Przygotowania w toku bo ślub już w tym roku - PM-ki 2009 cz.12 - Strona 93 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-06-19, 19:30   #2761
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Dot.: Przygotowania w toku bo ślub już w tym roku - PM-ki 2009 cz.12

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
cnki

gratuluję PANIOM MAGISTER!!! (do mnie od roku nie dociera ze jestem mgrem )
do mnie tez nie

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-19, 19:31   #2762
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez groszek80 Pokaż wiadomość
Ok daje daje

Kiecka wymaga jeszcze wykończenia i poprawek ... Jest duuuużżżaaaa, a ja też do małych nie należę (180 cm wzrostu) Ale oto jej zarys...

Kurcze miało być szybciej, ale nie mogłam sobie poradzić z rozmiarem zdjęć
Kiecka super i ten wystający bucik też mi się bardzo podobał! Jak tylko będzie dopasowana to już w ogóle będzie boska!

Cytat:
Napisane przez AgatkaL Pokaż wiadomość
UWAGA!!! Zdaję relację...
Konfrontacja jeszcze wszystko pogorszyła...mama wyrzuciłą teściową za drzwi, to nie chciała wyjść tylko się darła...szok !!! Powiedziała, zę skoro TZ wybrał mnie to od dzisiaj ma się spakować i wyprowadzać, bo nie ma domu. Ja usłyszałam, ze się rządze, nie umiem się do niej dostosować i takie tam...po prostu koszmar. Powiedziała, zę na weslele nie przyjdzie, ale kasę da - szczerze wątpię, bo zrobi wszystko zeby tego ślubu nie było. Jutro mamy zapłacić za kościół, to powiedziała, ze ni da na to pieniędzy. Że tak powiem - niezrównoważona kobita!!!
TŻ został ze mną, nie wiem czy zrozumiał...normalnie wrócił teraz do domu i mamusia go jednak nie spakowała...Od poniedziałku załatwiliśmy sobie wczesniej mieszkanie i się wprowadzamy...zobaczymy jak to się wszystko skończy...narazie rozpaczam

Dziękuję Dziewczyny za wsparcie i za to że się martwicie i myślicie co tam u mnie, to naprawdę bardzo miłe i człowiekowi od razu lżej na sercu Jesteście KOCHANE !!!
AgatkaL z jednej rzeczy trzeba się cieszyć, że TZ się stawił za Tobą! Znaczy się, że jest gotowy na małżeństwo i to Ty jesteś dla niego najważniejsza! Fakt, że teściowa przesadziła. Nie wiem co się stało, że aż tak się zniechęciła do Ciebie i że się zachowuje tak, a nie inaczej. Ale mam wrażenie, że to mimo wszystko zazdość o TZ i ją chyba wasz ślub zaczyna przerastać. Mam wrażenie, że po ślubie wszystko wróci do normy. Mam przyajmniej taką nadzieje, że wasze stosunki będą chociażby poprawne. 3maj się!

Cytat:
Napisane przez evelina.00 Pokaż wiadomość
Ślub byl juz prawie 2 tygodnie temu ale byliśmy na wycieczce na Rodos więc dopiero teraz opisze Wam jak to bylo tego dnia.

