...Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana... - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-06-19, 06:47   #3301
zebrawpaski
Zakorzenienie

Dot.: ...Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana...

-Dziewczyny czy my mamy dzisiaj dzień ważenia?
Podaje nową wagę równiutkie 60,0 kg. Aż mi się buzia śmieje, na myśl, że do 5 z przodu już tylko 1 gram. Ale dzisiaj służbowa impreza więc może z chudnięciem być różnie.

-Co do moich ostatnich niestrawności to jeste coraz bardziej przekonana, ze to przez nerwy

-A witaminki tez jadam regularnie. Właśnie skończyłam Falvit, teraz jem multivitamine

---------- Dopisano o 07:47 ---------- Poprzedni post napisano o 07:44 ----------

zebrawpaski -165 cm - było 66,3 - jest 60,00 - będzie 57/54
zebrawpaski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-19, 07:10   #3302
natalaplo
Rozeznanie

czesc

ja też wczoraj zgrzeszyłam truskawkami zjadłam siedem
dzis sie ważyłam, schudłam chyba około 5 kg
bo teraz wa.żyłam 64,9 kg

ale jestem szczęśliwa
juz po sniadanku, sałatka ogórkowo-pomidorowa, bo dzis P+W
i po kawce

zabieram sie za prace, bo biurka juz nie widze pod stosami papierów

wracam do Dukana
64 - 62 - 60 - 58

cel ostateczny - 55 kg
58 - 57 - 56 - 55
natalaplo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-19, 09:18   #3303
mamaNiny
Zakorzenienie

GG do mamaNiny

a u mnie źle źle źle.. 800g więcej
już nie wiem co ze sobą zrobić

Mikołaj <3
mamaNiny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-19, 09:44   #3304
Evick
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mamaNiny Pokaż wiadomość
a u mnie źle źle źle.. 800g więcej
już nie wiem co ze sobą zrobić
Nie martw się. Może to jak u mnie kwestia wagi (urządzenia)?. A jak czujesz się w ubraniach? Może się więcej ruszałaś wczoraj, a mięśnie więcej ważą niż tłuszcz... ja tak mam. Pojeździłam na rowerze - i waga w górę.
jeszcze 0,3 kg do wagi sprzed 1 ciąży)
dieta od 29.04.2009 do 17.11.2009,
22.02.2010 zaczynam ciąg dalszy!
Evick jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-19, 09:58   #3305
mamaNiny
Zakorzenienie

GG do mamaNiny

właśnie nie od kwietnia nie mogę zejść poniżej 63 kg... mam 162 wzrostum przed ciążą ważyłam 57kg..

Mikołaj <3
Stary 2009-06-19, 10:18   #3306
Evick
Raczkowanie

Dla wszystkich co lubią truskawki... WSZYSCY?
Znalazłam w książce Dukana, że najmniej szkód w diecie robią jabłka (dużo pektyn) oraz truskawki i maliny (mało kalorii), melon i arbuz (dużo wody) str. 105. To dotyczy oczywiście już III fazy. Ale myślę, że jeśli nie można się powstrzymać, to lepiej jeść te które najmniej szkodzą. Ja sobie czasem pozwalam na truskawki, ale raczej w fazie z warzywami.

A teraz cholesterol. Ktoś się pytał kilka stron wstecz.
Każda dieta skuteczna odchudzająca jest niebezpieczna dla osób w podwyższonym cholesterolem. W trakcie odchudzania ze stałej tkanki tłuszczowej uwalnia się tłuszcz do krwi. Krąży go więc w organiźmie więcej. Może się odkładać w płytce miażdzycowej. Dlatego, jeśli ktoś ma jakieś kłopoty z miażdzycą, wysokim ciśnieniem powinien odchudzać się bardzo powoli i to pod kontrolą lekarza.

Podagra
. W tarakcie naszej diety produkujemy więcej kwasu mocznikowego. Zazwyczaj jest on zatrzymywany przez nerki i wydalany - dlatego trzeba dużo pić. Nadmiar kwasu mocznikowego może odkładać się w kryształkach stawach powodując podagrę (ból przy poruszaniu np. palcami). Ale podobno właśnie odkryto lek na podagrę - na razie w Stanach. Na podagrę chorują najczęściej mężczyźni po 40. Miejmy nadzieję, że dieta w naszym wypadku nie będzie trwała tak długo.

