|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3301 |
Zakorzenienie
|
Dot.: ...Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana...
-Dziewczyny czy my mamy dzisiaj dzień ważenia?
Podaje nową wagę równiutkie 60,0 kg. Aż mi się buzia śmieje, na myśl, że do 5 z przodu już tylko 1 gram ![]() -Co do moich ostatnich niestrawności to jeste coraz bardziej przekonana, ze to przez nerwy -A witaminki tez jadam regularnie. Właśnie skończyłam Falvit, teraz jem multivitamine ![]() ---------- Dopisano o 07:47 ---------- Poprzedni post napisano o 07:44 ---------- zebrawpaski -165 cm - było 66,3 - jest 60,00 - będzie 57/54 |
![]() ![]() |
![]() |
#3302 |
Rozeznanie
|
czesc
![]() ja też wczoraj zgrzeszyłam truskawkami ![]() ![]() dzis sie ważyłam, schudłam chyba około 5 kg ![]() bo teraz wa.żyłam 64,9 kg ![]() ale jestem szczęśliwa ![]() juz po sniadanku, sałatka ogórkowo-pomidorowa, bo dzis P+W ![]() i po kawce zabieram sie za prace, bo biurka juz nie widze ![]()
#3303 |
Zakorzenienie
|
a u mnie źle źle źle.. 800g więcej
![]() już nie wiem co ze sobą zrobić ![]()
#3304 |
Raczkowanie
|
Nie martw się. Może to jak u mnie kwestia wagi (urządzenia)?. A jak czujesz się w ubraniach? Może się więcej ruszałaś wczoraj, a mięśnie więcej ważą niż tłuszcz... ja tak mam. Pojeździłam na rowerze - i waga w górę.
![]() |
#3305 |
Zakorzenienie
|
właśnie nie
![]() ![]()
#3306 |
Raczkowanie
|
Dla wszystkich co lubią truskawki... WSZYSCY?
Znalazłam w książce Dukana, że najmniej szkód w diecie robią jabłka (dużo pektyn) oraz truskawki i maliny (mało kalorii), melon i arbuz (dużo wody) str. 105. To dotyczy oczywiście już III fazy. Ale myślę, że jeśli nie można się powstrzymać, to lepiej jeść te które najmniej szkodzą. Ja sobie czasem pozwalam na truskawki, ale raczej w fazie z warzywami. A teraz cholesterol. Ktoś się pytał kilka stron wstecz. Każda dieta skuteczna odchudzająca jest niebezpieczna dla osób w podwyższonym cholesterolem. W trakcie odchudzania ze stałej tkanki tłuszczowej uwalnia się tłuszcz do krwi. Krąży go więc w organiźmie więcej. Może się odkładać w płytce miażdzycowej. Dlatego, jeśli ktoś ma jakieś kłopoty z miażdzycą, wysokim ciśnieniem powinien odchudzać się bardzo powoli i to pod kontrolą lekarza. Podagra. W tarakcie naszej diety produkujemy więcej kwasu mocznikowego. Zazwyczaj jest on zatrzymywany przez nerki i wydalany - dlatego trzeba dużo pić. Nadmiar kwasu mocznikowego może odkładać się w kryształkach stawach powodując podagrę (ból przy poruszaniu np. palcami). Ale podobno właśnie odkryto lek na podagrę - na razie w Stanach. Na podagrę chorują najczęściej mężczyźni po 40. Miejmy nadzieję, że dieta w naszym wypadku nie będzie trwała tak długo. No to się wymądrzyłam. Pozdrawiam.
![]() |
#3307 |
Raczkowanie
|
Witam!
Melduję się po wczorajszym szaleństwie - duży deser lodowy z bitą śmietaną i truskawkami ![]() ![]() Dziś się zważyłam no i po 3 dniach p+w waga stoi w miejscu ![]() ![]() Dziś zaczynam 3 dni czystych protein, ale czarno to widzę, bo jutro jakiś piknik z grillem, pojutrze pewnie obiad u mamy, więc ciężko będzie trzymać dietkę ![]() ![]() ![]() ![]() natalaplo - gratuluję spadku wagi! ![]() mamoNiny - współczuję ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Spinka25 Czas edycji: 2009-06-19 o 10:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#3308 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Nasze organizmy walczą o zachowanie tłuszczyku na jeszcze gorsze czasy, ale my też walczymy. Ale mamy mózg po naszej stronie... ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3309 | |
Zakorzenienie
|
![]()
spinka: gratuluję! ehh wyniki mam ok..