Mieszkamy razem od listopada więc i ostatnią noc też spędziliśmy razem.
Pobudka byla o 8 (ja sie już wcześniej obudzilam ok 7 ale nie bylo po co wstawać). Zrobiliśmy sobie śniadanko, wlączylam nasze weselne piosenki ulubione (z filmu love story, weselne dzwony itp). Siedzieliśmy troche gadaliśmy w tle leciał "dzien dobry TVN".
Zachcialao mi się kawy ale nie bylo mleka więc moj Tż stwierdzil ze pojdzie do sklepu bo mu sie nudzi bo niecierpi czekać.
Po kawie poszłam pod prysznic w międzyczasie kurier przywiózł kwiaty. Z ciekawości wybiegłam mokra spod prysznica kwiaty oglądać (jak już kurier sobie poszedł oczywiście). Moja wiązanka jak po raz pierwszy ją zobaczylam stwierdzilam ze nie jest idealnie taka jak chcialam ale i tak była ok. Około 10.20 Tż stwierdzil ze mnie zawiezie do fryzjera a sam pojedzie do restauracji zawieżć kwiaty i prezenty dla rodziców.
Fryzjerka robila mi włosy 1,5 godziny ja oczywiście cały czas dyrygowalam (taka już jestem ze musi być jak ja chce). Wyszłam od fryzjera Tż już na mnie czekał i pojechaliśmy do mieszkania.
W mieszkaniu zabralam się za malowanie bo sama to robilam (żadna z wizażystek u których byłam na próbie niestety nie sprostała moim wymaganiom).
Potem spakowalam kosmetyki i inne potrzebne rzeczy i pojechaliśmy ok 13.45 do miejscowości gdzie odbywał się ślub.
Ślub odbywał się pod Warszawą jakieś 25 km (my mieszkamy w Warszawie). Tam w domu czekała moja mama z siostrą. Dom jest naprzeciwko kościoła, mialam zamówione strojenie kościola więc pierwsze co zrobilam to poszlam zobaczyć jak idzie pani florystce. Ubierać zaczełam się jakoś po 15 i moj Tż też. W trakcie ubierania przyjechali Tża rodzice. Błogosławieństwo odbyło się o 15.40, nikt nie płakał nawet mamy chociaż mojej łamał się trochę głos. Po błogosławieństwie poczekaliśmy troche w domu, wyglądaliśmy przez okno jak pod kościół przyjeżdzają kolejni goście. Świadkowie poszli zanieść kartki i obrączki do księdza. My nie musieliśmy być wcześniej bo mieliśmy już podpisane akty a ostatnie podpisy robiliśmy już podczas mszy.
O 15.50 moi rodzice zaczeli nas poganiać zebyśmy już szli do kościoła ale moj Tż stwierdził ze jeszcze chwile bo nie będziemy tam stać w dzwiach.
Wyszliśmy do kosciola o 15.55, droga na piechotę zajeła nam ok 30 sekund, bo trzeba było tylko przejść przez ulicę.
Potem postaliśmy z 5 min w kruchcie kościola, organista zaczał grać, ksiądz wyszedl po nas do kruchty. Nie chcialam zeby ojciec mnie prowadzil do oltarza chcialam iśc z Tż.
Msza minela szybko, podczas przysięgi glos nam się nie łamał, nie plakalam zero stresu. Patrzyliśmy obie w oczy uśmiechnięci wypowiadaliśmy słowa przysięgi.
Podczas zakladania obrączek byl śmieszny moment bo moj Tż nie mogł mi jej wsunąć do końca bo mam trochę grubszą kostkę. Ksiądz nie odpuścil i powiedzial do niego "wkladaj do konca". Wszyscy się śmiali pod nosem my też a ksiądz nie odpuścil i Tż przez kostkę wkręcił mi tą obrączkę. Jest taki przesąd ze obrączkę trzeba do konca wsunąć zeby malżeństwo trwalo do konca zycia, dlatego ksiądz nie chcial odpuścić.
Samochód co jest na zdjęciu wiózł nas po ślubie do restauracji, kupiliśmy sobie wcześniej szampana i wypiliśmy go podczas drogi razem ze światkami (ok 40 min jechalismy dosyć wolno zeby kwiatki nie pospadaly).
Dorzucam jeszcze kilka zdjęć.
Po prostu pięknie!!!!!! i super relacja! Jeszcze raz Gratuluje!

Cytat:
Napisane przez ania20m Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki,
Dziadkowi jest troche lepiej. Robili mu tomografie głowy i powiedzieli że ma jakieś zmiany w muzgu. i lekaż poiedział że dziadek miał udar (wylew) i ma sparaliżowane gardło. inni jak dostają udar to zazwyczaj mają sparaliżowaną rękę albo noge a dziadek ma gardło i je tylko w płynie wszystko.
Mam ndzieje, że wszystko będzie dobrze! 3maj się!