No to się wymądrzyłam. Pozdrawiam.
Stary 2009-06-19, 10:28   #3307
Spinka25
Raczkowanie

Witam!
Melduję się po wczorajszym szaleństwie - duży deser lodowy z bitą śmietaną i truskawkami Ale warto było
Dziś się zważyłam no i po 3 dniach p+w waga stoi w miejscu Może to i dobrze, że nie poszła w górę
Dziś zaczynam 3 dni czystych protein, ale czarno to widzę, bo jutro jakiś piknik z grillem, pojutrze pewnie obiad u mamy, więc ciężko będzie trzymać dietkę Obiecuję sobie tylko, że nagrzeszę najmniej jak się da Został mi już tylko 1 kg do zrzucenia i nie poddam się, dopóki nie spadnie, tak jak spodnie ze mnie (a propos - dziś przyszedł pasek zamówiony przez internet, więc spodnie już nie spadają ).

natalaplo - gratuluję spadku wagi! To 5 kg to w ile ci spadło?
mamoNiny - współczuję Ja też nie wiem co Ty powinnaś zrobić Może to jakieś sprawy hormonalne? Sprawdzałaś hormony po ciąży? Nie poddawaj się, tylko postaraj się poszukać przyczyny

Edytowane przez Spinka25
Czas edycji: 2009-06-19 o 10:49
Spinka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-19, 10:31   #3308
Evick
Raczkowanie

Cytat:
właśnie nie od kwietnia nie mogę zejść poniżej 63 kg... mam 162 wzrostum przed ciążą ważyłam 57kg..
Nie martw się Mamo Niny. . Widzę na suwaczku, że Nina ma troszkę ponad rok. Nie wiem jak długo karmiłaś, ale to mogą być jeszcze hormony, które nie pozwalają ci schudnąć za bardzo. Moja Nelka będzie miała 2 lata w przyszłym tygodniu, od roku nie karmię, a w zasadzie dopiero teraz "wracam do siebie". Po roku opieki nad małym dzieckiem wyczerpują mi się akumulatory. Poza tym, nie wiem jak ty, ale jak dzieciaki jedzą serek, to czemu mam wyrzucać resztkę - mogę wrzucić w siebie... Jestem udupiona w domu, bo mąż późno wraca z pracy. Ani wyjść coś zrobić dla siebie, ani tak naprawdę odpocząć. Usypiam na dobranocce, a przed dietą stawiałam sie na nogi słodyczami (dzieci usypiają przed 23...). Znasz to?
Nasze organizmy walczą o zachowanie tłuszczyku na jeszcze gorsze czasy, ale my też walczymy. Ale mamy mózg po naszej stronie... i damy radę.
Stary 2009-06-19, 10:36   #3309
mamaNiny
Zakorzenienie

GG do mamaNiny
Question Dot.: ...Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana...

spinka: gratuluję! ehh wyniki mam ok..

---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ----------

Cytat:
Napisane przez Evick Pokaż wiadomość
Nie martw się Mamo Niny. . Widzę na suwaczku, że Nina ma troszkę ponad rok. Nie wiem jak długo karmiłaś, ale to mogą być jeszcze hormony, które nie pozwalają ci schudnąć za bardzo. Moja Nelka będzie miała 2 lata w przyszłym tygodniu, od roku nie karmię, a w zasadzie dopiero teraz "wracam do siebie". Po roku opieki nad małym dzieckiem wyczerpują mi się akumulatory. Poza tym, nie wiem jak ty, ale jak dzieciaki jedzą serek, to czemu mam wyrzucać resztkę - mogę wrzucić w siebie... Jestem udupiona w domu, bo mąż późno wraca z pracy. Ani wyjść coś zrobić dla siebie, ani tak naprawdę odpocząć. Usypiam na dobranocce, a przed dietą stawiałam sie na nogi słodyczami (dzieci usypiają przed 23...). Znasz to?
Nasze organizmy walczą o zachowanie tłuszczyku na jeszcze gorsze czasy, ale my też walczymy. Ale mamy mózg po naszej stronie... i damy radę.
nieee, moja mała to anioł jeśli chodzi o spanie od 3gomca życia przesypia calusią noc od 20 do 7-8 (nawet 9 rano).. nie podjadam po niej serka a słodyczy nie lubię.. nie wiem ki czort... chyba dam sobie spokój z dukanem