---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#3310 |
Zakorzenienie
|
mamoNiny nie martw sie. dobrze by bylo gdybys zrobila sobie pomiar tkanki tluszczowej i miesniowej. Robia w marketach i aptekach. wtedy bedzie latwiej stwierdzic co u ciebie tyle wazy. bo miesnie naprawde waza wiecej niz tluscz a objetosciowo sa mniejsze. Ja bardziej patrze na centymetr (chociaz waga tez sie ciesze bo chce miec 6 z przodu). Jak mowie ze mam ponad 70 to kazdy od razu wieloryba sobie wyobraza.
z innej paczki podpisalam wczoraj umowe na mieszkanko, przeprowadzka za 2 tygodnie. Juz sie nie moge doczekac kurczaka z piekarnika
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
![]() ![]() |
![]() |
#3311 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratuluje umowy ![]() ![]()
![]() |
#3312 |
Raczkowanie
|
Dobry czas na kupowanie. Wczoraj czytałam, że deweloperzy ostatnio kredyty zaczęli udzielać i to lepsze niż w banku (czytałam o Dom Development).
![]() |
#3313 |
Zakorzenienie
|
ja chcę wziąć kredyt w pkobp
#3314 |
Rozeznanie
|
ja mam kredyt hipoteczny w pko sa, nie narzekam nawet
cierpliwości kochana, moze faktycznie zaczelas wiecej cwiczyc? Twoj spadek wagi i tak jest imponujący ![]() Spinka25 - od kiedy wróciłam do Dukana, czyli od 1 czerwca ![]() stanowczo za szybko spadła mi waga no ale nie marudze ![]() zaraz lece do domu uczyć sie ![]() ja sie boję ze po ciąży bedzie mi trudno zrzucić kilogramy a mąż bardzo chce dzidzie ehh, no ja tez chce ale jeszcze troszke ![]() a jak jadłyście w ciąży mamusie? tak jak miałycie ochote czy sie pilnowałyście? i ile przytyłyście i jak to wygladało po porodzie wagowo? ciekawa jestem ![]()
#3315 |
Zakorzenienie
|
ehh ja bardzo się pilnowałam
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ---------- w lipcu bedzie rok jak sie odchudzam, wiec wynik raczej kiepski..
![]() |
#3316 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
tak to mają te kobiety przechlapane... ja juz po obiedzie zrobiłam sobie zupe porową, nie wiem czy w 100% dozwoloną ale napewno pyszną ugotowałam rosół na 4 skrzydełkach (za pomocą kostek warzywnych light), dodałam skrojony por, dwie cebule, troszke marchewki (pół), przyprawy i dusiłam godzine, potem zagęściłam łyżką mąki kukurydzianej i zabieliłam jogurtem naturalnym, do tego zjadłam skrzydełko z tej zupy bez skóry naturalnie ![]() a na deser serniczek czekoladowo-rumowy ![]() czyli generalnie cały obiad Dukanowy (P+W) a do tego taki pyszny ze szok, jakbym miała zawsze czas na takie gotowanie to dieta nie byłaby zadnym problemem ![]()
![]() |
#3317 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
mamoNiny głowa do góry wszystkie się borykamy z podobnymi utrapieniami - my kobitki to musimy wiele przetrzymać - faceci to już dawno by sobie odpuścili dlatego to kobiety zawsze maja przesr... ![]() Będzie dobrze , ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3318 |
Raczkowanie
|
A ja w obydwóch ciążach jadłam tak samo, czyli zdrowo, ale bez zbytniego ograniczania się i bez objadania. Wychodziłam z założenia, że lepiej przytyć niż stracić zęby, a dziecko to co będzie potrzebowało to sobie weźmie. Zachcianek żadnych nie miałam. W pierwszej ciąży przytyłam 24 kg (córka urodziła się 3,215 kg), a w drugiej 26 kg. Z tym, że druga córka ważyła 4,350 kg i ostatnie tygodnie przekładałam się tylko z boku na bok... Cukier był w granicach normy. W ciągu 2-3 lat osiągałam wagę jak poniżej w podpisie. Ale coś mi ostatnio stanęło na 82 kg i stało kilka miesięcy, więc postanowiłam coś z tym zrobić - no i trafił się Dukan. Reszta opisana poniżej - i bardzo lubię zmieniać ten podpis...