Cytat:
Napisane przez mka1987 Pokaż wiadomość
Juz Wam moje kochane mowie...to nie grzechy tak go odpychają od spowiedzi ale fakt ze....nie był u niej juz z 5 lat!!!!!! twierdzi, ze nie musi spowiadac się księdzu ale Bogu....taka jest ta Jego dziwna teoria.... ręce opadają....
Ale jego teoria jest bardzo dobra! Przynajmniej ja go popieram w 100%.

Cytat:
ja tez ok tygodnia wcześniej zakryje (na razie) lekkie odrosty

a co do obrączek...na wątku o lipcowych PM pokazywałam nasze cudeńka ale jeśli mogę to tez pochwalę się nimi w szerszym gronie...
a więc oto i one:

Załącznik 2318872 Załącznik 2318873
Śliczne, ja też chciałam z brylancikiem, ale mój TŻ chciał, żeby nasze obrączki były identyczne, więc mam bez, ale też ładne. A Twoje mnie zachwyciły!

Cytat:
Napisane przez anuulaa Pokaż wiadomość
Cześć!
Ja już po obronie, dostałam 5 w ogóle weszłam całkiem spokojnie, komisja była bardzo miła, co chwile mi przerywali a ja odpowiadałam na każde pytanie i chyba po 3 minutach wyszłam!! Ale super uczucie mieć wszystko za sobą!

To zabieram się za nadrabianie zaległości.
GRATULACJE!!!!!!

Mamy już tekst do zaproszeń, ale niestety dalej zaproszeń nie mamy... cały czas czekam na próbki i juz się doczekać nie mogę. najbardziej w tekście mi się podoba podpisy:

Nie wiedzący co robią
Narzeczeni

Nie biorący za to odpowiedzialności
Rodzice
: ehem:

"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków!
Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś
Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły"

Gucia0987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-19, 19:43   #2763
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Gratuluje dziewczyny

mi jest dzis starsznie smutno od rana cos wisiało w powietrzu
mam ochote usiąść i sobie popłakac i chyba tak zrobie
a czemu Ci smutno????
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-19, 19:48   #2764
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
a czemu Ci smutno????
ech aż szkoda gadac.
od rana czułam,z e cos wisi w powietrzu. poprstu to czułam. przyjechał TZ. czepnełam sie jednego, potem wyszła kolejan sprawa. TZ zaczął mi odpowiadac gburowato, potem sie pocielismy. jednym słowem nie potrafilismy dzis ze sobą pogadac.
bylismy u zespołu, na sali w sprawie dekoracji, potena tance pojechalismy ale babka je odwołała. wychodząc TZ otworzył tylko swoje drzwi od smaochodu, a ze lało, ja pociagnęłam za klamkę i... zlamałam sobie paznokcia na zero. a za tydzien miałam isc na utwardzanie.. teraz juz reszte musze sciąc na zero.

TZ wychodził ode mnie. zapytał sie czy dam mu buzi. ale powiedział to oschle no i ja tez byłam w kurzona wiec nie dałam. poszedł sobie i do poniedziałku sie nie zobaczymy juz on jedzie jutro z kolegami na mazury i wraca w niedziele(bedzie TZ, nasz swiadek, 2 kolegów z liceum naszych (w tym jeden zonaty) i jescze kolega jeden). a ja jutro wieczorem wychodze z kolezanką na miasto.

jeszcze pogoda taka dobijająca ech... niech ten dzien juz się skonczy

Edytowane przez Madzialenka12344321
Czas edycji: 2009-06-19 o 19:49
Stary 2009-06-19, 19:50   #2765
mka1987
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zlotko855 Pokaż wiadomość
bardzo ladne obraczki z TZ mamy takie same tylko ja mam jeden brylant
dzięki

No i oczywiście ja również gratuluję świeżo upieczonym Magistrom
zazdroszczę Wam ze macie kucie po nocach i użeranie się z wykładowcami za sobą....a przede mną jeszcze dwa lata nauki

mka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-19, 19:52   #2766
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
ech aż szkoda gadac.
od rana czułam,z e cos wisi w powietrzu. poprstu to czułam. przyjechał TZ. czepnełam sie jednego, potem wyszła kolejan sprawa. TZ zaczął mi odpowiadac gburowato, potem sie pocielismy. jednym słowem nie potrafilismy dzis ze sobą pogadac.
bylismy u zespołu, na sali w sprawie dekoracji, potena tance pojechalismy ale babka je odwołała. wychodząc TZ otworzył tylko swoje drzwi od smaochodu, a ze lało, ja pociagnęłam za klamkę i... zlamałam sobie paznokcia na zero. a za tydzien miałam isc na utwardzanie.. teraz juz reszte musze sciąc na zero.