Mikołaj <3
Stary 2009-06-19, 10:40   #3310
wiolqn
Zakorzenienie

GG do wiolqn

mamoNiny nie martw sie. dobrze by bylo gdybys zrobila sobie pomiar tkanki tluszczowej i miesniowej. Robia w marketach i aptekach. wtedy bedzie latwiej stwierdzic co u ciebie tyle wazy. bo miesnie naprawde waza wiecej niz tluscz a objetosciowo sa mniejsze. Ja bardziej patrze na centymetr (chociaz waga tez sie ciesze bo chce miec 6 z przodu). Jak mowie ze mam ponad 70 to kazdy od razu wieloryba sobie wyobraza.

z innej paczki podpisalam wczoraj umowe na mieszkanko, przeprowadzka za 2 tygodnie. Juz sie nie moge doczekac kurczaka z piekarnika

Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej

Kuchnia Tygryska
wiolqn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-19, 10:59   #3311
mamaNiny
Zakorzenienie

GG do mamaNiny

Cytat:
Napisane przez wiolqn Pokaż wiadomość
mamoNiny nie martw sie. dobrze by bylo gdybys zrobila sobie pomiar tkanki tluszczowej i miesniowej. Robia w marketach i aptekach. wtedy bedzie latwiej stwierdzic co u ciebie tyle wazy. bo miesnie naprawde waza wiecej niz tluscz a objetosciowo sa mniejsze. Ja bardziej patrze na centymetr (chociaz waga tez sie ciesze bo chce miec 6 z przodu). Jak mowie ze mam ponad 70 to kazdy od razu wieloryba sobie wyobraza.

z innej paczki podpisalam wczoraj umowe na mieszkanko, przeprowadzka za 2 tygodnie. Juz sie nie moge doczekac kurczaka z piekarnika
zastanawiam się właśnie, gdzie w najbliższej okolicy waga taka będzie.
gratuluje umowy ja dziś do doradcy finansowego idę.. chcę mieszkanko kupić, ale wsio jak po grudzie idzie

Mikołaj <3

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-06-19, 11:11   #3312
Evick
Raczkowanie

Cytat:
zastanawiam się właśnie, gdzie w najbliższej okolicy waga taka będzie.
gratuluje umowy ja dziś do doradcy finansowego idę.. chcę mieszkanko kupić, ale wsio jak po grudzie idzie
Dobry czas na kupowanie. Wczoraj czytałam, że deweloperzy ostatnio kredyty zaczęli udzielać i to lepsze niż w banku (czytałam o Dom Development).
Stary 2009-06-19, 11:13   #3313
mamaNiny
Zakorzenienie

GG do mamaNiny

ja chcę wziąć kredyt w pkobp

Mikołaj <3
Stary 2009-06-19, 11:24   #3314
natalaplo
Rozeznanie

Cytat:
ja chcę wziąć kredyt w pkobp
ja mam kredyt hipoteczny w pko sa, nie narzekam nawet
cierpliwości kochana, moze faktycznie zaczelas wiecej cwiczyc?
Twoj spadek wagi i tak jest imponujący

Spinka25 - od kiedy wróciłam do Dukana, czyli od 1 czerwca
stanowczo za szybko spadła mi waga no ale nie marudze

zaraz lece do domu uczyć sie

ja sie boję ze po ciąży bedzie mi trudno zrzucić kilogramy
a mąż bardzo chce dzidzie
ehh, no ja tez chce ale jeszcze troszke

a jak jadłyście w ciąży mamusie?
tak jak miałycie ochote czy sie pilnowałyście?
i ile przytyłyście i jak to wygladało po porodzie wagowo?

ciekawa jestem

wracam do Dukana
64 - 62 - 60 - 58

cel ostateczny - 55 kg
58 - 57 - 56 - 55
Stary 2009-06-19, 11:34   #3315
mamaNiny
Zakorzenienie

GG do mamaNiny

ehh ja bardzo się pilnowałam jadłam same zdrowe rzeczy itd. niestety moj organizm nie przyswaja cukrów prostych i miałam straszne spadki poziomu cukru hehe lekarz mi kazał w takich chwilach czekoladę gorzką jeść przytyłam 15 kg. w ciągu mca spadlo 9.. potem karmienie rozwaliło mi tarczycę i przytyłam 15... zostało mi 6 do formy sprzed ciąży

---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ----------

w lipcu bedzie rok jak sie odchudzam, wiec wynik raczej kiepski..

