1 p/alergiczne i po nim nie ulewa mu sie i robi ladne kupki. Poszlam jeszcze do pediatry ktora powiedziala ze jak tak dobrze toleruje mleczko to zeby mu je dawac ![]() magducha jak czytam o Twoich kryzysach kochanie to tak jakbym siebie widziala i swoje kryzysy...Myszko to wszystko minie, uwierz mi, na pewno bedziesz miala dolki bo jak piszesz to wszystko Cie dopadlo, ale posluchaj. Kryzys laktacyjny: przyzwyczaisz sie do niego, mala teraz pewnie bedzie o dtego momentu jzu wiecej jadla, pomysl ze ona sie rozwija i potrzebuje mleczka, wiem ze nie mozna wyrobic z mlekiem ale nie poddawaj sie i przystawiaj ja. Moze pomoz sobie herbatka na pobudzenie laktacji Kryzys kilogramow: uwierz ze spadna, tym bardziej ze karmisz piersia...ja tez po paru dniach nie moglam sie dopiac w spodnie i bylo mi ciezko, plakalam bo nie mialam co zalozyc, myslalam ze kosci miednicy mi sie rozeszly, ale uwierz to wszystko wroci do normy Kochanie i kobieta jestes nadal, chcesz czy nei hihi i lanie masz ode mnie za to co piszesz o sobie. Jestes piekna, wspaniala kobieta i najwspanialsza mamusia dla swojej corci
|
#894 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Hejka
Cytat:
to z małej głodomorek jest. No i wiesz przy okazji ile faktycznie zjadło Cytat:
Cytat:
|
|
#895 |
|
Zakorzenienie
|
mój mały o dziwo jeszcze dzisiaj nie ulała ani razu
|
|
|
|
#896 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja wiem, że na początku zawsze jest ciężko, że wszystko musi się unormować itp... Ale na samym początku było mi łatwiej niż jest teraz, pomimo tego, że wtedy czułam się gorzej fizycznie... No nic trzeba przeczekać, pewnie kiedyś to wszystko minie... Dziekuję kochana za pocieszenie A powiedz mi Małgosiu - mozesz juz normalnie siadać? Bo ja nie za bardzo jeszcze i się zastanawiam czy to normalne jest... ---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- Agulka, Malutka - dziekuję Wam dziewczynki, chyba nikt nie zrozumie lepiej mamuski jak druga mamuska ale to pewnie dlatego, że przed wami łatwiej mi się otworzyć, bo w końcu zmagamy się teraz wszystkie z podobnymi problemami... Ja wiem, że ten cały dołek to najbardziej przez to, że mój własny TZ mnie nie rozumie... Pamiętam jak dyskutowaliśmy o tym wszystkim jak byłam w ciąży - jak to będzie wyglądało jak urodzę - to nade wszystko obiecaliśmy sobie wtedy, że nie będziemy tego pięknego okresu w naszym zyciu psuć kłótniami, ale to taka utopia była, bo tak się chyba po prostu nie da...
|
|
|
#897 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kochana uwierz ze to minie... jeszcze chwilka, dwie i twoj nastroj bedzie o wiele lepszy... wedlug mni najgorsz sa pierwsze 3 tygonie... ja sie czulam bezsilna i nie wiedzialam co robic... nie raz poplakalam, tzta codziennie wkurzalam, dobrze ze nie dawal po sobie poznac jak go irytuje kochane ja jestem prawie 5 tygodni po porodzie i waga stoi w miejscu... troche mnie to wkurza bo nie ma w czym chodzic, wyjazd do polski sie zbliza a ja jak wieloryb ale pociesza mnie fakt ze mam przy sobie malego wielorybka
|
|
#898 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas tez abstynencja od matko sama nie wiem kiedy ale radzimy sobie inaczej tzn ja radze maz ma Cytat:
U nas juz po porodzie przychodza i bardzo wyraznie mowia prosze uwazac od pierwszegoo dnia bo karmienie nie jest antykoncepcja i to swieta prawda Moja kolezanka dorwala sie do meza po pologu i kierujac sie tym co piszesz zaszla w ciaze za pierwszym razem Cytat:
GRATULACJE |
|||
|
|
|
#899 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Skoro mówisz, że najgorsze pierwsze 3 tygodnie to już mi niewiele zostało no właśnie - ta waga to jakas masakra jest A powiedz mi jak tam Twoje rozstępy - mniej troszkę widoczne?? Pytam, bo mnie tak wysypało, że nie pamiętam juz jaki kolor ma moja skóra, bo wszędzie różowo albo niebiesko od rozstępów i sie zastanawiam ile musi minąć czasu zanim się staną bledsze... Te rozstępy to poza kilogramami druga masakra
tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło Nisia 3,06,2009 ♥ ♥ ♥ Edytowane przez magduchahahaha Czas edycji: 2009-06-19 o 10:52 |
|
|
|
|
#900 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pisze z małym na rekach bo spac nie chce...
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:59.

Mam nadzieję, że szybko mi przejdzie 

więc kokosiliśmy się z nim w łóżku. Oczywiście znowu brzusio go bolał i popłakiwał
Ale kupki robi, z biedą ale jakoś idą...Za to ja dałam plamę, poprzytulalismy się rano z TŻ i chciał tylko przez chwilę bez gumki...nie zdążył wyjść...No ja mam nadzieję że na pewno jestem jeszcze niepłodna
Pewnie niejedno dziecko byłoby szczęśliwe mając taką zabawkę ale przecież nie on
No ale w sumie bujaczek jest od 0 do 6 miesięcy (na allegro pisali że do 11 kg a w instrukcji jak byk do 9...)
ale najważniejsze że badanie wyszło ok. No i pięknie malutki przybiera 

Co do lezaczka hustawki no dziwne ze od 0 a nie ma zabezpieczen na glowke...ojj
za taką wyrozumiałość