TZ wychodził ode mnie. zapytał sie czy dam mu buzi. ale powiedział to oschle no i ja tez byłam w kurzona wiec nie dałam. poszedł sobie i do poniedziałku sie nie zobaczymy juz on jedzie jutro z kolegami na mazury i wraca w niedziele(bedzie TZ, nasz swiadek, 2 kolegów z liceum naszych (w tym jeden zonaty) i jescze kolega jeden). a ja jutro wieczorem wychodze z kolezanką na miasto.

Zadzwoń do niego, albo pojedź bo założę się, że ani Ty ani on nie będziecie się dobrze bawić, a po co się spierać... Spokojnie... dzisiaj jest taki jakiś gorszy dzień...

Stary 2009-06-19, 19:55   #2767
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

ech i jeszcze rozmawiałm z naszym zespołem n temat grania przy wyjsciu. ale chcieli za to 200 zł (bo wesele jest pod miastem, wiec musili by najpier w mnie jehcac a potem za maisto na wesele) wiec zrezygnowałam a to było moje marzenieeeeeee

---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ----------

Cytat:
Napisane przez Gucia0987 Pokaż wiadomość
Zadzwoń do niego, albo pojedź bo założę się, że ani Ty ani on nie będziecie się dobrze bawić, a po co się spierać... Spokojnie... dzisiaj jest taki jakiś gorszy dzień...
nie ma go w domu, bo pojechał robic zakupy na te mazury
poza tym ja dzis sie nie nadaje aby z kimkolwiek gadac i dobrze mi zrobi, jak sie nie bede z nim juz dzis widziała, taki weekend tęsknoty tez napewno zdziała swoje, ale jednak mam potwornego doła.

mam nadzieje, ze jutrzejszy weekend bedzi szalony i fajny z koleżanką. bo brakuje mi czegos takiego, takiego oderwania. codziennie tylko te sprawy slubne, wszystkie wieczory tylko zapraszanie ludzi i juz mam dosc. chce choc przez chwile o tym nie myslec

edit:
nikt nie bedzie mi grał wyjde cichaczem z domu i nikt tego nie zauwazy nie tak to sobie wyobrazałam

Edytowane przez Madzialenka12344321
Czas edycji: 2009-06-19 o 19:56
Stary 2009-06-19, 19:56   #2768
mka1987
Raczkowanie

Cytat:
ech aż szkoda gadac.

nie martw się... ta pogoda wszystkich dobija...:/ ja tez dzisiaj juz zdążyłam posprzeczac się z Tżtem...na dodatek nie było go cały dzień w domu bo musiał jechac do rodziców a ja o....siedziałam sama...nawet próbowałam się uczyc do obrony ale po porannej wymianie slów nie miałam ochoty na nic...na szczescie TŻ juz wraca i oboje jesteśmy nastawieni na godzenie się....

i powiem Wam, ze mnie po woli tez zaczynają męczyc te wszystkie przygotowania do ślubu...jednak dwa lata zachwycania się i planowania ślubu to za długo.....