Mikołaj <3

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-06-19, 14:39   #3316
natalaplo
Rozeznanie

Cytat:
ehh ja bardzo się pilnowałam jadłam same zdrowe rzeczy itd. niestety moj organizm nie przyswaja cukrów prostych i miałam straszne spadki poziomu cukru hehe lekarz mi kazał w takich chwilach czekoladę gorzką jeść przytyłam 15 kg. w ciągu mca spadlo 9.. potem karmienie rozwaliło mi tarczycę i przytyłam 15... zostało mi 6 do formy sprzed ciąży

---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ----------

to gdyby nie ta tarczyca to byłoby super no nie?
tak to mają te kobiety przechlapane...

ja juz po obiedzie
zrobiłam sobie zupe porową, nie wiem czy w 100% dozwoloną ale napewno pyszną
ugotowałam rosół na 4 skrzydełkach (za pomocą kostek warzywnych light), dodałam skrojony por, dwie cebule, troszke marchewki (pół), przyprawy i dusiłam godzine, potem zagęściłam łyżką mąki kukurydzianej i zabieliłam jogurtem naturalnym, do tego zjadłam skrzydełko z tej zupy bez skóry naturalnie

a na deser serniczek czekoladowo-rumowy czyli serek homogenizowany naturalny + żelatyna + kakao naturalne odtłuszczone + ciut słodzika + trzy krople olejku rumowego + cała noc w lodówce

czyli generalnie cały obiad Dukanowy (P+W) a do tego taki pyszny ze szok, jakbym miała zawsze czas na takie gotowanie to dieta nie byłaby zadnym problemem

wracam do Dukana
64 - 62 - 60 - 58

cel ostateczny - 55 kg
58 - 57 - 56 - 55
Stary 2009-06-19, 14:41   #3317
Rajskie mniam
Raczkowanie

Cytat:

CZEŚĆ SLODZIUTKIE
mamoNiny głowa do góry wszystkie się borykamy z podobnymi utrapieniami - my kobitki to musimy wiele przetrzymać - faceci to już dawno by sobie odpuścili dlatego to kobiety zawsze maja przesr...
Będzie dobrze , ja też jakoś tę 3 fazę dosłownie olałam jakoś nie umiem jej stosować , wciąż podjadam np, makowiec przed chwilą och ta słaba wola wcale się nie ważę bo mam mieć @ i zachcianki już mam wielkie ,poczekam do następnego piątku a i tak wiem że już mam1 kg w górę
Rajskie mniam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-19, 14:57   #3318
Evick
Raczkowanie

A ja w obydwóch ciążach jadłam tak samo, czyli zdrowo, ale bez zbytniego ograniczania się i bez objadania. Wychodziłam z założenia, że lepiej przytyć niż stracić zęby, a dziecko to co będzie potrzebowało to sobie weźmie. Zachcianek żadnych nie miałam. W pierwszej ciąży przytyłam 24 kg (córka urodziła się 3,215 kg), a w drugiej 26 kg. Z tym, że druga córka ważyła 4,350 kg i ostatnie tygodnie przekładałam się tylko z boku na bok... Cukier był w granicach normy. W ciągu 2-3 lat osiągałam wagę jak poniżej w podpisie. Ale coś mi ostatnio stanęło na 82 kg i stało kilka miesięcy, więc postanowiłam coś z tym zrobić - no i trafił się Dukan. Reszta opisana poniżej - i bardzo lubię zmieniać ten podpis...

Z tego co pamiętam, to powinno się przytyć w ciąży 11 - 16 kg, ale moim zdaniem to powinno zależeć od wzrostu, kości itd. Ja mimo że dużo przytyłam nie wyglądałam grubo (no w talii tak ).

Mówię ci, ciąża to pikuś, dzień porodu trzeba sobie wykreślić z kalendarza i zapomnieć, ale zmęczenie pod koniec pierwszego roku... powiedzmy... jest do niewyobrażenia sobie. Choć pewnie wszystko zalezy od organizacji i ilości pomocy z zewnątrz.
Stary 2009-06-19, 16:55   #3319
Spinka25
Raczkowanie

natalaplo - no to pięknie - 5 kg w niecałe 3 tyg. Gratulki!