Z tego co pamiętam, to powinno się przytyć w ciąży 11 - 16 kg, ale moim zdaniem to powinno zależeć od wzrostu, kości itd. Ja mimo że dużo przytyłam nie wyglądałam grubo (no w talii tak ![]() Mówię ci, ciąża to pikuś, dzień porodu trzeba sobie wykreślić z kalendarza i zapomnieć, ale zmęczenie pod koniec pierwszego roku... powiedzmy... jest do niewyobrażenia sobie. Choć pewnie wszystko zalezy od organizacji i ilości pomocy z zewnątrz.
![]() |
#3319 | |
Raczkowanie
|
natalaplo - no to pięknie - 5 kg w niecałe 3 tyg.
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3320 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Ja jak zawsz o tej porze popijam drugą kawke. Dzisiaj przedostatni dzień 1. fazy! NIE WIERZĘ ŻE WYTRZYMAŁAM! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Strasznie się cieszę że tak ładnie chudniecie ![]() ![]() Mama Niny, a moze te problemy z tarczycą które miałaś blokują spadek wagi??? ![]() A ja znowu mam w kuchni kobiałkę truskawek ;( takich ogrooomnych ![]() ![]() ![]()
#3321 |
Zakorzenienie
|
dziewczynki, tarczycę juz mam ok, więc nie wem co to jest.. zadługo chyba jak na przestój.. w sumie to weszłam tu, żeby się pożegnać, ale jak Was poczytałam to już sama nie wiem..
#3322 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3323 |
Zakorzenienie
|
na TLII mam koszmarne napady głodu, wczoraj skończyłam opakowanie alli, łykam chrom organiczny
![]()
#3324 |
Raczkowanie
|
mamoNiny - ojej, no to rzeczywiście nieciekawie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3325 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3326 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam wszystkich. Od 16 czerwca(czyli dziś wybił mi 4 dnień) jestem na tej diecie ale waga stoi w miejscu:/ Od 13 do 22 czerwca(poniedziałek) mam wybrać taki hormon na poruszenie okresu i oprócz tego biorę Bromokorm co ma normalizować prolaktynę(ale to już nie jest hormon i będę go brać jakieś 2 lata) stosuję się do reguł, ale dziś miałam kryzys najadłam się naleśników bo mama to jest czort taki że mnie tak maltretuje
![]() ![]() Ogólnie idzie wytrzymać tylko są napady... ja dziś rwałam czereśnie i mówiłam do sobie"ale wy jesteście trojące" ale i tak zjadłam jedną ![]() A i mam jeszcze takie pytanko, a mianowicie przed rozpoczęciem tej diety brałam Line (wybrałam może 2 listki)ale jak zaczęłam dietę to przestałam. Jak myślicie czy zacząć brać dalej czy dać sobie spokój? Z góry dziękuję za rozpatrzenie moich ''problemów" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3327 |
Raczkowanie
|
Zelda90 To chyba zbyt trudne pytanie jak na forum laików. Myślę, że naleśniki mogły popsuć efekt fazy uderzeniowej. No trudno. Kontynuuj, najwyżej tego uderzenia nie będzie. Jeśli chodzi o hormony skonsultuj się z lekarzem.
![]() |
#3328 |
Przyczajenie
|
oj bałam się że ktoś napisze że naleśniki popsują efekt
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3329 |
Zakorzenienie
|
dzień ważenia a ja stoję dalej z wagą w miejscu
![]()
#3330 |
Raczkowanie
|
Super nie było. Nie wierzyłam w diety, i nigdy nie byłam na żadnej. Po prostu starałam się mniej jeść. A po przeczytaniu książki Dukana pomyślałam, że spróbuję. Nie byłam na ścisłej diecie uderzeniowej, lecz powiedzmy, ze znaczną jej przewagą. Po 5 dniach waga spadła mi chyba 1 kg (tylko - słyszałam o takich co 6 kg straciły...). A że był to pierwszy kilogram od kilku miesięcy, to zostałam. Dodam jeszcze, że ja bardzo nabiałowa jestem. Roślinki też chętnie. Mięso zjem, ale nie jest to pierwszy wybór. Może dlatego waga spada mi powoli, ale dieta mnie nie boli. O, właśnie dzisiaj podskoczyła o 0,3 kg. Wczoraj winko, truskawki i dużo jedzenia na wieczór, bo byłam głodna. Teraz idę 5/9 (5 dni protein i 9 dni mieszanych, bo weekend bez roślinek to nie weekend).
22.02.2010 zaczynam ciąg dalszy! Edytowane przez Evick Czas edycji: 2009-06-20 o 07:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 5 (0 użytkowników i 5 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:01.