Edytowane przez mka1987
Czas edycji: 2009-06-19 o 20:00
mka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-19, 19:58   #2769
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
nie martw się... ta pogoda wszystkich dobija...:/ ja tez dzisiaj juz zdążyłam posprzeczac się z Tżtem...na dodatek nie było go cały dzień w domu bo musiał jechac do rodziców a ja o....siedziałam sama...nawet próbowałam się uczyc do obrony ale po porannej wymianie slów nie miałam ochoty na nic...na szczescie TŻ juz wraca i oboje jesteśmy nastawieni na godzenie się....
zazdroszcze. u nas to dzis była katastrofa. jak nigdy. ani jednego słowa ni powiedzielismy do siebie normalnie

Stary 2009-06-19, 20:02   #2770
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
ech i jeszcze rozmawiałm z naszym zespołem n temat grania przy wyjsciu. ale chcieli za to 200 zł (bo wesele jest pod miastem, wiec musili by najpier w mnie jehcac a potem za maisto na wesele) wiec zrezygnowałam a to było moje marzenieeeeeee

---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ----------

poza tym ja dzis sie nie nadaje aby z kimkolwiek gadac i dobrze mi zrobi, jak sie nie bede z nim juz dzis widziała, taki weekend tęsknoty tez napewno zdziała swoje, ale jednak mam potwornego doła.

mam nadzieje, ze jutrzejszy weekend bedzi szalony i fajny z koleżanką. bo brakuje mi czegos takiego, takiego oderwania. codziennie tylko te sprawy slubne, wszystkie wieczory tylko zapraszanie ludzi i juz mam dosc. chce choc przez chwile o tym nie myslec

edit:
nikt nie bedzie mi grał wyjde cichaczem z domu i nikt tego nie zauwazy nie tak to sobie wyobrazałam
No rozumiem Cię, wiesz ja mam tak, że jak sie pokłócimy, to ja lece do niego jak głupia, bo nie jestem cierpliwa i nie moge wytrzymać jak jesteśmy pokłóceni. Ale masz racje, jak dzisiaj to nie jest Twój dzień, to lepiej odczekać.

Mam nadzieję, że się wybawisz i oderwiesz od tego wszystkiego!!!

A co do wychodzenia bez orkiestry, to szkoda faktycznie. Bo jak Ci na tym tak bardzo zależało to przykro, że tego akurat się nie uda zorganizować...

Stary 2009-06-19, 20:06   #2771
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
No rozumiem Cię, wiesz ja mam tak, że jak sie pokłócimy, to ja lece do niego jak głupia, bo nie jestem cierpliwa i nie moge wytrzymać jak jesteśmy pokłóceni. Ale masz racje, jak dzisiaj to nie jest Twój dzień, to lepiej odczekać.

Mam nadzieję, że się wybawisz i oderwiesz od tego wszystkiego!!!

A co do wychodzenia bez orkiestry, to szkoda faktycznie. Bo jak Ci na tym tak bardzo zależało to przykro, że tego akurat się nie uda zorganizować...
powiem ci, ze az nie wiem co ja mam zrobic. to znaczy chodzi mi o to,z e co?? ja wyjde z domu, wejde do smaochodu, odjade i juz?? tak poprostu??

nie tak chciałam

Stary 2009-06-19, 20:08   #2772
Bakteryika
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
dziewczynki mam problema Tworzę zaproszenie na wesele dla mojej kumpeli ze slowenii i stworzylam takie. Co myslicie??

We will walk side-by-side

hand-in-hand . . . forever

Anna Kurowska

and

Piotr Lis

request the honour of your presence
at their marriage

on Saturday, the fifth of September

two thousand and nine

at two o’clock in the afternoon

at the Sanctuary of Our Lady Queen of Poland in Szczyrk.

After ceremony we invite you and your accompanying person

to a party to Tawerna Bałkańska on 42 Myśliwska Street in Szczyrk.

Na szczeście ona nie jest jakims orlem z angielskiego wiec nawet jak cos bedzie zle to sie nie zorientuje tylko się zastanawiam, bo te zaproszenia ktore poznajdywalam i z nich tworzylam swoje nie mialy napisane kogo sie zaprasza... a ja chcialam zaznaczyc ze ma przyjechac z osoba towarzyszaca (ona nie ma chlopaka wiec nie wiem z kim przyjedzie, jesli przyjedzie) i nie wiem czy to moze tak zostac...

A poza tym nie wiem czy sie tlumaczy nazwe kosciola... bo ja nie wiedzialam jak przetlumaczyc... Sanktuarium Matki Boskiej Krolowej Polski...

Help me please!!!