Cytat:
Napisane przez natalaplo Pokaż wiadomość
a jak jadłyście w ciąży mamusie?
tak jak miałycie ochote czy sie pilnowałyście?
i ile przytyłyście i jak to wygladało po porodzie wagowo?

ciekawa jestem
Ja startowałam z wagi ok. 54 kg (moja tzw. norma), jadłam w zasadzie to, na co miałam ochotę, z tym, że starałam się zdrowo - np. miałam ochotę na słodkie, to zamiast 3 batonów zjadałam kawałek czekolady i całą michę sałatki owocowej z rodzynkami, miodem, itp. Pożerałam też dużo warzyw (akurat był sezon, tak jak teraz). Przytyłam 10 kg (syn się urodził prawie 4 kg), a ze 2-3 miesiące po porodzie już miałam wagę sprzed ciąży Potem dość długo się utrzymywała w granicach 55 kg, aż niedawno trochę mi się przytyło (prawie 60 kg), więc zaczęłam przygodę z Dukanem Ot, moja historia

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-06-19, 17:15   #3320
mądrala
Zakorzenienie

GG do mądrala

Cześć
Ja jak zawsz o tej porze popijam drugą kawke. Dzisiaj przedostatni dzień 1. fazy! NIE WIERZĘ ŻE WYTRZYMAŁAM! Jeszcze nie wiem jak tam z wagą bo ważyć się bedę w niedziele rano i w niedziele też ide sobie na pyyyszna kolację z TŻtem ale wszystko w granicach Dukana, czyli mięsko z kurczaka grillowane + surówki żeby tylko tylko głupich sosów nie spróbować, które dają każdemu to bedzie test dla mojej silnej / słabej woli

Strasznie się cieszę że tak ładnie chudniecie Gartuluje wszystkim

Mama Niny, a moze te problemy z tarczycą które miałaś blokują spadek wagi??? ALE NIE PODDAWAJ SIE! Na Twoim miejscu też bym poszła zmierzyć poziom miesni i tkanki tluszczowej... U mnie w fitness clubach i u dietetyków wykonują takie pomiary.

A ja znowu mam w kuchni kobiałkę truskawek ;( takich ogrooomnych ale nie, nie zjem ich obiecałam sobie... ale za to zrobię sobie dzisiaj ciasto

mądrala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-19, 18:27   #3321
mamaNiny
Zakorzenienie

GG do mamaNiny

dziewczynki, tarczycę juz mam ok, więc nie wem co to jest.. zadługo chyba jak na przestój.. w sumie to weszłam tu, żeby się pożegnać, ale jak Was poczytałam to już sama nie wiem..

Mikołaj <3
Stary 2009-06-19, 18:39   #3322
mądrala
Zakorzenienie

GG do mądrala

Cytat:
dziewczynki, tarczycę juz mam ok, więc nie wem co to jest.. zadługo chyba jak na przestój.. w sumie to weszłam tu, żeby się pożegnać, ale jak Was poczytałam to już sama nie wiem..
Nie no, przestań nie poddawaj się... A próbowałaś zacząć stosować jakiś suplement diety typu Therm Line albo inny dla ruszenia tego zastoju??? Bo wiesz, jak kiedyś siedziałam na innym wątku "odchudzaczek" i w ogóle na forum fitnessowym, to dziewczyny tam pisały, że po jakimś czasie jest faza "zastoju" i wtedy przez jakiś czas stosowały tego typu suplementy. Jak ruszyło to odkładaly...

mądrala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-19, 18:47   #3323
mamaNiny
Zakorzenienie

GG do mamaNiny

na TLII mam koszmarne napady głodu, wczoraj skończyłam opakowanie alli, łykam chrom organiczny już nie wiem co robić..