Edit: Troche mi sie cos rozjechalo ale na to nie patrzcie

hejka, zmienilabym tylko date na numery 5th September 2009 i pozniej to zaproszenie na impreze - brzmi jakby ta osoba towarzyszaca miala dopiero wtedy dolaczyc, party przerobilabym na reception albo wedding reception, 'at' Taverna nie 'to'.
Mozesz ujac to w ten sposob
'followed by reception at Taverna....'
albo
Please join us at Taverna... for the afterwards reception'

Jesli chcesz zaprosic z osoba towarzyszaca a nie znasz imienia, moze napisz tak?

request the honor of the presence of lub request the pleasure of the company of..

Mr John Smith and Guest

Musisz sie zdecydowac jesli request honor / pleasure- to reszta tez musi byc bardzo formalna

Troche skomplikowalam to ci, pytaj sie jak za mocno namieszalam
Bakteryika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-19, 20:11   #2773
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

no to wezcie ta orkiestre.... 200 zl to znowu nie taka straszna kasa... ktoras ciocia da w kopercie i sie wyrowna... a przynajmniej nie bedziesz zalowala ze slub masz raz w zyciu i nie jest taki jaki chcesz...

Mi tam na orkiestrze pod domem nie zalezy bo wlasnie nie chce zeby caly blok siedzial w oknie i sie gapil choc pewnie i tak beda
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-19, 20:14   #2774
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
201803111825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-19, 20:14   #2775
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
no to wezcie ta orkiestre.... 200 zl to znowu nie taka straszna kasa... ktoras ciocia da w kopercie i sie wyrowna... a przynajmniej nie bedziesz zalowala ze slub masz raz w zyciu i nie jest taki jaki chcesz...

Mi tam na orkiestrze pod domem nie zalezy bo wlasnie nie chce zeby caly blok siedzial w oknie i sie gapil choc pewnie i tak beda
juz sama włąsnie nie wiem. rodzice nie chcieli tego, TZ tez nie, ale mówił, ze jak ja bardzo chce to jakos to wytrzyma. teraz wszyscy sie ucieszyli tylko nie ja

Stary 2009-06-19, 20:15   #2776
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
powiem ci, ze az nie wiem co ja mam zrobic. to znaczy chodzi mi o to,z e co?? ja wyjde z domu, wejde do smaochodu, odjade i juz?? tak poprostu??

nie tak chciałam
Madziu uważam tak jak SAMBAdiJANEIRO może warto dać te 200zł, a przynajmniej ten jeden dzień będzie wyglądał tak jak to sobie wymarzyłaś. Masz być w tym dniu najszczęśliwsza na świecie, a nie myśleć o tym "jak by to bylo gdyby była tu orkiestra"...

Stary 2009-06-19, 20:17   #2777
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Madziu uważam tak jak SAMBAdiJANEIRO może warto dać te 200zł, a przynajmniej ten jeden dzień będzie wyglądał tak jak to sobie wymarzyłaś. Masz być w tym dniu najszczęśliwsza na świecie, a nie myśleć o tym "jak by to bylo gdyby była tu orkiestra"...
tyllko najgorsze, ze kazdy mi mówił,z e to wiocha. teraz sie tak kazdy cieszy i ja juz ogłupiałam. bo tylko ja to chciałam.

myslicie, ze to jest wiocha??

Stary 2009-06-19, 20:17   #2778
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bakteryika Pokaż wiadomość
hejka, zmienilabym tylko date na numery 5th September 2009 i pozniej to zaproszenie na impreze - brzmi jakby ta osoba towarzyszaca miala dopiero wtedy dolaczyc, party przerobilabym na reception albo wedding reception, 'at' Taverna nie 'to'.
Mozesz ujac to w ten sposob
'followed by reception at Taverna....'
albo
Please join us at Taverna... for the afterwards reception'

Jesli chcesz zaprosic z osoba towarzyszaca a nie znasz imienia, moze napisz tak?

request the honor of the presence of lub request the pleasure of the company of..

Mr John Smith and Guest

Musisz sie zdecydowac jesli request honor / pleasure- to reszta tez musi byc bardzo formalna

Troche skomplikowalam to ci, pytaj sie jak za mocno namieszalam

dzieki dobra kobieto rozumiem o co chodzi a z tego reception to zrezygnowalam na rzecz party specjalnie bo moja kumpela na bank nie zna takiego slowa ale mam nadzieje ze zrozumie o co chodzi lub znajdzie w slowniku

A to guest w "Mr John Smith and Guest" to tak sie po angielsku mowi ze z osoba towarzyszaca tak? bo wlasnie brakowalo mi tego slowka
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-19, 20:22   #2779
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
tyllko najgorsze, ze kazdy mi mówił,z e to wiocha. teraz sie tak kazdy cieszy i ja juz ogłupiałam. bo tylko ja to chciałam.

Wiesz co ja sama nie chce... ale każdemu podoba się coś innego. Czy wiocha...hmm... sama nie wiem... Jak jest fajna orkiestra i gra np muzyczkę z "Różowej Partery" (moja kumpela tak miała) to jest to zabawne i fajne, ale jak grają jakieś takie swoje "disco polo" to trochę wioska...

Stary 2009-06-19, 20:27   #2780
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta

Edytowane przez 201803111825
Czas edycji: 2009-06-19 o 20:28
Stary 2009-06-19, 20:32   #2781
Strobiluska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 201803111825 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
też tak uważam.... kojarzy mi sie z wiejskim weselem w czasach PRLu...ale to tylko moje zdanie

I proszę Cię Aniele Stróżu mój, nie mrugaj, bo wtedy sypie mi się życie...
Strobiluska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-19, 20:55   #2782
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Treść usunięta
Też tak uważam.

W ogóle pomału szykujemy się do przeprowadzki, od lipca znów będziemy mieszkać osobno Jak ja będę zasypiać bez TZ Pocieszam się, że to tylko dwa miesiące. I znów razem, już na zawsze.

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-19, 20:59   #2783
Ana***
Zakorzenienie

Dziewczyny pamiętacie może jaki tytuł miała książka, o której tu pisałyście, coś o małżeństwie, chyba Kliwia polecała, że warta przeczytania???
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-19, 21:04   #2784
tylkokasia
Moderator

Cytat:

Ja też uważam że orkiestra to troszkę nie bardzo. Ja absolutnie nie chciałam grania pod blokiem ale Tz i teściowa mieli troszkę inna wizję i będzie mi grał pan na skrzypcach. Ale to chyba mniejsze zło

PS. sorki że tak sie wtrącam w Wasz wątek ale ja też jestem Pm2009 (ślubuję 27.o6 )

Porównując się z innymi, możesz stać się zgorzkniały lub próżny
Zawsze bowiem znajdziesz lepszych lub gorszych od siebie

tylkokasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-19, 21:06   #2785
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
Stary 2009-06-19, 21:14   #2786
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Treść usunięta

Dziękuję ślicznie mam nadzieję, że dostanę w księgarni, bo chciałam tżtowi na urodzinki sprezentować... a ma jutro...
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-19, 21:18   #2787
eseska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jaga_2001 Pokaż wiadomość
Anuulaa, gratulacje!!!

No to i ja sie pochwale. Od godziny 9.00 jestem Pania MAgister!!! Prace obronilam na dwie 5 (za prace i obrone). Za prace dostalm nawiecej punktow sposrod innych, takze moja praca byla najlepsza, powiem nieskromnie. Mama od razu do mnie zadzwonila. Myslalam, ze cos sie stalo , a ona sie poplakala ze szczescia Kurcze, ja nie czuje, ze to juz za mna, ze jestem magistrem i ze juz wiecej nie wruce na uczelnie. Kurcze, moe urna jestem, ale ede za tym tesknic.
Gratulacje!