Mikołaj <3
Stary 2009-06-19, 19:00   #3324
Spinka25
Raczkowanie

mamoNiny - ojej, no to rzeczywiście nieciekawie To może spróbuj przejść na Montignaca, jak wcześniej planowałaś, może Dukan teraz sobie nie poradzi z tym zastojem Ale nie porzucaj nas, tylko zaglądaj i raportuj jak Ci idzie
Stary 2009-06-19, 19:03   #3325
Rajskie mniam
Raczkowanie

Cytat:
na TLII mam koszmarne napady głodu, wczoraj skończyłam opakowanie alli, łykam chrom organiczny już nie wiem co robić..
NO WIESZ CO TY CHCESZ DOSTAC tyle wytrzymałas , spróbuj może dodatkowo coś działać , no sama już nie wiem ale nie odpuszczaj sobie bo będziesz żałować , trzymaj się
Rajskie mniam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-19, 20:21   #3326
zelda90
Przyczajenie

Cool Dot.: ...Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana...

Witam wszystkich. Od 16 czerwca(czyli dziś wybił mi 4 dnień) jestem na tej diecie ale waga stoi w miejscu:/ Od 13 do 22 czerwca(poniedziałek) mam wybrać taki hormon na poruszenie okresu i oprócz tego biorę Bromokorm co ma normalizować prolaktynę(ale to już nie jest hormon i będę go brać jakieś 2 lata) stosuję się do reguł, ale dziś miałam kryzys najadłam się naleśników bo mama to jest czort taki że mnie tak maltretuje Najadłam się Xenny na to konto(3 tab a można 1z nadzieją ze wszystko wyjdzie)Ne wiem co robić czy muszę zaczynać od początku czy kontynuować ale z kolei ile dni...Czy ten hormon może trochę hamować chudnięcie?

Ogólnie idzie wytrzymać tylko są napady... ja dziś rwałam czereśnie i mówiłam do sobie"ale wy jesteście trojące" ale i tak zjadłam jedną

A i mam jeszcze takie pytanko, a mianowicie przed rozpoczęciem tej diety brałam Line (wybrałam może 2 listki)ale jak zaczęłam dietę to przestałam. Jak myślicie czy zacząć brać dalej czy dać sobie spokój?

Z góry dziękuję za rozpatrzenie moich ''problemów"
zelda90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-19, 20:34   #3327
Evick
Raczkowanie

Zelda90 To chyba zbyt trudne pytanie jak na forum laików. Myślę, że naleśniki mogły popsuć efekt fazy uderzeniowej. No trudno. Kontynuuj, najwyżej tego uderzenia nie będzie. Jeśli chodzi o hormony skonsultuj się z lekarzem.
Stary 2009-06-19, 21:13   #3328
zelda90
Przyczajenie

oj bałam się że ktoś napisze że naleśniki popsują efekt nie ma co owijać w bawełnę zgrzeszyłam :/ Evick a jak wyglądały Twoje początki?
zelda90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-19, 22:03   #3329
olka_222
Zakorzenienie

dzień ważenia a ja stoję dalej z wagą w miejscu Nic tylko ciągle coś podjadam a jak już zrobiłam sobie jajecznicę albo chciałam wieśniaka zjeść to momentalnie niedobrze mi. Czy można mieć wstręt do BIałka????
Stary 2009-06-20, 07:13   #3330
Evick
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zelda90 Pokaż wiadomość
oj bałam się że ktoś napisze że naleśniki popsują efekt nie ma co owijać w bawełnę zgrzeszyłam :/ Evick a jak wyglądały Twoje początki?
Super nie było. Nie wierzyłam w diety, i nigdy nie byłam na żadnej. Po prostu starałam się mniej jeść. A po przeczytaniu książki Dukana pomyślałam, że spróbuję. Nie byłam na ścisłej diecie uderzeniowej, lecz powiedzmy, ze znaczną jej przewagą. Po 5 dniach waga spadła mi chyba 1 kg (tylko - słyszałam o takich co 6 kg straciły...). A że był to pierwszy kilogram od kilku miesięcy, to zostałam. Dodam jeszcze, że ja bardzo nabiałowa jestem. Roślinki też chętnie. Mięso zjem, ale nie jest to pierwszy wybór. Może dlatego waga spada mi powoli, ale dieta mnie nie boli. O, właśnie dzisiaj podskoczyła o 0,3 kg. Wczoraj winko, truskawki i dużo jedzenia na wieczór, bo byłam głodna. Teraz idę 5/9 (5 dni protein i 9 dni mieszanych, bo weekend bez roślinek to nie weekend).

Edytowane przez Evick
Czas edycji: 2009-06-20 o 07:15
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 5 (0 użytkowników i 5 gości)

Zasady wysyłania wiadomości