Cytat:

edit:
U mnie było odwrotnie jeśli chodzi o granie przy wyjście: tesciowa 3 razy sie pytała Yz czy nie zmieniłam zdania, gdy jechałam na spotkanie z zespołem to moja mam dzwoniła żebym sie zastanowiła, dziewczyny w pracy powiedziałay, że jestem jakas dziwna bo ja NIE chcę. Na szczęście Tż tez nie chce - jakby chciał to niech sobie pod swój blok weżmie. Ludzie i tak zauważą. Ja np będe dekorować troche klatkę - jak sa tacy ciekawi to niech pół dnia w oknie spędzą.
Madzialenka! - jęsli takie Twoje marzenie odżałuj 200. Albo udekoruj klatke to i tak wszyscy będą wiedzieć!

Byliśmy dziś na 2 spotkaniu w kancelarii - szybko, sprawnie, bezboleśnie

---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ----------

Cytat:
Napisane przez tylkokasia Pokaż wiadomość
Ja też uważam że orkiestra to troszkę nie bardzo. Ja absolutnie nie chciałam grania pod blokiem ale Tz i teściowa mieli troszkę inna wizję i będzie mi grał pan na skrzypcach. Ale to chyba mniejsze zło

PS. sorki że tak sie wtrącam w Wasz wątek ale ja też jestem Pm2009 (ślubuję 27.o6 )
Witaj! ja też za tydzień!
Cytat:
Treść usunięta
O Chapmanie to słyszałam, że madre ksiązki o małżeństwie pisze!

ZOSIA
eseska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-19, 21:21   #2788
BEAMI
Raczkowanie

Cytat:
Kiecka super i ten wystający bucik też mi się bardzo podobał! Jak tylko będzie dopasowana to już w ogóle będzie boska!

AgatkaL z jednej rzeczy trzeba się cieszyć, że TZ się stawił za Tobą! Znaczy się, że jest gotowy na małżeństwo i to Ty jesteś dla niego najważniejsza! Fakt, że teściowa przesadziła. Nie wiem co się stało, że aż tak się zniechęciła do Ciebie i że się zachowuje tak, a nie inaczej. Ale mam wrażenie, że to mimo wszystko zazdość o TZ i ją chyba wasz ślub zaczyna przerastać. Mam wrażenie, że po ślubie wszystko wróci do normy. Mam przyajmniej taką nadzieje, że wasze stosunki będą chociażby poprawne. 3maj się!

Po prostu pięknie!!!!!! i super relacja! Jeszcze raz Gratuluje!

Mam ndzieje, że wszystko będzie dobrze! 3maj się!

Ale jego teoria jest bardzo dobra! Przynajmniej ja go popieram w 100%.

Śliczne, ja też chciałam z brylancikiem, ale mój TŻ chciał, żeby nasze obrączki były identyczne, więc mam bez, ale też ładne. A Twoje mnie zachwyciły!

GRATULACJE!!!!!!

Mamy już tekst do zaproszeń, ale niestety dalej zaproszeń nie mamy... cały czas czekam na próbki i juz się doczekać nie mogę. najbardziej w tekście mi się podoba podpisy:

Nie wiedzący co robią
Narzeczeni

Nie biorący za to odpowiedzialności
Rodzice
: ehem:
mnie te próbki przyszły bardzo szybko
Stary 2009-06-19, 21:27   #2789
aniaaa84
Zadomowienie

Cześć panienki nie wiem czy mnie jeszcze pamiętacie, udzielałam sie troszkę w początkach naszego wątku daaaawno temu.

mam zamiar się częściej udzielać na wątku bo praca magisterska, która spędzała sen z powiek, został dziś obroniona, także biore sie za nadrabianie zaległości i jednocześnie za resztę przygotowań ślubnych
wszystkim tym dziewczynom, które dziś miały obrony licencjackie i magisterskie gratuluję

pozdrawiam
Stary 2009-06-19, 21:28   #2790
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BEAMI Pokaż wiadomość
mnie te próbki przyszły bardzo szybko
Dzięki! No mam nadzieje, że przyjdą na początku przyszłego tygodnia...

Dziewczynki ja uciekam na weekend z moim TŻ. Wszystkim jutrzejszym PMką wszystkiego naj naj! i niech ten dzień będzie pełen słonka i uśmiechu!

A my widzimy się w poniedziałek
Ja nadal szukam pracy i nadal jestem bezrobotna, więc mam sporo wolnego czasu! CIAO!!

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości